-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Αν πάντως με 'μεταβλητό' εννοείς το 'μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων' νομίζω ότι τέτοιο έχει ο κινητήρας του GTI 6 (και γενικά ο 211 άλογα). Οι προηγούμενοι νομίζω δεν είχαν.
μεταβλητο βυθισμα βαλβιδων εχει και ο 1.8 tfsi και οι 2λιτροι των audi
αυτος του gti 6 δεν ειμαι σιγουρος οτι εχει
edit
καλα τα λεει ο papatzas απο πισω
το μοτερ του gti αλλωστε ειναι στην ουσια μια αναβαθμιση του προηγουμενου, με βασικη διαφορα τη καδενα αντι του ιμαντα.
ιμαντα πλεον εχει μονο το μοτερ μου
Γιωργο ο 1,8 και ο διλιτρος της γκολφως δεν εχουν μεταβλητο βυθισμα βαλβιδων.
-
ναι στα γκολφ το ξερω οτι δεν εχει ο 2λιτρος, αλλα ημουν βεβαιος οτι ο 1.8 ειχει
-
Το δικό μου Tiguan θα πατήσει και χώμα. Για μένα τώρα ανοίγουν νέα ενδιαφέροντα πες κατά κάποιο τρόπο...Ποτέ δεν είχα ασχοληθεί με off road. Τώρα θα επιχειρήσω κάτι σε οργανωμένο....
busso μεχρι στιγμης τι εντυπωσεις σου χει δωσει η ψευτοτετρακινηση?
αν θες να πατησεις πολυ χωμα παντως πιο σημαντικο ρολο θα παιξουν τα λαστιχα, παρα το haldex
το tiguan δε πολυξερουμε τι κανει εκτος δρομου, αλλα πιστευω οτι θα εχει αξιοπρεπεις ικανοτητες
Ποιος σου ειπε οτι εχει 'ψευδοτετρακινηση' a.k.a Haldex
4Motion εχει το εργαλειο, μονιμη τετρακινηση!
Πολυ καλες ειναι οι δυνατοτητες του στο χωμα. Ειδικα αν εχει την ποδια μπροστα, (νομιζω το escape την εχει) ανεβαζει
το περιθωριο γωνιας προσεγγισης. Με μια τετραδα Μ+S εστω 70/30 θα πηγαινει σχεδον παντου. -
Tι εννοείς; Το 4motion μπορεί να είναι και haldex, ανάλογα της εφαρμογής.
-
Σόρυ για την παρέμβαση. Μπούσο τώρα είδα την τρίτη προσθήκη στην υπογραφή σου και νομίζω ότι δεν είναι απόλυτα εύστοχη. Προτείνω τις εξής:
BTW ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ!!!!
-
Το tiguan haldex δεν έχει? Το συγκεκριμένο πάτωμα μόνο haldex μπορεί να φιλοξενίσει!
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ποιος σου ειπε οτι εχει 'ψευδοτετρακινηση' a.k.a Haldex
4Motion εχει το εργαλειο, μονιμη τετρακινηση!Μπορείς να το πείς και μόνιμο haldex.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tι εννοείς; Το 4motion μπορεί να είναι και haldex, ανάλογα της εφαρμογής.Σαφως και χρησιμοποιει Haldex coupling, η λειτουργια του ομως ειναι εντελως διαφορετικη απο αυτη που εχει
το S3 πχ, με το οποιο ο ορος 'haldex' γενικοτερα ειναι αμεσα συνδεδεμενος με αυτο.4MOTION details.
The electro-hydraulic Haldex clutch runs in an oil bath. The multi-plate clutch system itself was integrated in the rear axle drive of the Volkswagen Tiguan; the entire unit weighs just 44 kilograms. As soon as speed differences develop between the front and rear axles, two annular piston pumps are activated that build up pressure in the multi-plate clutch and join the axles to one another. The transferable torque varies with the magnitude of the pressure applied to the clutch plates, and this controls the flow of force between the front and rear wheels according to specific needs and stepless. As soon as the clutch detects slip at the front axle, more engine torque is applied to the rear axle. Normally, 90 percent of the propulsive force is to the front wheels and ten percent to the rear. In extreme cases, however, nearly 100 percent can be transferred to the rear axle.
http://www.zercustoms.com/news/Volkswag ... etail.html
Σε περιπτωση πχ που ενας μπροστινος τροχος σπιναρει αλεξελεγκτα, ΟΛΗ η δυναμη μεταφερεται στον πισω αξονα.
