-
garage Citroën by Jesper2cv, on Flickr
-
Νονε ήσουν εχτές Πάτρα?
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
-
Μόνο ένας ορκισμένος ψιτροενακιας θα το έλεγε αυτό
-
Reminds me...of the 2CV project.
Sent from Corsair's brick
-
Ρινγκ με ζαζα Και μοτέρ ντεσεβο;
-
Σκέτο 2CV.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Νονε ήσουν εχτές Πάτρα?Στάλθηκε από το LG-E975 μου
Με πετυχες που κυνηγιομουνα με το ασπρο audi?
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Νονε ήσουν εχτές Πάτρα?
Είδα που είχες σηκώσει πανί και να σανιδωνεις να δίνεις εκεί πιο μετά τη vast! Δε ξέρω αν με είδες.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Νονε ήσουν εχτές Πάτρα?
Παραδέξου ότι είδες τον Γώργο και έφυγες τρέχοντας για να σωθείς και να σώσεις το ΖΧ
-
Δε σε ειδα..
'Σηκωνω πανι'(?)
3-4 τη νυχτα Γιωργο? ε δε σου πα γω.. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
:ysterical:Δε σε ειδα..
'Σηκωνω πανι'(?)
3-4 τη νυχτα Γιωργο? ε δε σου πα γω..Σήκωσες πανί σανιδωνες έδινες. Ντουμανια δεν είχε λόγω βενζίνης!
Ναι κάπου εκεί ήταν, έκοβα τις βόλτες μου και εγώ...
-
Νταμπλ ποστ.
-
Γεια σας,
Μπορείτε να βοηθήσετε λιγάκι; Έχω κάνει άπειρα test drives και δεν μπορώ να βρω αυτοκίνητο. Δεν θέλω να αγοράσω καινούργιο και με τους πωλητές μιλάμε διαφορετική γλώσσα. Πιστεύω ότι με οτιδήποτε μικρότερο σκάφος από το Xsara θα το μετανιώσουμε αμέσως, οπότε έχω εστιάσει σε αυτήν και την μεγαλύτερη κατηγορία. Όταν είχαμε το Xsara, ήξερα ότι έπρεπε να αγοράσουμε πιο μεγάλο γιατί σε κούραζε για τα χλμ που κάναμε. Όμως μερικά μικρομεσαία που δοκιμάσαμε ήταν μια χαρά αλλά και πάλι μου μένει η απορία για τις φυσιολογικές συνθήκες που θα το λιώσουμε. Γι’ αυτό τα συγκρίνουμε με τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα τα οποία όμως τελικά δεν είναι και τόσο μεγαλύτερα. Για να κάνουμε την επιλογή πιο δύσκολη, η πλειοψηφία των αυτοκινήτων έρχεται με full service history που περιλαμβάνει μόνο τις αλλαγές λαδιών και το υπόλοιπο σκάφος είναι χειρότερο από το δικό μας. Δεν μιλάμε για εξωτερικό/εσωτερικό που είναι ταλαιπωρημένα, αλλά για απλά μηχανικά μέρη που το νιωθεις ότι θα διαλύσει πριν το βάλουμε σε χωμάτινη ειδική. Πόσο θα πρέπει να συμβιβαστώ;
Το κύριο παράπονο από το Xsara ήταν ότι ήταν creative technologie και το κουνιστό κάθισμα του οδηγού που στράβωσε μου άφησε δύο μήνες psychedelic πονοκεφάλους και τώρα έχει μείνει να δούμε πότε θα φύγει ο χρόνιος πόνος στην πλάτη, αυχένα, κλπ. Τα υπόλοιπα με τα ηλεκτρικά τα αφήνω στην άκρη. Δοκίμασα αυτοκίνητα με λίγα και πολλά χλμ, βενζίνη και πετρέλαια, αλλά δεν βγαίνει άκρη. Είπαμε να ανεβάσουμε το budget και να πάρουμε κάποιο πετρέλαιο με λίγα χλμ αλλά τα περισσότερα είναι πολυμορφικά ή κλούβες με καθίσματα (Berlingo κλπ) τα οποία δεν μου γεμίζουν το μάτι ότι θα βγάλουν αξιοπρεπείς ρυθμούς στον δρόμο. Επιπλέον, όταν τα βλέπεις 2-3 χρονών με λιγότερο από 20Κ χλμ και χωρίς