-
Αν δεν τα οδηγήσουμε δε μπορούμε να έχουμε μια σαφή εικόνα. Ίσως το GOLF να έχει καλύτερη αίσθηση από το ASTRA... αλλά δεν πιστεύω. To Golf είναι εντελώς αδιάφορο, το MAZDA 3 μου δίνει την εντύπωση οτι κυκλοφορεί στην αγορά καμιά 5ετία... για το ASTRA δεν τρελαίνομαι κιολας αλλά μου φαίνεται πολύ καλύτερο από τα άλλα δυο...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Η τιμή του Golf 1.4 FSI, 90hp ειναι......... 15850 ευρω (για το 5θυρο 16650)! Κι εγω εχω μια απορια: το νεο Astra (5θυρο) με αντιστοιχο εξοπλισμο εχει 14250. Το οποιο σημαινει μια χαωδη διαφορα των 2400 ευρω. Ποσο καλυτερο ειναι ενα Golf απο ενα Astra και θελουν να μου πιασουν τον κ...; Ας πουμε οτι ειμαι φανατικος γερμανοφιλος, δεν εχω λεφτα για BMW και Audi και δεν μπορω να περιμενω το νεο Focus. Ας πουμε οτι εχω ηδη Opel και ειμαι και πολυ ευχαριστημενος (σημαντικα τα βιωματα στην επιλογη νεου αυτοκινητου). Ας πουμε ομως οτι για να δοκιμασω και τη VW λεω να δω και το Golf (και λογω οσων κολακευτικων εχω ακουσει κατα καιρους για την παρτη του). Πειτε μου, στο θεο σας, εσεις θα τα δινατε τα extra 2400 (αν θεωρησουμε οτι σας περισσευουν) και μετα δε θα θεωρουσατε οτι σας επιασαν κορόιδο; Μηπως τελικα οι τιμες της VW στο Golf (αλλα και το Polo) δεν ειναι παρα μια επιδειξη ματαιοδοξιας που ξεκινα κι απο το οτι εχει δημιουργησει ενα κοινο που την ακολουθει οπωσδηποτε αλλα απο καποια στιγμη και μετα σταματα να το σεβεται; Μηπως (και λογω των δυσμενων οικονομικων συνθηκων) τα... νταβατζιλικια του ειδους τελειωσανε και γι’ αυτο οι πωλησεις του αυτοκινητου δεν πλησιαζουν καν τις αρχικες προσδοκιες; Μηπως τελικα ενα σιγουρα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ αυτοκινητο που ομως πιανει πολυ χαμηλο συντελεστη στο value for money ειναι καταδικασμενο στην αποτυχια; Εγω παντως κερατιατικα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Εσεις;Τελικά αποφάσισα να μην αντικαταστήσω το astraki μου με το νέο astra. Δεν μου αρέσει το σουλούπι του νέου και δεν βρίσκω λόγο για να μπώ στην διαδικασία της αντικατάστασης. Για αυτούς όμως που θέλουν να πάρουν αυτοκίνητο της κατηγορίας είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
Για ποιο Golf μιλάμε. Έχει ξεπεραστεί εδώ και χρόνια και αυτό το έχουν αποδείξει και οι πωλήσεις. Απο σχήμα ξαναζεσταμένο φαγητό, απο αξιοπιστία μην το συζητάτε. Έχω ακούσει τρελά πράγματα απο κατόχους golf-polo-beetle. Ποιότητα δεν είναι τα μπλε φωτάκια στο καντράν.
΄
To astra είναι μακράν μπροστά σαν σύνολο και θα πλήρωνα και 2000 παραπάνω αν μου άρεσε το σχήμα όπως για παράδειγμα το προηγούμενο μοντέλο. Μάιος 98 έφαγα την υποτίμηση και παρόλα αυτά προτίμησα να δώσω 580 χιλιάρικα καπέλο μιας και ακόμα και το Α3 του 98 ήταν υποδιαίστερο σε εικόνα. (Ύστερα απο συγκριτικό οπτικό τέστ με το 1.8Τ του Ζωγράφου)Και για να μην σας κουράζω και πολύ σας λέω ότι θα κάνει τρελέεεεες πωλήσεις....
