-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Επίσης και ο Norbert Haug της Mclaren έδωσε συγχαρητήρια στον Schumacher για τη νίκη αυτή και τα λόγια του έχουν αξία μιας και δεν συνηθίζουν στην Mclaren να δίνουν συγχαρητήρια στον Schumacher...Ο Norbert Haug είναι της Mercedes και όχι της McLaren, οπότε ακόμη χειρότερα...
Έτσι μπράβο, να σφίγγουν λίγο οι κ.... όταν πρέπει....
-
Ο χρήστης Fanis F1 έγραψε:
Και'γω θα σου πω κατι απλουστατο,στο ατυχημα Burti-Schumacher δεν ειχε μεινει κανενα μονοθεσιο ακινητοποιημενο μεσα στην πιστα,ο Βραζιλιανος μετα απο αυτη τη συγκρουση ειχε σκασει στις μπαριερες οπως και ο Raikkonen φετος.Συνεπως αν συγκρινουμε τα ατυχηματα Γερμανιας 2001 και Αυστραλιας 2002 μπορουμε ευκολα να διαπιστωσουμε οτι ειναι ακριβως ιδια.Κι εγώ σου ανέφερα ένα σωρό παραδείγματα. Αν εσύ παρόλ αυτά συνεχίζειςνα πιστεύεις ότι οι κριτές κοιτάζουν πως θα ευνοήσουν το Σουμάχερ δε θα κάτσω να σκάσω. Απ το μπάχαλο κάθε φορά κάποιος θα βγει ευνοημένος και κάποιος αδικημένος. Αν πιστεύεις ότι ο Σουμάχερ δεν έχει δικαίωμα μια φορά να βγεί ευνοημένος, όπως έχει συμβει με τόσους άλλους οδηγούς σε δίαφορους αγώνες, πρόβλημα σου. Έχεις κολλήσει στο τι έγινε σ εναν αγώνα και έχεις βγάλει συμπέρασματα για το μέλλον και το παρελθόν.
-
δεν αμφεβαλα οτι θα κερδιζε ο σουμαχερ σημερα...εκανε καλο αγωνα και ο μοντογια απο ενα σημειο και μετα εκανε βολτα...κριμα για τον Γιαρνο και τη ρενω που θα εδειχναν και παλι τη δυναμη τους αλλα..ας οψεται!
-
Αδιαμφισβήτητη κυριαρχία του Σουμάχερ σήμερα. Δεν απειλήθηκε (εκτός από τον πρώτο γύρο) σε κανένα σημείο του αγώνα. Ο Μοντόγια ακόμη κι αν τον έφτανε (μεταξύ 1ου και 2ου πιτ στόπ) πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να τον περάσει. Άλλωστε δεν είδαμε σχεδόν κανένα προσπέρασμα στο τέλος της ευθείας τερματισμού στο εσάκι.
Στο τελευταίο κομάτι του αγώνα καλώς ο Μοντόγια δεν πίεσε και δεν διακινδύνευσε κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα της BMW ο οποίος τον πρόδωσε ουκ ολίγες φορές.
Μου έκανε εντύπωση πάντως, παρότι αντιλαμβάνομαι ότι όλα τα λεφτά ήταν στις μονομαχίες των πρωτοπόρων, ότι δεν είδαμε ούτε μια εικόνα από τις πίσω θέσεις. Βιλνέβ και Γουέμπερ αν και βαθμολογήθηκαν δεν τους είδαμε έστω και για λίγο. Μόνο τον Φρέντζεν (πριν εγκαταλείψει) είδαμε λιγάκι όταν έφαγε γύρο και ψιλοκαθυστέρησε και τον Μοντόγια.
Άξιος ο Σουμάχερ, άξιος ο Μοντόγια, άξιος και ο Κιμι, ο οποίος έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε.
Η μάχη του προταθλήματος είναι ακόμη ανοικτή και διαφωνώ με όσους λένε ότι οι Φερράρι θα επικρατήσουν άνετα στην Ινδιανάπολη. Γνωρίζουμε όλοι ότι παρότι η πίστα έχει το μεγαλύτερο τμήμα στο οποίο οι οδηγοί έχουν πατημένο το γκάζι, σε σχέση με όλες τις άλλες πίστες, όμως συνήθως δίνουν περισσότερη προσοχή στην πρόσφιση στο κλειστό κομμάτι της πίστας. Συνέπώς με δεδομένη την καλύτερη προετοιμασία της Μισσελέν βλέπω μεγάλες μάχες!!!
