-
Γειά σου Νίκο! Λοιπόν, θα απαντήσω μόνο σε αυτά για τα οποία έχω ενστάσεις - για τα υπόλοιπα δεν υπάρχει λόγος.
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Kαλα τωρα προσβλαλεσαι για το πως ειπα κατι που εγω δεν το εννουσα καθολου υποτιμητικα.
...........
δεν μπορω να μυρισω τα νυχια μου ποιος εχει σπουδασει στο εξωτερικο και ποιος οχι και ποιος εχει δει κατι διαφορετικο. Οποτε φυσικο ειναι να υποθετω οτι εχεις επισκευθει τις ΗΠΑ για διακοπες και οχι εχεις περασει 10 χρονια εκει. Και βεβαια αυτο δεν σημαινει και πολλα γιατι τα πραγαμτα αλλαζουν.Καταρχήν, δε νοιώθω ότι με προσβάλλεις προσωπικά ούτε στο ελάχιστο. Απλά... μην υποθέτεις τόσα πολλά! Περίμενε να γνωριστούμε λίγο καλύτερα και μετά...
Απλως λεω οτι και στην Αμερικη υπαρχουν αυτοκινητα 'ιππορφοβεια'. Δεν λεω οτι ειναι καλυτερα απο τη Φερραρι ουτε οτι θα τα προτιμουσα. Και υπαρχουν πολλα αυτοκινητα που στριβουν καργα και εστριβαν απο παλια. Οχι δε επιπεδο Φερραρι αλλα οσο καλα και καλυτερα απο πολλα παλια Φιατ, Αλφα κτλ. Ακουσε ποτε για την Ντε Τομαζο; (τι μηχανη ειχε; )
Την Pantera την είχε ο αδερφός μου σε μοντελάκι! Αν θυμάμαι καλά είχε ένα τεράστιο και βαρύ Ford V8 (κεντρικά τοποθετημένο) ο οποίος δεν ήταν και κανένα θαύμα της τεχνολογίας - αντιθέτως, ήταν 'διάσημος' για την πολύ υψηλή σχέση συμπίεσης και τα προβλήματα υπερθέρμανσης που είχε (ψάξτο!).
Επισης πρεπει να πραδεχτητε οτι 'there is no replacement for displacement'. Εγω δεν το πιστευα μεχρι που οδηγησα αυτοκινητα με πολυ μεγαλυτερες μηχανες και στην πραγαματικοτητα δεν εκαιγαν πολυ περισσοτερο απο τα τετρακυλινδρα (και δεν εννοω τα οικονομικα τετρακυλινδρα εννοω αυτα που ειναι 'σπορτικα').
Ωραίο το ποιηματάκι, αλλά έχει παλιώσει! Διότι και οι turbocharged & supercharged κινητήρες που 'συμπιέζουν' περισσότερη βενζίνη στους θάλαμους καύσης τους είναι σαν να έχουν περισσότερα κυβικά (χωρίς το αντίστοιχα μεγαλύτερο βάρος, αλλά με μεγαλύτερη κατανάλωση - φυσικά.)
Τώρα, αν βάλεις έναν ατμοσφαιρικό 8-λιτρο δίπλα σ' έναν ολόιδιο κινητήρα σε έκδοση 2 λίτρων, και τους έχεις να κρατάνε ρελαντί, ο 8-λιτρος θα χρειάζεται περι τις 4 φορές περισσότερη βενζίνη για να το κάνει. Αν τους βάλεις όμως να κινήσουν το ίδιο αυτοκίνητο, έστω βάρους 1.5 τόνων, και οι δύο θα πρέπει να παράγουν το ΙΔΙΟ (εξωτερικό) έργο για να επιταχύνουν το αυτοκίνητο με τον ίδιο ρυθμό, επομένως η κατανάλωσή τους δεν θα είναι και τόοοσο διαφορετική στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Απλά, με τα πολλά κυβικά η κατανάλωση ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πέσει κάτω από ένα ορισμένο σημείο, ενώ με τα λίγα οι επιδόσεις ΜΠΟΡΟΥΝ ν'ανέβουν όσο θες (λογικά μιλώντας) αρκεί το μπλοκ να είναι γερό!...