Υ.Γ: Αχ ρε STILO, με 700 ευρώπουλα παραπάνω πέρνω astra και το πάω απο τα 5000 χλμ-95000 χλμ στις 6500 στροφές χωρίς αλλάγή δίσκου-συμπλέκτη και χωρίς να καίει ένα γραμμάριο λάδι. Και άσε την corolla να καίει το λάδι σαν φριτέζα.
OPEL ASTRA 2.0 CC TURBO 190 HP = 24500 ΕΥΡΩ και φάε την σκόνη μου
Αυτά
-
Το Ford Focus πλησιάζει...
http://bilder.autobild.de/bilder/1/40075.jpg
http://www.dinside.no/km_bilde/1/108291.jpg -
Σχεδιαστικά :
To ASTRA πολύ φλύαρο,
το GOLF αδιάφορο λίγο,
το MAZDA ατσούμπαλο.Ποιό προτιμώ; Δεν μπορώ να απαντήσω με τα υπάρχοντα μοντέλα.
Ίσως το GOLF που είναι πιο διαχρονικά σαν σχήμα -
Αφήστε τα ψωφήμια, η επιλογή είναι μία και μόνη Renault Megane II .
Με διαφορά το πιο προχωρημένο design. Ίσως ξενίζει αρχικά αλλα η αποδοχή του σε όλη την δυτική ευρώπη κάτι λέει - (πολύ προχωρημένο για την ελλάδα που οι πιο πολλοί έχουν μείνει στην αισθητική τύπου Α3). Απλά να υπενθυμίζω ότι βρισκόμαστε στο 2004 και δεν πρέπεί να σκεφτόμαστε με λογικές του παρελθόντος. Τα νέα σχήματα σίγουρα οφείλουν να είναι πιο φουτουριστικά. Όσον αφορά τώρα την ψηφοφορία :Golf : αρκετά βελτιωμένο αισθητικά σε σχέση με το προηγούμενο απλά το θυμίζει υπερβολικά πολύ.
Mazda : Μεγάλη πατάτα το 5d , πολύ ωραίο μπροστά , απορώ γιατί δεν το έβγαλαν 3θυρο
Astra : έτσι και έτσι περιμένω να δω το 3θυρο
Το καινούργιο Focus καλό πίσω αλλά μπροστά υπρβολικά συντηριτικό. -
Ο χρήστης Marago έγραψε:
Με διαφορά το πιο προχωρημένο design. Ίσως ξενίζει αρχικά αλλα η αποδοχή του σε όλη την δυτική ευρώπη κάτι λέει - (πολύ προχωρημένο για την ελλάδα που οι πιο πολλοί έχουν μείνει στην αισθητική τύπου Α3). Απλά να υπενθυμίζω ότι βρισκόμαστε στο 2004 και δεν πρέπεί να σκεφτόμαστε με λογικές του παρελθόντος. Τα νέα σχήματα σίγουρα οφείλουν να είναι πιο φουτουριστικά. Όσον αφορά τώρα την ψηφοφορία :Golf : αρκετά βελτιωμένο αισθητικά σε σχέση με το προηγούμενο απλά το θυμίζει υπερβολικά πολύ.
Mazda : Μεγάλη πατάτα το 5d , πολύ ωραίο μπροστά , απορώ γιατί δεν το έβγαλαν 3θυρο
Astra : έτσι και έτσι περιμένω να δω το 3θυρο
Το καινούργιο Focus καλό πίσω αλλά μπροστά υπρβολικά συντηριτικό.έτσι όπως το βλέπω το Megane II είναι η καλύτερη επιλογή μέχρι να έλθει το Φόκους. Παρόλα αυτά, το 4θυρο Μάζντα 3 εγώ θα έπαιρνα΄γιατί το 3θυρο όντως είναι τραγικό
-
Ο χρήστης Marago έγραψε:
Με διαφορά το πιο προχωρημένο design. Ίσως ξενίζει αρχικά αλλα η αποδοχή του σε όλη την δυτική ευρώπη κάτι λέει - (πολύ προχωρημένο για την ελλάδα που οι πιο πολλοί έχουν μείνει στην αισθητική τύπου Α3). Απλά να υπενθυμίζω ότι βρισκόμαστε στο 2004 και δεν πρέπεί να σκεφτόμαστε με λογικές του παρελθόντος. Τα νέα σχήματα σίγουρα οφείλουν να είναι πιο φουτουριστικά. ..............................περι ορεξεως κολοκυθοπιττα!!!!!
