-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νομίζω πως ένας βασικός λόγος για την κακή κατάσταση των ασφαλειών 'αστικής ευθύνης' αυτοκινήτου είναι μια σημαντική στρέβλωση του τρόπου λειτουργίας οποιασδήποτε αγοράς: την ποιότητα υπηρεσιών μιας ασφαλιστικής δεν την απολαμβάνει αυτός που πληρώνει αλλά κάποιος άλλος. Οπότε δεν υπάρχει πίεση για τη βελτίωση των υπηρεσιών.Μια πρόταση για βελτίωση σε αυτό το σημείο θα ήταν ο εκάστοτε παθών να αποζημιώνεται από τη δική του ασφαλιστική, η οποία με τη σειρά της θα τα ζητά από την ασφαλιστική του φταίχτη. Οπότε θα μας ενδιαφέρει πλέον να πάρουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες.
Αυτο με το συστημα φιλικου διακανονισμου εχει γινει σε μεγαλο βαθμο. Επισης οι προαιρετικες καλυψεις, τις οποιες εχουν πλεον πολλα αυτοκινητα (λογω χρηματοδοτησης απο τραπεζα/αντιπροσωπεια), σε 'αναγκαζουν' (μαλλον σου δινουν ενα επιπλεον κινητρο) για να ασφαλιστεις σε μια σοβαρη/αξιοπιστη (=ακριβοτερη ) εταιρια.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νομίζω πως ένας βασικός λόγος για την κακή κατάσταση των ασφαλειών 'αστικής ευθύνης' αυτοκινήτου είναι μια σημαντική στρέβλωση του τρόπου λειτουργίας οποιασδήποτε αγοράς: την ποιότητα υπηρεσιών μιας ασφαλιστικής δεν την απολαμβάνει αυτός που πληρώνει αλλά κάποιος άλλος. Οπότε δεν υπάρχει πίεση για τη βελτίωση των υπηρεσιών.Γιατι να το σκεφτουμε ετσι; Η ασφαλεια ειναι μια υπηρεσια. Δεν ειναι ευκολο να το δουμε χειροπιαστο. Επισης ειναι μια υπηρεσια που 90% δεν την χρησιμοποιουμε. Αλλα ακομα την πληρωνουμε. Σκεψου το σαν ο εθνικος στρατος καθε χωρας. Ποσο τον χρησιμοποιουμε; Σχεδον ποτε μονο αμα εχουμε πολεμο. Δηλαδη ειναι προληπτικη. Το ιδιο ισχυει και για την ασφαλεια. Δεν την χρειαζομαστε για χρονια και ξαφνικα γινεται απαραιτητη. Φυσικα και την απολαμαβανουμε εμεις που την πλρωνουμε. Αν οχι τοτε πρεπει να τα πληρψσουμε απο την τσεπη μας. (φυσικα τωρα σκεψου το ιδιο παραδειγμα με τον στρατο: Ρε συ οι Τουρκοι ετοιμοι να μπουν μεσα για να θυμηθουμε το στρατο.
Μια πρόταση για βελτίωση σε αυτό το σημείο θα ήταν ο εκάστοτε παθών να αποζημιώνεται από τη δική του ασφαλιστική, η οποία με τη σειρά της θα τα ζητά από την ασφαλιστική του φταίχτη. Οπότε θα μας ενδιαφέρει πλέον να πάρουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες.
Αυτο δεν ξερω πως ισχυειε εν Ελλαδι αλλα στις ΗΠΑ αν εχεις μικτη ασφαλεια μπορεις να χρησιμοποιησεις την δικια σου ασφαλεια και να φτειαξεις οτ αυτοκινητο σου και μετα η ασφαλεια θα τα βρει με την αλλη ασφαλεια. Και δεν σου κοστιζει τιποτα. τιο εχω κανει πριν 10 χρονια οταν με χτυπησε ενας απο πισω και μετα δεν ειχε ασφαλεια.
