-
Μόλις ανακοινώθηκε ότι κατεβλήθη στην Λοιζίδου πριν 5 ώρες το ποσό των 1.1 δις (?) σαν αποζημίωση. Δεν ξέρω λεπτομέρειες ακόμη, ούτε αν αυτό αποτελεί την τελική 'δικαίωση' αλλά σίγουρα είναι το μεγαλύτερο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και σίγουρα πολύ καλύτερο από το φιάσκο που κάποιοι μας οδήγησαν με τον Οτσαλάν. Αυτό για όσους 'κολλάνε' στα παραδείγματα.
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Τι είναι επικίνδυνο; Να λέμε ότι δεν είναι δυνατόν να έχει δικαίωμα ο κάθε **αλητάμπουρας **να καταστρέφει ξένες περιουσίες και να καίει τη σημαία;
Εκτός κι αν φτάσαμε πλέον να μισούμε την ίδια μας τη χώρα εν ονόματι του... 'διεθνισμού' (που είναι μια από τις μεγαλύτερες ιδεολογικές μπαρούφες), του 'αναρχισμού' (που μάλλον αυταρχισμός είναι, αν γνωρίσει κανείς από κοντά τους... 'γενναίους' με τις κουκούλες) και του... 'προοδευτισμού'.
Να δω όταν τα τουρκικά ή αλβανικά στρατεύματα καταλάβουν την Αθήνα τίνος οι απόψεις είναι 'επικίνδυνες'.
Σα δε ντρεπόμαστε λίγο.
(Η έμφαση δική μου)
Εκτός από το να κουνήσω το κεφάλι, με αυτές και άλλες 'ιδεολογικές' απόψεις που εκφράστηκαν εδώ μέσα, να συμπληρώσω ότι η ιδεολογία αρχίζει εκεί που τελειώνει η ελεύθερη σκέψη.
Διατελώ ημέτερος
Η κίνηση του κεφαλιού είναι body-language και δύσκολα κατανοητή μέσω
του γραπτού λόγου.Η ελεύθερη σκέψη , εξ' ορισμού , δέν τελειώνει πουθενά !!!
Οι ατραποί του μυαλού είναι ατέρμονοι .
Το ίδιο και η ιδεολογία.
Και τα δύο , πάντα , γίνεται -χωρίς αποτέλεσμα- προσπάθεια να φιμωθούν.Όμως , η ελευθερία του καθενός σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του
άλλου (Βολταίρος).Και σε ότι έχει να κάνει με την υπογραφή σου :
Προοδευτικός ονομάζεται κάποιος που είναι πολύ θαρραλέος και πολύ
λεπτός , αλλά δεν πολεμάει , ούτε τρέχει , γιά τίποτε !!! Σε κουβέντα και
μόνον να βρίσκεται , είναι η τροφή του.Αποστόλης.
-
Μπραβο σου,gaskouk...
-
) >Ο χρήστης gaskouk έγραψε:
Μόλις ανακοινώθηκε ότι κατεβλήθη στην Λοιζίδου πριν 5 ώρες το ποσό των 1.1 δις (?) σαν αποζημίωση. Δεν ξέρω λεπτομέρειες ακόμη, ούτε αν αυτό αποτελεί την τελική 'δικαίωση' αλλά σίγουρα είναι το μεγαλύτερο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και σίγουρα πολύ καλύτερο από το φιάσκο που κάποιοι μας οδήγησαν με τον Οτσαλάν. Αυτό για όσους 'κολλάνε' στα παραδείγματα.
Επειδή έχω μάθει στην ζωή μου να μιλάω με ονόματα και πράγματα , και όχι φούμαρα και κούμαρα , θεωρίες και αρώματα , αυτό που αναφέρεις
θα είναι , ελπίζω , πρωτοσέλιδο αύριο στις εφημερίδες , σαν ένας
απο τους 'ιστορικούς' συμβιβασμούςΣυμβουλή απο έναν 'κολλημένο' στα παραδείγματα :
Φίλε , ΞΕΚΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΛΙΔΕΣ και μάθε στην ζωή σου να διαβάζεις ανάμεσα απο τις γραμμές, να δέχεσαι
την άποψη του απέναντι και να είσαι έτοιμος να αναθεωρήσεις την δική σου εάν είναι λάθος . Είναι το μεγαλείο του homo sapiens.Αποστόλης.
