-
Δυστυχώς για το ατμοσφαιρκό δίλιτρο δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές!
Πρόγραμμα και εξάτμιση το πολύ μέχρι 20 άλογα από εδώ-->
http://www.amdtechnik.com/products.vari ... riantid=75 -
Aυτο του ειπα και εγω και γιαυτο ψαχνετε
ειδε και revo και abt αλλα ολα τοσο δινουν -
Επανερχομαι στο θεμα της -πραγματικα- απιστευτα χαμηλης καταναλωσης του tsi 122. Σημερα εκανα το ταξιδι Θεσσαλονικη - Λαρισα (170χλμ περιπου). Ειχα το cruise control στα 135χλμ/ωρα στον αυτοκινητοδρομο και στο υπολοιπο μερος της διαδρομης ( Τρελα πηγμένος περιφερειακός στις 7:30 το πρωι -Πλαταμωνας - Τεμπη- Εξω απο Λαρισα) πηγαινα με τη ροη απο 70 εως 110χλμ/ωρα εκτος φυσικα απο τον περιφερειακο που οι ταχυτητες ηταν πολυ χαμηλοτερες με 1η νεκρα κτλ. Οταν εφτασα στη Λαρισα και αφου ειχα κανει μερικους κυκλους για να βρω παρκαρισμα, το trip computer μου εδειξε τα παρακατω απιστευτα αποτελεσματα. Να σημειώσω πως έκανα και τη παράκαμψη των διοδίων της Λεπτοκαρυας
1)Διάρκεια: 2 ώρες και 6 λεπτά.
2) Απόσταση 174km
3) Μέση κατανάλωση 6,5λιτρα/100χλμΥΓ. Θα ηθελα να ηξερα το bravo,delta, series 1 αν μπορουν νε πετυχουν τετοια καταναλωση στον ξυπνιο τους
ΥΓ2. Δεν ειχα καθολου στο μυαλο μου πως θα πετυχω χαμηλη καταναλωση, πηγαινα οπως παει ολος ο κοσμος δηλαδη ετρεχα εκει που μπορουσα και πηγαινα νορμαλ στα δυσκολα κοματια. -
Ουαου!!!
-
Φίλος που νοικιάζει αμάξια συχνά (η εταιρεία δεν του πληρώνει έξοδα για το δικό του αλλά πληρώνει το νοίκι) μου λέει ότι το Γκολφ ΤΣΙ καίει ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ λιγότερο από το Πόλο 1.4 για Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Επίσης με το ΤΣΙ πηγαίνει και πιο γρήγορα.
-
'Ετσι που πάνε τα οικονομικά μας όλοι στον κύριο ΤΣΙ θα καταλήξουμε αργά ή γρήγορα. Και καλά θα κάνουμε
-
Στα 135 πόσες στροφές είχες με την 6η;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Φίλος που νοικιάζει αμάξια συχνά (η εταιρεία δεν του πληρώνει έξοδα για το δικό του αλλά πληρώνει το νοίκι) μου λέει ότι το Γκολφ ΤΣΙ καίει ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ λιγότερο από το Πόλο 1.4 για Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Επίσης με το ΤΣΙ πηγαίνει και πιο γρήγορα.Τυχαινει πριν το γκολφ να οδηγουσα πολο 1,4 100ps με προγραμμα. Στο ιδιο ταξιδι υπολογιζω οτι η καταναλωση θα ηταν περιπου 8λιτρα/100.
Στα 135 πόσες στροφές είχες με την 6η;
2900-3000.
-
αμα ειχε το 7αρι dsg θα ειχε ακομη λιγοτερες
-
Πραγματικα εντυπωσιακες οι καταναλωσεις του μικρου TSI.
Εγω με το bravo(150 αλογα) κατω απο 9 δεν μπορω να δω με τιποτα(εντος πολης)αλλα επειδη δεν μ'αρεσει να σερνομαι το παταω και τελικα η μεση μου καταναλωση ειναι στα 10.
Νομιζω ομως οτι και οι καταναλωσεις του TSI 140 ειναι μικροτερες απο τις δικες μου.
Δεν περιμενα οτι θα το πω αυτο αλλα....ΜΠΡΑΒΟ στην VW!! -
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Πραγματικα εντυπωσιακες οι καταναλωσεις του μικρου TSI.
Εγω με το bravo(150 αλογα) κατω απο 9 δεν μπορω να δω με τιποτα(εντος πολης)αλλα επειδη δεν μ'αρεσει να σερνομαι το παταω και τελικα η μεση μου καταναλωση ειναι στα 10.
Νομιζω ομως οτι και οι καταναλωσεις του TSI 140 ειναι μικροτερες απο τις δικες μου.
Δεν περιμενα οτι θα το πω αυτο αλλα....ΜΠΡΑΒΟ στην VW!!Εντος πολης βλεπω γυρω στα 8 λιτρα οταν δεν εχει κινηση, και με κινηση (1η-2α) σιγουρα 9-10.
-
Εύκολα κάνεις οικονομία με τον κινητήρα των 122. Εκτός πόλης χωρίς να 'σκέφτεσαι την οικονομική οδήγηση' καις γύρω στο 7,5-8 ενώ όσο και να το έχω πιέσει άλλες φορές μου έδειξε μέχρι 9.
Μια άλλη απορία που έχω: έχω παρατηρήσει κάποιες φορές (όχι πάντα), ότι αφήνοντας το γκάζι, με ταχύτητα στο κιβώτιο και σε ταχύτητες από 60-70 μέχρι 110 περίπου (ποτέ παραπάνω, 1-2 φορές με μικρότερη ταχύτητα) ακούγεται από το χώρο του κινητήρα ένας θόρυβος που μοιάζει με θόρυβο σαν να έχει πάθει λάστιχο ή να ακουμπάει ένα μέρος του αυτοκινήτου στο έδαφος. Ένα πράγμα σαν γρατζούνισμα δηλαδή.. Επειδή δεν είχα ποτέ αυτοκίνητο με τουρμπινα παίζει να είναι κάτι εξαιτίας αυτής ή να το πάω στην αντιπροσωπεία να το δούνε? -
Δεν έχω συνολική άποψη για το Golf των 122 ίππων, αλλά δεν με συγκινούν και πολύ οι καταναλώσεις που βλέπω να δημοσιεύονται στο forum. Με τι βενζίνα (95άρα ή 100άρα) είναι οι καταναλώσεις του Golf που δίνονται? Έχει σοβαρότατη διαφορά στην τιμή.
Να θυμίσω ότι η VW (και οι Fiat, Renault) ξεκίνησαν τα καθημερινά turbo διαφημίζοντας ότι προσφέρουν οικονομία και χαμηλότερους ρύπους ενώ έχουν λύσει παράλληλα τα όποια προβλήματα αξιοπιστίας υπήρχαν.Θα αναφέρω 3 παραδείγματα κατανάλωσης όχι turbo οχημάτων, παρόλο που μερικά αυτοκίνητα είναι άλλου χαρακτήρα :
**Τoyota Prius **συναδέλφου μέση μικτή κατανάλωση 6,6 lt/100 μετρημένη σε ετήσια βάση με βάση τους ανεφοδιασμούς βενζίνης που γίνονται κατά καιρούς (τηρείται αρχείο για το λογιστήριο). Χρήση 70% Αθήνα με χρήση έως και δακτύλιο και 30% εθνική 110-140 χαω με φορτίο την 4μελή οικογένεια σε αυτή την περίπτωση.
**Rover 75 1.800 **(1430 kg βάρος κενό, 1999 μοντέλο, 120 HP, 120.000 χλμ, βενζίνα 95άρα).
Κατανάλωση σε εθνική 7,8 lt/100 πολύ σταθερή με 110-140 χαω, 7,4 lt/100 ελάχιστη,
8,8 lt/100 μέγιστη εθνικής με πάτημα 120-180 χαω.
Κατανάλωση Αθήνας 9,5-11 lt/100 με συνήθισμένη 10,5 lt/100.**Toyota Corolla 1.600 ** (2006 μοντέλο 5Θ, βενζίνα μόνο 95άρα, λίγα χλμ στο κοντέρ)
Κατανάλωση σε εθνική 7 lt/100 χαλαρά με 110-140 χαω, ποτέ πάνω από 8,3 lt/100 σε αρκετά σβέλτη οδήγηση. -
Προσωπικά 95άρα βενζίνη.
Μου φαίνονται υπερβολικά χαμηλές οι καταναλώσεις που δίνεις, ιδιαίτερα για το 75 (1800!) σε σχέση με το Prius, μακάρι να είναι έτσι. -
Eπειδή εγώ ευθύνομαι για τα 35.000 χλμ από 120.000 χλμ του 75, μπορώ να σε διαβεβαιώσω για τα νούμερα. Πολλές φορές στην εθνική πορεύομαι με cruise control ρυθμισμένο στις 4.000 σαλ. που αντιστοιχεί με 5η σε 140 κοντέρ (133+ πραγματικά).
Πάντα οι μετρήσεις γίνονται με τον κλασσικό τρόπο, δηλαδή στο βενζινάδικο και με την ένδειξη της αντλίας και του οδόμετρου και όχι τι λέει το καντράν σε lt/100.Το Prius έχει κουφάνει κόσμο, αν και κάποιοι στο γραφείο αρχικώς περίμεναν ακόμη χαμηλότερα. Το Corolla είναι πολύ σταθερό στα νούμερά του για να γίνεται λάθος.
