-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
(Ελπίζω να μή διαφωνούμε τουλάχιστον οτι οι λεξάριθμοι είναι όντως γραφικοί!)Στο ότι οι λεξάριθμοι είναι γελοίοι και αρμόζουν μόνον σε δεισιδαίμονες ανθρώπους δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.
Α, και... Σε όσους δεν αρέσει αυτό το θέμα, ας μην το διαβάζουν, πάρα πολύ απλά. Ας κρατήσουν την ειρωνεία τους για τον εαυτό τους κι ας ασχοληθούν με κάτι που να τους αρέσει περισσότερο. Εκτός αν το να ειρωνεύονται τους άλλους τους ευχαριστεί πολύ και τους δίνει την εντύπωση πως, έστω και για λίγο, κερδίζουν την προσοχή των άλλων.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Α, και... Σε όσους δεν αρέσει αυτό το θέμα, ας μην το διαβάζουν, πάρα πολύ απλά. Ας κρατήσουν την ειρωνεία τους για τον εαυτό τους κι ας ασχοληθούν με κάτι που να τους αρέσει περισσότερο. Εκτός αν το να ειρωνεύονται τους άλλους τους ευχαριστεί πολύ και τους δίνει την εντύπωση πως, έστω και για λίγο, κερδίζουν την προσοχή των άλλων.
Θα αντέτεινα πως μάλλον την έντονη ψυχολογική ανάγκη να προσελκύσουν την προσοχή των άλλων στη μίζερη ύπαρξη τους, την επιδεικνύουν όσοι ανοίγουν τέτοια θέματα εξ αρχής...
-
Αυτό πες το στον Καββαθά. Έχει επαινέσει το θέμα αυτό, το περιεχόμενό του και το επίπεδο των συζητήσεων που γίνονται σ'αυτό.
-
... Εκτός αν το να ειρωνεύονται τους άλλους τους ευχαριστεί πολύ και τους δίνει την εντύπωση πως, έστω και για λίγο, κερδίζουν την προσοχή των άλλων.πραγματικά συγνώμη
συνεχώς προσπαθώ να σε μειώσω και έχω χάσει τον έλεγχο
σαν να μου βγαίνει φυσικά και αυτόματα
μάλλον είναι αυτό που λένε...θα πω τα εξής:
- Τα ψηλά δέντρα τραβάνε τους κεραυνούς
- Οι νάνοι πάντα έχουν άχτι στους γίγαντες
- Δε σου φταίει κάποιος αν είναι καλύτερος από σένα. Αντί να μυξοκλαίγεσαι, κοίτα τα χάλια σου.
υπόσχομαι να προσπαθήσω περισσότερο να το σταματήσω
-
Αυτό πες το στον Καββαθά. Έχει επαινέσει το θέμα αυτό, το περιεχόμενό του και το επίπεδο των συζητήσεων που γίνονται σ'αυτό.Skullone, τώρα γίνεσαι **και **γραφικός! Γραφικός προβοκατορίσκος!
Πιστεύεις ότι επισείοντας την 'απειλή': 'όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου δεν συμφωνεί με τον pilot' μπορεί να προκαλέσει ρίγη τρόμου στο 'ακροατήριό σου', έτσι;
Συνέχισε, καλά τα πας!
-
Το πλέον χαρακτηριστικό ανθρώπων που δεν διαθέτουν το 'γνώθι σαυτόν' είναι η αντίληψη τους ότι είναι γνώστες και βρίσκονται στον σωστό δρομο αν -νομίζουν- ότι λένε τα ίδια με κάποιον γνωστό άνθρωπο!!
Να σημειώσω οτι ο ΚΚ έχει στην πλάτη του 50 χρόνια ιστορίας και αυτά που λέει είναι μια στάση ζωής...της δικής του ζωής!
Το να αναμασάει κάποιος θέματα (και να τα πηγαίνει και ενα βήμα παραπέρα) δεν σημαίνει οτι διακρίνεται απο τα ίδια χαρακτηριστικά!!Οσο για το αν ο ΚΚ εχει εκφρασθεί για αυτό το θέμα...σημειώνω ότι έχει αναφερθεί στο σύνολο του Φόρουμ!!!....οχι σε ένα θέμα και όχι ειδικά σε αυτό!!
-
δεν προλαβε να χαλασει ο υπολογιστής μου και πρεπει να απαντήσω σε 4 σελίδες με εξηγήσεις... παραλείπω τα quotes..
Οχι γιώργο δεν θα επαναλάβω την θεώρηση που έχω επεξεργαστεί επί μακρόν αλλά ειλικρινά δεν βρίσκω συνομιλητή να ενδιαφέρεται στην επί τούτου συζήτηση και όχι στις (ασήμαντες αν θες την αποψή μου) προεκτάσεις της.
Πρωτίστως να σημειώσω ότι το post που αναφέρει τις αρχές της μιγαδικής θεωρίας είναι επεξηγηματικό του πρώτου μου.
ΑΧΡΗΣΤΟΣ κλπ ειναι αυτός ο οποίος δεν ασχολείται με τα κοινα... Αποτελεί τον βασικό ορισμό που έδειναν στον αχρείο= αχρηστο οι Αθηναίοι'όποιον εκφέρει γνώμη (στην εκκλησία του δήμου) σε τεχνικό θέμα το οποίο δεν κατέχει θα προπυλακιστεί, θα χλευαστεί και θα εκδιωχθεί από τον χώρο της συζήτησης. Θα τον αποκαλέσουν ΤΡΕΛΟ (=παραφρονα). Όποιον όμως απέχει από τα κοινά ΑΧΡΕΙΟ (=αχρηστο) θα αποκαλέσουν'.
το οποίο αν θυμάμαι καλά είναι λόγια που βάζει ο Πλάτων στο στόμα του Σωκράτη στο συμπόσιο (ας με διορθώσει καποιος)
Προφανώς δεν αναφέρομαι σε όλους τους χριστιαννούς αλλά στους εφησυχασμένους.
Όσο για την εν δυνάμει καλοσύνη τους κλπ κλπ κλπ... και το σκυλί μου καλό είναι αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι περισσότερο από ζωο! Αλίμονο και οι απαιτήσεις μας από τον Άνθρωπο (όχι τον Ιησού στον οποίο δεν αναφέρομαι με κεφαλαίο) είναι τοσο λίγες όσο ενός ομιλόντος εργαλείου! Και μπαϊ δε γουαιη, συντροφος μου δεν μπορεί να γίνει μια αφυής γυναίκα όπως και οι φίλοι μου δεν είναι ποτέ αφυείς άνθρωποι. (γιώργο μην με αμφισβυτήσεις στο τελευταίο. Η κριση σου θα ειναι υποκειμενική και αδιάφορη)
Θα επαναλάβω ότι σε μία συζήτηση και όχι επιστημονικό σύγγραμμα οι εξισώσεις προβάλλονται ως επεξήγηση και όχι ως τεκμήρια. Η ιδέα του φανταστικού- μιγαδικού χρόνου δεν είναι δική μου. Την εξέφρασε σε επιστημονικό συνέδριο ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ο Stephen Hawking.
Το επιχείρημα μου είναι ότι ο ορίζοντας γεγονότων που ζούμε όπως και τα παράλληλα σύμπαντα είναι ΑΠΕΙΡΕΣ συναρτήσεις ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ. Τα υπολοιπα είναι ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ και ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ. Η εντροπία καθορίζει την αδυναμία επιστροφής σε προηγούμενο 'χρόνο' του σύμπαντος. Είναι μέσο ορισμού της φοράς του οριζοντα γεγονοτων... αλλα τι καθομαι και τα λεω...
Η ματαιότητα του χριστιανισμού ( και του μέσου άνθρωπου εν γένει) να θεωρεί ότι είναι το αποκοτύφωμα[/size] της δημιουργίας και ότι ο 'Θεός'' τον έπλασε καθ εικόνα και καθ' ομοίωσιν[/size] ( για την εκ πηλού δημιουργία δεν θα ασχοληθώ ούτε καν να χλευάσω) είναι μέγιστες Δεν ασχολούμαι καν με την θρησκευτικότητα των άλλων ούτε με το 'δικαίωμά' τους στην σκοταδιστική μέγγενη[/size] μιας (οποιασδήποτε και οποτεδήποτε παρουσιασθήσας) θρησκείας. Αυτό που με λυπεί και μου προκαλλεί οίκτο είναι η εντύπωση μερικών ότι μπορεί να είναι επιστήμονες άνθρωποι χωρίς να έχουν αμφισβυτήσει και απορρίψει, όχι την ύπαρξη του θεου- μια επίπονη και μακρά διαδικασία για τον μέσο θρησκευόμενο- αλλά τον θρησκευτικό σκοταδισμό (εχω τραγικά επί τούτου παραδείγματα).
Η αξία του ανθρώπινου εγκεφάλου και οι κρυφές δυνατότητες αυτού είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα αναζήτηση από την πίστη στο Δρακουμέλ (λέγε με θεότητα).Για να κλείσω: αν δεν απάντησα κάτι (βλ. συνεχώμενα στρεβλωτικά quotes και σε όσα με κάλυψε ο skull) ας μου το πείτε και θα χαρω να απαντήσω!
οσο για την παράθεση του επιχειρήματος της μη ύπαρξης θεού το προτίμησα απο το να αποκαλέσω όσους πιστεύουν σε οτιδήποτε τέτοιο σκοταδιστές, ακέφαλους και άλλα όμορφα κοσμητικά επίθετα. Ελπίζω μακαρίως ακόμα στον διάλογο και την αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Αντ αυτού παρατήρησα επιφανειακές κριτικές και δικαιολογίες και υπεκφυγες περι δικαιωμάτων, δημοκρατίας κλπ. -
Η χειρότερη δημοκρατία είναι καλύτερη από την καλύτερη ολιγαρχία, πόσο μάλλον από τα υπόλοιπα.
Όποιου δεν σκέφτεται του πρέπει βούρδουλας, όχι για να δουλέψει, μα για να σκεφτεί και να λευτερωθεί!!!
Άκου ναζι και κολοκυθια τούμπανο. Η δημοκρατία προπυλακίζει τους μαλάκες. Είναι ευθύνη της και δείχνει την αξία της. Η πολιτική σκέψη και δράση ( όχι κομματικοποίηση) είναι υποχρέωση κάθε πολίτη. Η άφεση στην κρίση των άλλων είναι φασισμός. Φασισμός δεν είναι η επιβολή των ισχυρών. είναι η αποδοχή του όχλου. Σ' αυτόν ποτέ δεν θα ανήκω. θα γράφω και θα σκέφτομαι έξω από αυτόν γι' αυτόν και θα τραβώ έναν έναν τους οχλούντες στο φως της σκέψης. -
Αναφέρθηκαν κουβέντες μου σε πολλά σημεία. Παρ' όλα αυτά δεν πρόκειται να απαντήσω καθότι ενω εγώ μίλησα με τον καλύτερο τρόπο και με πολύ καλές διαθέσεις προφανώς δεν κατέστη δυνατό να αφομοιωθούν πλήρως τα λόγια και οι σκέψεις μου.
Πέρα από αυτά δεν έχω καμία διάθεση να απαντώ σε post τα οποία έχουν περιεχόμενο που δεν συμβαδίζει με τη δικιά μου άποψη περι ευγενειας. Ξεκαθαρίζω λοιπόν πως δεν προσβάλλομαι, απλώς δεν πρόκειται να συνεχίσω την ενεργή συμμετοχή μου στο topic (εκτός απροόπτου).
Αυτά απλά για να μην υπάρχει απορία και εικασίες περι έλλειψης απάντησης. (Ναι ξέρω στενοχωρηθήκατε όλοι ) -
Έχω παρατηρήσει όμως ότι με την καλύτερη διάθεση αποδίδονται ελαφρά τηι καρδίαι και ατεκμηρίωτα χαρακτηρισμοί τύπου 'φασίστας', 'ναζιστής' κλπ. Και με την καλύτερη διάθεση επίσης μπαίνει κανείς σε ένα θέμα που του είναι τελείως αδιάφορο (όπως δηλώνει) με μόνο σκοπό να προβεί σε ad hominem επιθέσεις.
-
Έχω παρατηρήσει όμως ότι με την καλύτερη διάθεση αποδίδονται ελαφρά τηι καρδίαι και ατεκμηρίωτα χαρακτηρισμοί τύπου 'φασίστας', 'ναζιστής' κλπ. Και με την καλύτερη διάθεση επίσης μπαίνει κανείς σε ένα θέμα που του είναι τελείως αδιάφορο (όπως δηλώνει) με μόνο σκοπό να προβεί σε ad hominem επιθέσεις.Απλά να σε ευχαριστήσω που έδωσες το ερέθισμα να μάθω την έκφραση ad hominem που δεν είχα ξανασυναντήσει.
Κρίμα που δεν έγινε κατανοητό το πνεύμα των post μου. -
Ο χρήστης dourou έγραψε:
... αν δεν απάντησα κάτι (βλ. συνεχώμενα στρεβλωτικά quotes και σε όσα με κάλυψε ο skull) ας μου το πείτε και θα χαρω να απαντήσω!θα σε παρακαλούσα να ξεκινήσεις από εδώ
λοιπόν
... δεν εχω ανάγκη να βαλω θεο **στην αρχή **για δύο λόγους:
- Αυτόν ποιος τον εβαλε? τι διαφορά έχει η υπαρξη από την μη? Εξηγεί κατι ή καθιστά ανθρωπομορφο και ανθρωποκεντρικο το συμπαν; Και πόση δε ματαιότητα εμπεριεχει αυτό...
την αρχή δηλαδή την παραδέχεσε
ε εγώ αυτή την αρχή την θεωρώ και αρχή και την βαφτίζω θεό
.
.
.
.
.
και κάτι ολίγον τι προσωπικό
αντί να βλέπεις μια λάθος εικόνα του τι είναι θεός και να την απορρίπτεις δικαίως, ψάξε να βρείς μια άλλη καλύτερη και προφανώς πιο σωστή και να την αποδεχτείς
η άποψη οτι ο άνθρωπος είναι πάνω από όλα στέκει μέχρι αυτός ο άνθρωπός που την έχει, να φάει ένα χαστούκι (που μπορεί να του το δώσει ένα μολυσμένο κουνούπι, ένας αγριεμένος ελέφαντας ή ένα παλλιριακό κύμα) και να ανακαλύψει οτι όλα οσα έχει δεν τα έχει διότι αποφάσισε έτσι απλά ο ίδιος να τα έχει αλλά διότι υπάρχει μια αρχή σε αυτό τον κόσμο που με κάποια κριτήρια τα δανίζει
Και σε μένα καθεται λίγο δύσκολο να πιστέψω οτι η σημερινή μου (τεράστια για μένα-κάποιοι ξέρουν ) επιτυχία δεν ήταν 100% κάτω από το δικό μου έλεγχο αλλά η πραγματικότητα είναι ακριβώς έτσι...χωρίς όμως άλλα τέτοια σχόλια
... να μην εξηγώ πολύ τις θέσεις μου... ωσαν να πετούσα διαμάντια σε χοίρους!!!
θα δυσκολευτώ πολύ περισσότερο να τα αγνοήσω
-
Ο χρήστης drizzt έγραψε:
Απλά να σε ευχαριστήσω που έδωσες το ερέθισμα να μάθω την έκφραση ad hominem που δεν είχα ξανασυναντήσει.
Κρίμα που δεν έγινε κατανοητό το πνεύμα των post μου.Μην τρελλαίνεσαι, και ο skullone τώρα τελευταία την έμαθε, συγκεκριμένα την ξεσήκωσε από τον droemmen, σε άλλο thread.
-
Γιατί τόσες επιθέσεις στον skullone?
-
αυτό μου το λεει συχνα ο fiestapower όταν προσπαθώ απεγνωσμένα να εμφυσήσω λογική σε αδιόρθωτα παραλογιζόμενους ανθρώπους... τέλος πάντων έχεις δίκιο και θα το αφαιρέσω από το post μου.
Θεωρώ ότι δεν έχει υπάρξει αρχή, η καταγεγραμμένη και άγραφη ιστορία του σύμπαντος είναι παρά ένα ΜΙΚΡΟ ευθύγραμμο τμήμα στο επιπεδο του μη χρονικά ορισμένου σύμπαντος(τωρα να ανοιξω άλλο θεμα επί τούτου ή όχι).
Η προσωπική μου θέση περί ανθρώπου ξεπερνά την φιλοσοφία και στέκει στο άπειρο. αγναντεύει τον άνθρωπο και της φαντάζει μυρμίγκι. Θέλω να πω ότι η αναδρομή στην κοσμογονική μυθολογία τοποθετεί αρχή, μάχη, δύναμη, ευφυΐα... Δεν αποδέχεται το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν είναι ωραίος ή άσκημος ο κόσμος. Δεν είναι θαυμαστός ή αδιάφορος. Είναι απλά αυτό που γνωρίζουμε, είναι ο κόσμος τον οποίο έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε.
Και λίγη θρησκειολογία... οι πρώτοι θεοί εξηγούσαν την αστραπή, τον κεραυνό, την γένηση, τον έρωτα, την τεκνοποιία, την αρχή του κόσμου και αλλα τινά. Εξελίσσονταν ταυτόχρονα με την φιλοσοφία και την επιστήμη των λαών. Ταο -κομφούκιος, ινδουϊσμός-βουδισμός, ισραήλ- χιστιανισμός & ισλάμ κοκ. Από την στήλη του ναβουχοδονόσωρος στις πλάκες του ισραήλ και έπειτα στο κοράνι και τα ευαγγέλια. όλο και πιο περίτεχνα νομοθετήματα. Εν αρχήν έστωσαν νομοι (στήλη). έπειτα σύνταγμα(πλάκες) και χάος κανόνων εγκυκλίων και ιερέων- δημοσίων υπαλλήλων και κοσμικοί άρχοντες- ιερείς. Ας μην απορήσει κανείς που ο χριστιαννισμός δεν ευδοκιμεί τόσο στην ανατολική ασία. Η κοσμοθεωρία τους είναι μακράν διαφορετική και λιγότερο φανατική από την 'δυτική'. Οι δε ανατολικές θρησκείες είναι μακράν πιο ενδοσκοπικές από την επιφανειακή κοινωνικότητα των δυτικών και αναγνωρίζουν την αξία του ανθρώπινου πνεύματος και το εύρος των ανθρώπινων δυνάμεων. Ένα ωραίο τέμενος (ας μου επιτραπή η έκφραση) της κουλτούρας τους είναι η πρόσφατη ταινία (Tim ki Tung - Hong Kong)'ανοιξη καλοκαίρι φθινώπορο χειμώνας ...και πάλι ανοιξη'.
Ως εκ τούτου μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν υπάρχει 'αληθινός' θεός και η αναζήτηση αυτού και πίστη σε αυτόν συνοψίζεται ως εξής:
'vanitas vanitatum et omnia vanitas' ή απί το ελληνικότερο 'ματαιότητης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης'.
Η αναζήτηση του εαυτού μας και η ενδοσκόπηση (γνώθι εις εαυτόν) είναι η λύση για την αναγνώριση της αιτιότητας του σύμπαντος εκτός θεϊκών και άλλων δεισιδαιμονικών προκαταλήψεων. -
Στέφανε, σχετικά με τις απωανατολίτικες θρησκείες και την έλλειψη φανατισμού/δογματισμού σε αυτές (όπως και στην Ελληνική), θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτό έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό να κάνει με την υπεραπλούστευση που οι μονοθεϊστικές θρησκείες και οι νοοτροπίες τις οποίες έχουν γεννήσει έχουν ενσταλάξει στο δυτικό άνθρωπο:
Απόλυτο καλό | Απόλυτο κακό
Χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως διαβάθμιση ανάμεσά τους. Υπάρχει μόνον μια φαρδιά, πλατιά, ευδιάκριτη γραμμή. Εξ ου και η απύθμενη βλακεία των χολλυγουντιανών περιπετειών, των κόμικς με υπερήρωες, η θεματολογία 'ο (αφάνταστα) καλός, ο (τραβηγμένα απ'τα μαλλιά) κακός και ο άσχημος ή το ανεγκέφαλο γκομενάκι (που υπάρχει μόνο και μόνο για να γεμίζει τον μεταξύ των αναμετρήσεων χρόνο με γκάφες)' και το 'ή μεθ'ημών ή ανθ'ημών' που εξεστόμισε ο G.W. Bush, προκαλώντας φρίκη σε όλο τον κόσμο.
