-
Θα το σκεφτώ όταν το αγοράσω.
Πλάκα πλάκα έχουν πέσει αρκετά οι τιμές.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Καλησπέρα. Πριν λίγες μέρες μου συνέβηκε το εξής περίεργο: Κλείνω το ράδιο στο golf μου και βγάζω το κλειδί από τη μηχανή και μετά από λίγη ώρα το ράδιο ξεκινάει να παίζει μόνο του χωρίς να χω τα κλειδιά πάνω στη μηχανή! Αν έχει κάποιος υπ' όψη του κάτι ας το αναφέρει, σημειωτέον ότι είναι το εργοστασιακό cd player. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
Κάποιος έχει κρυφτεί μέσα και μόλις φεύγεις το ανοίγει. Κορόιδεψε τον βγάζοντας του τους πόλους της μπαταρίας.
Ευχαριστώ για τις ιδέες, πάντως δε θα 'λεγα πως είναι η 'cristinne' από το ομώνυμο θρίλερ! Θα δοκιμάσω τις υποδείξεις και θα σας ενημερώσω ελπίζω να μην τα 'χει παίξει!
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Ξέρει κανείς τί λάδια παίρνει το 2.0 FSI με τα 150 άλογα και τί φίλτρο? Την αλλαγή λαδιών πώς μπορώ να την κάνω μόνος,γιατί δεν ξέρω πώς μπορώ να το σηκώσω και να είναι ίσιο ....Όσοι κάνετε μόνοι σας την αλλαγή πώς τα καταφέρνετε?manual αυτοκινήτου?
(κανείς δεν την κάνει μόνος του εκτός αν έχει...δικόλωνο στο γκαράζ του.[spoiler:tb1fudrr]Αναγράφει ξεκάθαρα για κάθε τύπο μηχανής που έμπαινε στο αμάξι σου τι λάδια να βάλεις και κάθε πότε να τα αλλάζεις.[/spoiler:tb1fudrr]
-
Δε γράφει τί λάδια παίρνει ακριβώς,μόνο τι προδιαγραφές πρέπει να πληρεί και αυτές είναι 4 διαφορετικές απ'ότι γράφει για τον 2.0 το μανουάλι .Δηλαδή βάζω οποιοδήποτε (castrol,άλλο δε βάζω)γράφει ότι πληρεί μια από τις προδιαγραφές?
δεν έχω το manual μπροστά μου για να δω να σου πω τι γράφει για το μοτέρ σου (μιας και έμπαινε και στο Α3 ένα φεγγάρι). Πάντως προφανώς και δε λέει συγκεκριμένη μάρκα και μοντέλο λαδιών, αλλά μόνο τις προδιαγραφές που πρέπει να καλύπτει το λάδι που θα βάλεις.
Μάρκα είναι διάφορη. Μικροδιαφορές έχουν που στην πράξη δεν ξέρω πόσο νόημα έχει να συζητήσεις για το αν θα βάλεις το Χ λάδι ή το Ψ (από τη στιγμή που και τα 2 καλύπτουν τις προδιαγραφές που θες).ΥΓ: Χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, θυμάμαι από το manula πως οι fsi κινητήρες απαιτούν πρότυπα VW504-VW 505 και 5W30 ή 0W30 (επιλέγεις ένα από τα δύο).
-
Πάρε δύο γρύλους από τα αμάξια σου, βάλε έναν μπροστά από την κάθε πλευρά, παρε ένα φιλτρόκλειδο και ένα λεκανάκι, αγόρασε το φίλτρο λαδιού (Mann κτλ θα βρεις εύκολα εκεί που θα βρεις και τα λάδια) και αν μπορείς και μία ροδέλα για το φίλτρο. Λάδια ακριβώς δεν ξέρω τι παίρνει (φαντάζομαι Castrol 5/30 θα είναι ΟΚ) αλλά αν γκουγλάρεις θα βρεις εύκολα.
Δες και κάτι τέτοιο να είσαι πιο υποψιασμένος.