-
Πάντως τό θέμα έχει εξελιχθεί σέ μία εξαιρετική συζήτηση(πλήν ορισμένων περιπτώσεων).Πραγματικά υψηλό επίπεδο.
-
**Αποστόλης είπε: **
..μάθε στην ζωή σου να διαβάζεις ανάμεσα απο τις γραμμές, να δέχεσαι την άποψη του απέναντι και να είσαι έτοιμος να αναθεωρήσεις την δική σου εάν είναι λάθος..
Τα bold δικά μου.
Η προτροπή σου μήπως θα έπρεπε να απευθυνθεί σε όσους αποκαλούν τους άλλους βαλτούς και πράκτορες όταν δεν συμφωνούν μαζί τους; Που ήσουν όταν έπεσα και γω θύμα τέτοιων κατηγοριών, δε σε ειδα να διαμαρτύρεσαι τότε και να απευθύνεις παρόμοιες προτροπές 'στους απέναντι'...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Φίλε gaskouk, παραβαίνω την υπόσχεση που είχα δώσει να μην ξαναδημοσιεύσω στο θέμα αυτό (αυτό συνέβη όταν εμένα, όπως και εσένα, και τον catalyst πριν από μένα, με αποκάλεσαν πράκτορα και 'ύποπτων κινήτρων' και άλλα τέτοια γραφικά) για να σου δώσω δημόσια συγχαρητήρια για την άποψή σου (με την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, 100% συμφωνώ) και την παρρησία με την οποία την εκφράζεις.Και να σε ευχαριστήσω που δείχνεις πως μπορεί κανείς να αγαπάει την Ελλάδα και να αγωνίζεται για αυτήν χωρίς συνωμοσιολογία, εθνικισμό / σωβινισμό, ρατσισμό και πολιτική θέση στα όρια της ακροδεξιάς.
Νάσσο ,
Θα μου επιτρέψεις :
απο τον κανονισμό τού Forum δεν επιτρέπονται (και σωστά , για μένα)
πολιτικού περιεχομένου συζητήσεις.
Η τελευταία φράση της δημοσίευσής σου , όμως , νομίζω πως υπερβαίνει
κατα πολύ τον πύχη !!!
Διότι , όποιος δεν συμφωνεί με τις απόψεις σου και του gaskouk, που ειρήσθω εν παρόδω , συμπίπτουν 100% , σύ είπας, αγαπάει την Ελλάδα και αγωνίζεται γι' αυτήν , ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΟΜΩΣ του συνωμοσιολόγου , του εθνικιστή , του σωβινιστή , του ρατσιστή και τέλος ΜΕ ΤΗΝ ΥΒΡΗ ( γιατί περί
αυτού πρόκειται , έστω και εύσχημα) του ... ακροδεξιού .Θα ήθελα να είναι η δική μου , η τελευταία ,όντως ακραία σε τόνους δημοσίευση, και να επανέλθουμε στο πνεύμα του pilot :
γόνιμη γκρίνια
Αποστόλης.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Φίλε , ΞΕΚΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΛΙΔΕΣ και μάθε στην ζωή σου να διαβάζεις ανάμεσα απο τις γραμμές, να δέχεσαι
την άποψη του απέναντι και να είσαι έτοιμος να αναθεωρήσεις την δική σου εάν είναι λάθος . Είναι το μεγαλείο του homo sapiens.Αποστόλης.
Αποστόλη αυτό το πολύ σωστό φαντάζομαι ότι δεν το απευθύνεις μόνο στον gaskouk αλλά σε όλους όσους αρνούνται να ακούσουν τον άλλο,έτσι δεν είναι?
Θα πρέπει να θυμίσω ότι στον διάλογο (κι εδω οφείλω να ομολογήσω ότι γίνεται ένας καλός,όπως λέει κι ο Αντρέας!) δεν χωράνε οι αφορισμοί και τα αξιώματα!!