αμα σου αρεσει εσενα μπορεις να το παρεις.......... ομως γιατι θα πρεπει να απαντας με αυτον τον ολιγο ακομψο τροπο σε οσους δεν αρεσει ακριβως για αυτο το ιδιαιτερο τελειωμα του και αρεσκονται σε πιο συμβατικα σχηματα;;;
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Με διαφορά το πιο προχωρημένο design. Ίσως ξενίζει αρχικά αλλα η αποδοχή του σε όλη την δυτική ευρώπη κάτι λέει - (πολύ προχωρημένο για την ελλάδα που οι πιο πολλοί έχουν μείνει στην αισθητική τύπου Α3). Απλά να υπενθυμίζω ότι βρισκόμαστε στο 2004 και δεν πρέπεί να σκεφτόμαστε με λογικές του παρελθόντος. Τα νέα σχήματα σίγουρα οφείλουν να είναι πιο φουτουριστικά. ..............................περι ορεξεως κολοκυθοπιττα!!!!!
αμα σου αρεσει εσενα μπορεις να το παρεις.......... ομως γιατι θα πρεπει να απαντας με αυτον τον ολιγο ακομψο τροπο σε οσους δεν αρεσει ακριβως για αυτο το ιδιαιτερο τελειωμα του και αρεσκονται σε πιο συμβατικα σχηματα;;;
Γιατί είναι νέος στον τρόπο έκφρασης του πολύ καλού forum του πολύ καλού περιοδικού μας... (1ο μήνυμα)
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
[..........
Γιατί είναι νέος στον τρόπο έκφρασης του πολύ καλού forum του πολύ καλού περιοδικού μας... (1ο μήνυμα)ακριβως........και θα περιμεναμε, ολοι φανταζομαι, λιγο καλυτερη συμπεριφορα απο τους νεους φιλους που στην πρωτη τους κιολας δημοσιευση αντι για ευγενια και φιλικη διαθεση επιδεικνυουν κατι σαν ''στην μπαντα ολοι..... ηρθα.... και ειμαι και ο ενας ο μοναδικος....''.
ειναι σαν να μπαινεις σαν επισκεπτης σε ενα σπιτι αγνωστων και με το που πατας το ποδι σου τους κανεις παρατηρηση πχ για το στυλ που το εχουν διακοσμησει επειδη εσενα δεν σου ειναι αρεστο..........ομως στην περιπτωση αυτη προσωπο με προσωπο θα πρεπει να ειναι κανεις πολυ αγροικος για να τολμησει κατι τετοιο...........στην απροσωπη διαδυκτιακη κοινωνια ομως τετοιες συμπεριφορες [και πολυ χειροτερες εδω που τα λεμε] ειναι καθημερινο και συνηθες φαινομενο..........ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!!!!!
-
Δεν νομίζω να μίλησα προσωπικά σε κανένα ούτε χαρακτήρισα κάποιον, σε αντίθεση με ότι έκανες εσύ. Ούτε βέβαια αποδέχομαι την λογική του νέου και του παλιού μέλους. Δεν νομίζω να προσέβαλα κανένα , απλά την προσωπική μου άποψη ανέφερα εαν δεν σε ενοχλεί.
