-
Ευχαριστώ πολύ παΐδιααα!! apostolea θα στείλω πμ
-
Ο χρήστης Γιώργος kart μια ζωή έγραψε:
Καλησπέρα σας είμαι καινούριος στο forum και χρειάζομαι την βοήθεια σας θέλω να ασχοληθώ αγωνιστικά με το καρτ. Θέλω να αγοράσω ένα κάλο φτηνό μεταχειρισμένο καρτ έχετε να μου προτείνετε κάτι η να μου προτείνετε κάποια ιστοσελίδα να ψάξω. Επίσης μπορείτε να μου πείτε κάποιες ενδεικτικές τιμές για λάστιχα και κάθε πότε πρέπει να τα αλλάζω. Ευχαριστώ εκ τον πρότερων!!Ο χρήστης Γιώργος kart μια ζωή έγραψε:
Καλησπέρα σας είμαι καινούριος στο forum και χρειάζομαι την βοήθεια σας θέλω να ασχοληθώ αγωνιστικά με το καρτ. Θέλω να αγοράσω ένα κάλο φτηνό μεταχειρισμένο καρτ έχετε να μου προτείνετε κάτι η να μου προτείνετε κάποια ιστοσελίδα να ψάξω. Επίσης μπορείτε να μου πείτε κάποιες ενδεικτικές τιμές για λάστιχα και κάθε πότε πρέπει να τα αλλάζω. Ευχαριστώ εκ τον πρότερων!!Γεια σου φιλε Γιωργο. Εχω να σου προτεινω να ψαξεις λιγο στα αποτελεσματα των αγωνων που εχουν τον τελευταιο καιρο (χρονια?) γινει στις πιστες της Ελλαδας (και της Πατρας) - και συγκεκριμενα στο PICK - να δεις ποια σασι ειναι πραγματικα ανταγωνιστικα και χτυπανε τις πρωτιες. Αυτο το λεω γιατι ειπες πως θες να ασχοληθεις αγωνιστικα με το καρτ, οποτε αν εχεις ενα τετοιο σασι εχεις και τις μεγαλυτερες προυποθεσεις να εισαι ανταγωνιστικος. Απο την αλλη ομως να εχεις υποψην σου οτι ενα παλιο σασι σε συγκριση με ενα φρεσκο (του 2013), θα πηγαινει παντα πιο αργα. Επισης λαβε υποψην και το θεμα με την ομολογκασιον (ψαξε σε προηγουμενο ποστ μου). Μην περιμενεις να εισαι το ιδιο ανταγωνιστικος με ενα CRG Kalifornia σε σχεση με ενα Road Rebel της ιδιας εταιρειας. Ναι, και τα δυο ειναι CRG, και τα δυο ειναι αγωνιστικα αλλα μην περιμενεις να βρεθεις στο βαθρο με το Kalifornia. Εκτος κι αν εισαι ο επομενος Senna, οποτε παω πασο.. Σε οποια εταιρεια και αν κοιταξεις, βεβαιωσου οτι θα παρεις το αγωνιστικο σασι ανωτερας κατηγοριας. Πχ εγω εχω ενα Birel με τυπο 'RY30'. Η ιδια εταιρεια βγαζει και σασι με το λογοτυπο 'Easykart'. Τα 'RY' θεωρουνται μια κλαση ανωτερα απο τα 'Easykart'. Τελος αν κοιταξεις την χρυση τομη : οδηγος-σασι-μοτερ μπορεις να καταλαβεις οτι ενας οδηγος μπορει ειτε να αναδειξει ειτε να χαραμισει ενα καλο σασι, οποτε να ξερεις **ολα ειναι στα χερια σου **.
Για το μοτερ δεν κανω συζητηση καθως το εχουμε εξαντλησει το θεμα. Αν εχεις ψαχτει λιγο θα εχεις ηδη διαπιστωσει οτι αναλογα το μοτερ που θα διαλεξεις αναλογα και την κατηγορια που θα μπορεις να τρεξεις. Να τρεξεις στην Ελλαδα.. Ειρωνεια αλλα τεσπα. Παρε rotax γιατι τωρα τελευταια κατι γινεται με τα iame και τα rok. Το rotax ειναι και πιο ευκολο στην οδηγηση και πιο οικονομικο γενικοτερα (λογω των αραιων σερβις που χρειαζεται). Μονο τα ανταλλακτικα ειναι λιγο τσιμπημενα αλλα στο τελος συμφερει αν κανεις τους υπολογισμους.
Τελος, λιγα λογια για τα λαστιχα!
Τα λαστιχα ειναι το Α και το Ω στο καρτ και στην μηχανοκινηση γενικοτερα. Το περισσοτερο μηνιατικο θα το ριχνεις στα λαστιχα, καθως θα χρειαζεται να τα αλλαζεις τουλαχιστον μια φορα το μηνα αν υπολογισεις οτι θα κανεις μια ωρα καρτ την εβδομαδα (υπολογιζε γυρω στα 150 η τετραδα). Τα λαστιχα ειναι σκοπιμως τρυπημενα στο πελμα (στην αριστερη και στην δεξια μερια) και απο αυτο μπορεις να καταλαβεις δυο πραγματα. Πρωτο και βασικοτερο το ποσο 'ζωη' εχουν ακομα, καθως οσο φθειρονται τοσο θα μικραινει και το βαθος της τρυπας μεχρι το σημειο που δεν θα φαινεται καθολου και θα θελει αναγκαστικα αλλαγη. Δευτερον μπορεις να διαβασεις την φθορα και το ποσο ομοιομορφη ειναι κατα μηκος του πελματος και να βγαλεις καποια συμπερασματα για την γεωμετρια του μπροστινου συστηματος διευθυνσης (καμπερ, καστερ, αποκλιση). Ενα λαστιχο το οποιο εχει ομοιομορφη φθορα απο μεσα μεχρι εξω σημαινει οτι δουλευει ολοκληρο το πελμα στην ασφαλτο και ετσι αποδιδεται η μεγστη δυνατη προσφυση που μπορει αυτο να σου προσφερει. Δεν χρειαζεται να το κανεις ακτινογραφια, απλα δες αν οι τρυπες της εσωτερικης μεριας ειναι πιο μικρες απο αυτες τις εξωτερικης και αντιστροφα. Αν οι μεσα πανε να εξαφανιστουνε πολυ γρηγοροτερα απο τις εξω, τοτε σημαινει οτι εχεις πολυ καμπερ. Επισης μπορει να εχεις και υπερβολικη αποκλιση στους μπροστα τροχους. Αν μαθεις να διαβαζεις τα λαστιχα και εχεις λιγες θεωρητικες γνωσεις περι στησιματος θα μπορεις να στησεις ενα πολυ γρηγορο καρτ στην πιστα.
Καποια αγωνιστικα λαστιχα βγαζουν και ηχους, δηλαδη γρυλιζουν. Χρησιμοποιωντας τετοια λαστιχα θα εχεις το πλεονεκτημα να καταλαβαινεις ανα πασα στιγμη το επιπεδο της προσφυσης (δηλαδη του κρατηματος) απλα και μονο απο το ακουσμα τους! Γενικα θελεις να περνας τις στροφες και να ακους ενα απαλο γρυλισμα - το σημειο αυτο θα ειναι το σημειο της μεγιστης προσφυσης - αν πιεσεις περισσοτερο το γρυλισμα θα μετατραπει σε δυνατο τσιριγμα και σιγα-σιγα η προσφυση θα αρχισει να χανεται και θα γλιστρας με συνεπεια να πηγαινεις πιο αργα.Τελος μαθε ποια γομα ειναι καλυτερη για την πιστα που θα πηγαινεις. Το καλυτερο ειναι να ρωτησεις τους οδηγους που γυρνανε πιο γρηγορα να σου πουν τι γομα χρησιμοποιουν οι ιδιοι. Μην κολλας τοσο στην μαρκα αλλα δωσε προσοχη στην σκληροτητα, '35, 55' (οσο ανεβαινει ο αριθμος τοσο πιο σκληρο και με μεγαλυτερη αντοχη ειναι το λαστιχο). Το καλυτερο παντως ειναι να δοκιμασεις και μονος σου διαφορετικες γομες για να δεις τελικα με ποια κινησαι αποτελεσματικοτερα, που σημαινει οτι εκτος του να εισαι γρηγορος να μην τρως και τα λαστιχα γρηγορα. Το να ξεκινησεις εναν αγωνα 15 γυρων, να πετας στους 7 πρωτους και μετα τα λαστιχα σου να βγαζουν φωτιες δεν θα σε βοηθησει να εχεις συνεχεια..
