-
4TF Η επόμενη μέρα
Τι ακριβώς σημαίνει αυτό ρε παιδιά, ποιός θα μου το εξηγήσει κι εμένα; Ψάχνουμε πού πάει το Φόρουμ ή που θέλουμε να πάει;
Αν ψάχνουμε πού πάει, περιμένετε να βρούμε ποιός έχει το κληρονομικό χάρισμα να βλέπει το μέλλον για να μας πει κι εμάς...
Αν ψάχνουμε πού θέλουμε να πάει, νομίζω ότι αν το αφήσουμε μόνο του θα πάει εκεί που θέλουμε, αφού όλοι μας εδώ μέσα το φτιάχνουμε λίγο λίγο βάζοντας ένα κομμάτι από τα θέλω μας και ένα κομμάτι από το είναι μας...
Προσωπικά, είδα φως και μπήκα... Κι εδώ που τα λέμε σχεδόν όλοι κάπως έτσι μπήκαμε, άσχετα αν το όνομα των 4Τ είναι ένας κράχτης αδιαμφισβήτητος. Το ότι μένουμε εδώ (όσοι μένουμε τέλος πάντων) είναι που έχει σημασία.
Όλα παίζουν το ρόλο τους, άλλο λίγο κι άλλο πολύ. Κυρίαρχο όμως είναι το ότι εδώ μέσα η 'ελεγχόμενη αναρχία' δίνει όλην αυτήν την αίσθηση του φιλικού, του ζεστού... Οι εκδηλώσεις που δίνουν την ευκαιρία για εμπειρίες πρωτόγνωρες, σχετίζονται άμεσα με το παρεΐστικο κλίμα μεταξύ μας (Είναι εύκολο να πάμε για καρτ, είναι λίγο πιο δύσκολο να πάμε στου Λάμπη, αλλά ρε γαμώτο είναι ασύλληπτα δύσκολο να τα κουβεντιάσουμε όλα αυτά με κάποιον που τα καταλαβαίνει και 'δεν απορεί όταν κοιτάμε μια οθόνη και γελάμε'). Η συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία όλων εδώ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και δίνεται ακόμα και στον πιο αδαή και άπειρο (Μα καλά, εδώ καλά καλά δεν ήξερα τι είναι τα χωμάτινα λάστιχα, τώρα θα τα βάλω στο Twingo, χωρίς καν να σηκωθώ από τον υπολογιστή μου;;; ) με τρόπο που να μην αισθάνεται απροσάρμοστος (δοκιμάστε σε μια παρέα ψαγμένων να ρωτήσετε κάτι που είναι θεμελιώσης γνώση, θα σας προγκήξουν χλευάζοντας...)
Το Φόρουμ αποτελεί μία ψευδαίσθηση ιδανικής κοινωνίας, όπου κανείς δεν διακόπτει τον άλλον σε μία κουβέντα, δεν φωνάζει για να ακουστεί η άποψή του πιο δυνατά από των άλλων, και επιχειρηματολογεί (ασύστολα μερικές φορές) για να δικαιολογήσει τα πιστεύω του... Η μόνη απειλή που μπορεί να βιώσει μία τέτοια κοινωνία είναι το να χαλάσει αυτό το κλίμα ισότητας, να δημιουργηθούν 'κάστες' και 'λίγο πιο ίσοι' χρήστες, να μοιραστούν οφίτσια και εύνοιες... Οι λίγο πιο παλιοί στα δίκτυα και τις BBS καταλαβαίνουν τι σημαίνει να γίνεσαι Co-sysop ή Operator 'έτσι επειδή γουστάρει ο Σύσοπας', ή επειδή ανήκεις στο κλειστό του περιβάλλον, που ο ίδιος απροκάλυπτα σπρώχνει, ίσως και γιατί τη βρίσκει ρε αδερφέ με το γλύψιμο που του ρίχνουν οι χρήστες... Εδώ, όλοι ξέρουμε ότι το να είσαι Moderator είναι λούκι, σιγά το προνόμιο δηλαδή που τρως τα βράδια σου να διαγράφεις μηνύματα και από πάνω να μην μπορείς να πεις και ανοιχτά την άποψή σου για κάτι ή κάποιον...
Για το μέλλον, πού βλέπω το Φόρουμ να πηγαίνει (μήπως τελικα αναζητώ το κληρονομικό χάρισμα; )...
