-
Νταξ το διαβάσαμε και αυτό....235 στο gps δηλ στο κοντέρ 250 το mazda 6...
Εγώ με 160 τουρμπάτα θα πρέπει να πιάνω 300 στο gps και 350 στον Αρη.
-
Τοτε γιατι ειναι πιο γρηγορο απο:insignia 1.8 140hp
mondeo 1.6 125hp
και χανει για κατι δεκατα του δευτ/του απο avensis 1.6 130hp.......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; -
Στα 235 τέλειωσε ο γκρεμός;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στα 235 τέλειωσε ο γκρεμός;οχι, εβαλε 6η και πηγε στα 250
-
καλη χρονια παιδα!δυο πραγματακια μονο θα ηθελα να πω!ναι,ειναι απιστευτο και για κατοχους Mazda που ολα σχεδον τα μοντελα της πανε πολυ καλυτερα απο ονομαστικη ιπποδυναμη που ανακοινωνουν!αν θα αλλαξει η Mazda τα προσπεκτους της ειναι προβλημα της!εμεις βλεπουμε πολλα Mazda 6 1.8 να πηγαινουν καλυτερα και απο C180!
h Mazda λοιπον εχει αυτητην φιλοσοφια πια,για τους δικους της λογους!ποτε δεν ηταν του σωρου και το αγοραστικο κοινο της διαφορετικο,ψαγμενο,οπως θελετε πειτε το!
αυτη την στιγμη η Mazda λοιπον(δεν θα μπω στο τρυπακι να αναμοχλευσωπαρελθον μονο μια μικρη σταση επιτρεψτε μου ΣΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 323 GTR που κανεις δεν σκεφτηκε) εχει αυτα τα μοντελα ,αυτους τους κινητηρες!αν θες πιο γρηγορο τα σκας,ετσι απλα!
απο ηχομονωση επισης που ακουστηκε καποια οπως τα 6 τα πιο παλια ειχαν ενα θεμα σε ταχυτητες απο 170 και ανω,αλλα οχι κατι που ειναι ενοχλητικο, με τιποτα!!
αλλα αλλαζουν και οι εποχες!αγαπητε sprsk εχεις καθε δικαιωμα να υποστηριζεις την αποψη σου και να θεωρεις οτι θελεις τα Mazda!ποσως με ενδιαφερει καθως εγω και πολλοι αλλοι γνωριζουμε την αξια τους!
απο εκει και περα για τα Mazda 6 MK II που λες,μπες μεσα σε ενα 6 MPS(αν βρεις απ τους ελαχιστους λιγο πιο ψαγμενους κατοχους τους) ,να σε παει βολτα και δες και στα 200 κανενα θεμα ηχομονωσης και παρε και καμμια 40αρα κιλα ροπη να λες Mazda o Θεος,Mazda ισχυρος
και οσον αφορα στους Wankel που ειναι μια κατηγορια μονοι τους με τα προτερηματα καιμειονεκτηματα τους,δεν μας πειραζει ουτε και αυτο,οσο μπορουμε και ακουμε τετοια στροφαρισματα και ηχο ΕΞΩΚΟΣΜΟ!!!!
ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!παντα να ειμαστε καλα!
-
Ο πατέρας μου πήρε το 323 sedan 1.6 το 1992, μετά φυσικά από δικές μου 'προτροπές' (βλ. πρήξιμο). Το αυτοκίνητο ήταν για την εποχή του αστέρι! Καλός εξοπλισμός, καλή ποιότητα, επιδόσεις, κράτημα και μία από τις καλύτερες θέσεις οδήγησης που έχω συναντήσει. Οι επιδόσεις βέβαια δεν ήταν αποτέλεσμα του κινητήρα (1600 με ηλεκτρονικό καρμπιρατέρ και 87 άλογα, δεν ήταν όλα τα Μάζντα Μιάτα αγαπητέ REALZEUS), αλλά μάλλον του βάρους (κονσέρβα των 930 κιλών, ευτυχώς που δεν τρακάραμε ποτέ εκεί μέσα..).
