-
φιλε κάβουρας
αστούς να εκτονώνονται με τα μπαμ -
Ο χρήστης genuise έγραψε:
Ρε παιδιά...έχει καταντήσει πραγματικά πολύ κουραστικό αυτό το υφάκι το 'σκάνε', 'κάνουν μπαπ' και άλλα σχόλια (ορισμένα μάλιστα είναι πολύ πετυχημένα ) όταν αναφέρεται κάποιος κινητήρας VW.
Έχετε επιχειρήματα αντικειμενικά ή καθένας λέει ό,τι του έρθει?Υπάρχουν λίστες?ΥΓ:Παραδέχομαι ότι είμαι κάπως υποκειμενικός όσο αναφορά τα VAG αμάξια καθώς τυχαίνει να είμαι ένας πολύ ευχαριστημένος ιδιοκτήτης Golf IV του '99.Όμως αυτό το όπου σταθώ και όπου βρεθώ να ακούω για tsi που κάνουν μπαμ-μπουμ, ρίχνουν μπαλοθιές και βγάζουν αστεράκια και βαγγελικά (=βεγγαλικά+Βαγγέλης ) είναι πάρα πολύ κουραστικό όταν δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα επιχειρήματα από κάτω.Γιατί κι εγώ έτσι μπορώ να λέω ότι είμαι ο Θεός και οδηγάρας και χαραμίζομαι...(άσχετα αν εγώ θέλω να είμαι και στην πραγματικότητα είμαι κουλός... )
φιλε μου εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που λες αλλα οταν ο επικεφαλης αναπτυξης λεει 'Hackenburg also informed journalist that the new Golf will get an updated version of Audi's 160Hp 1.8TFSI engine –probably with a GT badge since from what we’ve heard, VW is planning to stop the production of the 170Hp 1.4TSI motor due to reliability problems. As for the GTI, it’ll wear a more powerful version of the current 2.0 TFSI motor'
τοτε τι να κανεις θελωντας και μη... πιστευεις αρκετα...... Εγω εχω παραγγηλει ενα Jetta 1.4 TSI και ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω....... πιστεψε με οτι και εγω ζητω σανιδα σωτηριας γιατι τα λεφτα ειναι παρα πολλα........ και το παραπονο μου ειναι οτι σε αυτο το συγκεκριμενο ΘΕΜΑ δεν εχω κατατοπισθει για το αν υπαρχει προβλημα ή οχι. Μηπως λεω μηπως οι συμφοριτες Spiros και Technic θα μπορουσαν να μας δωσουν τα φωτα τους ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Το bold είναι εικασίες του δημοσιογράφου.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Καλά...εσύ καλώς ρωτάς...Να θυμίσω όμως ότι είχε βγει ανακοίνωση ή φήμη ότι η VW σκέφτεσαι να σταματήσει νωρίτερα την παραγωγή του τωρινού Golf γιατί τους βγαίνει πολύ ασύμφορο.
Εσύ βλέπεις να το έκανε?
Ο.Κ...για τον κινητήρα εδώ θα είμαστε για να δούμε.Μην ξεχνάς ότι πολλές φορές μια εταιρία για λόγους marketing έχει προσαρμοστεί ακόμα και στις φήμες ή στα ψήγματα ανησυχίας που μπορεί να υπάρχουν όσο αναφορά μηχανικά μέρη, γιατί είναι ένα αρκετά καλό επιχείρημα για να μην αγοράσει κάποιος το μοντέλο τους και να επιλέξει κάποιου ανταγωνιστή.ΥΓ:Επίσης πολλοί λένε ότι τα VW ότι είναι ζημιάρικα...Και της μάνας μου το Golf και το δικό μου δεν έχουν κανένα πρόβλημα και δουλεύουν τζιτζί...Τόσο κωλόφαρδος είμαι?και για τα πλαστικά του δικού μου λένε ότι ξεφλουδίζουν, ότι σπάνε και άλλα χίλια δυο πράματα...Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του από τις εμπειρίες του.Η καταστροφολογία όμως είναι κάτι που στο τέλος κουράζει...
