-
Δεν ειμαι απολυτος!Απλα το θεμα μας ειναι ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!
Δεν εξεταζουμε τα οικονομικα του καθενος!Τα συγκεκριμενα cars ηταν μεν προσιτα αλλα εις βαρος αλλων βασικων τομεων της αυτοκινησης...και αισθητικης βεβαια! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τα συγκεκριμενα cars ηταν μεν προσιτα αλλα εις βαρος αλλων βασικων τομεων της αυτοκινησης...και αισθητικης βεβαια!Εκτός από την αισθητική ποιοί είναι οι άλλοι τομείς της αυτοκίνησης που στάθηκαν εις βάρος?
Μήπως όμως θα πρέπει να εξετάσουμε πολλούς τομείς πριν κρίνουμε ότι ένα αυτοκίνητο είναι άθλιο?
Δεν εξετάζει κανείς τα οικονομικά άλλων. Αν όμως ήταν αυτοκίνητο που κατάφεραν να αποκτήσουν κάποιοι τότε έγραψε την ιστορία του για κάποιους λόγους.Αν είναι έτσι τότε να πάει και στην πυρά και το 2cv.
Έχει γράψει και αυτό την ιστορία του όμως ,ούτε για την ομορφιά του, ούτε για τις επιδόσεις του, ούτε για τις ανέσεις του αλλά για τον απλό λόγο ότι το αγόραζε σχεδόν όποιος ήθελε με ελάχιστα λεφτά. -
Το ότι κάποια αυτοκίνητα πουλήθηκαν κατά χιλιάδες λόγω χαμηλής τιμής ή λόγω διαφήμισης έγιναν σύμβολα και εξακολούθησαν να πουλάνε όταν θα έπρεπε κανονικά να έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας από καιρό, δεν σημαίνει ότι δεν ήταν άθλιες κατασκευές. Ότι το 2CV μπορούσε να μεταφέρει ένα καλάθι αυγά μέσα από ένα οργωμένο χωράφι χωρίς να τα σπάσει, δεν σημαίνει ότι ήταν δα και κανένα σπουδαίο αυτοκίνητο αν το κρίνεις με αυστηρά αυτοκινητιστικά κριτήρια. Το ίδιο ισχύει για πάρα πολλές κατασκευές περισσότερο ή λιγότερο μοδάτες.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Το ότι κάποια αυτοκίνητα πουλήθηκαν κατά χιλιάδες λόγω χαμηλής τιμής ή λόγω διαφήμισης έγιναν σύμβολα και εξακολούθησαν να πουλάνε όταν θα έπρεπε κανονικά να έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας από καιρό, δεν σημαίνει ότι δεν ήταν άθλιες κατασκευές.Εδώ διαφωνώ.
Οι πωλήσεις (όταν μιλάμε για αυτοκίνητα του λαού, και όχι για Porsche και Ferrari) δεν είναι αρκετά σημαντικό στοιχείο για να το εξετάζουμε?
Δεν μπορεί να είναι τόσο τυχαίος ο αριθμός των πωλήσεων.
Και στην περίπτωση του LADA δεν νομίζω ότι ήταν στην μόδα και το αγόραζαν.Και πραγματικά μήπως θα πρέπει να πούμε και τους λόγους που είναι άθλιο?
Ακούω λοιπόν!!
Και γενικά διαβάζω εδώ για τόσες επιλογές αλλά ελάχιστοι λένε και τον λόγο
Αυτό που δεν κάνει κανείς όμως είναι να γυρίσει στην εποχή του αυτοκινήτου που χαρακτηρίζει άθλιο.
Μήπως οι επιλογές τότε ήταν λιγότερες?
Τι κάνουμε κρίνουμε το LADA ως άθλιο ενώ είμαστε 20 χρονών για παράδειγμα και βλέπουμε κάθε μέρα 206 στο δρόμο?Ότι το 2CV μπορούσε να μεταφέρει ένα καλάθι αυγά μέσα από ένα οργωμένο χωράφι χωρίς να τα σπάσει, δεν σημαίνει ότι ήταν δα και κανένα σπουδαίο αυτοκίνητο αν το κρίνεις με αυστηρά αυτοκινητιστικά κριτήρια. Το ίδιο ισχύει για πάρα πολλές κατασκευές περισσότερο ή λιγότερο μοδάτες.
