-
Και πού να μπλέξεις σε φασαρία με ταξιτζή.....φταίς δεν φταίς θα υποστείς τις συνέπειες.... Όσο για το ωράριο και την κούραση... 8 ώρες δεν είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται οι επαγγελματίες οδηγοί? Γιατί 10 και 12 ώρες. Και μιά ερώτηση για τις ταμειακές. Γιατί αντιδρά μόνο η ένωση ταξιτζίδων της Αττικής ? Σημαίνει κάτι ?
-
Μια και το θέμα εδώ έχει να κάνει με τα ταξί,θέλω να εκφράσω την έκπληξή μου για τις διαφημίσεις πάνω στα ταξί.Σιγά-σιγά υιοθετούν όλες τις συνήθειες των λεωφορείων.Διεκδικούν την είσοδο στους λεωφορειόδρομους,άλλωστε.Ποιος πληρώνεται για τις διαφημίσεις;Ο κάτοχος του ταξί και ο οδηγός του;Ή και κάποιος άλλος (το κράτος π.χ.);
-
Εκαναν τα ταξι απεργια και ολοι καναμε παρτυ!!!
Γιατι βγαινουν στους δρομους ετσι και αλλοιως? χειροτερα τα κανουν!Πηγα στην Ιταλια το καλοκαιρι, στο urbino γυρο στα 40 km δυτικα του pessaro διαδρομη απο urbino μεχρι ancona με ταξι στοιχισε 70 ευρω, (90 χλμ) ο δε οδηγος ευγενεστατος βοηθησε να βαλουμε τα πραγματα στο ταξι (πολυμορφικο opel zafira) το ταξι το τιγκαραμε, μαζι με τις βαλιτσες και ενα συνθεσαιζερ αρκετα μεγαλων διαστασεων, μιλαμε το zafira ¨εκατσε¨!!!!
Κατα την διαδρομη θαυμασα τους πετραιλεοκινητηρες ( )
και κουφαθηκα οταν ο οδηγος μου προσφερε την cd θηκη για να επιλεξω μουσικη!!! .οταν φτασαμε, ο οδηγος κατεβασε τα πραγματα, πληρωθηκε, μας χαιρετησε λεγοντας 'καλο ταξιδι' στα ελληνικα και μπηκαμε στο πλοιο.
την αλλη μερα στην Πατρα ειχα μισθωσει μια θεση στο πουλμαν της super fast για να μας φερει Αθηνα, μας αφησε πλατεια καραισκακη στον πειραια,
απο κει και περα αρχισε η οδυσια μου! επι 3 ωρες εψαχνα ταξι στην πιατσα τους, για να με παει στα Ανω Λιοσια.
Περιπτωση 1η:
εγω: παρακαλω, για ανω λιοσια;
ταξι: εχεις βαλιτσες φιλε;
εγω: εχω μια βαλιτσα και αυτη την κουτα, (συνθεσαιζερ)
ταξι: σε παω με 20 ευρω για τα πραγματα!!!!!!!!
εγω: να πας να Γ@#$#$ς!!!!Περιπτωση 2η:
εγω: παρακαλω κυριε, για Ανω λιοσια;
ταξι: εχεις πραγματα;
εγω: (τα γνωστα)
ταξι: ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΦΙΛΕ!!! ΝΑ ΜΟΥ ΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ???????μετα πηρα τηλεφωνο σπιτι, για να ερθει καπιος να με παρει...
δοκιμασα και αλλες φορες να παρω ταξι στο μεταξυ αλλα δεν καταφερα τιποτα...
αυτοι ειναι οι ταξιτζιδες, οι 'επαγγελματιες' επιδει το γραφει το διπλομα τους, και περα απο αυτο ειναι και απαισιοι οδηγοι! σου βγαζουν τα αντερα μεχρι να σε πανε εκει που θελεις
ΥΓ. οι διαλογοι ειναι πραγματικοι χωρις υπερβολες.
