-
Προσωπικά είμαι κατά των επεμβάσεων και κυρίως σε τουρμπίσματα και τέτοια......
Θεωρώ ότι αν δεν σε ικανοποιεί το μοτέρ πχ του 1.6 το πουλάς και πέρνεις μεγαλύτερο.... που να μπλέκεις τώρα με μετατροπές κλπ?
Σε ότι αφορά στο θέμα συνεργείου εδώ και 5+ χρόνια πάω σταθερά στον Φιλοσίδη.
Είμαι ικανοποιημένος. Είμαι υπέρ του να μην αλλάζω συνεργεία, τους έχω μάθει πλέον και είναι απόλυτα σωστοί μαζί μου. Πέρι κόστους είναι σίγουρα πολύ καλύτεροι από την Καρέντα. Μιλάμε για εξουσιοδοτημένα πάντα. Για άλλα ούτε που το συζητάω....
Την θεωρεία ότι τα εξουσιοδοτημένα είναι πανάκριβα δεν την δέχομαι...
Τους πληρώνω παραπάνω γιατί είναι εξιδικευμένοι και για να έχω το κεφάλι μου σίγουρο. Και αυτοί όπως και εγώ στην δουλειά μου κοιτάμε το κέρδος μας οπότε δέχομαι να πληρώνω και κάτι παραπάνω. -
Golf V,
Με μόλις 2800 χλμ στην πλάτη του χθές το πήγα για ζυγοστάθμιση,διότι στα 130-140 km/h καταλάβαινα ένα ελαφρό τρόμο σε όλο το αμάξωμα (όχι στο τιμόνι).
Η ζυγοστάθμιση έδειξε οτι έλειπαν 10gr απο το εξωτερικό του πίσω αριστερού τροχού και τίποτε άλλο.Ολοι οι άλλοι τροχοί έδειχναν ΟΚ (έγινε μπροστά μου).Το αυτοκίνητο το έκανα κάποιο τέστ,αλλά δεν μπόρεσα να το οδηγήσω για πολλή ώρα ώστε να καταλάβω αν το πρόβλημα διορθώθηκε.Ωστόσο παρατηρώντας τα ελαστικά διαπίστωσα οτι τα πίσω παρουσιάζουν εγκάρσιο αυλάκι στο πλαινό τους το οποίο εκτείνονταν απο το χείλος της ζάντας μέχρι το πέλμα.Σε ερώτηση αν αυτό είναι φυσιολογικό ο προιστάμενος του σέρβις είπε πως 'υπάρχει και σε άλλα αυτοκίνητα',ενω κάποιος άλλος μάστορας μου είπε πως όχι.
Σήμερα θα πάω στον τοπικό αντιπρόσωπο Michelin για να τα δεί...
Ασχετα αν ο τρόμος διορθώθηκε ή όχι,πιστεύετε οτι είναι φυσιολογικό αυτό ή πρέπει να απαιτήσω αλλαγή ελαστικών (είναι το θέμα ασφάλειας που με καίει...)???? -
Κατ'αρχάς μου έκανε εντύπωση που το VAG forum βρίσκεται στα Τεχνικά θέματα και όχι στα 'περί αυτοκίνησης' όπως άλλα. Εγώ είμαι καινούργιος εδώ και δυσκολεύτηκα να το βρω !! Επίσης μου έκανε εντύπωση που είναι ανενεργό από τον Απρίλιο . Γιατι ? Τέλως πάντων!!
- Μόλις πριν από λίγο καιρό απέκτησα ένα Golf 1.6 FSI Sportline και έχω την εντύπωση ότι οι δυνατότητες του πακέτου σασί-αναρτήσεις-φρένα είναι αρκετά πιο πάνω από τις αντίστοιχες του κινητήρα 1.6 FSI. Το κράτημα του αυτοκινήτου απλά είναι εκπληκτικό και σου δίνει την εντύπωση ότι οδηγάς τετρακίνητο ! Σκέφτομαι να κάνω λίγο πιο δυνατό τον κινητήρα , αλλά χωρίς να τον πειράξω σε βάθος. Γνωρίζει κάποιος φίλος κάποιες μικρές αλλαγές για να φτάσει τα 140-150 άλογα? Μήπως θα χαθεί η γραμμικότητα της λειτουργίας του? Πάντως και τώρα είναι αρκετά δυνατός αφού στο κοντέρ έγραψε 225 χιλιόμετρα σε παρατεταμένη ευθεία πριν από τα Γιαννιτσά !!