Η βενζινη ειναι εδω φθηνη δεν ειναι η σωστη σκεψη. Πες μου γιατι η βενζινη στην Ελλαδα ειναι ακριβη; Η νομιζεις οτι οι εταιριες πετρελαιου κανουν σκοντο στους Αμερικανους και γδερνουν τους ευρωπαιους; Φορολογια παιδι μου φορολογια. (καιρος να παψουμε να κριτικαρουμε τους Αμερικανους και να κοιταξουμε τι γινεται εν οικω, γιατι γινεται και τι πρεπει να γινει για να διορθωθει).
Άσχετα με τη φορολογία, το ότι η βενζίνη εκεί είναι φθηνή, και ο πλανήτης έχει πολλή ακόμα κλπ, το θεωρώ τουλάχιστον ΒΛΑΚΩΔΕΣ να μην κάνουμε προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουμε την κατανάλωσή της από κινητήρες εσωτερικής καύσης επειδή 'there is no replacement for displacement'. Δε μου χρειάζονται 5 λίτρα μοτέρ για να πάω ούτε εκδρομή ούτε για ψώνια. Τα εγγόνια μας θ' ακούν για τέτοια τερατουργήματα και θα γελάνε (ή μήπως θα κλαίνε?)...
Καλα τωρα σε πειραζει η εξατμιση της Χαρλεϊ, αλλα αμα αυτη η εξατμιση ειναι οσο θορυβοδης σε μια Αλφα η Φερραρι ειναι μουσικη. τι ειναι δυο μετρα και δυο σταθμα. Ναι αλλα ξεχασα ολοι οι ιδιοκτητες Χαρλεϊ δεν εχουν ιδεα αλλα εσεις ανακαλυψατε τον τροχο (ποιος πουλαει ανωτερωτητα τωρα; )
Μάλλον δε διάβασες καλά.
Για μιά ακόμα φορά... YOU ASSUME TOO MUCH.
Χαλάρωσε!...Για την ώρα απ' ότι μαθαίνω από φίλη που δουλεύει στο Μόναχο οι πωλήσεις της σειράς 7 είναι στο 1/7 απ΄ότι αναμενόταν. Είδωμεν!...
Ναμαστε. Εδω μιλανε οι αριθμοι. Αυτο θα κανει την BMW να ξανασκεφτει τα πραγματα. Και μη ξεχναμε οτι η BMW δεν ειναι VAG ουτε Ford ουτε GM. που εχουν πολυ περισσοτερα κεφαλαια και περιθωρια να αποτυχουν σε ενα η περισσοτερα μοντελα. Αν ο ιδιοκτητης του 740 δεν παρει 745 αλλα παρει Audi A8 η Mercedes S500 για να τον ξανακερδισουν πρεπει να προσπαθουν πολυ περισσοτερο.
Κυκλοφορούν και φήμες ότι η καινούρια σειρά 7 έχει 'προβλήματα νεότητας' με ορισμένα από τα ηλεκτρονικά της, οπότε έχουν να δώσουν αγώνα οι Γερμανοί.
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Γειά σου Νίκο! Λοιπόν, θα απαντήσω μόνο σε αυτά για τα οποία έχω ενστάσεις - για τα υπόλοιπα δεν υπάρχει λόγος.Kαλα τωρα προσβλαλεσαι για το πως ειπα κατι που εγω δεν το εννουσα καθολου υποτιμητικα.
...........
δεν μπορω να μυρισω τα νυχια μου ποιος εχει σπουδασει στο εξωτερικο και ποιος οχι και ποιος εχει δει κατι διαφορετικο. Οποτε φυσικο ειναι να υποθετω οτι εχεις επισκευθει τις ΗΠΑ για διακοπες και οχι εχεις περασει 10 χρονια εκει. Και βεβαια αυτο δεν σημαινει και πολλα γιατι τα πραγαμτα αλλαζουν.Καταρχήν, δε νοιώθω ότι με προσβάλλεις προσωπικά ούτε στο ελάχιστο. Απλά... μην υποθέτεις τόσα πολλά! Περίμενε να γνωριστούμε λίγο καλύτερα και μετά...