Ακριβώς αυτό που λέω πιο πάνω δηλαδή...
Το 2003 κρίνουμε το 2cv που βγήκε το 1948 όχι με τα κριτήρια του 48 αλλά με του 2003...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Όλα τα αυτοκίνητα του πρώην ανατολικού μπλοκ, LADA, DACIA, SKODA, POLONEZ κ.λ.π. Τι ωραία φωτιά που θα έκαναν.
Ξέχασες τά Wartburg μωρέ Μανωλιό!!!
Διχρονίλααααα!!!και να βρωμάγαμε λάδια μετά? άσε καλυτερα, ας μην τα κάψουμε αυτά
Σπύρος
-
Φίλε Sirgus κατά βάση δεν διαφωνούμε. Δεν αναφέρομαι στην εποχή που σχεδιάστηκαν ή πρώτο κυκλοφόρησαν, αλλά για όλα αυτά τα χρόνια που παρέμειναν στην παραγωγή είτε γιατί ήταν φτηνά είτε γιατί έγιναν μόδα. Εγώ αγόρασα το 1989 ένα Scoda Favorit 120 καθαρά λόγω κόστους. Την εποχή που βγήκε στην κυκλοφορία ίσως δεν υπολειπόταν του ανταγωνισμού αλλά εν έτη 1989 ήταν ένα εν ολίγοις απαρχαιωμένο κατασκεύασμα. Δεν το εξετάζω λοιπόν που λες με κριτήρια της δεκαετίας του 60? που κατασκευάστηκε αλλά της δεκαετίας του 80 - 90 που το αγόρασα. Αυτοκίνητα που αγοράζονται σαν λύσεις ανάγκης μπορεί με τον καιρό να αποκτούν συναισθηματική αξία για τον κάτοχο του (και εγώ στεναχωρήθηκα όταν έδωσα τον κούνελο είχα πολλά περάσει μαζί του), αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ξαφνικά δικαιούνται θέση σε μουσείο τεχνολογικών επιτευγμάτων.
-
θα συμφωνησω με τον sirgus και θα ηθελα να πω οτι η απαξιωτικη αναφορα απο φιλους σχετικα με διαφορους τυπους αυτοκινητων που εγιναν δεν ειναι οτι καλυτερο και κυριως για τα εκατομμυρια των ανθρωπων που ολα αυτα τα χρονια και για τους δικους τους λογους τα προτιμησαν ή τα προτιμουν ακομα και ισως καποιοι σαν μελη σε αυτο το φορουμ αισθανονται και λιγο ασχημα ερχομενοι σε δυσκολη θεση διαβαζοντας τις αναφορες αυτες.
το θεμα αυτο απο την αρχη δεν μπορω να πω οτι μου αρεσε ιδιαιτερα γιατι δειχνει μια υπεροπτικη απο πολλους προσεγγιση με τελειως υποκειμενικα αλλα και μαλλον λανθασμενα κριτηρια!!!!
νομιζω καλυτερα το θεμα αυτο απο την αρχη που ξεκινησε θα επρεπε να ασχοληθει με αυτοκινητα που οι ιδιοκτητες τους τα ''ανεδειξαν'' ετσι ωστε πιο αντικειμενικα να μπορουν να θεωρηθουν ως καταλληλα για την πυρα...........
πχ.bmw σειρα 3 της δεκαετιας του ογδοντα και ''κλουβα'' VW που ο ιδιοκτητης τους τα ειχε εφοδιασει με χιλιαδες χιλιαδων αυτοκολλητων και λοιπων αξεσουαρ και ειχαν γινει το περιγελο του κοσμου οπου και αν εμφανιζοταν ενω και η τηλεοραση τα ειχε δειξει σε εκπομπες αυτοκινητου....ή εκεινο το μινι με την μουρη της ρολς.............ή το εντερπραιζ σε τεσσερις ροδες κλπ κλπ
και οχι με τον κοπο ολων αυτων που αυτο μπορουσαν και αυτο πηραν και τωρα εκ του ασφαλους μερικες δεκαετιες αργοτερα ερχονται καποιοι να τους πουν ...........''το αμαξι που τοτε πηρατε εμεις σημερα σας λεμε οτι ειναι καλο μονο για την φωτια.......''
