-
Ο χρήστης bit έγραψε:
Δώσε μου έστω έναν καλό λόγο για τον οποίο να ισχύει αυτό.Αν η επιφάνεια περαστεί με αστάρι δεν έχει πρόβλημα.
Αν θυμάμαι κάποιος μου είχε πει ότι με την φωτιά 'χάνονται' κάποια στοιχεία του μετάλλου όπως ο άνθρακας και έτσι οξειδώνεται πιο γρήγορα.
λάθος?
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Αναφορικά με την αλλαγή του φτερού, θα ήθελα να σχολιάσω τα εξής:Εάν η ζημιά είναι σχετικά μικρή, δε θα το συζητάγαμε, σωστά; Προφανώς, πρόκειται για μεγάλο τσαλάκωμα, που πιθανόν 'ερχεται' δύσκολα λόγω επίσης τσαλακωμένων νεύρων κτλ.
Ένας φίλος μου λοιπόν, σε ανάλογη περίπτωση, προτίμησε να αλλάξει το πίσω φτερό σε 106 GTi. Ως δουλειά, ήταν μπελαλίδικη, αφού πρέπει να το κόψεις στη μέση της πίσω κολώνας κτλ. Εκεί που φαίνεται η διαφορά, είναι στις συγκολλήσεις. Εάν ανοίξεις την 3η πόρτα, και βγάλεις την τσιμούχα, θα δεις πως το εργοστασιακό φτερό έχει διαφορετικό τρόπο συγκόλλησης, laser υποθέτω, ενώ στο αλλαγμένο φαίνονται τα σημεία των κολλήσεων. Αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτα βέβαια, απλά κουβέντα να γίνεται.
Απλά, μου προξενεί εντύπωση πως για την επισκευή ζητάνε τα ίδια χρήματα ! Αφού δεν υπάρχει κόστος ανταλλακτικού, τόσο πολύ πια χρεώνουν την εργασία; Συνεπώς. μάλλον θα συνιστούσα για αλλαγή για να είμαι ειλικρινής, αφού 'ερχεται' τόσο δύσκολα. Αλλά, και από μια επισκευή που έκανα μετά από προσγείωση σε αντικείμενο, δε μπορώ να πω πως έχω το παραμικρό παράπονο.
Επίσης, χθες μου έλεγε φίλος πως πήγε σε φανοποιό φίλο του με διαλυμένο πίσω φτερό και πόρτα, του έκανε τη χάρη να ασχοληθεί με επιμέλεια προκειμένου να γλιτώσει τα ανταλλακτικά, και η δουλειά απεδείχθη τέλεια. Μήπως είναι θέμα μάστορα; Γιατί του είπε πως δύσκολα μπαίνουν στον κόπο πια...
Απολύτως προσωπική άποψη τώρα, και δέχομαι κάθε αντίλογο: εάν τα νεύρα είναι εμφανώς τσαλακωμένα, δεν πιστεύω πως θα έρθουν εντελώς στα ίσια τους, όσο και αν το παλέψει. Ιδίως οι γραμμές που διατρέχουν μεγάλο μέρος του φτερού. Επισκευή, μόνο αν ήταν στη μισή τιμή.
To νεύρο που διατρέχει το προφίλ του αμαξώματος του 106, από την εμπρός πόρτα μέχρι το πίσω φανάρι, είναι αρκετά δύσκολο στην επαναφορά του αν γίνει η ζημιά. Ειδικά αν η ζημιά είναι σοβαρή, δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλάβεις μετά την επισκευή ότι το αυτοκίνητο έχει χτυπηθεί. Αυτό συμβαίνει διότι απαιτείται πολύ καλό χέρι και έμπειρος μάστορας [απίστευτα σπάνιος συνδυασμός] ώστε να έρθει περίπου στα ίδια το νεύρο.