Απλως λεω οτι και στην Αμερικη υπαρχουν αυτοκινητα 'ιππορφοβεια'. Δεν λεω οτι ειναι καλυτερα απο τη Φερραρι ουτε οτι θα τα προτιμουσα. Και υπαρχουν πολλα αυτοκινητα που στριβουν καργα και εστριβαν απο παλια. Οχι δε επιπεδο Φερραρι αλλα οσο καλα και καλυτερα απο πολλα παλια Φιατ, Αλφα κτλ. Ακουσε ποτε για την Ντε Τομαζο; (τι μηχανη ειχε; )
Την Pantera την είχε ο αδερφός μου σε μοντελάκι! Αν θυμάμαι καλά είχε ένα τεράστιο και βαρύ Ford V8 (κεντρικά τοποθετημένο) ο οποίος δεν ήταν και κανένα θαύμα της τεχνολογίας - αντιθέτως, ήταν 'διάσημος' για την πολύ υψηλή σχέση συμπίεσης και τα προβλήματα υπερθέρμανσης που είχε (ψάξτο!).
Επισης πρεπει να πραδεχτητε οτι 'there is no replacement for displacement'. Εγω δεν το πιστευα μεχρι που οδηγησα αυτοκινητα με πολυ μεγαλυτερες μηχανες και στην πραγαματικοτητα δεν εκαιγαν πολυ περισσοτερο απο τα τετρακυλινδρα (και δεν εννοω τα οικονομικα τετρακυλινδρα εννοω αυτα που ειναι 'σπορτικα').
Ωραίο το ποιηματάκι, αλλά έχει παλιώσει! Διότι και οι turbocharged & supercharged κινητήρες που 'συμπιέζουν' περισσότερη βενζίνη στους θάλαμους καύσης τους είναι σαν να έχουν περισσότερα κυβικά (χωρίς το αντίστοιχα μεγαλύτερο βάρος, αλλά με μεγαλύτερη κατανάλωση - φυσικά.)
Τώρα, αν βάλεις έναν ατμοσφαιρικό 8-λιτρο δίπλα σ' έναν ολόιδιο κινητήρα σε έκδοση 2 λίτρων, και τους έχεις να κρατάνε ρελαντί, ο 8-λιτρος θα χρειάζεται περι τις 4 φορές περισσότερη βενζίνη για να το κάνει. Αν τους βάλεις όμως να κινήσουν το ίδιο αυτοκίνητο, έστω βάρους 1.5 τόνων, και οι δύο θα πρέπει να παράγουν το ΙΔΙΟ (εξωτερικό) έργο για να επιταχύνουν το αυτοκίνητο με τον ίδιο ρυθμό, επομένως η κατανάλωσή τους δεν θα είναι και τόοοσο διαφορετική στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Απλά, με τα πολλά κυβικά η κατανάλωση ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πέσει κάτω από ένα ορισμένο σημείο, ενώ με τα λίγα οι επιδόσεις ΜΠΟΡΟΥΝ ν'ανέβουν όσο θες (λογικά μιλώντας) αρκεί το μπλοκ να είναι γερό!...
Η βενζινη ειναι εδω φθηνη δεν ειναι η σωστη σκεψη. Πες μου γιατι η βενζινη στην Ελλαδα ειναι ακριβη; Η νομιζεις οτι οι εταιριες πετρελαιου κανουν σκοντο στους Αμερικανους και γδερνουν τους ευρωπαιους; Φορολογια παιδι μου φορολογια. (καιρος να παψουμε να κριτικαρουμε τους Αμερικανους και να κοιταξουμε τι γινεται εν οικω, γιατι γινεται και τι πρεπει να γινει για να διορθωθει).
