-
σίγουρα ο Χρήστος θα ξέρει να σου πει αλλά να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι: μπαταρία τελευταία φορα πότε άλλαξες?
-
-
Ο χρήστης parafron έγραψε:
Γεια χαρα σε ολους......Εγω C4 δεν εχω δει ακομα στο δρομο αλλα βλεπω εφιαλτες καθε φορα που καβαλαω το ΖΧ μου.......Και θα ηθελα τα φωτα σας για ενα προβλημα που εχω με τα φωτα μου......
Εδω και 1 εβδομαδα περιπου ειναι καποιες φορες που ολα σχεδον τα ηλεκτρικα του ΖΧ (φωτα,λαμπακια ταμπλω,εσωτερικα νεον,στεροφωνικο) τρεμοπαιζουν......Μαλιστα κατα τη διαρκεια οδηγησης, αν αναψω προβολεις η φωτα ομιχλης τοτε το στερεοφωνικο σβηνει για 3-4 δευτερολεπτα και μετα αναβει παλι και συνεχιζει να παιζει......
Καποιες αλλες φορες,βαζοντας το κλειδι στη μιζα και γυρνωντας το, το αμαξι ειναι 'νεκρο'. Ουτε παιρνει μπροστα ουτε αναβει τιποτα αλλο. Σαν να μην ειχε μπαταρια ενα πραμα.........Μετα απο πολλες προσπαθειες (ανοιξε κλεισε μιζα) συνηθως παιρνει μπρος.......
Αυτα τα δυο συμπτωματα δεν ειναι μονιμα αλλα εμφανιζονται τουλαχιστον 1 φορα τη μερα....Να σημειωσω οτι πριν απο 1 εβδομαδα αλλαξα μπαταρια καθως και οτι πριν απο την τελευταια εβδομαδα το αμαξι βρισκοταν σε ακινησια για 1,5 χρονο σε γκαραζ. 1-2 φορες το μηνα το εβαζα μπρος,το αφηνα να δουλεψει λιγο,το εκανα μια γυρα το τρετραγωνο και παλι μεσα στο γκαραζ...
Εχει κανεις καμια υποψια για το τι μπορει να φταει?
Φιλικα,
ΧαρηςΚαι εγώ μπαταρία θα έλεγα αλλά το ότι άλλαξες πριν μια εβδομάδα δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να υπάρχει κάπου διαρροή και αδειάζει αμέσως!
Για τσεκαρέ το -
Να σημειωσω οτι πριν απο 1 εβδομαδα αλλαξα μπαταρια...
Πολύ φοβάμαι ότι είναι κάποιο βραχυκύκλωμα... Το κάνει ακόμα κι όταν είναι σταθμευμένο το αυτοκίνητο?
-
Οπως ειπα και στο αρχικο ποστ,μπαταρια αλλαξα πριν μια εβδομαδα καθως η παλια τα ειχε ηδη φτυσει απο την ακινησια.....
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Να σημειωσω οτι πριν απο 1 εβδομαδα αλλαξα μπαταρια
...
Πολύ φοβάμαι ότι είναι κάποιο βραχυκύκλωμα... Το κάνει ακόμα κι όταν είναι σταθμευμένο το αυτοκίνητο?
Αν το πιασει να το κανει δεν εχει σημασια να ειναι εν σταση η οχι.....Σημερα ας πουμε, το αμαξι πηρε μπρος κανονικα και σε ολη τη διαδρομη ολα δουλευαν κανονικοτατα....Ουτε τρεμοπαιζαν φωτα ουτε εσβηνε το στερεο ουτε τιποτα.....
Μπορει η ακινησια να εχει προκαλεσει ζημια στα ηλεκτρικα?
@sirgus........Αν ειχα καποια διαροη και αδειαζε η μπαταρια τοτε φανταζομαι οτι δεν θα επαιρνε καθολου μπροστα...Ετσι δεν ειναι?
-
@sirgus........Αν ειχα καποια διαροη και αδειαζε η μπαταρια τοτε φανταζομαι οτι δεν θα επαιρνε καθολου μπροστα...Ετσι δεν ειναι?
Το να βρεις όμως πρόβλημα στα ηλεκτρικά είναι σαν να ψάχνεις απάντηση γιατί κόλλησαν τα windows
Παράξενο όμως ότι μια δουλεύει και μια όχι...
Τρεμόπαιγμα πάντως προκαλεί και χαλασμένος αυτόματος που στα καινούργια είναι μέσα στο δυναμό...
