-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Το παν είναι η παιδεία και τα πρότυπα που προβάλλονται.
Δείτε τι δείχνουν στην TV. Συνέχεια μιλάνε για 'επιτυχημένους' αθλητές, τραγουδιστές, ηθοποιούς, μοντέλες κτλ.
Πότε είδαμε τελευταία φορά έναν επιτυχημένο (πραγματικά και όχι κρατικοδίαιτο) επιχειρηματία ή έναν επιστήμονα ?Σιγά μην πάει στους αυτιάδες ένας τέτοιος επιστήμονας , είναι καθαρά θέμα αξιοπρέπειας , τι να κάνει εκεί , να γίνει ρόμπα ?
Το οτι πολλοι λενε δεν βρισκω δουλεια εννοοντας δεν βρισκω δουλεια σαν δημοσιος υπαλληλος λεει πολλα... για τα οραματα που εχει καποιος για το μελλον του....
Και όχι βέβαια όποια - όποια θέση , τουλάχιστον προιστάμενος . Μην ανακατευόμαστε με την πλέμπα τώρα ...
-
Η γυναικα μου ειχε την τυχη να χρησιμοποιησει τα γρηγορα στην Ιαπωνια το Πασχα που μας περασε.. (τακτικη εκπαιδευτικη εκδρομη στο ΚΟΒΕ με το ΕΜΠ καθηγητης Γκαζετας..) Τα σχολια της ηταν καταπληκτικα... Εκανα λαθος να μην παω και εγω μαζυ... με δικα μου εξοδα εννοειται... του χρονου ισως..... Για το θεμα της παιδειας... επρεπε να εισαστε μπροστα σε καυγα της κορη μου με την μητερα της οταν η τελευταια της ειπε να κανει χαρτια στο ΑΣΕΠ για καποιες θεσεις σε κατι δημους.... της Αττικης... (αστεια το προτεινε μονο και μονο για να δει ποσα μορια θα επιανε τελικα).. Εχει βρει και δουλευει σε κατι που της αρεσει, και το περιβαλον δεν ειναι σκαλβοπαζαρο... με νομιμα ολα οσον αφορα ασφαλισεις κ.λ.π. Αυτο ειναι το ποιο σημαντικο για μενα....
-
delete
-
Δεν νομίζω να συγκρίνεται μπροστά στην εμπειρία του ΑΣΕΠ
-
Σουρρεαλισμός...
-
delete
-
Αυτό είναι έρωτας με τα Shinkansen.
Το 2011 με το καλό θα μπω σε όσο περισσότερα γίνεται. -
Η αλήθεια είναι οτι αυτά τα τραίνα (Shinkansen, TGV κλπ) είναι πιο εντυπωσιακά να τα βλέπεις να κάνουν διέλευση από έξω παρά όντας επιβάτης τους. Ελάχιστα πραγματα καταλαβαίνεις γιατί πολύ απλά δεν έχεις μέτρο σύγκρισης.
Πάντως είμαι πολύ χαρούμενος που πλέον είμαι κάτοχος συνδρομής για την γραμμή Paris-Est - Strasbourg για τους επόμενους 3 μήνες. Αύριο το απόγευμα θα ξαναπιάσω τα 320 -
delete
-
delete
-
Πριν 3 χρόνια που είχα επισκευθεί την Ιαπωνία για μια εβδομάδα (ομιλία σε συνέδριο) μου είχαν αναφέρει ότι εάν ένα τρένο καθυστερήσει περισσότερο από κάποιο μικρό διάστημα (πχ 1-2 min) ΔΕΝ πληρώνεις εισιτήριο και σου δίδουν βεβαίωση για την δουλειά σου που λέγει πως είναι υπεύθυνα τα τρένα για την αργοπορία. Δεν είχα την ευκαιρια να το ελέγξω, τα τρένα ήταν πάντα ακριβή (η ακρίβειά τους ήταν +/- 30 sec)!
Έχω γράψει αλλού 1-2 φορές εκτεταμένα για σύγκριση ελλάδας-εξωτερικού και δεν έχει νόημα να ξαναγράψω τα ίδια με άλλα λόγια. Αυτό που με απογοητεύει στην χώρα είναι πως οι συν-νεο-έλληνες όχι μόνο δεν έχουν καμιά διάθεση για βελτίωση αλλά προσπαθούν να δώσουν ιδεολογικό-φιλοσοφικό-πολιτικό-ψυχολογικό-πολιτισμικό και δεν συμμαζεύεται 'περιτίλυγμα' στον ωχαδερφισμό, την αδιαφορία και την τεμπελιά...Πράγμα που σημαίνει ότι εάν αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα εγώ μάλλον δεν θα ζήσω να το δω διότι θα αφορά την μεθεπόμενη γενιά...Δεν θα ήθελα να ήμουν Παπακωνσταντίνου, τα άκουσε για τα καλά από τους ευρωπαίους χθες και σήμερα...Ίσως ένας μόνιμος επίτροπος θα ήταν μια λύση αφού δεν είμαστε ικανοί να δώσουμε τουλάχιστον ακριβή στατιστικά νούμερα (κάποιοι ίσως θυμούνται τις ειρωνίες για το 'θεώρημα Κοντοπυράκη' της ΕΣΥ πέρυσι ή πρόπερσι)...ΙΠΖ
-
Ελαβα ενα βιντεακι που δειχνει ενα τραινο της alstom να πιανει σε δοκιμη τα 574 χλμ/ωρα.. ειναι πολυ εντυπωσιακο...εχει σκηνες απο τους τροχους, απο εξω με ελικοπτερο κ.λ.π. αλλα θα προσπαθησω να το ανεβασω ωστε να το δουν και οι φιλοι εδω μεσα... εκτος αν καποιος ξερει να το βρει πιο ευκολα....
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ελαβα ενα βιντεακι που δειχνει ενα τραινο της alstom να πιανει σε δοκιμη τα 574 χλμ/ωρα.. ειναι πολυ εντυπωσιακο...εχει σκηνες απο τους τροχους, απο εξω με ελικοπτερο κ.λ.π. αλλα θα προσπαθησω να το ανεβασω ωστε να το δουν και οι φιλοι εδω μεσα... εκτος αν καποιος ξερει να το βρει πιο ευκολα.... -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ελαβα ενα βιντεακι που δειχνει ενα τραινο της alstom να πιανει σε δοκιμη τα 574 χλμ/ωρα.. ειναι πολυ εντυπωσιακο...εχει σκηνες απο τους τροχους, απο εξω με ελικοπτερο κ.λ.π. αλλα θα προσπαθησω να το ανεβασω ωστε να το δουν και οι φιλοι εδω μεσα... εκτος αν καποιος ξερει να το βρει πιο ευκολα....
Ναι ευχαριστω!!!!!!
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Αυτό είναι έρωτας με τα Shinkansen.
Το 2011 με το καλό θα μπω σε όσο περισσότερα γίνεται.Κι όμως οι Γάλλοι του TGV είναι ποιό μπροστά απ τα τζαπόνια
Ετσι είναι και τα δικά μας,δεν τα πετάμε στο ποτάμι μαζί με τους συνδικαλιστές μέσα λέω γω?
-
νομιζω οτι τα Τζαπωνια ειναι ενα ''κλικ'' πιο πανω απο τους Γαλλους
ουτε σε 50 χρονια δεν θα ειμαστε ετοιμοι για τετοια τρενα και τετοιες υποδομες !
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
νομιζω οτι τα Τζαπωνια ειναι ενα ''κλικ'' πιο πανω απο τους ΓαλλουςΜιλάμε για ελάχιστες διαφορές αλλά οι Γάλλοι είναι όντως ποιό μπροστά.