-
Ένα video διαφήμιση... του ελληνικού αγωνιστικού καρτ από την Hellenictrackdays
Αφιερωμένο σε όσους πήραν μέρος στο 1st Athens Circuit Kart Time Attack στα Μέγαρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, αλλά και σε όλους όσους εμπλέκονται με πάθος στο χώρο του καρτ, είναι το παρακάτω μοναδικό video.
Δυναμώστε τον ήχο και απολαύστε το.
http://www.kartnews.gr/2013/04/video-hellenictrackdays.html -
-
Η ομάδα της MARANELLO Hellas, μετά την συμμετοχή της στο επιτυχημένο TIME ATTACK στα Μέγαρα το περασμένο Σαββάτο, θα προπονηθεί αυτό το Σάββατο στο Kartodromo Αφιδνών.
Τους οδηγούς θα υποστηρίξει τεχνικά ο άγγλος μηχανικός της Maranello Toby Sinclair μιας και εγώ θα πρέπει να μείνω στον Άγιο Κοσμά όπου αναμένονται πάνω από 15 karts.
Όσοι Νότιοι καρτίστες θελήσουνε να ακολουθήσουν την ομάδα στις Αφίδνες μπορούνε να επικοινωνήσουνε μαζί μας μέχρι αύριο το απόγευμα στο 6977.090.090 για να τους μεταφέρουμε το καρτ. -
Θέλω να κάνω μια αφελή ερώτηση, που ελπίζω να βρει σοβαρές απαντήσεις:
Όταν λέει η Ομοσπονδία ότι πλέον κάθε event με ανταγωνισμό θα πρέπει να έχει την έγκρισή της... σε τί ακριβώς αναφέρεται αυτή η 'έγκριση'? Λεφτά? Προδιαγραφές? Απλή υπογραφή? Συμμετοχή δικών της ανθρώπων? -
Phaethon μάλλον αναφέρεσε σε αυτήν την ανακοίνωση:
http://www.kartnews.gr/2013/04/omae-time-attack.html#moreΔυστυχώς βαφτίσανε το TIME ATTACK αγώνα.
Σε λίγο θα μας απαγορέψουνε να έχουμε χρονόμετρα επάνω στα καρτ γιατί είναι μέσο συναγωνισμού.Αυτοί αντί να βάλουνε μυαλό και να κάνουνε μια νέα αρχή για να τους στηρίξουμε και εμείς συνεχίζουνε το ίδιο το τροπάριο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα γεμίζει λεφτά το τρύπιο ταμείο τους.
-
Που, κατά την άποψή σου, σταματά η 'εκδήλωση' και αρχίζει ο 'αγώνας' ?
