-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Οδική δεν έχετε; Τι σκάς τότε;
Πως θα το βγάλει από το γκαράζ η οδηγική δεν ξέρω
Άνετοτατα, δικός τους πρόβλημα όχι δικό σου και να είσαι σίγουρος πως θα το βγάλουν.
-
θα βρει τοτε σιγουρα τι ειναι, και αν ειναι ειτε μπαταρια, ειτε πολλαπλασιαστες, αλλαζουν σε 5' στο γκαραζ δε θελει να μετακινηθει
προσεξε ομως αν ειναι μπαταρια, γιατι εγω πηγα να την παθω, φωναζω οδικη, με βαζουν μπρος πηγα μια βολτα να τη φορτισω (κανα 40λεπτο) και μολις γυρισα και εσβησα, το πουλο δεν φορτισε καθολου ηταν τελειως νεκρη
μακαρι να μην ειναι κατι πιο σοβαρο απο αυτα τα δυο παντως
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Πλακιτσα κανουμε ρε Ορεστη...και καλα λεει ο Qsis αν εχεις προβλημα με πολλαπλασιαστη παιρνει μπροστα...Ανοιξε ραδιοφωνο, πατα συμπλεκτη και προσπαθησε παλι...Καπου το ειχα διαβασει αυτο το tip παλιοτερα σε περιπτωση που τα χει ψιλοφτυσει η μπαταρια αλλα εχει ακομα κατι να δωσει...
Aυτό είναι tip για εκκίνηση σε ψύχος. Ζεσταίνεις την μπαταρία με ελαφριά κατανάλωση πρώτα για κανένα 10λεπτο και μετά μιζάρεις.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Άνετοτατα, δικός τους πρόβλημα όχι δικό σου και να είσαι σίγουρος πως θα το βγάλουν.
-
Κι αυτό πρόβλημα με τους πολλαπλασιαστές είχε?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Να σαι καλά σπύρο μου έφτιαξες το κέφι
-
Έτοιμοι να γελάσετε.Αύριο ήταν να αλλάξουμε μπουζί σήμερα το κάναμε τελικά.Παρέδωσαν πνεύμα τα 2 και τα άλλα δύο ήταν έτοιμα με αποτέλεσμα ενώ πήγαινε να πάρει μπροστά το αυτοκίνητο να μην τα καταφέρνει και να ξανασβήνει.Ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα.
-
Ρε ορεστη ποσα χιλιομετρα ειχαν τα μπουζι πανω? Πρωτη φορα ακουω να μενεις απο μπουζι..
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Το Σάββατο έβαλα βενζίνη.
Είχα διανύσει 351 χιλιόμετρα και πήρε 35.78λίτρα.
10.2λτ/100χλμ και τα χιλιόμετρα έγιναν σε μεικτές διαδρομές. Ανοιχτό δρόμο, κίνησε στην πόλη με ροή και λίγο μποτιλιάρισμα.
Όσο έγραφε και το body computer. Τσεκαρισμένο πολλές φορές το βενζινάδικο που πάω και με τα BC άλλων αυτοκινήτων και με μετρήσεις κυρίως από γέμισμα σε γέμισμα.
Χθες που έκανα μια εκδρομούλα 250 χιλιομέτρων η κατανάλωση που έγραψε το BC ήταν 8.8λτ/100χλμ.Έχουμε διανύσει 1200 χιλιόμετρα από όταν πήραμε το αυτοκίνητο.
Σαν ένα γενικό συμπέρασμα για την κατανάλωση έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα.
Έχουμε να κάνουμε με δύο πρόσωπα.
Ένα το οποίο αν πηγαίνεις με max 2.500σαλ σε κάθε ταχύτητα, το οποίο κάθε άλλο παρά 'σέρνοντας' σημαίνει γιατί το κιβώτιο είναι μακρύ, ειδικά σε σχέση με της ατμοσφαιρικής 147.
Και το άλλο 'κακό' πρόσωπο το οποίο αν το δουλεύεις αλλάζοντας ταχύτηα στις 4-5.000σαλ σε 'σκίζει'.....Αλλά εκεί το αμάξι ενώ καίει, πάει τον κώλο του που λένε σε σχέση με κάτι άλλα suv μέχρι 2.000κεκ ή μικρά ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα....
Το καλό είναι ότι αν αφήσεις το γκάζι και το αμάξι ρολάρει, τότε η υψηλή μέση κατανάλωση που μπορεί να έχεις γράψει μέχρι εκείνη την στιγμή, πέφτει....δηλαδή το οικονομικό δούλεμα στο αυτοκίνητο γίνεται μόνο στο ρολάρισμα....
Στο πάτημα γράφει πάνω από 15 λτ/100χλμ....πολύ χαλαρά όμως....In conclusion
Δεν κρίνεται ως ασύμφορο και ενεργοβόρο παρά τα 1600+ κιλά του, την 4κίνηση και τα 150 άλογα....
Τα άλογα είναι μόνο τόσα? Μου δίνει την αίσθηση ότι με την ευκολία που κινεί το υπερβολικό βάρος ότι έχει καμιά 170αριά παρεμπιπτόντως....welcome to turbo's world...
ακόμα είναι νωρίς... μόλις μάθεις να το οδηγάς σωστά (τουρμποταριφοοδήγηση) θα πέσει και άλλο...
πόσα km έχει...?
ο 160αρης μετά τα 20000 έριχνε τα νούμερα... -
Κάποιο καλό συνεργείο vag στη Θεσσαλονίκη?
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ρε ορεστη ποσα χιλιομετρα ειχαν τα μπουζι πανω? Πρωτη φορα ακουω να μενεις απο μπουζι..Χρήστο δεν ξέρω.Με το Golf ασχολείτε ο πατέρας μου ο οποός δεν θυμάται καν να μου πεί. Πρέπει πάντως να ήταν στα όριά τους για να βγουν off.Δεν βαρίεσαι πάντως το θέμα είναι ότι γλιτώσαμε αρκετά χειρότερες βλάβες εμείς και το forum την γκρίνια μου
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@Giuseppe Busso
Exω δοκιμασει και εγω να 'ζορισω' Haldex 4 σε αλλο αυτοκινητο βεβαια (Ford Kuga 2.5T), με οτι αυτο συνεπαγεται σε διαφορρετικο setup αναρτησεων, ρυθμιση ηλεκτρονικων(?) κατανομη βαρους -ισως λιγο καλυτερο απο Tiguan λογω πολυ χαμηλα και πισω τοποθετημενου κινητηρα, ο οποιος παρεπιπτοντως ειναι παναλαφρος για 2.5αρης...-, και τουλαχιστον σε πολυ κλειστη στροφη με βρεγμενο γλυστερο οδοστρωμα, το μονο που καταφερα ηταν ενα θεαματικο ανεξελεγκτο σπιναρισμα των εμπροσθιων τροχων, με τους πισω να προσπαθουν σχεδον ματαια να ισιωσουν το αυτοκινητο...
Σε καπως πιο ανοιχτες γλυστερες στροφες βεβαια, (τελειωμενη 2α, 'μιση' 3η πχ), το ενιωσα να συμπεριφερεται υποδειγματικα, μαζευοντας την ουρα οσο πρεπει, ΧΩΡΙΣ να εχω αφησει το ποδι απο το γκαζι, απλα παιζοντας λιγο με την γωνια τιμονιου, κατι που για να γινοταν πχ σε ενα αντιστοιχο προσθιοκινητο SUV, θα ηθελε οπωσδηποτε ενα στιγμιαιο αφημα γκαζιου, ή και λιγο φρενο, για να 'ξυπνησει' η ουρα και να τοποθετηθει σχεδον χωρις καθολου υποστροφη το αυτοκινητο.
Μεγαλο ενδιαφερον παντως, -και εκει περιμενουμε τις εντυπωσεις σου - θα εχει το Tiguan γενικοτερα, σε γρηγορα κομματια με πατημενο χωμα...Αυτό που γράφεις με προβληματίζει αλλά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τέτοια 'πίεση' στο δικό μου.
Με προβληματίζει γιατί υποτίθεται ότι το Haldex μεταφέρει εώς και το 100% της ροπής στον πίσω άξονα, πράγμα όμως πολύ δύσκολο γιατί πρέπει ο εμπρόσθιος να έχει μηδενική πρόσφυση(πάγος) και ο πίσω άριστη(στεγνή άσφαλτος).
Υποτίθεται ότι και στο Kuga που φοράει 3ης γενιάς Haldex θα έπρεπε να γίνει κάτι αντίστοιχο αλλά σίγουρα όχι χαζοσπινιάρισμα των εμπρόσθιων τροχών....Σχετικά με τα γρήγορα κομμάτια πατημένου χώματος δεν έχω επιχειρήσει κάτι ακόμα, αλλά έκανα μια ανάβαση σε πολύ στενό δρόμο ενός χωριού που κάτω είχε χαλίκια!!! διάσπαρτα και απανωτά ζικ-ζακ και πλάτος ίσα για 1.5 αυτοκίνητο....
Με 2η στο κιβώτιο και το αμάξι πήγαινε βεντούζα που λέμε
Εν τω μεταξύ είχα επιλέξει την Comfort επιλογή από το DCC για να έχει ανοχές στην ανάρτηση αλλά και άνεση το αμάξι και το αποτέλεσμα ήταν υποδειγματικό και πορωτικό θα τόνιζα....Το πίσω διαφορικό αισθανόσουν ότι σε βοηθούσε να μπει η μούρη μέσα δίχως να χαζοσπινιάρει πουθενά....