- Αυτή την εποχή παζαρεύω ένα Corrado από την Γερμανία . Το έχει βρει φίλος που δουλεύει εκεί στην τιμή των 1200 ευρώ. Είναι μοντέλο 92' με τον 1.8 G60 και έχει 117000 χιλιόμετρα. Σε άριστη κατάσταση !!Είναι το μοντέλο που μου άρεσε από την πρώτη μέρα που βγήκε στην παραγωγή αλλα για διάφορους λόγους δεν μπορεσα να το αποκτήσω ποτέ. Τώρα όμως το θέλω σαν τρελλός αφού πιστεύω ότι στέκεται ακόμα και σήμερα άνετα στον δρόμο σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα. Να το πάρω ? Μήπως βάλω μπελάδες στο κεφάλι μου? Εχει ακούσει κάποιος για προβλήματα στο συγκεκριμένο μοντέλο ? Είναι αξιόπιστος ο G60? Αν πάθει κάτι υπάρχουν ανταλλακτικά για τον κινητήρα αυτό ?
-
Ο χρήστης trelovet έγραψε:
Κατ'αρχάς μου έκανε εντύπωση που το VAG forum βρίσκεται στα Τεχνικά θέματα και όχι στα 'περί αυτοκίνησης' όπως άλλα. Εγώ είμαι καινούργιος εδώ και δυσκολεύτηκα να το βρω !!- Μόλις πριν από λίγο καιρό απέκτησα ένα Golf 1.6 FSI Sportline και έχω την εντύπωση ότι οι δυνατότητες του πακέτου σασί-αναρτήσεις-φρένα είναι αρκετά πιο πάνω από τις αντίστοιχες του κινητήρα 1.6 FSI. Το κράτημα του αυτοκινήτου απλά είναι εκπληκτικό και σου δίνει την εντύπωση ότι οδηγάς τετρακίνητο ! Σκέφτομαι να κάνω λίγο πιο δυνατό τον κινητήρα , αλλά χωρίς να τον πειράξω σε βάθος. Γνωρίζει κάποιος φίλος κάποιες μικρές αλλαγές για να φτάσει τα 140-150 άλογα?
Κατάλαβες γιατί είναι στο 'Τεχνικά θέματα - Βελτιώσεις' ?
Τα περισσότερα εξειδικευμένα θέματα, πχ. για 307-147-Hyundai-Kia είναι στα 'Τεχνικά'.
-
Εχει ακούσει κάποιος για προβλήματα στο συγκεκριμένο μοντέλο ? Είναι αξιόπιστος ο G60? Αν πάθει κάτι υπάρχουν ανταλλακτικά για τον κινητήρα αυτό ?Ο G-lader , έχει προβλήματα. Σιγουρέψου ότι είναι σε καλή κατάσταση , αλλιώς θα ψάχνεις για συμπιεστή. Σε περίπτωση που δεν είναι καλός ΜΗΝ τον επισκευάσεις - δεν συμφέρει και η αξιοπιστία της επισκευής είναι μειωμένη. Ψάξε για G-lader είτε για μεταχειρισμένο στο ebay , είτε για άλλη μάρκα (δεν την θυμάμαι ) που η αξιοπιστία της είναι φοβερή !!
-
Καλησπέρα παίδες. όλα καλά;
Γειά σου ρε Μάκη άρχοντα -
Οι κατοχοι golf που θελετε δύναμη,εχετε μόνο μια αξιόπιστη λυση,αλλαγή κινητήρα με εναν απο S3 ή κατι αντίστοιχο.