κανένα service, το ξανασκέφτεσαι. Θέλουμε κάτι που να μπορεί να κινηθεί με σβέλτους ρυθμούς σε επαρχιακό με βροχή, χιόνη και πάγο, να μπορεί να γράψει κάποια χλμ στο χώμα/λάσπη και να μην σκορπίσει. Το Xsara μια χαρά ήταν γι’ αυτά τα χλμ αλλά πλέον ότι πάρουμε ούτε πίστα θα μπει, ούτε σε χωμάτινη ειδική θα γράφει χρόνους. Θέλουμε κάτι να κάνει 500+ ημερήσια χλμ επαρχιακού με οτιδήποτε καιρό (θα είναι τουλάχιστον νωπός) με all weather λάστιχα και στο τέλος της ημέρας να μην βγαίνεις από μέσα με το κεφάλι να βουίζει. Οτιδήποτε υπερυψωμένο δεν κάνει για τους ρυθμούς που ακολουθούμε και λεφτά για τετρακίνητο δεν δίνουμε. Οπότε ξεμείναμε με τα μπροστοκίνητα. Τα μικρομεσαία μου έχουν δημιουργήσει την απορία κατά πόσον θα μπορούν να γράφουν σχεδόν 50Κ ετησίως γιατί είδα την ταλαιπωρία να το κάνεις αυτό με το Xsara. Τα μεγαλύτερα κατά ένα περίεργο λόγο δεν έχουν την διαφορά σε χώρους που περίμενα ή σύγκρινα με παλαιότερες μαούνες. Με βάση αυτά, θα είμαστε καλύτερα με ένα segment D από το C;
Από τις αντιπροσωπείες που μπορέσαμε να περπατήσουμε, τελικά μόνο με την Citroen βγάζουμε άκρη που είναι επίσημη αντιπροσωπεία και όχι supermarket. Καμία πίεση να αγοράσουμε, πλήρες service με κάθε λεπτομέρεια, συν το επόμενο service κανονικό και όχι μόνο στο βιβλίο. Είχαμε δει το πρώτο C4 εκεί, αλλά ήταν λίγο πολύ ταλαιπωρημένο και το αφήσαμε. Τελικά μόνο τα χλμ που περπατήσαμε να δούμε τους υπόλοιπους χάρους, ήταν αρκετά για να μας πείσουν ότι δεν βγαίνει άκρη έτσι. Τώρα έχουν φέρει ένα C5. Κάνει ένα τέτοιο αυτοκίνητο για το λιώσιμο που θέλουμε να του κάνουμε εμείς;
Το αυτοκίνητο είναι αυτό:
http://www.usedcars.citroen.co.uk/C5/1. ... =se_na_re_
Τι στο καλό έκδοση είναι αυτή; Είναι το 8βάλβιδο ή το 16βάλβιδο; Εδώ το διαφημίζουν ως 8V και στο auto trader το έχουν ως 16V. Ο πωλητής δεν μπορούσε να βγάλει άκρη. Πάντως βγάζει 129γρ CO2 και ο ιμάντας θέλει αλλαγή στις 230Κ χλμ. Στο glass σου βγάζει και τις δύο εκδόσεις. Αυτό το κάνει συνήθως μόνο στα παραεισαγωγής αλλά αυτό είναι της αντιπροσωπείας. Έχει τα led μπροστά οπότε το βλέπω να είναι το facelift του 2011. Πρώτη άδεια είναι τον 6/2011, και πούλαγαν και τα δύο παράλληλα με τα 8V να σταματούν τον 2/2011 αλλά ποτέ δεν ξέρεις πόσο καιρό το σκόνιζαν. Τι βλέπετε εσείς; Έχω απορρίψει τόσα αυτοκίνητα που έβγαζαν διπλές εγγραφές στο glass και τώρα έπεσα σε παγίδα. Πώς κυκλοφορήσε το C5; 8V στις αρχές και 16V από το πρώτο facelift του 2011; Τα 115άρια μπήκαν στο facelift του 2012; Τα λέω αυτά γιατί όσα HDI οδήγησα ήταν διαφορετικά μεταξύ τους ακόμη και με τα ίδιους κινητήρες. Από το C4 το 92άρι της αντιπροσωπείας το οποίο ήταν μουδιασμένο, κάπως σαν να βάραγε πειράκια, στο 92άρι 308 του supermarket υπήρχε το χάος στον δρόμο. Βέβαια δεν ξέρεις τι σκάλισμα είχε φάει το 308 ενώ το άλλο ήταν stock και ο πωλήτης μου το είχε ετοιμάσει να το δω εντελώς κρύο για να δω τις διαφορές με τις βενζίνες.