Συνήθως το πλακώνουν στο στόκο, και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον θλιβερό.Πιστεύω ότι η αντικατάσταση του φτερού είναι προτιμότερη, αν εξασφαλιστεί ότι θα γίνει σωστά. Το κακό είναι ότι κόβεις το αυτοκίνητο, εφόσον το πίσω φτερό είναι μέρος του δομικού σκελετού. Αλλά, αν η δουλειά γίνει σωστά, υποθέτω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Δώσε μου έστω έναν καλό λόγο για τον οποίο να ισχύει αυτό.
Αν η επιφάνεια περαστεί με αστάρι δεν έχει πρόβλημα.
Αν θυμάμαι κάποιος μου είχε πει ότι με την φωτιά 'χάνονται' κάποια στοιχεία του μετάλλου όπως ο άνθρακας και έτσι οξειδώνεται πιο γρήγορα.
λάθος?
δε ξέρω αλλά δεν έχει και σημασία. Η οξείδωση συμβαίνει λόγω της αντίδρασης του οξυγόνου του αέρα όταν έρχεται σε επαφή με το μέταλλο. Με το αστάρι απομονώνεις αυτά τα 2 και έχει τελειώσει το θέμα.
Αναφορικά με την αλλαγή του φτερού, θα ήθελα να σχολιάσω τα εξής:
Εάν η ζημιά είναι σχετικά μικρή, δε θα το συζητάγαμε, σωστά; Προφανώς, πρόκειται για μεγάλο τσαλάκωμα, που πιθανόν 'ερχεται' δύσκολα λόγω επίσης τσαλακωμένων νεύρων κτλ.
Ένας φίλος μου λοιπόν, σε ανάλογη περίπτωση, προτίμησε να αλλάξει το πίσω φτερό σε 106 GTi. Ως δουλειά, ήταν μπελαλίδικη, αφού πρέπει να το κόψεις στη μέση της πίσω κολώνας κτλ. Εκεί που φαίνεται η διαφορά, είναι στις συγκολλήσεις. Εάν ανοίξεις την 3η πόρτα, και βγάλεις την τσιμούχα, θα δεις πως το εργοστασιακό φτερό έχει διαφορετικό τρόπο συγκόλλησης, laser υποθέτω, ενώ στο αλλαγμένο φαίνονται τα σημεία των κολλήσεων. Αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτα βέβαια, απλά κουβέντα να γίνεται.
Απλά, μου προξενεί εντύπωση πως για την επισκευή ζητάνε τα ίδια χρήματα ! Αφού δεν υπάρχει κόστος ανταλλακτικού, τόσο πολύ πια χρεώνουν την εργασία; Συνεπώς. μάλλον θα συνιστούσα για αλλαγή για να είμαι ειλικρινής, αφού 'ερχεται' τόσο δύσκολα. Αλλά, και από μια επισκευή που έκανα μετά από προσγείωση σε αντικείμενο, δε μπορώ να πω πως έχω το παραμικρό παράπονο.
Επίσης, χθες μου έλεγε φίλος πως πήγε σε φανοποιό φίλο του με διαλυμένο πίσω φτερό και πόρτα, του έκανε τη χάρη να ασχοληθεί με επιμέλεια προκειμένου να γλιτώσει τα ανταλλακτικά, και η δουλειά απεδείχθη τέλεια. Μήπως είναι θέμα μάστορα; Γιατί του είπε πως δύσκολα μπαίνουν στον κόπο πια...
Απολύτως προσωπική άποψη τώρα, και δέχομαι κάθε αντίλογο: εάν τα νεύρα είναι εμφανώς τσαλακωμένα, δεν πιστεύω πως θα έρθουν εντελώς στα ίσια τους, όσο και αν το παλέψει. Ιδίως οι γραμμές που διατρέχουν μεγάλο μέρος του φτερού. Επισκευή, μόνο αν ήταν στη μισή τιμή.
