-
ερωτηση: η πεμπτη βαλβιδα στον 1,800 τι ειναι???? εισαγωγης ή εξαγωγης???
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ερωτηση: η πεμπτη βαλβιδα στον 1,800 τι ειναι???? εισαγωγης ή εξαγωγης???[list:1erh9h85]3 εισαγωγης 2 εξαγωγης[/list:u:1erh9h85]
-
danke.....
-
Εχει τυχει να ακουσει κανεις για κομμενη βαλβιδα απο ξεπρεσαρισμα εδρας σε 20 vt ;Ενα προβλημα που εχει τυχει και σε μενα αλλα και σε κανα 2 αλλες περιπτωσεις και φυσικα οδηγει στην ολικη καταστροφη του κινητηρα.
-
Ρε σεις VAGοι στο Golf IV πάνω από την μπαταρία έχεις στο κουτί τρείς 30άρες ασφάλειες μια για το ψυγείο, μια ρελέ και abs και άλλη μια πάλι ρελέ και abs ........
Πρίν από ένα χρόνο κάηκε η ασφάλεια του ψυγείου μετά από τέσσερα χρόνια ευτυχώς είχε δροσούλα και όταν πήγα στο συνεργείο και την άλλαξα του λέω δώσε και δυο να τις έχω για ώρα ανάγκης.....
Και χθες τσουπ το λαμπάκι του ABS κάνω μια δυο να σιγουρευτώ 'λέω λες να είναι ασφάλεια ' κάνω δεξιά ανοίγω καπό και βλέπω δυο ασφάλιες για abs τις αλλάζω και τις δυο και όλα καλά... κύριος.....
Είναι λογικό να καίγονται μετά από τέσσερα και πέντε χρόνια οι ασφάλειες????πάντως να έχετε πάντα μαζί τρεις 30 άρες πλακέ δυο δεκάρες και μια πεντάρα ποτέ δεν πάνε χαμένες!!!!!!!
-
[list:1th6boyk]Α καλαα, κατι ειπες τωρα [/list:u:1th6boyk][list:1th6boyk]Ο 'Ρωμιος' δεν εχει ρεζερβα να αλλαξει, λαμπες κι ασφαλειες θα κουβαλαει μαζι του?[/list:u:1th6boyk][list:1th6boyk]Το ABS τραβαει πολυ ρευμα (αμπερ) οταν λειτουργει, ειναι λογικο να 'ψηνει' τις ασφαλειες.Σε καμια περιπτωση μην τοποθετειτε μεγαλυτερες.Καλυτερα να τις αλλαζεις καθε 5 χρονια παρα να ......λαμπαδιασεις, αν και αυτο ειναι προνομιο των ιταλων [/list:u:1th6boyk]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Το ABS τραβαει πολυ ρευμα (αμπερ) οταν λειτουργει, ειναι λογικο να 'ψηνει' τις ασφαλειες.Σε καμια περιπτωση μην τοποθετειτε μεγαλυτερες.Καλυτερα να τις αλλαζεις καθε 5 χρονια παρα να ......λαμπαδιασεις, αν και αυτο ειναι προνομιο των ιταλωνλογικό δεν είναι. Αν εννοείς αποδεκτό με κάποια περιθώρια υπομονής, σύμφωνοι
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το ABS τραβαει πολυ ρευμα (αμπερ) οταν λειτουργει, ειναι λογικο να 'ψηνει' τις ασφαλειες.Σε καμια περιπτωση μην τοποθετειτε μεγαλυτερες.Καλυτερα να τις αλλαζεις καθε 5 χρονια παρα να ......λαμπαδιασεις, αν και αυτο ειναι προνομιο των ιταλων
λογικό δεν είναι. Αν εννοείς αποδεκτό με κάποια περιθώρια υπομονής, σύμφωνοι
[list:2q4y6s7k]ε τοτε πες μου εσυ ποιος ειναι ο ρολος των ασφαλειων.Αν ηταν ετσι θα τραβουσαν κατευθειαν γραμμες χωρις ασφαλειες.[/list:u:2q4y6s7k][list:2q4y6s7k]επισης εχεις αναρωτηθει την περιπτωση ο κατασκευαστης να βαζει ενα 'κλικ' επιτηδες μικροτερη ασφαλεια?Κι επειδη γνωριζω την νοοτροπια των Γερμανων, σε θεματα ασφαλειας και καλωδιωσεων οι ανθρωποι δεν παιζονται [/list:u:2q4y6s7k]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
επισης εχεις αναρωτηθει την περιπτωση ο κατασκευαστης να βαζει ενα 'κλικ' επιτηδες μικροτερη ασφαλεια?ούτε να την διαννοηθώ δεν θέλω αυτήν την περίπτωση. Να μου καεί ασφάλεια από τα φώτα, άντε πάει καλά, να μ' αφήσει χωρίς ABS όμως?