Οποτε η υπηρεσια ηταν εκει και ηταν πρωτης γραμμης.Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Γιατι να το σκεφτουμε ετσι; Η ασφαλεια ειναι μια υπηρεσια. Δεν ειναι ευκολο να το δουμε χειροπιαστο. Επισης ειναι μια υπηρεσια που 90% δεν την χρησιμοποιουμε. Αλλα ακομα την πληρωνουμε. Σκεψου το σαν ο εθνικος στρατος καθε χωρας. Ποσο τον χρησιμοποιουμε; Σχεδον ποτε μονο αμα εχουμε πολεμο. Δηλαδη ειναι προληπτικη. Το ιδιο ισχυει και για την ασφαλεια. Δεν την χρειαζομαστε για χρονια και ξαφνικα γινεται απαραιτητη. Φυσικα και την απολαμαβανουμε εμεις που την πλρωνουμε.Πρόσεξε, μιλάω για τη βασική (που άλλωστε είναι και η μόνη τυπικά υποχρεωτική) κάλυψη της 'αστικής ευθύνης' (third party liability). Σε αυτή την κάλυψη πληρώνεις την ασφάλεια αλλά αν τρακάρεις και φταίς, την ποιότητα των υπηρεσιών της ασφάλειας (ουσιαστικά τι ? κάλυψη της ζημιάς σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό, χωρίς γκρίνιες, καυγάδες, καθυστερήσεις κτλ.) την απολαμβάνει αυτός που τρακάρησες. Οπότε, τι κίνητρο έχεις για να πληρώνεις μια ακριβή ασφάλεια, ή, για να το πω διαφορετικά, γιατί να μην πας στη φτηνότερη ασφάλεια που θα βρεις, ακόμα και αν είναι 'μούφα' (που είπε κάποιος παραπάνω) και οι υπηρεσίες της είναι απαίσιες ? Αφού έτσι και αλλιώς, ο άλλος θα ταλαιπωρηθεί (και κερατάς - τρακαρισμένος και δαρμένος - ταλαιπωρημένος από την ασφάλεια δηλαδή ο κακομοίρης )
Ο μόνος κίνδυνος: να κλείσει η 'μούφα' αυτή ασφάλεια και να χάσεις τα ασφάλιστρα του έτους ή του εξαμήνου ή, στη χειρότερη, να εκκρεμεί σε βάρος σου κάποια αποζημίωση. Αλλά εκτός αυτού του προβλήματος, δεν βλέπω κανένα άλλο κίνητρο για να πληρώνεις μια ακριβή ασφάλεια αστικής ευθύνης, πέρα βέβαια από την προσωπική σου ηθική (να μην ταλαιπωρηθεί ο άλλος).
Αυτο δεν ξερω πως ισχυειε εν Ελλαδι αλλα στις ΗΠΑ αν εχεις μικτη ασφαλεια μπορεις να χρησιμοποιησεις την δικια σου ασφαλεια και να φτειαξεις οτ αυτοκινητο σου και μετα η ασφαλεια θα τα βρει με την αλλη ασφαλεια. Και δεν σου κοστιζει τιποτα. τιο εχω κανει πριν 10 χρονια οταν με χτυπησε ενας απο πισω και μετα δεν ειχε ασφαλεια.
Οποτε η υπηρεσια ηταν εκει και ηταν πρωτης γραμμης.Νικος
Προφανώς, αν έχεις μικτή (ή πυρός ή κλοπής, δηλ. οτιδήποτε αποζημιώνει εσένα που πληρώνεις και όχι τον άλλον) δεν ισχύουν αυτά που λέω. Αλλά στην Ελλάδα πολύ λίγοι έχουν μικτή (είναι αρκετά ακριβή). Δεν ξέρω για κλοπής.
Ουσιαστικά αυτό που λέω είναι πως ο τρόπος αυτός λειτουργίας των ασφαλειών αστικής ευθύνης δεν επιτρέπει να λειτουργήσει ο σωστός ανταγωνισμός διότι η ποιότητα των υπηρεσιών δεν είναι αντιληπτή από αυτόν που πληρώνει. Για αυτό και μου φαίνεται λογικότερο, αν τρακάρεις και φταίει ο άλλος, να σε αποζημιώνει όχι η ασφάλεια του άλλου αλλά η δική σου, που την πληρώνεις τόσο καιρό, και ας τα βρει μετά με την ασφάλεια του άλλου.
-
Συμφωνώ με την άποψη ότι μόνο αν αποζημιωνόμαστε από την ασφαλιστική μας εταιρία θα υπάρξει βελτίωση στην παροχή των υπηρεσιών που προσφέρουν. Τότε μόνο θα ισχύσει ο ανταγωνισμός στην αγορά και θα υπάρξουν κίνητρα για βελτίωση.
-
Έτσι είναι. Επιτέλους, πρέπει να σταματήσει η καταβολή αποζημίωσης να γίνεται από την ασφάλεια του άλλου οδηγού. Επίσης, θα πρέπει να θίξουμε για πολλοστή φορά το πρόβλημα των ιμιτασιόν ανταλλακτικών που σου επιβάλλει η ασφάλεια να βάλεις σε περίπτωση ατυχήματος. Εγώ ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω καθόλου. Ειδικά όταν σου βγάζουν αποζημίωση ένα Χ ποσόν (σεβαστό ποσόν), με το οποίο καλύπτονται αγορά ΓΝΗΣΙΩΝ ανταλλακτικών με τοποθέτηση και στο συνεργείο σου βάζουν ιμιτασιόν, πολύ φθηνότερα, τότε δε μιλάμε για πραγματική αποζημίωση και αποκατάσταση βλάβης, αλλά για κανονική κλοπή.