συμφωνώ φιλε μου... με οσα λες... ΑΛΛΑ η καταστροφολογια ΨΑΡΩΝΕΙ πολυ κοσμο... οπως εχει κανει και σε μενα!!!!! να σου αναφερω ενα παραδειγμα εγω εχω ΟΠΕΛ ΑΣΤΡΑ του 95.... ακομα και τωρα που εχει 245000 πιστεψε τουτο οτι δεν συμπληρωνω λαδια!!!!!!απο αλλαγη σε αλλαγη αντε να καψει 300ml και τιποτε αλλο !!!!! δεν μ'εχει αφησει ποτε..... δεν θελω λοιπον να εμπλακω με ενα αυτοκινητο που 'ΙΣΩΣ' ΝΑ εχει καποια προβληματα....
-
συμφωνώ φιλε μου... με οσα λες... ΑΛΛΑ η καταστροφολογια ΨΑΡΩΝΕΙ πολυ κοσμο... οπως εχει κανει και σε μενα!!!!! να σου αναφερω ενα παραδειγμα εγω εχω ΟΠΕΛ ΑΣΤΡΑ του 95.... ακομα και τωρα που εχει 245000 πιστεψε τουτο οτι δεν συμπληρωνω λαδια!!!!!!απο αλλαγη σε αλλαγη αντε να καψει 300ml και τιποτε αλλο !!!!! δεν μ'εχει αφησει ποτε..... δεν θελω λοιπον να εμπλακω με ενα αυτοκινητο που 'ΙΣΩΣ' ΝΑ εχει καποια προβληματα....
φιλε θα σου προτεινα να μην αγορασεις αλλο αυτοκινητο!
κρατησε το οπελακι που σου εχει βγει αστερι, γιατι πλεον τα αυτοκινητα ειναι σαν τις γυναικες!
λαχειο και ποτε δεν ξερεις τι θα σου ξημερωσει! μη κοιτας εμας που πηραμε καινουριο..
ειμαστε τυχοδιωκτες!!
καθε φορα που ξυπναω το πρωι και βαζω το κλειδι στη μιζα, παρακαλαω να παρει μπρος, μιλαμε!
πολυ αγχος ρε γαμωτο... -
Ο χρήστης tm έγραψε:
κρατησε το οπελακι που σου εχει βγει αστερι, γιατι πλεον τα αυτοκινητα ειναι σαν τις γυναικες!
λαχειο και ποτε δεν ξερεις τι θα σου ξημερωσει! μη κοιτας εμας που πηραμε καινουριο..
ειμαστε τυχοδιωκτες!!
καθε φορα που ξυπναω το πρωι και βαζω το κλειδι στη μιζα, παρακαλαω να παρει μπρος, μιλαμε!
πολυ αγχος ρε γαμωτο...αγχος ουτε με σφαιρες.... φιλε μου αλλα μια η αναμονη του αυτοκινητου, λιγο η ραδιο αρβυλα που υπαρχει οπως και να το κανουμε σε ψαρωνουν....... ειδικα αν δεν υπαρχει και μια σωστη ενημερωση οπως ενα long term test.... συμφωνεις?
-
ειμαστε τυχοδιωκτες!!
πολυ αγχος ρε γαμωτο...αγχος ουτε με σφαιρες.... φιλε μου αλλα μια η αναμονη του αυτοκινητου, λιγο η ραδιο αρβυλα που υπαρχει οπως και να το κανουμε σε ψαρωνουν....... ειδικα αν δεν υπαρχει και μια σωστη ενημερωση οπως ενα long term test.... συμφωνεις?
και βεβαια δεν συμφωνω!
με τη δικη σου λογικη δεν θα παιρνει κανεις αυτοκινητο καινουριο -
Ο χρήστης tm έγραψε:
ειμαστε τυχοδιωκτες!!
και βεβαια δεν συμφωνω!
με τη δικη σου λογικη δεν θα παιρνει κανεις αυτοκινητο καινουριοΔΕΝ ειναι αυτη η λογικη μου ...... η λογικη ειναι οτι δεν θελω να μπαινω σε περιπετειες..... που κατα την δικη μου γνωμη ειναι παρα πολυ λογικο!!!!
-
ειπες δεν θες να παρεις αυτοκινητο που ΙΣΩΣ ΝΑ εχει καποια προβληματα!
δεν υπαρχει αυτοκινητο που να ΜΗΝ ΕΧΕΙ καποια προβληματα!
Που καταληγουμε? -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Που καταληγουμε?ισως να μην σου εδωσα ΕΓΩ να καταλαβεις σωστα... το οσα λεω ειναι σε στυλ ερωτησης και αναζητησης μιας απαντησης ..... γιατι οπως λες και εσυ κανεις δεν θα αγοραζε αυτοκινητο!!!!
-
Φίλε genuise, είπες ότι το αμάξι σου έχει ήδη 200.000+km...
Δεν ξέρω πόσα km μπορεί να βγάλει ακόμα απροβλημάτιστα.Απλά σκέψου το γεγονός ότι ίσως να μην καταφέρει να βγάλει παραπάνω και η αγορά.Στο θέμα του καινούριου, πιστεύω ότι η πιθανότητα να είναι ελαττωματικό δεν είναι τόσο μεγάλη όσο την αναφέρεις ή τουλάχιστον έτσι όπως την αντιλαμβάνεσαι να σε φοβίζει.Αν φοβάσαι ότι θα ρισκάρεις με το να αγοράσεις ένα καινούριο αμάξι, τότε ίσως να μην κυκλοφορείς και στο δρόμο το δικό σου καθώς ρισκάρεις κάθε φορά που κινείσαι σε αυτόν με τόσα ζώα και μ@λ@κες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.
Προσωπικά πιστεύω ότι το ρίσκο θα υπάρχει ακόμα κι αν πάρεις ιαπωνικό που όπως ισχυρίζονται πολλοί εδώ μέσα είναι σκυλιά.(βέβαια εγώ έχω άλλη εμπειρία, αλλά ίσως απλά η δική μου να είναι το 1 στο 1.000.000)
Το αμάξι είναι ίσως ένα μικρό ρίσκο.Αν σκέφτεσαι έτσι για το αμάξι τι θα κάνεις όταν είναι να πάρεις σπίτι?Ή να παντρευτείς?Ή...ή...ή...?
Πάντα θα ακούς για προβλήματα που έχει το ένα μοντέλο και το άλλο.Δεν πιστεύω ότι αν ψάξεις δεν θα βρεις ιδιοκτήτη που δεν είναι ευχαριστημένος ή δεν του μένει το αμάξι ή δεν έχει προβληματάκια συνέχεια.Και μιλάω για οποιαδήποτε μάρκα και μοντέλο.
Επίσης μπορεί ένα αμάξι να έχει 1 στο 1.000.000 πιθανότητα να βγάλει πρόβλημα, αλλά αν το πάρεις εσύ αυτό το 'γκαντέμικό' αμάξι, τότε η πιθανότητα για σένα είναι 1 στα 1, δηλαδή 100%.
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου...
Το μόνο αρνητικό που δέχομαι είναι πως έχουν τα μεταχειρισμένα που θέλουμε να πουλήσουμε σε άλλους, δεν μπορεί κάποιος να μας δώσει λεφτά για το χρόνο και τα χρήματα που έχουμε χαλάσει πάνω στο αμάξι (είτε αυτό λέγεται γυάλισμα με αλοιφή είτε έξτρα εξοπλισμός κατά την παραγγελία) οπότε και κρατάς το αμάξι σου μέχρι να μείνει και να βγάλει τα λεφτά και το χρόνο που έχεις 'σπαταλίσει' γι'αυτό.ΥΓ:Ούτε κι εγώ θα αλλάξω εύκολα το Golf-άκι μου κι ας μην πάει μία.Αλλά όχι για τους λόγους που λες, όσο γιατί μετά από τόσο τρίψιμο με αλοιφή και τόσες ώρες που έχω σπαταλήσει γι'αυτό, έχω δεθεί πολύ μαζί του.Αν είχε κανένα άλογο παραπάνω ίσως να μην σκεφτόμουν κάν την αντικατάστασή του καθώς είμαι πέραν του δέοντως ευχαριστημένος με ό,τι μου προσφέρει.Ούτε τρίζει, ούτε μένει, ούτε προβληματάκια έχει, ούτε τα πλαστικά του έχουν χαλάσει και το χρώμα του είναι σαν καινούριο...Για να καταλάβεις, δε με πιστεύουν ότι είναι 8 ετών...Το μόνο που έχει να μου προσφέρει το επόμενο-καινούριο αμάξι είναι μόνο δύναμη και ίσως λίγο καλύτερη ασφάλεια (από 4 να πάω στα 5 αστέρια).
ΥΓ2:Αν μου λέγανε παλιά ότι θα δενόμουν τόσο πολύ με κομμάτια από λαμαρίνες, μάλλον θα σε έβριζα...
