-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Να που και η Skoda που κάποτε τα S110L και τα Estelle που τα πέρναμε με ανταλλαγή προϊόντων απο τους Τσέχους, (ένα αυτοκίνητο για κάθε ένα τόνο πατάτες) και που ήταν άριστα σαν κοτέτσια και σκυλόσπιτα, να που ξαφνικά λοιπόν τα αυτοκίνητά της γίνανε θέμα συζήτησης.Ε ρε! πως αλλάζουν οι καιροί!
Δεν καταλαβαίνω τι θές να πείς..??? Γράφει πουθενά οτι το θέμα συζήτησης αυτού του topic είναι οι Τσέχοι και τα skoda τους...???Απλά κάποια παιδία σχολίασαν μια photo (καλώς ή κακώς)........και αυτό ήταν.......!!!Και τα αυτοκίνητά τους έχουν γίνει θέμα (θετικής) συζήτησης εδώ και μερικά χρόνια και 'άξια' πιστεύω.....
Να δώ που θα μένουν οι κότες και οι σκύλοι πλέον...... Σε τίποτα ιαπωνικά...?????Πλάκα σου κάνω......'takiskoym'
-
Εντάξι Στέφανε, και εγώ πλακίτσα κάνω όπως καταλαβαίνεις.
Και στον πάτο της γραφής ας υπάρχει και κάποιος στο forum που τελείως καλοπραίρετα ανάβει πότε-πότε τα αίματα. Το θέμα είναι στο πόσοι τσιμπάνε.Τώρα όσον αφορά τα σημερινά Skoda, φαίνεται ότι είναι άκρως αξιόπιστα αυτοκίνητα. Απλά όμως θα μου επιτρέψεις να θυμήσω ότι έμείς οι Ελληνες κάπου πέφτουμε πολύ εύκολα θύματα του marketing. Για παράδειγμα:
Morris 1100 και Moretti.
FIAT 128 και Zastava 101, τότε το λέγαμε και Zastava 128
Renault 16 και Dacia 1200 αυτά τα δύο δεν τα ξεχώριζες εύκολα
FIAT 124 και SEAT 1200 αλλά και Lada 1200. Αλλάζαμε το σήμα της Lada με αυτό της FIAT, όσο για τα SEAT ήταν τα ποιό πλούσια και δεν αλλάζαμε τίποτα.
ΟPEL Kadett και Daewoo 1200, ευτυχώς γιατι ενώ ήταν πανομοιότυπα εκτός απο τη μάσκα του Κορεάτικου που ήταν τελείως διαφορετική
Mertcedes και Daewoo και μάλιστα όταν κάπου είναι γραμμένο το περίφημο Power by License of Mercedes, έ τότε τι τα θέλετε τι τα γυρεύετε!
Και βέβαια σήμερα Η SEAT Volkswagen Group. Οταν κάποτε έιχα το Cordoba είχα την αίσθηση ότι είχα το Jetta της WV. Μόνο που το Jetta σε σχέση με το Cordoba ήταν η μέρα με τη νύχτα.
Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και με τη Skoda. Σύγουρα ότι δεν είναι σε καμιά περίπτωση και με τίποτα Audi A3 ή A4. Αλλά όμως υπάρχει η ψευαίσθηση.
Οσο για τα Ιαπωνικά, βρίσκομαι εκεί εδώ και λίγα χρόνια, όχι τόσο για τα προϊόντα τους αλλά για το after sales που δεν παίζεται καθώς επίσης για την καλύτερη μεταπώληση σε σχέση με άλλα.
