-
Να σας πω την αλήθεια εγώ είχα αποφασίσει Mobil 1
-
Και τα Castrol και τα Mobil1 είναι μια χαρά.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Να σας πω την αλήθεια εγώ είχα αποφασίσει Mobil 1Συμφωνω με elteo. Εχει απλα ακουστει σε forum της VW, -χωρις να σημαινει απαραιτητα οτι ισχυει 100%-, οτι
το Mobil 1 Formula 5-30 ειναι ενα κορυφαιο λαδι, ακομα πιο καλης ποιοτητας, απο το επισης προτεινομενο απο την ιδια την VW castrol edge 5-30. Oποιο και απο τα δυο να βαλεις, εμπιπτεις πληρως στις προδιαγραφες του κατασκευαστη, απλα ο τελευταιος, επισημως, προτεινει το castrol.
Προσωπικα για την βελτιστη και απροβληματιστη λειτουργια του συγκεκριμενου κινητηρα (για αποφυγη τυχον missfires, πτωση αποδοσης, ή και καθιζιση υψηλοτερου ποσοστου καταλοιπων, απο κακη ποιοτητα βενζινης)
θα εβαζα παντα 100αρα ψαγμενη απο γνωστο ή προτεινομενο βενζιναδικο (υπαρχουν καποιες ΕΚΟ και ΑΕGEAN που γνωριζω
μετα απο προσωπικη χρηση οτι λειτουργουν πολυ καλα, και εχω βρει απλα σε τιμη τσιμπημενης 95αρας, 100αρα... , υπαρχουν σιγουρα και μερικες αλλες Ελληνικες καλες, απλα αυτες τις δυο εχω υποψιν...)
και παραλληλα θα αλλαζα τα λαδια καθε 7,500χλμ σε ενα εξουσιοδοτημενο ή μη συνεργειο -αναλογως αν εχεις επεκταση εγγυησης ή οχι- που δεν χρεωνει απαραιτητα +150ευρω μονο και μονο για αλλαγη λαδιων , αλλα maximum 90ευρω περιπου.
Αξιζει τον κοπο κατα την δικη μου εκτιμηση, για εναν κινητηρα που χρησιμοποιει τουρμπινα καυσαεριων, και εχει
και σχετικα υψηλη συμπιεση, ασχετως
αν υπαρχει κυκλωμα που την αφηνει σε λειτουργια χαμηλων στροφων για μικρο χρονικο διαστημα, ακομα και αν σβησει ο κινητηρας...P.S Παραλληλα σε καθε αλλαγη λαδιων, να φροντιζεις να κανεις οποιαδηποτε τυχον αναβαθμιση software εχει βγει για τον
κινητηρα, ή καποια που τυχον δεν ειχε γινει απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη. -
Νομίζω πως στην τάπα βενζίνης του GT γράφει 98 RON. Αν ναι, βάλε 100άρα καλύτερα, αλλιώς βολεύεσαι και με απλή 95άρα. Τώρα για τα λάδια κάθε 7,500 χλμ, δε βρίσκω το λόγο αφού είναι πλήρως συνθετικά. Εντάξει κακό δε κάνεις αλλά το θεωρώ περιττό έξοδο.
Πάντως καλό θα ήταν να διαβάσεις το manual, θα μάθεις πολλά πράγματα για το αυτοκίνητο σου. Βάσει αυτού να κινείσαι για τη συντήρηση του.επίσης έλεγξε στο service book αν έχει αλλάξει συγχρονιζέ δευτέρας και αν έχει αλλάξει επίσης σκάστρα και βαλβίδα Ν75. (το κόστος τους είναι μικρό αν χρειαστούν αλλαγή)
Τέλος, προσωπικά θα έκανα επέκταση εγγύησης για να χω το κεφάλι μου ήσυχο για άλλα 2 χρόνια, αλλά πήγαινε και ρώτα όσο νωρίτερα μπορείς γιατί νομίζω δεν γίνεται αν μπεις στον τελευταίο μήνα της εργοστασιακής εγγύησης (για αυτό επιφυλάσσομαι καθώς δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς μου είπε ο αντιπρόσωπος, ίσως να μου είχε πει και μεγαλύτερο διάστημα, ίσως να έχουν αλλάξει και οι προυποθέσεις)
edit: Απ ότι θυμάμαι είχε βγει και ένα Update αρκετά 'σοβαρό'. Αλλά επειδή είναι 2008 μοντέλο μπορεί να το έχει ήδη
-
Έψαξα κα λιγο το βιβλίο για την βενζίνη, λέει όχι κάτω από 95 RON.
Από τουρμπο γνωρίζω, είχα μέχρι τώρα και δύο δικά μου, οπότε ξέρω τα τερτίπια τους. Αυτό με την επέκταση εγγύησης ενδιαφέρον μου φαίνεται.Ευχαριστώ παιδιά θα τα λέμε
-
η επεκταση εγγυησης ΔΕΝ μπορει να περασει απο τον προηγουμενο κατοχο στον νεο
ειναι ασφαλιστηριο συμβολαιο που γινεται με τον ιδιοκτητη του αυτοκινητου, δεν εχει να κανει μονο με το αυτοκινητοεφοσον το αυτοκινητο δεν εχει αδεια μεγαλυτερη των 23 μηνων (οχι δηλαδη να χει μπει στον 24ο και βαλε) μπορεις να του κανεις επεκταση, ομως αν εχει κανει ο προηγουμενος για σενα (ή το φιλο σου) ειναι σαν μην εχει γινει τιποτα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ειναι ασφαλιστηριο συμβολαιο που γινεται με τον ιδιοκτητη του αυτοκινητου, δεν εχει να κανει μονο με το αυτοκινητοεφοσον το αυτοκινητο δεν εχει αδεια μεγαλυτερη των 23 μηνων (οχι δηλαδη να χει μπει στον 24ο και βαλε) μπορεις να του κανεις επεκταση, ομως αν εχει κανει ο προηγουμενος για σενα (ή το φιλο σου) ειναι σαν μην εχει γινει τιποτα
πόσο σίγουρος είσαι γι΄αυτό;;;
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
πόσο σίγουρος είσαι γι΄αυτό;;;
για το ότι δεν μπορεί να μεταφερθεί η επέκταση εγγύησης από τον έναν κάτοχο στον άλλο?