Με το C5, είχα προβληματιστεί με την διπλοεγγραφή του glass αλλά ήθελα να το δω από το κοντά τώρα που τελείωσαν οι αγώνες και μας άνοιξαν τους δρόμους. Πήγα σήμερα στην αντιπροσωπεία και το ετοίμαζαν για test drive. Κοίτα γκαντεμιά λέω. Το διώχνουν, μιλάω λίγο με έναν καινούργιο πωλητή και του εξηγώ τι θέλω, αλλά μου λέει περίμενε να μιλήσεις με τον άλλο που βγάζεις άκρη, πάντως το αυτοκίνητο μάλλον δεν θα πουληθεί γιατί ο τύπος το είδε την προηγούμενη εβδομάδα και του άρεσε, οπότε έστειλε την γυναίκα του να το εγκρίνει και τώρα μάλλον θα αγοράσουν το DS3. Παντόφλα rules! Εξήγησα στον άλλο πωλητή τι γίνεται και μου λέει εάν σου αρέσει πάρτο και ας είναι εδώ ο άλλος. Σε 5-10 λεπτά ήρθε ο άλλος πωλητής και μας λέει το C5 είναι διαθέσιμο.
Μου έδωσαν τα κλειδιά, κάνε ότι θες μου λέει, και πες τι θες να κάνουμε. Το έψαξα στο υπόστεγο και το αυτοκίνητο είναι πεντακάθαρο. Δεν έχει ίχνος μούχλας πάνω του. Σίγουρα κλεισμένο σε γκαράζ. Συν το χρώμα του ήταν βιτρίνας. Στον υπολογιστή που είδαμε τα service όλα τα χλμ τα έχει κάνει από Μάρτιο μέχρι Οκτώβρη, οπότε ίσως γι’ αυτό έχει γλιτώσει το χρώμα από το αλάτι. Μέσα μόνο τα πλαστικά έχουν ξεθωριάσει, πταίσματα για Citroen, και οι χειρολαβές στις μπροστινές πόρτες που τρίζουν, το αυτό. Τα κουμπιά στο τιμόνι είναι με ζελατίνα/μεμβράνη από πάνω, ενώ το C4 τους είχε με ακαλύπτους και ναι μεν έδειχνε φτηνό, αλλά αυτοί του C5 σου δίνουν την εντύπωση ότι η μεμβράνη θα τρυπήσει και υπάρχει κενό ανάμεσα στα κουμπιά. Όλα τα υπόλοιπα έδειχναν μια χαρά. Ο λεβιές των ταχυτήτων ήταν αγρατζούνιστος. Κάτι γρατζουνιές είχε στην χειρολαβή της πίσω πόρτας από τον οδηγό από φόρτωμα ή κάτι παρόμοιο, και ο ουρανός την είχε ακούσει και έβγαζε χνούδια. Χώρους δεν έχει αλλά έχουν κάνει την τρύπα με το roll bar και κάπως το γλιτώνει. Το κάθισμα τέρμα κάτω για να αφήσει χώρο για όρθια θέση οδήγησης αλλά νομίζω ότι δεν βλέπεις έτσι έξω. Το τιμόνη κρύβει κάτι από τα όργανα, παρόμοια με το C4. Είχε κάψει την πίσω πλαφονιέρα και έλειπε το δεξί