-
Για να μην πούμε για τον εξαναγκασμό τοποθέτησης μεταχειρισμένων ανταλλακτικών. Δεν φτάνει που μειώνεται η αξία του αυτοκινήτου σου λόγο του ατυχήματος σου κόβουν μέρος της αποζημίωσης ανάλογα με το πόσο χρονών είναι. Αν δεν έχεις τα απαραίτητα χρήματα να καλύψεις τη διαφορά καταλήγεις αναγκαστικά στη λύση των μεταχειρισμένων.
Και μη μου πείτε να διεκδικήσω το δίκιο μου στα δικαστήρια. Αποζημιώθηκα μετά από 2,5 χρόνια και τα έξοδα για δικηγόρο και κλητήρες επίδοσης των μηνύσεων ήταν μια η άλλη. -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Έτσι είναι. Επιτέλους, πρέπει να σταματήσει η καταβολή αποζημίωσης να γίνεται από την ασφάλεια του άλλου οδηγούΜα έτσι γίνεται πλέον εφ'όσον η ζημιά σου ενταχθεί στο σύστημα άμεσης πληρωμής(στα πλαίσια της φιλικής δήλωσης/φιλικός διακανονισμός).
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Έτσι είναι. Επιτέλους, πρέπει να σταματήσει η καταβολή αποζημίωσης να γίνεται από την ασφάλεια του άλλου οδηγού
Μα έτσι γίνεται πλέον εφ'όσον η ζημιά σου ενταχθεί στο σύστημα άμεσης πληρωμής(στα πλαίσια της φιλικής δήλωσης/φιλικός διακανονισμός).
τώρα πια παιδιά, μάλλον αποζημιώνεσαι από τη δική σου και φιλική να μη γίνει! Μάλλον είναι αυτό που είπε ο νασος. Ποιος θα εμπιστεύεται τώρα την άσχετη μικρή εταιρία, αφού αν γίνει κάτι, από αυτήν θα πρέπει να πληρωθεί.
υγ στην περίπτωση μου, ήρθε εμπειρωγνομονας από του άλλου την ασφαλιστική, αλλά μου είπαν να πάω το τιμολόγιο στη δική μου ασφαλιστική, χωρίς όμως να την ενημερώσουν! Περίεργο κάπως -
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Έτσι είναι. Επιτέλους, πρέπει να σταματήσει η καταβολή αποζημίωσης να γίνεται από την ασφάλεια του άλλου οδηγού
Μα έτσι γίνεται πλέον εφ'όσον η ζημιά σου ενταχθεί στο σύστημα άμεσης πληρωμής(στα πλαίσια της φιλικής δήλωσης/φιλικός διακανονισμός).
Η φιλική δήλωση ήταν ένα θετικό βήμα εκ μέρους των ασφαλιστικών αλλά αυτό μόνο δεν αρκεί και απ’ ότι φαίνεται κάνουν ένα βήμα εμπρός και δέκα πίσω…
Και κάτι υποθετικό…
Έχω ένα LADA SAMARA 1300cc...ας πούμε ότι είναι κόκκινο, ότι δεν έχω πάρκιν για να το βάζω, εννοείτε φυσικά ότι δεν έχει σύγχρονα φρένα και ότι είμαι ανύπαντρος.
Όλα αυτά με κάνουν επικίνδυνο οδηγό ; Το ότι οδηγάω οκτώ χρονιά χωρίς να έχω απασχολήσει ποτέ την ασφαλιστική μου δεν παίζει κανένα ρόλο ; Το ότι δεν έχω ουδεμία κλήση (εκτός από παρκάρισμα) δεν παίζει κανένα ρόλο ;
Ή επειδή μία στατιστική είπε κάτι τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι και πάει και τελείωσε…Υ.Γ.1 Ασφαλιστική εταιρεία της επαρχίας δεν ασφαλίζει αυτοκίνητα Αθήνας…ως «ζημιογόνα για τα συμφέροντά της»
-
Ο χρήστης NasDriver έγραψε:
Η φιλική δήλωση ήταν ένα θετικό βήμα εκ μέρους των ασφαλιστικών αλλά αυτό μόνο δεν αρκεί και απ’ ότι φαίνεται κάνουν ένα βήμα εμπρός και δέκα πίσω…
Και κάτι υποθετικό…
Έχω ένα LADA SAMARA 1300cc...ας πούμε ότι είναι κόκκινο, ότι δεν έχω πάρκιν για να το βάζω, εννοείτε φυσικά ότι δεν έχει σύγχρονα φρένα και ότι είμαι ανύπαντρος.
Όλα αυτά με κάνουν επικίνδυνο οδηγό ; Το ότι οδηγάω οκτώ χρονιά χωρίς να έχω απασχολήσει ποτέ την ασφαλιστική μου δεν παίζει κανένα ρόλο ; Το ότι δεν έχω ουδεμία κλήση (εκτός από παρκάρισμα) δεν παίζει κανένα ρόλο ;
Ή επειδή μία στατιστική είπε κάτι τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι και πάει και τελείωσε…Υ.Γ.1 Ασφαλιστική εταιρεία της επαρχίας δεν ασφαλίζει αυτοκίνητα Αθήνας…ως «ζημιογόνα για τα συμφέροντά της»
Εχεις ενα παλαιο αυτοκινητο.
Δεν ειναι στη λιστα των σπορ αυτοκινητων.
Δεν εχει υψηλων επιδοσεων μηχανη.Ειναι κοκκινο. Μετα τα παραπανω δεν παιζει ρολο.
Δεν απασχοληση την ασφαλεια ποτε, δεν εχεις κλησεις.Αποτελεσμα παιρνεις την μεγαλυτερη εκπτωση που δινουν.
Ειπαμε οτι κανουν στατιστικη αναλυση αλλα οχι και οτι εισαι αιωνια καταδικασμενος
Με το ποιον και που κανουν συμβολαια οι ασφαλειες ειναι δικαιωμα τους. Αν δεν θελουν να σε ασφαλισουν δεν μπορεις να τις βαλεις με την βια.
Ν.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Και μη μου πείτε να διεκδικήσω το δίκιο μου στα δικαστήρια. Αποζημιώθηκα μετά από 2,5 χρόνια και τα έξοδα για δικηγόρο και κλητήρες επίδοσης των μηνύσεων ήταν μια η άλλη.Νομίζεις δεν το ξέρουν πως θα σου έρθει 'μία-η-άλλη' ? Μα σε αυτό ακριβώς υπολογίζουν: πως θα βαρεθείς ή δεν θα σε συμφέρει τελικά να πας στα δικαστήρια. Μην ξεχνάς πως εσύ ο ταλαίπωρος έχεις έναν δικηγόρο και τον χρυσοπληρώνεις και μία δίκη για σένα είναι κάτι σημαντικό, και αυτοί έχουν ένα ολόκληρο νομικό τμήμα για τους οποίους μια δίκη παραπάνω δεν είναι τίποτα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νομίζεις δεν το ξέρουν πως θα σου έρθει 'μία-η-άλλη' ? Μα σε αυτό ακριβώς υπολογίζουν: πως θα βαρεθείς ή δεν θα σε συμφέρει τελικά να πας στα δικαστήρια. Μην ξεχνάς πως εσύ ο ταλαίπωρος έχεις έναν δικηγόρο και τον χρυσοπληρώνεις και μία δίκη για σένα είναι κάτι σημαντικό, και αυτοί έχουν ένα ολόκληρο νομικό τμήμα για τους οποίους μια δίκη παραπάνω δεν είναι τίποτα...ενώ αν έχεις κάλυψη νομικής προστασίας και έχεις από πίσω σου εξειδικευμένους δικηγόρους να σε υποστηρίξουνε και δεν βγάλεις ούτε ένα ευρώ απ'την τσέπη σου, δεν θα νοιαζόσουνα για όσα έξοδα και όσο καιρό πάρει
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Και κάτι υποθετικό…
Εχεις ενα παλαιο αυτοκινητο.
Δεν ειναι στη λιστα των σπορ αυτοκινητων.
Δεν εχει υψηλων επιδοσεων μηχανη.Ειναι κοκκινο. Μετα τα παραπανω δεν παιζει ρολο.
Δεν απασχοληση την ασφαλεια ποτε, δεν εχεις κλησεις.Αποτελεσμα παιρνεις την μεγαλυτερη εκπτωση που δινουν.
Ειπαμε οτι κανουν στατιστικη αναλυση αλλα οχι και οτι εισαι αιωνια καταδικασμενος
Με το ποιον και που κανουν συμβολαια οι ασφαλειες ειναι δικαιωμα τους. Αν δεν θελουν να σε ασφαλισουν δεν μπορεις να τις βαλεις με την βια.
Ν.
χμμμ
Έχω αυτοκίνητο του '74. Είναι πισωκίνητο και έχει αγωνιστικό εξοπλισμό και δυνατή μηχανή. Ευτυχώς είναι μαύρο .
Αυτό τι σημαίνει?? Ό,τι θα πρέπει να πληρώνω μεγαλύτερη ασφάλεια???
Το αυτοκίνητο κάνει πολύ λίγα χλμ ανά μήνα και δεν έχω τρακάρει ποτέ με αυτό.
Με την στατίστική ανάλυση θα πληρώνω περισσότερα από κάποιον με αυτοκίνητο αξίας 8.000.000 που είναι συνεχώς στον δρόμο???Όσο αφορά για τις ασφαλιστικές και τα δικαιώματά τους νομίζω πως κάνεις λάθος. Μπορείς να δεις το άρθρο 2.7 στο παρακάτω Link: http://www.lawnet.gr/lawnet/diktio/gen.asp#2
Φιλικά
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Νομίζεις δεν το ξέρουν πως θα σου έρθει 'μία-η-άλλη' ? Μα σε αυτό ακριβώς υπολογίζουν: πως θα βαρεθείς ή δεν θα σε συμφέρει τελικά να πας στα δικαστήρια. Μην ξεχνάς πως εσύ ο ταλαίπωρος έχεις έναν δικηγόρο και τον χρυσοπληρώνεις και μία δίκη για σένα είναι κάτι σημαντικό, και αυτοί έχουν ένα ολόκληρο νομικό τμήμα για τους οποίους μια δίκη παραπάνω δεν είναι τίποτα
...ενώ αν έχεις κάλυψη νομικής προστασίας και έχεις από πίσω σου εξειδικευμένους δικηγόρους να σε υποστηρίξουνε και δεν βγάλεις ούτε ένα ευρώ απ'την τσέπη σου, δεν θα νοιαζόσουνα για όσα έξοδα και όσο καιρό πάρει
Δηλαδή αν έχεις νομική κάλυψη έχεις την πολυτέλεια να βγάλεις στα καλά καθούμενα από την τσέπη σου ένα σεβαστό ποσό (για τον καθένα το πόσο σεβαστό ή όχι είναι ένα ποσό διαφέρει), πληρώνοντας την βλακεία του άλλου και μετά να περιμένεις χρόνια να τα πάρεις πίσω και μάλιστα κουτσουρεμένα λόγο παλαιότητας;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Νομίζεις δεν το ξέρουν πως θα σου έρθει 'μία-η-άλλη' ? Μα σε αυτό ακριβώς υπολογίζουν: πως θα βαρεθείς ή δεν θα σε συμφέρει τελικά να πας στα δικαστήρια. Μην ξεχνάς πως εσύ ο ταλαίπωρος έχεις έναν δικηγόρο και τον χρυσοπληρώνεις και μία δίκη για σένα είναι κάτι σημαντικό, και αυτοί έχουν ένα ολόκληρο νομικό τμήμα για τους οποίους μια δίκη παραπάνω δεν είναι τίποτα
...ενώ αν έχεις κάλυψη νομικής προστασίας και έχεις από πίσω σου εξειδικευμένους δικηγόρους να σε υποστηρίξουνε και δεν βγάλεις ούτε ένα ευρώ απ'την τσέπη σου, δεν θα νοιαζόσουνα για όσα έξοδα και όσο καιρό πάρει
Δηλαδή αν έχεις νομική κάλυψη έχεις την πολυτέλεια να βγάλεις στα καλά καθούμενα από την τσέπη σου ένα σεβαστό ποσό (για τον καθένα το πόσο σεβαστό ή όχι είναι ένα ποσό διαφέρει), πληρώνοντας την βλακεία του άλλου και μετά να περιμένεις χρόνια να τα πάρεις πίσω και μάλιστα κουτσουρεμένα λόγο παλαιότητας;
Ούτως ή άλλως θα εκταμιεύσεις το ποσό που θα χρειαστεί για την επισκευή του αυτοκινήτου σου,απλά θα το πάρεις ενάμισι με δύο χρόνια αργότερα, όχι απαραίτητα κουτσουρεμένο γιατί οι δικηγόροι φροντίζουν να 'στολίζουν' τις απαιτήσεις σου με άλλα κερασάκια(αποδείξεις από ταρίφες,ψυχική οδύνη,μείωση αξίας λόγω παλαιότητας κ.α. τέτοια όμορφα)
Ασφάλιστρα κατά οδηγό