-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
καλο ειναι να μην μενουν τα λαδια πανω απο 1 χρονο μεσα στο μοτερ, οσα χλμ και να κανεις.αν δεν θελεις να πληρωσεις 260, πηγαινε σε ενα συνεργειο εξω και αλλαξε μονο λαδια/φιλτρο.
Αυτό θα σου πρότεινα και εγώ...
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Αυτό ακριβώς σκέφτομαι να κάνω. Από τη στιγμή που δε βλέπω να χρειάζεται κάτι άλλο,και με διαβεβαίωσε ότι πρόβλημα με εγγύηση δεν παίζει, σκέφτομαι να το πάω έξω να αλλάξω τα λαδάκια μόνο. Από ότι είδα στα 3 χρόνια αλλάζει υγρά φρένων. Μπουζί αν διάβασα καλά στα 60.000χλμ και φίλτρο αέρα νομίζω στα 90.000χλμ. Θα δούμε. Εν τω μεταξύ, είχα ξεχάσει πως έπρεπε να βγάλω και κάρτα καυσαερίων που έληγε εχθές. Και αφού είχα φύγει, σε λίγη ώρα ξαναγυρνάω να τους πω να μου βγάλουν. Ευχαρίστως μου λέει, και μου ζητάει και την άδεια για να ανοίξει καρτέλα, μιας και δεν είχε ξαναπάει το αμάξι εκεί. Και μετά από 2 λεπτά, φαίνεται αφού κοίταξε τον αριθμό πλαισίου, μου λέει πως πρέπει να περαστεί ένα update, και μου το κράτησε μία ώρα. Και το πήρα, και όλα καλά. Και λέω κοίταξε να δεις διαφορά από συνεργείο σε συνεργείο. Φίλος μου με golf 140άρι, το είχε πάει για τα 2 χρόνια εκεί που το είχα πάει κι εγώ αρχικά, και το τι χρεώσανε δεν περιγράφεται. Του αλλάξανε και τακάκια, και χρεώσανε 12,5€ για κάθε τροχό που βγάλανε και βάλανε... Του ανανεώσανε χωρίς να τον ρωτήσουν την οδική βοήθεια, και για να μην τα πολυλογώ, όταν το παρέλαβε αν θυμάμαι καλά πλήρωσε κάτι παραπάνω από 450€.....φιλτρα ειναι καθε 30.000 χλμ ή 2 ετη , μπουζι 60.000 ή 4 ετη
υγρα φρενων 2 ετη ασχετως χλμ νομιζω..
τι αλλο?
αν ναι λαδια απο λαμπριανιδη 12 ευρω το λιτρο και τους τα πας
Εν τω μεταξύ, είχα ξεχάσει πως έπρεπε να βγάλω και κάρτα καυσαερίων που έληγε εχθές.
ξυνεις πληγες
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
φιλτρα ειναι καθε 30.000 χλμ ή 2 ετη , μπουζι 60.000 ή 4 ετη
υγρα φρενων 2 ετη ασχετως χλμ νομιζω..
τι αλλο?
αν ναι λαδια απο λαμπριανιδη 12 ευρω το λιτρο και τους τα πας
παραφλού κάθε 3 χρόνια
-
αν μπορει καποιος να με βοηθησει εχω παραγγειλει το r line απο τις 10/03 και ακομα δεν εχει παρει εβδομαδα παραγωγης, πηρα τηλ στην vw ag και μου ζητησαν τον κωδικο παραγγελιας μηπως καποιος γνωριζει πως θα μπορουσα να τον βρω?