Τώρα όσον αφορά το κύριο θέμα που δεν είναι άλλο απο την ηχορύπανση. Θα συμφωνήσω με όλους σας ότι το πράγμα έχει παραγίνει. Εγω έχω και ένα γειτονόπουλο με κάποιο φτιαγμένο μοντέλο που θέλει όταν ξεκινά απο το σπίτι του και σε ένα δρόμο 50-60 μέτρων μέχρι την κύρια αρτηρία να σκάσει 3-4 φορές το turbo του. Ξέρεις πόσες φορές μου έρχεται να πιάσω την καραμπίνα? αλλά πάντα στο τέλος η λογική υπερισχύει.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Φιλαρακο, θα τα χαλασουμε!! Δε θα περασω εγω αερα με το αυτοκινητο μου, να στραβωσω τις ζαντες μου, απο τις λακουβες και τα σαμαρια που εχουν αφησει/βαλει στον δρομο, επειδη εσυ εχεις ενα αυτοκινητο το οποιο δε σε νοιαζει να στραβωσει η ζαντα και τρεχεις να προλαβεις το μαθημα, επειδη κοιμοσουν και αργησες!!
στο κατω - κατω, προσπερνα!έλα ρε, ξέρεις ότι δε το είπα τόσο απόλυτα. Και το σουϊφτάκι έχει ψυχή αλλά και δεν είμαι παράλογος να απαιτώ από τους άλλους να περνάνε με τις αλουινένιες και τις πιο σκληρές αναρτήσεις με όσα περνάω εγώ. Απλά μερικά τυπάκια κόβουν τελείως! στα σαμαράκια, τα περνάνε διαγώνια, ανιχνεύουν τη κάθε λακουβίτσα κάνοντας απίστευτα σλάλομ μη κοιτώντας αν έχουν μηχανάκι ή άλλο αμάξι δίπλα τους και τελικά γίνεται χαμός. Τελικά, κάποιοι έχουν παρασκληρύνει το αυτοκίνητο τους, αλλά δεν είναι έτοιμοι να κάνουν τις αντίστοιχες παραχωρήσεις στην άνεση τους, οπότε κάνουν όλα αυτά που λέω. Όπως λέει και ο στέφανος, δεν παθαίνει και τίποτα στην τελική το αμάξι
Μια και μίλησα για χαλάνδρι, δηλαδή εσύ στη μεταμορφώσεως κόβεις ΤΕΛΕΙΩΣ στα σαμαράκια και στις λακουβίτσες που έχει και αρχίζεις τα σλάλομ(ρε λες πιο παλιά να είχαμε βριστεί εκεί; ) -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
έλα ρε, ξέρεις ότι δε το είπα τόσο απόλυτα. Και το σουϊφτάκι έχει ψυχή αλλά και δεν είμαι παράλογος να απαιτώ από τους άλλους να περνάνε με τις αλουινένιες και τις πιο σκληρές αναρτήσεις με όσα περνάω εγώ. Απλά μερικά τυπάκια κόβουν τελείως! στα σαμαράκια, τα περνάνε διαγώνια, ανιχνεύουν τη κάθε λακουβίτσα κάνοντας απίστευτα σλάλομ μη κοιτώντας αν έχουν μηχανάκι ή άλλο αμάξι δίπλα τους και τελικά γίνεται χαμός. Τελικά, κάποιοι έχουν παρασκληρύνει το αυτοκίνητο τους, αλλά δεν είναι έτοιμοι να κάνουν τις αντίστοιχες παραχωρήσεις στην άνεση τους, οπότε κάνουν όλα αυτά που λέω. Όπως λέει και ο στέφανος, δεν παθαίνει και τίποτα στην τελική το αμάξι
Μια και μίλησα για χαλάνδρι, δηλαδή εσύ στη μεταμορφώσεως κόβεις ΤΕΛΕΙΩΣ στα σαμαράκια και στις λακουβίτσες που έχει και αρχίζεις τα σλάλομ(ρε λες πιο παλιά να είχαμε βριστεί εκεί; )Οταν η μεταμορφωσεως ειχε τις λακουβες, και τα σαμαρακια (πολλα 'χτισμενα' στο δρομο και ενα 3Μ στο σχολειο) εκοβα σχεδον τελειως! Τα χτισμενα με 20, τα 3Μ γυρω στα 5!! Οταν το κακο παραγινε με τις λακουβες, απλα δεν χρησιμοποιουσα τον δρομο!! Τωρα εχει στρωθει με καινουργια ασφαλτο, οποτε ειμαστε κουλ! Τωρα ειμαι και εγω πιο κουλ (ενταξει, ποτε δεν παω με γκαζι στα σαμαρακια), αλλα αν πετυχω καμμια λακουβα με ενοχλει που τρανταζεται ολοκληρο μωρε!!