-
Ο χρήστης Marago έγραψε:
Δεν νομίζω να μίλησα προσωπικά σε κανένα ούτε χαρακτήρισα κάποιον, σε αντίθεση με ότι έκανες εσύ. Ούτε βέβαια αποδέχομαι την λογική του νέου και του παλιού μέλους. Δεν νομίζω να προσέβαλα κανένα , απλά την προσωπική μου άποψη ανέφερα εαν δεν σε ενοχλεί.α/ και βεβαια δεν μιλησες προσωπικα σε καποιον ..........απλα ολους οσους δεν συμφωνουν με την αισθητικη σου τους απερριψες με συνοπτικες διαδικασιες.
β/ δεν υπαρχει λογικη του νεου και του παλιου [τουλαχιστον για μενα].......θα επιθυμουσα ωστοσο να υπαρχει καποιος αλληλοσεβασμος και να λειπουν οι αφορισμοι του τυπου ''το ταδε μοντελο ειναι το καλυτερο και ολα τα αλλα ειναι για τα μπαζα''......αυτο θυμιζει λιγο κερκιδα ποδοσφαιρικου γηπεδου και σιγουρα δεν μπορει να γινει σοβαρη συζητηση με τετοια νοοτροπια.
γ/ εμμεσα προσεβαλες ολους οσους δεν συμφωνουν μαζι σου ακομα και [το πιστευω αυτο] αν δεν ειχες αυτη την προθεση.
δ/ καθε προσωπικη αποψη θα ηταν περισσοτερη σεβαστη οταν ο τροπος με τον οποιον εκφραζετο ηταν και ο καταλληλος........και κατα την δικη μου προσωπικη αποψη ο δικος σου δεν ηταν και οτι καλυτερο γιαυτο αλλωστε εκανα και την επισημανση.
φιλικα.
-
Τελικά οι περισσότερες συζητήσεις στο forum καταλήγουν ή σε προσωπική διαφορά, ή σε κόντρα μεταξύ Ιταλίας-Γερμανίας γεγονός που τις κάνει προβλέψιμες αλλά τουλάχιστον θέλεις να δείς πως θα ξεκινήσει η διαμάχη... Για να ρωτήσω κάτι σχετικά με το topic: η VW τελικά πιέστηκε και έφερε το 1.4 FSI με τους 90 ίππους.
Εχει κανείς υπόψη του κανένα test για το Golf με το συγκεκριμένο κινητήρα και αν προσφέρει μεγαλύτερη πραγματική ροπή από τον 75άρη ή αν είναι απλά πιό οικονομικός (δεδομένου του ότι ο 75 είναι χαμηλόστροφος και «ονομαστικά» ¨στα 75). -
Καλημέρα σε όλους, είμαι καινούριος στο forum.
Απλά σκέφτηκα να σας πω κι εγώ την ιστορία μου όσον αφορά στα καινούρια VW Golf και Opel Astra.
Είμαι ιδιοκτήτης ενός Opel Astra '00 1.4 Sport και πάρα πολύ ικανοποιημένος ως ενθουσιασμένος από την συμβίωση μου με αυτό. Επίσης ενός Honda Civic 1.3 H/B του '82 το οποίο πηγαίνει ακόμα αλλα θα αποσυρθεί και το αντικαθιστώ.
Ήμουν έτοιμος λοιπόν με την προκαταβολή στο χέρι για το VW Golf IV Pacific 1.4 όταν ο πωλητής με έπεισε να το ξανασκεφτώ, να ξαναψάξω και να δω για το VW Golf V 1.4@75HP Trendline.
Πήγα λοιπόν δεύτερη φορά μετά από ψάξιμο με την προκαταβολή ξανά στο χέρι για test drive.
Αυτός βέβαια (έξυπνος νόμιζε) μου έδωσε το 1.4 Sports για t/d. Το ψητό ... απογοητεύτηκα, πήρα την προκαταβολή μου και του είπα πως θα ψάξω για λεφτά για να το πάρω με σκοπό να το σκεφτώ.
Δυστυχώς ο χρόνος πίεζε αλλά ευτυχώς τότε η Opel ανακοίνωσε τιμές για το Astra. Τελικά παρήγγειλα το 1.4 Elegance [+ ESP + χαμηλ. σασί + Cruise Control (πακέτο για elegance στα 540 ευρώ)] + φώτα ομίχλης = 17645.