Youtube Video -
Πάρε δύο γρύλους από τα αμάξια σου, βάλε έναν μπροστά από την κάθε πλευρά, παρε ένα φιλτρόκλειδο και ένα λεκανάκι, αγόρασε το φίλτρο λαδιού (Mann κτλ θα βρεις εύκολα εκεί που θα βρεις και τα λάδια) και αν μπορείς και μία ροδέλα για το φίλτρο. Λάδια ακριβώς δεν ξέρω τι παίρνει (φαντάζομαι Castrol 5/30 θα είναι ΟΚ) αλλά αν γκουγλάρεις θα βρεις εύκολα.
Δες και κάτι τέτοιο να είσαι πιο υποψιασμένος.
Youtube VideoΕπειδή μιλάς με άσχετο επί του θέματος,η ροδέλα που λες είναι αυτή που χρησιμοποιεί στο βίντεο? Το φιλτρόκλειδο χρειάζεται επιπλέον της ροδέλας?
Αστο,δεν το εχεις.
Πηγαινε σε συνεργειο.
-
Επειδή μιλάς με άσχετο επί του θέματος,η ροδέλα που λες είναι αυτή που χρησιμοποιεί στο βίντεο? Το φιλτρόκλειδο χρειάζεται επιπλέον της ροδέλας?
Η ροδέλα είναι για το μπουλονάκι που βιδώνει στο κάρτερ από κάτω. Το φιλτρόκλειδο το θες no matter what γιατί χωρίς αυτό δεν θα καταφέρεις να ξεβιδώσεις το φίλτρο εκτός κι αν είσαι ο Χουλκ. Αν ο FSI σου έχει το φίλτρο από πάνω (όπως ο TFSI μου) τότε γλιτώνεις αρκετή από τη φασαρία. Μέχρι και σε ένα ψηλό πεζοδρόμιο αν το ανεβάσεις πιθανόν να χωράς να μπεις από κάτω για να ξεσφύξεις το μπουλόνι του κάρτερ.
Επίσης υπάρχουν κιτ diy αλλαγής λαδιών. Εγώ έχω ένα Michelin απο το Praktiker με 4 stand, φιλτρόκλειδο, τσαντούλα μεταφοράς κτλ. Κανα 80αρι το χα πάρει νομίζω.
-
ποδιές δεν έχετε από κάτω? είναι τόσο εύκολο όντας ξαπλωμένος να τις βγάλεις?
(ένας λόγος που δε θέλω να αλλάξω αμάξι εδώ, τα παλιά τα είχαν όλα χύμα και τα κάνεις όλα στην αυλή σου )
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ποδιές δεν έχετε από κάτω? είναι τόσο εύκολο όντας ξαπλωμένος να τις βγάλεις?(ένας λόγος που δε θέλω να αλλάξω αμάξι εδώ, τα παλιά τα είχαν όλα χύμα και τα κάνεις όλα στην αυλή σου )
Από όσο ξέρω (στο Α3), δεν χρειάζεται να βγάλεις τίποτα για να αδειάσεις το λάδι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θεωρείται ασφαλής εργασία κάτω από το αμάξι, αν αυτό το κρατάει μόνο ο γρύλος. Θες τουλάχιστον και τα stand (σαν τριγωνικές πυραμίδες είναι που ρυθμίζεται το ύψος τους με ένα πίρο), αλλά και πάλι δεν έχεις ούτε την άνεση εργασίας ούτε την ασφάλεια του επαγγελματικού μηχανισμού (δικόλωνο).
Γι' αυτό εγώ δεν το πρότεινα καν.
Πας σε ένα μη-εξουσιοδτημένο συνεργείο και σου παίρνει 20-30€ εργασία με λάδια και φίλτρα που θα φέρεις εσύ και τέλος.
(που ένα καλό σύστημα stands + γρύλος κάνει πολύ περισσότερο και χωρίς το άγχος ότι δεν έχεις κάνει κάτι καλά - άμα δεν ξέρεις).ΥΓ: συν του ότι δεν ξεκινάς να κάνεις οποιαδήποτε διαδικασία στο αμάξι σου που δεν την έχεις ξανακάνει χωρίς κάποιον δίπλα σου που να ξέρει. (άποψή μου).
-
Ποδιά στο Πασσάτ? Χλωμό το κόβω.
-
ΠΟΤΕ δεν μπαίνουμε κάτω από αμάξι έχοντας το πάνω σε γρύλους, ειδικά αν είναι γρύλοι αλλαγής ελαστικών. Ποτέ.
