-
Ποια η γνώμη σας για τα λάστιχα που επιλέχθηκαν για το PICK φέτος?
-
Ο χρήστης chris_rotax έγραψε:
Ποια η γνώμη σας για τα λάστιχα που επιλέχθηκαν για το PICK φέτος?Μια χαρά λαστιχάκι και σούπερ οικονομικό! Μπράβο στον aks!
Δε καταλαβαίνω προς τι ο πανικός εκεί μέσα?
-
Εγώ δεν μπορώ να κρίνω δυστυχώς, γιατί δεν τα έχω δοκιμάσει, αλλά είδα ότι η κουβέντα έχει πάει στο αν τα ελαστικά είναι κατάλληλα ή όχι. Αυτό που δεν είδα τελικά είναι από αυτά που προτάθηκαν στον διαγωνισμό αν κανείς προτιμάει κάποια άλλα συγκεκριμένα, έστω και από τις ακριβότερες προσφορές.
-
Πάντως για να είμαι ειλικρινής, το SL6 (πράσινο) είναι πολύ σκληρό λάστιχο.
Κανονικά έπρεπε να είχε επιλεγεί άλλο λάστιχο, απλά επιλέχθηκε το οικονομικότερο.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πάντως για να είμαι ειλικρινής, το SL6 (πράσινο) είναι πολύ σκληρό λάστιχο.Κανονικά έπρεπε να είχε επιλεγεί άλλο λάστιχο, απλά επιλέχθηκε το οικονομικότερο.
ΑΡΑ μόλις καταλαβες και τον πανικό εκεί μέσα!!! που ανέφερες πιο πάνω!!
Μπράβο!!!
Επιτελους συμφωνούμε σε κάτι!
-
Οι προσφορές των ελαστικών του PICK 2013 και οι έντονοι προβληματισμοί των οδηγών
-
Κανονικά έπρεπε να είχε επιλεγεί άλλο λάστιχο, απλά επιλέχθηκε το οικονομικότερο.
Μπράβο!!!
Aww!
Ερώτηση διαδικασίας: Μήπως το PICK, εφόσον είναι πια υποχρεωμένο να παίρνει άδεια από την ΟΜΑΕΕ, είναι υποχρεωμένο (βάσει κάποιου νόμου) να δίνει και την ευθύνη του διαγωνισμού για τα ελαστικά στην ΟΜΑΕΕ? Το ρωτάω γιατί παίζει το PICK να μην είχε δυνατότητα να κάνει νομίμως τον διαγωνισμό από μόνο του.
-
Μπράβο!!!
Κάποια σχόλια εκεί μέσα όμως είναι υπερβολικά, πχ 'καλό σκότωμα' και άλλα τέτοια νομίζω συμφωνείς ότι δε προσφέρουν τίποτα ίσα-ίσα επιβαρύνουν το ήδη φορτισμένο κλίμα.
Δεν είναι δα και τόσο χάλια τα SL6. ΟΚ, είναι σκληρό λάστιχο, το έχω δουλέψει, αλλά για σκότωμα δεν είναι.
Το ζητούμενο ήταν να κρατηθεί το κόστος χαμηλά κι έτσι νομίζω ότι κατ'αυτόν τον τρόπο επιλέχθηκε το πιο φθηνό.
To SL6 είναι ίδιο σε σκληρότητα με το Le Cont LH09 (που κι αυτό συμμετείχε στο διαγωνισμό στα 120 ευρώ).
Τέσπα, για μένα το καλύτερο λάστιχο σε σχέση τιμής/αντοχής/κρατήματος από όλα αυτά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό είναι το ΧΗ και αυτό έπρεπε να είχαν επιλέξει. Τα 25 ευρώ νομίζω δεν θα έκαναν τόση διαφορά.
Προσωπικά, στο μόνο που διαφωνώ είναι στον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται αυτή η διαφωνία δημοσίως και ηλεκτρίζεται αρνητικά το ήδη επιβαρυμένο κλίμα. Δηλαδή δηλώσεις του στυλ 'δε τρέχω με τέτοιο λάστιχο' κάνουν κακό, νομίζω.
-
Εγραφα, εγραφα, βγηκε ολοκληρο σεντονι και τελικα σκεφτηκα.... Και ποιος ειμαι εγω που θα εκφερω την γνωμη για τα λαστιχα του PICΚ εφ οσον ουτε αγωνιζομενος ειμαι ουτε εχω πατησει το ποδι μου στην πιστα.
Σφαχτειτε ελευθερα παιδια και δειξτε μας το επιπεδο του ΚΑΡΤ που κοντευει να πιασει πατο....
Δεν ειναι οτι σας ενοχλει το λαστιχο. Σας ενοχλει το ποιος θα ειναι ο προμηθευτης. Εκει φτασαμε. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μπράβο!!!
Κάποια σχόλια εκεί μέσα όμως είναι υπερβολικά, πχ 'καλό σκότωμα' και άλλα τέτοια νομίζω συμφωνείς ότι δε προσφέρουν τίποτα ίσα-ίσα επιβαρύνουν το ήδη φορτισμένο κλίμα.
Δεν είναι δα και τόσο χάλια τα SL6. ΟΚ, είναι σκληρό λάστιχο, το έχω δουλέψει, αλλά για σκότωμα δεν είναι.
Το ζητούμενο ήταν να κρατηθεί το κόστος χαμηλά κι έτσι νομίζω ότι κατ'αυτόν τον τρόπο επιλέχθηκε το πιο φθηνό.
To SL6 είναι ίδιο σε σκληρότητα με το Le Cont LH09 (που κι αυτό συμμετείχε στο διαγωνισμό στα 120 ευρώ).
Τέσπα, για μένα το καλύτερο λάστιχο σε σχέση τιμής/αντοχής/κρατήματος από όλα αυτά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό είναι το ΧΗ και αυτό έπρεπε να είχαν επιλέξει. Τα 25 ευρώ νομίζω δεν θα έκαναν τόση διαφορά.
Προσωπικά, στο μόνο που διαφωνώ είναι στον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται αυτή η διαφωνία δημοσίως και ηλεκτρίζεται αρνητικά το ήδη επιβαρυμένο κλίμα. Δηλαδή δηλώσεις του στυλ 'δε τρέχω με τέτοιο λάστιχο' κάνουν κακό, νομίζω.
Συμφωνώ μαζί σου αλλά μην κατηγορείς τους οδηγούς. Δεν νομίζω οτι υπάρχει άλλος τρόπος να εκφράσουν την διαφωνία τους - ανησυχία τους.
Είναι τραγικό να μην σκέφτεται κανείς τα θέλω μας και τις ανάγκες μας από την στιγμή που πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά.
Η χειροτερη αντίδραση είναι η αδιαφορία και η αποχή που ήδη αρκετοί έχουν επιλέξει...και σε λίγο θα κάνουμε καρτ στις πλατειες της γειτονιάς μας! -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Εγραφα, εγραφα, βγηκε ολοκληρο σεντονι και τελικα σκεφτηκα.... Και ποιος ειμαι εγω που θα εκφερω την γνωμη για τα λαστιχα του PICΚ εφ οσον ουτε αγωνιζομενος ειμαι ουτε εχω πατησει το ποδι μου στην πιστα.Σφαχτειτε ελευθερα παιδια και δειξτε μας το επιπεδο του ΚΑΡΤ που κοντευει να πιασει πατο....
Δεν ειναι οτι σας ενοχλει το λαστιχο. Σας ενοχλει το ποιος θα ειναι ο προμηθευτης. Εκει φτασαμε.Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν ποιος θα είναι ο προμηθευτής! Ελεος!!! Μόνο αυτό δεν είναι το θέμα.
-
Εγραφα, εγραφα, βγηκε ολοκληρο σεντονι και τελικα σκεφτηκα.... Και ποιος ειμαι εγω που θα εκφερω την γνωμη για τα λαστιχα του PICΚ εφ οσον ουτε αγωνιζομενος ειμαι ουτε εχω πατησει το ποδι μου στην πιστα.
Σφαχτειτε ελευθερα παιδια και δειξτε μας το επιπεδο του ΚΑΡΤ που κοντευει να πιασει πατο....
Δεν ειναι οτι σας ενοχλει το λαστιχο. Σας ενοχλει το ποιος θα ειναι ο προμηθευτης. Εκει φτασαμε.Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν ποιος θα είναι ο προμηθευτής! Ελεος!!! Μόνο αυτό δεν είναι το θέμα.
Cris_rotax διαβασα με πολυ προσοχη ολα τα σχολια που γραφτηκανε στο site που διατηρεις (και μπραβο σου για ολη την δουλεια που κανεις για να ενημερωνεις για τα δρομενα στο αθλημα που αγαπαμε). Απο εκει και περα ειδα σχολια απο επονυμους χρηστες (αρκετων γνωστων μου κιολας) αλλα και σχολια απο ανθρωπους που προτιμησαν την ανομια τους.
Παραβλεποντας λοιπον τα οποια σχολια δεν εχουν σχεση με τα λαστιχα απλα παρατηρησα οτι καποιοι δεν εχουν καν ιδεα τι ακριβως ειναι το νεο SL6 της Vega και κανεις μα κανεις δεν εχει κανει τον κοπο να εξηγησει τους κωδικους αναμεσα στα Lecont και τα Vega που αν καταλαβα καλα ηταν τα υποψηφια για το PICK.
Προταση μου εφ οσον εισαι ο διαχειριστης της σελιδας μπορεις να δεις στο site της VEGA ολη την γκαμα των ελαστικων τους και πατωντας πανω στα κυκλακια σου ανοιγει το pdf με τα χαρακτηριστικα τους.
Για να μην κουραζεσαι το λινκ για την γκαμα των ελαστικων ειναι http://www.vegatyres.com/en/pneumatici.htm
και συγκεκριμενα για τα SL6 http://www.vegatyres.com/pdf/SL6.pdfΟπως θα παρατηρησεις τα καινουρια SL6 μονο λαστιχα για νοικιαρικα δεν ειναι εφ οσον εχει χρησημοποιηθει η τεχνογνωσια των λευκων XS ετσι ωστε η αποδοση τους να ειναι σταθερη μεχρι και το τελειωμα τους, και προοριζοντε για χρηση ερασιτεχνικων και ημιεπαγγελματικων κατηγοριων.
Starting today, all long life tyres have a new point of reference. Taking the advantage of our “white” XS manufacturing technology, we have constructed the perfect tyre for the semi-professional and amateur categories. The SL6 will allow you, for the full depth of the tread, to obtain lap times consistently fast, without the need to have the physical preparation of a professional driver.
Απο εκει και περα για εμενα το πιο σωστο σχολιο ειναι του Μικη, και μονο αυτο αξιζει την οποια συζητηση, γιατι οπως θα παρατηρησεις οτι δεν μιλαει για τα ελαστικα ως ελαστικα (λογικα κατι θα ξερει παραπανω απο εμενα) επικεντρομενος οτι ξερει την ακριβη προσφορα της LeCont (προφανως inside info γιατι δεν ανακοινωθηκε κατι επισημο) οπου ειναι το τι προσφερει η εταιρεια απο αποψη παροχης υπηρεσιων προς τους οδηγους. Βεβαια δεν γνωριζουμε τι παροχη υπηρεσιων θα δωσει η VEGA καθως οπως ειπα πιο πανω δεν ανακοινωθηκε τιποτα παραπανω απο τους κοδικους, τους εμπορους και την τιμη.
Επεισεις να ενημερωσω οτι και η LeCont και η VEGA ειναι επισιμοι προμηθευτες σε διαφορες κατηγοριες του παγκοσμιου και του ευρωπαϊκου πρωταθληματος μαζι με την Bridgestone οποτε δεν νομιζω οτι τα σχολια περι ελαστικα σκοτωστρες ειναι πρεπον και ουτε νομιζω οτι αρμοζουν σαν επιχειρηματα οταν ειδικα μιλαμε για τα SL6 που ειναι ιδια με τα LH009 που ηταν και αυτα στην λιστα με τα προτεινομενα λαστιχα (ή σχεδον ιδια τουλαχιστον για εμενα που δεν ειμαι επαγγελματιας καρτιστας και κανω καρτ μονο για να κρατιεμαι σε φορμα και να με βοηθαει στο εννιαιο που συμμετεχω)
• Vega has been selected for the exclusive supply of tyres in the 2013 CIK-FIA Karting Talent Trophy and CIK-FIA Karting Academy Trophy.
• Vega has been selected for the exclusive supply of tyres in the 2013 CIK-FIA World KF Championship and CIK-FIA European KF Championship (for KF2).
• LeCont has been selected for the exclusive supply of tyres in the 2013 CIK-FIA World KF-Junior Championship (for KF3), CIK-FIA European KF-Junior Championship and CIK-FIA Asia-Pacific KF-Junior Championship.
• Bridgestone has been selected for the exclusive supply of tyres in the 2013 CIK-FIA Cup for KZ2 and CIK-FIA European KZ2 Championship.Taking on account ολα τα παραπανω συγνωμη αλλα αυτη η εντυπωση μου δημιουργηθηκε. Οτι δεν παιζει ρολο το ελαστικο αλλα ο προμηθευτης για το 90% αυτων που σχολιασαν αρνητικα. Και η πλακα ειναι οτι μιλανε για ασφαλεια οταν τα περσυνα λαστιχα ηταν σαφως πιο επικυνδινα απο οτι διαβασα εφ οσον δεν ηταν σωστα ψημενα και ειχαμε διαφορα φαινομενα (αν κανω λαθος καπου διορθωσε με).
Φιλικα
Αλεξανδρος -
Συμφωνώ μαζί σου αλλά μην κατηγορείς τους οδηγούς. Δεν νομίζω οτι υπάρχει άλλος τρόπος να εκφράσουν την διαφωνία τους - ανησυχία τους.
Είναι τραγικό να μην σκέφτεται κανείς τα θέλω μας και τις ανάγκες μας από την στιγμή που πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά.
Η χειροτερη αντίδραση είναι η αδιαφορία και η αποχή που ήδη αρκετοί έχουν επιλέξει...και σε λίγο θα κάνουμε καρτ στις πλατειες της γειτονιάς μας!Πιστεύεις ότι η διαφωνία των οδηγών σχετικά με το λάστιχο, είναι βάσιμη?
Δηλαδή εσύ που απ'ότι ξέρω θα τρέξεις στο PICK, πιστεύεις ότι το λάστιχο είναι επικίνδυνο ή τίθεται θέμα ασφαλείας?
Και τελευταία ερώτηση, έχεις δοκιμάσει το SL6 και δε σου άρεσε?
Από το site της Vega σχετικά με το SL6:
'Starting today, all long life tyres have a new point of reference. Taking the advantage of our 'white' XS manufacturing technology, we have constructed the perfect tyre for the semi-professional and amateur categories.
The SL6 will allow you, for the full depth of the tread, to obtain lap times consistently fast, without the need to have the physical preparation of a professional driver.'http://www.vegatyres.com/en/pneu_comp06a_sl6.htm
Δεν κατηγορώ κανέναν οδηγό, ο καθένας ας πράξει άλλωστε όπως αυτός πιστεύει.
Απλά νομίζω ότι κάποιοι είναι από λίγο έως πολύ υπερβολικοί και τελικά μέσα από μια τόσο μεγάλη, δημόσια διαφωνία όπου αναφέρονται τόσα αρνητικά σχόλια και γίνεται τόσος ντόρος για θέματα ασφάλειας (ενώ αναφέρεται ξεκάθαρα στο site της VEGA τι λάστιχο είναι αυτό) κάνει ΚΑΚΟ στο χώρο.
Κλείνοντας, μη ξεχνάμε ότι το λάστιχο είναι πάρα μα πάρα πολύ οικονομικό, στα 100 €. Δηλαδή ο προμηθευτής πέτυχε αυτό που ζητούσε ο κόσμος, χαμηλή τιμή. Παλαιότερα νομίζω κόστιζε 150.
Υ.Γ. Σε κάποια με πρόλαβε ο Άλεξ
-
Νικο από όσο ξέρω εσύ δεν έχεις παρει μέρος στο PICK σωστά?
Τα περσινά λάστιχα από προσωπική εμπειρία τουλάχιστον δεν μου δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα καθώς είναι λάστιχα που τα είχα δουλέψει αρκετά στους αγώνες του Λουξ και πάνω κάτω ήξερα να τα χειριστώ.
Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν με το ρετσίνι που έριξαν την μια μέρα και όχι την επόμενη κάτι που άλλαξε ριζικά τις συνθήκες.
Για ένα εξατάχυτο που αυτό με ενδιαφέρει καθώς αγωνίζομαι στην Super παιζει πολύ σημαντικό ρόλο ένα μαλακό ελαστικό κάτι που πιστευω ότι το γνωρίζεις και εσύ.
Δεν θα με χάλαγε λοιπόν η επιλογή ενός καλύτερου και πιστοποιημένου ελαστικού από την CIK -FIA και ας ήταν λίγο ακριβότερο μια και μιλάμε για τον πιο σημαντικό αγώνα για τα ελληνικά δεδομένα και πρωτο μου μέλημα είναι η οδηγική απόλαυση μέσα στην πόλη της Πάτρας, την στιγμή κιόλας που υπάρχει αυτη η δυνατότητα με τις προσφορές των ελαστικών.
Έχω την τύχη να έχω δοκιμάσει τα SL-6 αλλά φυσικά και τα Vega XH τα οποία φυσικά δεν συγκρίνονται με τα SL-6. Για προπόνηση τα SL-6 είναι τέλεια, για έναν αγώνα όμως που επιζητάς το όριο σίγουρα βολεύουν τα XH.
Όταν βέβαια τρέχουν όλοι με τα ίδια δεν αλλάζει κάτι... αλλά αν έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις επιζητας το καλύτερο και απορείς όταν αυτοί που διαλέγουν για σένα δεν λαμβάνουν υπόψιν όλες τις παραμέτρους και με βάση τα ελληνικά δεδομένα.
Καπου εκεί ξεκινούν πιστευω οι περισσότερες αντιδράσεις χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω ακραίες συμπεριφορές.Για μένα προσωπικά όσο λιγότερο κράτημα τόσο καλύτερα γιατι σημαίνει ταυτόχρονα και λιγότερη κούραση!!!
Αν σε εβαζαν να διαλέξεις από τα ελαστικά της προσφοράς εσύ τι θα διάλεγες και με βάση ίσως την παροχή υπηρεσιών που θα παρέχει η κάθε εταιρία? (την οποία δεν γνωρίζουμε επακριβώς)
-
Νικο από όσο ξέρω εσύ δεν έχεις παρει μέρος στο PICK σωστά?Σωστά.
Τα περσινά λάστιχα από προσωπική εμπειρία τουλάχιστον δεν μου δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα καθώς είναι λάστιχα που τα είχα δουλέψει αρκετά στους αγώνες του Λουξ και πάνω κάτω ήξερα να τα χειριστώ.
Τα περσινά λάστιχα είχαν κάποια θέματα. Στο PICK δε ξέρω τι έκαναν, αλλά είχα πάρει ένα σετ (παρένθεση, πέρσι από τον Απρίλιο που ξεκίνησα το ΚΖ στα Μέγαρα έκανα προπόνηση με τα heidenau γιατί μου άρεσαν πολύ, γύριζα στο 41.8-9, πρέπει να έχω πάρει πάνω από 7-8 σετ) από αυτά που προμηθεύτηκαν οι οδηγοί στο PICK και μου τελείωσε σε 1,5 προπόνηση ενώ στα Μέγαρα κρατούσαν 3!
Μετά έμαθα ότι είχαν κάποιο θέμα, δε θυμάμαι τι ακριβώς, κάτι με το ψήσιμο από το εργοστάσιο. Ίσως ξέρεις καλύτερα
Δεν θα με χάλαγε λοιπόν η επιλογή ενός καλύτερου και πιστοποιημένου ελαστικού από την CIK -FIA και ας ήταν λίγο ακριβότερο μια και μιλάμε για τον πιο σημαντικό αγώνα για τα ελληνικά δεδομένα και πρωτο μου μέλημα είναι η οδηγική απόλαυση μέσα στην πόλη της Πάτρας, την στιγμή κιόλας που υπάρχει αυτη η δυνατότητα με τις προσφορές των ελαστικών.
Έχω την τύχη να έχω δοκιμάσει τα SL-6 αλλά φυσικά και τα Vega XH τα οποία φυσικά δεν συγκρίνονται με τα SL-6. Για προπόνηση τα SL-6 είναι τέλεια, για έναν αγώνα όμως που επιζητάς το όριο σίγουρα βολεύουν τα XH.
Όταν βέβαια τρέχουν όλοι με τα ίδια δεν αλλάζει κάτι... αλλά αν έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις επιζητας το καλύτερο και απορείς όταν αυτοί που διαλέγουν για σένα δεν λαμβάνουν υπόψιν όλες τις παραμέτρους και με βάση τα ελληνικά δεδομένα.
Καπου εκεί ξεκινούν πιστευω οι περισσότερες αντιδράσεις χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω ακραίες συμπεριφορές.Για μένα προσωπικά όσο λιγότερο κράτημα τόσο καλύτερα γιατι σημαίνει ταυτόχρονα και λιγότερη κούραση!!!
Αν σε εβαζαν να διαλέξεις από τα ελαστικά της προσφοράς εσύ τι θα διάλεγες και με βάση ίσως την παροχή υπηρεσιών που θα παρέχει η κάθε εταιρία? (την οποία δεν γνωρίζουμε επακριβώς)
Προφανώς και τα ΧΗ, νομίζω το αναφέρω και πιο πριν, χωρίς να έχω εικόνα για τα Le Cont.
Οι οδηγοί όμως δεν έχουν δυνατότητα επιλογής και η ΟΜΑΕ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτό το λάστιχο καλώς ή κακώς.
Είναι να σα λέμε ότι η FIA αποφάσισε πχ στο Μονακό να τρέξουν με τη πιο σκληρή γόμα. Πιστεύεις ότι θα έβγαιναν οι οδηγοί της F1 να λέγανε ότι το λάστιχο είναι επικίνδυνο, καλό σκότωμα και άλλα τέτοια?
Μια χαρά φθηνό λαστιχάκι είναι...'ντάξει, δεν είναι τσίχλα αλλά ο σκοπός είναι ο κόσμος να περάσει καλά και να δει ένα ωραίο θέαμα.
Νομίζω γίνεται ένα τεράστιο θέμα και χαλάει μια γενικότερα καλή εικόνα που είχε το PICK χωρίς να υπάρχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα.
-
Ο χρήστης ATHEL έγραψε:
Παρακαλώ μια βοήθεια, πριν από λίγες μέρες ο γιός μου αγόρασε ένα μεταχειρισμένο καρτ, το σασί είναι της
LENZOKART με μοτέρ comer w85 ατυτόματο κιβώτιο και αγωνιστική εξάτμιση.
Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα στο να το εκκινήσουμε, ο εκκινητής γίνεται με το κλασικό σχοινί, το πρόβλημα για να το γυρίσεις το μοτέρ είναι ότι πρέπει να είσαι ΜΑΣΙΣΤΑΣ, αλλά και κάθε φορά βγαίνει εκτός από το ράουλο. Το βάλαμε εμπρος όλο και όλο μια φορά.
Ξέρει κάποιος να μας ενημερώσει αν υπάρχει κάποιο μυστικό, αν μπορεί να εκκινεί με εξωτερική μίζα στο γρανάζι της αλυσίδας, (Ξέρω ότι είναι αριστερόστροφο και ξεσφίγγει αν το γυρίσεις δεξιά που θέλει ο στρόφαλος, γιατί το δοκίμασα)Το πρόβλημά μας είναι ότι βρισμόμαστε στην Κερκίνη Σερρών και πρέπει να πάμε στην Θεσσαλονίκη, γιατί εδώ στην περιοχή δεν βρείκαμε άμθρωπο που να ξέρει να μας πει, τι ακριβώς φταίει.
Ευχαριστώ από τώρα.Για όσους ξεκινάνε πρώτη φορά κάθε αρχή και δύσκολη, μετά από αλλαγή του καρμπυρατέρ και του κορδονιού όλα πήγαν ρολόι, η κορδονιέρα έχει κόλπο που λύθηκε, το προβλημα της εκκίνησης.
Εδώ βλέπω ότι οι ποιο πολλοί είστε σε άλλη κλάση, πολλά άτομα του χώρου στην Θεσσαλονίκη εκτός από τον κ Σαλβατορε http://www.drsracing.com/shop/index.php που με βοήθησε, με το ξεκίνησαν τα παιδιά ς επέμενα να αγοράσουν ποιο μεγάλο ποιο γρήγορο, και εμείς ξέρουμε τα καλά, αλλά ευρώ δεν έχουμε και αυτό καλό είναι. -
Γεια σας παιδια ειμαι καινουριος στο αθλημα και εχω ενα καρτακι με μοτερ Rotax Max..
Θα ηθελα να μου πειτε αν μπορω να αυξησω την επιταχυνση του καρτ και πως ? (εχω αλλαξει ηδη το πισω γραναζι απο 76 σε 79) -
Αν πιστευεις οτι ειναι μακρυ, πρεπει να το κοντινεις κι αλλο.
Αν παλι δεν παει, μηπως ειναι πολυ πλουσιο;;
Sent from a mobile device
-
Συγγνωμη αλλα ειμαι καινουριος και δεν καταλαβαινω.. οταν λες οτι ειναι μακρυ και πρεπει να το κοντινω ή οτι ειναι πλουσιο τι εννοεις ??
-
Ο χρήστης Mous Rotax έγραψε:
Συγγνωμη αλλα ειμαι καινουριος και δεν καταλαβαινω.. οταν λες οτι ειναι μακρυ και πρεπει να το κοντινω ή οτι ειναι πλουσιο τι εννοεις ??Αν νιώθεις ότι δε ξεκολλάει όσο χρειάζεται στις κλειστές στροφές κι αν μέχρι το τέλος της ευθείας (πριν μπεις στα φρένα) δεν βλέπεις τουλάχιστον 13.000 στροφές τότε μάλλον η σχέση που έχεις επάνω είναι μακρυά και χρειάζεται να τη κοντύνεις.
Αν από γρανάζι είσαι ΟΚ (ρώτα και οι άλλοι με τι σχέση παίζουν), τότε πιθανόν να είναι πολύ πλούσιο το μείγμα σου αέρα/βενζίνης (δηλαδή να έχεις πολύ βενζίνη) και χρειάζεται ίσως να το φτωχύνεις. Για να το ανακαλύψεις αυτό, θα τσεκάρεις το μπουζί σου.
Ίσως χρειάζεται στα χαμηλά να ανεβάσεις λίγο τη βελόνα στο καρμπυρατέρ για να το φτωχύνεις στις χαμηλές στροφές κι άρα να έχεις καλύτερη επιτάχυνση από χαμηλά.
Αν η σχέση μετάδοσης που έχεις είναι εντάξει, βρες κάποιον στη πίστα που πας να σου δει το μπουζί και από εκεί πέρα θα σου πει τι θα κάνεις.
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