-
-
Δημοσιευση πριν απο ελαχιστα λεπτα στο greekcitroenclub..Τα συμπερασματα δικα σας..
Noμίζω ότι μπήκαμε στην τελική ευθεία...... Αν και ήμουν της άποψης ότι η Σιτροέν δεν θα αλλάξει γρήγορα τον κινητήρα φαίνεται ότι διαψεύδομαι. Στο planete-citroen κάποιος ανέφερε για C5 1.6THP στην βελγική ιστοσελίδα, μπήκα και είναι πράγματι έτσι. Αν και δεν σε αφήνει να ολοκληρώσεις την διαμόρφωση (ξεκάθαρη ένδειξη ότι είναι υπό κατασκευή ο configurator) κάποια πρώτα στοιχεία είδα και σας τα μεταφέρω... Τα άλογα θα είναι 155, το κιβώτιο εξάρι μηχανικό, προς στιγμή δεν φαίνεται κάτι για αυτόματο και ο κινητήρας που αντικαθίσταται είναι ο βενζίνης 2.0 (143 άλογα) και όχι ο βενζίνης 1.8 (127 άλογα) ο οποίος μένει στην παραγωγή. Τιμή στους Βέλγους περίπου έξι χιλιάρικα πάνω από τον 1.8 βενζίνης. Χρώματα δεν σου επιτρέπει να δεις, ούτε συνδυασμό με τις αναρτήσεις να κάνεις (ξέρετε εκείνος ο καημός για υδροπνευματική κάτω από 2.000 κυβικά). Μπήκα στην Ολλανδία, στην Γαλλία, στην Ισπανία, στην Αγγλία, αλλά τίποτα, μόνο στους Βέλγους υπάρχει, θεωρώ όμως ότι από την στιγμή που το ανέβασαν στην ιστοσελίδα έχει 'κλειδώσει' και το C5 με τον νέο κινητήρα σε λίγο καιρό θα είναι γεγονός.
-
δλδ η ψ5 δεν έχει σε όλα τα μοντέλα υδροπνευματική?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
δλδ η ψ5 δεν έχει σε όλα τα μοντέλα υδροπνευματική?Δυστυχως οχι..Για να παρεις υδροπνευματικη πας στα 2 λιτρα και πανω σε αυτη τη φαση..Με το νεο μοτερ ομως νομιζω οτι θα προσφερεται σε καποιες εκδοσεις και η υδροπνευματικη αναρτηση..Για να δουμε..
-
όλο κάτι τέτοιες παπάρες κάνει η ψιτροέν
-
όλο κάτι τέτοιες παπάρες κάνει η ψιτροένΗ Ψιτροέν έκανε το αυτονόητο, κάποιοι πελάτες της δεν θέλανε την πολύπλοκη και ζημιάρικη (πράγματα που από C5 I και μετά δεν ισχύουν ουτε χιλιοστό) υδροπνευματική και το έξτρα κόστος που αυτή ενσωματώνει στην τιμή αγοράς αλλά προτιμούσαν μια μεταλική με πιο 'σπορ' ρύθμιση και να τα δίνουνε μετά σε αμορτισέρ θα προσέθετα εγώ. Η μεταλική είναι στάνταρ χωρίς δικαίωμα επιλογής υδροπνευματικής στα 1.6Hdi και 1.8i και διατίθεται ανάλογα με την έκδοση στα 2λιτρα. Ο 2.2, 2.7Hdi και 3.0i διατίθενται με στάνταρ υδροπνευματική. Κακή η καλή κίνηση δεν ξέρω πάντως δεν δείχνει να μειώνει τις πωλήσεις της C5 II ακόμα και με τα μικρά μοτέρ.
-
επιβεβαιώνω και εγώ γιά το βέλγιο !.6 ΤΗΡ 155 ΗΡ 240/1400 ροπή 6 ταχύτητες χειροκίνητο και αυτόματο αλλά 0-100 9,5 και 215 τελική . Μικρότερη κατανάλωση και ρύποι από τον 2.0 . Ο 1.8 παραμένει . Υδροπνευματική ίσως μόνο στην exclusive . Τιμή από 25000 € .
