-
Σε 1/18 μόνο σε Solido τα οποία δεν είναι και οτι καλύτερο σε ποιότητα και πιστότητα.
-
Υπάρχουν κάπου οι τιμές diesel ? (diesel now). Στο site δεν τις έχει...
-
Ειδικές εκπτώσεις για τις εκδόσεις diesel. Το c3 1.4 hdi από 10.990€ με απόσυρση και το c4 1.6 hdi από 13.700€ (επίσης με απόσυρση). Ο τιμοκατάλογος εδώ: http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=7985
-
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αυτή είναι αντε γειά
Και τα 90 γιούρια όμως αντε γειά είναι......παιδιά δέχομαι και δώραΔεν ξέρω που το είδες 90Ε, αλλά η τιμή του είναι το πολύ η μισή. Υπενθιμίζω οτι είναι sealed μοντέλο, δηλαδή δεν έχει ανοιγόμενα μέρη, κινητήρα κλπ.
Στις DS οι τις Norev είναι σαφώς καλύτερες, καθώς τις Solido είναι μοντέλλα 10 ετών, μπορεί και παλιότερα.
Οπως ανέφερε κι ο mirage, σε 1/18 XM έκανε η Solido, αλλά δεν είναι κάτι καλό και λόγω σπανιότητας πολύ υπερτιμημένο. Επίσης, σε 1/18 θα βρεις και CX (NEO models), αλλά είναι ακριβά και όλο πλαστικό -
-
Γιακ;
-
-
Σαν το προηγουμενο ομως, δεν ειναι!
(το αξιοπεριεργο ομως ειναι οτι πουλησε καλα!)
-
Όντως, αλλά κάτι χιλιάδες λιγότερα αμάξια από τα ΖΧ/Xsara (χώρια το καθένα εννοείται). Οπότε ίσως γι αυτό το γύρισαν...
Και ναι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!
-
H c5 ambiance με τι ζαντες βγαινει ξερουμε?
Με τα ελληνικα κωλοsite οπως παντα δε βγαινει ακρη -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Του έριξα ένα ban για να στρώσει.Δεν σε χάλασε πάντως η 15ήμερη
Ειλικρινά.....συμπάσχω
-
11 οχήματά σε μισό Φεβρουάριο Κάτω και από τη Mazda η Citroen. Γιατί τέπτοιο χάλι; Έχει αρκετά ωραία μοντέλα.
-
Και η Mazda έχει αρκετά ωραία μοντέλα. Σε ποιά λογική βασίζεται η ερώτησή σου;
-
ΚρυφόCitroenάκιας...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και η Mazda έχει αρκετά ωραία μοντέλα. Σε ποιά λογική βασίζεται η ερώτησή σου;Στη λογική ότι συνίθιζε να πουλάει περισσότερο.
Η Mazda έχει ωραιότερα αμάξια άλλα και πολλά κυβικά -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και η Mazda έχει αρκετά ωραία μοντέλα. Σε ποιά λογική βασίζεται η ερώτησή σου;Γιατί ασχολείσαι με αυτά τα καταπληκτικά post
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και η Mazda έχει αρκετά ωραία μοντέλα. Σε ποιά λογική βασίζεται η ερώτησή σου;
Γιατί ασχολείσαι με αυτά τα καταπληκτικά post
Είμαι περίεργος ρε Θανάση αν και στην ΣΣΕ μας έλεγαν να είμαστε παρατηρητικοί αλλά όχι περίεργοι...
-
Γειας σας,
συγνώμη για την διακοπή της κουβέντας, αλλά νομίζω ότι σκότωσα την πιτσιρίκα.
Σταμάτησα απότομα σε παγωμένο δρόμο με χαλίκια και όταν έβαλα την αριστερή πλευρά (είμαι στο εξωτερικό, οδηγούμε ανάποδα) στο λασπωμένο χορτάρι, το ABS έκανε πάρτυ. Πιο πολύ νομίζω επέμενε το EBD (Electronic Brakeforce Distribution) και το EBA (Emergency Braking Assistance). Ακόμη δεν είμαι σίγουρος γιατί το έβαλα στο χορτάρι ενώ είμασταν στην μέση του πουθενά και ακόμη χειρότερα γιατί επέμεινα στο φρένο.
Έχω φάει κόλλημα ότι τα ηλεκτρονικά θα πρέπει να απενεργοποιηθούν όταν έχεις μειώσει αρκετά ταχύτητα και θα βρεις πρόσφυση όσο και να επιμένεις ανεβασμένος στο φρένο. Σε κάθε καλή ευκαιρία που μπαίνει το ABS του κάνω και μία δοκιμή για να δω πως δουλεύει στο χιόνι, λάσπη, πάγο με λάστιχα M+S. Από τα 10 μέτρα που κύλησε στο χορτάρι, τα τελευταία 3-4 φαινόταν να πηγαίνει πιο πολύ μπλοκαρισμένο σε σχέση με τα αρχικά που ξεχώριζες την χάραξη από τα λάστιχα.