λιγος σεβασμος νομιζω δεν βλαπτει!!!!!!!!!!
-
...και για να επανέλθω, εγώ θα έκαιγα με άπειρη ευχαρίστηση (μιλάω μόνο για αυτοκίνητα που η ηλικία μου (25) μου επέτρεψε να 'προλάβω'):
-πάσης φύσεως, χρώματος και λοιπών χαρακτηριστικών SMART.
-austin allegro
-VW golf III, IV, V, VI, VII και VIII
-AUDI A4 1,6
-νέο VW Polo (μα σεν είναι κακάσχημο?)
-BMW 316
-fiat Marea, Palio, Τempra (με ντροπιάζουν ως φίλο του gruppo αυτά τα εκτρώματα...)
-Opel Corsa 1,0 πεντάθυρο προηγούμενης γενιάς (που να το δείτε χαμηλωμένο και με μπουρί...)
-Skoda octavia 1,4 χαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
-Citroen BX, GSA, VISA, LN
αν θυμηθώ άλλα θα επανέλθω.
επίσης, στα 25 μου χρόνια γνώρισα και λάτρεψα τα:
fiat 124,127,128,coupe,multipla , alfa 33,75,155,156 , daihatsu feroza, yaris 1,0 , peugeot rallye 1,3 , lancia beta,fulvia,Y,delta , Golf II , Austin Mini , Τoyota Celica 2ης γενιάς κλπ...
Σπύρος
-
Ετοιμαζόμουνα να γράψω αλλά με πρόλαβε ο alexastrag με όσα είπε....
Φυσικά σέβομαι όσα λέμε αλλά για τον διάλογο και την κουβέντα και μόνο πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τον Krusenstern με την λίστα που μας έδωσε να κάψουμε εκτός αν τα εξετάζει ΜΟΝΟ το θέμα της εμφάνισης. Τότε οκ
Και το εννοώ γιατί εγώ δεν μπορώ να κρίνω ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο πριν το οδηγήσω.
-
Aυτο ακριβως sirgus!Ο καθενας εχει την αποψη του οσον αφορα τα αυτοκινητα.Γιατι αν ολοι συμφωνουσαμε τοτε πιστεψε με θα υπηρχε μια μαρκα και ενα μοντελο αυτοκινητου!
Ολα ειναι υποκειμενικα!
Το οτι ενα αυτοκινητο εκανε πωλησεις επειδη ηταν προσιτο δεν σημαινει οτι πρεπει να μπει στο χρονοντουλαπο της ιστοριας μονο απο αυτο!
Παραδειγμα το ΜΙΝΙ εκανε φοβερες πωλησεις λογω της τιμης του αλλα οχι μονο γι αυτο.(μικρο σχημα-ευρυχωρια,απιστευτη συμπεριφορα,καλα μοτορακια,ομορφο κ πρωτοτυπο σχημα)
Στον αντιποδα τα Lada,Polski κτλ για μενα δεν προσεφεραν τιποτα στην αυτοκινηση.Οχηματα για την πυρα.Οχηματα που πρεπει να ξεχασουμε γιατι μονο λυσεις αναγκης ηταν ακομα και στην εποχη τους!
Ολα αυτα ειναι αποψη μου που δεν επιβαλλω σε κανεναν απλα την εκφερω..Σεβομαι τις δικες σας σκεψεις και τις διαβαζω με προσοχη!Αλλα...δυστυχως δεν μπορω να συμφωνησω.. -
Έχεις δίκιο αλλά...
-Το αντίθετο του βάζω ένα αυτοκίνητο στην πυρά δεν είναι μένει χρονοντούλαπο της ιστορίας που λέτε.