-
Δέν είναι μόνο ο 1.8Τ. Για τα προηγούμενα μοντέλα υπάρχει ο G40, G60, o VR6 κ έπειτα τροπέτα απο audi. RSI πχ κ τα μυαλά στα γκάζια.
-
Μακη εγω εχω ενα ibiza 20vt γινομαι δεκτος στο club?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κατ'αρχάς μου έκανε εντύπωση που το VAG forum βρίσκεται στα Τεχνικά θέματα και όχι στα 'περί αυτοκίνησης' όπως άλλα. Εγώ είμαι καινούργιος εδώ και δυσκολεύτηκα να το βρω !!
- Μόλις πριν από λίγο καιρό απέκτησα ένα Golf 1.6 FSI Sportline και έχω την εντύπωση ότι οι δυνατότητες του πακέτου σασί-αναρτήσεις-φρένα είναι αρκετά πιο πάνω από τις αντίστοιχες του κινητήρα 1.6 FSI. Το κράτημα του αυτοκινήτου απλά είναι εκπληκτικό και σου δίνει την εντύπωση ότι οδηγάς τετρακίνητο ! Σκέφτομαι να κάνω λίγο πιο δυνατό τον κινητήρα , αλλά χωρίς να τον πειράξω σε βάθος. Γνωρίζει κάποιος φίλος κάποιες μικρές αλλαγές για να φτάσει τα 140-150 άλογα?
Κατάλαβες γιατί είναι στο 'Τεχνικά θέματα - Βελτιώσεις' ?
[list:1bmyby66]Aααα καλαααα...........πατε να μαζεψτε τη μπιελα της GTV με τα μολις 80 000km του 'συναδελφου' σας απ την εθνικη (σε κανα κρασπεδο θα βοσκει ) και μετα μιλαμε για αξιοπιστια VAG [/list:u:1bmyby66]
-
Πέστα ρε Μάκη. Γιατί έχουμε χάσει τη μπάλα μου φαινέται. Βγαίνουν συμπεράσματα άσχετα μόνο κ μόνο για να πούν. Υοάρχουν τρελά κολήματα με το VAG και ιδιαίτερα με την VW. Για το λόγο αυτό υπάρχει προκατάληψει. Αντε γειά λοιπόν. Ξέρουμε τι σημαίνει VW κ ξέρουν τι σημαίνει VW γιαυτό κ γίνεται όλο αυτός ο πανικός με τη συγκεκριμένη εταιρεία.
-
Το να ασχολείται κάποιος συνεχώς με κάτι σημαίνει ότι αυτό το κάτι έχει κάποια στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Αλλιώς θα περνούσε αδιάφορο. Εμένα το αυτοκίνητο μου κόστισε 26000 ευρώ (μετρητά)και σε αυτή την τιμή μπορούσα να πάρω ΟΠΟΙΟ άλλο μοντέλο της ίδιας κατηγορίας ήθελα καθώς και πάρα πόλλά άλλα μεγαλύτερης κατηγορίας. Επομένως σημαίνει ότι η επιλογή μου ήταν συνειδητή και όποιος προσπαθεί να με πείσει για το αντίθετο χάνει τον χρόνο του άδικα.
Εχει δεκάδες μοντέλα η κατηγορία , ας αχοληθούν με κάτι άλλο κι ας αφήσουν τα VW και ειδικότερα το Golf ήσυχο. Η εμπορική του πορεία τόσα χρόνια , η παγκόσμια αποδοχή του και το όνομα που κουβαλάει φτάνουν και περισσεύουν για να δελεάσουν κάποιον να το αγοράσει. Αμάν πιά με την χολή !!!! -
Το να ασχολείται κάποιος συνεχώς με κάτι σημαίνει ότι αυτό το κάτι έχει κάποια στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Αλλιώς θα περνούσε αδιάφορο. Εμένα το αυτοκίνητο μου κόστισε 26000 ευρώ (μετρητά)και σε αυτή την τιμή μπορούσα να πάρω ΟΠΟΙΟ άλλο μοντέλο της ίδιας κατηγορίας ήθελα καθώς και πάρα πόλλά άλλα μεγαλύτερης κατηγορίας. Επομένως σημαίνει ότι η επιλογή μου ήταν συνειδητή και όποιος προσπαθεί να με πείσει για το αντίθετο χάνει τον χρόνο του άδικα.