Αυτο δεν συμβαινει στα haldex που τοποθετουνται σε Α3/S3... -
oλα τα vw που βασιζονται στο γκολφωπατωμα ειναι χαλντεξατα , τα μονα που εχουν κεντρικο διαφορικο ειναι τα phaethon και tuareg
ολα τα υπολοιπα μοντελα ειναι κατα βαθος golf
και ναι ειναι μονιμο haldex
-
Σε περιπτωση πχ που ενας μπροστινος τροχος σπιναρει αλεξελεγκτα, ολη η δυναμη μεταφερεται στον πισω αξονα.
Αυτο δεν συμβαινει στα haldex που τοποθετουνται σε Α3/S3...ελα ρε Γρηγορη το ιδιο πραγμα ειναι στην ουσια , απλα το tiguan εχει haldex 4, αλλα η ουσιαστικη διαφορα υπαρχει μεταξυ της πρωτης γενιας και των υπολοιπων...
οσο για τη ροπη που μεταφερεται και στη gen ΙΙ πισω μην τα ξαναλεμε..
μπορει να παει το 100% πισω οπως μπορει να παει και πανω απο 50% πισω κατα την επιταχυνση (ουτε καν οταν υπαρχει ολισθηση)
θυμιζω οτι εχω mail απο τη haldex που τα υποστηριζει αυτα (περα απο το οτι φαινεται και στη πραξη)
αμα θες στειλε κι εσυ mail με τις αποριες σου, απο οτι εχω δει και σε αλλα φορα στο internet ,μαλλον απαντανε σε ΟΛΟΥΣ
οριστε παντως ενα βασικο μερος της απαντησης
In your S3 the Haldex coupling will completely lock when there is no grip on the front wheels. In that case 100% of the torque will be transferred to the rear. If you have the same surface on all wheels the torque distribution will depend on the weight distribution of the car. When you accelerate there will be more weight on the rear and than you will have more than 50% on the rear when the coupling is locked.
επισης μετα απο 3 χρονια μαζι του, εχω να πω οτι το haldex δουλευει παντα, παντα υπαρχει η 4κινηση , δεν εισαι 2κινητος και αμα σπιναρει μπαινει η 4κινηση οπως πιστευουν πολλοι , ειναι τοσο γρηγορη η αποκριση που φαινεται οτι δουλευει συνεχεια ο συμπλεκτης , αν εμπαινε ξαφνικα και σπιναρισματα θα ειχα και αποτομη συμπεριφορα
-
Eιναι αλλες οι ρυθμισεις Γιωργο, δεν θελει και πολλη σκεψη...
Στο mail σου λενε για ελλειψη προσφυσης και στους ΔΥΟ μπροστινους τροχους.
Στο 4motion και ενας μπροστα να γλυστραει ανεξελεγκτα, στελνει ΟΛΗ την ροπη στον πισω αξονα.
Οσο για το 100% στο haldex του S3 υπαρχουν τα ψιλα γραμματα, τα οποια λενε το 100% της ΔΙΑΘΕΣΙΜΗΣ
δυναμης στον πισω αξονα, η οποια ΠΟΤΕ δεν ξεπερναει συνολικα το 50% ολης της δυναμης.
Στο 4motion δεν λειτουργει ετσι. Οι ρυθμισεις του ειναι για πιο offroad καταστασεις
και περιλαμβανει περιπτωσεις απωλειας προσφυσης των δυο διαγωνιων τροχων, κατι συνηθες σε αναζητησεις εκτος δρομου. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Σόρυ για την παρέμβαση. Μπούσο τώρα είδα την τρίτη προσθήκη στην υπογραφή σου και νομίζω ότι δεν είναι απόλυτα εύστοχη. Προτείνω τις εξής:
...........
