-
Σε λίγο καιρό θα πουλήσω το 2ο μου αυτοκίνητο και σκέφτομαι διάφορα.Αξίζει η αγορά μιας Alfa Romeo GTV μοντέλο 96(+);Όχι για τα χρήματα , αλλά ζημιές , προβλήματα στη μηχανή, αμάξωμα κτλπ... Αλήθεια έχει δεί κανείς GTV αυτής της χρονολογίας σήμερα να μου πει και εμένα;Τα ίδια και για Mazda RX-7.Τέλος στα πόσα χιλιόμετρα άραγε αρχίζουν τα προβλήματα κατά μέσο όρο;Το πρόβλημα του RX-7 με τον κινητήρα είναι γνωστό.
Αυτά
-
Σε λίγο καιρό θα πουλήσω το 2ο μου αυτοκίνητο και σκέφτομαι διάφορα.Αξίζει η αγορά μιας Alfa Romeo GTV μοντέλο 96(+);Όχι για τα χρήματα , αλλά ζημιές , προβλήματα στη μηχανή, αμάξωμα κτλπ... Αλήθεια έχει δεί κανείς GTV αυτής της χρονολογίας σήμερα να μου πει και εμένα;Τα ίδια και για Mazda RX-7.Τέλος στα πόσα χιλιόμετρα άραγε αρχίζουν τα προβλήματα κατά μέσο όρο;Το πρόβλημα του RX-7 με τον κινητήρα είναι γνωστό.
Αυτά
-
Αυτά
-
Θα σου απαντήσω για την ιταλίδα μιάς και αυτήν έχουμε στην οικογένεια.Ο κινητήρας (1,8ΤS) είναι απλά εξαιρετικός όσον αφορά την λειτουργία του ενώ προβλήματα αξιοπιστίας δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη (από το 98).Επειδή το αμάξι έχει περάσει μερικές φορές από χωματόδρομο άφησε κληροδότημα έναν μικρό τριγμό από πίσω αλλά εξαφανίστηκε τώρα που έχουν πέσει τα αμορτισέρ(!!!).Έχει και έναν μικρό τριγμό στο τιμόνι αλλά στο συνεργείο μας είπαν ότι θα διορθωθεί στο επόμενο σέρβις με λίγο λάδωμα(...).Οι δύο αυτοί τριγμοί εμφανίστηκαν μετά το τέταρτο έτος.Από οδική συμπεριφορά δεν θα πω τίποτα,είναι γνωστό ότι είναι απλά κορυφαία όπως και η αίσθηση του τιμονιού και των φρένων.Κατά τη γνώμη μου εάν κάνεις περισότερο ταξίδια να προτιμήσεις την ιταλίδα,εάν αρέσκεσαι περισσότερο σε 'αθλοπαιδιές' τη γιαπωνέζα...
-
ο VAGVOG τα είπε όλα!
-
Εχω μια gtv v6 turbo του 96 και το αυτοκινητο ειναι παρα μα παρα πολυ αξιοπιστο. Ηχος κινητηρα απο αλλο πλανητη (ιταλικο...) και γενικη αισθηση καταπληκτικη. Δενεσαι μαζι του, ενα αυτοκινητο με χαρακτηρα.
Ομως υποψιν ειναι gran tourismo, δηλαδη μην περιμενεις υστεριες και εξαλα πραγματα, ατσαλινη γροθια σε γαντι...
Αν θελεις εξαλα πραγματα και αδρεναλινη στα ορια τοτε το RX/7 ειναι σιγουρα καλυτερη επιλογη -
Φίλε μου Koyrtis,
Εχω RX7 δεύτερης γενιάς και είναι άριστο! Αλλα θελει προσοχή στην συντήρηση και στις απαιτήσεις του. Επίσης είναι πολύ πιο βενζινοβόρο απο την GTV. Τις συγκινήσεις όμως που θα σου χαρίσει, δεν πρόκειται να βρεις σε κανενα προσθιοκίνητο ή τετρακίνητο.
