-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν ειναι ολα τα μερη κατασκευασμενα με την ιδια μεση θερμοκρασια λειτουργιας, αυτα που βρισκονται στον κινητηρα ειναι κατασκευασμενα ωστε να δουλευουν με στους 90+ βαθμους (σχεδον ολες οι εταιρειες εχουν στραφει σε προμηθευτες που κατασκευαζουν κυκλωματα με προδιαγραφη χ74 πχ οι εγκεφαλοι της Marelli και της Bosch παιζουν ανετα μεχρι 150 βαθμους), αυτα που αφορουν το υπολοιπο αμαξωμα υπολογιζονται με βαση θερμοκρασια περιβαλλοντος και χρησιμοποιουν προδιαγραφες που συμφερουν για guess what: μείωση κόστους
Πριν 10-20 χρόνια γιατί δεν είχαμε όμως τέτοια προβλήματα; Και ηλεκτρονικές μονάδες και ABS είχαν και τότε τα αυτοκίνητα...
Συγνώμη αλλά ούτε τώρα τα έχουμε
Στα τριμπούρδελα γαλλικά (Laguna και Fluence που έχω δει να λιάζονται για ώρες σε κάυσωνες) δεν έχει παρουσιαστεί τίποτα μα τίποτα.Πως δηλαδή βγήκε τώρα στο Passat.Τι έχουν παραπάνω δηλαδή που ανάβουν λαμπάκια εκεί -
Εκεί ήθελα να καταλήξω Ορέστη αλλά τους το έφερνα σιγά σιγά...
-
Εκεί ήθελα να καταλήξω Ορέστη αλλά τους το έφερνα σιγά σιγά... -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Δεν ειναι ολα τα μερη κατασκευασμενα με την ιδια μεση θερμοκρασια λειτουργιας, αυτα που βρισκονται στον κινητηρα ειναι κατασκευασμενα ωστε να δουλευουν με στους 90+ βαθμους (σχεδον ολες οι εταιρειες εχουν στραφει σε προμηθευτες που κατασκευαζουν κυκλωματα με προδιαγραφη χ74 πχ οι εγκεφαλοι της Marelli και της Bosch παιζουν ανετα μεχρι 150 βαθμους), αυτα που αφορουν το υπολοιπο αμαξωμα υπολογιζονται με βαση θερμοκρασια περιβαλλοντος και χρησιμοποιουν προδιαγραφες που συμφερουν για guess what: μείωση κόστους
Πριν 10-20 χρόνια γιατί δεν είχαμε όμως τέτοια προβλήματα; Και ηλεκτρονικές μονάδες και ABS είχαν και τότε τα αυτοκίνητα...
Συγνώμη αλλά ούτε τώρα τα έχουμε
Στα τριμπούρδελα γαλλικά (Laguna και Fluence που έχω δει να λιάζονται για ώρες σε κάυσωνες) δεν έχει παρουσιαστεί τίποτα μα τίποτα.Πως δηλαδή βγήκε τώρα στο Passat.Τι έχουν παραπάνω δηλαδή που ανάβουν λαμπάκια εκείΈχω και εγώ αντίστοιχη εμπειρία. (Έχει γραφτεί και κάπου εδω μέσα παλαιότερα). Audi A3 1.6 του 2004(?) της αδελφής μου. Τους έμεινε στην Κρήτη το περασμένο καλοκαίρι. Το εξουσιοδοτημένο συνεργείο που το πήγαν με γερανό, τους είπε οτι φταίει η έκθεση στον ήλιο που μπλόκαρε τα ηλεκτρονικά..... Το συνεργείο το είπε!
-
Αν το είπε κι ο μηχανικός πάσο
Ε τι να κάνουμε τότε τα Γερμανικά είναι φτιαγμένα για τα κρύα
Δεν αντέχουν τις ζέστες -
Μπορεί να το αναφέρει και το εγχειρίδιο , του έριξαν καμιά ματιά?
-
Εκεί ήθελα να καταλήξω Ορέστη αλλά τους το έφερνα σιγά σιγά...Το πιάσαμε το υπονοούμενο. Έτσι ειναι τα εργαλεία όμως (Φεράρι,vw κλπ), γκρινιαρικα και απροβλεπτα όπως τα γκομενακια που ορεγεται και δειπνεί ο ΧρηστοΛαππας.
Εμένα μια φορά που πέθανε η μπαταρία δεν έπαιρνε μπροστά ούτε με σταρτερ συνεργείου ούτε με καλώδια, με τίποτα. Βάζω το vag com και είχε καμία 30αρια engine malfunction (έκανα βλακεία τότε, έπρεπε να κράτησω την αναφορά να γελαω), ρισεταρω, με την πρώτη μπροστά. Είπαμε τα εργαλεία (vw, Φεράρι κλπ) ειναι ιδιότροπα...