Αντίθετα, οι απωανατολίτικες φιλοσοφίες/θρησκείες και η Ελληνική, δεν δέχονται το απόλυτο καλό ούτε το απόλυτο κακό. Υπενθυμίζω: Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Δηλαδή δεν υπάρχει κάτι που να είναι μόνο κακό (ασύμφορο, βλαπτικό κλπ), χωρίς να έχει έστω και ψήγματα καλού μέσα του.
Συμφωνώ με τον Στέφανο στο ότι το σύμπαν και ο χρόνος είναι άπειρα και άναρχα, κι εμείς βλέπουμε/ζούμε ένα μικρό μόνον μέρος αυτών. Θυμηθείτε λίγο και τον Ησίοδο: από το Χάος (το άπειρο δηλαδή) γεννήθηκε ο κόσμος που ξέρουμε, δηλαδή ο κόσμος μας, το σύμπαν που γνωρίζουμε είναι υποσύνολο ενός υπερσυνόλου. Υπάρχει αρχή σ'αυτό το υποσύνολο; Πιθανώς ναι. Τέλος; Δεν αποκλείεται καθόλου. Κάποια στιγμή θα στερέψουν τα πυρηνικά καύσιμα του Ήλιου και θα έλθει το τέλος του ηλιακού μας συστήματος. Αλλά το σύμπαν δεν θα πάψει να υπάρχει. Για να είμαι πιο ειλικρινής, δε νομίζω ότι θα έχει καμία σημασία για το σύμπαν η απώλεια του Ηλιακού μας συστήματος και του ανθρωπίνου είδους και των πολιτισμών του ανθρώπου.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Γιατί τόσες επιθέσεις στον skullone?Τον ζηλεύουμε και τον φθονούμε γιατί, όπως έλεγε ο Πανούσης, είναι μάλλον τύπος 2 σε 1.
-
Απόλυτο καλό | Απόλυτο κακό
Αυτό το 'απολύτως σωστό' (pun intented) που έγραψες παραπάνω, πόσο δύσκολο είναι να το κατανοήσεις και να το εφαρμόσεις και στην καθημερινότητά σου, τουλάχιστον όπως εκφράζεται μέσα από αυτό το φόρουμ;
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Γιατί τόσες επιθέσεις στον skullone?για τους άλλους δεν ξέρω και ούτε μπορώ να φανταστώ κάποιο σοβαρό λόγο
για μένα, έχω ήδη δώσει μια δικαιολογία στην προηγούμενη σελίδα... -
Ο χρήστης dourou έγραψε:
αυτό μου το λεει συχνα ο fiestapower όταν προσπαθώ απεγνωσμένα να εμφυσήσω λογική σε αδιόρθωτα παραλογιζόμενους ανθρώπους... τέλος πάντων έχεις δίκιο και θα το αφαιρέσω από το post μου.
Θεωρώ ότι δεν έχει υπάρξει αρχή, η καταγεγραμμένη και άγραφη ιστορία του σύμπαντος είναι παρά ένα ΜΙΚΡΟ ευθύγραμμο τμήμα στο επιπεδο του μη χρονικά ορισμένου σύμπαντος(τωρα να ανοιξω άλλο θεμα επί τούτου ή όχι).