Με το που σταμάτησε, το έσβησα αμέσως. Μάλλον λίγο πιο αμέσως από ότι έπρεπε. Σε 2-3 λεπτά, το πολύ 5, ξαναμπαίνω, το αφήνω να τσουλήσει στην κατηφόρα, γυρίζω τον διακόπτη, φοράω την ζώνη, γυρίζω το κλειδί και τζίφος. Το ξαναδοκιμάζω, τίποτα. Κοίταγα το κλειδί και δεν μπορούσα να το φανταστώ ότι πάθαμε τέτοια ζημιά. Μία ακόμη για το καλό αλλά τα δικά της η μικρή. Σπρώχνω μία 3η με βαριά καρδιά, αφήνω, παίρνει. Φορτώνω 4η, 5η, και κάνω αναστροφή στο τέλος του δρόμου μετά από 1-2 χλμ. Ανεβαίνω το λόφο, κάνω 2-3 χλμ και εκεί μου έρχεται μία αναλαμπή. Τώρα έφτιαξε ή δεν πρόκειται να ξαναπάρει;
Μια δοκιμή θα μας πείσει. Πιάνω 40-50 χλμ, το σβήνω, γυρίζω την μίζα και παίρνει κανονικά. Το ξαναδοκιμάζω πιο κάτω, μία χαρά. Το μόνο περιέργο και τις 2 φορές ήταν ότι στο τέλος η μίζα ακουγόταν σαν να την κρατάς παραπάνω από όσο θέλει. Ίσως και να την κρατούσα παραπάνω με τόση φασαρία που γίνεται εκεί μέσα, ίσως και όχι. Ε λοιπόν αφού όλα λειτουργούν κανονικά, ξανασταματάμε πιο κάτω και σε 10 λεπτά που πάω να βάλω μπροστά, καταλαβαίνετε. Βρε καλή μου, βρε χρυσή μου, εδώ ντεν έκει κατηφορά, τι θα σε κάνω τώρα;
Γυρίζεις το κλειδί, στην 1η σκάλα ανάβει μόνο το λαμπάκι της μπαταρίας και στην 2η ανάβουν όλα τα υπόλοιπα. Στην 3η σκάλα αντί να πάρει μπροστά, σβήνουν όλα τα λαμπάκια και κόβεται η παροχή ρεύματος. Αυτό με την παροχή το λέω γιατί πέφτουν και οι βελόνες θερμοκρασιών και καυσίμου. Το λαμπάκι της μπαταρίας νομίζω ότι λειτουργεί με αυτό τον τρόπο στα συγκεκριμένα μοντέλα. Το έχω δει και στο δίλιτρο VTS να κάνει το ίδιο κόλπο με το δικό μου.
Μιας και το όχημα είναι 9/2003, πλήρες multiplex δηλαδή αν δεν κάνω λάθος, έχω φάει κόλλημα ότι κάτι μπλόκαρε όταν κύλησε σβηστό. Από την άλλη, έχει κυλήσει για παρόμοιες αποστάσεις και για να μπει στην υπόγα αλλά δεν παρουσίασε το παραμικρό. Μου πέρασαν κάτι ιδέες ότι κάτι έχει κολλήσει και θέλει επανεκίνηση γιατί το immobilizer, multiplex, δεν ξέρω και εγώ τι από τα τόσα πειραγμένα καλώδια που έχει, νομίζει ότι το όχημα ακόμη κινείται και δεν δίνει σήμα να γυρίσει η μίζα.
Οπότε έβγαλα τον πόλο με το καλώδιο γρήγορης απελευθέρωσης, δεν ξέρω ποιος από τους 2 είναι, ο άλλος είναι βιδωτός. Με τον που τον αποσύνδεσα, η πιτσιρίκα έβγαλε μια κραυγή μπιπ όπως κάνουν τα διάφορα μηχανήματα στην ενταντική, μαζί με ένα ωχ δικό μου. Δοκίμασα με το κλειδί και είχαν νεκρώσει τα πάντα. Προσπάθησα να ανοίξω τον χώρο αποσκεύων και ήταν κλειδωμένος. Η πιτσιρίκα έχει αυτόματο κλείδωμα όταν δεν ανοίξεις κάποια πόρτα για 30 δευτερόλεπτα μετά το ξεκλείδωμα, και κλειδώνει τον χώρο αποσκευών όταν βρίσκεται εν κινήσει. Αυτό ποτέ δεν το έχω ακούσει να το κάνει αλλά ίσως αυτή η κλειδαριά να μην κάνει τόση φασαρία για να ακουστεί.