Θα μπορούσε να είναι και απλά ένα αυτοκίνητο που ήταν απλά καλό.
Αν έχουμε μόνο άσπρο ή μαύρο και πυρά ή χρονοντούλαπο τότε βλέπω σε αυτό το ντουλαπάκι 10 αυτοκίνητα maximum και στην πυρά μια ουρά από αυτοκίνητα να περιμένει...-Μήπως στην αρχή του topic θα έπρεπε να ορίσουμε την έννοια που χρησιμοποίησες : «Προσφέρει στην αυτοκίνηση??»
-Μήπως η έκφραση που έγραψες : «ήταν αυτοκίνητα ανάγκης» είναι πολύ σημαντικό για ένα αυτοκίνητο ώστε να μην πάει στην πυρά?
Ποιος αγόρασε mini,2cv, fiat 500 ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ??? (γιατί τώρα το βρήκαν όλοι με τα παλιά και έχουν από ένα σαν να είναι αξεσουάρ) Ο πλούσιος ?? δεν νομίζω...τα αγόραζαν οι πιο φτωχοί τις ηλικίας των 20-30 όπως είναι γνωστό... -
Παιδιά το θέμα είναι καλοκαιρινό...
Στο αρχικό post έγραψα ότι το χιούμορ είναι απαραίτητο...
Αφού αποδεδειγμένα το διαθέτετε, γιατί δεν το χρησιμοποιείτε;
Πάντως φτηνά, τίμια αυτοκίνητα αυτοκίνητα που έδωσαν το δικαίωμα αυτοκίνησης σε πολύ κόσμο, σίγουρα δεν αξίζουν την πυρά.
Jacob
-
Κουβέντα κάνουμε!
Δεν πλακωθήκαμε!!Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Πάντως φτηνά, τίμια αυτοκίνητα αυτοκίνητα που έδωσαν το δικαίωμα αυτοκίνησης σε πολύ κόσμο, σίγουρα δεν αξίζουν την πυρά.
Jacob -
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
θα συμφωνησω με τον sirgus και θα ηθελα να πω οτι η απαξιωτικη αναφορα απο φιλους σχετικα με διαφορους τυπους αυτοκινητων που εγιναν δεν ειναι οτι καλυτερο και κυριως για τα εκατομμυρια των ανθρωπων που ολα αυτα τα χρονια και για τους δικους τους λογους τα προτιμησαν ή τα προτιμουν ακομα και ισως καποιοι σαν μελη σε αυτο το φορουμ αισθανονται και λιγο ασχημα ερχομενοι σε δυσκολη θεση διαβαζοντας τις αναφορες αυτες.το θεμα αυτο απο την αρχη δεν μπορω να πω οτι μου αρεσε ιδιαιτερα γιατι δειχνει μια υπεροπτικη απο πολλους προσεγγιση με τελειως υποκειμενικα αλλα και μαλλον λανθασμενα κριτηρια!!!!
νομιζω καλυτερα το θεμα αυτο απο την αρχη που ξεκινησε θα επρεπε να ασχοληθει με αυτοκινητα που οι ιδιοκτητες τους τα ''ανεδειξαν'' ετσι ωστε πιο αντικειμενικα να μπορουν να θεωρηθουν ως καταλληλα για την πυρα...........
πχ.bmw σειρα 3 της δεκαετιας του ογδοντα και ''κλουβα'' VW που ο ιδιοκτητης τους τα ειχε εφοδιασει με χιλιαδες χιλιαδων αυτοκολλητων και λοιπων αξεσουαρ και ειχαν γινει το περιγελο του κοσμου οπου και αν εμφανιζοταν ενω και η τηλεοραση τα ειχε δειξει σε εκπομπες αυτοκινητου....ή εκεινο το μινι με την μουρη της ρολς.............ή το εντερπραιζ σε τεσσερις ροδες κλπ κλπ
και οχι με τον κοπο ολων αυτων που αυτο μπορουσαν και αυτο πηραν και τωρα εκ του ασφαλους μερικες δεκαετιες αργοτερα ερχονται καποιοι να τους πουν ...........''το αμαξι που τοτε πηρατε εμεις σημερα σας λεμε οτι ειναι καλο μονο για την φωτια.......''