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
όλο κάτι τέτοιες παπάρες κάνει η ψιτροένΗ Ψιτροέν έκανε το αυτονόητο, κάποιοι πελάτες της δεν θέλανε την πολύπλοκη και ζημιάρικη (πράγματα που από C5 I και μετά δεν ισχύουν ουτε χιλιοστό)
Aν το σήμα κατατεθέν της εταιρίες είναι ζημιάρικο εν έτει 2000, τότε έχει ακόμα σοβαρότερο πρόβλημα η εταιρία.
Σα να μου λες ότι η honda θα σταματήσει να βγάζει vtec -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
όλο κάτι τέτοιες παπάρες κάνει η ψιτροένΗ Ψιτροέν έκανε το αυτονόητο, κάποιοι πελάτες της δεν θέλανε την πολύπλοκη και ζημιάρικη (πράγματα που από C5 I και μετά δεν ισχύουν ουτε χιλιοστό) υδροπνευματική και το έξτρα κόστος που αυτή ενσωματώνει στην τιμή αγοράς αλλά προτιμούσαν μια μεταλική με πιο 'σπορ' ρύθμιση και να τα δίνουνε μετά σε αμορτισέρ θα προσέθετα εγώ. Η μεταλική είναι στάνταρ χωρίς δικαίωμα επιλογής υδροπνευματικής στα 1.6Hdi και 1.8i και διατίθεται ανάλογα με την έκδοση στα 2λιτρα. Ο 2.2, 2.7Hdi και 3.0i διατίθενται με στάνταρ υδροπνευματική. Κακή η καλή κίνηση δεν ξέρω πάντως δεν δείχνει να μειώνει τις πωλήσεις της C5 II ακόμα και με τα μικρά μοτέρ.
τωρα γελασα ποσοι δινουν 1000+ ευρω για αμορτισερ-ελατηρια και απειρες ωρες ψαξιματος για να κραταει λιγο καλυτερα το αυτοκινητο του και ποσα δινει ενας 'υδροπνευματικος' για απλη συντηρηση ή ακομα και για επισκευή?
Μου φαινεται οτι δινει λιγότερα και πάλι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
E είναι και 1500 κιλά αμάξι....
Oι Βέλγοι έχουν κατεβάσει την σελίδα με τα προσπέκτους της Citroen
Γενικά όλο το site πάει με Βέλγικους ρυθμούς
@Gez
Συμφωνώ αλλά αν σκεφτείς τον παράγοντα αναξιοπιστία και πολυπλοκότητα + οτι κάποιοι δεν γουστάρανε την αίσθηση ιπτάμενου χαλιού. Η ουσία είναι οτι το αμάξι και με την μεταλική πουλάει καλά -
Ετσι οπως τα λεει ο gez ειναι και να προσθεσω οτι οπως ολα τα πραγματα αν τα προσεχεις σε προσεχουν..Ιδιως μαλιστα απο τη xantia και μετα τα προβληματα αξιοπιστιας περιοριστηκαν στο ελαχιστο και οπως σωστα ειπωθηκε απο τη c5 και επειτα εξαληφθηκαν..
-
Το site του Λουξεμβούργου είναι πλήρες . Η exclusive 27173 € με ανάλογο εξοπλισμό της 2.0
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ετσι οπως τα λεει ο gez ειναι και να προσθεσω οτι οπως ολα τα πραγματα αν τα προσεχεις σε προσεχουν..Ιδιως μαλιστα απο τη xantia και μετα τα προβληματα αξιοπιστιας περιοριστηκαν στο ελαχιστο και οπως σωστα ειπωθηκε απο τη c5 και επειτα εξαληφθηκαν..Και συνεχίζω εγώ οι Βέλγοι κατεβάσαν και τον configurator της C5
A o THP προς το παρόν δεν θα έχει αυτόματο ( ευτυχώς γιατί αμα την έβλεπα με το 4αρι θα έκοβα φλέβες ) και είναι διαθέσιμη μόνο στην έκδοση exclusive άρα υδροπνευματική στάνταρ.
