-
Τα λόγια είναι περιττά.
Το Rallye ήταν ξεχωριστό απλά γιατί ήταν παλιό και δεν είχε επηρεαστεί απο τα νέα 'φρούτα' της εποχής.
Τι κι αν βγάλουν το 107 Rallye , που να είναι πιο γρήγορο απο το 106;
Αν είναι γεμάτο ηλεκτρονικά συστηήματα,ελαφριά χειρηστήρια(τιμόνι,φρένα,γκάζι) κτλ κτλ δε μου κάνει.Και τα post μου εντελώς τυχαία φτάσανε τα 205.
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
...Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Rallye ανήκει σε μια ολόκληρη ιστορική σειρά αυτοκινήτων, που περιλαμβάνει και το 205, ακόμα και το Talbot Samba Rallye (το θυμάται κανένας?)...Μην ξεχνάμε και το 104 ΖS , σαφώς και αυτά τα δύο υπήρξαν οι στυλοβάτες των μετέπειτα εξελίξεων (205 -106).
Άλωστε και η αδερφή Citroen εξέλιξε το Visa σε AX και τελικά σε Saxo!
Συγκριτικό 104 - 205 - 106 - 107 και Visa - AX - Saxo - C3!!!
ΣΧ πάλι θα τα ακούσω μου φαίνεται!!!
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Και τα post μου εντελώς τυχαία φτάσανε τα 205.
-
Παιδιά, ας μην κάνουμε σαν γέροι που ιδανικεύουν το παρελθόν και απαξιούν το παρόν.
Καλό, χρυσό και άγιο το Ραλί, αλλά δεν ήρθε και το τέλος του (αυτοκινητικού) κόσμου. Άλλωστε το τέλος δεν ήρθε όταν κι άλλα σπορ προσιτά αυτοκίνητα όπως αυτά που αναφέρουν πολλοί σταμάτησαν να παράγονται.
Μην είμαστε απαισιόδοξοι ότι τέτοια αυτοκίνητα δεν ξαναγίνονται. Φτηνά αυτοκίνητα, σχολεία οδήγησης και πηγές οδηγικής απόλαυσης θα συνεχίσουν να υπάρχουν εφόσον υπάρχει αγορά γι' αυτά. Και αγοραστές συνεχίζουν (ευτυχώς) να υπάρχουν.
Οπότε, μη φοβόμαστε. Αν δεν είναι η Πεζό, κάποια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία θα μας ικανοποιήσει. Το SportKa δεν κινείται στη σωστή κατεύθυνση; Το Πεζό 206 RC δεν δείχνει ότι το σπορτίφ αίμα νερό δεν γίνεται; (έστω κι αν κινείται σε ανώτερα βαλάντια)
Πάντως ένα αφιέρωμα για το Ραλάκι στους 4Τ θα ήταν απολύτως ταιριαστό, δε νομίζετε;
Jacob - Mαραμπού
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Παιδιά, ας μην κάνουμε σαν γέροι που ιδανικεύουν το παρελθόν και απαξιούν το παρόν.Καλό, χρυσό και άγιο το Ραλί, αλλά δεν ήρθε και το τέλος του (αυτοκινητικού) κόσμου. Άλλωστε το τέλος δεν ήρθε όταν κι άλλα σπορ προσιτά αυτοκίνητα όπως αυτά που αναφέρουν πολλοί σταμάτησαν να παράγονται.
Μην είμαστε απαισιόδοξοι ότι τέτοια αυτοκίνητα δεν ξαναγίνονται. Φτηνά αυτοκίνητα, σχολεία οδήγησης και πηγές οδηγικής απόλαυσης θα συνεχίσουν να υπάρχουν εφόσον υπάρχει αγορά γι' αυτά. Και αγοραστές συνεχίζουν (ευτυχώς) να υπάρχουν.
Οπότε, μη φοβόμαστε. Αν δεν είναι η Πεζό, κάποια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία θα μας ικανοποιήσει. Το SportKa δεν κινείται στη σωστή κατεύθυνση; Το Πεζό 206 RC δεν δείχνει ότι το σπορτίφ αίμα νερό δεν γίνεται; (έστω κι αν κινείται σε ανώτερα βαλάντια)
Πάντως ένα αφιέρωμα για το Ραλάκι στους 4Τ θα ήταν απολύτως ταιριαστό, δε νομίζετε;
Jacob - Mαραμπού
Σωστά Ιάκωβε, συμφωνώ με τη σκέψη σου.