Άσχετα με τη φορολογία, το ότι η βενζίνη εκεί είναι φθηνή, και ο πλανήτης έχει πολλή ακόμα κλπ, το θεωρώ τουλάχιστον ΒΛΑΚΩΔΕΣ να μην κάνουμε προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουμε την κατανάλωσή της από κινητήρες εσωτερικής καύσης επειδή 'there is no replacement for displacement'. Δε μου χρειάζονται 5 λίτρα μοτέρ για να πάω ούτε εκδρομή ούτε για ψώνια. Τα εγγόνια μας θ' ακούν για τέτοια τερατουργήματα και θα γελάνε (ή μήπως θα κλαίνε?)...
Καλα τωρα σε πειραζει η εξατμιση της Χαρλεϊ, αλλα αμα αυτη η εξατμιση ειναι οσο θορυβοδης σε μια Αλφα η Φερραρι ειναι μουσικη. τι ειναι δυο μετρα και δυο σταθμα. Ναι αλλα ξεχασα ολοι οι ιδιοκτητες Χαρλεϊ δεν εχουν ιδεα αλλα εσεις ανακαλυψατε τον τροχο (ποιος πουλαει ανωτερωτητα τωρα; )
Μάλλον δε διάβασες καλά.
Χαλάρωσε!...Για την ώρα απ' ότι μαθαίνω από φίλη που δουλεύει στο Μόναχο οι πωλήσεις της σειράς 7 είναι στο 1/7 απ΄ότι αναμενόταν. Είδωμεν!...
Ναμαστε. Εδω μιλανε οι αριθμοι. Αυτο θα κανει την BMW να ξανασκεφτει τα πραγματα. Και μη ξεχναμε οτι η BMW δεν ειναι VAG ουτε Ford ουτε GM. που εχουν πολυ περισσοτερα κεφαλαια και περιθωρια να αποτυχουν σε ενα η περισσοτερα μοντελα. Αν ο ιδιοκτητης του 740 δεν παρει 745 αλλα παρει Audi A8 η Mercedes S500 για να τον ξανακερδισουν πρεπει να προσπαθουν πολυ περισσοτερο.
Κυκλοφορούν και φήμες ότι η καινούρια σειρά 7 έχει 'προβλήματα νεότητας' με ορισμένα από τα ηλεκτρονικά της, οπότε έχουν να δώσουν αγώνα οι Γερμανοί.
καλα και πολυ καθυστερημενα εχουμε κανει hijack το θρεντ (οκ κατα 90% μια και αναφερουμε και κατι για BMW καπου καπου
Τα πεντε λιτρα μηχανη φυσικα δεν σου 'χρειαζονται' για καθε μερα οπως δεν χρειαζεται να εχεις WRX η STi η ΕVO. Στο ιδιο στυλ δεν χρειαζεται να εχεις BMW 745ι η Viper. Και ομως πολοι εχουν και τα χρησιμοποιουν καθε μερα και πανε για ψωνια με αυτα. Απλως ειναι πολυ πιο διασκεδαστικο να τα οδηγας καθε μερα. Η καταναλωση δεν ειναι τοσο υπερβολικη και τοσο διαφορετικη. Βεβαια φυσικα αν παιζεις με το γκαζι ολα τα πραγματα αλλαζουν.
Φυσικα και πιστευω οτι ολα γινονται με μικροτερες μηχανες αλλα δεν θεωρω βλακες αυτους που τα παραγουν και αυτους που τα αγοραζουν. Σκεψου το διαφορετικα ειναι βλακωδες να κατασκευαζουν τετοιες μηχανες αλλα ποιος σε εκανε εσενα ικανο/η να αποφασιζεις το τι πρεπει να αγορασουν οι αλλοι(τι εγινες ο σωτηρας του πλανητη ). Αμα εχουν τα λεφτα και την διαθεση τοτε ασ αγορασουν. Και στο κατω κατω η καταναλωση εχει κατεβει κατα πολυ εστω και σε τετοιες μηχανες.
Μάλλον δε διάβασες καλά.