βεβαια, μιλαμε και για μια συγκεκριμενη περιοχη του Χαλανδριου, η οποια ΣΚΙΣΤΗΚΕ κανονικα, ετσι ??? Δουκισης, Μεταμορφωσεως, εκτος απο τα εργα, ειχε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ παρε-δωσε με νταλικες, οχι μονο για τα εργα της περιοχης, αλλα και του Σταυρου!!!
(το οτι αργησες, λογω υπνου, το αφηνεις ασχολιαστο, βλεπω, ετσι ?? )και για αλαφρυνει λιγακι το κλιμα, γιατι την πεσαμε ολοι στον Fabia, παιδες, αν θελετε να σας προσεχουν και να ξεχωριζετε, αγοραστε ΚΙΤΡΙΝΟ αυτοκινητο!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μη σας προσεξουν!! Μαλιστα παρα πολλες φορες θα δειτε ενα χαμογελο αναγνωρισης σε αυτους που σας κοιτανε, μερικοι, δε, θα σας σηκωσουν και το χερι, να σας χαιρετησουν!!! (τι καλοι ανθρωποι!!!)
(ειδικα αν κυκλοφορειτε το βραδακυ απο 11.20 μεχρι 12.00 το βραδυ )
Γελασα σημερα και δεν το 'χα στο προγραμμα! -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Φιλαρακο, θα τα χαλασουμε!! Δε θα περασω εγω αερα με το αυτοκινητο μου, να στραβωσω τις ζαντες μου, απο τις λακουβες και τα σαμαρια που εχουν αφησει/βαλει στον δρομο, επειδη εσυ εχεις ενα αυτοκινητο το οποιο δε σε νοιαζει να στραβωσει η ζαντα και τρεχεις να προλαβεις το μαθημα, επειδη κοιμοσουν και αργησες!!
στο κατω - κατω, προσπερνα!έλα ρε, ξέρεις ότι δε το είπα τόσο απόλυτα. Και το σουϊφτάκι έχει ψυχή αλλά και δεν είμαι παράλογος να απαιτώ από τους άλλους να περνάνε με τις αλουινένιες και τις πιο σκληρές αναρτήσεις με όσα περνάω εγώ. Απλά μερικά τυπάκια κόβουν τελείως! στα σαμαράκια, τα περνάνε διαγώνια, ανιχνεύουν τη κάθε λακουβίτσα κάνοντας απίστευτα σλάλομ μη κοιτώντας αν έχουν μηχανάκι ή άλλο αμάξι δίπλα τους και τελικά γίνεται χαμός. Τελικά, κάποιοι έχουν παρασκληρύνει το αυτοκίνητο τους, αλλά δεν είναι έτοιμοι να κάνουν τις αντίστοιχες παραχωρήσεις στην άνεση τους, οπότε κάνουν όλα αυτά που λέω. Όπως λέει και ο στέφανος, δεν παθαίνει και τίποτα στην τελική το αμάξι
Χημικέ, θα τα χαλάσουμε κι εμείς! Κι εγώ πάω οφιοειδώς για να αποφεύγω τις λακούβες και περνάω λοξά τα σαμαράκια αλλά προσέχω για τα μηχανάκια παρ'ό,τι αν γίνει η στραβή 'νομότυπα' δεν θα φταίω εγώ. Και ξέρεις ότι η 147 δεν είναι χαμηλωμένη και έχει ελαστικά με προφίλ 55 αλλά την προσέχω για να μην αρχίσει να βγάζει τριγμούς.
