-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
busso μεχρι στιγμης τι εντυπωσεις σου χει δωσει η ψευτοτετρακινηση?αν θες να πατησεις πολυ χωμα παντως πιο σημαντικο ρολο θα παιξουν τα λαστιχα, παρα το haldex
το tiguan δε πολυξερουμε τι κανει εκτος δρομου, αλλα πιστευω οτι θα εχει αξιοπρεπεις ικανοτητες
Μέχρι στιγμής δεν το έχω πιέσει ιδιαίτερα, με την σοβαρή έννοια της πίεσης.
Αλλά σε κάτι ψιλοπατήματα διαπίστωσα αυτό που ήξερα από τις προηγούμενες εμπειρίες μου με 4κίνηση.
Ότι δεν αφήνεις γκάζι, αλλά το κρατάς σταθερό και υπό συνθήκες το σανιδώνεις πριν το apex.
Το αμάξι είναι γατζωμένο ακόμα και σε άθλιας ποιότητας άσφαλτο. Μάλιστα εντύπωση μου έκανε ότι σε 2 γρήγορες εκκινήσεις που έκανα σε δρόμο γυαλί, το αμάξι αφενός δεν σπινιάρισε και αφετέρου δεν διαπίστωσα την υστέρηση που είχα διαπιστώσει σε Haldex προηγούμενης γενιάς.
Από ότι έχω μάθει φοράει αυτό της 4η γενιάς που στην περίπτωση του Tiguan έχει σταθερά 90% εμπρός και 10% πίσω μόνιμα και αναλόγως των συνθηκών μεταφέρει εώς το 100% πίσω(σπάνια περίπτωση όμως η ολική απώλειεα πρόσφυσης εμπρός)....
Ξέρεις κάτι? Άσπρος γάτος, μαύρος γάτος, το θέμα είναι να πιάνει τα ποντίκια. Εγώ το Haldex 4gen το βρίσκω ιδανικό για αυτό το αμάξι. Η περίπτωση Torsen είναι ιδανική για αμάξι με πάνω από 250 ίππους. Για θέμα απωλειών εννοείται αλλά και καλύτερης αίσθησης.Από δυνατότητες όμως έχω ακούσει τα καλύτερα για το Tiguan δεδομένου της κακής φήμης που είχε όλα τα χρόνια το Haldex. Ως ψευτο4κίνηση.
Δες ένα video με off road παιχνιδάκια με ένα Tiguan Escape
Youtube VideoΤο καλό είναι ότι η έκδοση Escape έχει λάστιχα 90/10(άσφαλτος/χώμα) οπότε ψευτό-off road μπορώ να κάνω άνετα δίχως να με προδώσει κάπου.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Mήπως γνωρίζει κάποιος πόσο πάει το κοστουμάκι για μία λάμπα μπιξένον για Golf V?
Nα φορέσω τα Μινέρβα μου ή να βάλω κανένα τέτοιο :
?Τελικά τα Μινέρβα έβαλα αλλά δεν έπρεπε. Το κοστουμάκι ήτανε Αρμανι που μου ράψανε !!!
Η λάμπα είναι αριστερά. Στα δεξιά είναι το 'ντούι' μαζί με την καμένη λάμπα. Την έβαλα μόνος μου αλλά δεν έχει εύκολο κούμπωμα και είναι επικίνδυνο για σπάσιμο. Όπως μου είπαν επίσης ΔΕΝ πρέπει να ακουμπήσει τη λάμπα με γυμνό χέρι (δεν ξέρω αν ισχύει) γιατί καίγεται.
Προτείνω αν κάποιος χρειαστεί αλλαγή σε ξένον να του τη βάλουν σε εξουσιοδοτημένο για να έχουν αυτοί την ευθύνη σε κάποιο παρατράγουδο.
Αααα ξέχασα. Το κοστούμι κόστισε ...
...
Μη βιάζεσαι
...
Ας βάλουμε λίγο αγωνία ακομη
...
177 ευρώ (δλδ 200κάτι ήταν αλλά επειδή είμαι ομορφάντρας πήρα και μια έκπτωση )
-
(δλδ 200κάτι ήταν αλλά επειδή είμαι ομορφάντρας πήρα και μια έκπτωση )μαλλον επειδη εισαι ο Stig
-
Ξέρει κανείς τι ακριβώς είναι το EDS?
Στο manual γράφει:
EDS-Ηλεκτρονικό μπλοκάρισμα διαφορικού το οποίο βοηθά στο να αποφεύγεται το σπινάρισμα ενός κινητήριου τροχού. -
Κάτι σαν μπλόκα διαφορικο αλλά με ηλεκτρονικό τροπο. Μόλις καταλάβει ολισθηση τον φρενάρει ελαφρώς. Ολα αυτά φυσικά όταν είσαι με ESP οφ. Κάποιες φορές το κατάλαβα να δουλεύει σε στροφές με ESP οφ αλλά προσωπικά το εχω κατατάξει στα γκατζετακιΑ. Βέβαια για οφ road ίσως να είναι πολύ πιο χρήσιμο για να ξεκολλησεις απο κάπου.
-
Κάτι σαν μπλόκα διαφορικο αλλά με ηλεκτρονικό τροπο. Μόλις καταλάβει ολισθηση τον φρενάρει ελαφρώς. Ολα αυτά φυσικά όταν είσαι με ESP οφ. Κάποιες φορές το κατάλαβα να δουλεύει σε στροφές με ESP οφ αλλά προσωπικά το εχω κατατάξει στα γκατζετακιΑ. Βέβαια για οφ road ίσως να είναι πολύ πιο χρήσιμο για να ξεκολλησεις απο κάπου.Ξέρεις τι γίνεται?
Γιατί δεν το ονομάζει EDL ή το τελευταίο XDS που είναι ο προσομοιωτής του ψευτομπλοκέ?
Στο wiki αναφέρει ' EDS adaptation (electronic differential locks are activated at the slightest slip)'
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_TiguanΚαι από την άλλη η Haldex λέει ότι σε 4ης γενιάς Haldex όπως το Τiguan και το Saab 9-3 AeroX το eLSD το έχει μόνο το SAAB....
Tελικά έχει ή δεν έχει ψευτομπλοκέ?
Απλά από περιέργεια για να ξέρουμε και τι έχουμε
Μην μας ρωτήσει κανά Qasqhai στο δρόμο αν πατάμε τα χώματα.... -
Δεν ξέρω αν είναι παρόμοιο με το antispin αλλά δύο αμάξια που οδήγησα με τέτοιο σύστημα στο χιόνι ήταν πιο δύσκολο να τα παρκάρεις με το σύστημα σε λειτουργία.
Δηλαδή, έβγαζα εκτός το ESP/antispin/κλπ κατά το παρκάρισμα/ξεπαρκάρισμα. Μετά αμέσως ξαναενεργοποιούσα το ESP/antispin/κλπ. -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Κάτι σαν μπλόκα διαφορικο αλλά με ηλεκτρονικό τροπο. Μόλις καταλάβει ολισθηση τον φρενάρει ελαφρώς. Ολα αυτά φυσικά όταν είσαι με ESP οφ. Κάποιες φορές το κατάλαβα να δουλεύει σε στροφές με ESP οφ αλλά προσωπικά το εχω κατατάξει στα γκατζετακιΑ. Βέβαια για οφ road ίσως να είναι πολύ πιο χρήσιμο για να ξεκολλησεις απο κάπου.
Ξέρεις τι γίνεται?
Γιατί δεν το ονομάζει EDL ή το τελευταίο XDS που είναι ο προσομοιωτής του ψευτομπλοκέ?
Στο wiki αναφέρει ' EDS adaptation (electronic differential locks are activated at the slightest slip)'
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_TiguanΚαι από την άλλη η Haldex λέει ότι σε 4ης γενιάς Haldex όπως το Τiguan και το Saab 9-3 AeroX το eLSD το έχει μόνο το SAAB....
Tελικά έχει ή δεν έχει ψευτομπλοκέ?
Απλά από περιέργεια για να ξέρουμε και τι έχουμε
Μην μας ρωτήσει κανά Qasqhai στο δρόμο αν πατάμε τα χώματα....Το EDS / EDL ειναι ουσιαστικα η πρωτη γενια ηλεκτρονικου μπλοκε της VAG
To ΕDL συγκεκριμενα το φοραει και το ΤΤ, και τα scirocco μεχρι την 45η εβδομαδα παραγωγης. Τα επομενα φορουν ως εξτρα το XDS με 240ευρω χρεωση.
Το XDS ειναι λιγο πιο εξελιγμενο. Χοντρικα, λιγο πιο ευαισθητο στην ολισθηση
του εσωτερικου τροχου...http://www.integrityvw.com/2009/10/what ... i-gti.html
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το EDS / EDL ειναι ουσιαστικα η πρωτη γενια ηλεκτρονικου μπλοκε της VAG
To ΕDL συγκεκριμενα το φοραει και το ΤΤ, και τα scirocco μεχρι την 45η εβδομαδα παραγωγης. Τα επομενα φορουν ως εξτρα το XDS με 240ευρω χρεωση.