Χαλάρωσε!...Επιτρεψε μου να σου πω οτι και εσυ κανεις το ιδιο πραγμα και αυτος ηταν ο λογος που το ανεφερα ( με τα emoticons). Οποτε εσυ μου φαινεται πρεπει να ηρεμησεις και να χαλαρωσεις. Οπως μου την επεσες ετσι και εγω στην πεφτω.
Ολα τα κανουργια μοντελα εχουν μικροπροβληματακια. Οποτε ειναι αναμενομενο. Πως το αντιμετωπιζει η εταιρια ειναι το μυστικο. Τα φτειαχνει αμεσως η κανει τα στραβα ματια.
Καταρχήν, δε νοιώθω ότι με προσβάλλεις προσωπικά ούτε στο ελάχιστο. Απλά... μην υποθέτεις τόσα πολλά! Περίμενε να γνωριστούμε λίγο καλύτερα και μετά...
Φυσικα και μπορουμε να γνωριστουμε. Εχω γνωρισει πολλους απο τους moderators και θα τους ξαναδω οταν ξαναγυρισω σε μερικους μηνες.
Οταν ερθει η ωρα θα σου πω (και μετα εσυ αποφασιζεις)Ν.
-
Επιτρεψε μου να σου πω οτι και εσυ κανεις το ιδιο πραγμα και αυτος ηταν ο λογος που το ανεφερα ( με τα emoticons). Οποτε εσυ μου φαινεται πρεπει να ηρεμησεις και να χαλαρωσεις. Οπως μου την επεσες ετσι και εγω στην πεφτω.Μου την πέφτεις στα ίσα?! Κακομοίρη μου μη σ'ακούσει ο 'δικός μου', τόπι θα μας κάνει και τους δύο!!
Φυσικα και μπορουμε να γνωριστουμε. Εχω γνωρισει πολλους απο τους moderators και θα τους ξαναδω οταν ξαναγυρισω σε μερικους μηνες.
Οταν ερθει η ωρα θα σου πω (και μετα εσυ αποφασιζεις)Εδώ είναι που μας φωνάζουν 'get a f'$£%*g room'!!!
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Επιτρεψε μου να σου πω οτι και εσυ κανεις το ιδιο πραγμα και αυτος ηταν ο λογος που το ανεφερα ( με τα emoticons). Οποτε εσυ μου φαινεται πρεπει να ηρεμησεις και να χαλαρωσεις. Οπως μου την επεσες ετσι και εγω στην πεφτω.
Μου την πέφτεις στα ίσα?! Κακομοίρη μου μη σ'ακούσει ο 'δικός μου', τόπι θα μας κάνει και τους δύο!!
Οταν ερθει η ωρα θα σου πω (και μετα εσυ αποφασιζεις)Εδώ είναι που μας φωνάζουν 'get a f'$£%*g room'!!!
εεεε... ρε παιδι μου να σου πω γεια σου ειπα δεν ειπα να στην πεσω σε στυλ καμακι. Οκ οκ ξεχνα το.
Μια και ειμαι παντρεμενος για 13 χρονια και πολυ ευτυχισμενος με το γαμο μουγιατι αμα συναντηθω με τους moderators δεν κανει να εμφανιστεις;
Πω πω μας παρεξηγησανε κιολας.
Ν.
-
εεεε... ρε παιδι μου να σου πω γεια σου ειπα δεν ειπα να στην πεσω σε στυλ καμακι. Οκ οκ ξεχνα το.Πω πω μας παρεξηγησανε κιολας.
Νίκο, μήπως είσαι λικάαααακι φοβισμένος από τις μηνύσεις για 'sexual harassment' που γίνονται για το τίποτα στις ΗΠΑ (και απ'ό,τι ακούμε δυστυχώς κερδίζονται κιόλας);
Η Μισέλ προφανώς αστειευόταν!
-
Μα είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Ό,τι ηλεκτρικό φτιάχνει η Siemens για την BMW χαλάει. Φανταστείται τώρα που το iDrive το προγραμμάτισε η Siemens πάνω σε Microsoft Windows Embedded!