Εδώ μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.Επί τη ευκαιρία το DCC κάνει δουλειά και είναι αρκετά αντιληπτό....Στην εθνική οδό το Sport το χρησιμοποιείς αν έχει δρόμο χαλί αλλιώς το Normal τα καταφέρνει μια χαρά. Σε επαρχιακό δρόμο το Normal είναι επίσης μια χρυσή τομή αλλά αν έχει κακό δρόμο, πράγμα σπάνιο για το ελληνικό δίκτυο που θυμίζει αυτό της Γερμανίας , το Comfort είναι must....
Δεν συζητάω για off road όπου βάζεις comfort ασυζητητί... -
Rustproof
-
φωτοσοπ
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Αυτό που γράφεις με προβληματίζει αλλά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τέτοια 'πίεση' στο δικό μου.
Με προβληματίζει γιατί υποτίθεται ότι το Haldex μεταφέρει εώς και το 100% της ΔΙΑΘΕΣΙΜΗΣ ροπής στον πίσω άξονα, πράγμα όμως πολύ δύσκολο γιατί πρέπει ο εμπρόσθιος να έχει μηδενική πρόσφυση(πάγος) και ο πίσω άριστη(στεγνή άσφαλτος).
Υποτίθεται ότι και στο Kuga που φοράει **4ης γενιάς **Haldex θα έπρεπε να γίνει κάτι αντίστοιχο αλλά σίγουρα όχι χαζοσπινιάρισμα των εμπρόσθιων τροχών....fixed
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
φωτοσοπειρωνευεται το διπλα απο το γκολφ και ηθελε να γραψει rustroof, ε ρε μιραγκε εμεις θα σε διορθωνουμε
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Rustproof
Και η σημερινη φωτο
οτι εμεινε -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Αυτό που γράφεις με προβληματίζει αλλά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τέτοια 'πίεση' στο δικό μου.
Με προβληματίζει γιατί υποτίθεται ότι το Haldex μεταφέρει εώς και το 100% της ΔΙΑΘΕΣΙΜΗΣ ροπής στον πίσω άξονα, πράγμα όμως πολύ δύσκολο γιατί πρέπει ο εμπρόσθιος να έχει μηδενική πρόσφυση(πάγος) και ο πίσω άριστη(στεγνή άσφαλτος).
Υποτίθεται ότι και στο Kuga που φοράει **4ης γενιάς **Haldex θα έπρεπε να γίνει κάτι αντίστοιχο αλλά σίγουρα όχι χαζοσπινιάρισμα των εμπρόσθιων τροχών....fixed
Σχετικά με τις γενιές του Haldex σε Tiguan & Ford Kuga:
ΑΡΧΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ
Dear Haldex,
I would like to inquire as to whether the VW TIGUAN & FORD KUGA use the HALDEX IV GEN. AWD system?
Is the IV GEN. the same as the XWD system which is on the new SAAB 9-3?
Please clarify the above position.
Thank you for your time.
RgdsΑΡΧΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ HALDEX
Hello
VW Tiguan has Gen IV (same technique as Saab) and Ford Kuga has Gen III AWD system.In the Saab case you can choose to add-on an eLSD (electronical Limited Slip Differential) which distributes torque between left and right rear wheel. This option is not available for Tiguan .
The eLSD is standard equipment in the new Saab Turbo X, but not in the Saab Aero XWD
I hope this answers your questions.
Kind regards
Annika Andersson
HALDEX TRACTION SYSTEMS DIVISION
Marketing CoordinatorΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ 2Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ
Thank you for your information.
One clarification.
Pls re-confirm:Does the FORD KUGA have GEN IV or GEN III?
Which is the latest version of HALDEX?
If I understand correcly, it says that FORD KUGA
has the GEN IV HALDEX.Pls let me know position.
Awaiting you input asap.
Rgds/Tks2η ΑΠΑNΤΗΣΗ ΑΠΟ HALDEX
VW Tiguan has Gen IV (same technique as Saab) and Ford Kuga has Gen III AWD system.
In the Saab case you can choose to add-on an eLSD (electronical Limited Slip Differential) which distributes torque between left and right rear wheel. This option is not available for Tiguan .
The eLSD is standard equipment in the new Saab Turbo X, but not in the Saab Aero XWD
SOP means, start of production, which will be end of 2008. The deal was made in 2006 but the production of Gen IV has not started yet according to plan. That is why the Ford Kuga has Gen. III coupling. Gen IV is the latest version of Haldex. Hope all i clear.
Kind regards
Annika Andersson
HALDEX TRACTION SYSTEMS DIVISION
Marketing Coordinator -
εσενα σου απαντησε η annika την εχω ξαναδει αυτη
ειναι θεοι στη haldex, απαντουν αμεσα σε ολους
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εσενα σου απαντησε η annika την εχω ξαναδει αυτηειναι θεοι στη haldex, απαντουν αμεσα σε ολους
Είναι παράθεση από το tiguan club....
Μην νομίζεις ότι μόνο εδώ συζητούνται αυτά
VW FORUM