Απλοποιήσεις και υπεραπλουστεύσεις (π.χ. για όλα φταίει ο τάδε ή ο δείνα) δεν προσθέτουν τίποτα!! -
Φίλε kouk,
Απηύθυνα και μία άλλη ερώτηση , πολύ σοβαρή ! , στο μέλος που ανέφερε
κάτι για 'ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ'Περιμένω την τοποθέτηση των mod.
Αποστόλης.
-
Ο Αποστόλης και ο Σωτήρης με έχουν καλύψει απόλυτα.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Το ίδιο και η ιδεολογία.Κάνεις λάθος
Αλλά δεν πειράζει, προφανώς δεν μπορώ να σε πείσω για τις τακτικές πλύσης εγκεφάλου που χρησιμοποιεί το εκάστοτε σύστημα για να σε βάλει στο λούκι.
Και μη βιαστείς να επιστρέψεις τους χαρακτηρισμούς, γιατί θα ξανακάνεις λάθος.
Προοδευτικός ονομάζεται κάποιος που είναι πολύ θαρραλέος και πολύ
λεπτός , αλλά δεν πολεμάει , ούτε τρέχει , γιά τίποτε !!! Σε κουβέντα και
μόνον να βρίσκεται , είναι η τροφή του.Μάλιστα...
Αποστόλη, αυτό παραπάνω καλύτερα να μην το εκλάβω σαν προσωπική επίθεση.
Γιατί σε αυτή την περίπτωση, θα καταλάβεις πόσο καλά ξέρω να πολεμάω (με ειρηνικά μέσα πάντα) και πόσο εύκολο είναι να με κάνεις να ανταποκριθώ σε μια πρόκληση.
Ξεκαθάρισε τα πράγματα λοιπόν με τη δική σου 'ιδεολογία' και άσε τα περί προοδευτισμού και τις άλλες ταμπέλες, τις οποίες ουδέποτε εγώ χρησιμοποίησα για κανέναν εδώ μέσα.
Πάντα φιλικά.
Βασίλης
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω,ειλικρινά!!
Ο πλανήτης έγινε μια γειτονιά,εμείς 'συζητάμε' απο εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά και μερικοί ψάχνουν ακόμα συνωμοσίες και άλλα διάφορα!!
Οχι ρε παίδες!Δεν πρόκειται να μας πάρουν οι Τούρκοι την Αθήνα και οι Εβραίοι την Θεσσαλονίκη επειδή συνωμοτούν εναντίον μας! (πολλή αξία μας δίνουμε μου φαίνεται!!)
Θα την πάρουν γιατι συνέχεια ψάχνουμε μια δικαιολογία!!Την μία οι Εβραίοι την άλλοι οι Βούλγαροι την άλλη οι Χριστιανοί κλπ κλπ κλπ!!
Ο καθένας ας πιστεύει όπου θέλει...αλλά ας φροντίσει να κάνει την πατρίδα το τόσο ισχυρή ωστε κανείς να μην τολμάει να την ακουμπάει!!
Και όσο για τις μειονότητες στην Ελλάδα...ήθελα να ήξερα πόσοι απο εσάς που έχετε πάει στρατό είδατε Μουσουλμάνο να είναι κάτι παραπάνω απο μουλαράς!! (το 1981 που πήγα εγω!!)...Και μετά τι περιμένετε?Να αισθάνεται Ελληνας αυτός που εσείς βρίζετε Τούρκο?
Προσπαθείστε να δείτε τα πράγματα και απο μια πιο ήρεμη και αντικειμενική σκοπιά!!Καλό κάνει...ακόμα και αν μετά συνεχίζετε να πιστεύετε αυτά που πιστεύετε!!
