-
Η αλήθεια είναι πως αντίστοιχη εμπειρία είχα και εγώ όταν θέλησα να ρωτήσω χρεώσεις και τιμές για Άγιο Κοσμά , ψάχνοντας φτηνότερη λύση από το Καρτόδρομο, καθώς και μακριά μου πέφτει από το Πειραιά που μένω και καρτ δεν κάνεις όταν έχει υγρασία ή δεν έχει αρκετά καρτ , οπότε είναι πίστα παγοδρόμιο . Μάλιστα εγώ θυμάμαι ακόμα μεγαλύτερα ποσά επειδή συζητούσα και το ενδεχόμενο φύλαξης , αφού δεν έχω χώρο στο σπίτι. Από τότε δεν ασχολήθηκα καν με Αγιο Κοσμά ούτε ξαναπήρα τηλ ,αφού θεώρησα ότι ακόμα και στα μισά να έχουν πέσει τα κοστολόγια πάλι θα ήταν υπερβολικά για εμένα.
Δυστυχώς στο χώρο αυτό κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν πολλά χρήματα από λίγους. Τα κοστολόγια χρήσης πίστας , ανταλλακτικών , παροχών , υπηρεσιών κτλ πολλές φορές είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτό που έπρεπε να είναι .
Γενικά πάρα πολλές φορές πληρώνουμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες ( βλέπε κοστολόγια χρήσης πίστας και καρτόπιστας πίστας Μεγάρων ) και ενώ όλα μειώνονται αυτά παραμένουν , δυστυχώς σταθερά ή ακόμα χειρότερα αυξάνονται χωρίς απολύτως κανένα λόγο. Απλά και μόνο με σκοπό τη κερδροφορία με βιτρίνα τη ποιότητα των υπηρεσιών , τη κουλτούρα και άλλες χαζομάρες...Όσο υπάρχουν αυτοί οι προθυμοι λίγοι που δεν θα τους κάνει διαφορά να δώσουν 10 και 20 και 100 ευρώ παραπάνω για να κάνουν την @υλα τους , τότε θα υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα. Είτε έχουν να κάνουν με ομάδες , είτε με διαχειριστές πιστών . Εγώ δε μπαίνω στο παιχνίδι τους απέχω , γίνομαι γραφικός πολλές φορές και τους τα χώνω και ας λένε ό,τι θέλουν . Ας βρουν αλλού κορόϊδα.
Δυστυχώς το μοτορσπορτ ανέκαθεν ήταν προνόμιο για λίγους . Στην εποχή μας τείνει να γίνει για ακόμα λιγότερους...
-
Το καρτ στην Ελλάδα μεγάλωσε σαν χώρος μια εποχή που υπήρχε πολύ κι εύκολο (και μαύρο) χρήμα στον τόπο. Έτσι, αντιπρόσωποι και ιδιοκτήτες πιστών έμαθαν να λειτουργούν με την λογική ότι το νόμισμα είναι το 50ευρω και όχι το 1ευρώ (αντίστοιχα παραδείγματα με δραχμές, αλλά οκ).
Και τότε υπήρχαν άνθρωποι με λιγότερα χρήματα που ήθελαν να κάνουν το πάθος τους, όμως πλέον είναι αρκετά περισσότεροι σαν αναλογία αυτοί που μετράνε και το τελευταίο ευρώ τους στις πίστες.
Οι σχετικοί με τον χώρο επιχειρηματίες έχουν ήδη αρχίσει να προσαρμόζονται κάπως, αν και υπάρχει ακόμα δρόμος...
Νομίζω υπάρχουν περιθώρια να γίνει συνολικά μια αλλαγή πλεύσης στις σχέσεις πελάτη-εμπόρου. Πιό προσεγμένη υπηρεσία στον χομπίστα, ώστε να γίνει πιό συχνός στις πίστες και πιό μαζεμένα κόστη στους αγώνες, ώστε οι αγωνιζόμενοι να μπορούν να τρέχουν και οι χομπίστες να κάνουν επίσης κάποιες προσπάθειες, μήπως και.