Σήκωμα και μετά βάζουμε stands από κάτω για να το ασφαλίσουμε.
Εναλλακτικά και η λύση που προκρίνω εγώ είναι κάτι τέτοιο:
Δεν είναι κάτι δύσκολο η αλλαγή λαδιών, θέλει μόνο προσοχή στο πώς θα ξεβιδωθεί η τάπα του κάρτερ για να μην τρέξει το ζεστό λάδι μέσα στο μανίκι.
ΕΕΠ, Πάνο, αμάξι αυτής της σειράς σπάνια έχουν ποδιές που κλείνουν τα πάντα. Ακόμα και αν έχουν κάποια ποδιά προστασίας, συνήθως έχουν παραθυράκια/πορτάκια για πρόσβαση.
-
θυμάμαι στο μάζντα πρέπει να λύσεις ποδιά για να αλλάξεις λάδια κάτι το οποίο μονο σε αναβατώριο είναι εφικτό, έχει διακόσιες βίδες
Το δύσκολο είναι το φίλτρο αν δεν μπορείς να το πιάσεις από πάνω, η τάπα του κάρτερ είναι το πιο απλό
εδιτ, πόσο πάει το συστηματάκι που πόσταρες ντιριντίνε? πως το βρίσκουμε? (keyword )
-
Αστο,δεν το εχεις.
Πηγαινε σε συνεργειο.
Ρωτάω για να μάθω .Εξάλλου δε θα γίνει τώρα η αλλαγή αλλά σε λίγο καιρό οπότε έχω χρόνο
Καλα κανεις και ρωτας.Απλα ειναι καποια πραγματα που μπορει να πανε λαθος και να κανεις ζημια.Αν στραβωβιδωσεις την ταπα ή το φιλτρο και χαλασουν τα πάσα;
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
εδιτ, πόσο πάει το συστηματάκι που πόσταρες ντιριντίνε? πως το βρίσκουμε? (keyword )ramps/service ramps
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
εδιτ, πόσο πάει το συστηματάκι που πόσταρες ντιριντίνε? πως το βρίσκουμε? (keyword )
ramps/service ramps
πχ εδώ: http://www.getatool.gr/rampa-anycwshs-aytokinhtoy.html
(τυχαία στο google τον βρήκα πατώντας: 'ράμπες αυτοκινήτων για ανύψωση')
-
Το πασσάτ 2,0 fsi έχει ποδιά απο κάτω που πρέπει να λύσεις πρώτα, αλλά απ ότι θυμάμαι δεν έχει πολλές βίδες, λύνεται. Amazing τώρα καλύτερα για μένα να πας σε ένα συνεργείο ή σε βενζινάδικο για να τα αλλάξεις, μόνος σου στο σπίτι δε νομίζω ότι θα τα καταφέρεις για πρώτη φόρα. Πήγαινε κάπου για να δεις και πως γίνεται.
Με 5w-30 είσαι καλλυμένος
-
Eνώ το πίσω μέρος μου άρεσε πάρα πολύ δεν μπορώ να πω το ίδιο και για το μπροστινό, το προηγούμενο ήταν πιο ωραίο.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Eνώ το πίσω μέρος μου άρεσε πάρα πολύ δεν μπορώ να πω το ίδιο και για το μπροστινό, το προηγούμενο ήταν πιο ωραίο.+1.
Η προσοψη που ξεκίνησε απο το Scirroco και ακολουθησαν και όλα τα αδερφια, ξαδερφια και λοιποι συγγενεις ... αηδία ειναι!
Ιδιως σε Eos, Passat CC και Golf GTi ... θα μπορούσαν να τα αφήσουν ως ειχαν. Τα υπολοιπα εκτος απο τα R ... αδιάφορα ειναι! -
Ηρθε η ωρα για το ετησιο πιασιμο του κωωωω εεεεε, να παω για σερβις. 3 χρονια και 32.000 χλμ . Αλλαζω απο οτι εχω διαβασει υγρα φρενων πρωτη φορα, λαδια , κατι αλλο;
(golf 6 122 DSG)
-
καθε ποτε τα κανεις τα σερβις?
καθε 15.000 ή ετος
ή καθε 30.000 ή 2 χρόνια?
VW FORUM