Εχει δεκάδες μοντέλα η κατηγορία , ας αχοληθούν με κάτι άλλο κι ας αφήσουν τα VW και ειδικότερα το Golf ήσυχο. Η εμπορική του πορεία τόσα χρόνια , η παγκόσμια αποδοχή του και το όνομα που κουβαλάει φτάνουν και περισσεύουν για να δελεάσουν κάποιον να το αγοράσει. Αμάν πιά με την χολή !!!!Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε trelovet. αν κ στην κατηγορία του Golf δεν υπάρχουν κ πάρα πολλά ανταγωνιστικά μοντέλα. Το μόνο μειονέκτημα που μπορούν να του προσάψουν είναι η τιμή του. Που στην προκειμένη περίπτωση αυτά που προσφέρει με την δεδομένη τιμή δεν είναι πάρα πολλά.
P.S.Η υπογράφη σου μ'αρέσει πάρα πολύ κ αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα.
-
Συμφωνώ ότι η τιμή είναι αρκετά εως πολύ τσιμπημένη. Από την άλλη μπορείς να μου πεις κάποιο άλλο μοντέλο που θα αγόραζες κοντά σε αυτή την τιμή ? Οι περιορισμοί που σου βάζω είναι οι εξής :
- Οχι πάνω από 4,3 μήκος για να χωράει στο γκαράζ μου !
- Δεν συμπαθώ τα διθέσια και τα 'τύπου' coupe.
- Δεν έιχα πιο πολλά χρήματα από αυτά
- Το Α3 με τα extra που έβαλα θα πήγαινε στα 30000+.
- Σιχαίνομαι σχεδιαστικά την ΒΜW 1.
Στα παραπάνω βάλε ότι συμπαθώ πολύ την VAG αλλά και την BMW. Ισως την Comρact θα είχα σαν αναλλακτική λύση αλλά έχω ήδη μια 318 iS του 93 και ήθελα να πάρω κάτι άλλο !!
-
Εμένα δεν μου πέφτει λόγος trelovet, όμως έτυχε να διαβάσω το μήνυμα και παραξενεύτηκα λίγο. Δηλαδή έδωσες για ένα μικρομεσαίο 1600άρι 26.000 ευρώ και ρωτάς τι θα μπορούσες να πάρεις με αυτά τα λεφτά στη συγκεκριμένη κατηγορία;
Με λίγα παραπάνω θα μπορούσες να πάρεις το Astra coupe που θα βγει (γύρω στις 28.000) με 200 άλογα και δίλιτρο κινητήρα. Το Corolla T-Sport κάπου εκεί θα κοστίζει λογικά επίσης. Ή το 1800άρι Astra φουλ έξτρα και βάλε. Ή το Mazda 3 1.8 φουλ (μέχρι και Mazda 6 με καλό εξοπλισμό χτύπαγες αν ήθελες, αλλά θα σου έπεφτε λίγο μακρύ). Το νέο Focus 1,8 χαλαρά. Μια alfa επίσης παίζει σ'αυτά τα λεφτά (αν και δεν θα την έπαιρνα ούτε εγώ, αλλά άλλο θέμα αυτό).
Δεν είναι καλύτερα, τουλάχιστον ως προς τους κινητήρες, τα παραπάνω μοντέλα; -
Φίλε manosk, οι περιορισμοί που έθεσα εξ αρχής ήταν απόλυτοι και χωρίς δυνατότητα παρέκλισης , ειδικά στον οικονομικό τομέα. Θα μπορούσα με 28000 ευρώ να πάρω ( και λόγω της προαναφερθήσης συμπάθειας προς την VAG ) το Golf 2.0 FSI . Δεν διαφωνώ ότι τα μοντέλα που προτείνεις έχουν καλύτερους κινητήρες. Τα 26000 ευρώ όμως είναι το απόλυτο ανώτατο όριο που μπορούσα να κινηθώ ( για να μην πώ ότι το ξεπέρασα αρκετά και τώρα στεναχωριέμαι ). Πάντως ευχαριστώ για τον ευγενικό τρόπο που παρέθεσες τα σχόλια σου !!
-
μια που σας βρίσκω μαζεμένους να σας πω και τα δικά μου τα καθέκαστα..
μετά από 12,500 χιλιόμετρα με το Golf V εμφανίστηκε το πρώτο και μοναδικό ως τώρα πρόβλημα..για την ακρίβεια ηλεκτρολογικό
με αναμμένα τα φώτα και μετά από μισή περίπου ώρα αν επιχειρούσα να βγάλω φλας δεξιά άναβε η πορτοκαλί λυχνία για βλάβη στα φώτα..βλάβη υπήρχε όντως..είχε 'καεί' το πίσω δεξί φλας..βάζω τη λέξη σε εισαγωγικά διότι όταν έκλεινα τον κινητήρα και δεν χρησιμοποιούσα το αυτοκίνητο για κάποιες ώρες το φλάς επαναλειτουργούσε κανονικότατα...αντίστοιχο πρόβλημα δεν αντιμετώπισα καθόλου κατά τη διάρκεια της ημέρας
προφανώς είχε να κάνει με την λειτουργία των φώτων κάτι που μου επιβεβαίωσαν στο συνεργείο..ελαττωματική πλακέτα στο δεξιό πίσω φανάρι που προκαλούσε υπερθέρμανση και βραχυκύκλωνε τη λυχνία του φλας. Μου συνέστησαν προληπτική αντικατάσταση και της αντίστοιχης στο αριστερό φανάρι (στα πλαίσια της εγγύησης)..το πρόβλημα είναι πως τέτοια πλακέτα υπάρχει μόνο στη Γερμανία και χρειάζεται 15 εργάσιμες να έρθει εδώ..
δεν παραπονιέμαι απλά το αναφέρω για να έχετε και εσείς μια ιδέα (μην αλλάζετε λάμπες χωρίς λόγο βασικά)..μου είπαν πως δεν είχαν συναντήσει ως τώρα αντίστοιχο περιστατικό οπότε ας το βάλει ο πρόεδρος εδώ στα πρακτικά
-
Εχω καιρό να γράψω εδω μιας και ως τώρα δεν είχα κάποιο σπουδαίο νέο να αναφέρω.
Σήμερα άλλαξα τελικό εξάτμισης στο Γκόλφ 5 1.4 75 Ps και έβαλα το Remus Powersound.
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές.Κατ'αρχήν ο θόρυβος έγινε σπορτίβικος και γίνεται έντονα αντιληπτός στις χαμηλές στροφές κυρίως.
Διακρίνω μια ευρωστία στις μεσαίες στροφές κυρίως μεταξύ 3000-5000 ενω εκείνο το εκνευριστικό κρέμασμα μετά τις 5000 περιορίστηκε σημαντικά.
Με άλλα λόγια,το αυτοκίνητο δεν έγινε πύραυλος μεν,αλλά έγινε πιό ευχάριστο στις καθημερινές μετακινήσεις.
Σε μια διαδρομή 40 km στην εθνική οδό,οι διαφορές έγιναν περισσότερο αντιληπτές,μιας και τα 160 km/h ήθελαν λιγότερη υπομονή απ'ότι μέχρι τώρα.
Σε συνδυασμό με chipάρισμα που σχεδιάζω να κάνω σε λίγο καιρό,αναμένω περεταίρω βελτίωση.
Κόστος εξάτμισης;
540 ΕΥΡΩ...(καλά ντε,μη βαράτε... ) -
Ξερει κανενας καλος ανθρωπος που μπορω να βρω γνήσια ανταλλακτικα VAG **σε καλες τιμες ** εντός Αττικής;
-
Θα πρέπει να ρωτήσεις σε ειδικά ιδρύματα.
VW FORUM