Επισης δεν αναφέρεις αν ενδιαφέρεσαι για RX7 δεύτερης γενιάς ή τρίτης (batman). Αν ενδιαφέρεσαι για τρίτης γενιάς, τοτε συγνώμη, αλλα τα δύο αμαξια που συγκρίνεις δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχέση. Το ενα είναι αυτοκίνητο (GTV) και το άλλο ΟΠΛΟ (RX7).Αν θες λεπτομέρειες και αναλυτικα πραγματα για RX7, στείλε μου PM.
-
New oldest topic revival award;
-
RESSURECTION -
Ο χρήστης topaz έγραψε:
Φίλε μου Koyrtis,Εχω RX7 δεύτερης γενιάς και είναι άριστο! Αλλα θελει προσοχή στην συντήρηση και στις απαιτήσεις του. Επίσης είναι πολύ πιο βενζινοβόρο απο την GTV. Τις συγκινήσεις όμως που θα σου χαρίσει, δεν πρόκειται να βρεις σε κανενα προσθιοκίνητο ή τετρακίνητο.
Επισης δεν αναφέρεις αν ενδιαφέρεσαι για RX7 δεύτερης γενιάς ή τρίτης (batman). Αν ενδιαφέρεσαι για τρίτης γενιάς, τοτε συγνώμη, αλλα τα δύο αμαξια που συγκρίνεις δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχέση. Το ενα είναι αυτοκίνητο (GTV) και το άλλο ΟΠΛΟ (RX7).Αν θες λεπτομέρειες και αναλυτικα πραγματα για RX7, στείλε μου PM.
οπλο το οποιο σκοτωνει για πλακα ομως με μηδενικα περιθωρια ενεργητικης ασφαλειας στην γρηγορη οδηγηση...
δεν λεω για ευθειες/πλατειες ειναι οτι πρεπει,για μια γρηγορη ομως προς σουνιο/καμαριζα/λιμανακια...εχει χασει στεγνα απο την alfa... -
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
οπλο το οποιο σκοτωνει για πλακα ομως με μηδενικα περιθωρια ενεργητικης ασφαλειας στην γρηγορη οδηγηση...
δεν λεω για ευθειες/πλατειες ειναι οτι πρεπει,για μια γρηγορη ομως προς σουνιο/καμαριζα/λιμανακια...εχει χασει στεγνα απο την alfa...Εδώ μιλάμε για το κορυφαίο drift car των 90's και εσύ το συγκρίνεις με προσθιοκίνητα
Υπάρχει κάτι καλύτερο από μια βόλτα στις στροφές στο Σούνιο ΟΛΟ με το πλάι???
Οδηγική ευχαρίστηση και επικίνδυνη οδική συμπεριφορά είναι νομίζω συνώνυμα. Και οι alfa με τα μέτρα των προσθιοκίνητων ίναι επικίνδυνες, όπως και ό,τι γυρίζει με το άφημα του γκαζιού.
-
Δηλαδή με αυτοκίνητο που μπορεί να συγχωρέσει το σφάλμα δεν χαίρεται κανείς την οδήγηση;
Τη βόλτα στο Σούνιο με το πλάι και με αυτοκίνητο με 'επικίνδυνη συμπεριφορά' εγώ το χαρακτηρίζω έγκλημα. Εκτός αν έφτιαξαν στο Σούνιο πίστα κι εγώ δεν το γνωρίζω. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή με αυτοκίνητο που μπορεί να συγχωρέσει το σφάλμα δεν χαίρεται κανείς την οδήγηση;
Τη βόλτα στο Σούνιο με το πλάι και με αυτοκίνητο με 'επικίνδυνη συμπεριφορά' εγώ το χαρακτηρίζω έγκλημα. Εκτός αν έφτιαξαν στο Σούνιο πίστα κι εγώ δεν το γνωρίζω.Μαλλον στο Σουνιο ειναι πολυ φαρδυς ο δρομος
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εκτός αν έφτιαξαν στο Σούνιο πίστα κι εγώ δεν το γνωρίζω.Tελεια ιδεα!! Drift Challenge στη διαδρομη Αναβυσσο-Σουνιο!!