Σιχαίνομαι όταν κόβω ταχύτητα για να περάσω ένα χαντάκι και αρχίζει ο 'βιαστικός' από πίσω με το χρέπι ή τη τζιπούκλα να κορνάρει και να βρίζει γιατί τον καθυστερώ. Ας μάθουμε να σεβόμαστε και την περιουσία των άλλων, όχι μόνο τη δικιά μας!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
μερικοι, δε, θα σας σηκωσουν και το χερι, να σας χαιρετησουν!!! (τι καλοι ανθρωποι!!!)
(ειδικα αν κυκλοφορειτε το βραδακυ απο 11.20 μεχρι 12.00 το βραδυ )Τριαντάφυλλε, ξέρεις πολύ καλά ότι δεν είναι μόνο το χρώμα αλλά και το αυτοκίνητο, το οποίο στην περίπτωσή σου είναι κόκκινο (ή μήπως κίτρινο; ) πανί.
Για να δούμε, μετά την ανακατασκευή η Άλφασουντ θα είναι μάλλον κίτρινη (Sunflower Yellow) οπότε θα δούμε αν φταίει μόνο το χρώμα ή και η μάρκα.
-
Άντε ρε φλώροι!!!
ρε καλά κάνετε και προσέχετε τα αμάξια σας, λογικό να κόβεις στις λακκούβες, μας το λέγανε και οι 'παλιοί' αν θυμάστε. Απλά κάπου υπάρχει η υπερβολή των 0χλμ πριν το σαμαράκι και όταν τα σαμαράκια είναι διαδοχικά τα παίρνεις στο κρανίο. Αλλιώς οκ, άλλωστε και όσοι έχουν συνεπιβάτες και μωρά κόβουν για να μη τα κάνουν φραπέ
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Για να δούμε, μετά την ανακατασκευή η Άλφασουντ θα είναι μάλλον κίτρινη (Sunflower Yellow) οπότε θα δούμε αν φταίει μόνο το χρώμα ή και η μάρκα.
Sunflower Yellow.. θα ειναι ιδιο με το δικο μου.... Εχεις δικιο... δεν εχω δει αλφα - ταξι!!
αντε να δουμε!! -
Ρε παιδια ας μην κανουμε ετσι για τα σαμαρακια ή για καποιους οδηγους που κοβουνε ταχυτητα. Προς θεου δεν ειμαστε η μονη χωρα που τα εχουμε !!! Κανουμε λες και ειμαστε οι μονοι αδικημενοι στον πλανητη και ολες οι αλλες χωρες ειναι παραδεισος.... Το ιδιο προβλημα με τα σαμαρια υπαρχει και στην Αγγλια και οι δρομοι τους σαν ποιοτητα ειναι σαν τους δικους μας και χειροτεροι γιατι συνεχεια τους σκαβουνε ! , ακομα και κανονικο αυτοκινητο αμα εχεις πρεπει να κοψεις αρκετα για να περασεις τα σαμαρια και τις διαφορες λακκουβες αλλιως θα σου μεινει κανα διαφορικο στο χερι !!!
-
Εχθές το απόγευμα 18:00 γυρνώντας απο το γραφείο , ήμουν στη Λ.Γαλατσίου (κάθοδος)..!!!Κάποια στιγμή χτυπάει το κινητό μου , so ...'πιάνω' δεξιά - σταματάω και απαντάω !!!Μιλώντας στο κινητό......τρομάζω νομίζοντας οτι κάνει σεισμό (βλέπετε , έχω πρόσφατες
μνήμες απο το σεισμό του καλοκαιριού-Λευκάδα).......................Πρίν προλάβω να βγώ απο το αυτοκίνητο.....νιώθω το στομάχι μου και όλο το αμάξι να 'τραντάζεται'...σε ρυθμούς...όχι σεισμού αλλα ενός σκληροπυρηνικού τσιφτετελλοειδούς κομματιού....!!!!!Γυρνάω και τί να δώ........
......ένα ford escord κόκκινο 'τίγκα' φιμέ που όμως ξεχώριζαν οι πολύχρωμες χάντρες κρεμασμένες στο εσωτ.καθρέπτη...!!!!