Έλα όμως που η Μάζντα ήταν και είναι μικρή εταιρεία, η οποία μάλιστα συχνά κάνει ανοίγματα δυσανάλογα μεγάλα για το μέγεθός της, όπως ο Ρένεσις. Λογικό είναι ένας μικρός κατασκευαστής (μικρός όχι μόνο σε μέγεθος, αλλά και σε πωλήσεις και σε τζίρο -- οι συγκρίσεις με την BMW είναι στη σφαίρα της φαντασίας) να έχει και περιορισμένα περιθώρια εξέλιξης. Αν λοιπόν όλη η εξέλιξη πηγαίνει στον Renesis, λογικό είναι άλλοι τομείς να μένουν πίσω. Δεν είναι τυχαίο ότι το 3 είναι ουσιαστικά το ίδιο αυτοκίνητο από τότε που βγήκε! Ούτε ότι το πρώτο πράγμα που διαβάζεις για τις ανανεώσεις των μοντέλων της εταιρείας είναι βελτίωση σε ποιότητα κύλισης και ηχομόνωσης! Και φυσικά, η εταιρεία υστερεί καταφανώς σε κινητήρες, είναι σαν ο τελευταίος που έφτιαξαν να ήταν ο Renesis και μετά να το έκλεισαν το μαγαζί R&D.
Τα περί συγκρίσεων με τον ανταγωνισμό σε άλλα 'υπεργαλαξιακά' επίπεδα είναι πέραν σχολιασμού. Η αλήθεια είναι στην αγορά, στη διείσδυση στα target groups. Και εκεί φαίνεται η υστέρηση της Μάζντα. Απλά, δεν έχει πλεονεκτήματα τέτοια που να τραβάει κόσμο.
Όσο για επιδόσεις, τα αυτοκίνητα είναι απλώς συμπαθητικά, με τις εξαιρέσεις των MPS. Γρήγορα ΔΕΝ τα λες, όπως βέβαια δεν τα λες και αργά. Οι συγκρίσεις με τον υπερτροφοδοτούμενο ανταγωνισμό είναι απλά άτοπες, ενώ φτάνουν τη γελοιότητα όταν αμφισβητούν τον πασιφανώς πολύ δυνατότερο.
-
Το 6άρι για οικογενειακό χωρίς πολλές ανησυχίες είναι πολύ καλό. Αξιόπιστο, νορμάλ απόδοση, σεβαστή ανάρτηση. Σε σπορτιφ οδήγηση δεν το έχει δοκιμάσει να πω την αλήθεια μου αν και μου φαίνεται αρκετά μαλακό.
Σχετικά με το μξ5 που μπορώ να έχω 5 σχόλια παραπάνω, να πω ότι για 1.8 είναι καλό αλλά:
*θα το προτιμούσα με άμεσο ψεκασμό να καίει λιγότερο
*θα το προτιμούσα με 1.6Τ να έχει περισσότερη ροπή και να μην πληρώνω τέλη για 1.8
*θα το προτιμούσα με λίγο καλύτερη ηχομόνωση και καλύτερο εξοπλισμό
*θα το προτιμούσα με όλα τα παραπάνω αλλά στην ίδια τιμή -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
*θα το προτιμούσα με 1.6Τ να έχει περισσότερη ροπή και να μην πληρώνω τέλη για 1.8
μάλλον 1.3Τ όπως ακούγεται αν και όποτε...γιατί δεν νομίζω ότι θα σε σώσουν τα -35Ε τον χρόνο.
η Mazda πως είχα την εντύπωση ότι ανήκει στην Ford...?
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Ο πατέρας μου πήρε το 323 sedan 1.6 το 1992, μετά φυσικά από δικές μου 'προτροπές' (βλ. πρήξιμο). Το αυτοκίνητο ήταν για την εποχή του αστέρι! Καλός εξοπλισμός, καλή ποιότητα, επιδόσεις, κράτημα και μία από τις καλύτερες θέσεις οδήγησης που έχω συναντήσει. Οι επιδόσεις βέβαια δεν ήταν αποτέλεσμα του κινητήρα (1600 με ηλεκτρονικό καρμπιρατέρ και 87 άλογα, δεν ήταν όλα τα Μάζντα Μιάτα αγαπητέ REALZEUS), αλλά μάλλον του βάρους (κονσέρβα των 930 κιλών, ευτυχώς που δεν τρακάραμε ποτέ εκεί μέσα..).Οδηγούσα το F με ακριβώς το ίδιο μοτέρ και βάρος. Ερωτεύσιμο σύνολο κι ας μην ήταν σαν την εκπληκτική AR 33. Πάντως δε νομίζω ότι σε σύγκρουση θα ήταν χειρότερο από άλλα αυτοκίνητα εκείνης της εποχής. ΥΓ: Θυμάσαι πόσο ελαφριές ήταν οι πόρτες;
Το 6άρι για οικογενειακό χωρίς πολλές ανησυχίες είναι πολύ καλό.
Αν εξαιρέσεις την 159 και την 3άρα, δεν υπάρχει πιο ευχάριστο οδηγικά μεσαίο.
η Mazda πως είχα την εντύπωση ότι ανήκει στην Ford...?
