-
Ο χρήστης IasonasPeri έγραψε:
Έχει να γελάσει κόσμος με .......την απενεργοποίηση των δύο μεσαίων κυλίνδρων στη πορεία...
Αλλά ..είπαμε...ας όψεται γιατί ζεί κόσμος και κοσμάκης που δουλεύει στα εξουσ.συνεργεία του ..ομίλου κια όχι μόνο......Καλά εσύ ακόμα δεν κατάλαβες ότι alfista είναι ο άνθρωπος;
Νομίζεις ότι μπήκαν VAGέληδες στο τόπικ της Mazda και κάνουν πόλεμο;
Επίτηδες τόση ώρα δε σου λέει που δεν είναι VAGέλης.Ίσα ίσα που όταν καταφέρεσαι κατά του VAG τον ευχαριστείς κιόλας γιατί στον πόλεμο κατά των Γερμανών είστε μαζί.
Άρα επαναπροσδιόρισε την πορεία σου προς Ιταλία μεριά, αφού θες να τον πικάρεις.Υπάρχει συγκεκριμένη παράθεση jason....για διάβασε καλύτερα....
Αλλού απευθύνομαι.....
Μην προτρέχετε...... -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Kαλά λες λοιπόν.Στο 1990 είναι το 2άρι
Έχεις δίκιο, το Τζαζ το 1.200 με τα 90 άλογα και με 99 το 1330, το Γιάρις το 1330 με τα 100, το Κόρσα 1.200 με τα 83, το Κολτ με πεντάρια και εξάρια αυτόματα εδώ και χρόνια, τα 75 αλόγατα στα 1.100 και τα 95 στα 1.300, το Σουίφτ 1.200 των 94 ίππων, οι πολλές αυτοματίκλες των Βαγκέων, τα εξάρια χειρός κάποιων εκ των ανωτέρω, το 1300άρι πετρέλαιο Κόρσα των 95 ίππων, είναι πιο πίσω σε αυτό το θέμα από το Μάζντα 2.
Το δε Στάρλετ ΕΡ91 του '90 που είχε 4άρι ότο ή 5άρι χειρός και 81 άλογα στα 1330 κυβικά, και αυτό πιο πίσω από το Μάζντα εννοείται.Kαι το uno turbo έβγαζε 136 άλογα από 1.4. Να το βάλουμε στην κουβέντα ; Λες να νοιάζεται η Mazda για το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα και αν τα 100 άλογα πληρώνουν 240 ευρώ τέλη κυκλοφορίας ενω τα 100 του Γιάρις λιγότερα ;
Φυσικά και δεν λέω πως τα μοτέρ της Μάζντα είναι κορυφαία. Αλλά υπερβολές του στυλ δεκαετία του 90 είναι Pipes με P κεφαλαίο. Ισα ίσα που στο συμπεριφορά στο δρόμο είναι πιο κοντα στο 90 από τα υπόλοιπα κι αυτό μόνο κακό δεν είναι ...
Και επειδή βλέπω πως κολλάς λίγο στο πόσες σχέσεις έχει το σασμάν, να αγοράσουμε όλοι ποδήλατα τότε. Το δικό μου έχει 21 ταχύτητες. -
Δεν έχω κυρήξει κανέναν πόλεμο.....Απλά είμαι αηδιασμένος,γιατί μας τα'χουν πρήξει για τα καλά αδερφέ.........
-
Ο χρήστης IasonasPeri έγραψε:
Ακομη να μας πει το τουτου εχει;;;;;;;;;;
Να το πάρει το ποτάμι:
το μεγάλο του αμάξι είναι Volvo ,
αλλά αυτό δε λέει τίποτε γιατί ουδέποτε δήλωσε τόσο ένθερμος υποστηρικτής της σουηδικής φίρμας (για να μην τον αδικήσουμε δηλαδή)Εϊναι γερός ιταλόφιλος, δηλαδή Fiat gruppo φαν, και ειδικά Alfista.
Αν μάλιστα δεν τον είχε απογοητεύσει τόσο το εσωτερικό της Giulietta μέχρι κι αυτόν...,
θα είχε κάνει την τιμή να αγοράσει αμάξι από την αγαπημένη του ιταλική μάρκα.Με λίγα λόγια ένας alfista μπαίνει σε 'ξένο' τόπικ για να την πει άσχημα στους φίλους των Mazda.
Ή αλλιώς τί συμβάινει όταν ο οπαδισμός σε κάνει να μηδενίζεις τους υπόλοιπους...(Και τώρα θα φάμε ποπ-κορν. )
Ο ρουφιάνος θα έπρεπε να ήταν καλύτερα πληροφορημένος .
Αλλά επειδή εδώ τα παλικάρια λένε κουκουρούκου pokemon και έχουν χάσει την μπάλα ,
απλά θα πώ ότι το Μεγάλο μου ... είναι ...Είναι ...
ΙΑΠΩΝΙΚΟ
ΥΓ. έγινε το απαραίτητο edit για το emotion
-
υπερβολές του στυλ δεκαετία του 90 είναι Pipes με P κεφαλαίο
Τίποτα δεν αλλάζει αυτό που έγραψα, η αντιπαραβολή μου με την προηγούμενη εικοσαετία δεν είναι τυχαία. Το αυτοκίνητο δείχνει να υπολείπεται στα χαρτιά σε κινητήρες και κιβώτια σε σχέση με σωρεία μοντέλων, μπορείς να βρεις εύκολα κάτι πιο πολλά υποσχόμενο, δεν είναι καμμία μαγκιά σήμερα να έχεις π.χ. 4άρι αυτόματο ή 5άρι μάνιουαλ, ή 75 αλόγατα από 1.300 κυβικά, όποιος και να είσαι.
Έγραψα κάποια εξ΄αυτών αλλά ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό αφού πλέον ακόμη και σε Κορέα βρίσκεις ενδιαφέροντα σετ, μην πιάσουμε και τίποτα Ιταλίες με μουλτιέρ και εξάρια, η δε απόσταση από το αδελφό Φιέστα όλο και μεγαλώνει (που να βγει και ο εκομπούστ).
Αν αυτά τα βλέπεις ως γεγονός ήσσονος σημασίας, πολλοί άλλοι εδωμέσα αλλά και έξω τα βλέπουν σαν χοντρά μείον. Εγώ π.χ. είμαι τέτοιος.
Έτι περεταίρω άλλοι, από τη στιγμή που κάποιο αυτοκίνητο δεν έχει κάτι να επιδείξει σε τούρμπο ή διπλοσύμπλεκτο, απαξιούν πλέον να ασχοληθούν μαζί του.
Διαφωνώ με μερικά που έγραψε ο sprk, έγραψα και κάτι παραπάνω για να αιτιολογήσω κάποια πράγματα στη Μάζντα, αλλά σε μερικά ζητήματα υπάρχει θέμα. Η Μάζντα έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της, ή θα πρέπει να τα κάνει όλα μόνη της και καλά, ή θα πρέπει να ξαναρχίσει τις συμμαχίες για να πάρει έτοιμα κάποια που δεν έχει ή δεν αξίζει να τα κάνει μόνη της και αυτή. -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
[Ο ρουφιάνος θα έπρεπε να ήταν καλύτερα πληροφορημένος .Αλλά επειδή εδώ τα παλικάρια λένε κουκουρούκου pokemon και έχουν χάσει την μπάλα ,
απλά θα πώ ότι το Μεγάλο μου ... είναι ...ΙΑΠΩΝΙΚΟ
Κούκουκούκου...
Σαφώς και μεγάλο εννοείς το Lexus.
Αλλά θα αρνηθείς και το ότι είσαι alfista;
Γιατί το κρύβεις από το παρόν τόπικ και το αφήνεις να εννοηθεί αλλιώς... -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
...Το πόσα άλογα και το πως τα βγάζει, με τούρμπο, με μούλτιερ, με μαγικά ξόρκια, αν έχει 6-7-10 ταχύτητες, ναι με αφήνουν αδιάφορο.
Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα για μένα. Κι εκεί κανένα jazz και κανένα yaris δεν είναι καλύτερα από το 2άρι. ΄΄Οπως και κανένα corolla ή ceed από το 3άρι. -
@ touring m3 μιλησε η φωνη της λογικης μουχαχαχα
Sent from my U8800 Pro using Tapatalk
-
έχεις καταστρέψει όλο το suspense .
αν έχεις δει μια ταινία, πας μαρτυράς το τέλος
και μετά λες , γιατί δεν σε παίζουν τα άλλα παιδάκια
( μεταξύ μας , έχουμε και ένα Vageli αλλά δεν το λέμε φωναχτά )
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
@IasonasPeriέχεις καταστρέψει όλο το suspense .