Ίδομεν! -
Άκουσα από τον Τάκη ότι η Michelin έδωσε σήμερα ΙΔΙΟ λάστιχο και στις 5 ομάδες της. Δηλαδή, ίδια γόμα, ίδια χάραξη, ίδια γεωμετρία;;; Γιατί αυτό; Δεν προλάβαινε να ετοιμάσει 5 διαφορετικά; Αν ναι, αυτό δεν είναι άδικο για τις ομάδες; Δηλαδή για να μην 'αδικείτα' (έλεοοοος) η Ferrari θα σκίσουμε όλους τους άλλους; Και κάτι ακόμα, ίσως για κάποιους υπερβολικό, αλλά λέμε)... Ο Rubens σε κάποιον από τους πρώτους γύρους (2ος ή 3ος) 'έκοψε' λίγο το πρώτο chicane, βέβαια προφανώς από λάθος φρενάρισμα και όχι από πρόθεση. Σε αυτή την περίπτωση συνεχίζει κανονικά ο αγώνας ή έπρεπε να αφήσει τον επόμενο να περάσει; Μην αρχίσετε να λέτε πάλι ότι όλοι είναι εναντίον της Ferrari, σας παρακαλώ. Απλώς ρωτάω για να δω.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Άκουσα από τον Τάκη ότι η Michelin έδωσε σήμερα ΙΔΙΟ λάστιχο και στις 5 ομάδες της. Δηλαδή, ίδια γόμα, ίδια χάραξη, ίδια γεωμετρία;;; Γιατί αυτό; Δεν προλάβαινε να ετοιμάσει 5 διαφορετικά; Αν ναι, αυτό δεν είναι άδικο για τις ομάδες; Δηλαδή για να μην 'αδικείτα' (έλεοοοος) η Ferrari θα σκίσουμε όλους τους άλλους; Και κάτι ακόμα, ίσως για κάποιους υπερβολικό, αλλά λέμε)... Ο Rubens σε κάποιον από τους πρώτους γύρους (2ος ή 3ος) 'έκοψε' λίγο το πρώτο chicane, βέβαια προφανώς από λάθος φρενάρισμα και όχι από πρόθεση. Σε αυτή την περίπτωση συνεχίζει κανονικά ο αγώνας ή έπρεπε να αφήσει τον επόμενο να περάσει; Μην αρχίσετε να λέτε πάλι ότι όλοι είναι εναντίον της Ferrari, σας παρακαλώ. Απλώς ρωτάω για να δω.Σε καποια στιγμη της μεταδοσης ειπαν (οι σχολιαστες) οτι μετα απο συζητηση με τους οδηγους οι αλυταρχες τους εξηγησαν τι θα πραξουν σε περιπτωση που καποιοι 'κοψουν' τα σικεην.Παντως δεν νομιζω οτι οφελοιθηκε ο RB απο αυτη την ενεργεια, ουτε προσπερασε καποιον πανω σε αυτη την φαση για να αφησει τον πισω του να περασει.Συνηθως τιμωρεισαι αν αποκτησεις πλεονεκτημα απο καποια τετοια ενεργεια .