Ομολογώ ότι είμαι αρκετά λάτρης του εξοπλισμού στα αυτοκίνητα αλλά επίσης οτι το test drive με το Golf V πραγματικά μου έδειχνε ότι έκανα βήμα πίσω σε σχέση με το παλιό μου Astra που ειδικά στη 2α με κόλλαγε πίσω και γενικά αισθανόμουν οτι το ελέγχω άμεσα. Επίσης μου φάνηκε ξαφνικά μύθος τα ποιοτικά υλικά μόλις ακούμπησα το ψεύτικο τιμόνι (στο trend) καθώς και τα σκληρά πλαστικά του εσωτερικού.
Ελπίζω να μην είμαι εκτός θέματος και υπόσχομαι να κάνω post με τις πρώτες εντυπώσεις. -
Ο χρήστης drizzt έγραψε:
Ομολογώ ότι είμαι αρκετά λάτρης του εξοπλισμού στα αυτοκίνητα αλλά επίσης οτι το test drive με το Golf V πραγματικά μου έδειχνε ότι έκανα βήμα πίσω σε σχέση με το παλιό μου Astra που ειδικά στη 2α με κόλλαγε πίσω και γενικά αισθανόμουν οτι το ελέγχω άμεσα.
λογικό δεν ήταν; μην ξεχνάς ότι το 1400άρι astra σου βγάζει 90 άλογα, ενώ το γκολφ μόλις 75. κατά τα άλλα, σου εύχομαι καλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα, και περιμένουμε άμεσα εντυπώσεις, μιας και είσαι ο πρώτος από εδώ μέσα, αν δεν κάνω λάθος, που παραγγέλνει το καινούργιο astra.
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
....... Προσπεράσεις σε στροφές;;;;; think again droemmen
... δεν ήξερα ότι προσπέραση σημαίνει απαραίτητα βγαίνω στο αντίθετο ρεύμα στην εθνική...
Σημαίνει και προσπερνώ γρήγορα -για να μη με εμβολίσει- στην κατεχάκη τον παππού που εξακολουθεί να πηγαίνει ευθεία στις στροφές, σημαίνει προσπερνώ στην μεσογείων την θείτσα που πηγαίνει αγκαλιά με το τιμόνι, γιατί μπορεί ξαφνικά να θυμηθεί να στρίψει και να πέσει πάνω μου, σημαίνει κλπ.....
Get my point?Your point is crystal clear my friend! Προφανώς σε παρεξήγησα αλλά με αυτό το 'προσπέρασμα στη στροφή' ... πήγε ο νους μου στο πονηρό
Συμφωνώ και επαυξάνω σε όσα ανέφερες ... ξέχασε ότι σου είπα στο προηγούμενο postP.S. Παρεμπιπτόντως, περνάω καθημερινά από τους δρόμους που ανέφερες και σε νοιώθω απόλυτα
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
P.S. Παρεμπιπτόντως, περνάω καθημερινά από τους δρόμους που ανέφερες και σε νοιώθω απόλυταΥγ. Φίλε Asimov πολύ σωστή η αλλαγή πλεύσης από 1.4 σε 1.6
-
και για μένα, σε αυτή την κατηγορία αμαξώματος, με τα σημερινά δεδομένα βάρους και διαφορά τιμής, καλύτερα να θυσιάσεις εξοπλισμό και να πάρεις 1.6 παρά ένα 1.4, εκτός πια κι αν βγαίνεις σπάνια στον εθνικό.
Το κακό για μένα με το άστρα είναι ότι το DDC και τα άλλα ηλεκτρονικά καλούδια που μεταμορφώνουν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, εκτός του ότι αν σου μπλοκάρουν άντε βγάλε άκρη, τα προσφέρουν μόνο σε αυτοκίνητα με πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού κι η τιμή ανεβαίνει...