Μη πολυλογώ.......λόγω κίνησης ηταν σταματημένος δίπλα μου και δεν μπορούσα να μιλήσω στο κινητό....!!!!Του έκανα 'νεύμα' να χαμηλώσει λίγο γιατι μίλαγα στο κινητό αλλά ο τύπος μου το 'έπαιζε τρελίτσα'......και καλά του στύλ ...'δε σ'ακούω'....'τί μου λές'...!!!!
Πολύ απλά το έκλεισα και συνέχισα απο πίσω του να δώ τα όρια αντοχής των αυτιών του , όπως και όλων των δίπλα οδηγών-ταλαίπωρων....!!!!Τουλάχιστον 5-6 αυτοκίνητα του έκαναν παρατήρηση.....αλλά αυτός ηταν 'αλλού'.......
Δε θα κάνω σχόλια.........μάλλον θα πάω στο topic 'μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά' γιατί το κακό ξεκινά απο εκεί και όχι απο τα παιδικά τραύματα του εν'λόγω 'τσιφτετελο-μερακλή'!!!
-
Γι'αυτό πρέπει πάντα στο αυτοκίνητο να έχεις μια πολύ δυνατή ντουντούκα!
-
Ο χρήστης FABIAMANIAC έγραψε:
Πρίν προλάβω να βγώ απο το αυτοκίνητο.....νιώθω το στομάχι μου και όλο το αμάξι να 'τραντάζεται'...σε ρυθμούς...όχι σεισμού αλλα ενός σκληροπυρηνικού τσιφτετελλοειδούς κομματιού....!!!!!Γυρνάω και τί να δώ........χαχαχαχαχα, τρομερο!!
λοιπον, αγαπητε φιλε, απ' αυτο το περιστατικο, εγω ενα συμπερασμα βγαζω!!! Μηπως οι κοιλιακοι μας ειναι λιγο χαλαροι ??
και εμενα μου ετυχε αυτο χθες το βραδυ! Στην αρχη ενιωθα το στομαχι μου να κουνιεται.. μετα ακουγα ενα μπουμ μπουμ και υστερα ηρθαν οι μελισσες!! Δε βαριεσαι... Γυμναστηριο.. Δεν θελει κοπο... θελει τροπο!! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Πρίν προλάβω να βγώ απο το αυτοκίνητο.....νιώθω το στομάχι μου και όλο το αμάξι να 'τραντάζεται'...σε ρυθμούς...όχι σεισμού αλλα ενός σκληροπυρηνικού τσιφτετελλοειδούς κομματιού....!!!!!Γυρνάω και τί να δώ........
χαχαχαχαχα, τρομερο!!
λοιπον, αγαπητε φιλε, απ' αυτο το περιστατικο, εγω ενα συμπερασμα βγαζω!!! Μηπως οι κοιλιακοι μας ειναι λιγο χαλαροι ??
και εμενα μου ετυχε αυτο χθες το βραδυ! Στην αρχη ενιωθα το στομαχι μου να κουνιεται.. μετα ακουγα ενα μπουμ μπουμ και υστερα ηρθαν οι μελισσες!! Δε βαριεσαι... Γυμναστηριο.. Δεν θελει κοπο... θελει τροπο!!Άσε για να μήν πούμε για τον ένα επιπλέον 'κρυφό' αερόσακο του fabia.....(βλ. κεντρικός κοιλιακός ).........!!!!Γυμναστήριο απαραίτητα για να με χωράει το 'hatchback' (υπερβάλλω )!!!!
Βασικά χρειαζόταν στη περίπτωση αυτή να του σπάσει κάποιος το πίσω παρμπριζ .....να φανεί και καλά οτι έγινε απο τη πολύ δυνατή ένταση..!!!Εκεί να έβλεπα αν θα με άκουγε ο τύπος μετά.....