Κι επειδη γνωριζω την νοοτροπια των Γερμανων, σε θεματα ασφαλειας και καλωδιωσεων οι ανθρωποι δεν παιζονται
Αν 'δεν παίζεσαι', βάζεις ακριβώς τις ασφάλειες που πρέπει. Επαναλαμβάνω: θεωρώ αποδεκτό να σου καούν μερικές ασφάλειες. Όχι λογικό όμως.
-
επισης εχεις αναρωτηθει την περιπτωση ο κατασκευαστης να βαζει ενα 'κλικ' επιτηδες μικροτερη ασφαλεια?
ούτε να την διαννοηθώ δεν θέλω αυτήν την περίπτωση. Να μου καεί ασφάλεια από τα φώτα, άντε πάει καλά, να μ' αφήσει χωρίς ABS όμως?
Παιδιά σου ανάβει το λάμπακι και ξέρεις ότι δεν έχεις ABS!!!!!! ίσα ίσα να προσέχεις κιόλας .... αλλάζεις την ασφάλεια και όλα καλά....
πάντως εκεί που έκανα τα τεστάκια πολύ διαφορά με και χωρίς ABS...... (ξεχάσαμε τι οδηγούσαμε πριν από δέκα χρόνια ) στο δυνατό φρενάρισμα μπλοκάρουν για πλάκα οι τροχοί και πας ευθεία!!!!!!Να κουβαλάτε ασφάλειες και καμμιά λαμπίτσα δεν πάει χαμένη σε ένα κουτάκι δέκα εκατοστών χωράνε όλα!!!! Και δεν είναι ντροπή!!!!!
-
Ωχ!!!Μπερδευτικα και νομιζα οτι διαβαζα το θεμα με τις 147 και τα προβληματα τους.
Καλα οι Γερμανοι τοσο τσιγκουνηδες ειναι που δεν βαζουν επιπλεον ασφαλειες
στην ασφαλειοθηκη;Δεν νομιζω οτι ειναι φυσιολογικο να καψει ασφαλεια το ΑΒS ,μην ξεχναμε οτι θα την καψει οταν το χρειαστουμε. -
Το θέμα είναι πολυσυζητημένο αλλά θα ήθελα να το ξαναθίξω. Έχοντας αυτό τον καιρό λίγο ελεύθερο χρόνο παραπάνω, είπα να ασχοληθώ λίγο με το αυτοκίνητό μου και την φροντίδα του. Είναι ένα GOLF IV 1400cc. Ψάχνοντας στο βιβλιαράκι του κατασκευαστή για τα service (αλήθεια τι άθλιο και ΕΛΛΙΠΕΣΤΑΤΟ σε σχέση με άλλων εταιριών που πέρασαν από τα χέρια μου…!!!) είδα πράγματα που πραγματικά αναρωτήθηκα πόσο πολύ «κώτσους» μας πιάνουν όχι μόνο τα εξουσιοδοτημένα αλλά και τα μαστόρια γενικότερα (κακοί επαγγελματίες υπάρχουν παντού άλλωστε…).
Συγκεκριμένα έλεγε για αλλαγή φίλτρου αέρα κάθε 60.000 χλμ ή λιγότερο από 4 χρόνια. Εδώ όπου και να πάς, σου λένε για αλλαγή κάθε 15.000 χλμ. σε κάθε υποτίθεται γενικό service. Εντάξει…ζω στην Αθήνα με την επιβαρημένη ατμόσφαιρα, η VW στο manual πολλές φορές τα «φουσκώνει» σε διαστήματα service και λαδιών αλλά εδώ μιλάμε για τεράστια διαφορά. Ακόμα και μια Corolla του 78 (η αειθαλής KE30 αν γνωρίζετε…) που συντηρώ λέει αλλαγή κάθε 30.000. Άλλο παράδειγμα, η αλλαγή μπουζί που προτείνεται κάθε 60.000 χλμ και εγώ με 70.000 χλμ έχω αλλάξει ήδη 2 φορές και κοντεύω για τρίτη. Να μην μιλήσω για κάτι φίλτρα γύρης….Απ’ την άλλη υγρά φρένων προτείνεται μάξιμουμ 2 χρόνια και από ότι βλέπω στο βιβλιαράκι του, ζήτημα είναι να έχει αλλάξει μια φορά όταν άλλαξα τακάκια και αν (αλήθεια πως τους διέφυγε ένα τέτοιο έσοδο….).