-
Που καταληγουμε?ισως να μην σου εδωσα ΕΓΩ να καταλαβεις σωστα... το οσα λεω ειναι σε στυλ ερωτησης και αναζητησης μιας απαντησης ..... γιατι οπως λες και εσυ κανεις δεν θα αγοραζε αυτοκινητο!!!!
για να τελειωνουμε:
καλοταξιδο! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
για να τελειωνουμε:
καλοταξιδο! -
Μήπως υπάρχει η λίστα με τα extra (και τις τιμές τους) του TSI;
Κάπου την είχε πάρει το μάτι μου, αλλά αυτή η ρημάδα η 'Αναζήτηση' δεν με βοηθά καθόλου...
-
εχω το polo 6n κ εχω κανει 84.000 χλμ... θα παω για αλλαγη ιμάντα... μου είπαν πως πρεπει να αλλάξω παράλληλα ρουλεμαν, κ τους είπα να αλλαξω κ την αντλία νερού... για να μην έχω προβλήματα στο μελλον... εσείς την έχετε αλλάξει την αντλία παράλληλα με τον ιμάντα? μου είπαν κ για τα ρουλεμάν... οκ τους είπα...
τους είπα να ελέγξουν κ τις βαλβολίνες, αν κ αυτοί είπαν πως μονο συμπληρώνουν... λέω να τις αλλάξω... κάθε πότε τις αλλάζουν?
υπόψιν το πήγα στην ετεα, σε μεγάλη αντιπροσωπία της θεσ/νίκης... το ραντεβού είναι για τη δευτέρα... τα φώτα σας παρακαλώ...
βέβαια όταν πρόκειται για λόγους ασφαλείας δε με ενδιαφέρουν τα λεφτά που θα δώσω... απλά δεν θέλω να με κοροϊδεύσουν...
-
Πέτρο βαλβολίνες κάθε δυο χρόνια καλό είναι τα αλλάζεις, ως γενικό κανόνα. Άλλα αμάξια μπορεί να θέλουν και πιο συχνά ίσως σε σκληρή χρήση.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
εχω το polo 6n κ εχω κανει 84.000 χλμ... θα παω για αλλαγη ιμάντα... μου είπαν πως πρεπει να αλλάξω παράλληλα ρουλεμαν, κ τους είπα να αλλαξω κ την αντλία νερού... για να μην έχω προβλήματα στο μελλον... εσείς την έχετε αλλάξει την αντλία παράλληλα με τον ιμάντα? μου είπαν κ για τα ρουλεμάν... οκ τους είπα...Ιμάντας-ρουλεμάν πάνε πακέτο... δε σε κοροϊδεύουν δηλαδή.
Για την αντλία νερού δεν έχω ακούσει ότι θέλει αλλαγή τόσο νωρίς, μπορεί όμως και να κάνω λάθος. -
αυτο τους ειπα κ μου είπαν... 'τσου, τις ελέγχουμε κ συμπληρώνουμε...' λες να θελουν να αλλάξω το σασμαν με τη μια? ε, τους απίστευτους...
-
Να σου πω κάτι, αν δεν τις έχεις αλλάξει καθόλου, κακό δεν θα κάνεις. Και το κόστος κατά την γνώμη μου είναι αμελητέο. Εγώ με 20 ευρώ τις άλλαξα στο 307, και με άλλα 20 στο 406. Ακόμα και ως πρόληψη (στο 307) και ως συντήρηση (406) άξιζε.
-
καλα, για τόσα λεφτά δεν τίθεται θέμα... εκτός αν το τίθει η άντζελα!!! δε θελω να μείνω με κανένα σασμαν στο χέρι... το βλέπω κ λίγο σφιχτό τελευταία...απλά φοβάμαι μήπως δεν βιδώσουν καμιά ταπα καλά κ χυθούν τελικά κ μου το καταστρέψουν...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
καλα, για τόσα λεφτά δεν τίθεται θέμα... εκτός αν το τίθει η άντζελα!!! δε θελω να μείνω με κανένα σασμαν στο χέρι... το βλέπω κ λίγο σφιχτό τελευταία...απλά φοβάμαι μήπως δεν βιδώσουν καμιά ταπα καλά κ χυθούν τελικά κ μου το καταστρέψουν...PeterPan, τι σε κάνει να φοβάσαι περισσότερο την τάπα λαδιών κιβωτίου, από την τάπα λαδιών κινητήρα; Πιστεύω πως ο φόβος σου είναι υπερβολικός.
VW FORUM