λιγος σεβασμος νομιζω δεν βλαπτει!!!!!!!!!!
Alex,νομίζω οτι το πήγες ενα βήμα παραπάνω απο οτι έπρεπε!
Και δεν συμφωνώ με αυτά που περιγράφεις.Δεν κρίνουμε τον κόπο κάποιου που αυτό μπορούσε αυτό αγόρασε αλλά το αυτοκίνητο τό ίδιο!
Το Morris Marina ήταν ενα απαράδεκτο αυτοκίνητο!
Αν κάποιος μόνο αυτό μπορούσε και αυτό πήρε τι πάει να πει?Οτι τον κατηγορούμε?Οχι βέβαια!
Θα ξέρει μάλλον και ο ίδιος οτι πρόκειται για βάρκα χωρίς κουπιά!
Αν δεν το ξέρει...τόσο το χειρότερο!Πάντως δεν είναι δυνατόν να εκφράζουμε απόψεις και να σκεφτόμαστε οτι κάποιος μπορεί να στενοχωρηθεί!Δεν θα μιλάγαμε ποτέ τότε...ειδικά για τέτοια θέματα!
Αστοχη πιστεύω η παρατήρησή σου!! (Δεν κριτικάρω,την γνώμη μου λέω!) -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν κρίνουμε τον κόπο κάποιου που αυτό μπορούσε αυτό αγόρασε αλλά το αυτοκίνητο τό ίδιο!
Ναι αλλά αυτός ο κάποιος δεν ήταν ένας αλλά πολλοί κάποιοι?
Η μία ολόκληρη Ρωσία?
Δεν λέει κάτι αυτό?Το αυτοκίνητο δεν είναι 100 σίδερα...όπως θα συμφωνείς σίγουρα
-
Εγω παντως θα προτιμουσα το αμαξακι της υπογραφης σου!!!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εγω παντως θα προτιμουσα το αμαξακι της υπογραφης σου!!! -
ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ:Το AUSTIN MONTEGO 1.3 που είχαμε τέλη της δεκαετίας του 80. Υπήρχε η αίσθηση ότι το αυτοκίνητο ήταν ένα κινούμενο λάστιχο. Κιβώτιο ταχυτήτων, πεντάλ,όργανα,τιμόνι,συμπεριφορά...όλα ήταν σαν να περιβάλλονταν από ένα παχύ λάστιχο, από μια χλαπάτσα!
Το VW POLO 1.4 ('01-24000χλμ) επειδή έχουμε (και πιθανόν και άλλοι πολλοί κάτοχοι) αλλάξει τα παράθυρά του,τον εγκέφαλο,κάνει περίεργους θορύβους από τη μηχανή (αν και στην αντιπροσωπεία τους θεωρούν φυσιολογικούς),ο δείκτης θερμοκρασίας ανεβοκατεβαίνει χωρίς λόγο και τα 'μπράτσα' της πόρτας έχουν ξεφλουδιστεί (όπως η πλάτη ηλιοκαμμένου) θυμίζοντάς μου 'σκασμένο' ταμπλώ από Austin Morris (KAI AYTO στην ΠΥΡΑ). -
Diabazontas (ena meros) autou tou thread basika to symperasma einai oti (sxedon) ola ta autokiita pou kykloforisan kai kykloforane twra prepei na pane stin pyra.
Basika ta meli tou forum synolika den briskoun (sxedon) kanena autokinito a3iologo. Malista.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Diabazontas (ena meros) autou tou thread basika to symperasma einai oti (sxedon) ola ta autokiita pou kykloforisan kai kykloforane twra prepei na pane stin pyra.Basika ta meli tou forum synolika den briskoun (sxedon) kanena autokinito a3iologo. Malista.
γιατί το λές αυτό? εγώ είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα που κανείς μας εδώ μέσα δεν θα έστελνε στην πυρά. Αν θες και παραδείγματα εδώ είμαστε...
Σπύρος
Αυτοκίνητα στην πυρά...