-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
στοιχεία μηχανών ΙΙ...Εργαστηριο του Basic Engineering Design I πρεπει να ηταν αν θυμαμαι καλα
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γρηγόρη, το γεγονός ότι οι αντικραδασμικοί παίρνουν κίνηση από την καδένα δεν σημαίνει πως υπάρχουν για να καταπολεμούν κραδασμούς από αυτούς.Two counter-rotating balancing shafts are integrated into the crankcase. They are driven by the crankshaft via a toothed chain, and completely suppress the free inertial forces of the second degree that are inherent to this design. Low-frequency humming and vibration are consequently eliminated very effectively.
Grey cast iron was chosen as the material for the engine block in view of its better acoustic properties. With a finished weight of 33 kilograms, the engine block nevertheless genuinely merits being described as a lightweight design.
The extra-rigid basic structure of the block, acoustically optimised add-on parts and acoustically isolated covers reflect how much fine-tuning went on at the design computers and test benches. The crankshaft is instrumental in determining how smoothly an engine runs
http://www.worldcarfans.com/10609286095 ... e-revealed
(Δελτιο τυπου της VAG για τον 1.8tfsi) -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Επίσης δεν υπάρχει και κανένα πρόβλημα, να χρησιμοποιηθεί καδένα σε κινητήρα που στροφάρει πολύ ψηλά.
Hornet: 13500 σ.α.λ.
-
- με την καδενα χαλαει λες; η καδενα σπαει;
- απο την εμπειρια σου μιας και ειμαστε σε vw forum, ποση ωρα θελει αλλαγη ιμαντα σε golf 1.4 ατμοσφαιρα και καδενα σε 1.4 tsi;
το πολυ πιο ευκολα ειναι στανταρακι;
καθε ποτε θελει αλλαγη ιμαντας και καδενα;
1)Ο καδένας χαλαρώνει και χαλάει ο χρονισμός...
η διάρκεια ζωής του είναι θεωρήτικά(πρακτικά) μεγαλύτερη του ιμάντα...
2)δεν έχω ίδέα πόση ώρα θέλει η αλλαγή στα βαγκ... τα tsi καδένα δεν έχουν??
παντού και πάντα είναι ευκολότερη η αλλαγή-
ακομα και στην υποθετικη περιπτωση που χαλαρωσει -λες και ειναι κανενα λαστιχακι ο καδενας- θα αναψει αμεσως σφαλμα. η ιμαντα σπαει πριν προλαβεις να κανεις οτιδηποτε και τα παιρνεις ολα στο χερι
-
στο vw group λοιπον, οση ωρα θες για την ιμαντα, θες και για τον καδενα, ειδικα σε κατι passat 1,8 20VT και Α4 με τον ιδιο κινητηρα στο διαμηκη αξονα, θες 3,5-4 ωριτσες για την ιμαντα. οποτε παει περιπατο το αλλαζονται ευκολοτερα. για εγκαρσιους κινητηρες θες παλι 2,5-3 ωρες στην καλυτερη.
τα tsi ολα καδενα εχουν, αντιθετα απο τα ηλιθια ατμοσφαρικα 1.4 των απιθανων 80 αλογων που ταλαιπωρουν ακομα τα polo & golf
απο τη στιγμη επισης που η οποια επισκευη/αλλαγη του καδενα παει μετα τα 100000 χιλ σε φυσιολογικες συνθηκες, ειναι προτιμοτερος. για λεπτομερειες, ρωτα τους τυχερους κατοχους 147 ποσο αραια αλλαζουν ιμαντες και ποσο φτηνα βγαινει η ψυχη
εγω ιμαντα εχω, αλλα θα προτιμουσα καδενα σιγουρα, συμφερει οικονομικα σε βαθος χρονου
οσοι μιλανε για θορυβο, πρεπει να εχουν πολυ εξειδικευμενο αυτι ωστε αν ακουσουν εναν κινητηρα να δουλευει να μπορουν να προσδιορισουν αν εχει ιμαντα η καδενα
-
Αυτο!!!! ... Ειναι γνωστο πως αλουμινιο = μπετερ οταν γκρρρΡΡΡΡΡΡΡρρρρ-πσιουυυυυ ( σκαστρα)
-
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
ρωτα τους τυχερους κατοχους 147 ποσο αραια αλλαζουν ιμαντες και ποσο φτηνα βγαινει η ψυχηΠεριμένω ερωτήσεις
Τελικά ιμάντα=γένους θηλυκού και καδένας=γένους ρσενικού
Πάντως η βελούδινη λειτουργία στο ρελαντί και όχι μόνο, είναι γεγονός στον TSi. Και έχει καδένα όπως λέτε.
Ώρες ώρες νομίζω ότι δεν λειτουργείΣήμερα το πρωί πήγα για την αναβάθμιση λογισμικού, βάζω μπροστά να φύγω και άναψε ένα κίτρινο λαμπάκι μηχανής.
Αμάν λέω οι κατάρες του Πάσχου έπιασαν τόπο. Τελικά ήταν ένα σωληνάκι του βεντιλατέρ.
Ουφ -
Καλοταξιδο και ατρακαριστο.
Απ'εξω ακουγεται το ''κροταλισμα''?
γιατι απο μεσα κανενα σημερινο αυτοκινητο απο την μικρομεσαια και πανω κατηγορια δεν ακουγεται στο ρελαντι -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Καλοταξιδο και ατρακαριστο.
Απ'εξω ακουγεται το ''κροταλισμα''?
γιατι απο μεσα κανενα σημερινο αυτοκινητο απο την μικρομεσαια και πανω κατηγορια δεν ακουγεται στο ρελαντιΝα'σαι καλά
Εγώ το βρίσκω νεκροταφείο από ήχο, μέσα έξω
Πάντως ούτε από έξω ακούω τίποτα.
Αλλά ώρες ώρες απορώ με κάτι θέματα που κολλάτε
Λες και τους αγοραστές τους απασχολούν αυτά. -
2)δεν έχω ίδέα πόση ώρα θέλει η αλλαγή στα βαγκ... τα tsi καδένα δεν έχουν??
παντού και πάντα είναι ευκολότερη η αλλαγήκι εμενα οπως και του vovlozeus 180K θελει ο ιμαντας, χρονια δε θυμαμαι
παντως παρολο που παντου εβαλαν καδενα το δικο μου μοτερ ακομα και σε πιο νεα μοντελα (golf r, τσιροτο r, tts) συνεχιζει να εχει ιμαντα και οπως και να το κανουμε ειναι το κορυφαιο απιο τα 2λιτρα του group και σιγουρα αυτο που απευθυνεται σε σπορ χρηση, οποτε καποιο λογο θα ειχαν να επιμεινουν σε αυτη τη λυση
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι σφιχτό εώς πολύ σφιχτό και πρέπει να συνηθίσω τα σκαλώματα από 1η σε 2η και 2η σε 3η. Αυτό εξαλείφεται όμως μόλις ζεσταθεί το αμάξι και οι βαλβολίνες που αφορούν την λίπανση αυτού. Βέβαια είναι ακόμα άστρωτο και το αμάξι.
αυτο με τη βαλβολινη υπαρχει και τωρα το χειμωνα θα ειναι πιο εντονο, το καλοκαιρι θα εχεις αλλο κιβωτιο με το που βαζεις μπρος
εγω παντως ενα αλλο παραξενο που ειχα παρατηρησει στο κιβωτιο μου και το ειχε διαπιστωσει και ο vellerefontis ειναι οτι στις 'ταξιτζιδικες' καθημερινες αλλαγες τα συγχρονιζε δεν κουμπωνουν τοσο ωραια την ταχυτητα σε σχεση με το να αλλαζεις στις 5000σαλ +
γενικα παντως το vag εχει ωραια και σαφη κιβωτια, αρκετα γρηγορα, αλλα οχι και παρα πολυ γρηγορα
σε 'ταρζανιες' εχω παρατηρησει καμποσες φορες σκαλωματα (στα οποια φυσικα δεν επεμεινα, προτιμησα να χασω την αλλαγη για να μην παρω τιποτα στο χερι)
μεγαλη εμπειρια απο ιταλικα δεν εχω (ωστε να εχουμε ενα κοινο σημειο αναφορας) , αλλα τα γαλλικα ειναι σιγουρα πιο γρηγορα (και ας εχουν αισθηση σουπας) , τοσο, που παρασυρομουν και αλλαζα συχρονιζε καθε μερικους μηνες
-
Qsis μάλλον ακόμα μαθαίνω τα χούγια του αμαξιού. Σήμερα πχ μου φάνηκε πιο μαλακό. Μάλλον βρήκα το τρόπο που θέλει αλλαγή.
Δεν ξέρω αν το έχει παρατηρήσει άλλος, αλλά δεν θέλει πίεση στο λεβιέ καθώς την 'ρουφάει' μόνο του την ταχύτητα όταν την έχεις στην αρχή της υποδοχής της κάθε σχέσης. Εγώ στην αρχή το πίεζα το λεβιέ να μπει μέσα η ταχύτητα(με το ζόρι) και ένιωθα αυτό το σκάλωμα....