Ah, this? Last year!
-
ποτε δεν ανηκε .......αλλα οταν συνεργαζονταν η μαζντα εβαζε τα μοτερ και η φορντ τα πατωματα
-
Ε όχι δεν είναι έτσι. Η Ford ήταν ο μεγαλομέτοχος της Mazda. Ευτυχώς όμως, σε αντίθεση με την GM, η Ford ήταν πάντοτε καλή μητριά για τις θυγατρικές της. Τώρα η κοπέλα (Mazda) πάτησε στα πόδια της ξανά και έφυγε από το σπίτι!
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
235 εχω δει στο GPS
τελος αποδιδει 123hp στον τροχο.......
Δηλαδή καμιά 140 στον στρόφαλο .
ΝΑ το πεις στην Mazda να αλλάξει τα προσπέκτους .
κ το ροκκο μου αποδιδει 160 αλογα στον τροχο κ 175 πανω κατω στον στροφαλο.μηπως θελεις να το επισημανεις κ στην βαγκ να αλλαξει τα προσπεκτους της που αναφερει 160 αλογα?
υπαρχουν εταιριες που ανακοινωνουν ιπποδυναμεις στον στροφαλο(οπως νομιζω τογιοτα,αν δεν λανθανω) κ εταιριες που ανακοινωνουν ιπποδυναμεις στον τροχο(οπως μαζντα,βαγκ,μινι κτλ)
τα 235 στο gps δεν σημαινουν αυτοματως 250 στο κοντερ.εχει σχεση με την αλλαγη στο βημα του τροχου.στο μινι που ειχα,με τα αρχικα του ελαστικα ειχα δει 230 κοντερ.οταν αλλαξα ελαστικα,διαφορετικων διαστασεων(προφιλ) κ αλλαξα το βημα,δεν ειδα ποτε πανω απο 205.αυτο σημαινει οτι εγινε το αυτοκινητο μου αργοτερο?
το αν ειδε το μελος 235 στο gps,δεν το ξερω.μου φαινεται τουλαχιστον δυσκολο να το πιστεψω,αλλα κ παλι δεν παιρνω ορκο.
η μαζτα νομιζω συνεργαζοταν με την φορντ στα μηχανικα.μετα ακουσα οτι ενδιαφερθηκε το γρκουπο να την αγορασει η να συνεργαστουν.
το 6 για μενα ειναι πανεμορφο.το μονο ασχημο,τα οπισθια φωτιστικα σωματα.κ σαφως θα το προτιμουσα απο ενα πασσατ η α4 η σεατ η οκταβια.κ οχι μονο λογω της αισθητικης -
Δεν θέλω να αμφισβητήσω τα λεγόμενα του GGAB, οπότε θα το ρίξω σε προβληματικό GPS ή σε κατηφόρα τάξης μεγέθους κρημνού. Το 6 1.8 το πολύ να έχει 200+ πραγματικά χλμ. Με το Xedos 1.6 (115 HP, κοντό κιβώτιο και Cx 0.29) έχω δει 215 κοντερίσια (σε ισιάδι, όχι κατηφόρα) και το GPS έδειχνε 203. Επίσης έβαλε την 4η στον κόφτη στις 7500 ΣΑΛ και 200 χ.α.ω. στο κοντέρ!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Παιδια μην υπερβαλετε. Τα mazda δεν εχουν κορυφαιες επιδοσεις αλλα δεν σερνονται, ισως λογω και βαρους. Το 6 π.χ. Ειναι ταχυτερο απο οσο δειχνουν τα 120 αλογα του.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
235km/h με μ.κ. τα 7,5 ?
αυτο καταλαβες;;;;;;;
235 εχω δει στο GPS και 7,5 ειναι η μικτη μου.....για τις διαδρομες που ΕΓΩ κανω και ΔΕΝ περιλαμβανει πολυωρο σταματα-ξεκινα κτλ
το 6 ειναι 1300κιλα και εχει τον πολυ καλο αεροδυναμικο συντελεστη 0,27Cx που αγνοειτε τον ρολο του σε θεματα τελικης και καταναλωσης αλλα ειναι ολα τα λεφτα εκει ψηλα
τελος αποδιδει 123hp στον τροχο.......-
η μαζντα ανακοινώνει 197 και εσύ είδες στο gps 235 ? σφάλμα gps + γρεμός?
-
όπως μας το λες το 7,5 δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα...
-
ξέρεις τι παει να πει ο αεροδυναμικός συντελεστής? ξέρεις από πόσους παράγοντες επηρεάζεται ?