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Είχα κλείσει για σήμερα ραντεβού να πάω το Golf για σέρβις γιατί έκλεισε τα 2 χρόνια. Το αμάξι είναι αγορασμένο τον Απρίλιο του 2009, και δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα. Είχε πάει για αλλαγή λαδιών, εκεί που αγοράστηκε, πριν από ένα χρόνο ενώ είχε 13500χλμ. Σήμερα έχει 21300 περίπου. Εχθές μιλώντας τηλεφωνικά με το συνεργείο(διαφορετικό από αυτό που πήγα πέρυσι) μου είπαν πως κοστίζει γύρω στα 260€ το σέρβις, και έπειτα κατέβηκα στο αμάξι για να διαβάσω λίγο το βιβλιαράκι συντήρησης, και να δω τι χρειάζεται. Με τα πολλά βλέπω να λέει πως ανάλογα με τον κωδικό που αναφέρεται στη λίστα εξοπλισμού, θα ακολουθεί είτε το longlife σέρβις που γίνεται κάθε 30.000χλμ ή 2 χρόνια μάξιμουμ, είτε κάθε χρόνο ή 15.000χλμ. Και βλέπω το δικό μου πως έχει κωδικό που αναφέρεται σε longlife. Κοιτάζω και τη σελίδα που έγραφε για το πρώτο σέρβις και λέει πως είχαν βάλει λάδια longlife. Τώρα ξέρω πως δεν είναι καλό τα λάδια για πολύ. Όμως πραγματικά το αμάξι δε δουλεύει τόσο συχνά. Μέσα σε ένα χρόνο έκανε ούτε 8000χλμ. Μετράω και το λάδι και δε λείπει ούτε σταγόνα, ενώ το χρώμα είναι καστανό-κίτρινο. Για να μην τα πολυλογώ, πάω σήμερα και μιλάω με τον υπεύθυνο του συνεργείου, ο οποίος μου λέει τελικά πως αν και είναι χειρότερο για αυτούς, μου προτείνει να μην κάνω τίποτα αφού είχαν αλλαχτεί τα λάδια πριν ενα χρόνο. Το αμάξι μου λέει πως υπολογίζει με βάση της παραμετρους κίνησης του, και σου λέει πότε θα χρειαστεί σέρβις. Μπαίνουμε στο μενού, και πραγματικά έγραφε πως θέλει συντήρηση σε 21000χλμ ή 345 μέρες από τώρα. Και όπως μου εξήγησε αυτό το νούμερο φυσικά θα αλλάξει αν αρχίσει να χρησιμοποιείται το αμάξι περισσότερο στην πόλη, με συχνές στάσεις κλπ. Εγώ είπα πως το καταλαβαίνω αυτό, αλλά μήπως έχω πρόβλημα με την (έξτρα) εγγύηση, αλλά με διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα. Δεν ξέρω αν έκανα καλά. Αλλά από ότι είδα στο βιβλιαράκι, εκτός από λάδια δε θα χρειαζόταν και κάτι άλλο. Το χειρότερο όμως είναι, πως από τι στιγμή που ακολουθεί αυτό το πρόγραμμα συντήρησης, δε θα έπρεπε να μου είχαν αλλάξει τα λάδια την πρώτη φορά, και να πάω μια και καλή στα 2 χρόνια(αυτο δηλαδή που μου είπε ο συγκεκριμένος άνθρωπος σήμερα, να μου το έλεγαν τότε...). Για πείτε καμιά γνώμη....καλα στα ειπε
-
Τα λάδια καλό είναι αν αλλάζονται συχνά. Προσωπικά τα αλλάζω κάθε 7.500 χλμ. Το έχω 2 χρόνια και 3 μήνες με 45.000 χλμ. Στο τελευταίο service άλλαξα και τα μπουζί.
Ρώτησα για υγρά φρένων και μου είπαν τη πρώτη φορά στα 3 χρόνια και μετά κάθε δυο να τα αλλάζω. -
Μέσα στο manual του αυτοκίνητου μου υπήρχε ένα αυτοκόλλητο που έλεγε για την πρώτη αλλαγή υγρών φρένων μετά από 2 χρόνια
-
Όντως, υπάρχει ένα αυτοκόλλητο μέσα στο βιβλιαράκι, που αναφέρει πρώτη αλλαγή στα υγρά φρένων στα 3 χρόνια, και έπειτα κάθε 2 χρόνια.
-
επιδη εχω κάτσει κ εχω ξεσκονίσει το βιβλιαράκι για τα σέρβις επιδη δεν γουστάρω να είμαι έρμαιο τον αντιπροσώπων! έχουμε και λεμέ ¨ αλλαγή υγρόν φρενών πρώτη φορά στα 3 χρονιά μετά κάθε 2! επισεις πολοι αν εχετε το λονκ λιφε σερβις το αμαξι θα σας βγαλει ενδιξη για το ποτε ειναι να γινει σερβις καθος περνει ως παραμετρους το στυλ οδηγησης και αλλα πραγματα...επισης αυτο που λετε για τα λαδιά ειναι ενδεικτικό! η kαστρολ λεει αλλαγη λαδιων ( στα εντζ) στα 30000χλμ η στα 2χρονια! απο εκει κ περα μια αλλαγή λαδιών σκέτη με φιλτρο λαδιου δεν βλάπτει ποτέ!
http://www.castrol.com/castrol/iframe.d ... Id=7044829 -
Ο χρήστης iROC έγραψε:
επιδη εχω κάτσει κ εχω ξεσκονίσει το βιβλιαράκι για τα σέρβις επιδη δεν γουστάρω να είμαι έρμαιο τον αντιπροσώπων! έχουμε και λεμέ ¨ αλλαγή υγρόν φρενών πρώτη φορά στα 3 χρονιά μετά κάθε 2! επισεις πολοι αν εχετε το λονκ λιφε σερβις το αμαξι θα σας βγαλει ενδιξη για το ποτε ειναι να γινει σερβις καθος περνει ως παραμετρους το στυλ οδηγησης και αλλα πραγματα...επισης αυτο που λετε για τα λαδιά ειναι ενδεικτικό! η kαστρολ λεει αλλαγη λαδιων ( στα εντζ) στα 30000χλμ η στα 2χρονια! απο εκει κ περα μια αλλαγή λαδιών σκέτη με φιλτρο λαδιου δεν βλάπτει ποτέ!
http://www.castrol.com/castrol/iframe.d ... Id=7044829Συμφωνώ απόλυτα. Στο κάτω κάτω, προσέχουμε για να έχουμε
-
Καλησπέρα, ξέρει κανείς πραγματικούς χρόνους παράδοσης VW golf VI?? έχω ακούσει παράπονα από το φόρουμ..
-
Ο χρήστης mel23 έγραψε:
Καλησπέρα, ξέρει κανείς πραγματικούς χρόνους παράδοσης VW golf VI?? έχω ακούσει παράπονα από το φόρουμ..Αν δεν υπάρχει κάποιο από ακύρωση, με τον εξοπλισμό και το χρώμα που θες, υπολόγιζε το λιγότερο 3-4 μήνες. Αυτό γίνεται στα περισσότερα του Croup, κι όχι μόνο.
-
δεν υπάρχει στην αγορά υγρό φρένων που να έχει προδιαγραφές για 3 χρόνια...
είτε για έναν είναι, είτε για 2... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
δεν υπάρχει στην αγορά υγρό φρένων που να έχει προδιαγραφές για 3 χρόνια...
είτε για έναν είναι, είτε για 2...παιζει η vw με την ασφαλεια θες να πεις;
αφου σου λενε οτι το γραφει το βιβλιο service
-
εμένα τα άλλαξαν στα 2 πάντως.
-
Ο χρήστης mel23 έγραψε:
Καλησπέρα, ξέρει κανείς πραγματικούς χρόνους παράδοσης VW golf VI?? έχω ακούσει παράπονα από το φόρουμ..είμαι στο ψάξιμο!!! Από κανέναν δεν έχω πάρει απάντηση!! Σήμερα με πήραν απ την κοσμοκαρ να μου πουν ότι ακόμα δεν έχει πάρει εβδομάδα παραγωγής το δικό μου( το έχω παραγγείλει από 10 Μαρτιου ) το επόμενο βήμα είναι να μιλήσω με την VW AG!!!
-
Αργούν τόσο πολύ;
-
Ο χρήστης pechlis έγραψε:
Καλησπέρα, ξέρει κανείς πραγματικούς χρόνους παράδοσης VW golf VI?? έχω ακούσει παράπονα από το φόρουμ..
είμαι στο ψάξιμο!!! Από κανέναν δεν έχω πάρει απάντηση!! Σήμερα με πήραν απ την κοσμοκαρ να μου πουν ότι ακόμα δεν έχει πάρει εβδομάδα παραγωγής το δικό μου( το έχω παραγγείλει από 10 Μαρτιου ) το επόμενο βήμα είναι να μιλήσω με την VW AG!!!
Κάποιος λόγος σίγουρα θα υπάρχει.
Η VW είναι από τις λίγες εταιρίες που έχω συναντήσει που ενημερώνουν άμεσα τον πελάτη για την ... διαδρομή της παραγγελίας. -
premium πράγματα
-
Λοιπόν χθες αλλάχτηκε η βαλβίδα EGR στο γνωστό Golf μετά από έντονη απαίτηση του ιδίου καθώς πρώτα άναψε το check engine,σβήσαμε την βλάβη,ξανάναψε καθαρίστηκε ολο το κύκλωμα(πεταλούδες γκαζιού κλπ) και μετά ξαναάναψε που σημαίνει ότι ήθελε πέταμα και αλλάγη.Ευτυχώς βέβαια η όλη υπόθεση κόστισε μόνο 60 ευρώ με τα ανταλακτικά και την εργασία δώρο γιατί είμαστε καλοί πελάτες
Έχουμε λοιπόν από πέρυσι το γενάρη αλλάξει γρύλους παραθύρων οδηγού(για δεύτερη φορά),συνοδηγού(κι αυτό για δεύτερη φορά),τρόμπα βενζίνης(αυτό κι αν ήταν βλάβη αποθέωση ),χειρηστήριο climatronic(για δεύτερη φορά κι αυτό),μπουζοκαλώδια κυλίνδρων 1 και 4 (του 4 έχει ξαναλλαχτεί),και την βαλβίδα EGR χθες
Άντε να μας ζήσει
VW FORUM