Σημειώνουμε ότι οποιαδήποτε διοργάνωση που τελείται υπό καθεστώς συναγωνισμού και επάθλου, χρονομέτρησης και κατάταξης, θεωρείται αγωνιστική δραστηριότητα για την διοργάνωση της οποίας απαιτείται έγκριση της ομοσπονδίας
Αυτό λέει η ΟΜΑΕ, που βέβαια είναι ακατανόητο διότι δεν εξηγεί αν οι παραπάνω προϋποθέσεις λειτουργούν διαζευκτικά (ή ... ή ... ή ...) ή σωρευτικά (και ... και ... και ...) αλλά, πέραν της κακής διατύπωσης, έχει το νόημα (δική μου ερμηνεία) 'αν κάνεις εκδήλωση με χαρακτήρα ανταγωνισμού τότε είναι αγώνας ανεξαρτήτως format της εκδήλωσης' (πχ. αν κάνουν όλοι μαζί εκκίνηση ή τρέχει ο καθένας μόνος του χρονομετρημένος). Αν λοιπόν στο τέλος της εκδήλωσης βγαίνει και δημοσιεύεται κατάταξη, τότε είναι αγώνας. Αν υπάρχει χρονομέτρηση αλλά ο καθένας μαθαίνει (από τους οργανωτές, διότι από τους άλλους συμμετέχοντες μπορεί να το μάθει ρωτώντας) τους χρόνους του μόνο, τότε είναι ας πούμε 'track day'.
-
Για αυτούς ότι δεν έχει συμβολή στο ταμείο τους είναι παράνομος αγώνας.
Βγάλανε μια ανακοίνωση χωρίς ποτέ να έχουνε διευκρινήσει τι σημαίνει αγώνας και τι track day.
Δηλαδή οργανωμένες προπονήσεις με κεντρικό σύστημα χρονομέτρησης δεν μπορούμε να κάνουμε πλέον εκτός αν... ενισχύσουμε το ταμείο τους. -
Δεν απάντησες όμως... που, κατά την άποψή σου, σταματάει η 'προπόνηση' και αρχίζει ο 'αγώνας' ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν απάντησες όμως... που, κατά την άποψή σου, σταματάει η 'προπόνηση' και αρχίζει ο 'αγώνας' ?Αγώνας είναι όταν τα καρτ κάνουν εκκίνηση και νικητής είναι αυτός που θα περάσει την γραμμή τερματισμού πρώτος μετά την ολοκλήρωση συγκεκριμένου αριθμού γύρων. Οι προσπεράσεις είναι αναγκαίες και τα ρίσκα πολλά μιας και ο στόχος του κάθε οδηγού είναι να κερδίζει θέσεις και να τερματίσει μπροστά.
Προπόνηση οργανωμένη,TRACK DAY ή TIME ATTACK είναι όταν μπαίνουνε τα καρτ μέσα στην πίστα χωρισμένα σε κατηγορίες σύμφωνα με την ηλικία, την ιπποδύναμη και την εμπειρία του οδηγού. Στόχος των οδηγών δεν είναι οι προσπεράσεις που μειώνονται στο ελάχιστο αλλά η επίτευξη του ταχύτερου γύρου.
Το να επιβραβεύεις τους ταχύτερους οδηγούς με έπαθλα δεν θεωρείται αγώνας.
-
Μάλιστα. ΟΚ διαφωνούμε... ΙΜΗΟ όταν βγαίνει κατάταξη (πόσο δε μάλλον όταν υπάρχουν έπαθλα) ξεκάθαρα είναι αγώνας ασχέτως αν υπάρχει εκκίνηση, προσπεράσεις κτλ.
Ενα track day όπου ο καθένας χρονομετρεί τον εαυτό του ή ο οργανωτής ή ο πιστάρχης χρονομετρεί κεντρικά (ή όσους θέλουν και πληρώσουν την επιπλέον αυτή υπηρεσία) και μετά είτε δε δημοσιεύει καθόλου χρόνους αλλά δίνει προσωπικά γυρολόγια είτε δημοσιεύει χρόνους χωρίς καμία κατάταξη (πχ. κατάταξη με όλοι μέσα αλφαβητικά χωρίς κατηγορίες, ηλικίες κτλ.) τότε ΔΕΝ είναι αγώνας.
Από τη στιγμή που μπει το στοιχείο του 'επίσημου' ανταγωνισμού (διότι ανεπίσημα πάντα προσπαθείς να φτάσεις τον μπροστινό σου), δηλ. οργανωτής, δημοσιεύει κατάταξη, πόσο δε μάλλον αν δίνονται και έπαθλα, τότε είναι αγώνας.