-
η μαζντα πάλι ανακοινώνει 120άλογα και εσύ μας λες οτι έχει 123τροχό ???
-
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν είπα κάτι τέτοιο Κωνσταντίνε.μην δίνεις σημασία... πικάρω τον πινόκιο κάτοχο...
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Ο πατέρας μου πήρε το 323 sedan 1.6 το 1992, μετά φυσικά από δικές μου 'προτροπές' (βλ. πρήξιμο). Το αυτοκίνητο ήταν για την εποχή του αστέρι! Καλός εξοπλισμός, καλή ποιότητα, επιδόσεις, κράτημα και μία από τις καλύτερες θέσεις οδήγησης που έχω συναντήσει. Οι επιδόσεις βέβαια δεν ήταν αποτέλεσμα του κινητήρα (1600 με ηλεκτρονικό καρμπιρατέρ και 87 άλογα, δεν ήταν όλα τα Μάζντα Μιάτα αγαπητέ REALZEUS), αλλά μάλλον του βάρους (κονσέρβα των 930 κιλών, ευτυχώς που δεν τρακάραμε ποτέ εκεί μέσα..).Έλα όμως που η Μάζντα ήταν και είναι μικρή εταιρεία, η οποία μάλιστα συχνά κάνει ανοίγματα δυσανάλογα μεγάλα για το μέγεθός της, όπως ο Ρένεσις. Λογικό είναι ένας μικρός κατασκευαστής (μικρός όχι μόνο σε μέγεθος, αλλά και σε πωλήσεις και σε τζίρο -- οι συγκρίσεις με την BMW είναι στη σφαίρα της φαντασίας) να έχει και περιορισμένα περιθώρια εξέλιξης. Αν λοιπόν όλη η εξέλιξη πηγαίνει στον Renesis, λογικό είναι άλλοι τομείς να μένουν πίσω. Δεν είναι τυχαίο ότι το 3 είναι ουσιαστικά το ίδιο αυτοκίνητο από τότε που βγήκε! Ούτε ότι το πρώτο πράγμα που διαβάζεις για τις ανανεώσεις των μοντέλων της εταιρείας είναι βελτίωση σε ποιότητα κύλισης και ηχομόνωσης! Και φυσικά, η εταιρεία υστερεί καταφανώς σε κινητήρες, είναι σαν ο τελευταίος που έφτιαξαν να ήταν ο Renesis και μετά να το έκλεισαν το μαγαζί R&D.
Τα περί συγκρίσεων με τον ανταγωνισμό σε άλλα 'υπεργαλαξιακά' επίπεδα είναι πέραν σχολιασμού. Η αλήθεια είναι στην αγορά, στη διείσδυση στα target groups. Και εκεί φαίνεται η υστέρηση της Μάζντα. Απλά, δεν έχει πλεονεκτήματα τέτοια που να τραβάει κόσμο.
Όσο για επιδόσεις, τα αυτοκίνητα είναι απλώς συμπαθητικά, με τις εξαιρέσεις των MPS. Γρήγορα ΔΕΝ τα λες, όπως βέβαια δεν τα λες και αργά. Οι συγκρίσεις με τον υπερτροφοδοτούμενο ανταγωνισμό είναι απλά άτοπες, ενώ φτάνουν τη γελοιότητα όταν αμφισβητούν τον πασιφανώς πολύ δυνατότερο.
μα γιατι βρε παιδια συγκρινουμε τις πωλησεις των BMW (που ευτυχως στο θεμα 316-318 οι νεες γενιες εχουν ξεπερασει διαφορα κολληματα του παρελθοντος) με τα Mazda και οτι αλλο?
γνωριζετε αγαπητοι φιλοι,οτι ενα μεγαλο μεριδιο της αγορας αυτοκινητων ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ LEASING????γνωριζετε οτι το σχεδον 60% του Group vag και Audi μαλιστα πχ πωλησεων ειναι leasing επισης???(εχετε δει την audi να κανει εκπτωση?τυχαιο?δεν νομιζω γιατι ξερει οτι απο leasing μια χαρα θα συντηρειται)
και πραγματικα γιατι συνεχως κοιταμε τα αυτοκινητα απο το τι πουλανε?ας τα κοιταμε συμφωνα με το τι μας αρεσει και τι προτιμησεις εχουμε!
επισης στο φιλο cliodriver σχετικα με το RD θα συμφωνησω,αλλα με τιποτα δεν εχει κλειστει το μαγαζι!θα βγαζουν ομως πραγματα συμφωνα οπως πολυ σωστα το εθεσες με το αναλογο budget!και εντουτοις μια χαρα εχει βγαλει και ιδεες και σχεδια!ειπαμε,ομως ,δεν ειναι τυχαιο οτιτο περισσοτερο κοινο της Mazda αν ειχε μια φορα,συνεχιζει καιεπιλεγει Mazda!