-
Ο χρήστης bluemicraR έγραψε:
Η αλήθεια είναι πως αντίστοιχη εμπειρία είχα και εγώ όταν θέλησα να ρωτήσω χρεώσεις και τιμές για Άγιο Κοσμά , ψάχνοντας φτηνότερη λύση από το Καρτόδρομο, καθώς και μακριά μου πέφτει από το Πειραιά που μένω και καρτ δεν κάνεις όταν έχει υγρασία ή δεν έχει αρκετά καρτ , οπότε είναι πίστα παγοδρόμιο . Μάλιστα εγώ θυμάμαι ακόμα μεγαλύτερα ποσά επειδή συζητούσα και το ενδεχόμενο φύλαξης , αφού δεν έχω χώρο στο σπίτι. Από τότε δεν ασχολήθηκα καν με Αγιο Κοσμά ούτε ξαναπήρα τηλ ,αφού θ[url]εώρησα ότι ακόμα και στα μισά να έχουν πέσει τα κοστολόγια πάλι θα ήταν υπερβολικά για εμένα.[/url](μα γιατί? πως? αφού μπήκε ο αγανακτισμένος πιστάρχης κ o 'εμείς' του κ ξεκαθάρισαν το τοπίο. Είσαι σίγουρος πως κ εσύ δεν είσαι η αρρώστια του αθλήματος?
α ρε δούλεμα που πέφτειΑντιθέτως αξιοζήλευτες είναι οι διακρίσεις και αυτά που έχει καταφέρει η Maranello με πολύ μικρότερο budget σε σχέση με αυτό της CRG. Το μόνο που δεν έχει είναι η ιστορία της CRG, οι διακρίσεις της, το budget της και τα έσοδα της.
κάτι σα DACIA-RENAULT αλλά χωρίς τη χαμηλή τιμή δηλαδή
-
φιλε phaethon για να μπεις στο καρτ απο οτι εχω καταλαβει θες ανετα 2-3 χιλιαρικα τουλαχιστον , οποτε εκ των πραγματων ειναι ακριβο σπορ και δεν ειναι για ολους
αλλα βλεποντας δικους μου φιλους που ασχολουνται , το τι θα κανεις απο κει και περα εξαρταται και απο σενα
τα παγια εξοδα αναλυθηκαν και πιο πισω που ρωτησε καποιος που ηθελε να παρει και μου ακουστηκε λογικη αυτη η αναλυσηομως απο τον καθενα εξαρταται και το ποσο συχνα θα κανει και στο χερι του ειναι να περιορισει το συνολικο κοστος αναλογα τα οικονομικα του (ή να το εκτοξευσει στο θεο αν φυσικα του περισσευουν) . το να κανεις 1-2 φορες το μηνα ή ακομα και μια φορα το 2μηνο ειναι κατι που γινεται και το καρτ οταν καθεται δεν κοστιζει τιποτα (εκτος απο τη φυλαξη στη πιστα αν δεν εχεις δικο σου χωρο , που δεν ειναι και φοβερο ποσο )
βεβαια ολα αυτα ακουγονται καπως ξενερωτα , αλλα οπως ειπα ειναι πραγματα που συμβαινουν και αν καποιος θελει να ασχοληθει μπορει (αν υποθεσουμε βεβαια οτι ξεπερναει τον σκοπελο του αρχικου κοστους για να αγορασει καρτ και καποια 'βασικα' που βεβαια θα του μεινουν για παντα )
ειναι παντως κατι ωραιο , εγω ειλικρινα τους ζηλευω οσους κανουν και φυσικα το να αναλωνεται ο καθε χομπιστας σε κοντρες μου φαινεται ανοητο ειδικα απο τη στιγμη που δεν εχει καποιο (προφανες) κερδος
το λογικο και αναποφευκτο ειναι να συνεργαστεις με καποιους επαγγελματιες του χωρου και αναλογα το πώς θα σου συμπεριφερθουν βγαζεις τα συμπερασματα σου και ο καθενας με βαση αυτο θα επρεπε να κρινει -
Ακριβώς έτσι είναι... Πρέπει να καταφέρεις να βρεις από την άκρη σου 2-3 χιλιάρικα και μετά να κάνεις τους υπολογισμούς σου για το πόσες φορές και σε τί επίπεδο (πολύ βασική η διαφορά του τελείως χόμπυ από το σοβαρό χόμπυ από την εισαγωγή σε αγώνες από τους σοβαρούς και διεθνείς αγώνες...).
Έχει να κάνει αρκετά και με το τί τύπος είσαι στη διαχείριση των οικονομικών σου και τί προτεραιότητες έχεις στο πώς ξοδεύεις τα λεφτά σου. Επίσης, πρέπει να ψάχνεις συνεχώς τις διαφορετικές επιλογές της αγοράς, από Ελλάδα κι εξωτερικό, ώστε να βρεις τις καλύτερες δυνατές τιμές. Και να νιώθουν όλοι ότι υπάρχει ανταγωνισμός και σε τιμές και σε ποιότητα υπηρεσιών.
Προσωπικά είμαι πάρα πολύ μαζεμένος σε καθημερινά έξοδα/διασκεδάσεις κτλ, αποταμιεύω και ξαφνικά ρίχνω μαζεμένα κάποια λεφτά σε κάτι που θέλω πάρα πολύ... και πάλι απ'την αρχή. Θα έλεγα ότι για τα δεδομένα του χώρου του καρτ (χόμπυ προς το παρόν) είμαι εξαιρετικά τσίπης και τσιφούτης
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
φιλε phaethon για να μπεις στο καρτ απο οτι εχω καταλαβει θες ανετα 2-3 χιλιαρικα τουλαχιστον , οποτε εκ των πραγματων ειναι ακριβο σπορ και δεν ειναι για ολουςσωστός 2-2,5 χλρ θες για να πάρεις κάτι που να μην είναι αρχαιολογία κ ξενερώσεις από τις βλάβες. Εγώ τόσα έδωσα για να έχω απλά κάτι 'αξιοπρεπές' κ αξιόπιστο.
Αν δεν πάρεις όμως κ δεν κάνεις καρτ δεν μπορείς να καταλάβεις πως αξίζει την τελευταία δεκάρα το άτιμο κ πως ταυτόχρονα είναι και το πιο 'φθηνό' μηχανοκίνητο σπορ αλλά και αυτό με το καλύτερο value for pleasure (υποκειμενικό το τελευταίο, ΟΚ) .
Από εκεί κ πέρα, κ εγώ αν δεν είχα πάρει πριν δυο χρόνια, τώρα με τα επαγγελματικά σκατά, τώρα δεν θα έπαιρνα (κ από αυτή την άποψη ευτυχώς που πρόλαβα) -
Αφού δεν έπιασε η προσπάθειά μου να το γυρίσουμε στην πλάκα, η επόμενη δημοσίευση που θα περιέχει σχόλια επί προσωπικού, ύβρεις κλπ θα πάρει δρόμο με τη μία χωρίς πολλά πολλά και θα αρχίσουν να μοιράζονται προειδοποιήσεις. Συνέλθετε. [mod]
-
Κυριε Aσημακοπουλε και κυριε Παπαμιχαλη, εκανα μια προσπαθεια να ηρεμισω την κατασταση και να σβησω την φωτια, δεν θελετε να το καταλαβετε, εγω παω πασο.
Καντε την δουλεια σας και εγω την δικια μου ομορφα και ωραια, να χαμηλωσουν οι τονοι, να ηρεμησουν τα πνευματα και να τελειωσουμε εδω.
Φιλικα Θοδωρος. -
Μιας και πιασαμε τωρα αυτο το θεμα εγω που ειμαι ακομα 1ο ετος των σπουδων μου και δεν εχω σταθερη δουλεια ακομα ελεγα να παρω κατι με 1500 το πολυ γιατι και αυτα με το ζορι θα τα μαζεψω.Δεν βρισκεις κατι 5 6 χρονων αξιοπρεπες?Γενικα εχω βρει μερικα αλλα δε ξερω κατα ποσο κανουν.
-
Θες και λεφτά για στολή κράνος, όργανο και κάποια άλλα πραγματάκια που αναλύονται πιο πίσω, οπότε το κόστος ανεβαίνει από το 1.5 χιλιάρικο που θα κάνει το καρτ
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Θες και λεφτά για στολή κράνος, όργανο και κάποια άλλα πραγματάκια που αναλύονται πιο πίσω, οπότε το κόστος ανεβαίνει από το 1.5 χιλιάρικο που θα κάνει το καρτSent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Ταχω και αυτα στο νου μου απλα λεω 1500 μονο για το καρτ για να παει οσο πιο low badget γινεται.και μετα για τα μηνιαια εξοδα κλπ αναλογα με τα οικονομικα μου θαναι και η χρηση του
-
το θέμα δεν είναι πόσα θα δώσεις αρχικά για να το αγοράσεις , αλλά πόσα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις στη συνέχεια. Η αγορά ενός καρτ είναι πραγματικά ένα ελάχιστο αρχικό κεφάλαιο σε σχέση με τα έξοδα χρήσης ,ανταλλακτικών , επισκευών , αναλώσιμων κτλ. Δε θα σου πω πάρε καραμέλο , σιριτζι ή μπυρέλ αυτό πραγματικά καμία σημασία δεν έχει. Αν δεν είσαι έστω και κατ ελάχιστο τεχνικά ικανός να το υποστηρίξεις μην ασχοληθείς καν. Υπάρχουν πίστες που είναι μικρές σε μέγεθος και τα καρτ που νοικιάζουν δεν είναι άσχημα . Βλέπε τα παραπάνω που έγραψα εγώ για το Κορωπί και ένας φίλος για τη Παλλήνη. Εγώ θα ξόδευα τα χρήματά μου σε κάτι τέτοιο. Αν ξεκινήσεις με παλιό ταλαιπωρημένο καρτ πιο πιθανό είναι να σε κάνει να σιχτιριάσεις που το ξεκινησες παρά να το χαρείς ουσιαστικά.
Φυσικά όλα αυτά που είπα αναιρούνται αν μπορείς να το υποστηρίξεις τεχνικά , είτε εσύ είτε κάποιος φίλος/ γνωστός. Αν περιμένεις όμως να το κάνει άλλος το κόστος θα εκτοξευτεί πραγματικά. πχ μια επισκευή μοτέρ παίζει να σου κοστίσει από 100 έως και 400+++ ευρώ ανάλογα τι θα χρειαστεί αλλαγή !
-
Ο χρήστης bluemicraR έγραψε:
το θέμα δεν είναι πόσα θα δώσεις αρχικά για να το αγοράσεις , αλλά πόσα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις στη συνέχεια. Η αγορά ενός καρτ είναι πραγματικά ένα ελάχιστο αρχικό κεφάλαιο σε σχέση με τα έξοδα χρήσης ,ανταλλακτικών , επισκευών , αναλώσιμων κτλ. Δε θα σου πω πάρε καραμέλο , σιριτζι ή μπυρέλ αυτό πραγματικά καμία σημασία δεν έχει. Αν δεν είσαι έστω και κατ ελάχιστο τεχνικά ικανός να το υποστηρίξεις μην ασχοληθείς καν. Υπάρχουν πίστες που είναι μικρές σε μέγεθος και τα καρτ που νοικιάζουν δεν είναι άσχημα . Βλέπε τα παραπάνω που έγραψα εγώ για το Κορωπί και ένας φίλος για τη Παλλήνη. Εγώ θα ξόδευα τα χρήματά μου σε κάτι τέτοιο. Αν ξεκινήσεις με παλιό ταλαιπωρημένο καρτ πιο πιθανό είναι να σε κάνει να σιχτιριάσεις που το ξεκινησες παρά να το χαρείς ουσιαστικά.Φυσικά όλα αυτά που είπα αναιρούνται αν μπορείς να το υποστηρίξεις τεχνικά , είτε εσύ είτε κάποιος φίλος/ γνωστός. Αν περιμένεις όμως να το κάνει άλλος το κόστος θα εκτοξευτεί πραγματικά. πχ μια επισκευή μοτέρ παίζει να σου κοστίσει από 100 έως και 400+++ ευρώ ανάλογα τι θα χρειαστεί αλλαγή !
Δεν μπορω να σου πω οτι ξερω να φτιαχνω μοτερ ή να αλλαξω πιστονια αλλα γενικα μαρεσει να ασχολουμαι ο ιδιος με κατι παρα να τα σκασω για το ετοιμο.Θελω να πω οτι θα κατσω να ψαχτω πως γινεται κατι και θα το κανω μονος μου οσο με παιρνει φυσικα δεν μπορω να αλλαξω και πιστονια
-
Ο χρήστης lee22leo έγραψε:
το θέμα δεν είναι πόσα θα δώσεις αρχικά για να το αγοράσεις , αλλά πόσα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις στη συνέχεια. Η αγορά ενός καρτ είναι πραγματικά ένα ελάχιστο αρχικό κεφάλαιο σε σχέση με τα έξοδα χρήσης ,ανταλλακτικών , επισκευών , αναλώσιμων κτλ. Δε θα σου πω πάρε καραμέλο , σιριτζι ή μπυρέλ αυτό πραγματικά καμία σημασία δεν έχει. Αν δεν είσαι έστω και κατ ελάχιστο τεχνικά ικανός να το υποστηρίξεις μην ασχοληθείς καν. Υπάρχουν πίστες που είναι μικρές σε μέγεθος και τα καρτ που νοικιάζουν δεν είναι άσχημα . Βλέπε τα παραπάνω που έγραψα εγώ για το Κορωπί και ένας φίλος για τη Παλλήνη. Εγώ θα ξόδευα τα χρήματά μου σε κάτι τέτοιο. Αν ξεκινήσεις με παλιό ταλαιπωρημένο καρτ πιο πιθανό είναι να σε κάνει να σιχτιριάσεις που το ξεκινησες παρά να το χαρείς ουσιαστικά.
Φυσικά όλα αυτά που είπα αναιρούνται αν μπορείς να το υποστηρίξεις τεχνικά , είτε εσύ είτε κάποιος φίλος/ γνωστός. Αν περιμένεις όμως να το κάνει άλλος το κόστος θα εκτοξευτεί πραγματικά. πχ μια επισκευή μοτέρ παίζει να σου κοστίσει από 100 έως και 400+++ ευρώ ανάλογα τι θα χρειαστεί αλλαγή !
Δεν μπορω να σου πω οτι ξερω να φτιαχνω μοτερ ή να αλλαξω πιστονια αλλα γενικα μαρεσει να ασχολουμαι ο ιδιος με κατι παρα να τα σκασω για το ετοιμο.Θελω να πω οτι θα κατσω να ψαχτω πως γινεται κατι και θα το κανω μονος μου οσο με παιρνει φυσικα δεν μπορω να αλλαξω και πιστονια
Τη συντήρηση πρέπει να την κάνει κάποιος αντιπρόσωπος και όχι εσύ, κάποιος που γνωρίζει δηλαδή.
-
Πρέπει; Γιατί;
Sent from my Note II using smoke signals.
-
δεν είναι μόνο ένα πιστόνι που θα χρειάζεται αλλαγή κάθε 15φορές (σχετικό νούμερο) που θα κάνεις καρτ , αλλά δεκάδες άλλα ψιλοπροβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και σε ολόφρεσκο καρτ. Μπορώ να γράψω σεντόνια με πιθανές βλάβες.
Ξανατονίζω δε σε αποτρέπω να ασχοληθείς. Απλά να ξέρεις ότι το αρχικό ποσό που θα επενδύσεις ανεξάρτητα από το μέγεθός του , θα είναι ελάχιστο μπροστά σε αυτά που θα χρειαστεί να ξοδέψεις στη συνέχεια . Άρα καλύτερα για να μη ρισκάρεις παίζοντας με το νόμο των πιθανοτήτων. Κάνε λίγο υπομονή , ανέβασε λίγο το budget σου και πάρε κάτι πιο καινούριο , το οποίο όμως θα έχεις ψάξει πολύ καλά πριν.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πρέπει; Γιατί;Sent from my Note II using smoke signals.
Πρέπει να γνωρίζεις τι κάνεις στο μοτέρ.
Η εμπειρία του αντιπροσώπου στις βλάβες που έχει δει και στις λύσεις που θα σου δώσει είναι πολύτιμη και μπορεί τελικά να σε γλιτώσει από πολύ τρέξιμο στο μέλλον.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αφού δεν έπιασε η προσπάθειά μου να το γυρίσουμε στην πλάκα, η επόμενη δημοσίευση που θα περιέχει σχόλια επί προσωπικού, ύβρεις κλπ θα πάρει δρόμο με τη μία χωρίς πολλά πολλά και θα αρχίσουν να μοιράζονται προειδοποιήσεις. Συνέλθετε. [mod]Νikos, tuners, chemic και ΣΙΑ.
Σεβόμενος τις συστάσεις του Moderator drdino αδιαφορώ πλέον για όλους εσάς και δεν θα απαντήσω στις τελευταίες σας άστοχες προσπάθειες εξευμενισμού.
Όσο εκτεθήκατε, εκτεθήκατε.
Για το μόνο που σας ενημερώνω και σας υπόσχομαι είναι ότι πλέον θα αυξήσω τα posts μου εδώ μέσα με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων με τα υγειή μέλη και την αντικειμενική ενημέρωση κάθε νέου ενδιαφερόμενου. -
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Και γω πιο πιτσιρικας στον Α. Κοσμα πηγαινα. Η χαραξη ηταν πολυ καλη και μεγαλη πιστα. Βεβαια με τα ενοικιαζομενα ολα αυτα!
Αγωνιστικο δεν εχω κανει ποτε.Οταν το σκεφτομουν ειχα μιλησει με τον κ Δρακοπουλο και μου ειχε πει καποια πραγματα.
Τελικα αγορασα αυτοκινητο και το καρτ δεν το ξεκινησα ποτε.
Οτακ και παλι σκεφτομουν να ξεκινησω δειλα δειλα ειχα μιλησει με τον Νικος!. Αλλα και παλι δεν προχωρηα εγω τελικα.
Ισως για καλο τελικα μιας και βλεπω καποια πραγματα που δεν μου αρεσουν και δε βλεπω και απαντησεις στις κατηγοριες που δεχονται. Βεβαια εγω ειμαι πολυ στην απεξω και εχω μεινει στην εποχη που ο Ζαχος και ο Μαιτος κερδιζαν οταν ηταν παιδια!! (Μινι νομιζω)
Τους εχω σε κασετα και ο Μαιτος ελεγε στην καμερα...Φετος στην ομαδα θα εχουμε και εναν αγγλο οδηγο! Και μιλουσε για τον Μπατον!!!! Το 1994 ολα αυτα!!!αχχχΦίλε Geo f1, όντως η αρχική πίστα του 1997 μέχρι και το 2001 ήτανε πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. Πλέον έχουνε μείνει τα 2/3 της αρχικής πίστας αλλά και πάλι είναι μια απολαυστική τεχνική πίστα με ένα μοναδικό τοπίο.
Όποτε θελήσεις μπορείς να έρθεις μια βόλτα από τον Άγιο Κοσμά, να θυμηθείς τα παλιά και να κάνουμε μια κουβέντα με την προοπτική να αποκτήσεις τελικά το δικό σου καρτ και να πραγματοποιήσεις το παιδικό σου όνειρο. -
Φίλε lee22leo, το σίγουρο είναι ότι με την αγορά ενός δικού σου καρτ μπαίνουν στο κεφάλι σου 'μπελάδες' που δεν είχες πριν. Στα ενοικιαζόμενα εμφανίζεσαι, οδηγάς, πληρώνεις, χαιρετάς... Με το δικό σου καρτ ασχολείσαι ο ίδιος αρκετά. Για τους περισσότερους (και μένα, που μόλις πρόσφατα ξεκίνησα) αυτό είναι και ωραία διαδικασία. Όμως υπάρχουν πράγματι κάποια πιό δύσκολα μηχανολογικά που χρειάζονται εξειδίκευση και ή το παίρνεις απόφαση και μαθαίνεις πολύ καλά τί πρέπει να κάνεις για να τα πειράξεις, ή τα αφήνεις στους ειδικούς.
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