Φίλε genuise, είπες ότι το αμάξι σου έχει ήδη 200.000+km...
Δεν ξέρω πόσα km μπορεί να βγάλει ακόμα απροβλημάτιστα.Απλά σκέψου το γεγονός ότι ίσως να μην καταφέρει να βγάλει παραπάνω και η αγορά.
Στο θέμα του καινούριου, πιστεύω ότι η πιθανότητα να είναι ελαττωματικό δεν είναι τόσο μεγάλη όσο την αναφέρεις ή τουλάχιστον έτσι όπως την αντιλαμβάνεσαι να σε φοβίζει.Αν φοβάσαι ότι θα ρισκάρεις με το να αγοράσεις ένα καινούριο αμάξι, τότε ίσως να μην κυκλοφορείς και στο δρόμο το δικό σου καθώς ρισκάρεις κάθε φορά που κινείσαι σε αυτόν με τόσα ζώα και μ@λ@κες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.
Προσωπικά πιστεύω ότι το ρίσκο θα υπάρχει ακόμα κι αν πάρεις ιαπωνικό που όπως ισχυρίζονται πολλοί εδώ μέσα είναι σκυλιά.(βέβαια εγώ έχω άλλη εμπειρία, αλλά ίσως απλά η δική μου να είναι το 1 στο 1.000.000)
Το αμάξι είναι ίσως ένα μικρό ρίσκο.Αν σκέφτεσαι έτσι για το αμάξι τι θα κάνεις όταν είναι να πάρεις σπίτι?Ή να παντρευτείς?Ή...ή...ή...?
Πάντα θα ακούς για προβλήματα που έχει το ένα μοντέλο και το άλλο.Δεν πιστεύω ότι αν ψάξεις δεν θα βρεις ιδιοκτήτη που δεν είναι ευχαριστημένος ή δεν του μένει το αμάξι ή δεν έχει προβληματάκια συνέχεια.Και μιλάω για οποιαδήποτε μάρκα και μοντέλο.
Επίσης μπορεί ένα αμάξι να έχει 1 στο 1.000.000 πιθανότητα να βγάλει πρόβλημα, αλλά αν το πάρεις εσύ αυτό το 'γκαντέμικό' αμάξι, τότε η πιθανότητα για σένα είναι 1 στα 1, δηλαδή 100%.
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου...
Το μόνο αρνητικό που δέχομαι είναι πως έχουν τα μεταχειρισμένα που θέλουμε να πουλήσουμε σε άλλους, δεν μπορεί κάποιος να μας δώσει λεφτά για το χρόνο και τα χρήματα που έχουμε χαλάσει πάνω στο αμάξι (είτε αυτό λέγεται γυάλισμα με αλοιφή είτε έξτρα εξοπλισμός κατά την παραγγελία) οπότε και κρατάς το αμάξι σου μέχρι να μείνει και να βγάλει τα λεφτά και το χρόνο που έχεις 'σπαταλίσει' γι'αυτό.
ΥΓ:Ούτε κι εγώ θα αλλάξω εύκολα το Golf-άκι μου κι ας μην πάει μία.Αλλά όχι για τους λόγους που λες, όσο γιατί μετά από τόσο τρίψιμο με αλοιφή και τόσες ώρες που έχω σπαταλήσει γι'αυτό, έχω δεθεί πολύ μαζί του.Αν είχε κανένα άλογο παραπάνω ίσως να μην σκεφτόμουν κάν την αντικατάστασή του καθώς είμαι πέραν του δέοντως ευχαριστημένος με ό,τι μου προσφέρει.Ούτε τρίζει, ούτε μένει, ούτε προβληματάκια έχει, ούτε τα πλαστικά του έχουν χαλάσει και το χρώμα του είναι σαν καινούριο...Για να καταλάβεις, δε με πιστεύουν ότι είναι 8 ετών...Το μόνο που έχει να μου προσφέρει το επόμενο-καινούριο αμάξι είναι μόνο δύναμη και ίσως λίγο καλύτερη ασφάλεια (από 4 να πάω στα 5 αστέρια).
ΥΓ2:Αν μου λέγανε παλιά ότι θα δενόμουν τόσο πολύ με κομμάτια από λαμαρίνες, μάλλον θα σε έβριζα...