Η προσωπική μου θέση περί ανθρώπου ξεπερνά την φιλοσοφία και στέκει στο άπειρο. αγναντεύει τον άνθρωπο και της φαντάζει μυρμίγκι. Θέλω να πω ότι η αναδρομή στην κοσμογονική μυθολογία τοποθετεί αρχή, μάχη, δύναμη, ευφυΐα... Δεν αποδέχεται το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν είναι ωραίος ή άσκημος ο κόσμος. Δεν είναι θαυμαστός ή αδιάφορος. Είναι απλά αυτό που γνωρίζουμε, είναι ο κόσμος τον οποίο έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε.
Και λίγη θρησκειολογία... οι πρώτοι θεοί εξηγούσαν την αστραπή, τον κεραυνό, την γένηση, τον έρωτα, την τεκνοποιία, την αρχή του κόσμου και αλλα τινά. Εξελίσσονταν ταυτόχρονα με την φιλοσοφία και την επιστήμη των λαών. Ταο -κομφούκιος, ινδουϊσμός-βουδισμός, ισραήλ- χιστιανισμός & ισλάμ κοκ. Από την στήλη του ναβουχοδονόσωρος στις πλάκες του ισραήλ και έπειτα στο κοράνι και τα ευαγγέλια. όλο και πιο περίτεχνα νομοθετήματα. Εν αρχήν έστωσαν νομοι (στήλη). έπειτα σύνταγμα(πλάκες) και χάος κανόνων εγκυκλίων και ιερέων- δημοσίων υπαλλήλων και κοσμικοί άρχοντες- ιερείς. Ας μην απορήσει κανείς που ο χριστιαννισμός δεν ευδοκιμεί τόσο στην ανατολική ασία. Η κοσμοθεωρία τους είναι μακράν διαφορετική και λιγότερο φανατική από την 'δυτική'. Οι δε ανατολικές θρησκείες είναι μακράν πιο ενδοσκοπικές από την επιφανειακή κοινωνικότητα των δυτικών και αναγνωρίζουν την αξία του ανθρώπινου πνεύματος και το εύρος των ανθρώπινων δυνάμεων. Ένα ωραίο τέμενος (ας μου επιτραπή η έκφραση) της κουλτούρας τους είναι η πρόσφατη ταινία (Tim ki Tung - Hong Kong)'ανοιξη καλοκαίρι φθινώπορο χειμώνας ...και πάλι ανοιξη'.
Ως εκ τούτου μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν υπάρχει 'αληθινός' θεός και η αναζήτηση αυτού και πίστη σε αυτόν συνοψίζεται ως εξής:
'vanitas vanitatum et omnia vanitas' ή απί το ελληνικότερο 'ματαιότητης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης'.
Η αναζήτηση του εαυτού μας και η ενδοσκόπηση (γνώθι εις εαυτόν) είναι η λύση για την αναγνώριση της αιτιότητας του σύμπαντος εκτός θεϊκών και άλλων δεισιδαιμονικών προκαταλήψεων.σοβαρά τώρα
έχεις την εντύπωση οτι αν κάποιος που του έχει 'εμφυσηθεί' λογική διαβάζοντας τις γενικότητες που παραθέτεις και οι οποίες είναι άσχετες με το αν υπάρχει θεός, τελικά θα κατακήξει οτι δεν υπάρχει ??
αφού θέλεις να αυτοαποκαλέισαι λογικός τουλάχιστον βρες κάτι να λές που να έχει σχέση με το συμπέρασμα που βγάζεις
π.χ. δεν υπάρχει θεός διότι χτες του ζητησα κάτι και δεν μου το έκανε (τουλάχιστον είναι σχετικό)εγώ επιμένω...
γιατί δεν υπάρχει αρχή ???
που βρέθηκαν όλα αυτά ??
ποιος ελέγχει τα πάντα ?? η τύχη ?? και πως λειτουργεί αυτή η τύχη ???
εμείς τι ρόλο βαράμε ?? είμαστε ένα παιχνίδι της τύχης ??σε παρακαλώ μόνο μην αρχίσεις πάλι τα άσχετα
επι τούτου και μόνο
είπαμε, λογική
Ένα συνταρακτικό ντοκιμαντέρ του πολιτισμού ΜΑΣ