-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
@rx8_drifterυπαρχει καποιος λογος να αγορασει κανεις σημερα το Mazda 6?
(αληθεια, πουλαει κανενα;)δεν το εχω καθολου μεσα στη λιστα μου αλλα εχω ενα συγγενη που ορκιζεται στα Mazda και αναρωτιεμαι μηπως χανω κατι...
Αν , το είναι Ιαπωνικό είναι το πρώτο σου και βασικό κριτήριο . Ναι αξίζει .
Αν είσαι ξετρελαμένος και ερωτευμένος με το σχέδιο . Ναι επίσης.(μιλάμε πάντα για το 1,8) το 2.0 δεν αξίζει στην σημερινή Ελλάδα να σπαταλήσεις τίποτα με βάση τα προαναφερθέντα.
Σε κάθε άλλη περίπτωση ο βασιλιάς της κατηγορίας είναι το Mondeo.
να θυμήσω από που ξεκίνησε η κουβέντα.
Και για να φτάσουμε δια ταύτα.
Το 6 είναι όμορφο , καλοφτιαγμένο , διασκεδαστικό , αλλά δεν έχει κινητήρα .
Το 3 sedan (μόνο) επίσης .
Το 2 είναι αδιάφορο .
Το CX-7 την πάτησε μαζί με τα υπόλοιπα +2λιτρα .Οι SKYACTIV-G δεν είναι για την Ελλάδα ακόμα
Αλλά εμάς μας αρέσει να λέμε ότι είναι τα καλύτερα γιατί φτιάχνονται στην Ιαπωνία .
σε τι διαφωνείς .
Γιατί παρότι Mazdakias στο nick παραδέχτηκες το θέμα ηχομόνωσης που εμένα μου έσουραν . . .
Τι κακό έχει να παραδεχτούμε ότι η προηγούμενη γενιά είχε σοβαρά σχεδιαστικά ατοπήματα. ειδικά τα Hachback.
Ντε και καλά ότι όλες οι κατασκευές είναι άρτιες .Αντί να αντιπαραβάλουν ,
Την αξιοπιστία , Τα νέα σχήματα sportive (αδόκιμος προσωπικός όρος) σε ορισμένα από τα μοντέλα , Το ότι ξεχωρίζουν (έστω και λόγο μικρού μεριδίου)
Κάθονται Γράφουν . . . για επιδόσεις , super Κινητήρες , Διαακόσιαοδγομήντα τελική , κλπ. φίδια.δεν πήγαινε σε σένα το σχόλιό μου (αν και πιστεύω ότι υπερβάλεις στο θέμα εμφάνιση, το προηγούμενο 6άρι μια χαρά ακόμα στέκεται στο δρόμο, ειδικά σε σύγκριση με τον κουβά-μοντέο)
Το 5θυρο ούτε εμένα μου άρεσε (αν και στο καινούργιο μου αρέσει περισσότερο, όπως και το στέισον).Για μένα το μεγαλύτερο φάουλ στο πρώτο 6άρι ήταν η ηχομόνωση, ειδικά επειδή κάνω μεγάλα ταξίδια. Στην αρχή γουστάρεις με τον ήχο, αλλά μετά κάνεις πονοκέφαλο
Αυτό που σου έκανε μεγάλη εντύπωση πάντως στο συγκεκριμένο αμάξι (και το έχασε στο επόμενο) ήταν η ανάλαφρη αίσθηση που σου έδινε, έκρυβε πολύ καλά τον όγκο του και τα κιλά του (δεν ήταν και βαρύ κι όλας).
Ο κινητήρας ήταν επαρκέστατος αλλά μέχρις εκεί.
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
To fiesta 1.6 sport έχει έκπτωση 2800€(το 1.6 titanium 1700€ σχεδόν)και τιμή 16130-2800=13330 .Που το είδες ότι ξεφεύγει,ίσα ίσα.Να φανταστείς το mazda 2 1.3 84ps touring alloy έχει ίδια τιμή με το fiesta 1.6 sport 13300 .Και με στάνταρ esp το fiesta ενώ το 2άρι όχι.Ιδια τιμή και το τουρμπάτο clio 1.2 tce dynamic που και αυτό έχει esp και πολλά άλλα στα 13500€ .
Δεν ξέρω τι εκπτώσεις τρέχουν αυτή τη στιγμή αλλά πριν από περίπου ένα χρόνο έχοντας σαν maximum τα 15κ είχα μόνο 2 επιλογές. Το 2 στα 1.5 (με esp) 14.800 για την ακριβεια, χωρίς απόσυρση, και το panda 100. Με μια γρήγορη ματιά πάντως στο site της ford, είδα το 'καλό' 1.6 πάνω από 16Κ. Και ακόμα ακριβότερα το πήρε φιλαράκι πριν από 6 μήνες.
Συμφωνώ ότι εδώ μέσα θα διαβάσεις διάφορα απο συγκεκριμένους.
Εντάξει όμως από την άλλη βγαίνουν και ορισμένοι Μαζντάκηδες (δε λέω Μαζντάκες ..για ευνόητους λόγους ) και πετάνε το κορυφαίο πως το Μάζντα 2 δεν είναι της σειράς. Όπα μήπως ήταν και το Ντέμιο;...
Σιγά ρε, ηρεμήστε, όχι της σειράς αλλά της οκάς είναι.
Να μου λέγατε για κανένα Miata , rx8, cx κλπ εντάξει. Αλλά το 2;;; Από πού ως πού;
Υπερβολές ακούγονται γενικώς ένθεν κακείθεν.Καταρχάς Μαζντάκιας δεν είμαι. Φανατικός είμαι, αλλά όχι της Μάζντα. Και μέχρι να συμβιώσω μ ένα είχα την ίδια εντύπωση, με τους περισσότερους εδώ μέσα. Αλήθεια το έχεις οδηγήσει καθόλου το 2 ;
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Εντάξει όμως από την άλλη βγαίνουν και ορισμένοι Μαζντάκηδες (δε λέω Μαζντάκες ..για ευνόητους λόγους ) και πετάνε το κορυφαίο πως το Μάζντα 2 δεν είναι της σειράς. Όπα μήπως ήταν και το Ντέμιο;...
Να μου λέγατε για κανένα Miata , rx8, cx κλπ εντάξει. Αλλά το 2;;; Από πού ως πού;
Υπερβολές ακούγονται γενικώς ένθεν κακείθεν.Καταρχάς Μαζντάκιας δεν είμαι. Φανατικός είμαι, αλλά όχι της Μάζντα. Και μέχρι να συμβιώσω μ ένα είχα την ίδια εντύπωση, με τους περισσότερους εδώ μέσα. Αλήθεια το έχεις οδηγήσει καθόλου το 2 ;
Το έχει ένας γείτονας.
Δε θα μπω όμως σε αυτή την κουβέντα.
Βγάλτε και όποιοι από εσάς τα γιαπωνέζικα γυαλιά, που νομίζετε πως ό,τι έρχεται από τη χώρα του ανατέλλοντος Ηλιου είναι και αψεγάδιαστο, για να βγάλουν και οι άλλοι τα δικά τους.ΥΓ: Προσπαθώ μόνο να φανταστώ πώς θα μπορούσα έστω να κάνω ταξίδι με αυτό το 2. Δε λέω για τίποτε άλλο, απλά σε μία ελληνικού τύπου εθνική οδό με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση να προσπαθώ να κάνω προσπέραση όταν μπροστά μου θα έχω ένα TSI και από απέναντι θα έρχεται ένα Multiair, με την πεθερά στο πίσω κάθισμα να μου φωνάζει .
-
Το 2 ειναι αυτοκινητο πολης ,λιγο πιο σκληρο σε σχεση με τα υπολοιπα της κατηγοριας σε θεμα αναρτησης αλλα οχι και ξερο οπως τα saxoralla .
Eιναι το μοντελο που εχει πουλησει τα περισσοτερα σε σχεση με τα υπολοιπα της mazda μοντελα .Οδηγικα το χω οδηγησει σε test drive και μου φανηκε δεμενο και συμπαγες για το μηκος του και τα κιλα του -
Ναι η διαφορά είναι ότι ο ανταγωνισμός σού προσφέρει πολύύύ περισσότερα ώστε να αξιώνεις να λες πως το 2 δεν είναι της σειράς. Αυτή είναι η δική μου λογική.
-
Ο χρήστης IasonasPeri έγραψε:
Το έχει ένας γείτονας.
Βγάλτε και όποιοι από εσάς τα γιαπωνέζικα γυαλιά, που νομίζετε πως ό,τι έρχεται από τη χώρα του ανατέλλοντος Ηλιου είναι και αψεγάδιαστο, για να βγάλουν και οι άλλοι τα δικά τους.ΥΓ: Προσπαθώ μόνο να φανταστώ πώς θα μπορούσα έστω να κάνω ταξίδι με αυτό το 2. Δε λέω για τίποτε άλλο, απλά σε μία ελληνικού τύπου εθνική οδό με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση να προσπαθώ να κάνω προσπέραση όταν μπροστά μου θα έχω ένα TSI και από απέναντι θα έρχεται ένα Multiair, με την πεθερά στο πίσω κάθισμα να μου φωνάζει .
Το φαντάστηκα Τα δικά μου γυαλιά πάντως φτιάχτηκαν στο Μιλάνο.
Ταξίδι με το 2 ; Και θες να κάνεις και προσπέραση και μάλιστα σε tsi ;
Εγώ να καταλάβεις μια φορά πήγα να προσπεράσω, ένα 2 cv, σ ένα καλό καρφί και ολική καταστροφή. Ολη τη δεξια μεριά, πιστόνια και στρόφαλο τα πήρα στην μασχάλη. Και μετά τα γνωστά. Η πιπεριά γ@μήθηκε, το λεμόνι πήρε να μαραζώνει...
Τούφα το ντουμάνι ... -
Ο χρήστης IasonasPeri έγραψε:
Βγάλτε και όποιοι από εσάς τα γιαπωνέζικα γυαλιά, που νομίζετε πως ό,τι έρχεται από τη χώρα του ανατέλλοντος Ηλιου είναι και αψεγάδιαστο, για να βγάλουν και οι άλλοι τα δικά τους.
αυτό σκεφτείτε και θα σταματήσει ο 'καυγάς'.-
-
να βοηθήσω την συζήτηση λέγοντας ότι ο τίτλος του τοπικού είναι ΜΑΖDA 6
-
Το έχει ένας γείτονας.
Το φαντάστηκα Τα δικά μου γυαλιά πάντως φτιάχτηκαν στο Μιλάνο.
Ταξίδι με το 2 ; Και θες να κάνεις και προσπέραση και μάλιστα σε tsi ;
Εγώ να καταλάβεις μια φορά πήγα να προσπεράσω, ένα 2 cv, σ ένα καλό καρφί και ολική καταστροφή. Ολη τη δεξια μεριά, πιστόνια και στρόφαλο τα πήρα στην μασχάλη. Και μετά τα γνωστά. Η πιπεριά γ@μήθηκε, το λεμόνι πήρε να μαραζώνει...
Τούφα το ντουμάνι ...Και μετά λέμε γιατί μάς φταίνε οι alfisti...
να βοηθήσω την συζήτηση λέγοντας ότι ο τίτλος του τοπικού είναι ΜΑΖDA 6
+1 και το σταματώ από μέρους μου.
ΥΓ: Πάντως το τόπικ μ' αυτό τον τρόπο έγραψε κάμποσες σελίδες μια και είχε πολύ καιρό να κινηθεί. Καθόλου άσχημα. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
. . .Επιτέλους
Η πρώτη λογική απάντηση . . -
διάβασα λίγο τί γράφτηκε και όντως οι αλφίστοι ωχριούν
να πώ ότι συζητάγαμε τπτ 14χρονα για το αμάξι του μπαμπά ρε παιδιά να το καταλάβω
on topic τώρα, και το έχω ξαναρωτήσει αλλά δεν βρήκα άκρη.
υπάρχει κανένας κάτοχος τελευταίου εξαριού ?
αν κάτι μου φαίνεται τραγικό στο τελευταίο 6αρι είανι τα φώτα, τα είχα τσεκάρει για ύψος-σύγκλιση αλλά ήταν οκ, καμιά ιδέα?νορμάλ αλογόνου, όχι ξένον
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
*θα το προτιμούσα με 1.6Τ να έχει περισσότερη ροπή και να μην πληρώνω τέλη για 1.8
μάλλον 1.3Τ όπως ακούγεται αν και όποτε...γιατί δεν νομίζω ότι θα σε σώσουν τα -35Ε τον χρόνο.
Kαλά από φήμες άλλο τπτ.
Απλά πιστεύω ότι μετά την εξολόθρευση των 2.0+ θα στραφούν χαμηλότερα.αν στραφούν χαμηλότερα νομίζεις ότι θα αφήσουν τους 1600αρηδες;
Πιστεύω ότι μάλλον θα γίνει και αυτό αλλά με μεγαλύτερη χρονική απόσταση. Εδώ τα τεκμήρια διαβίωσης είναι ότι να ναι (για τα 1800 ==> 7600ε ).
-
Προτείνω εκεχυρία...και πρώτος εγώ μιας και είμαι από τους πιο......παλιούς καταθέτω τα 'όπλα'.Τα γυαλιά όμως,δε τα βγάζω γιατί ....με τυφλώνει ο ήλιος .
Anyway,on topic..Ένα ξαδερφάκι πρώην κάτοχος πρώτης γενειάς 6αριού,κυκλοφορεί εδώ και 6μήνες,με το νέο 6άρι 1,8.Μεγάλες διαφορές,έχει δεί στο τομέα της ηχομόνωσης και της άνεσης(λιγότερο εκεί).Αυτό που τον έχει ψιλοχαλάσει,είναι η αίσθηση του τιμονιού,κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το βάρος του.(προφανώς πρός όφελος της κατανάλωσης,που βρίσκεται αρκετά πιο κάτω).
ΥΓ.Πάντως,με κάποιες μικροεξαιρέσεις...έγινε καλή κουβέντα,αν και off topic...Στη τελική,δεν έχουμε να χωρίσουμε και τίποτα περιουσίες...ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ ΚΑΙ ΗΜΙΝ...κοκκινοτερατοsprkscosneoήδες και όχι μόνο......... -
το τιμόνι είναι όντως μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το παλιό υδραυλικό...
-
Και στο 3άρι νέας γενείας,οι κάτοχοι λένε πως έχει διαφορ'α από της πρώτης(υδραυλικό).Εγώ προσωπικά δεν το'χω οδηγήσει ακόμα.Είπαμε....στο βωμό της μικρότερης κατανάλωσης.
-
Το νεο 3αρι συνονοματε εχει ηλεκτρουδραυλικο τιμονι .
-
To fiesta 1.6 sport έχει έκπτωση 2800€(το 1.6 titanium 1700€ σχεδόν)και τιμή 16130-2800=13330 .Που το είδες ότι ξεφεύγει,ίσα ίσα.Να φανταστείς το mazda 2 1.3 84ps touring alloy έχει ίδια τιμή με το fiesta 1.6 sport 13300 .Και με στάνταρ esp το fiesta ενώ το 2άρι όχι.Ιδια τιμή και το τουρμπάτο clio 1.2 tce dynamic που και αυτό έχει esp και πολλά άλλα στα 13500€ .
Δεν ξέρω τι εκπτώσεις τρέχουν αυτή τη στιγμή αλλά πριν από περίπου ένα χρόνο έχοντας σαν maximum τα 15κ είχα μόνο 2 επιλογές. Το 2 στα 1.5 (με esp) 14.800 για την ακριβεια, χωρίς απόσυρση, και το panda 100. Με μια γρήγορη ματιά πάντως στο site της ford, είδα το 'καλό' 1.6 πάνω από 16Κ. Και ακόμα ακριβότερα το πήρε φιλαράκι πριν από 6 μήνες.
αν το οδηγήσει θα καταλάβει τι ?? οτι δεν είναι της σειράς , αλλά ?
-
Αλλη αισθηση στις υψηλες ταχυτητες !
-
Ο χρήστης Antonis82 έγραψε:
Αλλη αισθηση στις υψηλες ταχυτητες !το 2 σε σχέση με ποιο ??
το 6 σε σχέση με ποιο ?? -
Μιλαμε για το προηγουμενο 3αρι σε σχεση με το νεο red monster
MAZDA 6