Σε ότι αφορά τα σοβαρά μηχανικά, προτείνεται αλλαγή ιμάντα χρονισμού στα 90.000 και από τα 50.000 χλμ μου έχουν φάει τα αυτιά να τους αλλάξω το συντομότερο….Προφανώς και δεν είναι ασήμαντο θέμα να μείνεις από ιμάντα, αλλά όχι και να τον αλλάξεις στα μισά της ζωής του μήπως 0,5% μου σπάσει. Είπαμε να τρομάζουμε τον κόσμο για να κονομάμε αλλά όχι και έτσι….!! Και από τιμές…σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο δεν σου λένε λιγότερα από 400 με 500 ευρώ (και λίγα λέω…) και βλέπουμε…(διότι δεν μπορεί να την βγάλεις με τόσα λίγα….όλο και καμιά αντλία νερού θα εφεύρουμε ότι είναι προβληματική για να τα αρπάξουμε) ενώ σε γνωστό αλλά μη εξειδικευμένο συνεργείο – ο ίδιος ο μάστορας έχει 2 Golf- μου είπε γύρω στα 250 βαριά βαριά εργασία και ανταλλακτικά.Αλήθεια πόσα λεφτά κοροιδίστικα έχω δώσει μέχρι σήμερα….
Υ.Γ. 1: Να διευκρινίσω ότι το αυτοκίνητό μου είναι από τα πρώτα Golf IV που κυκλοφόρησαν και δεν κάνει longlife συντήρηση όπως κάνουν τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα (λάδια κάθε 30.000, μικρό κάθε 15.000) αλλά την κλασική. Όλα τα παραπάνω νούμερα που αναφέρω είναι για τη normal συντήρηση, όχι την longlife.
Υ.Γ. 2:Ο προβληματισμός μου γίνεται ακόμα πιο έντονος αναλογιζόμενος το τι γίνεται στην - πολύ της μοδός πια - αγορά των παντός είδους βελτιώσεων από την οποία συνειδητά απέχω. Όταν για την απλή συντήρηση πίνουν το αίμα του κοσμάκη με το μπουρί της σόμπας, σκεφτείτε τι γίνεται αν ο Ελλήναρας Μαστοράρας Μαστρό-Μήτσος διαπιστώσει την κ@@λα του καθενός μας για λίγα περισσότερα άτια ή καλύτερο στήσιμο….
«Άλλωστε δεν χρειάζονται και τρελές γνώσεις να ‘ούμε…Εξατμισούλα, πρόγραμμα, εισαγωγή, εκκεντροφόρους, ρίξε και μια τουρμπίνα να γουστάρουμε και έχεις +80,4 Hp στον τροχό εύκολα….δεν πιστεύω να μην με πιστεύεις….»Φιλικά Χάρης
-
Με κινητήρα 3,2 λιτρων V6 τοποθετημένο στο **κέντρο **που αποδίδει 260 ιππους στους πίσω τροχούς...
Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 268 χλμ/ωρα.
0-62 mph 5.3 secondshttp://www.automobilemag.com/auto_shows ... _conceptr/
http://vwvortex.vortexmediagroup.com/ar ... _172.shtml
http://www.webwombat.com.au/motoring/ne ... nkfurt.htm
http://www.volkswagen.co.uk/new_devs/concept_r
http://www.seriouswheels.com/top-Volksw ... cept-R.htm -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Με κινητήρα 3,2 λιτρων V6 τοποθετημένο στο **κέντρο **που αποδίδει 260 ιππους στους πίσω τροχούς...
Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 268 χλμ/ωρα.η πραγματική φωτό θέλει Login Μιχάλη!
-
η πραγματική φωτό θέλει Login Μιχάλη!Στην έστειλα με mail...
Αν μπορεί ας την ανεβάσει κάποιος κάπου...
Bρήκα όμως και άλλες:
http://www.move-on.net/move-on/bilder/c ... C00785.JPG
http://www.mygitix.com/photos/NAIAS 2 ... t%20R2.jpg
http://www.mygitix.com/photos/NAIAS 2 ... pt%20R.jpg -
αν γράψω τώρα καμία κακία θα φταίω;
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
η πραγματική φωτό θέλει Login Μιχάλη!
Στην έστειλα με mail...
Αν μπορεί ας την ανεβάσει κάποιος κάπου...done! ------->
-
Ωραίο είναι, αν και μου θυμίζει κάτι από SLK (βλ. φωτογραφία προηγούμενης σελίδας), νέο MX-5 και καθρέπτες από Ferrari. Αν προχωρήσει σε παραγωγή και δούμε συμπεριφορά-κινητήρες, γιατί όχι;
Από πίσω φέρνει και σε 350Ζ...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
αν γράψω τώρα καμία κακία θα φταίω;Tι κακία, ότι είναι ψιλοπαλιό το νέο? Γιατί από ότι είδα τελικά, είναι σχετικά παλιά η είδηση...
Δημοσίευση #2000
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
αν γράψω τώρα καμία κακία θα φταίω;
Tι κακία, ότι είναι ψιλοπαλιό το νέο? Γιατί από ότι είδα τελικά, είναι σχετικά παλιά η είδηση...
για πισωκίνητα roadster
VW FORUM