Θα ήθελα να δω πιο πολύ κόσμο εκτός Αθήνας, παραείμαστε πολλοί που συζητάμε για το μποτιλιάρισμα στην Κατεχάκη ή για τα έργα στον Φάρο του Ψυχικού... Κι αν η Θεσσαλονίκη έχει κι αυτή το μικρό κομμάτι της, πού είναι οι υπόλοιποι; πού είναι η γκρίνια για την Καβάλα, για την Σπάρτη, για την Λευκάδα; Όλα είναι καλά εκεί, δεν συμβαίνει ποτέ τίποτα;
Θέλω να μας δω να κάνουμε πράγματα λίγο πιο δύσκολα... Μ' αρέσει η παλαβομάρα του να έχουμε αγωνιστικό αυτοκίνητο, το ξέρω ότι κατά 99% δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, αλλά ρε γαμώτο μέχρι να δούμε ότι δεν γίνεται, να δώσουμε όλον τον εαυτό μας... Να πάμε ταξίδια για αγώνες εδώ κι έξω, κι αν στο Ακρόπολις είμαστε σκορποχώρι δεν πειράζει, ξέρει κανείς τις καλές κοπάνες στη Ν. Ζηλανδία; να πάω μαζί του...
Το θέμα είναι ότι το 4TF δεν κινδυνεύει ούτε να ατονήσει ούτε να πάψει να υπάρχει...δεν βγαίνουμε από το καλεντάρι με τίποτα... Οι καβγάδες μεταξύ μας είναι ίσως αυτό που μας κάνει πραγματικούς, διάολε άμα δεν την πέσω σε κάποιον που θα αποκαλέσει το Twingo μου 'κουβαδάκι', τότε πάει να πει ότι κρύβομαι και λέω ψέμματα... Όλοι είμαστε εδώ και κάνουμε τις γραμμές κώδικα που απαρτίζουν αυτό το front-end, να ζει και να ανασαίνει, το κάνουμε 'κοινωνία'... Καλοί και κακοί, έμπειροι και άπειροι, ασφάλτινοι και χωμάτινοι, όλοι έχουμε να βάλουμε κάτι...
Ίσως με αυτόν τον τρόπο δίνουμε και εμείς μια απάντηση, ότι οι 'άλλοι 'Ελληνες' του Καββαθά δεν είναι και τόσο λίγοι, ούτε τόσο κρυμμένοι... Εδώ είναι και μπορεί να κουβεντιάζουν συνήθως για ζαντολάστιχα και κοπάνες, αλλά έχουν να πουν κάτι και για τον πόλεμο στο Ιράκ, για τη διεύρυνση της ΕΕ, ή ακόμα και για ποιο κλαμπ της παραλιακής μαζεύει τον καλύτερο κόσμο...
-
Ο χρήστης rallysport έγραψε:
Για μένα το forum είναι ότι και για τους 'προγράψαντες'. Παρέα (με τις πλάκες της και τα καυγαδάκια της), τόπος ανταλλαγής απόψεων (καλών και στραβών), ανταλλαγή γνώσεων. Και εκδηλώσεων. Εκδηλώσεων ωραίων, παρεϊστικων, που αλλοιώς δεν θα είχα την ευκαιρία να τις 'γευτώ'. Και όλα αυτά μέσα από ένα χαλαρό, αναρχικό οργανωτικό σχήμα.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΕΤΣΙ!!! Αυτή είναι η ουσία ενος forum.Απο κει και πέρα ξεκαθαρίστε τι θέλετε εσείς να οργανωθεί και σε ποιους θα απευθύνεται.
Σας αρέσει να βλέπετε το forum να διοργανώνει εκδηλώσεις όπως το trackday και το παράλληλο- (προς Θεού, όχι αγώνες, εκδηλώσεις 'παρέας'); Αφήστε την παρέα του forum να τις οργανώσει.
Θέλετε εκδηλώσεις των 4Τ για τα μέλη του Forum; Οργανώστε τις σαν 4Τ με τη συνδρομή του Forum, με την δημιουργία ενος ενδιάμεσου οργανωτικού σχήματος από μέλη του Forum.
Θέλετε εκδηλώσεις των 4T 'πανελλαδικής' εμβέλειας; Οργανώστε τις και εμείς θα είμαστε εκεί να σας βοηθήσουμε (αν θέλετε )Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τα λεγόμενα του Γιάννη.
Αυτό το post καλύπτει απόλυτα τις απόψεις μου επι του θέματος.Μια από τα ίδια με τα παραπάνω. Πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για μια αυτόνομη Λέσχη ή Club. Ας γίνουν πρώτα καποιες πανελλήνιες συναντήσεις ή εκδηλώσεις (όπως με τους ατυπους κριτές ή την επικειμενη πανελλήνια συνάντηση) για να γνωριστούν ,όσα περισσότερα μέλη γίνεται, καλλύτερα και μετά βλέπουμε. Άλλωστε μέσα από αυτές τις κατ' ιδίαν συναντήσεις κάποια νέα ιδέα μπορεί να γεννηθεί.
-
Πρέπει να ομολογήσω ότι με προβλημάτισαν αυτά που μέχρι τώρα έχουν γραφτεί.
