-
Ο χρήστης Γιώργος Παπαμιχάλης έγραψε:
Είχα στην αρχή το Mychron3, αλλά δε δούλευε ο φωτισμός και για έναν περίεργο λόγο δε μετρούσε γύρους. Υποπτεύομαι όμως ότι είχε πάρει νερά από τον καιρό του.. προηγούμενου κάτοχου (μάλλον κατά τη διάρκεια πλυσίματος του καρτ..) Εδώ και αρκετό καιρό έχω Alfano Pro και δεν έχω πρόβλημα. Βέβαια, ομολογώ ότι το Mychron ήταν πιο εύχρηστο στο μενού και πιο ευανάγνωστο κατά τη διάρκεια της - οριακής πάντα - οδήγησης στην πίστα.
Φίλε Γιώργο, στο Μ3 ο φωτισμός πάντοτε ήτανε extra όπως και μέχρι το 2008 για το Μ4. Από το 2009 ο φωτισμός στο Μ4 είναι standard.
Μάλλον δεν θα είχε φωτισμό το M3 όργανο σου από την αρχή.
Εαν κάποια εφαρμογή δεν δουλεύει στο MyChron κατεβάζεις δωρεάν από το www-aim-sportline.com το τελευταίο διαθέσιμο firmware και αναβαθμίζεις το όργανο σου. Αναβάθμιση γίνεται στα ΜyChron3 BASIC και ΜyChron 4 BASIC.
Εαν κάποιος δεν έχει το ανάλογο ειδικό USB καλώδιο για τα Μ3 ή το Data Key για τα Μ4 μπορεί να έρθει μια βόλτα από την πίστα του Αγίου Κοσμά και να του κάνουμε αναβάθμιση στο ΑΙΜ του χωρίς κανένα κόστος.
Σίγουρα το ΑΙΜ είναι πιο εύχρηστο, ευανάγνωστο και έχει περισσότερες εφαρμογές.Κ. Παπαμιχαλη μια μικρη διορθωση αν μου επιτρεπετε. Το Mychron 4 που εχω απο το 2008 το φωτισμο τον ειχε standart με την επιλογη να το αναβοσβηνεις μονος σου ή να αναβει με το που αναβει και το οργανο.
Σε ολα τα υπολοιπα συμφωνω γιατι ξεκινησα απο το mychron 4 για το καρτ (οντας πριν συνηθισμενος στο ALFANO) και εχω καταντησει να χρησημοποιω τα προιοντα της AIM σε ολα τα ηδη του μηχανοκινητου που ασχολουμαι. Με το ΑΙΜ SOLO που ειναι με inbuild GPS και μαγνητικη βαση και μεταφερεται απο οχημα σε οχημα να με βολευει απιστευτα. Απο πιστα μεχρι και off road. -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Είχα στην αρχή το Mychron3, αλλά δε δούλευε ο φωτισμός και για έναν περίεργο λόγο δε μετρούσε γύρους. Υποπτεύομαι όμως ότι είχε πάρει νερά από τον καιρό του.. προηγούμενου κάτοχου (μάλλον κατά τη διάρκεια πλυσίματος του καρτ..) Εδώ και αρκετό καιρό έχω Alfano Pro και δεν έχω πρόβλημα. Βέβαια, ομολογώ ότι το Mychron ήταν πιο εύχρηστο στο μενού και πιο ευανάγνωστο κατά τη διάρκεια της - οριακής πάντα - οδήγησης στην πίστα.
Φίλε Γιώργο, στο Μ3 ο φωτισμός πάντοτε ήτανε extra όπως και μέχρι το 2008 για το Μ4. Από το 2009 ο φωτισμός στο Μ4 είναι standard.
Μάλλον δεν θα είχε φωτισμό το M3 όργανο σου από την αρχή.
Εαν κάποια εφαρμογή δεν δουλεύει στο MyChron κατεβάζεις δωρεάν από το www-aim-sportline.com το τελευταίο διαθέσιμο firmware και αναβαθμίζεις το όργανο σου. Αναβάθμιση γίνεται στα ΜyChron3 BASIC και ΜyChron 4 BASIC.
Εαν κάποιος δεν έχει το ανάλογο ειδικό USB καλώδιο για τα Μ3 ή το Data Key για τα Μ4 μπορεί να έρθει μια βόλτα από την πίστα του Αγίου Κοσμά και να του κάνουμε αναβάθμιση στο ΑΙΜ του χωρίς κανένα κόστος.
Σίγουρα το ΑΙΜ είναι πιο εύχρηστο, ευανάγνωστο και έχει περισσότερες εφαρμογές.Κ. Παπαμιχαλη μια μικρη διορθωση αν μου επιτρεπετε. Το Mychron 4 που εχω απο το 2008 το φωτισμο τον ειχε standart με την επιλογη να το αναβοσβηνεις μονος σου ή να αναβει με το που αναβει και το οργανο.
Σε ολα τα υπολοιπα συμφωνω γιατι ξεκινησα απο το mychron 4 για το καρτ (οντας πριν συνηθισμενος στο ALFANO) και εχω καταντησει να χρησημοποιω τα προιοντα της AIM σε ολα τα ηδη του μηχανοκινητου που ασχολουμαι. Με το ΑΙΜ SOLO που ειναι με inbuild GPS και μαγνητικη βαση και μεταφερεται απο οχημα σε οχημα να με βολευει απιστευτα. Απο πιστα μεχρι και off road.Ίσως έχεις δίκιο. 2008,2009 κάπου εκεί ήτανε που έγινε standard o φωτισμός.
-
Ξαναδιορθωνω και τον εαυτο μου. Βρηκα κατι φωτο απο τους πρωτους αγωνες στα UAE και ηταν Σεπτεμβριος του 2007. Συγνωμη αλλα η μνημη μου αρχιζει και εξασθενει νομιζω σιγα σιγα.
-
έχω την εντύπωση πως και πιο πριν είχαν φωτισμό τα Μ4... το δικό μου καρτ είναι μοντέλο 2007 . Το κάρτ ήρθε στα χέρια μου τον Φεβρουάριο του 08 και θεωρώ απίθανο κάποιος που σκόπευε να το πουλήσει να αγόρασε το οργανάκι αρχές του 2008 .
Το Μ4 που έχω , έχει φωτισμό .
Μια και αναφέρθηκε το Mycron4. Ψάχνω για το θερμοστοιχείο που δείχνει τη θερμοκρασία νερού. Ξέρει κάποιος κάποια καλή πηγή για να το βρούμε σε λογική τιμή ; Ή το ψάχνουμε από ebay ; -
Ο χρήστης bluemicraR έγραψε:
Μια και αναφέρθηκε το Mycron4. Ψάχνω για το θερμοστοιχείο που δείχνει τη θερμοκρασία νερού. Ξέρει κάποιος κάποια καλή πηγή για να το βρούμε σε λογική τιμή ; Ή το ψάχνουμε από ebay ;Φιλε εγω ειχα παρει τον συγκεκριμενο σενσορα απο ebay μαζι με το οργανακι. Αν μπορεις να το βρεις απο Αθηνα μπορει να σε συμφερει περισσοτερο μιας και θα γλιτωσεις τα μεταφορικα. Αν δεν ειχες συσκευη τοτε σιγουρα θα συμφερε να το επερνες πακετο. Το μονο σημειο που θα πρεπει να προσεξεις ειναι να ταιριαζει με την κεφαλη. Αν εχεις rotax το σπειρωμα πρεπει να ειναι 'M10', δηλαδη 10 χιλιοστων, αλλιως δεν θα βιδωνει. Υπαρχει τετοιος σενσορας και με 8αρι αλλα ειναι συμβατο σε αλλα μοτερ, αυτη την στιγμη μου διαφευγουν.
Επισης πρεπει να εχεις και ενα καλωδιο προεκτασης (water temp patch lead) για το καλωδιο του σενσορα για να φτανει μεχρι το οργανακι.Αυτο ερχεται απο την Αγγλια στην Ελλαδα χωρις μεταφορικα εξοδα και φαινεται καλη ευκαιρεια :
http://www.ebay.co.uk/itm/Kart-Aim-Mych ... 1242wt_932
-
Ο χρήστης chris_rotax έγραψε:
Θοδωρε αρχηγέ, εμπνευστή και δημιουργέ του Kartinfo,Σε δυο τρια πραγματα θα ηθελα να απαντησω στον Κ, Ασημακοπουλο σε φιλικο κλιμα χωρις την διαθεση ουτε για καυγα ουτε συνεχειας σε οτιδηποτε αλλο
Θυμίζω εδώ οτι το Kartnews δημιουργήθηκε για να καλύψει το απόλυτο σκοτάδι που υπήρχε για το καρτ τότε, στο διαδύκτιο.
Οταν ο Αγγελος ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ειχε περιοδικο για καρτ και ιστοσελιδα εσεις κ, Ασημακοπουλε δεν ειχατε ανακαλυψει ουτε καν το ΝΟΙΚΙΑΡΙΚΟ http://www.kartingnews.gr/default.asp?iId=HJDJI
Μέχρι και την δόξα και το χρήμα των φωτογραφων τρεξατε να κλέψετε από τις πίστες πηγαίνοντας στους αγώνες και πουλώντας παράνομα με 10 ευρω CD με φωτογραφίες των οδηγών, δημιουργώντας πρόβλημα βιωσιμότητας σε επαγγελματιες με ιστορία στο χώρο. Το γεγονός ότι είσασταν και χωρίς άδεια στους χώρους των αγωνιζομένων και στην πίστα την στιγμή που οι φωτογράφοι εξασφαλίζουν μηνες πριν ειδικές άδειες να μην το σχολιάσουμε!
Και αντε στα τσακιδια το δεκαευρω.. τα θεματα ασφαλείας που δεν πληρούσατε!!!????
Εκμεταλλευτηκατε τις τρυπες ασφαλειας των οργανωτών των αγώνων και τρυπώσατε....!!!
Ο κατάλογος των φαουλ σας στον χώρο είναι ατελείωτος και μπορώ να γραφω για ώρες... το οτι είσαστε πολλά χρόνια στο χώρο με έχει βοηθησει να εχω μαθει πολλά που δεν θα θελατε να αναφέρω...Οι πατεραδες εχουν ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕΙ τους επαγγελματιες φωτογραφους του χωρου (10 φωτος 40-50 ευρω).
Εμεις διναμε ενα DVD με 150-200 φωτος χωρις καποια υποχρεωτικη χρεωση. Ηταν προαιρετικο.
όσο για την προσκληση...
Στα 10 Kartnews Time Attack που έγιναν μέχρι σήμερα από το 2011 σε πόσα ήρθατε? Ρητορική ερώτηση... (Σε κανένα)
και όχι μονο δεν ηρθατε αλλα διαδίδατε και οτι η πίστα που τα διοργανώναμε δεν 'υπηρχε'!!!1)http://www.kartinfo.gr/home/kartnews2.html
2)http://www.kartinfo.gr/home/kartnews4.html
3)http://www.kartinfo.gr/home/kartnews.htmlΤα υπολοιπα του 2012 λογω χωρου για τις αναγκες τις σελιδας εχουν διαγραφτει.
Στο ένα και μοναδικό Time Attack που έγινε στο Καρόδρομο φέτος για πρώτη φορά το Kartnews ήταν εκεί με 4 συμμετοχές... (Οι 2 βέβαια αποχώρησαν υπό το βάρος της 'κακής συνενόησης' για το κόστος που όσοι είχαν διαβάσει την ανακοίνωση είχαν πέσει στην ιδια παγίδα.... όπως και αρκετοι άλλοι παραπονέθηκαν )
'Δυστηχώς' σαν Kartnews έχω μάθει πολλά για το χώρο. Θα προτιμούσα ειλικρινά να μην τα ήξερα και να εκανα απλα καρτ.
Δυστηχως όμως για εσας, δεν τα παραταω εύκολα σε ότι κάνω... θα με έχετε πάντα μπροστά σας!!
Θα το ηθελα πολυ ενα τετ-α-τετ μαζι σας.
Για αρχή σταματήστε την παραπληροφόρηση σε αυτο το ιστορικό Forum αν θελετε να κανετε κάτι καλό..
και αφήστε τον κόσμο να ασχοληθεί με το καρτ και όχι με τις υποκειμενικές και κατευθυνομενες προτροπές σας!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!http://www.kartinfo.gr/profiles/asimakopoulos.html
Το οτι σας εχουμε ακομα στα προφιλ των Ελληνων οδηγων, δειχνει το επιπεδο ηθους του site.
Αυτα ηταν σαν απαντηση στα οσα γραψατε, εαν θελετε συνεχεια τις κουβεντας ειμαι στην διαθεση, σας παρακαλω οχι δημοσια.
-
Ο χρήστης bluemicraR έγραψε:
έχω την εντύπωση πως και πιο πριν είχαν φωτισμό τα Μ4... το δικό μου καρτ είναι μοντέλο 2007 . Το κάρτ ήρθε στα χέρια μου τον Φεβρουάριο του 08 και θεωρώ απίθανο κάποιος που σκόπευε να το πουλήσει να αγόρασε το οργανάκι αρχές του 2008 .
Το Μ4 που έχω , έχει φωτισμό .
Μια και αναφέρθηκε το Mycron4. Ψάχνω για το θερμοστοιχείο που δείχνει τη θερμοκρασία νερού. Ξέρει κάποιος κάποια καλή πηγή για να το βρούμε σε λογική τιμή ; Ή το ψάχνουμε από ebay ;δες τα μηνυματα σου.
-Δημητρης -
Πανέτοιμη η ελληνική αποστολή για την μάχη του Sarno στο WSK Master Series
http://www.kartnews.gr/2013/04/sarno-wsk-master-series.html -
Ο χρήστης chris_rotax έγραψε:
Πανέτοιμη η ελληνική αποστολή για την μάχη του Sarno στο WSK Master Series
http://www.kartnews.gr/2013/04/sarno-wsk-master-series.htmlΚαλη επιτυχια στους 2 Ελληνες οδηγους μας.
-
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Οι πατεραδες εχουν ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕΙ τους επαγγελματιες φωτογραφους του χωρου (10 φωτος 40-50 ευρω).
ρε τους κακόμοιρους επαγγελματίες με ιστορία (που κ αυτοί έχουν αγνή αγάπη για το χωρο βεβαιως βεβαιως).
Κ εσύ πήγες κ τους στέρησες το ψωμακι άτιμε tuners με τα δωρεάν dvd. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Οι πατεραδες εχουν ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕΙ τους επαγγελματιες φωτογραφους του χωρου (10 φωτος 40-50 ευρω).
ρε τους κακόμοιρους επαγγελματίες με ιστορία (που κ αυτοί έχουν αγνή αγάπη για το χωρο βεβαιως βεβαιως).
Κ εσύ πήγες κ τους στέρησες το ψωμακι άτιμε tuners με τα δωρεάν dvd. -
Δυνατό και αξιόλογο οργανωτικά και ανταγωνιστικά προπονητικό event σήμερα Σάββατο στην αξιόλογη πίστα καρτ των Μεγάρων.
Χρονομετρημένη προπόνηση δηλαδή, βασισμένη στους τεχνικούς εθνικούς κανονισμούς.
Οι συμμετοχές γύρω στις 30 και προβλέπεται να έχουμε υψηλές συνθήκες πρόσφυσεις.
Η MARANELLO Hellas θα δώσει δυναμικό παρόν στο 1ο Athens Circuit Kart Time Attack 2013 με 4 οδηγούς από την ομάδα των 6τάχυτων. Οι οδηγοί Ασσημακόπουλος Χρήστος, Κατίκας Νεκτάριος, Κουκουλέτας Βασίλης και Μοβσεσιάν Σέρκος θα συμμετέχουνε με στόχο τον υψηλό ανταγωνισμό.
Εγώ δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ μιας και θα πρέπει να μείνω στον Άγιο Κοσμά για να κάνουνε προπόνηση οι υπόλοιποι οδηγοί και μη της ομάδας. Στο επόμενο event θα προσπαθήσω να είμαι εκεί.
Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση σε όλους τους συμμετέχοντες και διοργανωτές! -
Καλησπέρα σας είμαι καινούριος στο forum και χρειάζομαι την βοήθεια σας θέλω να ασχοληθώ αγωνιστικά με το καρτ. Θέλω να αγοράσω ένα κάλο φτηνό μεταχειρισμένο καρτ έχετε να μου προτείνετε κάτι η να μου προτείνετε κάποια ιστοσελίδα να ψάξω. Επίσης μπορείτε να μου πείτε κάποιες ενδεικτικές τιμές για λάστιχα και κάθε πότε πρέπει να τα αλλάζω. Ευχαριστώ εκ τον πρότερων!!
