-
Αποσύνδεσε-επανασύνδεσε την μπαταρία. Ίσως έρθει στα σύγκαλά του.
-
Πρέπει να πάω να την οδηγήσω.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πρέπει να πάω να την οδηγήσω.Δεσαμε
-
Έστρωσε. Πήγα να ελέγξω την πίεση στα λάστιχα σε άλλο βενζινάδικο και του έβαλα επιπλέον 7.20 λίτρα. Γύρισα το κλειδί και έκανε ένα απίστευτο σάλτο η βελόνα και τώρα δείχνει κάτιτις λιγότερο από την ένδειξη ¾ του ρεζερβουάρ. Οπότε η μέτρηση σε λίτρα ήταν σωστή και κάπου είχε κολλήσει ο μετρητής.
Από τότε που το πήραμε και άναψε το λαμπάκι αμέσως, μέχρι αυτό το λαμπάκι, έχει κάνει 10,534 χλμ και έχει κάψει 622.20 λίτρα. Αυτό είναι 5.91 λίτρα κατανάλωση. Πιο κοντά στα 5.5 λίτρα που γράφει η Citroen ως ελάχιστη κατανάλωση δεν νομίζω να φτάσει, λόγω καιρού και των γενικότερων συνθηκών οδήγησης που όπως και να το κάνεις περιλαμβάνει και φανάρια και κίνηση σε πιο αστικές περιοχές.
Πώς μπορώ να βάλω τα στοιχεία αυτά στο spritmonitor για να μου βγάλει τα ίδια νούμερα; Να βάλω την πρώτη ποσότητα ως Type: First fueling, και τις επόμενες ως Type: Partly full; Μόνο από ένα σημείο και μετά το γέμιζα και δεν ξέρω εάν θα βγει λάθος ο υπολογισμός. Κυρίως το θέλω για να μου βγάλει το CO2 που είμαι σίγουρος ότι είμαι λιγότερο από τα 160γρ της Citroen.
Το μηχάνημα για τον αέρα είχε χαλάσει και την βγάλαμε μία βόλτα στα υπόλοιπα βενζινάδικα αλλά στο τέλος επιστρέψαμε άπραγοι. Το πρωί την πήγα στον μάστορα και τώρα περιμένουμε τον ΚΤΕΟ να μας ράψει κοστουμάκι. Την βλέπω να κοιμάται στο συνεργείο σήμερα. Την Δευτέρα είναι αργία απεργία, οπότε την Τρίτη το πρωί θα πρέπει να βγουν οι τελικές αποφάσεις.
-
Εδώ χρειάζονται μπαρμπαδάκια που κάνουν τούμπες αλλά δεν έχουμε.
Η πιτσιρίκα είναι σπίτι και στρώνει επιδερμίδα. Την πήγε ο μάστορας στο ΚΤΕΟ 9:19 κόπηκε, την πήρε πίσω, της άλλαξε το τελικό, της έβαλε μία βάση για το φλας στο φτερό και τράβηξε ένα καινούργιο καλώδιο για του δώσει ρεύμα. Την ξαναπήγε πίσω, μέτρησαν καυσαέρια και 12:45 πήρε φύλλο πορείας!
13:30 μου τηλεφωνεί ο μάστορας, αυτό το πράγμα πέρασε ΚΤΕΟ. Πέρασε; Ναι είναι έτοιμο. Είναι έτοιμο, ούτε καν μου τηλεφώνησε για να το φτιάξει ή όχι. Πόσο στοίχισε; £169.21. Πόσο; Μάλλον δεν άκουσα καλά γιατί περίμενα να ακούσω παραπάνω από ότι είχαμε δώσει για την αγορά. Αγχώθηκε ο μάστορας, £169.21 αλλά άλλαξα το τελικό και το φλας.
Πρέπει να είμαι -50 κιλά σε άγχος. Εκεί που το πήγε για ΚΤΕΟ διαφημίζουν ότι χρεώνουν £30 και τα υπόλοιπα £10 όπως φαίνεται τα κράτησε ο μάστορας. Δεν είχα πάει εκεί για να τους ρωτήσω για τα υπόλοιπα που ήθελα να φτιάξω γιατί ήμουν σίγουρος ότι βγάζουν τις διαφορές με τις υπόλοιπες χρεώσεις. Συν ότι αυτή την φορά ήθελα να πάω σε μάστορη από το good garage scheme που υποτίθεται ότι περνάνε από κάποιους ελέγχους για την δουλειά που κάνουν και θα ξέρω ότι όλα αλλάχτηκαν. Ο γέροντας ήταν που πέρασε την δοκιμασία και η πιτσιρίκα μπήκε δίπλα στα STi για συντήρηση.