Εγώ δηλαδή θα έπρεπε να παραπονιέμαι διαρκώς που δεν βγαίνει πια η Alfasud? Για να είμαι ειλικρινής δηλαδή, όντως παραπονιέμαι και, μαζί με τον Κουμπάρο κοντεύουμε να γίνουμε σαν τα γεροντάκια του Μάπετ Σόου (και θα γίνουμε σίγουρα όταν γεράσουμε...). Αλλά αναγνωρίζω κιόλας ότι, πρακτικά, κανένα αυτοκίνητο δεν 'πεθαίνει' όταν σταματήσει να παράγεται, περνάει στην Ιστορία και τα γονίδιά του μεταβιβάζονται...
Υπάρχουν και περίεργες συμπτώσεις (?). Το Sportka έχει παρεμεφερές μεταξόνιο με τη Sud, πρακτικά παρόμοιες λύσεις στην ανάρτηση, ακόμα και τα φρένα μπροστά είναι ίδιας διαμέτρου! Πολύ περισσότερο όμως, είναι ένα ακόμα αυτοκίνητο που βρίσκεται στο ίδιο πνεύμα, όπως, εν μέρει, και το Rallye και το Clio και άλλα. Άρα τίποτα δεν έχει τελειώσει.
-
Πολύ ωραία σκέψη Βασίλη ότι κανένα αυτοκίνητο δεν πεθαίνει με το σταμάτημα της παραγωγής του, αλλά περνάει στην Ιστορία και τα γονίδιά του μεταβιβάζονται. Δεν το είχα ποτέ σκεφτεί έτσι, αλλά μου αρέσει σαν ιδέα / σκέψη.
Φέρνει τον ανθρώπινο παράγοντα σε κάτι που (φαινομενικά) είναι μια ψυχρή μηχανή.
Jacob
-
Συνυπογράφω ενθουσιωδώς για ένα αφιερωματάκι στους 4Τ, για την ιστορία των Rallye (από την εποχή του 104 έως σήμερα)!!!
-
...ακόμα και το Talbot Samba Rallye (το θυμάται κανένας?)...Η ιστορία της Γαλλικής σχολής...
-
Παιδιά, ας μην κάνουμε σαν γέροι που ιδανικεύουν το παρελθόν και απαξιούν το παρόν.
Καλό, χρυσό και άγιο το Ραλί, αλλά δεν ήρθε και το τέλος του (αυτοκινητικού) κόσμου. Άλλωστε το τέλος δεν ήρθε όταν κι άλλα σπορ προσιτά αυτοκίνητα όπως αυτά που αναφέρουν πολλοί σταμάτησαν να παράγονται.
Jacob - Mαραμπού
Σωστά Ιάκωβε, συμφωνώ με τη σκέψη σου.
Εγώ δηλαδή θα έπρεπε να παραπονιέμαι διαρκώς που δεν βγαίνει πια η Alfasud? Για να είμαι ειλικρινής δηλαδή, όντως παραπονιέμαι και, μαζί με τον Κουμπάρο κοντεύουμε να γίνουμε σαν τα γεροντάκια του Μάπετ Σόου (και θα γίνουμε σίγουρα όταν γεράσουμε...). Αλλά αναγνωρίζω κιόλας ότι, πρακτικά, κανένα αυτοκίνητο δεν 'πεθαίνει' όταν σταματήσει να παράγεται, περνάει στην Ιστορία και τα γονίδιά του μεταβιβάζονται...
Υπάρχουν και περίεργες συμπτώσεις (?). Το Sportka έχει παρεμεφερές μεταξόνιο με τη Sud, πρακτικά παρόμοιες λύσεις στην ανάρτηση, ακόμα και τα φρένα μπροστά είναι ίδιας διαμέτρου! Πολύ περισσότερο όμως, είναι ένα ακόμα αυτοκίνητο που βρίσκεται στο ίδιο πνεύμα, όπως, εν μέρει, και το Rallye και το Clio και άλλα. Άρα τίποτα δεν έχει τελειώσει.
Στο είχα πει εγώ ότι θα φτάσουμε να το θεωρήσουμε οδηγικό απόγονο της Αlfasud!
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Στο είχα πει εγώ ότι θα φτάσουμε να το θεωρήσουμε οδηγικό απόγονο της Αlfasud!
Νίκο, αν δεν του πιω το αίμα προσωπικά, δε λέω τίποτα
Δυστυχώς έχασα τις άκρες μου με τη Ford Ελπίζω να βρω κάποιον που να μπορεί να μου το δώσει για test-drive πάνω από 1 ώρα...