-
Άκουσα από τον Τάκη ότι η Michelin έδωσε σήμερα ΙΔΙΟ λάστιχο και στις 5 ομάδες της. Δηλαδή, ίδια γόμα, ίδια χάραξη, ίδια γεωμετρία;;; Γιατί αυτό; Δεν προλάβαινε να ετοιμάσει 5 διαφορετικά; Αν ναι, αυτό δεν είναι άδικο για τις ομάδες; Δηλαδή για να μην 'αδικείτα' (έλεοοοος) η Ferrari θα σκίσουμε όλους τους άλλους; Και κάτι ακόμα, ίσως για κάποιους υπερβολικό, αλλά λέμε)... Ο Rubens σε κάποιον από τους πρώτους γύρους (2ος ή 3ος) 'έκοψε' λίγο το πρώτο chicane, βέβαια προφανώς από λάθος φρενάρισμα και όχι από πρόθεση. Σε αυτή την περίπτωση συνεχίζει κανονικά ο αγώνας ή έπρεπε να αφήσει τον επόμενο να περάσει; Μην αρχίσετε να λέτε πάλι ότι όλοι είναι εναντίον της Ferrari, σας παρακαλώ. Απλώς ρωτάω για να δω.Νάσο, νομίζω πως μάλλον έχεις χάσει την ψυχραιμία σου λόγω της χασούρας της ομάδας σου, αλλά και της χασούρας που υπέστη και η ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα από τη Φερράρι την οποία περιέργως και υπογείως υποστηρίζεις... Όντως ο Pascal Vasselon δήλωσε πως όλες οι ομάδες που χρησιμοποιούν Michelin, θα φορούσαν τα ίδια λάστιχα. Πρόβλημά τους. Μέχρι πρότινος γκρίνιαζαν πως δεν θα μπορούσαν καν να προλάβουν να φτιάξουν ένα τύπο ελαστικού. Και πέραν αυτού θα πρέπει να είσαι χαρούμενος που μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο αν η Φερράρι θα προχωρήσει την ένσταση σχετικά με τους προηγούμενους αγώνες... Όσο για το δεύτερο που λες για τον Μπαρικέλο, τί να σχολιάσουμε; Αλλά και να έτρωγε ποινή ο Μπαρικέλο και πάλι η ΜακΛάρεν το πρωτάθλημα θα το έβλεπε από μακριά... Οπότε γιατί σκας;
-
Νάσο... καταρχήν πολύ καλός ο 'δικός' σου... Το να ρίχνεις 1 δευτ. στα δοκιμαστικά στον team mate σου, με ίδια στρατηγική και σε μια εύκολη πίστα, λέει πολλά.
Αντέ να δούμε πότε θα πάρει δρόμο ο DC...
Όσον αφορά την περίπτωση του Barrichello, σωστά δεν τιμωρήθηκε αφού δεν κέρδισε τίποτα. Άλλωστε σε ένα αγώνα δεν 'βαθμολογίσε' με τον χρόνο που κάνεις ανα γύρο σε αντίθεση με τα δοκιμαστικά. Να θυμίσω ότι για να τιμωρηθείς στον αγώνα, πρέπει να κάνεις το ίδιο λάθος 2 φορές. Για παράδειγμα το 2001, ο Σουμάχερ προσπάθησε να προσπεράσει τον Μοντόγια αλλά ο Κολομβιανός έκοψε δρόμο μπλοκάρωντας τους τροχούς του. Αυτό έγινε 1 φορά και σωστά δεν τιμωρήθηκε.
Τέλος όσον αφορά τα ελαστικά τόσο η Williams όσο και η Renault δήλωσαν πως τα μονοθέσιά τους πάνε καλύτερα με τα νέα ελαστικά.
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Άκουσα από τον Τάκη ότι η Michelin έδωσε σήμερα ΙΔΙΟ λάστιχο και στις 5 ομάδες της. Δηλαδή, ίδια γόμα, ίδια χάραξη, ίδια γεωμετρία;;; Γιατί αυτό; Δεν προλάβαινε να ετοιμάσει 5 διαφορετικά; Αν ναι, αυτό δεν είναι άδικο για τις ομάδες; Δηλαδή για να μην 'αδικείτα' (έλεοοοος) η Ferrari θα σκίσουμε όλους τους άλλους; Και κάτι ακόμα, ίσως για κάποιους υπερβολικό, αλλά λέμε)... Ο Rubens σε κάποιον από τους πρώτους γύρους (2ος ή 3ος) 'έκοψε' λίγο το πρώτο chicane, βέβαια προφανώς από λάθος φρενάρισμα και όχι από πρόθεση. Σε αυτή την περίπτωση συνεχίζει κανονικά ο αγώνας ή έπρεπε να αφήσει τον επόμενο να περάσει; Μην αρχίσετε να λέτε πάλι ότι όλοι είναι εναντίον της Ferrari, σας παρακαλώ. Απλώς ρωτάω για να δω.