Eπίσης μας αποχαιρετούν οι 2.2 και 2.7 diesel και αντικαθίστανται από τον 2.0 με 163 άλογα και τον 3.0 με 240. Και οι 2 έχουν δυνατότητα να δεχτούν το 6αρι αυτόματο της Aisin.
Αυτή θα έπρεπε να είναι και η γκάμα κινητήρων στο λανσάρισμα...τους πήρε λίγο αλλά τα κατάφεραν -
Τελικά η τιμή είναι με έκπτωση μέχρι 30/9 4730 € . Οπότε η κανονική τιμή περίπου 32000 € . Αρα και εδώ οι τιμές κοντά στο 2.0 . Σαν το ινσίνια και τα υπόλοιπα τουρμπάτα που είναι πιό ακριβά από τα μεγαλύτερα ατμοσφαιρικά
-
όλο κάτι τέτοιες παπάρες κάνει η ψιτροένΗ Ψιτροέν έκανε το αυτονόητο, κάποιοι πελάτες της δεν θέλανε την πολύπλοκη και ζημιάρικη (πράγματα που από C5 I και μετά δεν ισχύουν ουτε χιλιοστό)
Aν το σήμα κατατεθέν της εταιρίες είναι ζημιάρικο εν έτει 2000, τότε έχει ακόμα σοβαρότερο πρόβλημα η εταιρία.
Σα να μου λες ότι η honda θα σταματήσει να βγάζει vtecΔεν είναι ζημιάρικο κάποιοι όμως (σαν εσένα που δεν το κατέχεις το σπορ και έψαχνες τα LHM σε μπάρ) το θεωρούν ακόμα και σήμερα ζημιάρικο ή μάλλον πολύπλοκο και ακριβό στην επισκευή. Πλεόν στην τελευταία του εκδοχή έπαψε να είναι όλα αυτά ( γιατί αξιόπιστο είναι εδώ και πάααρα πολλά χρόνια ) αλλά υπάρχουν πάντα κάποιοι που δεν γουστάρουν την αίσθηση του υδροπνευματικου και ψάχνουν κάτι πιο σπόρ. Ανάμεσα τους και ο zxlover που νομίζω οτι κάπου δήλωσε οτι θα την αγόραζε με την μεταλική
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Σα να μου λες ότι η honda θα σταματήσει να βγάζει vtecΔεν είναι ζημιάρικο κάποιοι όμως (σαν εσένα που δεν το κατέχεις το σπορ και έψαχνες τα LHM σε μπάρ) το θεωρούν ακόμα και σήμερα ζημιάρικο ή μάλλον πολύπλοκο και ακριβό στην επισκευή. Πλεόν στην τελευταία του εκδοχή έπαψε να είναι όλα αυτά ( γιατί αξιόπιστο είναι εδώ και πάααρα πολλά χρόνια ) αλλά υπάρχουν πάντα κάποιοι που δεν γουστάρουν την αίσθηση του υδροπνευματικου και ψάχνουν κάτι πιο σπόρ. Ανάμεσα τους και ο zxlover που νομίζω οτι κάπου δήλωσε οτι θα την αγόραζε με την μεταλική
Σιγουρα τις ζημιες τις ξεχναμε πλεον ειναι μηδενικες
Τωρα οσον αφορα αυτο που λετε για την μεταλλικη αναρτηση για πιο σπορ οδηγηση κτλ
θα διαφωνησω ,οι καινουργιες υδροπνευματικες ειναι πιο σκληρες απο τις παλιοτερες (βλεπε cx vs c5 καμμια σχεση) και υπαρχει και κουμπι σπορ επιλογης το οποιο σκληραινει ακομα παραπανω τωρα αν καποιος το θελει γιατην πιστα σιγουρα αυτο το αμαξι δεν κανει υπαρχουν μικροτερα σε ογκο για τετοια δουλεια και γιαυτο τον λογο πιστευω πως η υδροπνευματικη στην c5 επρεπε να ειναι στανταρ σε ολες τις εκδοσεις γιατι απευθηνεται κυριος σε ανθρωπους που εχουν οικογενεια και θελουν ενα ανετο ταξιδη -
Για την υπερασπιση μου να θυμισω ακριβως τι εχω πει στο παρελθον