Και βέβαια το γεγονός ότι το αμάξι έχει 3.500 χλμ που σημαίνει ότι στο θέμα κιβωτίου είναι άστρωτο ακόμα. -
καλα σπρωξιμο με το ζορι εγω δεν κανω (για οικονομικους κυριως λογους ) για αυτο σου ειπα πριν οτι αν δεν επαιρνε τις πολυ γρηγορες αλλαγες με τη μια δεν επεμενα, δεν ορμουσα ωστε να την παρει με το ζορι και να ακουσω 'κρακ' καμια μερα
ενα αλλο παντως που εχω προσεξει με τον καιρο ειναι οτι μπορει η διαδρομη να ειναι σαφης και να μην παιζει πολυ ο λεβιες , αλλα παιζει εστω και για λιγα χιλιοστα-ισως εκατοστο+
εκει εχει σημασια αν θα εχεις το λεβιες λιγο πιο δεξια ή λιγο πιο αριστερα..αλλα αυτα ειναι χουγια, ανουσιες ισως λεπτομερειες και κυριως θεμα αισθησης.. επειδη εχω καταστρεψει ολα σχεδον τα κιβωτια που ειχα στο παρελθον, κανω μαλακες και ηρεμες κινησεις πλεον και εχω μαθει ετσι, τερμα συμπλεκτη παντα και μαλακες κινησεις
οταν ειναι κρυο , ετσι κι αλλιως κανω μαλακους χειρισμους μεχρι να ζεσταθει (και η κρεμαγιερα κανει επιπλεον θορυβους οταν το αυτοκινητο ειναι κρυο)
το κιβωτιο σου παντως σιγουρα θα χαλαρωσει με τη χρηση , αυτο ειπα πριν ισως οχι ξεκαθαρα..
στο δικο μου πλεον οταν αλλαζω στις χαμηλες στροφες μου παραφαινεται χαλαρο, ενω οταν αλλαζω κοφτη κουμπωνει υποδειγματικαεπισης ρολο στην αισθηση εχει το πώς το χουφτωνεις , ή αν απλα το σπρωχεις και αν εχεις ή οχι τεμπελη ωστε να ακουμπαει το χερι σου
στο κουμπωμα γενικα η αισθηση δεν ειναι ποτε η ιδια οπως σε αλλα μου αυτοκινητα(ναι, εχω κατσει και εχω παρατηρησει ολα αυτα ή μαλλον ειμαι απλα υστερικος με το αυτοκινητο μου )
αα επισης αλλαζει η αισθηση σε μια ταχυτητα απο το αν τη βαζεις κατα το ανεβασμα ή κατα το κατεβασμα αλλα για αυτο πρεπει να φταινε και τα διπλα συγχρονιζε
-
(Συγνώμη που μπαίνω σφήνα στην συζήτηση σας! Αλλά ολοκληρώνεται σε πρόσοψη η γκάμα!)
Νέο Fox ...pol-άκι στην Βραζιλία!
http://www.noticiasautomotivas.com.br/gol-bluemotion-e-fox-bluemotion-serao-lancados-no-comeco-de-2011/Και μια εκκεντρική ... 'rocket'!
http://www.noticiasautomotivas.com.br/volkswagen-saveiro-rocket-conceito-com-motor-turbo/ -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
(Συγνώμη που μπαίνω σφήνα στην συζήτηση σας! Αλλά ολοκληρώνεται σε πρόσοψη η γκάμα!)
http://www.noticiasautomotivas.com.br/gol-bluemotion-e-fox-bluemotion-serao-lancados-no-comeco-de-2011/Και μια εκκεντρική ... 'rocket'!
http://www.noticiasautomotivas.com.br/volkswagen-saveiro-rocket-conceito-com-motor-turbo/Αχ πανέμορφο είναι.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
http://www.noticiasautomotivas.com.br/volkswagen-saveiro-rocket-conceito-com-motor-turbo/Αχ πανέμορφο είναι.
Να μαντέψω... είσαι λίγο πριν τη σύνταξη και περιμένεις το εφάπαξ να το πάρεις για την κορη σου, έτσι?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Να μαντέψω... είσαι λίγο πριν τη σύνταξη και περιμένεις το εφάπαξ να το πάρεις για την κορη σου, έτσι?
Ναι είμαι από τους προνομοιούχους που βγαίνουν σε σύνταξη στα 20
-
Άστα αυτά, κρύβεις 40 χρόνια ατιμούτσικο για να στην πέφτουν τα πιπίνια.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Άστα αυτά, κρύβεις 40 χρόνια ατιμούτσικο για να στην πέφτουν τα πιπίνια.Όχι δεν κρύβω και υπάρχουν άνθρωποι εδω μέσα που μπορούν να το επιβεβαιώσουν
-
Ε, δεν εξηγείται αλλιώς...
-
Καλά έχεις διαβάσει άλλα ποστ μου?
Από απορία ρωτάω
VW FORUM