-
Ο χρήστης antonisk7# έγραψε:
...ποτέ δεν με κούρασε ο ημιάκαμπτος.
και μένα ποτέ , οι πίσω επιβάτες όταν όμως είμαστε 4 μέσα , χτυπιούνται κανονικότατα σε κάθε μικρή ανωμαλία του οδοστρώματος !
Τόσο έντονα αντιδρά ο πίσω άξονας?
Λοιπον βρήκα ένα πολύ πρόσφατο συγκριτικό του car για το C4 (αφορά το 2.0 βέβαια).
http://www.ecar.gr/innerpage.asp?catid= ... 90&word=c4
Αντιγράφω τμήμα του κείμενου για την πισω ανάρτηση:
*
'Το κράτημα του C4 δεν προβληματίζει, αν και ο ημιάκαμπτος πίσω άξονάς του παρουσιάζει αναπηδήσεις και απότομες αντιδράσεις υπό έντονη πίεση.'*Τι λέτε οι κάτοχοι? Έχετε παρατηρήσει τέτοια συμπεριφορά?
@enginekiller: Καταρχήν συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλεια που είδα οτι εχεις κάνει ακολουθώντας το link της υπογραφής σου!
Βάλε και το συγκεκριμένο test αν δεν το έχεις ήδη προσθέσει. -
Οι περισσότεροι ημιάκαμπτοι έτσι αντιδρούν, λιγότερο ή περισσότερο. Οδήγησε Getz να δεις.
Ωραία γωνία.
-
Και η μητέρα μου, όταν μπαίνει στο πίσω κάθισμα του Clio, δεν θα έλεγα ότι πολυεκτιμά την περιορισμένη άνεση του ημιάκαμπτου σε σχέση με την ανεξάρτητη της ξανθούλας μας. Αντιδρά ξερά ο ημιάκαμπτος και αναπηδά, δυστυχώς.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Οι περισσότεροι ημιάκαμπτοι έτσι αντιδρούν, λιγότερο ή περισσότερο. Οδήγησε Getz να δεις.Τώρα άμα αρχίσω την γκρίνια που καταργήσαν τον κλασσικό γαλλικό άξονα με τους υστερούντες βραχίονες και τις ράβδους στρέψης θα φταίω έγω??
-
Καθόλου. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.
-
Τι να κάνουμε... Θέμα κόστους είναι αυτό, και παρά τις όποιες επιλογές των μηχανικών, δυστυχώς το οικονομικό τμήμα έχει πάντα τον τελευταίο λόγο σε αυτά τα πράγματα...
Πάντως, ακόμη κι έτσι (και το έχουμε ξαναγράψει), μπορείς να φτιάξεις ένα ενδιαφέρον οδηγικά αυτοκίνητο με οποιαδήποτε τεχνολογία (είτε είναι ημιάκαμπτος είτε πολλαπλοί σύνδεσμοι είτε ράβδοι στρέψης κλπ). Το θέμα είναι πώς θέλεις να προσεγγίσεις το κοινό σου.
-
Πολύ θα'θελα μια φορά να κλείσω τους bean counters όλης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας σε κάποιο κελλί κάπου στη Σιβηρία και ν'αφήσω τους μηχανικούς ελεύθερους να κάνουν ό,τι καλύτερο γουστάρουν και μπορούν. Αναρωτιέμαι τι θα βγάλουν...
-
Peugeot 205 T16, Lancia Stratos, Bugatti EB 110, Mercedes SL300 Gullwing, Porsche 959, τέτοια πράγματα.
-
Peugeot 205 T16, Lancia Stratos, Bugatti EB 110, Mercedes SL300 Gullwing, Porsche 959, τέτοια πράγματα.φτου σου ρε
Την DS δεν έγραψεςΝα δούμε αν θα ξαναπαρουσιαστεί αυτοκίνητο που θα ειναι τόσο μπροστα από την εποχή του όσο ήταν η θεα
-
Φτου μου όντως, για έναν περίεργο λόγο δε μου ήρθε καν στο μυαλό...
-
Τι καψώνι πρέπει τώρα να σου κάνουμε για να εξιλεωθείς; Χμμμμ...
-
Μπορώ αν θέλετε να κάνω test drive όλα τα αυτοκίνητα της εταιρείας (ever) και να γράψω αναλυτική παρουσίαση για το καθένα.
-
Μπα... Έχω κάτι πιο κακό στο μυαλό μου...
Να σε βάλουμε να οδηγήσεις ό,τι είχε αιωρούμενα ημιαξόνια πίσω ως τον καιρό που επιτέλους καταργηθήκανε... Και να τα πας φέτες. Κι αν επιβιώσεις, τότε να γράψεις αναφορά!
-
Αν απλά γράψω 100 φορές τη φράση 'αιωρούμενα ημιαξόνια' καλύπτεσαι?