Νάσο, νομίζω πως μάλλον έχεις χάσει την ψυχραιμία σου λόγω της χασούρας της ομάδας σου, αλλά και της χασούρας που υπέστη και η ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα από τη Φερράρι την οποία περιέργως και υπογείως υποστηρίζεις... Όντως ο Pascal Vasselon δήλωσε πως όλες οι ομάδες που χρησιμοποιούν Michelin, θα φορούσαν τα ίδια λάστιχα. Πρόβλημά τους. Μέχρι πρότινος γκρίνιαζαν πως δεν θα μπορούσαν καν να προλάβουν να φτιάξουν ένα τύπο ελαστικού. **Και πέραν αυτού θα πρέπει να είσαι χαρούμενος που μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο αν η Φερράρι θα προχωρήσει την ένσταση σχετικά με τους προηγούμενους αγώνες... **Όσο για το δεύτερο που λες για τον Μπαρικέλο, τί να σχολιάσουμε; Αλλά και να έτρωγε ποινή ο Μπαρικέλο και πάλι η ΜακΛάρεν το πρωτάθλημα θα το έβλεπε από μακριά... Οπότε γιατί σκας;
Ρε φιλαράκι, ξεκόλλα σε παρακαλώ. Θα μου πεις εσύ ότι χάνω την ψυχραιμία μου; Άμα διάβαζες καλύτερα και με λίγη σοβαρότητα (που δεν είμαι σίγουρος ότι διαθέτεις βέβαια, όπως βλέπω να εξελίσσεται κάθε συζήτηση μαζί σου) θα έβλεπες ότι κάθε άλλο παρά έχω χάσει την ψυχραιμία μου. Είμαι άνετος, δεν περίμενα κάτι παραπάνω χτες και στην τελική, δεν θα χάσω και τον ύπνο μου αν πάρετε πάλι πρωτάθλημα. Όσο για την ομάδα που 'υπογείως' υποστηρίζω (μα τι φανταστική ικανότητα εξαγωγής συμπερασμάτων που έχεις...) να σου πω ξεκάθαρα για να νοιώσεις καλύτερα, ότι είναι η Williams και για να σε βγάλω απ' τον κόπο της περαιτέρω κατανάλωσης φαιάς ουσίας (μην πηγαίνει και χαμένη) σου λέω επίσης ότι υποστηρίζω το Montoya, ακόμα και πριν από τον DC, γιατί είναι τυπάς και οδηγεί με κότσια.
Τώρα τις χαζομάρες που γράφεις ότι θα έπρεπε να νοιώθω και χαρούμενος επειδή μας κάνει χάρη η μαμά Ferrari και δεν θα μας κυνηγήσει επειδή είχαμε και γαμώ τα λάστιχα στους πρώτους αγώνες και τώρα τα κατάφερε να μας τα κάνει σαν τα μούτρα της, δεν θα τις σχολιάσω καθόλου, γιατί μου φαίνονται τόσο αστείες όσο και το στυλ σου όταν γράφεις ότι έχω χάσει την ψυχραιμία μου 'λόγω της χασούρας της ομάδας μου'...Γιάννη, εσένα αντιθέτως σε ευχαριστώ για τη διευκρίνιση σχετικά με το 'δις εξαμαρτείν'... Δεν το είχα υπόψη μου και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να διαβάσω όλους τους κανονισμούς για να το βρω.
Αυτό για τα λάστιχα το ήξερα, αλλά περιέργως η McLaren δεν τα βρήκε πολύ καλά. Εν πάση περιπτώσει, τελείωσε το θέμα. Ελπίζω ότι στη βδομάδα που ακολουθεί οι Γάλλοι θα φτιάξουν κάτι καλύτερο, ώστε να μπούμε πάλι στη μάχη (ο Kimi δηλαδή, γιατί η McLaren με τον DC μάλλον βγάζει μόνη της τα μάτια της. Γιατί δεν δίνουν τιμόνο στον Alex, δεν αποκλείεται να πηγαίνει καλύτερα...)Α, και επειδή τώρα που το ξανασκέφτομαι έχω χάσει πραγματικά την ψυχραιμία μου , συγχαρητήρια στο Γερμανό που έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και φυσικά μας έδωσε το highlight της ημέρας, μαζί με τον JPM.
Καλή εβδομάδα σε όλους... -
Ο χρήστης ody_xanthi έγραψε:
Και'γω θα σου πω κατι απλουστατο,στο ατυχημα Burti-Schumacher δεν ειχε μεινει κανενα μονοθεσιο ακινητοποιημενο μεσα στην πιστα,ο Βραζιλιανος μετα απο αυτη τη συγκρουση ειχε σκασει στις μπαριερες οπως και ο Raikkonen φετος.Συνεπως αν συγκρινουμε τα ατυχηματα Γερμανιας 2001 και Αυστραλιας 2002 μπορουμε ευκολα να διαπιστωσουμε οτι ειναι ακριβως ιδια.