Η μεγάλη διαφοροποίηση δηλαδή είναι το 'οργανωτής' συν το 'κατάταξη'. Η 'χρονομέτρηση' από μόνη της δεν το κάνει αγώνα.
Στο κάτω-κάτω, τι είναι όλα αυτά τα GTCC, Time attack κτλ. με αυτοκίνητα σε πίστες ? Δεν είναι αγώνες ? Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας...
Για σκέψου ένα παράδειγμα εκτός πίστας: μαζεύονται 10 φίλοι πάνε στην πχ. Ριτσώνα, κλείνουν το δρόμο (με κάποιο τρόπο, δεν έχει σημασία) και αρχίζουν να ανεβοκατεβαίνουν το βουνό. Προφανώς δεν υπάρχει ούτε εκκίνηση ούτε προσπεράσεις. Πότε παύει να είναι 'πλάκα', 'προπόνηση' και γίνεται 'αγώνας' ?
-
Μαλλον εχεις στο μυαλο σου (λογικο) περισσοτερο τη διαδικασια του ραλυ παρα αυτη του καρτ η του μηχανοκινητου στην πιστα. Στη ριτσωνα θα πας να κλεισεις εσυ καποια διαδρομη,δεν ειναι κλεισμενη μονιμα με αδεια λειτουργιας για πιστα.Εκ των πραγματων δλδ δεν υπαρχει μεσο συγκρισης.
Στα υπολοιπα οσο και να συζηταμε για το ποτε 'θεωρειται' μια διαδικασια 'επισημος' αγωνας με 'επισημες' προσπερασεις και 'επισημα' γυρολογια ποτε δε φτασουμε σε λογικο συμπερασμα γτ ολοι θα εχουμε δικιο αν το σκεφτεις.. Εν πασει περιπτωσει νομιζω θα δοθουν διευκρινισεις απο την ομαε η τελος παντων απλα θα γινεται ο,τι γινεται δεκαετιες τωρα απλα με την προσθηκη καποιων παραγραφων σε καποιο κειμενο που καποτε δημοσιευσε η ομαε για τα ματια του κοσμου..
-
Νομίζω ότι γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει στις πίστες και από την πλευρά της οργάνωσης (και σε καρτ, παλιότερα αυτό, και γενικά έχω φάει χιλιάδες ώρες και σε 'Κ' και σε Parc Ferme) και ως τακτικός συμμετέχων σε track days.
Απλά έδωσα ένα παράδειγμα που η μορφή της εκδήλωσης δεν επιτρέπει 'εκκίνηση', 'προσπεράσεις' κτλ. αλλά από ένα σημείο και πέρα, δηλ. από την εμπλοκή 'οργανωτή' και από τη δημοσίευση 'κατάταξης' (τα 2 σημαντικά κριτήρια κατά την άποψή μου), ΕΙΝΑΙ αγώνας.Καλά κάνει κάθε πιστάρχης να προσπαθεί να προσελκύσει πελάτες, αλλά ΙΜΗΟ το να διοργανώνει αγώνες, στο τέλος των οποίων να βγάζει κατάταξη και να δίνει και έπαθλα...) αλλά να το βαφτίζει 'προπόνηση' δεν είναι ο σωστός τρόπος.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μάλιστα. ΟΚ διαφωνούμε... ΙΜΗΟ όταν βγαίνει κατάταξη (πόσο δε μάλλον όταν υπάρχουν έπαθλα) ξεκάθαρα είναι αγώνας ασχέτως αν υπάρχει εκκίνηση, προσπεράσεις κτλ.Ενα track day όπου ο καθένας χρονομετρεί τον εαυτό του ή ο οργανωτής ή ο πιστάρχης χρονομετρεί κεντρικά (ή όσους θέλουν και πληρώσουν την επιπλέον αυτή υπηρεσία) και μετά είτε δε δημοσιεύει καθόλου χρόνους αλλά δίνει προσωπικά γυρολόγια είτε δημοσιεύει χρόνους χωρίς καμία κατάταξη (πχ. κατάταξη με όλοι μέσα αλφαβητικά χωρίς κατηγορίες, ηλικίες κτλ.) τότε ΔΕΝ είναι αγώνας.