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Ρε συ Γιωργη δεν λεω οτι θα το περνα με μεταλλικη για λογους αξιοπιστιας (ετσι κι αλλιως δεν τιθεται πλεον τετοιο ζητημα ) αλλα επειδη το διλιτρο υδροπνευματικο που οδηγησα με ψιλοαπογοητευσε...Και εξηγουμαι,ναι μεν στο προγραμμα Sport ''μαζευοταν'' αρκετα εως πολυ αλλα και παλι δεν εφτανε στα επιπεδα ενος π.χ. καλοστημενου συμβατικου με aftermarket αναρτηση (οχι βεβαια οτι ειχε προβλημα να περνει τις καμπες της περιφερειακης Αιγαλεω με 170+ οταν κουλος με Rallye εκοβε... ) ενω στο comfort ''επλεε'' χωρις να φτανει τα επιπεδα ανεσης των κλασσικων υδροπνευματικων...Για τα δικα μου γουστα λοιπον το υδροπνευματικο C5 ειναι πολυ ''σκληρο'' για υδροπνευματικο και με μειωμενες κλισεις και πολυ ''μαλακο'' για συμβατικο...Αρα θα το επερνα με συμβατικη και γυρω στα 60.000χλμ θα εβαζα Bilstein! Βεβαια εγω ειμαι πυροβολημενος καθως για τον σκοπο που εχει φτιαχτει και το κοινο στο οποιο απευθηνεται ειναι απλα τελειο! Το C6 απο την αλλη εχει αυτην την κλασσικη αισθηση μεταξωτου δρομου που εχουν ολες οι υδροπνευματικες...Πολυ μαλακη και με περισσοτερες κλισεις,καμια σχεση με την αναρτηση της C5...Bασικα να σου πω κατι...? Μ@λ@κιες λεω τοση ωρα! Μια χαρα ειναι η υδροπνευματικη! Κι εγω υδροπνευματικη θα επαιρνα και θα κραταγα το ΖΧ για ξεκ@υλωμα!
Εγω εκανα το λαθος να κρινω την C5 με κριτηριο τις παλιες υδροπνευματικες Citroen και να μου φαινεται σφιχτη. Το αμαξι ειναι τελειο ειδικα συγκρινομενο με τους σημερινους του αντιπαλους...Εξαλλου και η Activa π.χ. που ηταν προσανατολισμενη σε οδηγηση και οχι σε ανεση ηταν πιο σφιχτη απο τις αλλες υδροπνευματικες....Και ειλικρινα να πω κατι, οποιος θεωρει τα Citroen ζημιαρικα στο 2009 ή ειναι χαζος ή εθελωτυφλει ειλικρινα...
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Και ειλικρινα να πω κατι, οποιος θεωρει τα Citroen ζημιαρικα στο 2009 ή ειναι χαζος ή εθελωτυφλει ειλικρινα...Συγνώμη παιδιά αλλά σε μένα ΒΧ ΑΤΟΥΤ 1987-1991 , ΒΧ 14 i 1991-2002 , ΖΧ 14 Avantage 1991-1997 , ΖΧ 14 Havai 1997- , Xantia 1,8 16 V 1998 - , C4 1.6 exclusive 2005 - , ΔΕΝ είχαν προβλήματα . Οι δύο γριούλες παρουσιάζουν τώρα ψιλοπραγματάκια στα 12 και 13 τους χρόνια . Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι
Αντίθετα κάτι γερμανικά που είχα , με έκαναν καλό πελάτη των συνεργείων . -
Τα εχουμε ξαναπει..για μενα πλεον δεν υπαρχει αναξιοπιστο αυτοκινητο..υπαρχει μονο monday car που μπορει να σου κατσει απο οποιονδηποτε κατασκευαστη..
-
Gez πετυχα σημερα στην αγια παρασκευη μια bx gti λευκη σα τη δικη σου..τοσο ομοια που εψαχνα να σε χαιρετησω..
CITROËN FORUM