-
Εεεεεεεεεεεπ! copy/paste θα κάνεις βρε;
Ε όχι δα! Θα σε βάλουμε να οδηγήσεις... Και να με ακολουθείς σε στροφιλίκι! Εγώ μπροστά με το Clio ή την ξανθούλα κι εσύ από πίσω με...
- προπολεμικά Tatra
- VW Beetle (τα πρώτα)
- Porsche 356 (τις πρώτες)
- Mercedes 300SL Gullwing (μη χαίρεσαι, θα τα χρειαστείς)
- Mercedes 280SL Pagoda
- Renault Gordini
- Renault Caravelle
- Triumph Herald
- Triumph Spitfire Mk. I
Αυτά μου έρχονται τώρα στο μυαλό... Για να σε δω...
Α, και θα πρέπει να πηγαίνουμε ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΕΣ.
-
Οκ.
Θα χρειαστώ μόνο ένα κομμάτι συρματόσχοινο 1 μέτρου και 2 γάντζους.
Πάω για ύπνο.
-
Όχι φίλε μου... Όχι πονηριές... Θα τα οδηγείς και μάλιστα στα όριά τους. Τι, τρόμαξες με τα αυτοκίνητα που σου ανέφερα;
Να μη σου πω ότι θα είναι εφοδιασμένα με λάστιχα cross-ply και με σαμπρέλλες!
-
Α, μπερδεύτηκα, νόμιζα ότι θα ακολουθείς με το Clio και προσφέρθηκα να βοηθήσω.
Και εξάλλου νύσταξα.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
...ποτέ δεν με κούρασε ο ημιάκαμπτος.
και μένα ποτέ , οι πίσω επιβάτες όταν όμως είμαστε 4 μέσα , χτυπιούνται κανονικότατα σε κάθε μικρή ανωμαλία του οδοστρώματος !
Τόσο έντονα αντιδρά ο πίσω άξονας?
Λοιπον βρήκα ένα πολύ πρόσφατο συγκριτικό του car για το C4 (αφορά το 2.0 βέβαια).
http://www.ecar.gr/innerpage.asp?catid= ... 90&word=c4
Αντιγράφω τμήμα του κείμενου για την πισω ανάρτηση:
*
'Το κράτημα του C4 δεν προβληματίζει, αν και ο ημιάκαμπτος πίσω άξονάς του παρουσιάζει αναπηδήσεις και απότομες αντιδράσεις υπό έντονη πίεση.'*Τι λέτε οι κάτοχοι? Έχετε παρατηρήσει τέτοια συμπεριφορά?
@enginekiller: Καταρχήν συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλεια που είδα οτι εχεις κάνει ακολουθώντας το link της υπογραφής σου!
Βάλε και το συγκεκριμένο test αν δεν το έχεις ήδη προσθέσει.Ευχαριστω ευχαριστω... Δεν το ειχα το τεστ αυτο thanks που μου το εδειξες. Οντως εχω πολλα τεστς, συγκριτικα, βιντεο και τεχνικα χαρακτηριστικα για το c4 και εχω κι αλλα ακομα αλλα εχουν δουλεια και δεν εχω χρονο...
-
Οι περισσότεροι ημιάκαμπτοι έτσι αντιδρούν, λιγότερο ή περισσότερο. Οδήγησε Getz να δεις.Καλημέρα!
Έχω οδηγήσει getz και καταλαβάινω τι εννοείς.
Έχω μεγάλη εμπείρια από αυτοκίνητα με ημιάκαμπτους δυστυχώς
(όχι της PSA όμως, τουλάχιστον μέχρι πρότινος αφού δεν βάζανε)
Απλά οταν οδήγησα τη C4 (1.6) δεν είδα κάποια έντονη αντίδραση του πίσω άξονα σε σαμαράκια και λακκούβες, οποτε είπα από μέσα μου ότι η 'γαλλική σχολή' παρά τον ημιάκαμπτο τα κατάφερε μια χαρά πάλι.
'Αλλωστε σε διάφορα τέστ που έχω διαβάσει (πλήν του παραπάνω που παρέθεσα) κάτι τέτοιο διαφάινεται. ('Άρωμα ΖΧ' λέγανε οι 4Τ όταν την πρωτοδοκιμάζανε).Εσείς που έχετε εμπειρία από διάφορα μοντέλα της Citroen και με την παλια και με τη νέα αρχιτεκτονική της ανάρτησης τι λέτε?
Και ένα γενικότερο ερώτημα. Είναι τελικά τόσο περιοριστική η αρχιτεκτονική της ανάρτησης (πχ ημιάκαμπτος στην περίπτωση της C4) ή μια ομάδα καλών μηχανικών με τις κατάλληλες ρυθμίσεις και γεωμετρία μπορεί να προσπεράσει αυτούς τους περιορισμούς?
Εγώ πιστεύω πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
CITROËN FORUM