αν έχεις δει μια ταινία, πας μαρτυράς το τέλος
και μετά λες , γιατί δεν σε παίζουν τα άλλα παιδάκια
( μεταξύ μας , έχουμε και ένα Vageli αλλά δεν το λέμε φωναχτά )
Το ξέρω ότι κατέστρεψα το σασπένς, αλλά... έτσι είμαι εγώ.
Μεταξύ μας, η ταινία που μου αρέσει περισσότερο είναι αυτή που οι μονομάχοι πυροβολούν ο ένας τον άλλο και σκοτώνονται στο τέλος όλοι.
Και ζήσαμε εμείς καλύτερα... -
Παιδια μην υπερβαλετε. Τα mazda δεν εχουν κορυφαιες επιδοσεις αλλα δεν σερνονται, ισως λογω και βαρους. Το 6 π.χ. Ειναι ταχυτερο απο οσο δειχνουν τα 120 αλογα του.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Αυτά έχει το να είσαι MOD ... χάνονται τα ποστ στο άψε σβήσε...
Ας θέσουμε το κάτωθι ερώτημα . Παρότι τα προηγούμενα δεν έχουν απαντηθεί .
Ποιος δεν θα ήθελε ένα 1,6Τ 160 ή 180 ecoboost στο 6άρι ?
Ποιος δεν θα ήθελε ένα 1,6Τ 150 ή 180 ecoboost στο 3άρι ?Φυσικά και θα ήταν λουκούμι . Μια χαρά το έγραψε ο dstou είναι θέμα επιλογών και συμμαχιών.
Το ίδιο ισχύει και για ένα σύγχρονο κιβώτιο, 6άρι - 7άρι manual ή auto διπλού συμπλέκτη , κλπ. -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Γιατί να γίνεται στα 1600 ατμοσφαιρικά; Συνήθως ο αγοραστής έχει το κασέρι στην τσέπη και ψάχνει να δει τι μπορεί να αγοράσει, αν είναι ατμόσφαιρα η τούρμπο τι διαφορά έχει; Το mazda 3 δηλαδή με την δική σου λογική δεν μπορεί να συγκριθεί με το golf ή το astra πχ;
Ας συγκρίνουμε λοιπόν:
α)τιμόνι.....άστο
β)κιβώτιο.....μη πούμε για DSG...ένα αναξιόπιστο κιβώτιο,που με την αγορά του παίρνεις δώρο και ένα....τακ τακ τακ μεταλλικό(ή μήπως κάνω λάθος);Όταν δουλεύει όντως κάνει πολύ καλές αλλαγές....
γ)οδική συμπεριφορά και οδηγική αίσθηση....μακράν το καλύτερο(και όπως εύστοχα είχε παρατηρήσει στο παρελθόν κάποιος εδώ μέσα),πιό απόλυτο και από το 'σημείο αναφοράς' το Focus.
δ)αξιοπιστία.....ούτε για αστείο...
Που υπερτερεί το Golf;Στον τομέα της άνεσης είναι λίγο καλύτερο και απλά ταχύτερο στις ρεπρίζ(0-100πχ.)
Α....ξέχασα,έχει ...... μαλακά και αφρώδη υλικά......
Για το astra.....με ημιάκαμπτο...ούτε λόγος να γίνεται....
ΥΓ.Τί να το κάνω,να έχω ένα αμάξι 'γρήγορο' και πούλ μούρ και να πρέπει να έχω μόνιμα στο πορτ μπαγκάζ,2-3λίτρα λάδι κινητήρα,κάνα-δύο βαλβίδες Ν274-268-254....,τέσσερις πολλαπλασιαστές για να είμαι σίγουρος,κάνα δύο μηχανισμούς παραθύρων πρόχειρους,καμμιά δεκαριά ασφάλειες,και και και και .....
ΥΓ2.Τo κόστος των service δεν το ξέχασα,απλά δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης....Εν κατακλείδι.....στου κασίδη το κεφάλι.....Αυτή η παροιμία ταιριάζει πιστεύω απόλυτα,για τον όμιλο του.....ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΒΑΡΑΤΕ ΤΩΡΑ..............................
ΣΥΓΝΩΜΗ.....ξέχασα...............έχει μαλακά και αφρώδη υλικά!!!!!