ντουλαπάκι στον χώρο αποσκεύων. Ρεζέρβα και εργαλεία ήταν αχρησιμοποίητα. Στην μηχανή είχαν ψειρίσει τα καλύματα και έμοιαζε τελείως άδειο. Το καπό κλείνει μόνο με άφημα. Το αυτοκίνητο το είχε ένας παππούς μεν, 25Κ χλμ τον χρόνο δε. Του έχει κάνει όλα τα service με βάση τα χλμ, κοινώς το έλιωσε. Είναι ρυθμισμένο για 20Κ χλμ service και τώρα θέλει το επόμενο το οποίο θα κάνουν μαζί με ότι χρειαστεί για τα επόμενα χλμ και δεν καλύπτεται σε αυτό το service, πχ φίλτρο πετρελαίου, EOLYS, κλπ. Του έχει κάνει 2 μικρά και 1 μεγάλο service με ότι γράφει το βιβλίο για αλλαγή. ΚΤΕΟ που το πέρασε τον Μάιο, το έβγαλε χωρίς το παραμικρό. Λάστιχα του έχει ξαναβάλει τα ίδια Michelin που είχε από το εργοστάσιο ή τουλάχιστον τέτοια δείχνουν. Για κάποιον περίεργο λόγο, θεωρίες συνομωσίας, μόλις έληξε η εγγύηση, το έδωσε και αγόρασε ακριβώς το ίδιο μέχρι και στο χρώμα. Αυτό βέβαια είχε ορισμένες παρενέργειες στο παλιό, μιας και το καινούργιο δεν είχε το πλαστικό κάλυμμα της τάπας του μπροστά γάντζου, οπότε σφάχτηκε το παλιό και τώρα του έβαλαν πάνω καινούργιο ανταλλακτικό, βαμμένο, κλπ, το οποίο δεν κουμπώνει σφιχτά και είναι εντελώς χαλαρό. Επίσης εξαφανίστηκαν οι μοκέτες από μέσα, οι οποίες όμως όπως και στα Peugeot είναι standard οπότε δεν ξέρω τι στο καλό του έκαναν. Από ηλεκτρικά του έχει βγάλει μόνο το μοτέρ των καθαριστήρων και κάτι ακόμη που δεν μπορώ να θυμηθώ αλλά έχω την εντύπωση ότι είχε να κάνει με τα φρένα. Το υπόλοιπο ιστορικό ήταν προβλεπόμενο service πλην τα λάστιχα τα οποία τα άλλαξε 1 + 3 με κάποια διαφορά στα χλμ, φαντάζομαι από κάποιο σχίσιμο. Τώρα δείχνουν όλα παρόμοια. Στον πίσω προφυλακτήρα κάτω αριστερά στο άνοιγμα της πόρτας το έχουν χτυπήσει και κολλήσει με βενζινόκολλα ή κάτι παρόμοιο και δείχνει λίγο περίεργο συν ότι ο πίσω προφυλακτήρας δείχνει διαφορετικό χρώμα και μπαίνει λίγο μέσα στα φτερά και στις δύο πλευρές. Για την μετατροπή του τιμονιού, μόνο το χειρόφρενο και τον μηχανισμό του καπό δεν έχουν αλλάξει, αλλά το υπόλοιπο είναι εντάξει.