Σε ένα ντοκιμαντερ που έβλεπα πέρσυ για το Σινκανσεν ο υπεύθυνος εξέλιξης παραδέχτηκε οτι σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα των σιδηροδρόμων οι Γάλλοι είναι πολύ μπροστά.
Αυτό απ την άλλη όχι μόνο δεν τους μειώνει αλλά τους τιμά τα μέγιστα και είναι ένας απ τους βασικότερους λόγους που πάνε μπροστά σε σχέση με τη δική μας ξερολιά.
Γενικά πάντως οι Ευρωπαίοι έχουν τη μαγκιά να κατασκευάζουν μηχανές με ψυχή,εν αντιθέση με τους Ιάπωνες οι οποίοι είναι ποιό τεχνοκράτες (ίσως συγκρίνονται καλύτερα με τους αμερικανούς) οι οποίοι πρώτα βλέπουν και μετά πράτουν.ουτε σε 50 χρονια δεν θα ειμαστε ετοιμοι για τετοια τρενα και τετοιες υποδομες !
Τους ΟΣΕτζήδες πρέπει να τους βάλει κάποιος να δουν αυτό το βιντεο (ειδικά τα λαμόγια που πληρώνονται με παχυλούς μισθούς) και ταυτόχρονα να τους δέρνεις με μαστίγιο.
Στο δε ΚΤΕΛ,όλα τα λεοφωρεία φόρτωμα σε ένα τραίνο και στο Πακιστάν.Κι ας έρθουν οι Γάλλοι εδώ να μας κάνουν δύκτιο κι ας τα κονομάνε για 200 χρόνια....
-
Τo TGV του video είναι ένα υβρίδιο TGV/AGV το οποίο θα είναι ακόμα γρηγορότερο. Η τυπική ταχύτητα ταξιδίου είναι 320km/h για μονή ή διπλή αμαξοστοιχία. Η Alstom αυτή την στιγμή απλά δεν παίζεται στο θέμα τραίνα και γενικότερα μέσα σταθερής τροχιάς και οι Γάλλοι γενικά δείχνουν τον δρόμο σε Ευρώπη και υπόλοιπο κόσμο στα μέσα σταθερής τροχιάς. Μεγάλο μέρος των καινοτομιών οφείλονται στα κέντρα R&D των SNCF με το TGV ( γαλλικός ΟΣΕ ) και RATP (OΑΣΑ του Παρισιού) με τα Μετρό πάνω σε λάστιχα (βασισμένα σε πατέντα της Michelin και τις περίφημες αμαξοστοιχίες Micheline του 1930) για λιγότερο θόρυβο, μεγαλύτερες ταχύτητες και καλύτερη άνεση, τα συστήματα αυτόματης σηματοδότησης, αυτοματοποιημένο Μετρό στην γραμμή 14. Oι Γάλλοι θέτουν τις προδιαγραφές και αποφασίζουν με βάση το τι χρειάζονται που θα ξοδέψουν τα λεφτά τους.
Το θετικό είναι οτι στην SNCF αποφάσισαν και πάλι να ρίξουν χρήμα στο παραμελημένο δίκτυο τοπικών τραίνων, νέα τραίνα υπερυψηλών ταχυτήτων by Alstom φυσικά.
http://www.lefigaro.fr/societes/2009/10/28/04015-20091028ARTFIG00048-la-sncf-promet-le-contrat-du-siecle-a-alstom-.php -
@G60 Thanks for the info !
παντως ειναι φοβερη η τεχνολογια των Maglev . Oi Γαλλοι σε τι ακριβως ειναι πιο μπροστα?Alstom ειναι οι πιο παλιοι συρμοι του μετρο,οι καινουργιοι ειναι Rotem (Hyundai).
θυμαμαι οταν ειχα διαβασει για αυτην την εταιρια(alstom) ειχα ενθουσιαστει με την τεχνογνωσια που διαθετουν , πραγματικα φοβερη
TGV-VELARO-SHINKANSEN