τέλος, να σημειώσω, ότι πάντα το πιο ευπαθές μέρος του κινητήρα, με το πέρασμα των χρόνων, είναι τα ηλεκτρικά. Τα πλαστικά που μονώνουν τις απολήξεις των καλωδίων σκληραίνουν, μ αποτέλεσμα να περνάει υγρασία και να δημιουργείται πρόβλημα. Αυτό βέβαια ενδιαφέρει όσους κρατούν τ αυτοκίνητα πάνω από 5 χρόνια κι όσους τα παίρνουν μεταχειρισμένα.
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Υγ. Φίλε Asimov πολύ σωστή η αλλαγή πλεύσης από 1.4 σε 1.6
Τα 1.4 στα 1200 κιλα ειναι σα να επαιρνες 1.2 πριν απο 10 χρονια. Δυστυχως αντι να τα ελαφρυνουν τα βαραινουν και για να κινηθεις αξιοπρεπως πρεπει να παρεις κατι περα απο το βασικο. Ειναι καθαρα θεμα ενεργητικης ασφαλειας (που τοσο παραγνωριζεται στις μερες μας). Εγω δεν το σκεφτηκα καθολου!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Μετά από test drives βρεθήκανε να θέλουν και οι δύο Focus. Για περισσότερα στο θέμα περί Focus αυτές τις μέρες στο forum.
Απλά ενημερωτικά...
Πως στο καλό έκαναν test drive στο Astra;
Εγώ το έχω προπαραγγείλει ένα μήνα και δεν έχω κάνει.
Ξέρω ότι είχαν όλοι εντολή να τα αρχίσουν από Σάββατο!Στο Astra δεν καναμε test-drive. Μονο στο focus. Απλα αποφασισαμε να παμε σε 1.6 αντι για 1.4 και η τιμη ηταν αντιστοιχη (θεωρητικα, γιατι 17 χιλιαρικα μπροστα ουτε εγω, ουτε ο φιλος μου διναμε κι αν βαλουμε τα της χρματοδοτησης το Astra εβγαινε 1500-1700 ευρω παραπανω). Στο αυτοκινητο παιδια (και σε οτιδηποτε τοσο ακριβο) εκτος απο συναισθημα μετραει κι η λογικη... Εξαλλου το Astra μαλλον θα το παρει η αδερφη μου οποτε... θα παιζω και με τα δύο! Ελπιζω να βοηθησα!
Αν είναι έτσι αλλάζει όλη η σημασία του προηγούμενου μηνύματος που καθαρά ανέφερε: 'Μετά από test drives βρεθήκανε να θέλουν και οι δύο Focus'
Anyway...
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Αν είναι έτσι αλλάζει όλη η σημασία του προηγούμενου μηνύματος που καθαρά ανέφερε: 'Μετά από test drives βρεθήκανε να θέλουν και οι δύο Focus'
Anyway...Έχει πλάκα που το πρόσεξες γιατί και εγώ το πρόσεχα όταν το έγραφα ακριβώς επειδή δεν ήμουν σίγουρος αν είχαν δοκιμάσει το Astra ή όχι. Εφόσον όμως είναι 2 άτομα θεωρώ ότι έγιναν 2 δοκιμές οπότε ο πληθυντικός ισχύει είτε δοκίμασαν και το Astra είτε όχι!
Οπότε το έγραψα καθαρά μεν αλλά το νόημα δεν είναι τόσο καθαρό δε!
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η επιλογή τους θα είχε μεγαλύτερη αξία αν το είχαν δοκιμάσει.....αλλά ο στόχος μου δεν ήταν να σας παρασύρω σε ίσως λάθος συμπεράσματα (και ζητώ συγνώμη αν οδήγησα μερικούς σε αυτό), απλά ήθελα να δείξω πως το ίδιο το αυτοκίνητο μπορεί να σε κερδίσει με τον τρόπο του και να σε κάνει να αλλάξεις σχέδια όταν το οδηγήσεις.
Νέο Ford Focus vs Opel Astra vs VW Golf vs Mazda 3