Φαντάζομαι να την είχα πάει στον ΚΤΕΟ για να μου αλλάξει το οτιδήποτε και τι θα έκανε με την σημασία στην λεπτομέρεια που δίνει. Αυτό το λέω με βάση πολύ απλούς ελέγχους που τους ξέφυγαν όπως πχ τα τελειωμένα πίσω τακάκια (almost metal to metal τα έχει σημειώσει ο γέροντας και πλεον ακούγονται εάν τα ζορίσεις), τα ψαλίδια-μπαλάκια που έχει σημειώσει ο γέροντας και κοπανάνε στα άσχημα, την ρεζέρβα που είναι φορεμένη στο αυτοκίνητο με το συλλεκτικό πολυμερισμένο λάστιχο του 2003, κλπ, κλπ.
Για την βίδα στο σασί που έχει φύγει, την βάση μηχανής, και άλλα παρόμοια, ούτε λογος να γίνεται. Μήήήτσο, πίασε το Xsara να μετρήσουμε καυσαέρια. Κόψ’ το, έχει σάπια εξάτμιση. Άσε που δεν ανάβει και το φλασάκι. Εδώ κοίτα κάτι χάροι που κυκλοφορούν και έχουν την απαίτηση να περάσουν ΚΤΕΟ, για τι μας πέρασαν εδώ;
Με τον γέροντα κάπου βγήκαν λίγο παραπάνω τα υλικά αλλά δεν πειράζει. Το τελικό με £44.18 (+ΦΠΑ) είναι λίγο πολύ παραπάνω σε σχέση με το απολύτως φτηνότερο στα £23.70 (τελική τιμή), και εκείνη η βάση του φλας με £3.50 (+ΦΠΑ) δεν ξέρω τι διαφορά έχει σε σχέση με τα £2.34 (τελική τιμή) που κάνει ολόκληρο το φτηνότερο φλας που βρήκα. Συν £60 (+ΦΠΑ) τα εργατικά, £129.21 για ένα τελικό και το καλωδιάκι στο φλασάκι. Τουλάχιστον τώρα θα ηρεμήσουμε.
Γνωρίζει κανείς εάν οι τιμές των καυσαερίων των «καινούργιων» αυτοκινήτων όπως το Xsara μπορούν να σου δείξουν κάποιο πρόβλημα; Στο παλιό ΚΤΕΟ, είχα μετρήσεις καυσαερίων CO στις υψηλές στροφές 0.02 και τώρα έχω 0.00. Το όριο είναι 0.20. Ο λάμδα ήταν 1.020 και τώρα είναι 1.009. Το όριο είναι 0.970 έως 1.030. Οι HC ήταν 8 και έγιναν 1 με όριο τους 200. Και τέλος στο ρελαντύ το CO ήταν 0.01 και τώρα είναι 0.00, με όριο το 0.30. Είμαι λάθος να νομίζω ότι οι τωρινές τιμές είναι καλύτερες; Την διαφορά την αποδίδω ότι τώρα δεν κυκλοφορεί στην πόλη αλλά σε ανοικτό δρόμο και έχει «ξεκαπνίσει». Την προηγούμενη φορά το είχαν μετρήσει με την θερμοκρασία να δείχνει ζεστή μηχανή, ενώ τώρα έχουν γράψει ότι δουλεύει ο ανεμιστήρας. Εμένα μου έχει ανάψει μία φορά σε σχεδόν εκτός δρόμου διαδρομή, οπότε φαντάζομαι ότι είχε φτάσει σχεδόν 90βC στην σημερινή μέτρηση. Διαφορετικό συνεργείο από την προηγούμενη φορά αλλά και οι δύο δεν βρήκαν κάτι μεμπτό για να το γράψουν ως συμβουλή.