-
Εγω θα προτεινα να ελενξεις τις γειωσεις ,το καλωδιο με το ( - ).Επειδη δεν ξερω καθολου απο ΖΧ οταν κλεινεις τον διακοπτη (σε αυτοκινητο χωρις προβλημα)σβηνουν ολα αυτα που ανεφερες ;Αν ναι τοτε μπορει να εχει προβλημα ο διακοπτης της μιζας ,να εχουν φαγωθει οι επαφες εσωτερικα και να μην κανει επαφη κανονικα.
Οσο αφορα το C2 VTS θα δουμε απο αυριο
-
parafron Αν και δεν μ' αρεσει να κανω διαγνωσεις χωρις να ελεγχω κατι μαλλον ο διακοπτης της μιζας σου εχει παραφρονησει.
Ρε παιδια τωρα που το σκεφτομαι η c4 δεν θα μπορουσε να έχει μια καλύτερη ανάρτηση πίσω?? Άκαμπτο άξονα?
Καλο το διαστημικό εσωτερικο και η πρωτότυπη σχεδίαση αλλα μαλλον μόνο εκει αναλώθηκα οι μηχανικοί της citroen. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγω θα προτεινα να ελενξεις τις γειωσεις ,το καλωδιο με το ( - ).Επειδη δεν ξερω καθολου απο ΖΧ οταν κλεινεις τον διακοπτη (σε αυτοκινητο χωρις προβλημα)σβηνουν ολα αυτα που ανεφερες ;Αν ναι τοτε μπορει να εχει προβλημα ο διακοπτης της μιζας ,να εχουν φαγωθει οι επαφες εσωτερικα και να μην κανει επαφη κανονικα.Οσο αφορα το C2 VTS θα δουμε απο αυριο
Eixa παρομοιο προβλημα με το ξανθια (οχι ιδιο προβλημα): Μολις πατουσα φρενο καποιες φορες εσβηνε το ραδιο, δε λειτουργουσαν φλασ και ηλεκτρικα παραθυρα και κατι αλλα... αλλαξα διακοπτη και ολα ειναι οκ...
αν εξαιρεσεις την τσεπη μου που ειναι πιο ελαφρια... (γιατι αλλαξα και διακοπτη μιζας και τις εξω κλειδαριες για να εχω ενα κλειδι)
-
-
παιδιά με τις φούσκες στο xantia τι κάνουμε? βάζουμε καινούριες ή αξίζει να τις γεμίσουμε? γίνεται νομίζω, έτσι? μέχρι στιγμής έβαζα πάντα καινούριες, μήπως όμως συμφέρει καλύτερα το ξαναγέμισμα?
-
Φιλικα,
ΧαρηςΕκτός ότι θα περάσεις από ηλεκτρολόγο να έχεις υπόψη ότι το τρέμουλο στα φώτα εάν συνοδεύετε καί από τίναγμα του στροφόμετρου είναι μία πλακέτα που κανονίζει πόσο ρεύμα χρειάζετε η μπαταρία
(Αυτόματος Δυναμό) -
Tην αγοράζω επιτόπου. Transformer αμάξι ήταν το παιδικό μου όνειρο τι να λέμε τώρα.
Όσο για τον ημιάκμπτο από οτι διαβάζω το αμάξι είναι πολύ καλό στο δρόμο όχι όσο το Focus αλλά πάρα πολύ καλύτερο από Megane και 307. Όχι οτι θα έλεγα όχι σε μια πιο σοφιστικέ λύση αλλά όλα είναι θέμα στησίματος. -
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
παιδιά με τις φούσκες στο xantia τι κάνουμε? βάζουμε καινούριες ή αξίζει να τις γεμίσουμε? γίνεται νομίζω, έτσι? μέχρι στιγμής έβαζα πάντα καινούριες, μήπως όμως συμφέρει καλύτερα το ξαναγέμισμα?ενδεικτικα: Η φουσκα δυσκολα ξαναχτυπαει τις ιδιες τιμες πιεσης αμα την ξαναγεμισεις.
50 Psi Νομιζω ειναι το μεγιστο και σε μια ξαναφουσκωμενη δεν εχω δει πανω απο 45... Οπότε εχω παψει να τις φουσκωνω και τις αλλαζω με καινουργιες....