To νεύρο που διατρέχει το προφίλ του αμαξώματος του 106, από την εμπρός πόρτα μέχρι το πίσω φανάρι, είναι αρκετά δύσκολο στην επαναφορά του αν γίνει η ζημιά. Ειδικά αν η ζημιά είναι σοβαρή, δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλάβεις μετά την επισκευή ότι το αυτοκίνητο έχει χτυπηθεί. Αυτό συμβαίνει διότι απαιτείται πολύ καλό χέρι και έμπειρος μάστορας [απίστευτα σπάνιος συνδυασμός] ώστε να έρθει περίπου στα ίδια το νεύρο.
Συνήθως το πλακώνουν στο στόκο, και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον θλιβερό.Με στόκο και αρκετό χρόνο δε μπορείς να φανταστείς τι μπορείς να κάνεις. Μέχρι και άγαλμα φτιάχνες που λέει ο λόγος και παίρνεις και βραβείο.
Πιστεύω ότι η αντικατάσταση του φτερού είναι προτιμότερη, αν εξασφαλιστεί ότι θα γίνει σωστά. Το κακό είναι ότι κόβεις το αυτοκίνητο, εφόσον το πίσω φτερό είναι μέρος του δομικού σκελετού. Αλλά, αν η δουλειά γίνει σωστά, υποθέτω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αγόρασα τρακαρισμένο αυτοκίνητο με αλλαγμένο πίσω φτερό και δε μπορείς να φανταστείς τι τραβάω για να το επαναφέρω. Προφανώς αν γίνει σωστή δουλειά δε έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα (πάλι δεν είναι το ίδιο όμως) αλλά κανείς επαγγελματίας δε θα χάσει το χρόνο του να το φτιάξει έτσι γιατί τα ίδια λεφτά θα πάρει και πάλι. Για αυτούς το θέμα είναι πως φαίνεται όχι το πως είναι, ανεξάρτητα το αν θα διαλυθεί το αυτοκίνητο αυτό μετά από 5χρόνια.
-
Πριν 4 χρόνια έβαψα όλο το αυτοκίνητό μου (τότε 10 ετών).
Σε φαναρτζίδικο που μου συστήσανε και που θα πρόσεχε ιδιαίτερα και θα έκανε την φοβερή δουλειά κλπ κλπ........Αποτέλεσμα: Το αυτοκίνητο έμεινε με μπογιές που είχαν τρέξει (στα εσωτερικά του καπώ και του πορτ μπαγκάζ), μέσα σε 3 μήνες η μπογιά έφευγε από τον προφυλακτήρα με το παραμικρό πετραδάκι ή πλύσιμο, στον 1 χρόνο το χρώμα έκοψε, στα 2 χρόνια άρχισε να φεύγει και από τον ουρανό!!!
Κόστος τότε: 450.000 Δρχ.
Αποφάσισα πρόσφατα να το ξαναβάψω γιατι δεν πήγαινε άλλο. Δεν μπορούσα να το βλέπω.
Εμπιστεύτηκα φίλο (εγκάθετο συνφορουμα... ) και το πήγα στο συνεργείο.
Ο άνθρωπος μου περιέγραψε τι δουλειά θα κάνει (Κρύσταλλα έξω, λάστιχα έξω, κερί στο πάτωμα, πόρτες έξω, καπώ έξω, πορτ μπαγκάζ έξω, βάψιμο και των θόλων στον χώρο του κινητήρα. Από όλα τα παραπάνω δεν είχε γίνει τίποτα πριν 4 χρόνια. Μόνο τρίψιμο και βάψιμο!)και υποσχέθηκε ότι θα κάνει πολλή καλή δουλειά κλπ.
Του απάντησα ότι τα είχα ξανακούσει και καλύτερα να τα πούμε όταν τελειώσει η δουλειά.
Συμφωνήσαμε στα λεφτά που ήταν αρκετά παραπάνω από αυτά που είχα δώσει τότε.
Αλλά....Η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα...και είμαι κατευχαριστημένος.
περιλε
Τόσο για την ποιότητα της δουλειάς (το αμάξι βάφτηκε και τώρα συναρμολογείται) όσο και για την αντιμετώπιση του μάστορα. Φιλικός, ειλικρινης. Κυνηγάει το καλό αποτέλεσμα γιατι το ευχαριστιέται ο ίδιος.Μπορεί να πλήρωσα αρκετά παραπάνω από 450.000 Δρχ αλλά αν το ειχα κάνει τότε, τώρα δεν θα πλήρωνα.