Τα ξαναείπαμε με τον πωλητή και θα ετοιμάσουν αναλυτική κατάσταση του service, KTEO και τι θέλει να γίνει στο επόμενο διάστημα και την Τετάρτη μόλις γυρίσει ο πωλητής από το νοσοκομείο θα γίνει η δοκιμή. Τι έχετε να πείτε για όλα αυτά; Κουράστηκα αυτούς τους 3.5+ μήνες γιατί τελικά το Xsara πήγε να με σκοτώσει από δολιοφθορά (this is Sparta) και τώρα θα βγάλουμε άκρη με την αστυνομία. Δεν μπορώ να πηγαίνω πλέον στα supermarket γιατί πουλάνε αυτοκίνητα με το κιλό για 2 χρόνια το πολύ και μετά πάλι αλλαγή. Εγώ θέλω να αγοράσω χιλιομετροφάγο για να τον κρατήσω. Το C5 μου δημιουργεί κάποιους σοβαρούς προβληματισμούς κυρίως για το πως θα στέκεται στον δρόμο και για την συντήρηση του. Εάν ισχύουν όσα γράφτηκαν νωρίτερα ότι το αυτοκίνητο είναι μόνο για την ευθεία, πόση νόημα βγάζει μια τέτοια αγορά; Πόσο κουραστικό θα καταντήσει στον επαρχιακό και πόσο ρυθμό θα πρέπει να κόψεις σε σχέση με το Xsara; Το άλλο σχετίζεται με την συντήρηση του, δείχνει πολύ πιο πολύπλοκο από το C4. Θέλει συνέχεια σύνδεση στο LEXIA για το παραμικρό; Μπορείς να αλλάξεις λάδια, να βάλεις EOLYS, κλπ, και να μην πας σε διαγνωστικό; Δεν το πρόσεξα εάν έχει δείκτη αλλά φαίνεται να έχει στις φωτογραφίες. Το EOLYS θέλει LEXIA σε κάθε γέμισμα ή μόνο εάν το αφήσεις να στεγνώσει; Στον πίνακα οργανών και στην κεντρική κονσόλα έγραφε economic mode on, τι στο καλό είναι αυτό; Που τα βρήκε τα προγράμματα σε χειρωκίνητο; Άσε που γράφει και snow mode στο νίκελο γύρω από την βάση του λεβιέ, πράγμα που υπάρχει μόνο στα αυτόματα. Όπως είπε και ο πωλητής για την μηχανή και το 5άρι κιβώτιο, βάζουν όλους τους συνδυασμούς χωρίς κάποια λογική σειρά.
Από όλα τα αυτοκίνητα που είδα, έκατσα μέσα ή οδήγησα, κανένα δεν μου έκανε κλικ πλην από ένα 407 coupe το οποίο τελικά ούτε οι πωλητές δεν έβγαζαν άκρη τι αυτοκίνητο είναι, πόσα χλμ έχει, δεν είχε service book, κλπ. Ότι αγοράσουμε, θα μείνει μαζί μας μέχρι το επόμενο χαντάκι, οπότε όσο πιο γλυκιά γεύση μας αφήσει, τόσο το καλύτερο. Το επόμενο αυτοκίνητο θα είναι κανονικό, αλλά γι’ αυτό δεν μπορούμε να δώσουμε χρήματα. Εάν έχετε κάποιο σχόλιο, πυροβολήστε ελεύθερα. Για την τιμή, το τιμολόγιο αγοράς τον 6/2011 ήταν 18.5Κ και το δίνουν 7.7Κ. Καινούργιο το C5 μπορείς να το βρεις στις 16Κ και μεταχεισμένο με λιγότερο από 5Κ χλμ κάνει 13.5Κ. Αυτά είναι 115άρια βέβαια που αλλάζει τα δεδομένα. Η τιμή δεν πρόκειται να αλλάξει, οπότε τα 7.7Κ θα φύγουν εάν καταλήξουμε σε αυτό και θα το μειώνουμε 1% για κάθε μήνα κτήσης που και αυτό μάλλον είναι μικρό με βάση τα δεδομένα της αγοράς. Γενικά μου φαίνεται προσεγμένη κατασκεύη με σύγχρονες λεπτομέρειες αλλά μόλις έληξε η εγγύηση και το πάρτυ τώρα θα αρχίσει. Η πώληση θα γίνει με ένα χρόνο εγγύηση ίδια με του καινούργιου αυτοκινήτου, οπότε ότι είναι να βγάλει, θα μπορέσουμε να τα φτιάξουμε. Βάζω και τις φωτογραφίες μαζί με μία από ένα καινούργιο που έδιναν με 500 έκπτωση, οπότε φαντάζομαι 115άρι είναι:
https://www.flickr.com/photos/78361462@ ... 770384108/
-
το economy mode ειναι προστασια για την μπαταρια
οταν δουλευεις το ραδιο, τα φωτα, την πλαφονιερα κτλ για καποια ωρα (περιπου 30 λεπτα) χωρις να βαλεις μπρος τη μηχανη μπαινει σε economy mode και σβηνουν ολα για να μην αδειάσει η μπαταρια
οταν ξαναβαλεις μπρος εξαφανιζεται το economy mode -
Ο χρήστης apav έγραψε:
Εάν έχετε κάποιο σχόλιο, πυροβολήστε ελεύθερα.Κοιτα... εγω ευχαριστως να σε πυροβολουσα και μια και δυο φορες, και ολοκληρο τον γεμιστήρα να σου άδειαζα... Μου την έφερες ομως μπαμπεσικα... Με ολο αυτο το ακαταληπτο wall of letters, πλέον δεν έχω το κουράγιο ουτε την σκανδάλη να τραβήξω. Δεν απορώ καθόλου που το καθισμα της Xsaras και οποιος αλλος προσπάθησε να σε φάει λάχανο. Eιναι pure hatred αμα τα μιλάς και αυτά έτσι. Φαντάζομαι και στο αστυνομικό τμήμα κρατήθηκαν να μην σε συλλάβουν οταν πήγες να τους σκοτώσεις με την πολυλογία...
Και συνοψίζω. To ερωτημα σου ειναι καπως έτσι:
'Γράφω πολλά χλμ κάθε χρόνο και θέλω ενα αμάξι. Καλοβλέπω την C5. Να το πάρω?'
(Ναι... είδες πως το 2000 word essay συμπτυχθηκε σε μιση γραμμή?)Η απάντηση:
Αν μηχανικα ειναι οκ, και η γενική εικονα καλή... τι έχεις να χάσεις? -
Το snow mode είναι μια έξυπνη λειτουργία του esp, για κίνηση σε χιόνι.
Όσον αφορά τους κινητήρες. Οι νέοι κινητήρες είναι 8v με 1ΕΕΚ, ενώ οι παλιοί ήταν 16v με 2ΕΕΚ. Προφανώς μια κίνηση για πιο οικονομικό κινητήρα. Αν θες να το ψάξεις περισσότερο, μπορείς να ψάξεις στην wikipedia για τους κινητήρες με κωδικό DV6.
Αν κρίνω από τα λεγόμενα εκείνων που έχουν την C5, μπορώ να πω ότι κρατάει καλά, ενώ η άνεση είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο..
-
Το snow mode μάλλον είναι λειτουργία του κιβωτίου οχι του ΕSP.Ξεκινάει με δευτέρα για να μη σπινάρει κάνει πιο αργα τις αλλαγές κτλ.Για αυτο υπάρχει μονο στα αυτοματα.
-
Ακριβώς
-
Ναι, όμως το παιδί από πάνω είπε για χειροκίνητο κιβώτιο και νόμιζα ότι μιλούσε γι αυτό 'But even so, Citroen promises that its new Snow Motion technology, also called the 'Intelligent Anti-Skid System', will help you drive in difficult road conditions easier than before. Basically, the Snow Motion system, currently available on Citroen C5, maintains driving control on snow-covered roads, even better than standard ESP systems that might prove inefficient in extreme conditions'.
πηγή: http://m.autoevolution.com/citroen-c5-w ... -4542.htmlΌπου βασικά παρέχεται σαν έξτρα σε πλούσιες εκδόσεις.
CITROËN FORUM