ΠΡΟΣΟΧΗ Κυκλοφορουν και ημιτασιον φουσκες...Τις ξεχωριζεις από τις γνησιες γιατι δεν εχουν πουθενα αναγλυφο το σήμα σιτροεν... Εγω τοσο καιρο νομιζα οτι εβαζα γνησιες (για γνησιες τις πληρωνα) και τελικα εμαθα οτι ηταν μαιμουδες....
-
Φανταστική διαφήμιση
είχα να γελάσω από την διαφήμιση του ΦΑ? με τον ευνούχο
Μπράβο!! -
Γεια χαρα σε ολους......Εγω C4 δεν εχω δει ακομα στο δρομο αλλα βλεπω εφιαλτες καθε φορα που καβαλαω το ΖΧ μου.......Και θα ηθελα τα φωτα σας για ενα προβλημα που εχω με τα φωτα μου......
Εδω και 1 εβδομαδα περιπου ειναι καποιες φορες που ολα σχεδον τα ηλεκτρικα του ΖΧ (φωτα,λαμπακια ταμπλω,εσωτερικα νεον,στεροφωνικο) τρεμοπαιζουν......Μαλιστα κατα τη διαρκεια οδηγησης, αν αναψω προβολεις η φωτα ομιχλης τοτε το στερεοφωνικο σβηνει για 3-4 δευτερολεπτα και μετα αναβει παλι και συνεχιζει να παιζει......
Καποιες αλλες φορες,βαζοντας το κλειδι στη μιζα και γυρνωντας το, το αμαξι ειναι 'νεκρο'. Ουτε παιρνει μπροστα ουτε αναβει τιποτα αλλο. Σαν να μην ειχε μπαταρια ενα πραμα.........Μετα απο πολλες προσπαθειες (ανοιξε κλεισε μιζα) συνηθως παιρνει μπρος.......
Αυτα τα δυο συμπτωματα δεν ειναι μονιμα αλλα εμφανιζονται τουλαχιστον 1 φορα τη μερα....Να σημειωσω οτι πριν απο 1 εβδομαδα αλλαξα μπαταρια καθως και οτι πριν απο την τελευταια εβδομαδα το αμαξι βρισκοταν σε ακινησια για 1,5 χρονο σε γκαραζ. 1-2 φορες το μηνα το εβαζα μπρος,το αφηνα να δουλεψει λιγο,το εκανα μια γυρα το τρετραγωνο και παλι μεσα στο γκαραζ...
Φιλικα,
ΧαρηςΠιστεύω οτι μπορώ να σε βοηθήσω γιατί κάτι ανάλογο έχει συμβεί και στο σάξο μου.Συγκεκριμένα μερικές φορές ο κινητήρας ο κινητήρας έκοβε υπερβολικά(σα να είχε την μισή ισχύ).Παράλληλα όταν το έκανε αυτό δεν ακουγόταν τίποτα απο το ραδιόφωνο και ανέβαινε η ένταση όλων των λαμπών(και στο εσωτερικό).Τελικά έφταιγε το ρελέ του εναλλάκτη,με αποτέλεσμα μερικές φορές να δίνει πολύ παραπάνω ρεύμα απο όσο χρειαζοταν και για λόγους προστασίας ο εγκέφαλος '΄'έκοβε''συτόματα και βέβαια τη στραβή πλήρωσαν όλες οι λάμπες
-
Bump!
Σας ενημερώνω ότι από δω και πέρα θα μπαίνω στο forum μόνο μία φορά την εβδομάδα, οπότε μη σας φανεί παράξενο αν αργώ να απαντήσω (και λέει μια φωνή μέσα μου: 'ψωνάρα, λες και κάποιος θα σε χρειαστεί...' )
Γεια σας!
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Bump!Σας ενημερώνω ότι από δω και πέρα θα μπαίνω στο forum μόνο μία φορά την εβδομάδα, οπότε μη σας φανεί παράξενο αν αργώ να απαντήσω (και λέει μια φωνή μέσα μου: 'ψωνάρα, λες και κάποιος θα σε χρειαστεί...' )
Γεια σας!
ψωνάρα, λες και κάποιος θα σε χρειαστεί...
-
Γεια σου ρε Νικόλα...ΨΩΝΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!
Διάβασα για το C4 κι έπαθα πλάκα...πολλές οι καινοτομίες του και πολύ καλή η ποιότητά του!
Σαν να βλέπω τον αντικαταστάστη του Vitesse...εάν έχει καλή τιμή!
CITROËN FORUM