-
α καλα!να πας με το πλαι σε στροφη των 80-100 το καταλαβαινω καπου,αλλα ειδικα η σουνιου που οι περισσοτερες ειναι των 160-180 ε αν μπορει καποιος να πηγαινει με αυτα τα κμ με το πλαι....τοτε μαλλον θα πρεπει να ειναι τουλαχιστον ..βατανεν!
και ειδικα σε δημισιο δρομο που πρεπει να σου συνχωρεθει και καποιο λαθος που ειναι πολυ πιθανο...
και φυσικα μην ξεχναμε οτι εχουμε να κανουμε με την ωμη κ ξερη δυναμη του rx-7 δεκαετιας με οτι συνεπαγεται αυτο απο φρενα,πλαισιο,αναρτησεις ηλεκτρονικα βοηθηματα κλπ....
για να μην μιλησω για κοστος συντηρησης και βλαβες... -
Όταν λέω Σούνιο αναφέρομαι κυρίως στο τελευταίο κομάτι που οδηγεί στον ναό. Όλο στροφές με ελάχιστη κίνηση αλλά και ορατότητα.
Όσο για το κόστος συντήρησης και βλάβες άστο καλύτερα...
Ο φίλος πάντως μίλησε για 2ο αυτοκίνητο άρα είναι σε καλό δρόμο.
Πάντως από ότι λένε είναι πολύ δύσκολο να βρεις RX7 ατρακάριστο, τα περισσότερα δε έχουν μίνιμουμ 2 τρακαρίσματα στο ενεργητικό τους. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Όταν λέω Σούνιο αναφέρομαι κυρίως στο τελευταίο κομάτι που οδηγεί στον ναό. Όλο στροφές με ελάχιστη κίνηση αλλά και ορατότητα.ωχ! ελπιζω να σταθω τυχερος και να μην βρεθω ποτε στο δρομο σου σε αυτο το κομματι στο οποιο κινουμαι συχνα
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Όταν λέω Σούνιο αναφέρομαι κυρίως στο τελευταίο κομάτι που οδηγεί στον ναό. Όλο στροφές με ελάχιστη κίνηση αλλά και ορατότητα.
ωχ! ελπιζω να σταθω τυχερος και να μην βρεθω ποτε στο δρομο σου σε αυτο το κομματι στο οποιο κινουμαι συχνα
Μην ανησυχείς, εγώ δεν κινούμαι συχνά σε αυτό το κομμάτι.
Αν επιτρέπεται, εσύ γιατί κινείσαι συχνά? -
RX7 δαγκωτό από μένα. Δεν το έχω οδηγήσει, έχω μπει όμως μέσα και είναι πολύ καλό. Για την εμφάνισή του δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Και τώρα να παρουσιαζόταν, θα ήταν επίκαιρο. Όσο για την V6 Turbo, την έχω οδηγήσει και πρέπει να είναι από τα καλύτερα προσθιοκίνητα που βγήκαν ποτέ. Η θέση οδήγησης όμως είναι απαράδεκτη (για τις διαστάσεις μου), αλλά το σημαντικότερο είναι πως έχει την κίνηση στο λάθος άξονα. Οπότε τζίφος... Πού είναι οι παλιές Alfa;
-
proswpikh mou apo3h einai h alfa. eidika an breis mia 2.0 v6 turbo. pisteuw pws to rx-7 einai mallon epikunduno gia enan meso odhgo! h diaskedash sto eparko den lew. alla sthn ellhnikh asfalto? tha prepei na baleis lastixa xioniou ! ase pou den tha mporeis na to bgaleis bolta otan brexei! den tha me xalage mia diaskedasthkh bolta alla den tha to sunistousa gia kathhmerino amaxi! brhsko thn alfa poio oloklhromenh kai mhn xexnas pws h alfa den exei kamia sxesh me ta prosthiokinhta opws vw kai japan
Alfa Romeo Gtv & RX-7