[/img]
-
Δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας που να μη έχει να διηγηθεί μια ( τουλάχιστον ) πονεμένη ιστορία για κάποιο ταξί και τον οδηγό του. Ήθελα να ξερα τι σόι επαγγελματίας είναι αυτός που βρίζει συνέχεια μιλώντας στο CB, τι επαγγελματίας είναι αυτός που έχει το ραδιόφωνο στη διαπασών μην υπολογίζοντας τον πελάτη, τι επαγγελματίας είναι αυτός που κάνει καμάκι στις πελάτισες του ( παμε για κανα γκαιφέ να τα πούμε ), τι επαγγελματίας είναι αυτός που έχει τον επαγγελατικό χώρο μέσα στην βρωμιά και το εργαλείο του ασυντήρητο να βγάζει τόνους αιθάλης. Βέβαια για όλα φταίνε οι άλλοι και ποτέ αυτός. Φταίει το κράτος που κάνει λεωφορειολωρίδες για να μετακινούνται γρήγορα 70 άτομα και όχι 4, φταίει το κράτος που θέλει να τον φορολογήσει σύμφωνα με τα εισοδήματα του και όχι με κάποιο αυθαίρετο ετήσιο ποσό ετήσιων κερδών, φταίει η μάνα που τον γέννησε και τον έκανε ταξιτζή και όχι τηλεπαρουσιαστή να τα κονομά και να κάθεται, φταίω εγώ που μένω σε περιοχή που δεν θα μπορέσει να κάνει αγώγι με διπλή ταρίφα και όχι στο αεροδρόμιο για παράδειγμα και τέλος φταίει η π@@@@@ κοινωνιά που δεν τους γουστάρουμε και όλο τους βρίζουμε και κανείς δεν τους σέβεται. Κύριοι ο σεβασμός κερδίζεται δεν αξιώνεται. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις και ευτυχώς όσο περνά ο καιρός αυτές αυξάνονται τουλάχιστον εδώ στην Θεσσαλονίκη. Απαιτούν πιο ακριβό κόμιστρο γιατί λέει και στην Ευρώπη το ταξί είναι ακριβό. Και εδώ γελά και ο κάθε πικραμένος. Ποια Ευρώπη ρε καλά δεν ντρέπεστε καθόλου έχετε μπεί ποτέ σε ταξί στην Ευρώπη? ΄Εχετε δει τι θα πεί εξυπηρέτηση πελάτη αλα Ευρωπαικά? Ο ταξιτζής θα σε πάει μέχρι την πόρτα του ξενοδοχείου θα σου ανοίξει την πόρτα να βγείς, θα βγάλει τις βαλίτσες σου στο πεζοδρόμιο και θα σου δώσει ρέστα με ακρίβεια λεπτού άσε που μπορεί να παρεξηγηθεί αμα του αφήσεις και πουρμπουαρ. Βέβαια εσείς είστε έλληνες και δεν μπορείτε αυτές τις δουλοπρέπειες ε τότε αλλάξτε δουλεία! Την Παρασκεύη μπήκα σε ένα ταξί Mercedes τουλάχιστον 25 χρονών με ανύπαρκτο κάθισμα πίσω το οποίο έτριζε σαν στοιχειωμένο και τον οδηγό να καπνίζει σαν φουγάρο. Του ζήτησα να το σβήσει γιατί με πειράζει ο καπνός και μόνο που δεν με έδειρε. Και μετά μου άρχισε τους κύκλους μέχρι να του πώ ότι δεν θα του έδινα παραπάνω από 2 ευρώ και θα καλούσα και την τροχαία αν συνεχιζε οπότε το βούλωσε και ρούφηξε το αυγουλάκι του. Την επόμενη μπήκα σε Peugeot καινούργιο πεντακάθαρο και με ευγενέστατο οδηγό. Του ανέφερα το περιστατικό και μου είπε ότι αυτοί είναι γνωστοί στο συνάφι αλλά δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Αν θεωρείτε ότι κάποιοι σας ντροπιάζουν απομονώστε τους και μην διαιωνίζετε μια κατάσταση που τόσο κακό σας κάνει σαν επαγγελματίες ή μήπως σας βολεύει αυτή η κατάσταση?