Για μένα είναι πολύ σημαντικό να μην χαλάσει το κλήμα μιας μεγάλης παρέας που υπάρχει μεταξύ μας, αν και πολλές φορές λόγω αδυναμίας συμμετοχής στις συναντήσεις νιώθω λίγο ξεκομμένος κυρίως όταν γίνονται προσωπικά πειράγματα από μέλη που έχουν την τύχη να γνωρίζονται και από κοντά.
Νομίζω ότι φωνή έχουμε και μπορούμε να την αξιοποιήσουμε για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε ορισμένα κακός κείμενα της Ελληνικής αυτοκινητιστικής πραγματικότητας. Αυτό δεν προϋποθέτει σώνει και καλά να γίνουμε λέσχη ή οργάνωση ή οτιδήποτε άλλο.
Θα μπορούσαμε σε συνεργασία με το περιοδικό μας να μετατρέψουμε τη φωνή μας σε φυλλάδιο ή εκπομπή σε ραδιοφωνικό σταθμό ή δεν ξέρω τι άλλο. Αυτό όμως απαιτεί καλύτερη γνωριμία μεταξύ μας, δημιουργία μιας συντονιστικής ομάδας που θα πρέπει να επιλέξουμε δημοκρατικά και το κυριότερο σύμπνοια και ομόνοια στις θέσεις που θα εκφράζουμε και στις δράσεις που θα εκδηλώσουμε. Αυτά που αναφέρω τα θεωρώ σαν μακροπρόθεσμους στόχους που πρέπει να οργανωθούν και να εκτελεστούν με προσοχή για να μην χαλάσουμε ότι μέχρι σήμερα έχουμε χτίσει, τη φιλία μας δηλαδή.
Σαν μεσοπρόθεσμου στόχους θα ανέφερα την διαφήμιση των εκδηλώσεων μας από το περιοδικό μας, βοηθώντας μας συνάμα να θέσουμε κάποιους κανόνες ασφαλείας και δεοντολογίας ώστε να μην είμαστε σκορποχώρι.
Αυτό θα βοηθήσει να μεγαλώσει η παρέα μας με φίλους των 4Τροχών που δεν ξέρουν ότι υπάρχουμε.Ότι και να γίνει πρέπει να διαφυλαχτεί η ανιδιοτελής σχέση των ανθρώπων που ασχολούνται με τις εκδηλώσεις και η παροχή εθελοντικής εργασίας από όλους.
Εδώ θα ήθελα να θεωρείτε δεδομένη την από οποιαδήποτε θέση βοήθεια μου σε ότι σχεδιαστεί να γίνει μέσα στο βεληνεκές μου. -
Λέτε?...Κάθε άποψη δεκτή!!
-
Οχι!!!
Νομίζω ότι έτσι όπως είμαστε τώρα,είναι καί τό καλύτερο δυνατό!!! -
Έθεσα αν το θέμα συζητήθηκε στην εκδρομή του Πλαστήρα!
Και επειδή η απάντηση ήταν αρνητική ευχαριστώ τον Νκουκ που έβγαλε το συγκεκριμμένο πόστ στον 'αφρό'.
Χωρίς να χάνουμε το παρεϊστικο ύφος νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία να να τοποθετηθούμε και να προβληματιστούμε με σαφήνεια!
Θέλουμε κάποια οργανωμένη μορφή σε αυτό το φόρουμ?
Γιατί ? Πώς ?
Στόχοι κατατέθηκαν πιο πάνω!
Ας τοποθετηθούν όλοι και να δούμε τι γίνεται!
-
Όχι, η τουλάχιστον όχι ακόμα.
Ας το αφήσουμε και αν θέλει να πάει εκεί, κάποτε θα πάει από μόνο του. -
το πιο οργανωμένο,αν γίνετε πιο οργανωμένο, αφού ήδη και στην 'ατακτη' μορφή του forum, τα μέλη του καταφέρνουν να οργανώσουν επάξια ότι βάλουν στόχο, θα φέρει προβλήματα εξουσίας κλπ.κλπ. κάτι που βλέπουμε και ζούμε καθημερινά γύρω μας...
ας αφήσουμε λοιπόν αυτό το φορουμ που μας ηρεμεί, που μας χαλαρώνει, που μας φτιάχνει την διάθεση και όχι μόνο να διαγράψει την πορεία του χωρίς σφετερισμούς κλπ.
γνώμη μου!!!
καλημέρα σας. -
Kαλημέρα στην παρέα μας,
Νομίζω ότι το ύφος που υπάρχει τώρα θα αλλοιωθεί αν οργανωθεί κάτι και ουσιαστικά(θέσεις-πρόσωπα).
