-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Παιδια εχει κανεις ιδεα για το ποσο κανει το service στο Polo 1,2 tsi??
Επισης οι τιμες των ανταλλακτικων γενικα ειναι καλες ή τσιμπημενες??
Τελος η καταναλωση του polo που κυμαινεται??
Φιλος κοιταζει για καποιο οικονομικο μικρο και του προτεινα αυτο αλλα δεν ηξερα να του απαντησω τις παραπανω ερωτησεις
Γνωριζει κανεις??
Ευχαριστω!!!Τιμές ανταλλακτικών δε γνωρίζω να σου πω, πάντως σε όλες τις αντιπροσωπείες 'χτυπάνε' σε τιμές, ανεξαρτήτου μάρκας. Απο κει και πέρα:
- Κατανάλωση: Οικονομικό. Μέσα στη πόλη όπου το κυκλοφορώ χωρίς να μποτιλιάρω όμως για ώρα παίζει 7,5 με 8,5 (στα Γιάννενα, Αθήνα με το κυκλοφοριακό θα καίει παραπάνω υποθέτω). Σε επαρχιακό δρόμο έχω παίξει και κάτω απο 5 λίτρα με πολύ χαλαρή οδήγηση αλλά συνήθως είμαι 5,5 με 6. Σε εγνατία είμαι γύρω στα 7 λίτρα κινούμενος με νόμιμες ταχύτητες. Απο κει και πάνω σαφώς και ανεβαίνει αν το πιέσεις.
Γενικότερα συγκρινόμενα με φίλων μου, έχω την ίδια κατανάλωση με ατμοσφαιρικό πολο 1,2 (όταν το πάω χαλαρά, όταν το πιέζεις είπαμε, καίει) ενώ και με το ignis της οικογένειας , 1300cc, σε όλες τις συνθήκες παντού και παντα οικονομικότερο το πόλο, μετρημένο στο βενζινάδικο.
Πρώτο σέρβις στην αντιπροσωπεία, 97ε (15,000 χλμ)
Δέυτερο σερβις μου είπαν γύρω στα 200-220ε (30,000 χλμ)Ότι άλλο θες, ρώτα.
Τώρα για τις τιμές των ανταλλακτικών δε νομίζω να διαφοροποιόυνται και πολύ σε σχέση πχ με το φιέστα σου ή των περισσότερων αντίστοιχων προτάσεων. Ενδεικτικά, για τακάκια στο πασσάτ του πατερα μου ζητάνε 120ε στην αντιπροσωπεία, όσο ακριβώς ζήτησαν σε φίλο μου με g.punto tjet. (ασχετο αν έξω τα βρήκα με 60ε! )
-
Ρε παιδιά:
NEO POLO 1.2 TSI 105PS HIGHLINE 3D DSG7 1200 / 105 / 77 P/S, 2A/B, S A/B, R/CD, MP3, ABS, EDS, ESP, S/S, SPORT SEATS, A/W, C/L, E/W, E/M, F/L, CLIMATIC, T/C €** 17.090,00**
NEO POLO GTI 180PS 3D 1400 / 180 / 132 P/S, 2A/B, S A/B, R/CD, MP3, ABS, EDS, ESP, XDS, S/S, SPORT SEATS, A/W, C/L, E/W, E/M, F/L, CLIMA, T/C, C/A €** 19.390,00**
Δεν αξίζει το 1.2 λέμε!!! GTI και για την γυναίκα ακόμα αν θέλει polo ντε και καλά.. !
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Συμφωνα με τις σημειωσεις του wikipedia (το οποιο σε γενικες γραμμες ειναι Updated, ασχετως υποτιμητικων σχολιων
πολλων χρηστων, για την εγκυροτητα του... )
το Haldex 4, ειναι λιγο πιο 'γρηγορο' ακομα και απο το 3αρι.
Απ' οτι καταλαβαινω οι διαφορες του ΙΙΙ με το ΙV ειναι η απουσια εσωτερικης αντλιας λαδιου του τελευταιου, με την υοθετηση μιας βαλβιδας ελεγχου για αμεσοτερη μεταφορα ροπης, σε χρονο που φτανει πλεον τα 100msecond αντι των 150Msec της 3ης γενιας, συν την αντικατασταση του μηχανικου LSC (limited slip coupling) , με το ηλεκτρονικο πλεον eLSD, κατι που με την χρηση του τελευταιου παρεχεται η δυνατοτητα μεταφορας μεχρι και του 85% της διαθεσιμης ροπης στον ενα μονο τροχο, κατι που στην προηγουμενη γενια ηταν αδυνατο...
Παραθετω και το linlk, με τις γενιες αναλυτικα:
http://en.wikipedia.org/wiki/Haldex_Traction
Παρολα αυτα, για να ειμαι και καπως 'δικαιος' ως προς την λειτουργια του συστηματος, θα πρεπει να αναφερω οτι το περιστατικο που μου ετυχε με το Kuga (ακατασχετο σπιναρισμα εμπρος τροχων, με τους πισω απλα να ακολουθουν, χωρις ομως να επηρεασουν στο ελαχιστο την πορεια του αυτοκινητου) ηταν σε αρκετα ανηφορικη κλειστη στροφη με νερα, ενω παραλληλα το αυτοκινητο της δοκιμης φορουσε χειμερινα λαστιχα, κατι που μεταφραζεται ως ελαχιστη δυνατη παρεχομενη προσφυση των εμπροσθιων τροχων.Γρηγορη, δεν εχουν ολες οι εφαρμογες του IV eLSD. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο και σε αυτο η wikipedia εχει λαθος.
Τεχνικα οι διαφορες ειναι μεγαλυτερες μεταξυ του ΙΙΙ και του ΙΙ παρα μεταξυ των δυο τελευταιων. Απλα το IV σε σχεση με το ΙΙΙ ειναι και πιο ελαφρυ και πιο compact.
Πρακτικα παντως αυτο που λεω στο προηγουμενο ποστ σχετικα με το software επιβεβαιωνεται και με τους χρονους αντιδρασης που αναφερεις....50msec δεν ειναι αντιληπτα απο κανεναν χρηστη! -
Εντυπωσεις απο test drive σε Golf 1,2 tsi!!
viewtopic.php?f=15&t=31644&p=2038400#p2038400 -
Φιλος με πασατ του 05-2008 αλλαζει κρεμαγιερα γιατι αποκτησε μποσικα.Δεν ξερω παραπανω λεπτομεριες ,απο το σερβις του ειπαν οτι δεν ειναι ο πρωτος που εχει προβλημα.Εχει ακουστει ως προβλημα ;
-
Σε πασσατ δεν έχω δει κάτι απ όσο παρακολουθω την αντίστοιχη ενότητα του vwclub. Μόνο σε κάποια γκολφ είχα ακούσει για κρεμαγιέρες. Την αλλάξανε μέσα στην εγγύηση ή πλήρωσε; Σε πασσάτ το μόνο συχνό πρόβλημα που έχω ακούσει έιναι το κουμπί του ηλεκτρ. χειροφρένου το οποίο συνήθως στο αλλάζανε δωρεάν αλλά το κόστος του γενικότερα είναι χαμηλό από 25ε μέχρι 45ε. (στου πατέρα μου δε χάλασε ακόμη φτου φτου )
-
Εχει βγει εκτος εγγυησης για 5 μηνες αλλα μαλλον κατι θα γινει .1600€ δεν ειναι και λιγα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
1600€ δεν ειναι και λιγαΜακάρι να του το καλύψουν
-
Volkswagen group σαν την ρωμαικη αυτοκρατορια στα καλυτερα της
-
μάρκετινγκ ξεμάρκετινγκ... οι τύποι δε τη παλεύουν...
http://www.youtube.com/watch?v=nd5WGLWN ... _embedded#!
(δεν ξέρω αν είναι repost) -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
(δεν ξέρω αν είναι repost)Εγώ την βρίσκω πολύ καλή σαν προωθητική ενέργεια.Πολύ πρωτότυπη μπορώ να πω.
-
Εμενα με εντυπωσιασε η εικονα του εργοστασιου μεσα στην πολη χωρις να ενοχλει καθολου!! Στη σκηνη με το τραμ ειδικα αισθανθηκα πως ειμαστε πολυ πισω...
-
Πρόσεξες όμως.Μόνο για τους πελάτες που αγοράζουν Phaethon οι πολυτέλιες και τεχνολογία αιχμής.Οι άλλοι άντε γεια.Παρ' όλα αυτά δεν πάυει να είναι έξυπνη σαν ιδέα.
-
Καλα αυτο εννοειται, δε θα το εκαναν σε κανενα πολο αλλα δεν παυει να ειναι εργοστασιο και αυτο σχολιασα, το ποσο καλα εχει ενσωματωθει στην ζωη της πολης χωρις να ενοχλει καθολου
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Καλα αυτο εννοειται, δε θα το εκαναν σε κανενα πολο αλλα δεν παυει να ειναι εργοστασιο και αυτο σχολιασα, το ποσο καλα εχει ενσωματωθει στην ζωη της πολης χωρις να ενοχλει καθολουΝαι σ' αυτό δεν διαφωνώ καθόλου
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
(δεν ξέρω αν είναι repost)Εγώ την βρίσκω πολύ καλή σαν προωθητική ενέργεια.Πολύ πρωτότυπη μπορώ να πω.
ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν μπορώ να πάω στη γερμανία να βλέπω το αμάξι μου να παράγεται.με την τρέλα που με δέρνει θα ήμουν εκεί όλη τη βδομάδα να τους παρακολουθώ πώς το φτιάχνουν και τι δεν πρόσεξαν και τι έκαναν και...και...και...
Ψυχάκιας??? -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν μπορώ να πάω στη γερμανία να βλέπω το αμάξι μου να παράγεται.με την τρέλα που με δέρνει θα ήμουν εκεί όλη τη βδομάδα να τους παρακολουθώ πώς το φτιάχνουν και τι δεν πρόσεξαν και τι έκαναν και...και...και...
Ψυχάκιας???ναιιιιι!!!!!!
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ψυχάκιας???Δεν είσαι ο μόνος.Και καλά το δικό σου κατασκευάζεται στην Γερμανία που λες εντάξει το προσέχουν.Το δικό μου που φτιάχνεται στην Τουρκία .Άρα έχεις ένα λόγο να κοιμάσαι ήσυχος
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
(δεν ξέρω αν είναι repost)ναι εχει ξαναμπει το βιντεο
θεικο εργοστασιο
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ρε παιδιά στην εγγύηση δεν σου λέει στούκαρε το και αν αφήσεις το μέταλλο άβαφο δεν θα σκουριάσει... δεν έχουν ανακαλύψει λαμαρίνα που δεν σκουριάζει.
Οι γαλβανιζε λαμαρίνες σκουριάζουν?
Το γαλβάνισμα απ΄οτι ξερω είναι μια διαδικασία επεξεργασίας της λαμαρίνας, κάτι σαν αντισκοριακή βαφή, η οποία αν γρατζουνιστεί 'γδαρθεί' απο κάτω μένει γυμνή λαμαρίνα. Οπότε...
Eχω μια χτυπημένη πόρτα εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει πάθει τπτ όλα είναι σχετικά. Στην προκειμένη δεν ξέρω γιατί σκούριασε αλλά τα 4αρια και τα 5αρια είχαν και έχουν θέματα με σκουριές στα φτερά γιατί έχουν μια τάση να κρατάνε νερά μέσα και το γαλβάνισμα τους δεν είναι τόσο καλό όσο ισχυρίζεται η VW. Το πρόβλημα αφορά και άλλα αυτοκίνητα του ομίλου και έχει αναφερθεί πολλάκις σε διάφορα περιοδικά σε οδηγούς μεταχειρισμένου ανάμεσα τους και το Autobild. Ένα καλά γαλβανισμένο μέταλλο πολύ δύκολα θα φτάσει να εμφανίσει γυμνή λαμαρίνα μετά από ένα χτύπημα. Τεσπα εγώ το έβαλα γιατι πραγματικά σοκαρίστηκα όταν το είδα Επίσης εγώ δεν μίλησα για ποιότητες ή ποιότητες εντός εισαγωγικών...
ειχα δει μια φορα ενα καινουριο jazz που ειχε φαει καλη στουκα στη πορτα και η σκουρια ειχε απλωθει παντου τριγυρω
VW FORUM