-
εχθές σε στενό του Κεφαλαρίου στρίβω και βρίσκω ραδιο-ταξί Mercedes 10ετίας με αλάρμ σταματημένο μπροστά μου. Εκείνη τη στιγμή κατέβαινε ο οδηγός ντυμένος με γιλέκο, πουκάμισο, γραβάτα, κάπου στα 55. Μου κάνει ένα αγχωμένο και ντροπαλό νόημα πως θα έκανε μισό λεπτό.
Ανοίγει την πόρτα της επιβάτιδας, βγάζει τις αποσκευές στο πεζοδρόμιο, πληρώνεται και φεύγει σε λιγότερο από ένα λεπτό. Πλησιάζοντας το ταξί μου ξανακάνει νόημα, μπαίνει και φεύγει όσο ταχύτερα μπορούσε...
Έπαθα την πλάκα μου. Τέτοια ταπεινοφροσύνη και ευσυνειδησία από οδηγό ταξί δεν είχα ξαναπαρατηρήσει... δεν θα με πείραζε να περίμενα και 2 λεπτά ακόμα. Αλλά θα πείτε 'ήταν ραδιοταξί στο Κεφαλάρι'. Εγώ θα πω: προσφορά και ζήτηση, επιλέγουμε και παίρνουμε.
-
Ο χρήστης axios έγραψε:
Γιατί 10 και 12 ώρες. Και μιά ερώτηση για τις ταμειακές. Γιατί αντιδρά μόνο η ένωση ταξιτζίδων της Αττικής ? Σημαίνει κάτι ?Αν κάνεις το λάθος να προσπαθήσεις στον Ηλεκτρικό στην Κηφισιά να πάρεις ταξί και να έχεις πράγματα και να πηγαίνεις μακριά (π.χ. Ιλίσια), θα καταλάβεις το γιατί. Μπορεί και να σε σκοτώσει ο 'επαγγελματίας'. Τα ίδια γίνονται και στο Σταθμό Λαρίσης.
-
Δεν θα αναφερω αρνητικες εμπειριες απο ταξι, ολοι τις εχουμε ζησει.
Μονο μερικες ερωτησεις για τον φιλο Trofeo:- Ποσο στοιχιζει μια αδεια ταξι στην Αθηνα ή τη Θεσσαλονικη; Σε ποσα χρονια γινεται αποσβεση του ποσου αυτου; Για να σταματησει η ιστορια για 'μεροκαματο' και 'υπερογκα εξοδα' (αναφερομαι στους ιδιοκτητες, οχι τους οδηγους).
- Υπαρχει αλλη κατηγορια επαγγελματιων που δεν υποχρεωνονται να εκδιδουν αποδειξεις;
- Η ατακα 'σε ολα τα επαγγελματα υπαρχουν κακοι επαγγελματιες' ειναι σωστη. Το θεμα ειναι τα ποσοστα τους...
- Ειναι πιθανο ενα τοσο μεγαλο μερος του πληθυσμου να αντιπαθει αναιτια τους ταξιτζηδες; Ή μηπως η αντιπαθεια αυτη στηριζεται σε πραγματικα αιτια;
- Αντιλαμβανονται οι περισσοτεροι ταξιτζηδες τι σημαινει η εννοια 'παροχη υπηρεσιων';
Υπαρχουν πολλα αιτια για τα χαλια που παρουσιαζει ο κλαδος, για τα οποια δεν φταινε μονο οι ιδιοι. Αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια...
ΤΑΞΙ