Κι εγώ σου ανέφερα ένα σωρό παραδείγματα. Αν εσύ παρόλ αυτά συνεχίζειςνα πιστεύεις ότι οι κριτές κοιτάζουν πως θα ευνοήσουν το Σουμάχερ δε θα κάτσω να σκάσω. Απ το μπάχαλο κάθε φορά κάποιος θα βγει ευνοημένος και κάποιος αδικημένος. Αν πιστεύεις ότι ο Σουμάχερ δεν έχει δικαίωμα μια φορά να βγεί ευνοημένος, όπως έχει συμβει με τόσους άλλους οδηγούς σε δίαφορους αγώνες, πρόβλημα σου. Έχεις κολλήσει στο τι έγινε σ εναν αγώνα και έχεις βγάλει συμπέρασματα για το μέλλον και το παρελθόν.
Και στην Αυστραλια ειχε γεμισει ανθρακονηματα η πιστα,τελος παντων ας το ληξουμε καπου εδω το θεμα γιατι δεν εχει νοημα να το συνεχισουμε,οτι εγινε εγινε,περασμενα ξεχασμενα.
-
Ο χρήστης MOnoimoi έγραψε:
Γενικά πάντως είναι πασιφανές ότι ο MS διανύει μια από τις χειρότερες χρονιές του στην F1, ιδίως αν συνυπολογίσει κανείς τους 3 πρώτους αγώνες... Πολλά λάθη για τα στάνταρ που ο ίδιος έχει θέσει. Όσες καλές εμφανίσεις και αν έρθουν, μετά από αυτά που είδαμε φέτος, δε νομίζω ότι θα αλλάξει η γενική εικόνα που σχηματίστηκε.λέω λοιπόν, ότι όσο και αν έχει πέσει η απόδοσή του (που έχει πέσει, σ' αρέσει δε σ' αρέσει), ο MS δε θα σταματήσει να μας εντυπωσιάζει κατα περιόδους. Δεν είναι δυνατόν να ξέχασε την τέχνη του σε μια βραδιά!!! Το γεγονός όμως είναι ότι το τέρας ψυχραιμίας, ο άνθρωπος-μηχανή, ο αλάθητος κατα τη διάρκεια ετών πιλότος έχει χαθεί ανεπιστρεπτί. Αν είναι δυνατόν να ξαφνιαζόμαστε από μια Pole ή μια νίκη ή ακόμα και ένα πρωτάθλημα που κατακτά (πολύ πιθανόν και το φετινό) ο Γερμανός.
Χειροτερη χρονια οντως 1ος υποψηφιος τιτλου κ μαλιστα του 6ου του; Δεν νομιζω μια απο τις χειροτερες αλλα μια παρα πολυ δυσκολη με συναγωνισμο που τα τελευταια 2 χρονια ισως ξεχασε οτι υπηρχε.
Απο εκει κ μετα η επιδοση του αυτο το ΣαββατοΚυριακο δεν δειχνει οτι το τερας ψυχραιμιας, ανθρωπος μηχανη κ αλαθητος εχει χαθει ανεπιστρεπτι. Εγω επαναλαμβανω την κοιλια την απεδωσα κυριως στο μονοθεσιο του αλλα ακομα κ του ιδιου να ειναι οπως ισχυριζονται πολλοι, εκανε πολυ καλο come back. Απλα ειχε συνηθισει τους αντιπαλους του κ μη στο να ειναι στην κορυφη συνεχεια. Αν αυτο αρχισει να αλλαζει φαινεται οτι εκανε κοιλια. Απλα τους εφτασε ο συναγωνισμος. Η pole position κ η νικη του η χθεσινη -βρισκομενος με την πλατη στον τοιχο- δειχνει οτι δεν εσπασε κατω απο την ισως πιο πιεστικη κατασταση που βρεθηκε την τελευταια 3τια.
Κατι αλλο. Αν η FIA ηταν παντα δορυφορος της Ferrari κ παντα την βοηθουσε εναντι των αλλων τοτε γιατι η Scuderia εκανε να δει τιτλο 21 χρονια;
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Κατι αλλο. Αν η FIA ηταν παντα δορυφορος της Ferrari κ παντα την βοηθουσε εναντι των αλλων τοτε γιατι η Scuderia εκανε να δει τιτλο 21 χρονια;
Διότι στο μεγαλύτερο διάστημα δεν είχε αγωνιστικά ικανή ομάδα για τίτλο.
Σε ότι αφορά τον αγώνα, αξίζουν συγχαρητήρια και στη Φεράρι και ιδιαίτερα στον ΜΣ, που δεν αφησαν καν περιθώρια αντίδρασης στον ανταγωνισμό.