Αρκετά σίγουρος. (αλλά δεν κόβω και το κεφάλι μου )Θέλω πλέον να μεταφέρω κι εγώ στο όνομά μου το αμάξι (έπαψαν να υπάρχουν οι λόγοι που 'κολλούσαν' το να έχω στο όνομά μου το αμάξι το συγκεκριμένο) και έχω κι εγώ αυτό το θέμα.
Σε ενδιαφέρει Δημήτρη?Αν είναι, μόλις μάθω να σε πάρω να σου πω (γιατί δεν ξέρω πότε θα ξαναμπω στο forum ή και αν θα θυμηθώ να το γράψω εδώ ). -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Σε ενδιαφέρει Δημήτρη?Αν είναι, μόλις μάθω να σε πάρω να σου πω (γιατί δεν ξέρω πότε θα ξαναμπω στο forum ή και αν θα θυμηθώ να το γράψω εδώ ).Έχω κάνει επέκταση εγγύησης θα με ενδιέφερε να το ξέρω αυτό.
Νομίζω όμως οτι μεταβιβάζεται...
-
νομιζω οτι στην vw μεταβιβαζεται.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
νομιζω οτι στην vw μεταβιβαζεται.αν μεταβιβάζεται, μεταβιβάζεται σε όλους. Το συμβόλαιο είναι κοινό όσοι έχουν επέκταση εγγύησης μέσω της Allianz.
-
το 2+2 στην VW ήταν εργοστασιακό και όχι μέσω ασφάλειας.
αν έγινε μέσω ασφάλειας δεν νομίζω ότι μεταβιβάζεται...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
το** 2+2 στην VW ήταν εργοστασιακό** και όχι μέσω ασφάλειας.αν έγινε μέσω ασφάλειας δεν νομίζω ότι μεταβιβάζεται...
αποκλείεται φίλε μου. 2 χρόνια δίνει η VW. Ψάξτο.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
το** 2+2 στην VW ήταν εργοστασιακό** και όχι μέσω ασφάλειας.
o άντρας της αδερφής μου αγόρασε Golf GT 1.4T (170hp) το 2007 με εγγύηση 2+2 τα οποία πλήρωσε 450 ευρώ και είναι ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ εγγύηση.
τότε έτσι δίνονταν, ΔΕΝ είναι μέσω ασφάλειας.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
το** 2+2 στην VW ήταν εργοστασιακό** και όχι μέσω ασφάλειας.
o άντρας της αδερφής μου αγόρασε Golf GT 1.4T (170hp) το 2007 με εγγύηση 2+2 τα οποία πλήρωσε 450 ευρώ και είναι ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ εγγύηση.
τότε έτσι δίνονταν, ΔΕΝ είναι μέσω ασφάλειας.
elteo, κι εγώ τα έδωσα τα 450€ αγοράζοντας το αμάξι για +2 χρόνια εγγύησης
Και μου ήρθε και ασφαλιστήριο της allianz μετά από 3 μήνες με το συμβόλαιο και τι καλύψεις έχει.Τέλοσπάντων.believe as you wish.
-
Kάβουρα, είχε γίνει κ εδώ μέσα θέμα συζήτησης παλαιότερα. Δεν ξέρω, δεν επιμένω αλλά θυμάμαι τον πωλητή όταν πήγαμε να το παραγγείλουμε που επέμενε ότι αφορά εργοστασιακή εγγύηση και όχι ασφάλεια. Θα ρωτήσω τον γαμπρό μου...
-
Και στα 2 VW που έχουμε η επέκταση της εγγύησης είναι μέσω της allianz όπως λέει ο Κάβουρας. Για το αν μεταβιβάζεται, δε το γνωρίζω
-
elteo ίσως του είπαν για κάποια μέρη του αυτοκινήτου πως οι όροι της επέκτασης δεν διαφέρουν από την εργοστασιακή εγγύηση. Αν ειπώθηκε αυτό που έγραψες είναι λάθος του πωλητή.
Δεν υφίσταται εργοστασιακή επέκταση εγγύησης. Μέσω ασφαλιστικής γίνεται, με την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου που αναγράφονται οι όροι της επιπλεόν κάλυψης (στην περίπτωση της VW μέσω της Allianz).
-
http://www.youtube.com/watch?v=GdsaCDVO ... r_embedded
Οι TSi-ηδες έχετε αυτό το σφύριγμα στο πάτημα του γκαζιού στις 3οοο σαλ περίπου?
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Youtube VideoΟι TSi-ηδες έχετε αυτό το σφύριγμα στο πάτημα του γκαζιού στις 3οοο σαλ περίπου?
Τι είναι αυτό και ακούγεται έτσι????
VW FORUM