-
[list:2pfsr1bw]Η ταυτοτητα του καθε αυτοκινητου ειναι μια και μοναδικη.Δεν ειναι θεμα απαισιοδιξιας αλλα, οσα τετοια ελαχιστα δειγματα παρουσιαστουν στο μελλον θα ειναι και αυτα μοναδικα.ΔΕΝ θα ειναι 106 Θελετε ενα παραδειγμα?Βρηκατε πολλους αντικαταστατες της alfa sud?Καποιοι θα πουν το golf1, αλλοι κατι αλλο και παει λεγοντας.Το golf1 ειχε τη δικη του σχολη που δεν αντιγραφηκε απο κανεναν οπως και η sud.Και η ιστορια συνεχιζεται.[/list:u:2pfsr1bw][list:2pfsr1bw]Μπορει να ειμαι κατα της γαλλικης σχολης για τα.........ποινγκ ποινγκ που παραγει αλλα το 106 οντως ειναι 'εργαλειο'.[/list:u:2pfsr1bw][list:2pfsr1bw]Οσοι πλεον δεν μπορειτε να βρειτε το 106 γιατι δε κοιτατε κατα saxo μερια?Μπορει το λιμουζινατο εσωτερικο να το χαλαει αλλα ο χαρακτηρας του και η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ του ειναι ΙΔΙΑ [/list:u:2pfsr1bw][list:2pfsr1bw]ΥΓ.Ε οχι ρε παιδια τωρα το εκτρωμα που λεγετε ΚΑ και αυτοκινητο που συμβαδιζει στη φιλοσοφια του 106!!Εναλακτικη λυση δε βρισκεις απ τη μια μερα στην αλλη.Μπορει να βιαζομαστε για αγορα μετα την καταργηση ενος θρυλου, αλλα γνωριζετε πολυ καλα οτι αυτο που ζηταμε με αυτο που πηραμε απεχει εχει σχεση οσο η μερα με τη νυχτα μεχρι να βγει και παλι μετα απο λιγα χρονακια κατι πραγματικα αντοιστοιχο[/list:u:2pfsr1bw]
-
Αυτό που δεν μου αρέσει στην αυτοκίνηση είναι η «αγιοποίηση» και εξιδανίκευση κάποιων αυτοκινήτων όπως π.χ. Αlfasud, Rallye. Καλή η γνώση και ο σεβασμός, αλλά μόνο με αυτά δεν πάει κανείς μπροστά. Ούτε και θα κλαίω γιατί δεν υπάρχει πλέον Alfasud.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αυτοκινητική ιστορία συνεχίζεται. Κοιτώντας μπροστά χωρίς ανούσια προσκόλληση στο παρελθόν, αλλά με μάτια ανοιχτά στις προκλήσεις που παρουσιάζονται και με εφόδιο τις γνώσεις του παρελθόντος. (Μοιάζει σαν γεροντίστικο κήρυγμα αυτό, σόρι...)
Α, το Ford SportKa (όχι το απλό Ka) έχει χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να συγκινήσουν όσους έχουν συγκινηθεί από το ραλάκι (χωρίς να θεωρείται «εναλλακτική» - άρα κατά βάση υποδεέστερη, ετερόφωτη λύση).
Jacob - Τhe Awakening
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Αυτό που δεν μου αρέσει στην αυτοκίνηση είναι η «αγιοποίηση» και εξιδανίκευση κάποιων αυτοκινήτων όπως π.χ. Αlfasud, Rallye. Καλή η γνώση και ο σεβασμός, αλλά μόνο με αυτά δεν πάει κανείς μπροστά. Ούτε και θα κλαίω γιατί δεν υπάρχει πλέον Alfasud.Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αυτοκινητική ιστορία συνεχίζεται. Κοιτώντας μπροστά χωρίς ανούσια προσκόλληση στο παρελθόν, αλλά με μάτια ανοιχτά στις προκλήσεις που παρουσιάζονται και με εφόδιο τις γνώσεις του παρελθόντος. (Μοιάζει σαν γεροντίστικο κήρυγμα αυτό, σόρι...)
Α, το Ford SportKa (όχι το απλό Ka) έχει χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να συγκινήσουν όσους έχουν συγκινηθεί από το ραλάκι (χωρίς να θεωρείται «εναλλακτική» - άρα κατά βάση υποδεέστερη, ετερόφωτη λύση).
Αυτό που λες στην τελευταία παράγραφο, αντικατοπτρίζει τη δική μου φιλοσοφία.