ΥΓ1. Ποιος κανονισμός αναφέρει ότι τα παραπτώματα τιμωρούνται τη 2η φορά και όχι την 1η?
ΥΓ2. Λίγη η ΜακΛάρεν στη Μόντσα (όπως λίγο-πολύ αναμενόταν).
-
Νάσο, νομίζω πως μάλλον έχεις χάσει την ψυχραιμία σου λόγω της χασούρας της ομάδας σου, αλλά και της χασούρας που υπέστη και η ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα από τη Φερράρι την οποία περιέργως και υπογείως υποστηρίζεις... Όντως ο Pascal Vasselon δήλωσε πως όλες οι ομάδες που χρησιμοποιούν Michelin, θα φορούσαν τα ίδια λάστιχα. Πρόβλημά τους. Μέχρι πρότινος γκρίνιαζαν πως δεν θα μπορούσαν καν να προλάβουν να φτιάξουν ένα τύπο ελαστικού. **Και πέραν αυτού θα πρέπει να είσαι χαρούμενος που μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο αν η Φερράρι θα προχωρήσει την ένσταση σχετικά με τους προηγούμενους αγώνες... **Όσο για το δεύτερο που λες για τον Μπαρικέλο, τί να σχολιάσουμε; Αλλά και να έτρωγε ποινή ο Μπαρικέλο και πάλι η ΜακΛάρεν το πρωτάθλημα θα το έβλεπε από μακριά... Οπότε γιατί σκας;
Ρε φιλαράκι, ξεκόλλα σε παρακαλώ. Θα μου πεις εσύ ότι χάνω την ψυχραιμία μου; Άμα διάβαζες καλύτερα και με λίγη σοβαρότητα (που δεν είμαι σίγουρος ότι διαθέτεις βέβαια, όπως βλέπω να εξελίσσεται κάθε συζήτηση μαζί σου) θα έβλεπες ότι κάθε άλλο παρά έχω χάσει την ψυχραιμία μου. Είμαι άνετος, δεν περίμενα κάτι παραπάνω χτες και στην τελική, δεν θα χάσω και τον ύπνο μου αν πάρετε πάλι πρωτάθλημα. Όσο για την ομάδα που 'υπογείως' υποστηρίζω (μα τι φανταστική ικανότητα εξαγωγής συμπερασμάτων που έχεις...) να σου πω ξεκάθαρα για να νοιώσεις καλύτερα, ότι είναι η Williams και για να σε βγάλω απ' τον κόπο της περαιτέρω κατανάλωσης φαιάς ουσίας (μην πηγαίνει και χαμένη) σου λέω επίσης ότι υποστηρίζω το Montoya, ακόμα και πριν από τον DC, γιατί είναι τυπάς και οδηγεί με κότσια.
Τώρα τις χαζομάρες που γράφεις ότι θα έπρεπε να νοιώθω και χαρούμενος επειδή μας κάνει χάρη η μαμά Ferrari και δεν θα μας κυνηγήσει επειδή είχαμε και γαμώ τα λάστιχα στους πρώτους αγώνες και τώρα τα κατάφερε να μας τα κάνει σαν τα μούτρα της, δεν θα τις σχολιάσω καθόλου, γιατί μου φαίνονται τόσο αστείες όσο και το στυλ σου όταν γράφεις ότι έχω χάσει την ψυχραιμία μου 'λόγω της χασούρας της ομάδας μου'...Γιάννη, εσένα αντιθέτως σε ευχαριστώ για τη διευκρίνιση σχετικά με το 'δις εξαμαρτείν'... Δεν το είχα υπόψη μου και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να διαβάσω όλους τους κανονισμούς για να το βρω.
Αυτό για τα λάστιχα το ήξερα, αλλά περιέργως η McLaren δεν τα βρήκε πολύ καλά. Εν πάση περιπτώσει, τελείωσε το θέμα. Ελπίζω ότι στη βδομάδα που ακολουθεί οι Γάλλοι θα φτιάξουν κάτι καλύτερο, ώστε να μπούμε πάλι στη μάχη (ο Kimi δηλαδή, γιατί η McLaren με τον DC μάλλον βγάζει μόνη της τα μάτια της. Γιατί δεν δίνουν τιμόνο στον Alex, δεν αποκλείεται να πηγαίνει καλύτερα...)Α, και επειδή τώρα που το ξανασκέφτομαι έχω χάσει πραγματικά την ψυχραιμία μου , συγχαρητήρια στο Γερμανό που έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και φυσικά μας έδωσε το highlight της ημέρας, μαζί με τον JPM.
Καλή εβδομάδα σε όλους...Μήπως μαζί με την αγάπη σου για διαφόρους οδηγούς και ομάδες, τρέφεις ταυτόχρονα και κάποιο μίσος για τη Φερράρι και το Σουμάχερ...; Λέω μήπως;
Αυτό θα πει αγνός και αμόλυντος φίλος του σπορ, μπράβο ρε Νάσο, αυτός είσαι...Όσο για τα συγχαρητήρια προς το Σουμάχερ, αυτά θα έπρεπε να τα είχες δώσει στο πρώτο σου ποστ μετά τον αγώνα και όχι τώρα κατόπιν...κραξίματος....
-
Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι πως μερικοί εδώ μέσα οι οποίοι είχαν κατακράξει τη Φερράρι και ιδιαίτερα τις σχέσεις ΦΙΑ-Φερράρι τώρα σπεύδουν να δώσουν συγχαρητήρια σε αυτήν και τον Σουμάχερ. Μπράβο...αυτοί είναι οι γνήσιοι λάτρεις του σπορ!!! Βέβαια καλά κάνετε που δίνετε συγχαρητήρια, αλλά ξεχάσατε να μας ευχαριστήσετε για το γεγονός ότι σας δώσαμε την ευκαιρία να φτιάξετε ακόμη καλύτερα λάστιχα...
Τί νομίζετε ρε πως είναι τα πρωταθλήματα...έτσι εύκολα κατακτούνται...;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
ΥΓ1. Ποιος κανονισμός αναφέρει ότι τα παραπτώματα τιμωρούνται τη 2η φορά και όχι την 1η?
Βασικά δε ξέρω αν υπάρχει κανονισμός ξεκάθαρος και σε αυτή την περίπτωση. Απλά θυμάμαι από παλιούς αγώνες ότι αν για παράδειγμα ένας οδηγός που πιέζεται συνέχεια από κάποιον άλλον κόβει συνεχώς δρόμο στο ίδιο σημείο, τότε είναι ξεκάθαρο ότι το κάνει επίτηδες είτε μπλοκάρει είτε όχι. Αν το κάνει 1 φορά μόνο, τότε οι αγωνιδίκες δεν τον τιμωρούν γιατί όντως μπορεί να έχασε τα φρένα σε μια στροφή.
Προσοχή στη διαφορά όμως. Αν χάσει τα φρένα ενώ ο άλλος οδηγός που είναι πίσω του πάει να τον προσπεράσει τότε τιμωρείται άμεσα! Αν όμως χάσει τα φρένα από τη πίεση που δέχεται από τον πίσω οδηγό και μόνο χωρίς να υπάρχει προσπέρασμα τότε δεν τιμωρείται την 1η φορά αλλά την αμέσως επόμενη που θα το επαναλάβει. Για παράδειγμα στο Μονακό πέρσι, ο Σουμάχερ ανάγκασε τον Μοντόγια να χάσει τα φρένα στη στροφή μετά το τούνελ και να πάει ευθεία αλλά δεν τιμωρήθηκε που έκοψε δρόμο και θυμάμαι ο Τάκης να λέει πως αν επαναληφθεί το ίδιο πράγμα τότε θα αναγκαστεί να αφήσει τον Σουμάχερ να περάσει. Βέβαια επαναλήφθηκε αλλά όχι στον επόμενο γύρο αλλά μετά από κάποιο αριθμό γύρων (δε θυμάμαι πόσο) και μάλλον οι αγωνοδίκες υπέθεσαν ότι δεν το έκανε επίτηδες ο Μοντόγια και τη 2η φορά. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και στην Monza το 2001 με τους ίδιους οδηγούς. Όπως καταλαβαίνεται και αυτός ο κανονισμός δεν είναι ξεκάθαρος αφού βασίζεται και αυτός στην κρίση των αγωνοδικών....
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Όπως καταλαβαίνεται και αυτός ο κανονισμός δεν είναι ξεκάθαρος αφού βασίζεται και αυτός στην κρίση των αγωνοδικών....Ολοι οι νόμοι βασίζονται στην κρίση των δικαστών. Γιαυτό υπάρχουν άλλωστε τα δικαστήρια παντός τύπου...
Σε σχέση με τη συγκεκριμένη συζήτηση, έχω την εντύπωση (δεν μπορώ να το κοιτάξω στους κανονισμούς αυτή τη στιγμή) πως, ασχέτως αν υπήρχε πρόθεση ή όχι, το κρίσιμο ερώτημα είναι αν από την κίνησή του ο αγωνιζόμενος κέρδισε κάποιο πλεονέκτημα (πχ. προσπέρασε ή απέφυγε το προσπέρασμα). Αυτή εξάλλου είναι και η κλασσική ερώτηση που κάνουν οι αγωνοδίκες σε περίπτωση κάποιας παράβασης (αγωνιστικής ή τεχνικής).
Εξ΄ ου και το κλασσικό παράδειγμα του Mansell (ας με διορθώσει κάποιος με καλύτερη μνήμη) στο πρώτο chicane στη Monza, που πηγαίνοντας ευθεία επειδή κατά λάθος έχασε τα φρένα στο τέλος της ευθείας προσπέρασε τον αντίπαλό του (Prost ?) και μετά, σοφά ποιώντας, έκοψε για να τον ξαναπεράσει ο αντίπαλός του για να 'αποκατασταθεί η τάξη' και να μην τιμωρηθεί.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Mπορουσαν το 91 με τον Prost.
Εκτος αυτου απο την στιγμη που γενικοτερα δεν ηταν διεκδικητρια ομαδα τοτε για πια αβανταζ της FIA λεμε; Δηλ. οτι παντα ετσι γινοταν με την Ferrari κλπ κλπ. που γραφτηκαν μεσα στο forum.
Δεν διαφωνω οτι η FIA εχει βοηθησει την Ferrari αλλα πιστευω οπως εχει γινει κ με αλλες ομαδες στο παρελθον.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Όπως καταλαβαίνεται και αυτός ο κανονισμός δεν είναι ξεκάθαρος αφού βασίζεται και αυτός στην κρίση των αγωνοδικών....
[snip]
Σε σχέση με τη συγκεκριμένη συζήτηση, έχω την εντύπωση (δεν μπορώ να το κοιτάξω στους κανονισμούς αυτή τη στιγμή) πως, ασχέτως αν υπήρχε πρόθεση ή όχι, το κρίσιμο ερώτημα είναι αν από την κίνησή του ο αγωνιζόμενος κέρδισε κάποιο πλεονέκτημα (πχ. προσπέρασε ή απέφυγε το προσπέρασμα). Αυτή εξάλλου είναι και η κλασσική ερώτηση που κάνουν οι αγωνοδίκες σε περίπτωση κάποιας παράβασης (αγωνιστικής ή τεχνικής).
[snip]Αυτό ξέρω κι εγώ. Ότι είναι στην κρίση των αγωνοδικών να αποφασίσουν αν απέκτησε πλεονέκτημα ή όχι (στην 1η περίπτωση τιμωρούν, στη 2η όχι).
Επί του προκειμένου, απέκτησε πλεονέκτημα ο RB? (who knows? )
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Mπορουσαν το 91 με τον Prost.
Εκτος αυτου απο την στιγμη που γενικοτερα δεν ηταν διεκδικητρια ομαδα τοτε για πια αβανταζ της FIA λεμε; Δηλ. οτι παντα ετσι γινοταν με την Ferrari κλπ κλπ. που γραφτηκαν μεσα στο forum.
Δεν διαφωνω οτι η FIA εχει βοηθησει την Ferrari αλλα πιστευω οπως εχει γινει κ με αλλες ομαδες στο παρελθον.
Δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά προσωπικά έγραψα 'στο μεγαλύτερο διάστημα' (που σημαίνει τις περισσότερες φορές, όχι όλες).
-
μια που μιλατε για κανονισμους...απαραδεκτος κανονισμος ο μηδενισμος διαφορων με το safety car (silverstone-trulli) και απαραδεκτος αυτος που πρεπει να κανει ο αλλος στη μπαντα για να περασει ο πρωτοπορος οδηγος οταν ριχνει γυρο (frentzen χθες)...ρε ο ναντο κερδισε βαθμο χθες και δεν του ειπα μπραβο?ΜΠΡΑΒΟ ΝΑΝΤΟ! αφου δεν απογειωθηκες προς το φεγγαρι...
Επισημο thread GP Ιταλιας - Προβλεψτε νικητη (αν μπορειτε!)