-
Παιζει το ενδεχομενο να υποχρεωθουν οσοι εχουν παλαιου τυπου να τις αντικαταστησουν με τις καινουριες?
-
Ο χρήστης ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Ειδικές κατηγορίες: ΕΥ,ΚΥ
Δεν δόθηκαν ποτέ: ΕΧ,ΙΧ,ΚΚ
τι είναι το ΚΥ???
τα ΕΧ, ΙΧ, ΚΚ γιατί δεν δόθηκαν ποτέ???
(ακαδημαϊκά...)Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ειδικές κατηγορίες: ΕΥ,ΚΥ
Δεν δόθηκαν ποτέ: ΕΧ,ΙΧ,ΚΚ
τι είναι το ΚΥ???
τα ΕΧ, ΙΧ, ΚΚ γιατί δεν δόθηκαν ποτέ???
(ακαδημαϊκά...)Σπύρος
ΚΥ=Κρατικη Υπηρεσια.
για τα αλλα πιθανα για να μην γινεται συγχιση με ΙΧ= ιδιωτικης χρησης κλπ αλλα ειναι μια υποθεση μου αυτο χωρις να γνωριζω αν ισχυει ή οχι.
επισης ειδικης κατηγοριας ειναι και τα ΕΕ οπου φερουν πολλα πολυτελη και καινουργια μαλιστα αυτοκινητα ενω οι πινακιδες αυτες ειναι τις δεκαετιας του 80 [και φαινεται μαλιστα η παλαιοτητα τους].
καποιος μου ειχε πει πολυ παλια οτι το ΕΕ σημαινει Ελληνες Εφοπλιστες ......και φαινοταν λογικο επειδη μονο σε πολυτελη αυτοκινητα το εβλεπε κανεις ομως δεν γνωριζω σιγουρα για να το επιβεβαιωσω. -
EX - Επαγγελματικης χρησης
ΚΚ - Κομμουνιστικο κομμα!!! (απίστευτο; κι ομως...)
(edit)Θειος μου δημοσιος υπαλληλος ειχε ΕΕ! Λες να μου κρυβει οτι εχει καραβια;Το να δεσμευει καποιος συγκεκριμμενες πινακιδες για να μετραει τυπους οχηματων ειναι, το λιγοτερο, εξωφρενικο.
Δωσε μου (οχι εμενα, οποιονδηποτε εχει καποια επαφη με υπολογιστες) ενα κομπιουτερ με τις αδειες κυκλοφοριας, και σε 1' σου λεω ποσα επαγγελματικα-κλουβες, χρωματος κιτρινου, που η επωνυμια της επιχειρησης αρχιζει απο Ζ, ταξινομηθηκαν στο νομο Θεσπρωτιας το μηνα Μαρτιο τα ετη 93-99 με εξαιρεση το 96 και κυκλοφορουν ακομα στο νομο. Και ας κατσει ο οποιος 'υπευθυνος' να μετραει πινακιδες.
Δεν μπορω να ακουω κατι τετοια απο μια κρατικη μηχανη που ως προσχημα για το ξεπουλημα (συγνωμη ιδιωτικοποιηση ηθελα να πω) καθε δημοσιας πηγης πλουτου, εφερε τον εκσυγχρονισμο!!!Στο μετωπο τωρα. Καινουργιο αμαξι το Σαββατο (ετσι μου φανηκε στη γειτονια, μπαμπας και κανακαρης καμαρωναν ) ειχε ΝΖΧ 939*!!! Εμενα μου φανηκε ελαφρως απιστευτο. Σημερα - αυριο δηλαδη, το αργοτερο μεχρι τελος βδομαδας, μπαινουμε στο ΝΗΑ. Αν γινει καποιο μπαμ στις πωλησεις ισως το ΝΗΒ ερθει με το νεο ετος. Ειδα και το ΡΑΕ 3500 με νεες. Τελος νεες ειδα και σε ΚΝΚ 46 ή 48 (αν δεν κανω λαθος γιατι δεν θυμαμαι καλα).