Το 'άτυπο' που υπάρχει αυτή την στιγμή νοιώθω οτι έχει φοβερή δυναμική και κυρίως τρομερή και μοναδική απόλαυση .Είναι λίγες οι φορές που συναντάς κάποιους ανθρώπους ,άγνωστους σχετικά,με τους οποίους χωρίς να το πολυσκεφτώ λέω ΕΛΕΥΘΕΡΑ την άποψη μου,χωρίς μα, μου,γιατί το είπε, πως το εννοούσε και άλλα τέτοια ανούσια,για μένα , που κουράζουν.
Στίς συναντήσεις που έχω πάει υπήρχε η άνεση να είμαι Ο ΕΑΥΤΟΣ μου.Με κάποιους είπα μια τυπικη κουβέντα(λίγοι),με πολύ περίσσοτερους είπα πάρα πολλά,με λίγους 'κόλλησα' και τους νοιώθω 'δικούς' μου ανθρώπους.Μπορώ ΕΛΕΥΘΕΡΑ να ζητήσω κάτι και ξέρω πως αν μπορούν θα με βοηθήσουν, είτε άμμεσα είτε έμμεσα,ή θα μου πούν ευθέως οτι δεν μπορούν.
Αυτό το 4tf πνεύμα είναι μοναδικό και δεν θα ήθελα να αλλοιωθεί.
Απο προσωπική εμπειρία,η πάρέα αλλοιώθηκε ΠΟΛΥ όταν ο'πρόεδρος'δεν είχε χρονο για 'καφέ' με τον 'λαο'.
Νάμαστε καλά μόνο και τα βρούμε ΟΛΑ.
Υ.Γ.Μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλές δραστηριότητες και ενέργειες όντας ΑΤΥΠΟΙ. -
Συμφωνώ με το 'άτυπο' του πράγματος. Λέσχες, σωματεία κτλ. είναι γενικά αλλεργιογόνα
-
Ενα forum πρέπει να παραμένει forum.
Αν κάποιος θέλει κάτι παραπάνω μορεί να το πράξει χωρίς να χρησιμοποιήσει την ετικέτα του ΧΥΖ forum. Και στην τελική τι σόι θα είναι ο ΑΒΓ σύλλογος που προτάθηκε όταν περιορίζεται μόνο σε ανθρώπους που μπαίνουν στο internet?
-
συμφωνω και εγω για το οτι η μορφη αυτη που εχει το φορουμ ειναι ικανοποιητικη και ενω βελτιωσεις μπορει να χρειαζεται .......δεν χρειαζεται οργανωσεις!!!!
-
Εγώ είμαι μέσα!
-
Εδώ έχω βρεί μια μεγάλη παρέα με αγάπη για την αυτοκίνηση και τους αγώνες. Εδώ έχω βρει λύση για πολλές από τις απορίες μου ,έχω γνωρίσει αρκετούς αξιόλογους ανθρώπους και έχω ζήσει ,νέες εμπειρίες (α ρε ΛΑΜΠΗ! ).
Η διάθεση για παραπάνω επικοινωνία με τους φίλους του forum ,και την δίψα για νέες εμπειρίες γύρω από το -αγωνιστικό- αυτοκίνητο, όσο μας το επιτρέπει η καθημερινότητα είναι πράγματα που ζητάω και βρίσκω σε αυτόν εδώ τον virtual τόπο. Συνεπώς πρωτείνω να μείνουν τα πράγματα όπως είναι.
φιλικά
Κωστής -
Αν κ ειμαι καινουργιος στο 4ΤF μπορω να πω οτι μ αρεσει η σημερινη του μορφη. Δεν ξερω για κατι παραπανω αν κ θα ηθελα να συναντηθω με αλλους συμφορουμιστες σε καποιο event ή οτιδηποτε αλλο για να γνωριστουμε απο κοντα.
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Αν κ ειμαι καινουργιος στο 4ΤF μπορω να πω οτι μ αρεσει η σημερινη του μορφη. Δεν ξερω για κατι παραπανω αν κ θα ηθελα να συναντηθω με αλλους συμφορουμιστες σε καποιο event ή οτιδηποτε αλλο για να γνωριστουμε απο κοντα.Μεχρι στιγμης εχουν προγραμματισθει (?) συναντησεις στην εκδηλωση της FORD την Κυριακη στα Μεγαρα και την αλλη Κυριακη μαλλον στην Φτερη.
Οποιον δεις με καπελο η μπλουζακι 4ΤFORUM κανεις κονε (!!) και προχωρας. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Οποιον δεις με καπελο η μπλουζακι 4ΤFORUM κανεις κονε (!!) και προχωρας.
καλά άμα δεις κανά καλό..κομμάτι, κάνε κονέ και της αγοράζεις μετά ενα καπέλο(έχει ο κουκ)
-
Βασικά οι συναντήσεις αυτού του φόρουμ είναι παράδεισος... Αυτοκινητοτρέλα και τεράστιες δόσεις φαγητού.
4Τ-Forum, η επόμενη ημέρα...