-
Άσκημη γραμματοσειρά με πολύ λεπτά ψηφία και ειδικά το 8 είναι απαίσιο....
Τεράστια πινακίδα που κρύβει τη μάσκα.... και σίγουρα επηρεάζει και την αεροδυναμική άρα και την κατανάλωση!
Και δεν μπορείς να απαλλαγείς, στην Ελλάδα αν δεν έχεις πινακίδα μπροστά (όπως πχ πολλά ΜΧ5) σε συνετίζουν οι αρχές....
Έχουν και οι δύο πινακίδες τη σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας? Αν όχι μήπως μπορεί κανένας να φτιάξει τις ίδιες σε λίγο μικρότερο για εμπρός? -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έχουν και οι δύο πινακίδες τη σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας? Αν όχι μήπως μπορεί κανένας να φτιάξει τις ίδιες σε λίγο μικρότερο για εμπρός?Στην φωτογραφία των 4Τ η μπροστινή φαίνεται, και έχει σφραγίδα...
-
Προσωπικά, με ενοχλεί η μπροστινή πινακίδα. Σε κοινό αυτοκίνητο είναι απλώς ενοχλητική. Στην Άλφα είναι τραγική.
Ιδέα...εάν την κόψεις και 'βγάλεις' το μπλε κομμάτι με το GR?
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Προσωπικά, με ενοχλεί η μπροστινή πινακίδα. Σε κοινό αυτοκίνητο είναι απλώς ενοχλητική. Στην Άλφα είναι τραγική.Ιδέα...εάν την κόψεις και 'βγάλεις' το μπλε κομμάτι με το GR?
Και να την κάνεις 'παλιού τύπου';
Σαν ιδέα δεν είναι κακή, αφού άλλωστε δεν διαφέρουν και σε τίποτα άλλο...Αν η ποιότητα γυρίσει στα παλιά επίπεδα (και γραμματοσειρές) δεν νομίζω να φαίνεται!
Όμως είναι παράνομο και φαντάζομαι ποινικά κολάσιμο, και όχι απλώς σαν τα χρωματιστά καλύμματα και τα μπλέ λεντάκια στις πινακίδες, αφού αλλοιώνεις (παραχαράσσεις κιόλας; ) περιουσία του κράτους... -
Η πινακίδα που όλοι βλέπουμε εδώ είναι από τις πρώτες βεβαίως, αλλά
σίγουρα όχι η πρώτη που δόθηκε! Κατ' αρχήν η πρώτη που είδα ήταν στις
31 Αυγούστου άρα οι πρώτες πρέπει να δόθηκαν το διήμερο 27-28
Αυγούστου. Επίσης οι παρτίδες πάντα ξεκινούν από το 0 και όχι το 1 ενώ
νομίζω ότι έχω δει και ΙΒΙ-85** άρα η πρώτη πινακίδα νέου τύπου που
δόθηκε (στην Αθήνα... ) είναι το ΙΒΙ-8500! Οι αγαπημένες σας ALFA
ROMEO είναι πάντα πρώτες αλφαβητικά και ως προς άλλα πιο
υποκειμενικά κριτήρια αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ίσως το πρώτο
να βρίσκεται αλλού... -
Μου φαίνεται πολύ πιθανό, οι παρτίδες που θα ακολουθήσουν να
μοιάζουν ως προς τη γραμματοσειρά στις παλιές, όμως σε κάθε περίπτωση
το να κόψει κανείς ένα μέρος της πινακίδας είναι παράνομο και σε πιθανό
έλεγχο μπορεί κανείς να έχει πρόβλημα.Θα ρίξω όμως μία άλλη ιδέα: είναι γνωστό πλέον ότι αν ένα αυτοκίνητο
(ή άλλο όχημα) αλλάξει χέρια, ΔΕΝ αλλάζει πινακίδες, απλώς στην
άδεια κυκλοφορίας αναφέρεται μαζί με τα στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη το
γεγονός ότι έχει γίνει μεταβίβαση, και αλλάζει το διψήφιο νουμεράκι πλάι
στον αριθμό κυκλοφορίας που υποδηλώνει το νομό όπου το όχημα
κυκλοφορεί (πχ 01 για Αθήνα, 12 για Θεσσαλονίκη, 58 για Βόρεια
Αθήνα, 22 για Μεσσηνία κλπ). Για παράδειγμα αν εγώ αγοράσω από ένα
Γιαννιώτη ένα αυτοκίνητο με πινακίδα ΙΝΜ-1122, εκεί που στην άδεια
έγραφε ΙΝΜ-1122 38 (38 για Γιάννενα), θα γράφει ΙΝΜ-1122 58.
Επομένως αν κάποιος θέλει σώνει και καλά παλιά πινακίδα, δεν έχει παρά
να βρει ένα συγγενή ή φίλο σε νομό της επαρχίας όπου θα επιζήσουν
για αρκετά χρόνια ακόμα οι παλιού τύπου πινακίδες, παρ' όλο που δόθηκαν
τελευταία αρκετές σε άλλους νομούς. Τέτοιοι νομοί θα είναι πιθανότατα
η Ευρυτανία και η Λευκάδα. Ο συγγενής θα αγοράσει το αυτοκίνητο που
θέλετε εικονικά και αμέσως θα σας το μεταβιβάσει, οπότε θα έχετε το
αυτοκίνητο που θέλετε με την παλιά (και περίεργη... ) πινακίδα στις
σωστές διαστάσεις! Τώρα που το σκέφτομαι δε χρειάζεται καν συγγενής ή
φίλος, απλώς απευθυνθείτε στην αντίστοιχη αντιπροσωπεία και κάτι θα
σκεφτούν για σας! -
Μόνο μειονέκτημα στην περίπτωση της μεταβίβασης είναι τα 100-200 ευρώ που κάνει η μεταβίβαση. Βέβαια πολλοί δίνουν πολλά περισσότερα για την εμφάνιση του αυτοκινήτου τους, οπότε...
-
Ήμαρτον κύριε, κυκλφορείς με αυτό το πράγμα στην μούρη! Για φορτηγά και για στραβούς την έβγαλαν. Θα ήθελα να δω το matiz που θα την βάλει!!!
-
To σαββατο ειδα ενα ASTRA με ΙΒΚ****.Προσπαθουσα να καταλαβω αν ειναι ελληνικες ή γερμανικες πινακιδες και δεν προλαβα να βγαλω φωτο.
Ασχημες και παραταιρες οι νεες πινακιδες.Μου θυμιζουν (ως ασχημια )αυτες που υπηρχαν παλια και ειχαν σε μια σειρα τα γραμματα και απο κατω τα νουμερα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
....αυτες που υπηρχαν παλια και ειχαν σε μια σειρα τα γραμματα και απο κατω τα νουμερα.Κι όμως αυτές ήταν πολύ βολικές για κάποια αυτοκίνητα όπως παλιά cinquecento, σκαθάρια και άλλα και φυσικά για μοτοσυκλέτες.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
....αυτες που υπηρχαν παλια και ειχαν σε μια σειρα τα γραμματα και απο κατω τα νουμερα.
Κι όμως αυτές ήταν πολύ βολικές για κάποια αυτοκίνητα όπως παλιά cinquecento, σκαθάρια και άλλα και φυσικά για μοτοσυκλέτες.
Εγω τις θυμαμαι (οπου δεν βολευαν )να εχουν κοπει στην μεση και να μπαινουν στην σειρα πρωτα τα γραμματα και μετα τα νουμερα.Παντως σε PAJERO και λοιπα τζιποειδη ηταν αρκετα βολικες.
-
[quote='Euripides']Τώρα πως μου πέρασε από το μυαλό πως οι μπροστινές πινακίδες δεν είναι υποχρεωτικές???
(Μήπως το έχω ακούσει για άλλη χώρα? Sorry αν κάνω λάθος ). Κάποιος πιο ψαγμένος??
Αν δεν κάνω λάθος νομίζω πως στην Αμερική δεν είναι υποχρεωτική η μπροστινή πινακίδα!Ακόμα έχω δει πολλά mx-5 στη χώρα μας χωρίς την μπροστινή πινακίδα και πραγματικά αναρωτιέμαι αν είναι νόμιμο αυτό και εδώ,στην Ελλάδα!Ξέρει κανείς τι παίζει νομικά με αυτή την κίνηση!Είναι νόμιμο ή θα μας κυνηγάνε τα xsara με ή και χωρίς τους μπλε φάρους στον ουρανό τους?(μην ξεχνάτε τα undercover που κυκλοφορούν στο κέντρο) -
Σήμερα είδα από κοντά και επεξεργάστηκα τις νέες πινακίδες σε 2-3 αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων ήταν Smart ForTwo (χρησιμοποιώ τη λέξη αυτοκίνητο ελαφρά ). Δεν είναι υπερβολή να σας πω ότι η πινακίδα κατείχε ποσοστό 10% της συνολικής πίσω επιφάνειας του Smart!
Πάντως ποιοτικά φαίνονται καλύτερες, η εκτύπωση είναι πολύ καλύτερη, ενώ έχουν και σε ολόγραμμα τη σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας 3-4 φορές. Πάντως στα άκρα τους παραμένουν το ίδιο κοφτερές και επικίνδυνες με τις προηγούμενες.
-
Ο χρήστης polo_gti έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος νομίζω πως στην Αμερική δεν είναι υποχρεωτική η μπροστινή πινακίδα!Ακόμα έχω δει πολλά mx-5 στη χώρα μας χωρίς την μπροστινή πινακίδα και πραγματικά αναρωτιέμαι αν είναι νόμιμο αυτό και εδώ,στην Ελλάδα!
Στον Καναδά είναι έτσι, και αν δεν κάνω λάθος όχι σε όλες τις περιοχές...
Στην υπόλοιπη Αμερική δε νομίζω...Στην Ελλάδα η εμπρός πινακίδα είναι υποχρεωτική. Όσοι δεν την έχουν είναι παράνομοι. Το ότι πολλοί δεν την έχουν δε λέει τίποτα, αφού πολλοί είναι και ανασφάλιστοι (πάνω από 10%), αλλά δεν παύουν να είναι παράνομοι...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Στην υπόλοιπη Αμερική δε νομίζω...Στην Ελλάδα η εμπρός πινακίδα είναι υποχρεωτική. Όσοι δεν την έχουν είναι παράνομοι.
Και στην Αμερική...σε ορισμένες πολιτείες.
-
Ωραιοι ειμαστε παντως....
Εδω και καιρό 'απανταμε' σε ενα θεμα ποτε θα γινουμε Ευρωπαιοι και στις πινακιδες, και μολις γινομαστε ολοι φωναζουμε......
Πλακα εχουμε...... -
μπορειτε ισως να με βοηθήσετε... πριν 2 χρονια είχα πετύχει ένα σαιτ που είχε το χάρτη της ελλάδας κι έκανες κλικ σ ένα νομό κι έβγαζε τα γράμματα της πινακίδας αυτοκινήτου γι αυτό το νομό. ψάχνω ψάχνω και δεν το βρίσκω. καμιά ιδέα?
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος νομίζω πως στην Αμερική δεν είναι υποχρεωτική η μπροστινή πινακίδα!Ακόμα έχω δει πολλά mx-5 στη χώρα μας χωρίς την μπροστινή πινακίδα και πραγματικά αναρωτιέμαι αν είναι νόμιμο αυτό και εδώ,στην Ελλάδα!
Στην υπόλοιπη Αμερική δε νομίζω......Στο Αμέρικα δεν είναι υποχρεωτικό. Στο Viper εμείς ποτέ δεν είχαμε πινακίδα μπροστά.
Εγώ βρε παιδιά που τις είδα σε ένα μερσεντε (πίσω μέρος) μου άρεσαν.
Δηλαδή αν πάρω τώρα το Ignis θα μου έρθει με τις καινούριες πινακίδες;;;
Στην Αγγλία, πολλοί επάνω στο μπλε σήμα με τα αστέρια και το GB απο κάτω, έχουν κολλήσει την σημαία της Αγγλίας.
-
Ο χρήστης nikapos έγραψε:
μπορειτε ισως να με βοηθήσετε... πριν 2 χρονια είχα πετύχει ένα σαιτ που είχε το χάρτη της ελλάδας κι έκανες κλικ σ ένα νομό κι έβγαζε τα γράμματα της πινακίδας αυτοκινήτου γι αυτό το νομό. ψάχνω ψάχνω και δεν το βρίσκω. καμιά ιδέα?Τι???? Δεν το γνωρίζει ο ειδικός, ο Δ.Π.???
Θα ρίξω μια ματιά πάντως
-
Σημερα εμαθα οτι το αυτοκινητο μου θα παραχθει τελη οκτωβρη δηλαδη τοτε θα παρει αριθμο πλαισιου.Ο αντιπροσωπος μου ειπε οτι με το που παρει αριθμο πλαισιου αυτοματα βγαινουν και οι πινακιδες απο το υπουργειου.Το αυτοκινητο ερχεται μετα απο 3-4 εβδομαδες.Πως βγαινουν πινακιδες ενα μηνα πριν ενω ακομα δεν θα εχει ερθει?Ισχυει κατι τετοιο?
Car Plate Spotting!!!