για επιδοσεις των ατμοσφαιρικων μοντελων επισης οτι ειπε ο cliodriver θα συμφωνησω!ουτε γρηγορα,ουτε αργα εκτος και αν μιλαμε για τα 2,5 λιτρα!τα 2λιτρα πανε πολυ ικανοποιητικα,αλλα τα 1,8 συμπαθητικα απλως!
Το 6άρι για οικογενειακό χωρίς πολλές ανησυχίες είναι πολύ καλό. Αξιόπιστο, νορμάλ απόδοση, σεβαστή ανάρτηση. Σε σπορτιφ οδήγηση δεν το έχει δοκιμάσει να πω την αλήθεια μου αν και μου φαίνεται αρκετά μαλακό.
Σχετικά με το μξ5 που μπορώ να έχω 5 σχόλια παραπάνω, να πω ότι για 1.8 είναι καλό αλλά:
*θα το προτιμούσα με άμεσο ψεκασμό να καίει λιγότερο
*θα το προτιμούσα με λίγο καλύτερη ηχομόνωση και καλύτερο εξοπλισμό
*θα το προτιμούσα με όλα τα παραπάνω αλλά στην ίδια τιμήσιγουρα θα ηθελαν οι ανθρωποι που επιθυμουν αποκτηση ΜΧ 5 η Mazda, εναν 1,6 Τ ,σιγουρα ενα downsizing,αλλα οι ιαπωνες εκει εχουν αγυριστο κεφαλι και ανακοινωνουν skyactiv(πολυ καλη τεχνολογια κατα τα αλλα) και φαινεται πως δεν σκεφτονται παρα ελαχιστα ελληνικη αγορα !
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
επειδή έχω οδηγήσει πολύ το 2 (με τις 16άρες... το κοπάνημα της αρκούδας) δεν υπερτερεί κάπου του ανταγωνισμού... ίσα ίσα... πέρα από το ντιζάιν που σε πολλούς -και εμου- αρέσει...
To βρήκες δηλαδή το ίδιο με το Γιάρις και το Κόρσα ;
σε θέμα κοπανήματος ? τα γιάρις και κόρσα είναι σαφώς πιο άνετα χωρίς να είναι τπτ ιδιαίτερο το 2
-
Ο χρήστης Nasos Abt έγραψε:
!εμεις βλεπουμε πολλα Mazda 6 1.8 να πηγαινουν καλυτερα και απο C180!!η c180 το ήξερε ?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
!εμεις βλεπουμε πολλα Mazda 6 1.8 να πηγαινουν καλυτερα και απο C180!!
η c180 το ήξερε ?
Θεωρώ ότι αναφέρεται στην παλιά ατμοσφαιρική ο φίλος.
-
υπαρχουν εταιριες που ανακοινωνουν ιπποδυναμεις στον στροφαλο(οπως νομιζω τογιοτα,αν δεν λανθανω) κ εταιριες που ανακοινωνουν ιπποδυναμεις στον τροχο(οπως μαζντα,βαγκ,μινι κτλ)
καμμια δεν ανακοινωνει τροχο!ΟΛΕΣ ΣΤΡΟΦΑΛΟ!!
λοιπον,123-127 αποδιδουν τα περισσοτερα στροφαλο και οχι 120 που ανακοινωνει η Mazda!εχουμε δει 6 με 1,8 να αποδιδει και 130 μετα απο 25,000 χλμ!ολα σχετικα ειναι αυτα βεβαια,αλλα γεγονος οτι πανε πολυ καλυτερα απο ενα πραγμα που ακους 120 αλογα και 1,8!
Η Ford ήταν ο μεγαλομέτοχος της Mazda
το 33 % ειχε καποια στιγμη!σιγουρα οικονομικα βοηθησε η Ford,ενω και εκεινη πηρε απο την Mazda καποια πραγματακια
ω,ναι φιλε μου redmonster!και το ηξερε και το καταλαβε και ημουν παρων και στο ανοιγμα και ηταν και μεταξυ φιλων κοινων και επειδη εχω οδηγησει και c180 (αναμεσα στις αμετρητες μαρκες,ιπποδυναμεις και αυτοκινητα που εχω οδηγησει)η C180 δεν ειναι γρηγοροτερη παρα μονο στα μπαμ λογω κομπρεσσορα!μετα που ψοφαει αρχιζουν τα δυσκολα!
MAZDA 6