Το XDS ειναι λιγο πιο εξελιγμενο. Χοντρικα, λιγο πιο ευαισθητο στην ολισθηση
του εσωτερικου τροχου...http://www.integrityvw.com/2009/10/what ... i-gti.html
Άψογος
Άρα EDL/EDS/XDS είναι το ίδιο απλά το XDS είναι πιο σύγχρονο.
Το άρθρο κάνει αναφορά στο Golf GTi που είναι όμως προσθιοκίνητο.
Στην δική μου περίπτωση ενεργεί και στους 2 άξονες το εν λόγω ηλεκτρονικό σύστημα? -
Στην δική μου περίπτωση ενεργεί και στους 2 άξονες το εν λόγω ηλεκτρονικό σύστημα?Aυτο δεν το ξερω να σου πω με σιγουρια. Ομως στο ενα απο τα δυο link που σου εστειλα,
εχει αναλυτικα σε Pdf το SSP του 4motion, εκει νομιζω αν και εφοσον οντως
λειτουργει (νομιζω οτι λειτουργει) και στους 4τροχους το συστημα αυτο,
θα το λεει... -
Το καλό είναι ότι η έκδοση Escape έχει λάστιχα 90/10(άσφαλτος/χώμα) οπότε ψευτό-off road μπορώ να κάνω άνετα δίχως να με προδώσει κάπου.
ψευτο-offroad μπορεις να κανει σιγουρα.. πιστευω ομως οτι θα μπορουσε και κατι καλυτερο με καταλληλα λαστιχα
Στην δική μου περίπτωση ενεργεί και στους 2 άξονες το εν λόγω ηλεκτρονικό σύστημα?Aυτο δεν το ξερω να σου πω με σιγουρια. Ομως στο ενα απο τα δυο link που σου εστειλα,
θα το λεει...τα ηλεκτρονικα δυσκολα θα μπουν σε χαλντεξατο.. με τοσα αλογα μαλιστα πολυ λιγες φορες θα τα νιωσει
ολα αυτα που συζητατε παντως ειναι επιπλεον πραγματα του esp, αλλα αν κρινω απο το δικο μου εκτος αν αρχισεις τα παντιλικια (ή το 'χασεις' και πατησεις φρενο- οπου θα ξαναμπει στιγμιαια το esp ακομα και αν ειναι off-) , τα ηλεκτρονικα δε θα τον απασχολησουν καθολου, δε θα δει σχεδον ποτε λαμπακι να αναβοσβηνει
-
Giugiaro, Warkuß and de Silva analyse the “Golf” phenomenon.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Giugiaro, Warkuß and de Silva analyse the “Golf” phenomenon.Phenomenon??
-
Δεν είναι δλδ; Όλοι θέλουν να του μοιάσουν, είναι στην 6η γενιά έχει απλά εξελιχθεί χωρίς ποτέ να αλλάξει ριζικά και όμως εξακολουθεί να είναι ο αρχηγός της κατηγορίας σε πωλήσεις.
-
Walter de Silva: “Volkswagen will remain unique in the future and therefore universal. Constant changes make for unreliability for customers.'
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
θα το λεει...Σε επιβεβαιώνει και το manual του Tiguan, καθώς στην παράγραφο 4 Motion αναφέρει:
'Τη λειτουργία του ΕΓΚΑΡΣΙΟΥ μπλοκαρίσματος αναλαμβάνει ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΞΟΝΕΣ το ηλεκτρονικό μπλοκάρισμα διαφορικού(EDS)'Το οποίο EDS όμως ενεργοποιείται μόνο όταν επιλέξεις το OFF ROAD που παραμετροποιεί τα ηλεκτρονικά, τον κινητήρα και τα φρένα και κάποιες άλλες λεπτομέρειες.
-
Uploaded with ImageShack.us
-
Kαλορίζικος Busso!!Σου εύχομαι καλά,ασφαλή και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα χιλιόμετρα...και φυσικά περιμένουμε με τον καιρό τις εντυπώσεις σου...
-
Αν είναι κάτι που εκτίμησα στο Tiguan είναι η ύπαρξη της έκδοσης Escape με αυτη την πρόσοψη και τις κλασικές ζάντες για τα λάστιχα με ψηλό προφίλ. Χωρίς τα νίκελ και τις χαμηλές ποδιές να παριστάνει το αντι-Q5 στους δρόμους της πόλης.
Δεν ξέρω αν είναι τυχαία ή συμπτωματική (λόγω μτχ) η επιλογή του Busso αλλά είναι η καλύτερη επιλογή Tiguan. -
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Kαλορίζικος Busso!!Σου εύχομαι καλά,ασφαλή και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα χιλιόμετρα...και φυσικά περιμένουμε με τον καιρό τις εντυπώσεις σου...Eυχαριστώ
Το αυτοκίνητο είναι απολαυστικό. Χιλιομετροφάγος, πραγματικά έχεις την αίσθηση ότι μπορείς να κάνεις 500 χιλιόμετρα χωρίς στάση. Το πλαίσιο είναι γρανιτένιο.Ο κινητήρας σύμμαχος αυτού. Τα 24.5 κιλά ροπής είναι ανά πάσα στιγμή παρόν ακόμα και με 6η ταχύτητα. Εν ανάγκη κατεβάζεις μια σχέση, και δύο αν θες να τα δώσεις όλα. Μέχρι 210 κοντέρ πήγα στο πολύ χαλαρό και σχετικά γρήγορα, δίχως ζόρι(με 6η). Τα φρένα είναι ικανοποιητικά κυρίως σε αίσθηση, γιατί σε απόδοση δεν τα έχω δοκιμάσει.
Μεγάλη έκπληξη αποτελεί το τιμόνι, το οποίο έχει μεταβαλλόμενη υποβοήθηση. Δηλαδή στα λίγα χιλιόμετρα αλλά και εν στάσει είναι ελαφρύ και εν κινήσει βαραίνει και έχει άριστη ροπή επαναφοράς. Το βρήκα επίσης άμεσο για το είδος του αυτοκινήτου.
Όπως επίσης θα ήθελα να επισημάνω τις αμέτρητες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές ευκολίες. Το ηλεκτρονικό χειρόφρενο με την λειτουργία Auto Hold είναι τρομερό. Η μνήμη για την πίεση των ελαστικών, το κουμπάκι OFF ROAD, το DCC, το ESP, η οθόνη πολλαπλών λειτουργιών που περιλαμβάνει της παναγιάς τα μάτια. Ακόμα και θερμοκρασία λαδιού!!!! Ευκαιρίας δοθείσης είδα μέχρι 116 βαθμούς Κελσίου!!! Σε πίεση στην ΕΟ αλλά σαν πολύ δεν είναι???Στο εσωτερικό μου αρέσει η χαμηλής έντασης μουσικούλα με τα παράθυρα κλειστά. Δεν ακούς τίποτα, όλα είναι άψογα στην ποιότητα κατασκευής. Αξιοζήλευτη από κάθε κατασκευαστή θα έλεγα. Ο τρόπος που είναι κατασκευασμένος αυτό το αυτοκίνητο από την VW είναι υπέρ άνω κριτικής(κατασκευάζεται στο Wolfsburg). Το RCD 510 ομορφαίνει όλη την κονσόλα και εγώ που μου αρέσει να παίζω με τα κουμπάκια και τα setup βρήκα κάτι να πειράζω....Από τα ηχεία βγαίνει ικανοποητικός ήχος, ως προς την ένταση και ως προς την ποιότητα.
Η άνεση της ανάρτησης αλλά ταυτόχρονα με την απουσία κλίσεων είναι το μεγάλο ατού του Tiguan. Ασχολήθηκα λιγάκι με το DCC. Διαπίστωσα ότι στο Normal είναι το ιδανικό. Το Comfort το βρίσκω μαλακό αλλά ιδανικό σε καρόδρομους. Ενώ το sport είναι ιδανικό στην ΕΟ. Η νορμάλ θέση της ηλεκτρονικής ανάρτησης είναι η χρυσή τομή όμως. Λακούβες & ανωμαλίες δρόμου? Άγνωστες λέξης. Μαγικό χαλί περνάς από πάνω ενώ τίποτα δεν διαπερνά την καμπίνα επιβατών. Όλα τα αναλαμβάνουν να τα 'διώξουν' μακριά οι ενισχυμένες αναρτήσεις προκειμένου να μην σου διαταράξουν την ησυχία ή σου σπάσουν κυριολεκτικά τα νεύρα οι δρόμοι της Μπανανίας.
Τα καθίσματα επίσης τα βρήκα υπέροχα και στην πλευρική στήριξη και βέβαια στην άνεση. Πλήρως ρυθμιζόμενα και αυτό του οδηγού αλλά και του συνοδηγού, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε ικανοποιήσουν σε κάποια θέση. Το να κάθεσαι στις πίσω θέσεις όμως είναι καλύτερα από συνοδηγός.
Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι σφιχτό εώς πολύ σφιχτό και πρέπει να συνηθίσω τα σκαλώματα από 1η σε 2η και 2η σε 3η. Αυτό εξαλείφεται όμως μόλις ζεσταθεί το αμάξι και οι βαλβολίνες που αφορούν την λίπανση αυτού. Βέβαια είναι ακόμα άστρωτο και το αμάξι.
Η κατανάλωση μέχρι στιγμής είναι γρίφος. Καίει από 11-13λτ/100χλμ στην ΕΟ. 2 λίτρα κάτω περίπου στον επαρχιακό και το περισσότερο εντός πόλης, κυρίως σε μποτιλιάρισμα. Μία μέση των 13λτ/100χλμ θα έλεγα μέχρι στιγμής.
Εντύπωση μου έκανε ότι ταξίδεψα και βρέθηκα στην αριστερή λωρίδα για να πιέσω λίγο. Παρατήρησα ότι τα προπορευόμενα αυτοκίνητα έβγαζαν φλας και έκαναν δεξιά αρκετά πριν τα πλησιάσω σχετικά κοντά ως επί το πλείστον. Το θέμα είναι ότι δεν έπαιζα τα φώτα. Σίγουρα δεν έχει τον θηριώδη όγκο ενός Cayenne ή ενός Q7 ειδικά αλλά έχει κάποιον όγκο και κυρίως την άγρια μούρη της Escape έκδοσης που από μακριά 'τρομάζει' κάπως θαρρώ...
Στον επαρχιακό δρόμο για την βόρειο Εύβοια κατέβασα τα παράθυρα και βρήκα πορωτικό το να στροβιλίζει η τουρμπίνα....
Ειδικά στην ησυχία του βουνού ακούγεται έντονα το σφύριγμα...Ανακεφαλαιώνω λέγοντας ότι ήταν το αυτοκίνητο που έψαχνα για τέτοιου είδους αποδράσεις. Είτε με οικογένεια, είτε με παρέα και φίλους. Απολαμβάνω πλέον και αυτή την οδήγηση, πέρα από την σπορ που κάνω με την Alfa. Είναι 2 διαφορετικοί κόσμοι....Ποτέ δεν περίμενα ότι θα είμαι τόσο χαρούμενος με ένα SUV και μάλιστα της VW....Τα ταμπού είναι κακό πράγμα όταν την κρίσιμη στιγμή φτάνει η ώρα της σωστής επιλογής βάση των αναγκών. Χαίρομαι ειλικρινά γιατί κάθε μέρα, κάθε λεπτό, κάθε χιλιόμετρο και κάθε λίτρο βενζίνης που καταναλώνω, διαπιστώνω πόσο καλή επιλογή έκανα. Φυσικά το προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάποιον που το έχεις στις επιλογές του. Είναι ολοκληρωμένο, τελεία και παύλα.
Ανυπομονώ να ρίξει τα πρώτα χιόνια και να ορμίσω...Αν είναι κάτι που εκτίμησα στο Tiguan είναι η ύπαρξη της έκδοσης Escape με αυτη την πρόσοψη και τις κλασικές ζάντες για τα λάστιχα με ψηλό προφίλ. Χωρίς τα νίκελ και τις χαμηλές ποδιές να παριστάνει το αντι-Q5 στους δρόμους της πόλης.
Δεν ξέρω αν είναι τυχαία ή συμπτωματική (λόγω μτχ) η επιλογή του Busso αλλά είναι η καλύτερη επιλογή Tiguan.Cosneo το Escape είναι τζιπ με αυτές τι λεπτομέρειες που έχει. Το Trend/Sport είναι υπερυψωμένες κούρσες. Με 235 ελαστικά και χαμηλοπρόφιλα χάνεις όλη την μαγιά της κατασκευής ενώ η μάσκα τους είναι κάπως χαμηλή(μόνοι 18 μοίρες γωνία προσέγγισης?)....Τέλος πάντων γούστα είναι αυτά.
Εγώ την έκδοση που πήρα δεν την αλλάζω με τίποτα. Την θεωρώ πιο σπορ από την έκδοση SportΌσον αφορά την επιλογή δεν είναι καθόλου τυχαία. Ψήνεται εδώ και δύο χρόνια. Αλλά πάντα το μυαλό είχε τον ενδοιασμό του 'ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ'....Τελικά την κατάλληλη στιγμή έγιναν όλα όπως τα ήθελα....
VW FORUM