Αυτό δηλαδή που ενδιαφέρει, είναι το πνεύμα που διαπνέει κάθε αυτοκίνητο και οφείλεται τόσο στην Ιστορία του όσο και στους κατασκευαστές του. Υπάρχουν αυτοκίνητα που 'μιλάνε' σε συγκεκριμένους ανθρώπους και από την άλλη υπάρχει κάτι για τον καθένα.
Κάθε φορά που κάποιο καλό αυτοκίνητο βγαίνει από την παραγωγή, αν το έχουμε αγαπήσει αυτό το αυτοκίνητο, είναι φυσικό να έχουμε έναν κόμπο στο λαιμό. Από την άλλη το να έχουμε μνήμη δεν σημαίνει ότι μένουμε προσκολημένοι σε κάποια περασμένη δεκαετία.
-
symfwnw....to oti ksepernas de simainei oti ksexnas....
-
Τελικά είναι official κύριοι, δεν υπάρχει Rallye ούτε για δείγμα, πουθενά...
Όπως έμαθα από τη Lion έπαψαν να δέχονται παραγγελίες εδώ και μια εβδομάδα. Τα ίδια ισχύουν και για τα Gti. Μόνο μεταχειρισμένο λοιπόν...
Από το στρατόπεδο της Ford, τα πράγματα είναι επίσης θολά. Το SportKa δεν έχει έρθει ακόμα και η Ford μάλλον έχει εκτεθεί, καθώς σε dealer που ρώτησα έλαβα την απάντηση «αυτά τα λένε τα περιοδικά» (!!!) και «επίσημα δεν ξέρουμε τίποτα».
Δηλαδή τα περιοδικά (online και μη), που έγραψαν μέχρι και ενδεικτικές τιμές, τα έβγαλαν από το μυαλό τους; Πάντως η Ford Hellas θα κάνει μ@λ@κία μεγάλου βεληνεκούς αν δεν φέρει το SportKa γρήγορα και σε χαμηλή τιμή, ώστε να εκμεταλευτεί το «θάνατο» του Rallye και να προλάβει πιθανούς ανταγωνιστές (C2, κλπ).
-
Μόνο μεταχειρισμένο βασίλη, αλλά αν δεν βρεθεί διάδοχος, τα μεταχειρισμένα θα είναι υπερτιμημένα
-
Απάντηση προς τον τίτλο του τόπικ:ΕΥΤΥΧΩΣ!!!!!!Για να χύνεται λιγο΄τερο αίμα στην άσφαλτο από την επιπολαιότητα των νέων μας!
-
Ο χρήστης Zeitmesser έγραψε:
Απάντηση προς τον τίτλο του τόπικ:ΕΥΤΥΧΩΣ!!!!!!Για να χύνεται λιγο΄τερο αίμα στην άσφαλτο από την επιπολαιότητα των νέων μας!ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!
στο κατω-κατω το οπλο ειναι αυτο που σκοτωνει, οχι αυτος που παταει τη σκανδαλη ... η μηπως τα ειπα αναποδα ?? -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Μόνο μεταχειρισμένο βασίλη, αλλά αν δεν βρεθεί διάδοχος, τα μεταχειρισμένα θα είναι υπερτιμημέναΕλπίζω πως όχι...
Βέβαια, τα 1300άρια ραλάκια 8ετίας και πλέον τώρα, δύσκολα τα βρίσκεις κάτω από 5500. Έχουν αρχίσει να γίνονται classics. Περίπου τα ίδια (αναλογικά) προβλέπω για το 16V, η αισχροκέρδια θα ισχύει για μερικούς μήνες και μετά τα πράγματα θα ηρεμήσουν.
Όσο για διάδοχο, δεν νομίζω να υπάρξει. Εκλίπει βλέπεις η φιλοσοφία για τέτοια αυτοκίνητα. Μάλλον για υποκατάστατα θα πρέπει να μιλάμε.
Βεβαίως το υποκατάστατο δεν είναι αναγκαία και κατώτερο, έτσι;
-
Βέβαια, τα 1300άρια ραλάκια 8ετίας και πλέον τώρα, δύσκολα τα βρίσκεις κάτω από 5500. Έχουν αρχίσει να γίνονται classics. Περίπου τα ίδια (αναλογικά) προβλέπω για το 16V, η αισχροκέρδια θα ισχύει για μερικούς μήνες και μετά τα πράγματα θα ηρεμήσουν.
Γ@μώτο, εγώ μόλις με 5000 το έδωσα
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ RALLYE!!!