BTW ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ!!!!- τα 30
Μας έβγαλε και απ' τον κόπο να του το ασημώσουμε
-
Αν πάντως με 'μεταβλητό' εννοείς το 'μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων' νομίζω ότι τέτοιο έχει ο κινητήρας του GTI 6 (και γενικά ο 211 άλογα). Οι προηγούμενοι νομίζω δεν είχαν.
μεταβλητο βυθισμα βαλβιδων εχει και ο 1.8 tfsi και οι 2λιτροι των audi
αυτος του gti 6 δεν ειμαι σιγουρος οτι εχει
edit
καλα τα λεει ο papatzas απο πισω
το μοτερ του gti αλλωστε ειναι στην ουσια μια αναβαθμιση του προηγουμενου, με βασικη διαφορα τη καδενα αντι του ιμαντα.
ιμαντα πλεον εχει μονο το μοτερ μου
Για καλο το Έχεις που βάζουν καδενα;;
-
Στο 4motion και ενας μπροστα να γλυστραει ανεξελεγκτα, στελνει ΟΛΗ την ροπη στον πισω αξονα.
Οσο για το 100% στο haldex του S3 υπαρχουν τα ψιλα γραμματα, τα οποια λενε το 100% της ΔΙΑΘΕΣΙΜΗΣ
δυναμης στον πισω αξονα, η οποια ΠΟΤΕ δεν ξεπερναει συνολικα το 50% ολης της δυναμης.
Στο 4motion δεν λειτουργει ετσι. Οι ρυθμισεις του ειναι για πιο offroad καταστασεις
και περιλαμβανει περιπτωσεις απωλειας προσφυσης των δυο διαγωνιων τροχων, κατι συνηθες σε αναζητησεις εκτος δρομου.εχει εξηγηθει γιατι περναει το 100% οπως και σε καθε ελευθερο διαφορικο δεν υπαρχουν ψιλα γραμματα
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ειπα εγω οτι ειναι για καλο? στο κατω κατω εγω με ιμαντα ειμαι, τι με νοιαζουν οι καδενες
-
ειπα εγω οτι ειναι για καλο? στο κατω κατω εγω με ιμαντα ειμαι, τι με νοιαζουν οι καδενες
Αυτο λέω και εγώ... Μακραν καλύτερος ο ιμαντας...
-
και περιλαμβανει περιπτωσεις απωλειας προσφυσης των δυο διαγωνιων τροχων, κατι συνηθες σε αναζητησεις εκτος δρομου.εχει εξηγηθει γιατι περναει το 100% οπως και σε καθε ελευθερο διαφορικο δεν υπαρχουν ψιλα γραμματα
Υπαρχουν, τα ειχαμε πει και με τον vell αλλα εσυ τοτε ειχες κατσει λιγο, γιατι σε περιμενε 'παντοφλα'...
Οπως και να εχει το 4MOTION εχει αλλες ρυθμισεις.
Θα σου στειλω με πμ τα self study program που εχουν οι μηχανικοι, σε pdf, να παρεις 'δουλεια'
για το ΣΚ... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
μπορεις να το εξηγησεις αυτο αναλυτικα και με επιχειρηματα;
επειδη θελει συχνες αλλαγες καθε 60-90000 χιλ κι η καδενα μπορει και ποτε; η στα 180000 χιλ;
σε τι ειναι καλυτερος ο ιμαντας;
-
Υπαρχουν, τα ειχαμε πει και με τον vell αλλα εσυ τοτε ειχες κατσει λιγο, γιατι σε περιμενε 'παντοφλα'...
Οπως και να εχει το 4MOTION εχει αλλες ρυθμισεις.
Θα σου στειλω με πμ τα self study program που εχουν οι μηχανικοι, σε pdf, να παρεις 'δουλεια'
για το ΣΚ...σε τι διαφρερει το amita 4motion του tiguan με το συστημα του Golf V R32, Golf VI R και του S3;
-
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
μπορεις να το εξηγησεις αυτο αναλυτικα και με επιχειρηματα;
επειδη θελει συχνες αλλαγες καθε 60-90000 χιλ κι η καδενα μπορει και ποτε; η στα 180000 χιλ;
σε τι ειναι καλυτερος ο ιμαντας;
1)δεν χαλάει ο χρονισμός
2)αλλάζουν πολύ πιο εύκολα
VW FORUM