-
Παιδιά κάτι αντίστοιχο του πρώην κατά πολλούς άψογου οίκου βελτιώσεων του Powerteam υπάρχει; Ενδιαφέρομαι για κάποια από τα προγράμματα που έκανε κάποτε το Powerteam για την αύξηση της ιπποδύναμης στους κινητήρες των Golf. Πιο συγκεκριμένα μιλάω για την βελτιώση στον 1300άρι κινητήρα 55hp, όπου όπως λέγεται έδινε άλλα 30 άλογα. Αυτό περιλαμβάνει διαφορετικά έμβολα, με φλάντζα κεφαλής, έναν πιο άγριο εκκεντροφόρο και διαφορετική εξάτμιση. Δυστηχώς στο περιοδικό από όπου πήρα τα στοιχεία δεν έδιναν καμία απολύτως περισσότερη πληροφορία για τα παραπάνω ώστε να μπορέσω να τα ψάξω μόνος μου στο εμπόριο.
-
Μηπως γνωριζει κανεις (...Μακη) αν πρεπει και καθε ποτε χρειαζεται αλλαγη βολαν?
Υπαρχει καποια ενδειξη οτι χρειαζεται αλλαγη?? -
Αμαν ρε παιδιά, στα VW είναι αναλώσιμο το βολάν ????
-
δεν ειπαμε οτι ειναι αναλωσιμο. απλα ρωταω για να εμπλουτιζουμε και τις γνωσεις μας
εξαλλου αν εχω ακουσει καλα μετα απο καποιες αλλαγες δισκου-πλατο καλο θα ηταν να αλλαξει και το βολαν
Αυτα για τους τελειομανεις VAGιτες -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Προτιμώ να είμαι ...κοντά στην φύση!!ρωτάς όμως και τους συνεπιβάτες σου αν επιθυμούν αυτό τον τρόπο για να έρθουν κοντά στη φύση???
ΥΓ. προεδρούκο!!! μόλι βρήκα τι θα σου πάρουμε δώρο στα γενέθλια σου, θα σου πάρουμε βεντάλιες να μοιράζεις στο επιβατικό κοινό της BMW για να απολαμβάνετε μαζί τη φύση πιο άνετα
am I mean or what -
Ο χρήστης bit έγραψε:
Πιο συγκεκριμένα μιλάω για την βελτιώση στον 1300άρι κινητήρα 55hp, όπου όπως λέγεται έδινε άλλα 30 άλογα. Αυτό περιλαμβάνει διαφορετικά έμβολα, με φλάντζα κεφαλής, έναν πιο άγριο εκκεντροφόρο και διαφορετική εξάτμιση.Yπαρχει και πιο ευκολος τροπος: Τον πετας και βαζεις εναν 1400 απο Αλφα Ρομεο!!!
Πλακα κανω παιδια ε! Παντως σιγουρα 50%+ αυξηση ισχυος μου φαινεται δυσκολο...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πιο συγκεκριμένα μιλάω για την βελτιώση στον 1300άρι κινητήρα 55hp, όπου όπως λέγεται έδινε άλλα 30 άλογα. Αυτό περιλαμβάνει διαφορετικά έμβολα, με φλάντζα κεφαλής, έναν πιο άγριο εκκεντροφόρο και διαφορετική εξάτμιση.
Yπαρχει και πιο ευκολος τροπος: Τον πετας και βαζεις εναν 1400 απο Αλφα Ρομεο!!!
Πλακα κανω παιδια ε! Παντως σιγουρα 50%+ αυξηση ισχυος μου φαινεται δυσκολο...
Μπα ισχύει. Ξέρω άτομα που το έχουν κάνει και από έγγυρα περιοδικά που το έχουν διαπιστώσει. Το θέμα είναι αν οι βελτιώσεις αυτές συνεχίζουν να γίνονται, αφού το Golf ΜΚΙΙ έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα χρόνια του (10ετίας αμάξι είναι) και η ζήτηση για τέτοιες μετατροπές είναι αμφίβολη.
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Προτιμώ να είμαι ...κοντά στην φύση!!
ρωτάς όμως και τους συνεπιβάτες σου αν επιθυμούν αυτό τον τρόπο για να έρθουν κοντά στη φύση???
ΥΓ. προεδρούκο!!! μόλι βρήκα τι θα σου πάρουμε δώρο στα γενέθλια σου, θα σου πάρουμε βεντάλιες να μοιράζεις στο επιβατικό κοινό της BMW για να απολαμβάνετε μαζί τη φύση πιο άνετα
am I mean or whatYou' re so mean that you can't imagine,
'be prerared'Αποστολης
-
[list:qrkbhhmn]Eυχάριστα είναι τα νέα για την Volkswagen, όσο αφορά στο Golf πέμπτης γενιάς, που λανσάρεται επίσημα στα τέλη του μήνα: Η εταιρεία, ύστερα από συννενόηση με τους εργαζομένους της, δρομολογεί την παραγωγή του και τα Σάββατα, ώστε να ανταπεξέλθει στην υψηλή ζήτηση του νέου μοντέλου. Ο στόχος για το 2004 είναι η κατασκευή 600.000 μονάδων, επιδίωξη που σαφώς ενθαρρύνεται από το γεγονός ότι τα 135.000 Golf V που θα παραχθούν ως το τέλος του 2003 είναι ήδη πουλημένα.
[/list:u:qrkbhhmn][list:qrkbhhmn]Στο 'γκρουπο' ποσες μοναδες προβλεπουν? [/list:u:qrkbhhmn]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Στο 'γκρουπο' ποσες μοναδες προβλεπουν?Στο γρουπο προβλεπουν οτι μεχρι τα μεσα του 2004 θα εχουν γινει 500.000 ανακλησεις για το Γκολφ
Σοβαρα τωρα, αν οντως το Γκολφ ειναι τοσο καλο οσο λενε οι πρωτες δοκιμες, τοτε θα πουλησει πολυ καλα τουλαχιστον μεχρι να βγουν τα Αστρα και Φοκους. Αυτο με τη σειρα του θα αναγκασει τους υπολοιπους κατασκευαστες να παρουσιασουν πιο γρηγορα τους αντικαταστατες των υπαρχων μοντελων τους, και με δεδομενο οτι ο πυχης θα εχει ανεβει πολυ, ΕΜΕΙΣ οι καταναλωτες θα ειμαστε οι κερδισμενοι
Ε θα πω και την 'κακια' μου στο τελος: Εμαθα οτι ηδη εχουν μπει στις αποθηκες της VW 450.000 extra μηχανισμοι για ηλεκτρικα παραθυρα, you know, just in case!
-
ε εχουμε και εμεις σαν οικογενεια τα προβληματα μας....
εμ και τι τα ανοιγοκλεινουν αυτα τα παραθυρα? καινε και ρευμα......
αστα τα ρημαδια κλειστα.... -
Εχω ενα φιλο με Ιμπιζα, ο οποιος κλεινει τις πορτες οσο πιο σιγα μπορει, ενω ταυτοχρονα κατεβαζει λιγο το παραθυρο πτιν τις κλεισει απο το φοβο του μην δει κανενα παραθυρο να εξαφανιζεται μεσα στη πορτα!!!
-
κοιτα στο γκολφ που εχω εχει σπασει ενας γρυλλος στα 100.000χλμ και στα 140.000χλμ εχει χαλασει το μοτερ του ιδιου παραθυρου. Δεδομενο οτι ηταν στη πορτα του οδηγου το βρισκω λογικο μετα απο 7χρονια ζωης....Βεβαια σε αλλα γκολφ συμβαινει και μεσα στον 1ο χρονο....
θελει και τυχη.... -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:4q4tevm3]Αμαν ρε Ανδρεα τι μου θυμισες τωρα...........Sirroco I με το μεγαλο φαρδυ φαναρι πισω...........το καρτ της εποχης [/list:u:4q4tevm3][list:4q4tevm3]Το θεμ;α της ποιοτητας ειναι πονεμενη ιστορια, παντως αν και απαντες στο βωμο του κερδους κανουν θυσιες, παρ ολα αυτα παραμενουν στην κορυφη![/list:u:4q4tevm3]Φιλε μου απιστευτο αμαξι.
Το ειχε ο πατερας μου το GT και πολυ το γουσταρα.
Κριμα που δεν προλαβα να το οδηγησω............Πολυ στεναχωρηθηκα οταν το δωσαμε.
-
Έχει ακούσει κανένας από εσάς σπάσμενο διαφορικό σε VW Golf II 1.3?
Δυστυχώς το έπαθα με 60 km/h χωρίς οποιαδήποτε υποψία καταπόνησης της μετάδοσης εκείνη τη χρονική στιγμή. Οι βαλβολίνες πλυμμήρισαν το δίσκο-πλατώ. Παρόλα αυτά το αυτοκίνητο δεν ακινητοποιήθηκε!!!
Αθάνατη VW!!
Ο μηχανικός που το κατέβασε, κράτησε και φωτογραφίες λόγω της σπανιότητας της βλάβης. -
προσωπικα πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο. Ο g60 ομως θα εχει να προσθεσει κατι ομως, καθοτι μηχανικος, με πειρα.
Κοιτα μπορει συμφωνα με αλλους τα VW να ειναι λιγο καλυτερα ισως απο τα ΚΙΑ, αλλα προσπαθουν τα καημενα....
Βεβαια εχουν και ελλατωματα πολλα: οταν αλλα αμαξια εχουν γινει σιδερα για οικοδομες, αυτα ακομα τσουλανε...
Βλεπεις τα 'μπαουλοντιβανα' δεν χαλανε ευκολα, οταν αλλοι αγοραζουν τον χαλυβα που ΔΕΝ χρησιμοποιει η γερμανικη αυτοκινητοβιομηχανια, για ....το δικο τους 'γκρουπο'...Ψιλα γραμματα ομωςποσα χλμ εχεις με το γκολφακι? Με κυκλωμα ψυξης ειχες ποτε προβλημα?
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
....Βλεπεις τα 'μπαουλοντιβανα' δεν χαλανε ευκολα, οταν αλλοι αγοραζουν τον χαλυβα που ΔΕΝ χρησιμοποιει η γερμανικη αυτοκινητοβιομηχανια, για ....το δικο τους 'γκρουπο'...Ψιλα γραμματα ομωςποσα χλμ εχεις με το γκολφακι? Με κυκλωμα ψυξης ειχες ποτε προβλημα?
Μπαουλοντίβανο ο 'γέρος' μου ???????
Το αυτοκίνητο (αισίως 16 χρονών) χρησιμοποιείται σχεδόν σαν επαγγελματικό (κάνει ετησίως 60.000 Km, τα τελευταία 2 χρόνια που το αγόρασα). Με κύκλωμα ψύξης κανένα πρόβλημα (αλλαγμένο ψυγείο από Golf ΙΙΙ) αλλά έχει μια εκνευριστική ευαισθησία σε περιόδους βροχοπτώσεων. Δε σταματάει (είπαμε απίστευτα αξιόπιστο!) αλλά κομπιάζει λίγο μέχρι να στεγνώσει. Ελέγχθηκε από 5 ηλεκτρολόγους αλλά καμία διάγνωση. Την επόμενη φορά θα μπουγελώσουμε με νερό το μοτέρ την ώρα του ελέγχου! -
Ο χρήστης servmx έγραψε:
[.................) αλλά έχει μια εκνευριστική ευαισθησία σε περιόδους βροχοπτώσεων. Δε σταματάει (είπαμε απίστευτα αξιόπιστο!) αλλά κομπιάζει λίγο μέχρι να στεγνώσει. Ελέγχθηκε από 5 ηλεκτρολόγους αλλά καμία διάγνωση. Την επόμενη φορά θα μπουγελώσουμε με νερό το μοτέρ την ώρα του ελέγχου!δοκιμασε να ψεκασεις με ενα ειδικο σπρευ που πωλειται για στεγανοποιηση του ηλεκτρικου κυκλωματος του αυτοκινητου στα μπουζοκαλωδια στις ''πιπες'' , εκει που συνδεονται αυτα στον διανομεα καθως και στον πολλαπλασιαστη [αυτο δημιουργει ενα μονωτικο φιλμ κατα της υφρασιας].
επισης μπορεις ξεκουμπωνοντας το καπακι του διανομεα να ψεκασεις μεσα ενα σπρευ κατα της υγρασιας οπως το WD40 ή αντιστοιχο.....στην συνεχεια μπορεις να καλυψεις με ενα ναυλον σαν ''προφυλακτικο'' τον διανομεα για μεγαλυτερη προστασια απο τα νερα και την υγρασια αρκει αυτο να εχει αντοχη στις υψηλες θερμοκρασιες που υπαρχουν στον χωρο του κινητηρα και να επαναλαμβανεις τον ψεκασμο αυτο τακτικα [οταν τουλαχιστον και ο καιρος το επιβαλει]
εγω ειχα πολλα τετοια προβληματα με ενα φορντ εσκορτ 76 μοντ πριν χρονια και μονο με τη χρηση του μονωτικου σπρευ στις καλωδιωσεις ειδα διαφορα........ επιτελους επαιρνε μπρος κρυο οταν εβρεχε γιατι αλλιως.........αστα να πανε!!!!!!!
-
φιλε γιαννη χαιρομαι που εκτιμας απο οτι βλεπω τα προιοντα της οικογενειας (VAG)
ειναι ευκολο μετα απο τοση χρηση καπου να χανει λιγο ρευμα, αλλα περιεργο που δεν μπορει να βρεθει.
Αν ειχες ψεκασμο, θα ημουν αρκετα σιγουρος οτι δεν ειναι ρευμα, αλλα κατι λαστιχακια στα μπεκ που με τον καιρο γινονται πωρωδη και μεχρι να ζεσταθει λιγο το μοτερ μπορει να εχεις κατι σαν 'μπουκωμα' μεχρι τις 2000σαλ.
Κατα τα αλλα keep going! Αν κανεις τα στοιχειωδη σερβις...θα βαρεθεις να το βλεπεις.... -
ποσα χλμ εχεις με το γκολφακι? Με κυκλωμα ψυξης ειχες ποτε προβλημα?[
Φίλε καρφώθηκες νομίζω!!! Εσύ είχες ποτέ τέτοιο πρόβλημα;
Όχι τίποτ' άλλο, μεγάλωσα πια και η μνήμη μου αδυνάτισε...
VW FORUM