Εν αναμονή βέβαια της ολοκλήρωσης της δουλειάς για την οριστικοποίηση των συμπερασμάτων...... ...είναι η πρωτη φορά που βρίσκω τέτοιο επαγγελματία στον χώρο των φαναρτζήδων!
-
Mακάρι για όλους μας πρόεδρε!
-
Τι χρώμα βάφτηκε η bmw τελικά, κύριε πρόεδρε;
-
Montrealblau Metallic..... και δεν θέλω αηδίες ότι ταιριάζει με το χρώμα της θάλασσας!!
-
Α, μάλιστα!
Χωρίς πλάκα, απ' ότι βλέπω εδώ:
http://www.immer-linke-spur.de/sites/E36Cabrio.htm
φαίνεται πολύ ωραίο χρώμα. Και ευτυχώς δεν είναι μαύρο! -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τι χρώμα βάφτηκε η bmw τελικά, κύριε πρόεδρε;ΜΩΒ
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Τι χρώμα βάφτηκε η bmw τελικά, κύριε πρόεδρε;
ΜΩΒ
-
Δε πειράζει και το μωβ καλό είναι, νόμιζα πως είχες πει να στο βάψουν μπλε.
Έκανες τη καλύτερη δουλειά, όχι μόνο το αυτοκίνητο θα φαίνεται καινούριο αλλά επειδή το ξεγύμνωσαν και το ξαναβίδωσαν τώρα δεν θα τρίζει καθόλου. Αυτό και μόνο φτάνει. Να μας πεις τις εντυπώσεις σου από το καινούριο BMW.
-
leonp ασε τους εγκάθετους να λένε.
Montreal Μπλέ Μεταλλικό βάφτηκε το αυτοκίνητο!
Εντυπώσεις λίαν συντόμως!!
-
Ελπίζω μόνο τώρα που «γδύθηκε» το αμάξι να μην το πιάσει ξανά κανένα κρυολόγημα!!!!
-
Πωπω, αυτός ο κακομοίρης τι να πει? Για έναν ολόκληρο χειμώνα δε θα του παίρνει μπρος...
http://www.immer-linke-spur.de/sites/pi ... 6cab13.jpg
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δε πειράζει και το μωβ καλό είναι, νόμιζα πως είχες πει να στο βάψουν μπλε.
.leonp άσε τον πρόεδρο να λέει!
Μπλε είπε...μωβ βγήκε μετά το πλύσιμο!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Α, μάλιστα!Χωρίς πλάκα, απ' ότι βλέπω εδώ:
http://www.immer-linke-spur.de/sites/E36Cabrio.htm
φαίνεται πολύ ωραίο χρώμα. Και ευτυχώς δεν είναι μαύρο!Ωραίο!
Είναι αυτό που λέμε 'μπλε ραφ' ?Από τα αγαπημένα μου χρώματα.
Μου θυμίζει αυτό
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Πωπω, αυτός ο κακομοίρης τι να πει? Για έναν ολόκληρο χειμώνα δε θα του παίρνει μπρος...http://www.immer-linke-spur.de/sites/pi ... 6cab13.jpg
Καλά αν είναι αυτό έξω είμαι περίεργος τι έχει παρκάρει μέσα στο γκαράζ που φαίνεται πίσω του!!!!
-
Σόμπα!
-
Το πήρα!
Και είμαι εντυπωσιασμένος!!! Εξαιρετική δουλειά!
Πραγματικά από τους λίγους επαγγελματίες!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το πήρα!Και είμαι εντυπωσιασμένος!!! Εξαιρετική δουλειά!
Πραγματικά από τους λίγους επαγγελματίες!
ωραία!
Περιμένουμε φωτογραφίες!
Αναζήτηση φαναρτζή + Ερωτήσεις για βάψιμο