-
Ο χρήστης Γιώργος kart μια ζωή έγραψε:
Καλησπέρα σας είμαι καινούριος στο forum και χρειάζομαι την βοήθεια σας θέλω να ασχοληθώ αγωνιστικά με το καρτ. Θέλω να αγοράσω ένα κάλο φτηνό μεταχειρισμένο καρτ έχετε να μου προτείνετε κάτι η να μου προτείνετε κάποια ιστοσελίδα να ψάξω. Επίσης μπορείτε να μου πείτε κάποιες ενδεικτικές τιμές για λάστιχα και κάθε πότε πρέπει να τα αλλάζω. Ευχαριστώ εκ τον πρότερων!!Γειά σου Γιώργο.Αρχικα όταν λες φτηνό τι εννοείς. Σε τι ποσό ενδιαφέρεσαι να σου πω τι μπορείς να βρείς. Από την άλλη τα λάστιχα είναι πολλά και ανάλογα την πίστα την χρήση και τον σκοπό που τα θες έχουν διαφορετική αξία και διάρκεια ζωής. Σε ποιά περιοχη βρίσκεσαι?
-
Μέχρι 3.000. Μένω Πάτρα
-
Μέχρι 3.000. Μένω ΠάτραΜε 3 χιλιάρικα φίλε Γιώργο παίρνεις καρτ στολίδι!!!
-
Μέχρι 3.000. Μένω ΠάτραΥπολόγισε ότι θέλεις και ένα 1000άκο για κράνος, φόρμα, γάντια, λάστιχα και κάποια εργαλεία για αρχή.
Εκτός αν τα έχεις όλα αυτά, οπότε...
-
Δεν έχω τίποτα είμαι ακόμα στο ψάξε
-
Μέχρι 3.000. Μένω ΠάτραΛοιπον Γιωργο από ότι βλέπω είσαι πολύ συγκεκριμένος και λακονικος. Με 3000 μπορείς να παρεις καλό μηχανημα μπορεί να παρεις και μια μλκια και μιση. Αν δεν ξέρεις τίποτα από κάρτ είναι πολύ εύκολο να σε δουλέψουν και όταν πια το καταλάβεις θα είναι πολυ αργά. Θα σου πώ τι να αποφύγεις από την μικρή εμπειρία μου στο χώρο
Πρώτο και βασικό.
ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ. Ο καθένας θα κοιτάξει να σε στρέψει σε κάτι που έχει εύκαιρο η σε κάποιον που συνεργάζεται μαζί του. Ψάξε σε διεθνή φόρουμ και μάθε για ότι αφορά ΣΑΣΙ, ΜΟΤΕΡ και όλα τα παρελκόμενα.
Δεύτερο μην κοιτάς την εμφάνιση
Ένα φρεσκοβαμένο και γυαλισμένο κάρτ ενέχει αρκετούς κινδυνους να είναι ασχημα χτηπημένο ή και κόμμένο. Είναι βασίκο να έχει την δική του βαφή και ας έχει γδαρσίματα
Τρίτο
Δεν αγοράζεις κάρτ χωρίς να το μετρίσεις. Θα πρέπει να βρέις κάποιον που να το μετρήσει με λεϊζερ για να δεις ότι δεν είναι στραβό. Μπορεί να βρείς κάρτ παμφθηνα που να μοιάζουν ευκαιρίες και τελικά να είναι στραβά
Τέταρτο.
Δεν παίζει τόσο ρολο του πότε είναι ο κινητήρας αλλά πόσο καλοσυντηριμένος είναι και πότε έγινε το τελευταίο σερβις. Θα σου πρότεινα να το ψάξεις και αυτό και να δεις μοτερ Rotax που είναι αξιοπρεπη και αξιόπιστα.
Πεμπτο.
ΜΗΝ πάρεις κάτι που δεν έχει κάποιον dealer στην περιοχή σου. Είναι σημαντικό να μπορείς να βρείς άμεσα αυτό που θές και να αναπτύξεις και μία καλή σχέση με τον αντιπρόσωπο
Αυτά. Ότι άλλο θες στείλε pm να επικοινωνίσουμε
Καλή τυχη και ότι θές στείλε -
Γιώργο με budget 3,000€ μπορείς να αποκτήσεις ένα πολύ καλό ανταγωνιστικό kart και να αγοράσεις τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας. Συγκεκριμένα 2,500€ για ένα καρτ 8ετίας έτοιμο για πίστα και 500€ για κράνος, φόρμα, γάντια, παπούτσια, μπαλακλάβα.
Εργαλεία εαν θα το φτιάχνεις μόνος σου με 100€ είσαι ok αν και εκεί στην Πάτρα στην πίστα υπάρχει τεχνική υποστήριξη.Οπότε κάνε την έρευνα αγορά σου, αποφάσισε και προχώρα!
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