Ξανασυνεδέω το καλώδιο στον πόλο, κάνει άλλο ένα μπιπ η μικρή, γυρίζω το κλειδί, τίποτα. Ξαναβγάζω τον πόλο και περιμένω. Υπέθεσα ότι χρειάζεται παραπάνω χρόνο για να κάνει reset. Να αγγίξω τις ασφάλειες που έχει μπροστά για να τις δοκιμάσω, ούτε λόγος να γίνεται μιας και εάν δεν ήταν χαλασμένες, μπορεί να χαλούσαν εκείνη την στιγμή με την κακοποίηση που έχει φάει στα ηλεκτρικά. Συνδρομή σε οδική βοήθεια δεν υπάρχει αλλά και να υπήρχε δεν θα βγάζαμε άκρη. Η πιτσιρικά μας τα έστησε σε περιοχή που είναι ναυτική πυρηνική βάση και για ευνόητους λόγους δεν υπάρχει στους πολιτικούς χάρτες. Φαντάζομαι να τηλεφωνούσαμε στο κέντρο εξυπηρέτησης και να έβγαινε κανά outsourced Ινδός και να του έλεγα ότι είμαστε σε ένα μέρος που δεν υπάρχει στον χάρτη αλλά στείλε εσύ το βανάκι και θα την βγάλουμε την άκρη.
Τελικά επειδή ήμουν σίγουρος ότι δεν πρόκειται να είναι κάτι τόσο απλό όσο ένα ctrl+alt+del, σταματώ έναν περαστικό γέροντα μπας και βγάλουμε άκρη. Ξαναβάζω τον πόλο, γυρίζω το κλειδί και ο γέροντας είπε κάτι πολύ σοφό. Έχει κολλήσει η μίζα. Εγώ σκεφτόμουν multiplex, ABS, EBD, EBA και καμένες ασφάλειες και ο γέροντας το έπιασε. Πάλι καλά βέβαια που δεν μου είπε να του αλλάξουμε και πλατίνες με την ευκαιρία.
Ξαναβάζω 3η, το κουνάμε μπροστά πίσω 3-4 φορές και έκανε ένα ανατριχιαστικό για μένα κρακ. Τώρα θα πάρει μου λέει. Δεν πήρε. Καλώδια δεν είχε κανείς μας, οπότε βάζω τον γέροντα μέσα να του δώσουμε ένα σπρώξιμο. Ποιος είπε ότι το Xsara είναι πούπουλο; Ειδικά εάν σπρώχνεις στο παγωμένο. Πήρε με την πρώτη σπρώχνοντας για 10-15 μέτρα. Να ‘ναι καλά ο γέροντας. Πήγαινε το σπίτι μου λέει και το πρωί βάλτου μια μπαταρία. Του δείχνω την καινούργια μπαταρία που είχε πάνω, του ξαναλέω την ιστορία με τα ηλεκτρονικά, δεν πρέπει να κατάλαβε τίποτα, τουλάχιστον τώρα δουλεύει μου λέει. Μην το σβήσεις μέχρι να φτάσεις σπίτι. Σωστά του λέω, εκεί το ξανασκέφτηκε, όταν λες σπίτι τι εννοείς μου λέει; Χιχιχι, Γλασκώβη του λέω, μην μου αγχώνεσαι, μόνο 150 χλμ είναι.
Τα 150 χλμ βγήκαν χωρίς στάσεις σε 2.5 ώρες, ευτυχώς τα μισά ήταν χωρίς κίνηση. Την κλείσαμε στην υπόγα και όταν σε μισή ώρα την ξαναδοκιμάσαμε, τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Το κακόμοιρο έχει πεθάνει. Τώρα που είναι σπίτι μπορώ να κάνω διάφορες δοκιμές. Καταρχήν, να βγάλω τον πόλο όλο το βράδυ να κάνει reset και να δοκιμάσω το πρωί; Εάν το reset προτείνεται ως λύση αλλά δεν πάρει μπροστά, να βγάλω και να ελέγξω τις ασφάλειες που έχει μπροστά στην μηχανή; Εάν και αυτές είναι εντάξει, υπάρχει περίπτωση να σβήστηκε το immobilizer του κλειδιού και να θέλει επαναπρογραμματισμό; Τα συμπτώματα που έχει είναι τα ίδια με αυτά που έχω δει σε άλλο κάρο που είχε έναν παλιό μπλοκαρισμένο συναγερμό. Το δικό μου δεν νομίζω να έχει συναγερμό. Αναβοσβήνει ένα λαμπάκι στο κουμπί των alarm αλλά νομίζω ότι αυτό είναι για τα μάτια του κόσμου. Τα διάφορα τικ τικ που κάνουν τα ηλεκτρικά του δεν ακούγονται και πολύ καλά.
Για να ξαναπάρει μπροστά πρέπει να ανέβει στην ράμπα του γκαράζ και να το αφήσω να κυλήσει στην κατηφόρα. Θα το κάνω αυτό μόνο για να το πάω στο συνεργείο. Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω πριν από αυτό;
Εδώ είναι τα χάλια μας:
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.
-
Εμενα ή για μπαταρια μου ακουγετια ή για μπουτον μιζας. Το τακ ειναι σαν απο μπουτον μιζας αφου δεν γεφυρωνει για να ακουστει ο ηχος της περιστροφης εστω και της μιζας που δεν την σπρωχνει το μπουτον. Μην το βαζεις μπρος σπρωχτο, θα παρεις τα ηλεκτρονικα και την ασφαλειωθηκη στο χερι.
CITROËN FORUM