-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Βρε παιδιά, ας βρεθεί κανείς να ανεβάσει μια φωτογραφία από νέου τύπου πινακίδες για εμάς που δεν έχουμε την δυνατότητα να τις δούμε πριν τα Χριστούγεννα....Θα έβγαζα προχθές που τις είδα, αλλά οδηγούσα και είχα τη μηχανή στο πίσω κάθισμα...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Εκτός ότι είναι τεράστιες, οι χαρακτήρες είναι σχετικά μικροί και μένει ένα άκομψο μεταλλικό κομμάτι απλά να υπάρχει. Από 'καλαισθησία' σκίζουμε...
Μήπως πάνε να τελειώσουν οι συνδυασμοί και μένει κενό για να προστεθεί αργότερα ένα γράμμα ή ένας αριθμός;
Βρε παιδιά, ας βρεθεί κανείς να ανεβάσει μια φωτογραφία από νέου τύπου πινακίδες για εμάς που δεν έχουμε την δυνατότητα να τις δούμε πριν τα Χριστούγεννα....
Γιώργο είναι ακριβώς οι ίδιες!Λίγο μεγαλύτερες και πιο στρογγυλεμένη η γραμματοσειρά!Μια μαλακία και μισή!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Γιώργο είναι ακριβώς οι ίδιες!Λίγο μεγαλύτερες και πιο στρογγυλεμένη η γραμματοσειρά!Μια μα**....... [user]** και μισή!!! -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Θα έβγαζα προχθές που τις είδα, αλλά οδηγούσα και είχα τη μηχανή στο πίσω κάθισμα...Και τι σε εμπόδισε να γυρίσεις πίσω, να πιάσεις την μηχανή, να την ανοίξεις και να πάρεις μερικές καλές φωτο?
Εμένα δεν με ενοχλούν πολύ οι πινακίδες στο πίσω μέρος. Στεναχωριέμαι όμως που στο εμπρός μέρος θα αποτελούν (λόγω μεγέθους) συστατικό του design του αυτοκινήτου! Βρε μπάς και κάνουμε πατέντα?
-
Πάλι καλά. Μου είχε κακοφανεί στην αρχή, γιατί πήρα πρόσφατα αυτοκίνητο με παλιές πινακίδες. Νόμιζα ότι οι νέες θα ήταν πιο όμορφες-high tech, αλλά απ' όσα λέτε, μάλλον καλύτερες οι παλιές.
-
Είχα δεί κάποια στιγμή στο Ρέθυμνο ένα RX-7 όπου μπροστά αντί για την κανονική πινακίδα είχε μια custom στο 1/3 του μεγέθους της κανονικής. Πίσω είχε τη σωστή, βέβαια.
Αλλά δεν είναι ακριβώς νόμιμο αυτό... -
To εχω δει και εγω αυτο και παραξενευτηκα.Και μαλιστα η μπροστινη ηταν η παλια σε σχεδιαση με το νεο αριθμο και πισω η ευρωπαικη.......
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Θα έβγαζα προχθές που τις είδα, αλλά οδηγούσα και είχα τη μηχανή στο πίσω κάθισμα...
Και τι σε εμπόδισε να γυρίσεις πίσω, να πιάσεις την μηχανή, να την ανοίξεις και να πάρεις μερικές καλές φωτο?
Η συνείδησή μου και η αίσθηση ευθύνης.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Θα έβγαζα προχθές που τις είδα, αλλά οδηγούσα και είχα τη μηχανή στο πίσω κάθισμα...
Και τι σε εμπόδισε να γυρίσεις πίσω, να πιάσεις την μηχανή, να την ανοίξεις και να πάρεις μερικές καλές φωτο?
Η συνείδησή μου και η αίσθηση ευθύνης.
-
Με τους υπόλοιπους τύπους πινακίδων, τί θα γίνει; Και λέγοντας υπόλοιπους, εννοώ:
- Μοτοσυκλέτες ( θα είναι κι αυτές σαν ταψί, όπως οι τωρινές γερμανικές; )
- Ταξί ΤΑΖ-ΧΧΧΧ
- Κρατικά οχήματα ΚΗΥ-ΧΧΧΧ
- Πολύτεκνοι / Ανάπηροι / Επαναπατριζόμενοι ΚΧΥ-ΧΧΧΧ
- ΦΔΧ/ΦΙΔ ΝΧΑ-ΧΧΧΧ
- Offshore εταιριών ΕΥΥ-ΧΧΧΧ
Θα εναρμονιστούν και αυτές με νέου τύπου ή...
Η καινούργιες έχουν κολλήσει στο ΙΒ*-ΧΧΧΧ. Για τις υπόλοιπες περιοχές της Αθήνας και την επαρχία, πότε θα τις δούμε; Μήπως όταν εξαντληθεί ο παραπάνω συνδυασμός;
-
Καλώς τις δεχτήκαμε!
Πάντα πρώτες οι Alfa,ε;Και δε θέλω αντιρρήσεις
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Καλώς τις δεχτήκαμε!
Μία λέξη θα πώ - ΧΑΛΙΑ!
-
Μου θυμίζει κάτι πινακίδες από Ρουμανία-Σλοβακία κτλ.
Αίσχος!
-
Καταρχήν ευχαριστώ τους 4Τ που είδα κι εγώ την πινακίδα!
Επί του θέματος όμως, τις περίμενα πολύ καλύτερες...
Να πάρει, αυτές παίζει να είναι μεγαλύτερες και από τις Γερμανικές!!!!
Η γραμματοσειρά στρογγυλεμένη, αλλά όχι τόσο όμορφη όσο στις γερμανικές, και το 0 με το Ο μάλλον θα μπερδεύονται εύκολα... (αν και στην Ελλάδα δεν τα μπλέκεις γιατί δεν μπαίνουν νούμερα ανάκατα με γράμματα...)Όταν αγόρασα την 156 είχε γερμανικές πινακίδες. Ήταν σαφώς χειρότερες μπροστά από τις ελβετικές που έχει τώρα (η ελβετική μπροστινή είναι στα ίδια και μικρότερη από την παλιά ελληνική μπροστινή), αλλά δεν είχε καταστραφεί δα και η μπροστινή όψη!
Οπότε όταν άκουγα τον σκεπτικισμό των συνφορουμάδων για την μπροστινή όψη με τις νέες πινακίδες, ένιωθα πως υπερβάλλουν. Όμως τώρα βλέπω πως όντως είναι χάλι... μαυρο-άσπρο-μπλε!
Να πάρει κόντεψε να φτάσει μέχρι το θυρεό η πινακίδα!Πλέον όχι πινακίδες κυκλοφορίας, αλλά ΤΑΜΠΕΛΕΣ κυκλοφορίας!!
Ερώτηση: Οι πίσω είναι ολόιδιες, ή ακόμα μεγαλύτερες;
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Καλώς τις δεχτήκαμε!
Μία λέξη θα πώ - ΧΑΛΙΑ!
Χάλια δεν θα πει τίποτα!!!Αυτά δεν είναι γράμματα,κοτρόνες είναι!Ελεος!!!
-
Tα ελεγα εγω και με δουλευατε.Παει η μπροστινη οψη καταστραφηκε .Η πισω ειναι ακριβως ιδια με την μπροστα.Αμα δεν βαλω την μπροστινη ποιο ειναι το προστιμο?
-
Μιλαμε για ΧΑΛΙ οχι αστεια....
Λυπαμαι τα παιδια που περιμενουν τις GT τους... θα τους ερθουνε με κατεστραμενες μουρες... [/b] -
Τώρα πως μου πέρασε από το μυαλό πως οι μπροστινές πινακίδες δεν είναι υποχρεωτικές???
(Μήπως το έχω ακούσει για άλλη χώρα? Sorry αν κάνω λάθος ). Κάποιος πιο ψαγμένος??
Επίσης δεν έχετε λάβει υπόψη σας κάτι σημαντικό. Πόσο καλά θα φαίνονται οι νέες πινακίδες στα φωτογραφικά ραντάρ. Να μη βγάζουν τα ματάκια τους οι άνθρωποι... -
Καταλαβαίνω το πρόβλημά σας αλλά υπάρχει και αντίλογος: κατ' αρχήν
η ποιότητα των νέων πινακίδων μοιάζει πολύ καλύτερη από αυτή των
παλιών, τόσο ως προς τη γραμματοσειρά, όσο και ως προς τη γενικότερη
ποιότητα εκτύπωσης (γερμανοί είναι αυτοί). Ύστερα το μεγαλύτερο μέγεθος
στα γράμματα είναι η χαρά του παρατηρητή (εγωιστική παρατήρηση).
Τέλος αφού το μέγεθος των πινακίδων καθορίστηκε ήταν επόμενο τα
γράμματα να είναι εξίσου μεγάλα αλλιώς θα υπήρχαν μεγάλα κενά στην
πινακίδα, κάτι που ισχύει έτσι κι αλλιώς στους συνδυασμούς με τα δύο Ι
(ΙΒΙ) αλλά ας περιμένουμε να δούμε πιο 'γεμάτους' συνδυασμούς.Παρεμπιπτόντως έχουμε νεότερα από συμπρωτεύουσα μεριά; το ΝΖΧ έχει
ξεκινήσει, έχουν δοθεί καθόλου νέες πινακίδες ή τη βγάζουν όπως
συνήθως με χαρτιά;προς panark: απ΄ότι ξέρω οι μοτοσυκλέτες θα έχουν κι αυτές παρόμοιου
τύπου πινακίδες. Λογικά και οι άλλοι τύποι θα ακολουθήσουν,
οπωσδήποτε με μία διαφορά χρόνου που θα εξαρτηθεί από τα αποθέματα
που υπάρχουν ακόμα. Θυμάμαι ας πούμε ότι τα ΚΥ-**** (κρατικές)
δίνονταν για αρκετό καιρό αφού είχαν εμφανιστεί τα τρία γράμματα.
Έχω πάντως την εντύπωση ότι στις κατηγορίες τύπους πινακίδων που
εμφανίστηκαν πρόσφατα και εννοώ τις κίτρινες των ταξί (ΤΑΑ και ΤΑΒ στην
Αθήνα, ΤΑΕ και ΤΑΖ στην επαρχία και η αρχή του ΤΑΗ σε Χίο- Ανατ.-Δυτ.
Αττική) των νομαρχιακών (ΝΧΑ και ΝΧΥ), των εθνικών μεταφορών (ΕΚΑ,
ΕΚΒ και ΕΚΕ) και των διεθνών (ΙΑΕ), θα αργήσουν να εμφανιστούν οι νέου
τύπου γιατί η αντικατάσταση των παλιών (κόκκινων) μόλις ολοκληρώθηκε
μαζί με τη σχετική καταγραφή. Θα δούμε...Τέλος νομίζω ότι είναι ζήτημα ημερών ή εβδομάδων να εμφανιστούν νέου
τύπου σε αρκετές περιοχές της χώρας και της Αττικής, ίσως και να
υπάρχουν ήδη! Δυστυχώς δε βλέπω να έρχονται ανταποκρίσεις, μάλλον δε
διαβαζόμαστε από αρκετούς... Πάντως να περιμένουμε σύντομα νέα από:- Πειραιά (τώρα ΥΝΒ-3***)
- Ανατ. Αττική (τώρα ΖΥΤ-1***)
- και πιο επείγον, Δυτ. Αττική (τώρα ΥΡΟ-2*** με καταληκτική το 2499)
αναμένεται εκεί ΥΡΡ-5000 μέσα στο Σεπτέμβριο - περιοχές που τώρα έχουν χάρτινες όπως η Μεσσηνία, η Ημαθία και η
Χαλκιδική και άλλες που είχαν τους τελευταίους μήνες πρόβλημα (δηλαδή
οι πιο πολλές).
Τελευταία μου ευρήματα:
α) ΚΥΗ-94** (Κέρκυρας) στην Ηγουμενίτσα μετά από ΚΗΑ-49**
(από Καρπενήσι) και τις κανονικές (ως ΗΝΒ-4299)
β) ΚΕΒ-53** (Κεφαλλονιάς) σε Ζάκυνθο μετά από ΖΑΕ-7899.
γ) ΒΙΖ-90** σε Λιβαδειά (κανονικές) μετά από ΜΙΜ-4*** (από Λαμία),
ΑΜΑ-8200 ως 8499 (από Άμφισσα) και ΧΑΤ-1200 ως 1499 (από Εύβοια).
-
Εμπαιγμός......
Πάλι καλά που δεν φράζουν τους αεραγωγούς....
Μήπως την δουλειά την έκανε η audi που λανσάρει την νέα μάσκα?
Αν΄τε να βάλεις αυτό το θεριό σε καμμια Lotus ή σε καμμιά Ferrari (λέμε τώρα)
Car Plate Spotting!!!