Αληθεια, καποια ΝΖ δεν ειχαν δωθει και Θεσσαλονικη;
-
προς sakiss: για την Αχαϊα τα έχουμε πει, η εκτίμησή μου είναι για το
ΑΧΙ-82 ή 87 για εκκίνηση των νέου τύπου. Δίνονται κάπου 600 νούμερα
κάθε μήνα οπότε βρες ένα πολύ πρόσφατο νούμερο (πχ μέσω της
αντιπροσωπείας) και στείλε μου το να υπολογίσω πιθανή έλευση εκεί των
καινούργιων. Υποψιάζομαι ότι κοντεύουν, αφού τώρα το ΑΧΙ πρέπει να
έχει περάσει το 7500 ίσως και το 8000. Το ενδεχόμενο που λες δεν παίζει,
το πολύ να αναγκαστούμε να πάρουμε πλαίσια με τα αστεράκια και το GR
και να βάλουμε εκεί τις παλιές αλλά δεν έχει ακουστεί ακόμα κάτι σχετικά.προς Dimitris_: απ'ότι φαίνεται πήρατε όντως όλα τα ΚΖΜ-8*** και 9***,
τα οποία υπολογίζω ότι θα κράτησαν κάνα εξάμηνο, περίπου από τα
τέλη Γενάρη (μετά το ΕΡΚ-7099) ως τα μέσα Ιούλη (οπότε ξανάρχισε το
ΕΡΚ από το 7100). Η Κοζάνη είχε μεγάλο απόθεμα! Είχα μπερδευτεί γιατί
είχα δει ένα ΚΖΜ-95** τέλη Μαϊου, πριν δω τα 8*** και εντοπίσω την
προέλευση.Γενική ερώτηση: έχει δει κανείς ΜΗΑ-8***, ΑΗΖ-6*** πριν το 6500,
ΑΙΚ-4*** πριν το 4400; Ακόμα να εντοπίσω προέλευση, και δεν είναι
φυσικά Λήμνος, Ξάνθη και Αγρίνιο αντίστοιχα. Υποψίες για Κυκλάδες
(άφαντα τα ΕΜΖ μετά το 8299), Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα.προς cmarin: τα κιτάπια μου μου επιτρέπουν να γίνω και πιο ακριβής: το
ΥΚΥ-25** κυκλοφόρησε ανάμεσα στις 5 και 15 Οκτωβρίου του 1996.προς krusenstern: με κάλυψαν όσοι πρόλαβαν! Το ΕΧ νομίζω είναι
'ελευθέρας χρήσεως'.προς greo: έχεις δίκιο, δε μπορώ να υπερασπιστώ τις υπηρεσίες με κάποιο
τρόπο, αλλά δε μου φαίνεται και κακό που τις ξεχωρίζουν, μπορεί
πραγματικά να τους διευκολύνει, εμάς τι μας νοιάζει;Το ΝΖΧ πετάει! Αν είναι έτσι όπως τα λες το ΝΗΑ θα έρθει εντός της
εβδομάδας και πριν τα Χριστούγεννα θα έχει περάσει το 5000-6000! Και
το ΝΗΒ τότε θα έρθει μέσα στον (καυτό από ταξινομήσεις) Γενάρη. Πάντως
εδώ πέραν της συνηθισμένης επιτάχυνσης στο τέλος κάθε μήνα δεν
διαπίστωσα κάτι αντίστοιχο. Μάλιστα η Δυτική Αθήνα έχει πέσει πολύ, με
λιγότερες και από 200 ταξινομήσεις ανά εβδομάδα (πάνω από 400 προ
Ολυνπιακών): ΙΒΒ-61** στις 22/9, ΙΒΒ-71** στις 29/10. Βέβαια η παρτίδα
τελειώνει στο 7399 (7400+ στη Νότια Αθήνα πριν από τέσσερεις μήνες)
οπότε κατά τις 10 Νοεμβρίου θα έχουμε και εκεί νέου τύπου. Στην
υπόλοιπη Αθήνα, ο Νότος εξακολουθεί να τρέχει (ΙΒΚ-82** σήμερα,
ήταν στο 6000 πριν από 20 μέρες), το Κέντρο λιγότερο (ΙΒΖ-91**
προχθές, πάμε για ΙΒΗ συντομότατα) και ο Βορράς ακόμα πιο λίγο
(ΙΒΜ-9***).Αναμενόμενο το ΡΑΕ-35, περίμενα το ΚΝΚ μετά το 46, στο 47 ή στο 49,
καθώς έχω ήδη δει παλιού τύπου 469*. Κάνα νέο από ΚΙΕ,ΚΒΜ ή
ανατολικότερα, ΚΟΖ,ΕΒΗ,ΟΡΕ;Για το ΝΖ δεν ξέρω, τα νουμεράκια στο πλάι όσων έχω δει, λένε πάντα
14 ή 19. Πίστευα ότι οι τελευταίες διγράμματες στη Θεσσαλονίκη ήταν τα
ΝΕ-99**, νομίζω μάλιστα ήταν λεωφορεία του ΟΑΣΘ (Μ.Α.Ν. Bussing). -
Παπαχρ.Δημ. έχω την εντύπωση ότι τα ΑΙΚ πριν το 4*** έχουν δωθεί σε εταιρίες ενοικιάσεων και leasing. Μάλλον Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
-
Ναι, αλλά αυτό ισχύει για τα ΑΙΚ από το 4400 ως το 5499, δόθηκαν στη
Νότια Αθήνα στα τέλη Μαϊου. Επίσης το ΑΙΚ κυλάει κανονικά στο Αγρίνιο,
κάπου στο 3500 πρέπει να είναι τώρα. Το Octavia5 που είδα σε
εξώφυλλο περιοδικού με ΑΙΚ-4111 που ταξινομήθηκε (τέλη Αυγούστου-
αρχές Σεπτεμβρίου); -
Προς Π.Δ: Εντοπισα MG με ΕΡΚ 7865 παλαιου τυπου τωρα ψαχνω μεχρι που εφτασε το ΕΡΚ
-
Αν δεν ενοχλώ, μπορώ να ρωτήσω κάτι σχετικά με διαδικασία που αφορά πινακίδες; Επειδή έχω κολλήσει λίγο να βάλω τις 'ευρωπαϊκές' πινακίδες, έχω να σας ρωτήσω το εξής: Μου είπαν ότι αν καταστρέψω μία απ' τις δύο πινακίδες μου (και καλά ότι έγινε σε ατύχημα ας πούμε) και πάω στο Μηχανολογικό, θα μου δώσουν άλλο νούμερο το οποίο θα είναι απ' τη νέα σειρά. Ισχύει αυτό; Αν ναι, γνωρίζει κανείς το κόστος; Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Αν δεν ενοχλώ, μπορώ να ρωτήσω κάτι σχετικά με διαδικασία που αφορά πινακίδες; Επειδή έχω κολλήσει λίγο να βάλω τις 'ευρωπαϊκές' πινακίδες, έχω να σας ρωτήσω το εξής: Μου είπαν ότι αν καταστρέψω μία απ' τις δύο πινακίδες μου (και καλά ότι έγινε σε ατύχημα ας πούμε) και πάω στο Μηχανολογικό, θα μου δώσουν άλλο νούμερο το οποίο θα είναι απ' τη νέα σειρά. Ισχύει αυτό; Αν ναι, γνωρίζει κανείς το κόστος; Ευχαριστώ!τριαντα ευρω το παραβολο και οτι αλλο χρειαζεσαι στο ΚΕΠ τις περιοχης σου σε αυτο το λινκ
http://www.kep.gov.gr/categories/aytokinita/pinakides/0160.asp
-
Perfect! Και κάτι ψιλοάκυρο τώρα... Πώς είμαι βέβαιος ότι θα μου δώσουν καινούριο νούμερο, εννοώ Ευρωπαϊκό και όχι κανένα ξεχασμένο απ' τα παλιά;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Perfect! Και κάτι ψιλοάκυρο τώρα... Πώς είμαι βέβαιος ότι θα μου δώσουν καινούριο νούμερο, εννοώ Ευρωπαϊκό και όχι κανένα ξεχασμένο απ' τα παλιά;αν δεν υπαρχει ακομα σε καποια τοπικη υπηρεσια του υπουργειου μετ. στοκ παλαιων τυπου πινακιδων θα παρεις απο τις νεες.
αυτο αλλωστε μπορεις να το ρωτησεις εκει πριν κανεις την αιτηση αντικαταστασης η οποια θα ειναι λογω φθορας και οχι λογω απωλειας........
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Perfect! Και κάτι ψιλοάκυρο τώρα... Πώς είμαι βέβαιος ότι θα μου δώσουν καινούριο νούμερο, εννοώ Ευρωπαϊκό και όχι κανένα ξεχασμένο απ' τα παλιά;
αν δεν υπαρχει ακομα σε καποια τοπικη υπηρεσια του υπουργειου μετ. στοκ παλαιων τυπου πινακιδων θα παρεις απο τις νεες.
αυτο αλλωστε μπορεις να το ρωτησεις εκει πριν κανεις την αιτηση αντικαταστασης η οποια θα ειναι λογω φθορας και οχι λογω απωλειας........
Ευχαριστώ πολύ! Προφανώς θα είναι λόγο φθοράς. Έχω μιλήσει με ένα άνθρωπο στην αντιπροσωπεία του αυτοκινήτου, να τους την πάω να μου τη στραπατσάρουν 'σωστά'...
-
προς nasos79: Δεν είμαι σίγουρος ότι θα πάρεις νέο νούμερο, είναι
πιθανό να πάρεις το ίδιο με το παλιό σε νέες πινακίδες, πιθανότατα νέου
τύπου: ο νόμος προβλέπει για αυτές, ονομάζονται 'ανταλλακτικές' και
χαρακτηρίζονται από ένα μικρό κεφαλαίο 'Α' κάτω από τη γραμμή που
χωρίζει γράμματα και νούμερα στη μπροστινή-μικρή (ως τώρα) πινακίδα.
Ο νόμος για τις νέου τύπου προέβλεπε ανταλλακτικές πινακίδες να
διατεθούν με κάποια καθυστέρηση σε σχέση με τις τρέχουσες, οπότε
ρώτα καλού-κακού πριν...καταστρέψεις.προς Dimitris_: με τους υπολογισμούς μου το ΕΡΚ πρέπει να έχει φτάσει
κάπου στο 8300, όχι; Και οι νέου τύπου θα ξεκίνησαν από το 7900 ή
8000 ή 8100. -
Εάν βοηθάει αυτό :
ΙΒΚ-8635
εκδόθηκε σήμερα στην Αττική
-
Η Νότια Αθήνα καλπάζει! Μήπως πολλά από αυτά είναι εταιρικά;
Άλλο περίεργο: ο ξάδερφός μου πήρε αυτοκίνητο πέρισυ, μένει Παλιό
Ψυχικό, άρα υπάγεται στη Βόρεια Αθήνα '58', θα έπρεπε να πάρει ΖΚΕ
που κυκλοφορούσαν τότε, αλλά πήρε ΖΚΡ που δίνονταν στη Νότια Αθήνα,
Μάλιστα στην άδεια γράφει 'διεύθυνση συγκ. Νότιας Αθήνας' και το
νουμεράκι πλάι στον αριθμό είναι 54 (αν δεν κάνω λάθος). Η δε
αντιπροσωπεία δε νομίζω ότι είχε κάποια σχέση με τα νότια προάστια. -
Προς Π.Δ: To μεγαλυτερο ΕΡΚ που ειδα ως τωρα ειναι 86**
Ως που κρατησαν οι παλιου τυπου θα πω ποιο σιγουρα αυριο αφου ξαναδω ενα ιμπιζα με μαλον 79** ν.τ αν και σημερα το πρωι ειδα πολο με 7868π.τ -
thanks για την ανταπόκριση, γρήγορα πάει και το ΕΡΚ!
-
Τελευταια ανταποκριση ΕΡΚ 8976 σε Mercedes Hanomag van(oxi σιγουρα) και τελικα το ιμπιζα ηταν 7921ν.τ
-
- KNK 48 αρα πρεπει να ηταν!
- ΕΕΚ 76 με νεες, επισης ΒΟΡ 49 σε πλαισιο Εδεσσας.
- Καποτε εβλεπα αρκετα ΝΖ με 12 και επειδη η Μακεδονια ειχε ξεκινησει απο ΝΗ αρχικα, ειχα μεινει με την εντυπωση οτι κατι ειχαμε παρει κι εμεις. Τωρα ομως που το ξανασκεφτομαι μαλλον αλλαγη νομου ηταν μια και 'μισους' συνδυασμους σε Θεσ/νικη δεν εχουμε.
- Απο ΝΖΧ 8 ή 9 δεν εχω ξαναδει τιποτα, αλλα αν κρινω απο την ποσοτητα των ΝΖΧ 7 που βλεπω, το αποδιδω 100% σε συμπτωση.
Car Plate Spotting!!!