Γενικώς παραμένω ακόμη επιφυλακτικός για τα καθημερινά turbo (πρόσεξε, όχι αρνητικός). Μάλλον σπανίζει που χρησιμοποιείς 95άρα. Από πρόχειρη δημοσκόπηση στο γραφείο και από πελάτες και συναδέλφους, ίσως να μιλάμε ότι πάνω από 85% να βάζουν 100άρα.
Πρόχειρα συγκρίνοντας π.χ. 7 lt/100 με 95άρα και 7,5 lt/100 με 100άρα σημαίνει +25% κοστολόγιο καυσίμων στη β' περίπτωση. -
το Golf GT των 170 ΗΡ θέλει 100άρα βενζίνη (98 λέει ο κατασκευαστής δηλαδή 100).
Τα υπόλοιπα TSI με 95αρα βενζίνη δεν έχουν θέμα. -
Μία λεπτομέρεια μόνο.
Το πρόβλημα της σύγκρισης των καταναλώσεων διαφορετικών αυτοκινήτων με διαφορετικούς οδηγούς είναι ότι ανάλογα με το πόσο βαρύ πόδι έχει ο καθένας αναλόγως διαμορφώνεται και η κατανάλωση.Και εξηγούμαι:
Το ίδιο αμάξι (Golf V 1.6FSI) το οδηγώ εγώ για περίπου 2000km (2050κάτι για την ακρίβεια) στις διακοπές μετακινώντας πάντα 2 ή 4 άτομα.Μέση κατανάλωση σύμφωνα με το B.C. ήταν 7,6lt/100km
Με το που το αφήνω στον πατέρα μου, μηδενίζουμε πάλι το Β.C. Έκανε 2100km, στους ίδιους δρόμους και σε περίοδο διακοπών με παρόμοιες κυκλοφοριακές συνθήκες. Η συνολική κατανάλωση που είδα? 9,2lt/100km.
Και μιλάμε για το ίδιο αμάξι...Προσωπική μου άποψη είναι ότι κακώς μπαίνουμε στο τρυπάκι 'πόσο καίει το δικό σου να σου πω πόσο καίει το δικό μου?'.Μπορεί ο άλλος που πήρε το 1.8lt να πηγαίνει πάρα πολύ χαλαρά, να πατάει πολύ λίγο το γκάζι ή να οδηγεί πολύ-πολύ ομοιόμορφα όταν ένα άλλο αμάξι με 1.4lt μηχανή μπορεί να κάψει αρκετά περισσότερο γιατί ο οδηγός του έχει πιο...επιθετικό στυλ οδήγησης.
Αν δεν οδηγεί έστω ο ίδιος οδηγός το εκάστοτε αυτοκίνητο, δε νομίζω ότι μπορεί να βγει κάποια άκρη.π.χ. Εμένα το Golf IV 1.4lt που είχα, μου έγραφε καταναλώσεις από 9,2lt/100km ως 8,6lt/100km. Αυτό σημαίνει ότι το Golf είναι πιο ενεργοβόρο από το Rover ή από το Corolla που προαναφέρθηκαν?
(τυχαία τα παραδείγματα απλά και μόνο για να σας δώσω να καταλάβετε τι εννοώ) -
To πρωϊ στο πάρκιγκ είχε ένα passat cc και το περιεργάστηκα αρκετή ώρα. Πανέμορφο αυτοκίνητο από όποια οπτική γωνία και αν το παρατηρείς. Από μπροστά ιδίως είναι ιδιαίτερα επιθετικό λες και θα ορμήξει να σε κατασπαράξει με ήπιο όμως τρόπο, ηρεμία και αγριάδα μαζί
-
Στο δικο μου εννοειται βαζω παντα απλη αμολυβδη καθως θεωρω πεταμε χρηματα την 100αρα.
Η μεση καταναλωση απο τοτε που αγορασα το αυτοκινητο με βαση το TC το οποιο δεν εχει διαφορες με τη μετρηση της αντλιας ειναι περιπου 7.5-7.7 λιτρα/100χλμ. Λεω περιπου γιατι μετα απο καποια χιλιομετρα ή ωρες οδηγησης μηδενιζει το 'μεγαλο' TC για οσους ξερουν.Το prius το αφηνω στην ακρη, οσο αφορα το corolla και το 75 καινε αρκετα περισσοτερο απο το δικο μου αυτοκινητο,με βαση τα στοιχεια που δινεις, χωρις να προσφερουν το αντιστοιχο γκαζι - ροπη.
-
ωραιο ειναι...λιγο αεροπλανοφορο βεβαια αλλα για ανοιχτο δρομο μια χαρα ειναι...
VW FORUM