Oct 9, 2007, 8:39 PM

Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Eίτε μας αρέσει είτε όχι οι μαμά δίσκοι και τακάκια σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα δεν έχουν την δυνατότητα ποιοτικά να ανταπεξέλθουν σε φρεναρίσματα των χλμ που αναφέρεις.

Συμφωνώ μαζί σου ότι σε αυτοκίνητα επιδόσεων έπρεπε και το σύστημα πέδησης να είναι αντίστοιχων προδιαγραφών. Όταν έλεγα να ξαναφρενάρεις εννοούσα ότι αφού είναι γνωστό το πρόβλημα με το στράβωμα των δίσκων λόγω θερμοκρασιών όταν πηγαίνουμε γρήγορα δεν είναι σπουδαίο κάθε τόσο να ακουμπάς πολύ ελαφρά το φρένο ίσα-ίσα να ακουμπάνε τα τακάκια για 1'' να μην είναι οι δίσκοι παγωμένοι και όταν χρειαστείς τα φρένα σου ώστε να έχουν αυτά 60-80 βαθμούς, όταν τους ζητάς μέσα σε 5'' από την θερμοκρασία περιβάλλοντος να ανέβουν στους 400+ και μετά ξανά κρύωμα να περιμένεις και στραβώματα και ραγίσματα.

Προσπαθώ τεχνικά να απαντήσω στο πρόβλημα σου που δεν είναι μόνο δικό σου, το έχουμε όλοι που τα αυτοκίνητα μας 200ρίζουν πολύ εύκολα, αν επιμείνεις στο φρενάρισμα επειδή πρέπει να μειώσεις από 180 σε 40 χλμ οι δίσκοι γίνονται κόκκινοι, αν τύχει 2-3 φορές αυτό πας για δίσκους, μη σου φαίνεται περίεργο.

Αν τα φρένα των αυτοκινήτων ήταν σωστά δεν θα υπήρχαν τόσες πολλές πάστες στα τακάκια για τόσο διαφορετικές θερμοκρασίες και τόσοι διαφορετικοί δίσκοι με διαφορετικές επεξεργασίες, θέλω να πώ δεν θα υπήρχε ανάγκη για after market φρένα.

Δεν μπορώ να σου προτείνω συγκεκριμένη μάρκα, είναι πολλά τα λεφτά που θα δώσεις, έχουμε διαφορετικά αυτοκίνητα, ότι κάνει σε εμένα ενδέχεται να μην κάνει σε εσένα, υπάρχουν πάνω από 5 εταιρίες που φτιάχνουν φρένα για το αυτοκίνητο σου, στη θέση σου θα κοίταγα πρώτα σε Ιαπωνική εταιρία και μετά σε Αμερικανική, για το αυτοκινητό σου υπάρχουν δοκιμασμένες λύσεις, έμπα σε φόρουμ Αμερικανικά και δες τι λύσεις έχουν δώσει, έτσι θα πιάσουν τόπο τα χρήματα σου.

Δεν έχει η όλη κατάσταση να κάνει με τον τρόπο που οδηγάς, όταν αγοράζουμε αυτοκίνητο δεν λέει ο κατασκευαστής μην πατάς φρένο από τα 150-180 χλμ, ώφειλε όμως να έχει μιας ποιότητας εξαρτήματα, δεν συμβαίνει μόνο στην MAZDA αυτό, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, μην κοιτάς που δεν τα μαθαίνουμε όλα, δυστυχώς.

Η μόνη εταιρία που έχω βρει μέχρι στιγμής που να έχει και μπροστά και πίσω δίσκους για RX-8 είναι η auto exe.
Πιστεύεις ότι με δίσκους και τακάκια είμαι κομπλέ ή θα χρειαστώ και δαγκάνες, σωληνάκια κτλ.;
Για τα ρουλεμάν τελικά τί λες;