Το βλέπω να είναι σημαδιακό η πιτσιρίκα να αφήσει την τελευταία της πνοή πάνω στο βουνό και γι’ αυτό σήμερα συμπεριφέρθηκε και δεν έγινε scrap. Την Τρίτη θα έχει επιβεβαίωση για τον ιμάντα και την Πέμπτη θα γίνει η αλλαγή μάλλον με τα υλικά του μάστορα για να έχει τον ένα χρόνο εγγύηση. Η διαφορά είναι στις ~£30 παραπάνω αλλά λέω να μην δοκιμάσω άλλο την τύχη μου και να ηρεμήσω για λιγάκι. Μέχρι τότε θα την κρατήσω μέσα μην κοπεί τώρα ο ιμάντας αφού άντεξε όλες αυτές τις δοκιμασίες. Εκείνα τα κακόμοιρα τα Vauxhallάκια θα συνεχίσουν να είναι νευρικά για λίγο καιρό ακόμη.
-
Μα τον Τουτατή, είσαι συγκινητικός... Κάν'της ένα αναμάζεμα και κράτα την, εφόοσν τη γουστάρεις πραγματικά. Μην την περιγελάς, θα το καταλάβω και θα θυμώσω!
-
Καμία πρόταση για λάδια;
xantia II 1.8
Νομίζω total 10-40 ημι είναι τα default, έχουν κλείσει 10 χιλ km
http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... 57&lang=el -
Total 5-40, σταθερή αξία.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Tα είδα και εγώ και μου καλάρεσαν.
http://www.trade-wind.gr/index.php?page ... 57&lang=elΔεν έχει 4λιτρη συσκευασία. Παίζει κανά άλλο ιντερνετικό κατάστημα μπας και πετύχουμε κάτι καλύτερο σε τιμή;
Φίλτρο από πού; Έχω την εντύπωση ότι τη προηγούμενη φορά μας το είχαν υπερχρεώσει -
Πάρε τηλ, ζήτα τον Ντίνο να συνεννοηθείτε πώς θες να στα στείλει κλπ, του λες και για φίλτρο.
-
http://www.autoblog.gr/2012/05/07/�%B ... B9-%CF%84/
Η Citroen μεγαλώνει την γκάμα των DS, έρχονται τα DS2, DS3 Cabrio, DS9 και ένα SUV
H Citroen πρόσφατα γιόρτασε τις 200.000 πωλήσεις των DS μοντέλων της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Γάλλοι δεν θέλουνε να αυξήσουν τις πωλήσεις των μοντέλων τους. Έτσι φαίνεται ότι ετοιμάζουν νέα μοντέλα τα οποία θα βγούνε σύντομα στην αγορά. Σήμερα κυκλοφορούν τα DS3, DS4 και DS5 και στο μέλλον πρέπει να περιμένουμε αρχικά το DS3 Cabrio, το οποίο θα διαθέτει οροφή, παρόμοια με αυτή του Fiat 500.
Θα ακολουθήσει ένα μικρότερο μοντέλο, το οποίο πιθανώς θα ονομαστεί DS2 και θα δανείζεται σχεδιαστική στοιχεία από το 2CV, ενώ η έκδοση παραγωγής του Numero 9, όπως και ένα DS SUV θα παρουσιαστούν μέσα στα επόμενα χρόνια. Το SUV θα βασίζεται πάνω στο ολοκαίνουργιο C4 Aircross, το οποίο βασίζεται με τη σειρά του πάνω στο Mitsubishi ASX.
Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την έκδοση παραγωγής του DS4 Racing Concept το οποίο θα τεθεί απέναντι από τα Audi S3, VW Golf R, Leon Cupra R και Ford Focus ST. -
Πάρε τηλ, ζήτα τον Ντίνο να συνεννοηθείτε πώς θες να στα στείλει κλπ, του λες και για φίλτρο.
Απο κεί τα πήρα κι εγώ Άρη εξυπηρετικότατοι και φτηνοί.
-
Για Αθηνα παντως παιδια Λαμπρινιδης και Κετσελιδης στη Φρατζη εχουν ισως τις καλυτερες τιμες σε αυτα που ενδιαφερουν τα μοτερ μας.. Απο τον δευτερο πηρα μεσα στο Πασχα το 4λιτρο total quartz 7000 στα 22e και σημερα πηρα αλλα δυο 4λιτρα απο τον πρωτο στα 18e εκαστο..
-
-
-
Γεια σας,
Έχω την μικρή στο συνεργείο από το πρωί για τον ιμάντα και έχω πεθάνει από το άγχος ότι κάτι θα πάει στραβά. Ερμ, τελικά δεν κρατήθηκα, τηλεφώνησα στον μάστορα και μου είπε ότι έχει κολλήσει η αντλία νερού. Φαίνεται να έχουν αλλάξει ιμάντα μία φορά και ο μάστορας λέει ότι δεν έχουν κάνει κάτι λάθος. Τώρα εάν την ζεστάνει και την πλακώσει με το σφυρί, φοβάται ότι θα σπάσει το block. Διάολε! Μου είπε ότι θα το κλείσει όπως είναι με την παλιά αντλία. Το ρουλεμάν της μοίαζει σε καλή κατάσταση. Εάν διαλύσει, μου είπε ότι πρώτα θα δακρύσει. Του έβαλε και καινούργιο θερμοστάτη και την βάση του (housing).
Τσαντίστηκα τώρα. Να το πάρω όπως είναι; Μου είπε ότι εάν η μηχανή ήταν έξω, θα ήταν πιο εύκολο. Να βγάλω την μηχανή τώρα για την αντλία ή να το πάω τέρμα και του χρόνου να το πετάξω; Ο γέροντας φαίνεται έμπειρος, είναι σε κάποιο σύλλογο συνεργειάδων, κάνει fleet servicing, ακόμη και η αστυνομία εκεί πάει τα ασφαλίτικα. Να ηρεμήσω και να πάω να το πάρω; Σε μισή ώρα θα τον πάρω τηλέφωνο για να δω εάν το έχουν μαζέψει.
-
Η αντλια δλδ ειναι σε λειτουργικη κατασταση και απλα δε μπορει να τη βγαλει? Αν ναι δεν εχεις προβλημα.. Πολυς κοσμος δε την αλλαζει μαζι με τους ιμαντες καθε φορα και ειναι πολλες οι περιπτωσεις με αντλιες νερου σε citroen που κρατανε 180.000km χωρις να το επικροτω βεβαια. Αυτο που πρεπει να μας πεις τωρα ειναι ποσα χιλιομετρα εχει η αντλια νερου...
-
Γεια σου Νονέ,
Ναι η αντλία είναι σε άριστη κατάσταση αλλά έχει κολλήσει στο block (solid seized). Το κοντέρ γράφει 85Κ χλμ και αυτό το βλέπω και στα αρχεία του ΚΤΕΟ, αλλά ίσως να έχει γίνει απάτη και να έχει περπατήσει περισσότερο.
Σχετικό άσχετο, αλλά η θερμοκρασία νερού ανέβαινε λίγο πάνω από τους 75 βαθμούς που δείχνει η κεντρική ένδειξη, το πολύ πολύ να πήγαινε δηλαδή 80 βαθμούς σε ανοικτούς δρόμους και εξωτερικές θερμοκρασίες γύρω από το 0, από -5βC μέχρι +5βC. Δεν ξέρω εάν είναι φυσιολογικές αυτές οι θερμοκρασίες γιατί το οργανάκι είναι λιγάκι αναίσθητο. Ο θερμοστάτης είχε αρχίσει να σκληραίνει. Φαντάζομαι ότι αυτά είναι άσχετα με την κολλημένη αντλία.
Τώρα το έχει δέσει και το ζέσταινε για να δοκιμάσει θερμοκρασίες και να το βγάλει στον δρόμο. Ο μάστορας λέει ότι το ίδιο θα έκανε και στο δικό του. Και οι τοπικοί κάγκουρες τα ίδια μου λένε, να την αφήσω πάνω μέχρι να αρχίσει να δακρύζει και τότε το αποφασίζω.
-
Δε νομιζω οτι θα χεις προβλημα.. Βεβαια πρεπει να την παρακολουθεις λιγο τωρα..Αλλα απ οτι σε κοβω το κανεις γενικως αυτο με το αμαξι.. Σχετικα με τη θερμοκρασια αν ειναι 1.6 16v ειναι πολυ λογικο αυτο που γραφεις και στης μητερας μου και σε 206 1.6 xsi φιλου την ιδια συμπεριφορα εχει.. Αν ειναι 1.4 8v αυτα δουλευουν στους 90oC+ οποτε αν δουλευε παρακατω τοτε μαλλον ειχε αρχισει να τα παιζει ο θερμοστατης.
-
Ο θερμοστάτης κανονικά ανοίγει στους 89 οπότε το 75 είναι πολύ χαμηλό.
CITROËN FORUM