-
Τα αυτοκίνητα πριν 10-20 χρόνια 'έτρεχαν' πολύ λιγότερους ελέγχους βασισμένους στα ηλεκτρονικά τους. Σήμερα ένα αυτοκίνητο υπολογίζει απείρως περισσότερα πράγματα έχοντας γύρω στους 100 μικροεπεξεργαστές σε διάφορα σημεία του. Για να κρατηθεί το κόστος σε λογικό επίπεδο, δεν χρησιμοποιούνται παντού ίδιας κατηγορίας ηλεκτρονικές εφαρμογές, παρά μόνο στα πιο κρίσιμα μέρη. Και όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κοντά στα όρια των προδιαγραφών το ενδεχόμενο σφάλματος αυξάνεται σχεδόν εκθετικά. Τα περισσότερα σφάλματα (γράφονται 10άδες τέτοια σε μια καθημερινή μετακίνηση) πάντως δεν τα καταλαβαίνει καν ο χρήστης-οδηγός, γιατί επανελέγχονται και διορθώνονται αυτόματα, ενώ δεν είναι όλα προγραμματισμένα να καταγράφονται στον εγκέφαλο (ειδικά όσα διορθώθηκαν).
-
ρε παιδια ξερει κανεις τι κανει ενα υπουλο κουμπι στην θηκη της πορτας του οδηγου αριστερα δλδ κατω απο το 'χερουλι' μεσα στη θηκη...........ευχαριστω
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Επίσης το jetta ακόμα με τον 1.2 tsi και 1.6 tdi μόνο.Τα 1.4 tsi πότεκαλυτερα ποτέ για να γλυτωσουν τα ματακια μας
-
Σήμερα παραλάβαμε με τον κολλητό μου το καινούργιο του Scirocco 160. Φυσικά λευκό, χειροκίνητο με σπορτ πακ και οροφή. Μαζί με το 122άρι λευκό και το μπλε R γίναν 3 τα Scirocco της παρέας...
send from a galaxy far far away
-
Σαν το Scirroco Club θα είστε όταν πηγαίνετε για ποτό...
-
Και ο καημένος με την Xsara...
send from a galaxy far far away
-
θα έχουν συνοδεία όπως στα freedays οι ποδηλατάδες.
-
μήπως να αγόραζες και εσύ ένα για να μην νιώθεις παράταιρος?
-
Η' ακόμα χειρότερα...
Και ο καημένος με το Twingo...send from a galaxy far far away
-
Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα golf plus dsg (το 6άρι). Στο τελείωμα του φρεναρίσματος (10 τελευταία εκατοστά) ή σε ξεκίνημα με πολύ ελαφρύ γκάζι, κάποιες φορές κάνει ένα ήχο σα να τριπάρουν τα γρανάζια και σβήνει. Δεν έχω εντοπίσει κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο που το κάνει ούτε δείχνει να είναι θέμα θερμοκρασίας. Δεν ανάβει κάποια προειδοποιητική λυχνία, τουλάχιστον όχι ακόμα, και αμέσως μετά από κάθε σβήσιμο δουλεύει κανονικά. Παρ'ολ'αυτά έχω την αίσθηση ότι κάποια στιγμή θα σκάσει κάτι σοβαρότερο και σκέφτομαι αν μπορώ να το προλάβω. Έχει κανείς καμιά ιδέα???
-
Ο χρήστης monf430 έγραψε:
ρε παιδια ξερει κανεις τι κανει ενα υπουλο κουμπι στην θηκη της πορτας του οδηγου αριστερα δλδ κατω απο το 'χερουλι' μεσα στη θηκη...........ευχαριστωΈχεις εργοστασιακό συναγερμό ή στον βάλανε εδώ? Αν το πρώτο είναι μάλλον το κουμπί που απενεργοποιεί τον αισθητήρα κίνησης στο εσωτερικό της καμπίνας. Μπορείς π.χ. να αφήσεις ένα παιδάκι για λίγο μέσα και θέλεις να κλειδώσεις (μην έχει ηλιοφάνεια μόνο και ξεχαστείς ) .
-
Να κλάψω ή να γελάσω?
Μου ζήτησαν για σέρβις (στις 18.000χλμ) 360 ευρώ!!!!
Για αλλαγή λαδιών και όλων των φίλτρων....Σε αντιπροσωπεία.
-
Πριμιουμσίνη Μπούσο...
VW FORUM