[list:1ustjutp]Τι δεν καταλαβαινεις ρε Νικο?Πιστευεις αληθεια οτι ο κοσμος που προσπαθουν πλεον να κανουν ΕΝΑ, ειναι ενα γεγονος το οποιο γινεται καλοπροπαιρετα για σενα και για μενα?Γιατι βλεπετε εναν κοσμο παραμυθενιο?Παρε παραδειγμα τα εργοστασια πασης φυσεως.Καποτε κατασκευαζαν στην εδρα τους και σημερα κατασκευαζουν ακομα και στο Πακισταν, για ποιο λογο λες εσυ?Γιατι τους αγαπανε?Φυσικα και οχι.Την τσεπη τους θελουν να φουσκωσουν κι αλλο, λειτουργωντας ο πλανητης ως τσιρακια τους.Φυσικα σε μια κοινωνια που καλοπερναει(ως ποτε ομως?) ολα ειναι φυσικα και ροδινα.Για πηγενετε ρε μαγκες κατα Εβρο μερια, Δυτικη Μακεδονια και Ηπειρο να δειτε τι αντιμετωπιζει ο κοσμος.Πολιτικα και οικονομικα.Αλλα τα καναλια κρατουν σιγη.[/list:u:1ustjutp][list:1ustjutp]Φυσικα η Αθηνα να περναει καλα και(αξαλλου ειναι γνωστο, Ελλαδα ειναι μονο η Αθηνα) και οι αλλοι να πουληθουνε.Αμ δε!![/list:u:1ustjutp][list:1ustjutp]Το γυρισατε ολοι στο ρατσιστικο.Εχετε καμια αλλη δικαιολογια?Ειναι ρατσιστικο οτι ο Αλβανος εδω ζει και αυριο το παιδι σας θα ψαχνει δουλεια?Μεχρι τοτε ομως, βλεπουμε, ετσι?Θα εκμεταλευομαστε τον Αλβανο γιατι μας κανει την δουλεια μας, ετσι?Και το κακο ξερετε ποιο ειναι?Οτι αυτοι που τους εκμεταλευονται, αρα γινετε η δουλεια τους, μιλανε για ρατσισμο [/list:u:1ustjutp][list:1ustjutp]..................... [/list:u:1ustjutp]
Μάκη θεωρώ την τελευταία σου πρόταση επιεικώς απαράδεκτη!!
Αν είναι δυνατόν να υπάρχει σκεπτόμενος άνθρωπος που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο!!!
Και αν το πάς λίγο παραπέρα...τι υποστηρίζεις ακριβώς?Γιατι αν δέχεσαι αυτή την λογική,τότε δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που θα την εφαρμόσει σε εσένα!!Ναι,ρατσιστικό είναι το θέμα!Προστασίας της τσέπης του καθένα!
Να φύγει ο Αλβανός,όχι όμως ο Ελληνας απο την Γερμανία!
Ο Εβραίος φταίει,όχι ο Ελληνας που κάνει το λαμόγιο!
Η Αθήνα είναι η Ελλάδα,οι μισοί Ελληνες όμως κατοικούν στην Αθήνα!!
Χάσαμε τον πόλεμο στην Κύπρο γιατι κάποιοι συνωμότησαν,όχι γιατι για 7 χρόνια το 95% των Ελλήνων έκανε την πάπια!!
Και ξαφνικά βρήκαμε και την κατάρα του διεθνισμού.Οταν απο καταβολής κόσμου όλες οι υπερδυνάμεις είχαν σκοπό να κυριαρχούν σε όλο τον γνωστό κόσμο!!Παίδες,έχετε ακούσει περί ψυχολογίας του όχλου?Αυτό εφαρμόζεται απο αρχαιοτάτων χρόνων!!
ΥΓ Φράσεις και απόψεις σαν αυτή την πρόταση του G60POWER δεν έχουν θέση εδω και τουλάχιστον σε οτι με αφορά δεν πρόκειται να ξαναεμφανιστούν!Προειδοποιώ!
-
Χτες το απόγευμα έτυχε να περιμένω σε μια στάση λεωφορείου. Κάποια στιγμή ήρθαν 3 Μαύροι, κάτι από Τζαμάϊκα μου θύμιζαν (λόγω μαλλιών/ρούχων).