Από τη στιγμή που μπει το στοιχείο του 'επίσημου' ανταγωνισμού (διότι ανεπίσημα πάντα προσπαθείς να φτάσεις τον μπροστινό σου), δηλ. οργανωτής, δημοσιεύει κατάταξη, πόσο δε μάλλον αν δίνονται και έπαθλα, τότε είναι αγώνας.
Η μεγάλη διαφοροποίηση δηλαδή είναι το 'οργανωτής' συν το 'κατάταξη'. Η 'χρονομέτρηση' από μόνη της δεν το κάνει αγώνα.
Στο κάτω-κάτω, τι είναι όλα αυτά τα GTCC, Time attack κτλ. με αυτοκίνητα σε πίστες ? Δεν είναι αγώνες ? Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας...
Για σκέψου ένα παράδειγμα εκτός πίστας: μαζεύονται 10 φίλοι πάνε στην πχ. Ριτσώνα, κλείνουν το δρόμο (με κάποιο τρόπο, δεν έχει σημασία) και αρχίζουν να ανεβοκατεβαίνουν το βουνό. Προφανώς δεν υπάρχει ούτε εκκίνηση ούτε προσπεράσεις. Πότε παύει να είναι 'πλάκα', 'προπόνηση' και γίνεται 'αγώνας' ?
Ναι ok διαφωνούμε αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα χωρίς να κοιτάμε την ουσία.
Δηλαδή οργανωμένη προπόνηση με κεντρικό σύστημα χρονομέτρησης είναι αγώνας? Φυσικά και όχι!
Είναι προπόνηση με στόχο την επίτευξη του ταχύτερου γύρου.
Δηλαδή αγώνας για εσένα είναι και όταν περάσω από όλα τα καρτ, καταγράψω τους χρόνους τους από τα όργανα τους και τους αναρτήσω κάπου.Δεκτή η άποψη σου αλλά διαφωνώ κάθετα για αυτό που χαρακτηρίζεις εσύ αγώνα.
Τελείως άσχετο το παράδειγμα σου με την Ριτσώνα. Αυτό δεν λέγεται ούτε 'πλάκα', ούτε 'προπόνηση' ούτε 'αγώνας' αλλά βλακεία από 10 κουφιοκέφαλους.
Εγώ μιλάω για κλειστό οριοθετημένο χώρο, για πίστα με την όποια υποτυπώδη ασφάλεια.Εμμένω στη θέση μου ότι GTCC και TIME ATTACK δεν είναι αγώνες!
Το θέμα είναι ότι αυτή η πρόχειρη ανακοίνωση της ομοσπονδίας σήμερα Παρασκευή και ενώ και το προηγούμενο Σάββατο είχε TIME ATTACK στα Μέγαρα το μόνο που δηλώνει είναι ότι η αρχή του σπορ συνεχίζει να προσπαθεί να εφαρμόσει τις τακτικές του κακού παρελθόντος της εισπρακτικού και μόνο χαρακτήρα.
'Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς'
-
ΟΚ συμφωνούμε ότι διαφωνούμε
Αγώνας κατ΄εμέ είναι όταν περάσεις απ΄όλα τα καρτ, καταγράψεις τους χρόνους τους, ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 1ος, 2ος, 3ος και φυσικά την αναρτήσεις. Πόσο δε μάλλον αν δώσεις και έπαθλα στον '1ο, 2ο, 3ο'.
Οταν, με άλλα λόγια, ο οργανωτής με τη 'σφραγίδα του' δώσει 'επίσημο' χαρακτήρα στον όποιο συναγωνισμό. Το αντικείμενο του συναγωνισμού, το αν δηλ. είναι ποιός θα περάσει πρώτος τη γραμμή ή ποιός θα κάνει τον ταχύτερο γύρο, είναι ΙΜΗΟ δευτερεύον.Βγάλε τους χρόνους αλφαβητικά (όχι βάση χρόνου), χωρίς κατηγορίες ή δημοσίευσε τα γυρολόγια σκέτα, εννοείται μη δίνεις και έπαθλα, και τότε δεν είναι αγώνας.
Ισως είναι λεπτή η διαφορά αλλά αυτή είναι η άποψή μου.Το παράδειγμα της Ριτσώνας δεν το έπιασες: είναι ένα παράδειγμα εκδήλωσης μηχανοκίνητου αθλητισμού, που μια χαρά μπορεί να είναι και αγώνας χωρίς να πρέπει να περάσει κάποιος πρώτος τη 'γραμμή', χωρίς προσπεράσεις κτλ. αλλά μη μου πεις ότι μια ανάβαση Ριτσώνας δεν είναι αγώνας από τη στιγμή που εμπλέκεται οργανωτής και δημοσιεύεται κατάταξη. Οι 10 φίλοι που λέω προφανώς δεν είναι αγώνας (και είναι και μαλακία, συμφωνούμε).
Η ανακοίνωση της ΟΜΑΕ είναι όντως πρόχειρη-κακοδιατυπωμένη, το έγραψα παραπάνω. Φυσικά, όσο νωρίτερα ξεκαθαρίσει το ζήτημα τόσο το καλύτερο για όλους τους εμπλεκόμενους
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νομίζω ότι γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει στις πίστες και από την πλευρά της οργάνωσης (και σε καρτ, παλιότερα αυτό, και γενικά έχω φάει χιλιάδες ώρες και σε 'Κ' και σε Parc Ferme) και ως τακτικός συμμετέχων σε track days.
Απλά έδωσα ένα παράδειγμα που η μορφή της εκδήλωσης δεν επιτρέπει 'εκκίνηση', 'προσπεράσεις' κτλ. αλλά από ένα σημείο και πέρα, δηλ. από την εμπλοκή 'οργανωτή' και από τη δημοσίευση 'κατάταξης' (τα 2 σημαντικά κριτήρια κατά την άποψή μου), ΕΙΝΑΙ αγώνας.Καλά κάνει κάθε πιστάρχης να προσπαθεί να προσελκύσει πελάτες, αλλά ΙΜΗΟ το να διοργανώνει αγώνες, στο τέλος των οποίων να βγάζει κατάταξη και να δίνει και έπαθλα...) αλλά να το βαφτίζει 'προπόνηση' δεν είναι ο σωστός τρόπος.
βρε κι εγω ξερω την εμπλοκη σου με τους αγωνες απλα ειναι λιγο αστοχο παραδειγμα η τουλαχιστον δεν μπορω εγω να το καταλαβω πως σχετιζονται τα δυο 'events' . Εξηγησε μου κατι στη βαση του παραδειγματος της ριτσωνας: αν εγω παω με 10 φιλους μου στην παλληνη που τυπωνει χρονους (η οπου τυπωνονται χρονοι) και τρεξω με νοικιαρικο για την πλακα μου πρεπει να πληρωσω την ομαε επειδη εκανα αγωνα; Η οταν εχω επισημη προπονηση (ανα κλασεις,ανα μοτερ κλπ ο καθενας μπαινει οποτε θελει κι αν θελει) και τυχαινει να υπαρχει μονιτορ με τους χρονους real time των συναθλητων μου κανω αγωνα;
-
Νομίζω εξήγησα σαφώς τι εννοώ παραπάνω.
-
Ok ειναι μια αποψη κι αυτη.
-
Για να δούμε αν είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος: ποιά νομίζεις ότι είναι η απάντησή μου στις 2 ερωτήσεις-παραδείγματα που δίνεις ?
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