καλος στον εγκέφαλο...?
το 160αρη γκολφ είναι λίγο πιο γρήγορο ? δηλ το πολύ πως είναι ? -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Kαλά λες λοιπόν.Στο 1990 είναι το 2άρι
Έχεις δίκιο, το Τζαζ το 1.200 με τα 90 άλογα και με 99 το 1330, το Γιάρις το 1330 με τα 100, το Κόρσα 1.200 με τα 83, το Κολτ με πεντάρια και εξάρια αυτόματα εδώ και χρόνια, τα 75 αλόγατα στα 1.100 και τα 95 στα 1.300, το Σουίφτ 1.200 των 94 ίππων, οι πολλές αυτοματίκλες των Βαγκέων, τα εξάρια χειρός κάποιων εκ των ανωτέρω, το 1300άρι πετρέλαιο Κόρσα των 95 ίππων, είναι πιο πίσω σε αυτό το θέμα από το Μάζντα 2.
Το δε Στάρλετ ΕΡ91 του '90 που είχε 4άρι ότο ή 5άρι χειρός και 81 άλογα στα 1330 κυβικά, και αυτό πιο πίσω από το Μάζντα εννοείται.επειδή έχω οδηγήσει πολύ το 2 (με τις 16άρες... το κοπάνημα της αρκούδας) δεν υπερτερεί κάπου του ανταγωνισμού... ίσα ίσα... πέρα από το ντιζάιν που σε πολλούς -και εμου- αρέσει...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Παιδια μην υπερβαλετε. Τα mazda δεν εχουν κορυφαιες επιδοσεις αλλα δεν σερνονται, ισως λογω και βαρους. Το 6 π.χ. Ειναι ταχυτερο απο οσο δειχνουν τα 120 αλογα του.Sent from my Neo V using Tapatalk.
235km/h με μ.κ. τα 7,5 ?
-
Δεν είπα κάτι τέτοιο Κωνσταντίνε.
-
Το 6αρι 1.8 τετοιο καιρο του 08 το εκανα testdrive. Ενα μειονεκτημα του βρηκα και εχει αναφερθει αρκετες φορες παραπανω. Επιδοσεις. Οριακα προθυμος και ενα κιβωτιο που συνεργαζοταν με τον 1.8 ΜΟΝΟ για χαμηλη καταναλωση. Αυτο το πακετο χαλουσε ολη την θετικη εικονα στησιματος, συμπεριφορας, εμφανισης και ποιοτητας του 6. Λιγες μερες μετα οδηγοντας το -ασχετο με το 6- Eos 1,4 122hp ειδα την διαφορα σε προθυμια, ροπη, δυναμη του Τsi και μαλιστα σε ενα αμαξι που εχω την εντυπωση ειναι βαρυτερο.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
επειδή έχω οδηγήσει πολύ το 2 (με τις 16άρες... το κοπάνημα της αρκούδας) δεν υπερτερεί κάπου του ανταγωνισμού... ίσα ίσα... πέρα από το ντιζάιν που σε πολλούς -και εμου- αρέσει...
To βρήκες δηλαδή το ίδιο με το Γιάρις και το Κόρσα ;
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Παιδια μην υπερβαλετε. Τα mazda δεν εχουν κορυφαιες επιδοσεις αλλα δεν σερνονται, ισως λογω και βαρους. Το 6 π.χ. Ειναι ταχυτερο απο οσο δειχνουν τα 120 αλογα του.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
235km/h με μ.κ. τα 7,5 ?
αυτο καταλαβες;;;;;;;
235 εχω δει στο GPS και 7,5 ειναι η μικτη μου.....για τις διαδρομες που ΕΓΩ κανω και ΔΕΝ περιλαμβανει πολυωρο σταματα-ξεκινα κτλ
το 6 ειναι 1300κιλα και εχει τον πολυ καλο αεροδυναμικο συντελεστη 0,27Cx που αγνοειτε τον ρολο του σε θεματα τελικης και καταναλωσης αλλα ειναι ολα τα λεφτα εκει ψηλα
τελος αποδιδει 123hp στον τροχο....... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
235 εχω δει στο GPS
τελος αποδιδει 123hp στον τροχο.......
Δηλαδή καμιά 140 στον στρόφαλο .
ΝΑ το πεις στην Mazda να αλλάξει τα προσπέκτους .
MAZDA 6