-
απλα σε τετοιες περιπτωσεις κλεινεις τα παραθυρα και περιφρονεις τον καψουρη
το μονο που καταφερνει ειναι να δειχνει το 'κατωτατο' επιπεδο του
-
Ο χρήστης DimisGR έγραψε:
απλα σε τετοιες περιπτωσεις κλεινεις τα παραθυρα και περιφρονεις τον καψουρητο μονο που καταφερνει ειναι να δειχνει το 'κατωτατο' επιπεδο του
ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΔΙΠΛΑ ΗΧΟ-ΘΕΡΜΟ ΜΟΝΩΤΙΚΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΣΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΕΠΙΤΟΠΟΥ!!!!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΔΙΠΛΑ ΗΧΟ-ΘΕΡΜΟ ΜΟΝΩΤΙΚΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΣΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΕΠΙΤΟΠΟΥ!!!!Να προτεινω κατι ποιο φτηνο ? ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ
-
Ο χρήστης DimisGR έγραψε:
ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΔΙΠΛΑ ΗΧΟ-ΘΕΡΜΟ ΜΟΝΩΤΙΚΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΣΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΕΠΙΤΟΠΟΥ!!!!
Να προτεινω κατι ποιο φτηνο ? ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ
Παιδιά.......στο συμβάν που έζησα χθές.....δε νομίζω να υπάρχει κάτι που να 'μονώνει' τον ήχο...!!!!Και σε άρμα μέσα να ήμουν πάλι θα το ένιωθα....!!!!Τρανταζόταν το αυτοκίνητο λέμε......!!!!Παράνομος 100% για ηχορύπανση.......απορώ πώς δε βγήκε το βράδυ στα δελτία...'σεισμική δόνηση 8 τσιφτετελο-ρίχτερ' στη Γαλατσίου......!!!!!
-
ασε που να δεις και κατι αληταραδες με κατι ραλλυ με εξατμισεις group N.
δε θα πιασω ενα στα χερια μου???
θα δει τι θα του κανωπαντως απο ηχητικης αποψης μου την σπανε περισσοτερο τα ηχοσυστηματα καθως και οι συναγερμοι (αυτοκινητων και σπιτιων)
-
Γνωμη μου ειναι να κανεις την παλαβη και να μην μπλεκεσε γιατι δεν ξερεις τι μπορει να ειναι ο αλλος και τι κουβαλαει, μπορει με το παραμικρο να εξαγριωθει (πχ. μια παρατηρηση)...... Δεν ειναι καιροι για ηρωισμους... Ιδιαιτερα τωρα που κυκλοφορουν Ρωσοποντιοι & Αλβανοι
Ενα μεγαλο ποσοστο που προκαλει ηχορυπανση ειτε με την μουσικη, ειτε με τα μοντιφαρισμενα LADA ειναι κυριως Ρωσοποντιοι (απ'οτι βλεπω στην Θεσ/νικη). Δεν θα ηθελα να κανω καβγα μαζι τους παντως
Δυστυχως η αστυνομια ειναι αυτη που πρεπει να αναλαμβανει να συμμορφωνει τετοιους παραβατες και οχι οι πολιτες ! Για αυτο δεν τους πληρωνουμε αλλωστε ? Αλλα δυστυχως αυτοι εχουν τον χαβα τους , ξερουν μονο να στηνουν μπλοκα και να σε γραφουν γιατι ετρεχες με 10 χλμ. στα γελοια ορια που εχουν.... Δεν τολμανε να πανε σε γειτονιες Ρωσοποντιων να κανουν ελεγχο γιατι ξερουν οτι θα τους φανε λαχανο ! Αυτη ειναι η ΕΛ.ΑΣ. που **υποτιθετε **οτι μας προστατευει
-
Oποτε περναω απο 'σαμαρακια' ειδικα βραδυ,γκαζωνω και κορναρω,κοντρα στους περιοικους που θελουν την ησυχια τους και τον δρομο για ιδιωτικη χρηση.Και ας ειναι λιγο 'κουτσουρο' πισω...
Θόρυβος από "φτιαγμένα" αμάξια, μηχανές, στερεο