Τέλος πάντων, τα παιδιά ήθελαν ταξί. Το κακό είναι ότι, όσο ήμουν εκεί, τουλάχιστον 4 άδεια, με ανεβασμένη τη σημαία ταξί πέρασαν και δεν τους πήραν. Μπήκα στον πειρασμό να αρχίσω να παίρνω αριθμούς κυκλοφορίας. Δεν ξέρω τι έγινε τελικά, πιθανώς να είναι ακόμα εκεί. Ή να πήγαν με τα πόδια. Σε αντίθεση με τους Έλληνες (που έχουμε τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη), αυτοί έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν τα πόδια τους.
Αυτά περί ρατσισμού, ή έλλειψής του, στη κοινωνία μας σήμερα. Και μην τολμήσει να πει κανείς ότι περιορίζεται στους οδηγούς ταξί.
-
Ο χρήστης gaskouk έγραψε:
Μόλις ανακοινώθηκε ότι κατεβλήθη στην Λοιζίδου πριν 5 ώρες το ποσό των 1.1 δις (?) σαν αποζημίωση. Δεν ξέρω λεπτομέρειες ακόμη, ούτε αν αυτό αποτελεί την τελική 'δικαίωση' αλλά σίγουρα είναι το μεγαλύτερο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και σίγουρα πολύ καλύτερο από το φιάσκο που κάποιοι μας οδήγησαν με τον Οτσαλάν. Αυτό για όσους 'κολλάνε' στα παραδείγματα.To διάβασα σήμερα στο flash.gr, φυσικά χρειάστηκαν 4 χρόνια από την έκδοση της απόφασης, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Φυσικά με την είσπραξη στην ουσία 'πουλάει' το δικαίωμά της να επιστρέψει, αλλά τί να έκανε η γυναίκα. Ωραία πάει η μία υπόθεση, μένουν άλλες 1300, με αυτόν τον ρυθμό ίσως δικαιωθούν τα τρισέγγονα τους.
Ας μιλήσουμε τώρα για το φιάσκο Οτσαλάν. Ηταν αναμφισβήτητα μεγάλο φιάσκο και μεγάλη ντροπή. Η Ελλάδα (ραγιάδικη κυβέρνηση) αντί να του δώσει άσυλο, τον εξαπάτησε και τον άφησε στα χέρια λίγων που προσπάθησαν με όσα μέσα είχαν να τον φυγαδεύσουν, η κατάληξη αναμενόμενη. Δεν καταλαβαίνω όμως σε ποιόν τομέα σε εξυπηρετεί αυτό το 'παράδειγμα' και επιθυμώ ειλικρινά να καταλάβω. -
G6OPOWER έγραψε:
Παρε παραδειγμα τα εργοστασια πασης φυσεως.Καποτε κατασκευαζαν στην εδρα τους και σημερα κατασκευαζουν ακομα και στο Πακισταν, για ποιο λογο λες εσυ?Γιατι τους αγαπανε?Φυσικα και οχι.Την τσεπη τους θελουν να φουσκωσουν κι αλλο, λειτουργωντας ο πλανητης ως τσιρακια τους.Φυσικα σε μια κοινωνια που καλοπερναει(ως ποτε ομως?) ολα ειναι φυσικα και ροδινα.Για πηγενετε ρε μαγκες κατα Εβρο μερια, Δυτικη Μακεδονια και Ηπειρο να δειτε τι αντιμετωπιζει ο κοσμος.Πολιτικα και οικονομικα.Αλλα τα καναλια κρατουν σιγη.
Για διευκρίνησέ το λίγο αυτό να καταλάβουμε ποιά είναι η δική σου θέση. Δηλαδή αν έλθει μιά αυτοκινητοβιομηχανία (π.χ.) στην Θράκη και ανοίξει ένα εργοστάσιο εκεί αυτό θεωρείς ότι θα είναι καλό που θα βοηθήσει τους κατοίκους οικονομικά, οι οποίοι κάτοικοι όπως λες υποφέρουν, ή κακό που 'θα τους κάνουν τσιράκια';
-
Θα ήθελα να γράψω λίγες σκέψεις με σκοπό να πέσουν οι τόνοι για μερικά πράγματα που για μένα τουλάχιστον είναι αυτονόητα. Δεν είναι δυνατόν να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομία και τραπεζικό σύστημα ελέγχεται από συγκεκριμένη θρησκευτικά μειονότητα. Το γεγονός αυτό είναι αναμφισβήτητο και έγινε με την διαρκή και μακρόχρονη προσπάθεια από την συγκεκριμένη μειονότητα. Το γεγονός αυτό το πέτυχαν με θυσίες στον τρόπο ζωής και πειθαρχεία για την επιτυχία του σκοπού σε μεγάλη κλίμακα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ίδιο έχουν πετύχει και στον τομέα του θεάματος και της ενημέρωσης. Φυσικά δεν είναι όλοι οι εβραίοι το θρήσκευμα υπεύθυνοι για τα παραπάνω όμως η πραγματικότητα είναι αυτή.
Προσωπικά πιστεύω ότι η ελευθερία του καθενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Όμως πιστεύω ότι τα όρια για αυτή την ελευθερία δεν είναι ίδια για όλους τους ανθρώπους.( εξαρτώνται και από το περιβάλλον που κάποιος μεγάλωσε). Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν σκοπό της ζωής τους να επιβάλουν και σε εμάς, αλλά και σε άλλους λαούς τον δικό τους τρόπο ζωής, πιστεύοντας ότι αυτό είναι το σωστό για τον ανθρώπινο γένος γενικά. Τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν το σκοπό τους δεν θα είναι πάντα ηθικά η αποδεκτά τέλος πάντων από τους άλλους, αυτό όμως ελάχιστα τους απασχολεί. Ο Σκοπός Αγιάζει τα μέσα, πόσο μάλλον όταν έχουν όλο το χρόνο για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Το πιο απλό μέσο ελέγχου είναι ο οικονομικός έλεγχος του κόσμου με το να τον έχουν χρεωμένο είτε σε ατομικό επίπεδο η σε κρατικό επίπεδο. Η ανθρώπινη αδυναμία για ικανοποίηση αναγκών απαραίτητων η όχι για επιβίωση η οποία δημιουργείται με την διαφήμιση είναι μεγάλος σύμμαχος για τέτοιους σκοπούς. Οι άνθρωποι η οι λαοί που θέλουν να είναι πραγματικά ελεύθεροι θα πρέπει να φροντίσουν να μην έχουν οικονομική εξάρτηση, ούτε να ακολουθούν πρακτική τέτοια που να υπερχρεώνονται σε άλλους (οργανισμούς η κράτη). Οι διοικούντες λοιπόν λαούς η κράτη οι οποίοι δεν φροντίζουν να απεξαρτούν τους λαούς τους και τα κράτη τους οικονομικά από τρίτους δεν πράττουν προς το συμφέρον αυτών των λαών. Δυστυχώς οι λαοί δεν εκτιμούν σωστά τις ενέργειες των κυβερνήσεων τους και έτσι καταλήγουν στο οικονομικό αδιέξοδο που τους οδηγούν οι διοικούντες οι οποίοι βεβαίως δεν πρόκειται να δώσουν ποτέ λόγο για αυτές τις πρακτικές τους καλυπτόμενοι από το γεγονός ότι πράττουν σύμφωνα με τις εντολές των εκλεκτόρων τους.
Παρασύρθηκα σε πολυλογία αλλά δεν γίνεται αλλιώς με τέτοια θέματα. Ο καθένας σε ατομικό επίπεδο πρέπει να φροντίζει να είναι ελεύθερος και να εκφράζει τη γνώμη χωρίς φόβο και πάθος. Ρατσισμός δεν είναι, να θέλω να ζω όπως εγώ νομίζω, και όχι όπως κάποιοι άλλοι προσπαθούν να μου επιβάλλουν. Αν νομίζει κάποιος ότι άλλα κράτη της Ευρώπης είναι ποιο φιλελεύθερα και πιο πολυπολιτισμικά και του αρέσει αυτό ας πάει να ζήσει εκεί να δει τι θα πει ρατσισμός με το γάντι. Προσωπικά ζώντας στη Σαουδική Αραβία για 12 χρόνια όπου υπήρχαν άνθρωποι από παντού να δουλεύουν κατάλαβα ποιοι λαοί Ευρωπαϊκοί είναι πραγματικά μη ρατσιστές και ποιοι το παίζουν έτσι. