-
Η λύση είναι παράνομη, είχε παρατεθεί και ο νόμος πριν 2 - 3 σελίδες, αλλά τουλάχιστον δεν φαίνεται από μακριά [αν φτιάξεις 'παλαιού τύπου' για μπροστά] οπότε μπορεί και να γλυτώσεις κάποιο πρόστιμο.
Εγώ πάντως, θα προτιμούσα να μην την είχα καθόλου επάνω, [αλλά μέσα στο αυτοκίνητο] και να πώ μια δικαιολογία του στυλ 'Έχασα μια βίδα και δεν μπορώ να τη βάλω τώρα - θα το φτιάξω στο σπίτι' -
Eίδα σήμερα σε smart, ήταν λίγο πιο μικρή από το αυτοκίνητο....
-
Φυσικα και ειναι παρανομο.Αλλα αμα οπτικα ειναι ακριβως ιδια με την παλιαου τυπου πινακιδα ποιος θα σε σταματησει?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Eίδα σήμερα σε smart, ήταν λίγο πιο μικρή από το αυτοκίνητο....Χαχαχαχά, χουχουχουχού
Λοιπόν, η λύση είναι 'παλαιού τύπου πινακίδες' φτιαγμένες με αληθοφανή τρόπο . Τι θα σου πεί ο τροχονόμος?
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Προτεινω να τις βγαλετε.Κανεις δεν ελεγχει και αμα σας πιασουν 30ευρωπουλα δεν ειναι πολλα.Εγώ προσωπικά δουλεύω για να βγάλω τα προς το ζειν ευρώ,δεν ξέρω για σενα
-
Οταν ακουγα παραπονα απο ιδιοκτητες Alfa για το μεγεθος της πινακιδας πριν απο αρκετες σελιδες νομιζα πως ειναι υπερβολικοί αλλα εχουν δικιο
Αυτη η πινακιδα στο συγκεκριμενο αυτοκινητο ειναι χαλια.
Ενα εκτρωμα
Οπως ειπε και ενας φιλος κανα δυο σελιδες πριν ατυχοι αυτοι που περιμενουν Alfa GTΕιναι υπερβολικα μεγάλη για οποιοδηποτε αυτοκινητο
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Eίδα σήμερα σε smart, ήταν λίγο πιο μικρή από το αυτοκίνητο....Μάλλον πρέπει να γίνει κάτι...
Μήπως να κάνουμε κανένα υπόμνημα στο Μεταφορών να είναι οι επόμενες παρτίδες στα παλιά μεγέθη;[ΤΙ ΛΕΩ;]
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Η λύση είναι παράνομη, είχε παρατεθεί και ο νόμος πριν 2 - 3 σελίδες, αλλά τουλάχιστον δεν φαίνεται από μακριά [αν φτιάξεις 'παλαιού τύπου' για μπροστά] οπότε μπορεί και να γλυτώσεις κάποιο πρόστιμο.
Εγώ πάντως, θα προτιμούσα να μην την είχα καθόλου επάνω, [αλλά μέσα στο αυτοκίνητο] και να πώ μια δικαιολογία του στυλ 'Έχασα μια βίδα και δεν μπορώ να τη βάλω τώρα - θα το φτιάξω στο σπίτι'Θυμάμαι πρίν 10 χρόνια περίπου που πάνω στην παλαιά γέφυρα της Πετρου Ράλλη με είχε σταματήσει Ζητάς όταν πήγαινα το αυτοκίνητο για βαφή και έλλειπε π μπροστά προφυλακτήρας με την πινακίδα ενώ η πίσω ήταν κανονικά. Το προφυλακτήρα τον πίσω στα καθίσματα μαζί με την πινακίδα και ξέρετε τι μου είπε? Έπρεπε να την δέσεις με σύρμα.... και την έφαγα... του την ρίχνεις τώρα ή δεν του την ρίχνεις!!!
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Σαν κακό photoshop είναι. Αναρρωτιέμαι το εξής: μήπως η μπροστινή πινακίδα είναι ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ με την πίσω; Μήπως δηλαδή την έκαναν τόσο μεγάλη για λόγους περιορισμού του κόστους (ένα καλούπι αντί για δύο, πατάς ένα κουμπί και βγαίνουν δύο κλπ); Το έχει κοιτάξει κανείς αυτό;
-
Καλησπέρα στην πινακιδοπαρέα! Όσο εσάς σας απασχολούν τα γνωστά
περί... μεγέθους ζητήματα, οι δικές μου παρατηρήσεις αυξάνονται καθώς
οι νέες πινακίδες κάνουν όλο και πιο αισθητή την παρουσία τους.
Νομίζω ότι απλώς θα πρέπει να τις συνηθίσουμε όλοι και να σταθούμε στο
γεγονός ότι γινόμαστε όλο και πιο 'ένα' με την Ευρώπη, ό,τι κι αν
σημαίνει αυτό (καλό και κακό). Άλλωστε εμένα προσωπικά όσο και αν με
ξενίζουν, τις προτιμώ, λόγω καλύτερης ποιότητας και ευκρίνειας.
Οι τελευταίες μου παρατηρήσεις ήταν οι εξής:- ΝΖΧ-28** νέου τύπου (Θεσσαλονίκη ολέ! ) και
- ΤΡΕ-48** επίσης νέου τύπου, οπότε επιβεβαιώνεται ο φίλος από
Τρίπολη. - ΙΒΚ-25** ίσως Νότια Αθήνα, το μπέρδεμα με τον κλάδο της Βόρειας
Αθήνας συνεχίζεται (γιατί; ).
Η Μεσσηνία έχει ακόμα χαρτιά, μου φαίνεται ότι θα πάρει από την επόμενη
παρτίδα η οποία δεν έχει ακόμα εμφανιστεί, ξέρει κανείς τίποτα σχετικά;Τελειώνω με το εξής: φαντάζομαι τα αντίστοιχα σχόλια πριν από
30+ χρόνια με τη μετάβαση από το σύστημα με τους 6 αριθμούς σε αυτό
με τα δύο γράμματα-τέσσερεις αριθμούς, και τότε οι νέες πινακίδες ήταν
αρκετά μεγαλύτερες από τις προηγούμενες. Τι να έλεγαν τότε οι
έλληνες αλφίστι; -
Ο χρήστης ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Τι να έλεγαν τότε οι
έλληνες αλφίστι;χμ αντε ας το γράψει κανας άλλος - εύκολο είναι
-
Η καλύτερη λύση....
-
Πάντως η νέα γραμματοσειρά,ειδικά στον αριθμό 8,είναι εμφανισιακά απαράδεκτη!!
-
Οι νεες πινακιδες ειναι αισθητα μεγαλυτερες και ποιοτικοτερες τουλαχιστον στην εικονα τους!!
Παρατηρώντας παντως τα αυτοκινητα στο δρομο ΟΛΑ σχεδον εχουν μεγαλη θεση για την πινακιδα, εκτος τις ΑΛΦΑ , και αυτες μπροστά:-?Σας βλεπω εξω απο τις αντιπρωσωπειες να κανετε διαδηλωση να βρεθεί λυση απο αυτους, γιατί το να αλλαξουν τις πινακιδες για σας ...χλωμό το κόβω, τοσα χρόνια πηρε για να τις φτιαξουν, επιτελους.
ΥΣ. ειδα αυτοκινητο με Κυπριακες πινακιδες και ηταν ηδη νεου τυπου .... πριν 6 μηνες μπηκαν αυτοι στην ΕΕ
-
Η Βόρεια Αθήνα έχει ΙΒΜ-5***, βεβαίως νέου τύπου.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Παρατηρώντας παντως τα αυτοκινητα στο δρομο ΟΛΑ σχεδον εχουν μεγαλη θεση για την πινακιδα, **εκτος τις ΑΛΦΑ **, και αυτες μπροστά:-?
Άντε.....καιρός για αλλαγή.....!
-
Ο χρήστης ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Η Βόρεια Αθήνα έχει ΙΒΜ-5***, βεβαίως νέου τύπου.Επιβεβαιώνω με ΙΒΜ-57** σε ολοκαίνουργιο Astra στην Αγία Παρασκευή. Έχω την εντύπωση πάντως οτι γίνεται μπάχαλο ακόμα, και θα πάρει καιρό μέχρι να στρώσει η κατάσταση.
Ερώτηση: Τα αυτοκίνητα που εμπλέκονται με τους ολυμπιακούς αγώνες, κυκλοφορούν με ειδικού τύπου πινακίδες ( με ημερομηνία λήξης ίσως; ). Δεν τις είχα ξαναδεί και δεν έχουν σχέση με άλλες του τύπου ΔΣ, ΞΑ κτλ. Φτιάχτηκαν λοιπόν για την περίσταση; Τί ξέρουμε γι' αυτές;
-
Ξέρετε αν εμείς με τις παλιές πινακίδες θα κληθούμε να τις αντικαταστήσουμε 'η κάτι τέτοιο? Πάντως επιτέλους έχουμε καλές πινακίδες αφού σε όποια χώρα και να είχα πάει ήταν σαφώς καλύτερες! Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατι δεν βάζανε με κάποιο τρόπο πχ. από Αθήνα ATH-23**... και το καταλαβαίνω ότι προφανώς δεν θα φτάνανε τα νούμερα αλλά ας κάνανε κάτι. Εγώ δηλαδή που πηγαίνω ιταλία-γερμανία κλπ πως καταλαβαίνω από που είναι το κάθε αυτοκίνητο??
-
προς panark: το μπάχαλο όντως συνεχίζεται και ο βασικός πιστεύω λόγος
είναι ότι ναι μεν κατέφτασε η πρώτη παρτίδα από νέου τύπου πινακίδες
αλλά δεν αφορά όλους τους νομούς όπου υπήρχε και υπάρχει έλλειψη και
που θα καλυφθούν, φαντάζομαι, από μία δεύτερη παρτίδα για την οποία
δεν ξέρω κάτι προς το παρόν. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Δυτικής
Αττικής: αφού τους 'έφαγαν' τα νούμερα από ΥΡΟ-2500 ως ΥΡΡ-4999 και
τα έδωσαν σε άλλες περιοχές της Αττικής που είχαν έλλειψη από τον
Φεβρουάριο μέχρι το Μάιο, τώρα που έφτασε στο ΥΡΟ-2499 δεν πήγε στο
ΥΡΡ-5000 που θα είναι μάλλον νέου τύπου και δεν έχει ακόμα τυπωθεί,
αλλά πήραν από τον... Πειραιά (στον οποίο είχαν δώσει από το
ΥΡΟ-4000 ως το 4999) νούμερα από το ΥΝΒ-4000 και μετά.Όσον αφορά τις ολυμπιακές πινακίδες Α-**** με ημερομηνία (λήξης; )
μου μοιάζουν με τις 'παράνομες' πινακίδες που φτιάχνουν μαγαζιά στο
κέντρο της Αθήνας (κάποιος τα είχε αναφέρει σε παλιό μήνυμα).Οι παλιές πινακίδες δεν θα αντικατασταθούν αλλά ίσως επιβληθεί να
αγοράσουμε ειδικά πλαίσια που θα έχουν αριστερά τη μπλε λουρίδα με
τα αστέρια και το GR. Ήδη αρκετά αυτοκίνητα το έχουν αλλά μόνο στην
πισινή (μεγάλη) πινακίδα ή τους το βάζουν από την αντιπροσωπεία.Το σύστημα κατανομής των συνδυασμών στους διάφορους νομούς δεν
είναι (πάντα) προφανές αλλά με δεδομένο τον περιορισμό να μην
χρησιμοποιούνται τα όχι κοινά με τα του λατινικού αλφαβήτου γράμματα δε
μπορούσε να γίνει κάτι πολύ καλύτερο, ιδίως στην Αττική που χρειάζεται
πάρα πολλούς συνδυασμούς: ήδη έχουν δοθεί τα πιο πολλά Υ**-**** και
αρκετά Ζ**-, ενώ τα Ι**- μόλις άρχισαν και θα κρατήσουν
λογικά καμία δεκαετία. Πάντως στην Ευρώπη υπάρχει μία τάση στις δικές
τους νέου τύπου πινακίδες να μην φαίνεται πια η καταγωγή του οχήματος
από την πινακίδα (βλ. Ιταλία και Ισπανία και προσεχώς Γαλλία) για λόγους
που ήδη έχουν αναφερθεί στη λίστα αλλά και για λόγους εξάντλησης των
υπαρχόντων συνδυασμών.Σε κάποιο άλλο μήνυμά μου θα σας εξηγήσω, αν θέλετε, το ελληνικό
σύστημα και τι κυκλοφορεί από που, όσο μπορώ να ξέρω από τις
παρατηρήσεις μου. -
Τα Ζ πάντως ξεκίνησαν το 2000 και απ'ότι βλέπω τώρα μας τελείωσαν...! Α δηλαδή μόνο στα νέα αυτοκίνητα θα δίνουν νέου τύπου πινακίδες. ΟΚ thanx.
Car Plate Spotting!!!