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Μα είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Ό,τι ηλεκτρικό φτιάχνει η Siemens για την BMW χαλάει. Φανταστείται τώρα που το iDrive το προγραμμάτισε η Siemens πάνω σε Microsoft Windows Embedded!
MICROSOFT WINDOWS!?!?!?!?!
Θα κλάψουνε μανούλες... (ή μπεμπούλες αν προτιμάτε)
-
Ο χρήστης pastri έγραψε:
MICROSOFT WINDOWS!?!?!?!?!
Θα κλάψουνε μανούλες... (ή μπεμπούλες αν προτιμάτε)
BMW 750 XP Server?!
Και το πρώιμο facelift που (φημολογείται ότι) θα γίνει στην 7άρα θα λέγεται ...Service Pack 1?!
-
Και μην ξεχνάτε...
Δεν είναι bug, είναι feature
A! και τα Ctrl+Alt+Del θα βρίσκοναι πάνω στο τιμόνι για να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Αυτό κι αν θα έπρεπε να τρομάζει τους υποψήφιους αγοραστές! Φαντάζεστε να βγαίνει το γνωστό 'BSOD' (Βlue Sreen Of Death) των Windows στην οθόνη της κεντρικής κονσόλας, με μηνυματάκι 'FATAL ERROR: DRIVING SESSION WILL BE TERMINATED!'...
Αν και το πολύ-πολύ να πρέπει να σταματήσεις, να βγεις έξω και να ξαναμπείς!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
εεεε... ρε παιδι μου να σου πω γεια σου ειπα δεν ειπα να στην πεσω σε στυλ καμακι. Οκ οκ ξεχνα το.
Πω πω μας παρεξηγησανε κιολας.
Νίκο, μήπως είσαι λικάαααακι φοβισμένος από τις μηνύσεις για 'sexual harassment' που γίνονται για το τίποτα στις ΗΠΑ (και απ'ό,τι ακούμε δυστυχώς κερδίζονται κιόλας);
Η Μισέλ προφανώς αστειευόταν!
Ποιος εγω;
Και εγω αστειευομουνα.
Νικος
ΥΓ: Δεν θα μιλησω για τα sexual harrasment υπερβολες που γινονται τοπικα. Οπως παντα λεω καθε μερος με τα καλα του και δυστυχως τα κακα του.
-
Ο χρήστης pastri έγραψε:
Êáé ìçí îå÷íÜôå...
Äåí åßíáé bug, åßíáé feature
A! êáé ôá Ctrl+Alt+Del èá âñßóêïíáé ðÜíù óôï ôéìüíé ãéá íá ìçí áðïóðÜôáé ç ðñïóï÷Þ ôïõ ïäçãïýKáé ôï êïõìðß ãéá ôï reset ðïõ èá ôï Ý÷åé?
-
Πω πω το 745 τρεχει wιndows XP;
Κωμικοτραγικο.
Καιρος να το αλλαξουν σε Unix η Linux.
Ν.
-
Και άσχημη και αναξιόπιστη δηλαδή!
-
Åãù öôéÜ÷íù **ìïíï ** õðïëïãßóôåò ìå Windows êáé ü÷é ÂÌW....
-
ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ BMW 645i coupe, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΤΟΡΟΣ, Η ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ ;
-
Ίσως επειδή είναι πανάσχημη...
-
χαλαρωστε παιδια
η microsoft ειναι καπως σαν τον σουμαχερ. Κανεις δε τον παει αλλα κερδιζει. Οσοι με pc γνωσεις ξερουν τα μειον αλλα και τα πολλα + του Μπιλ.
Α και μιλατε για BMW. δεν ειναι στο απυροβλητο αλλα ψυχραιμιαπαντως καπου θα εχει και υποδοχη για floppy για boot disk ε?
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
η microsoft ειναι καπως σαν τον σουμαχερ. Κανεις δε τον παει αλλα κερδιζει. -
Τουλάχιστον τα νέα BMW δεν μοιάζουν με τα άλλα αυτοκίνητα:
CHRIS BANGLE (ΑΡΧΙΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ BMW) : ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ;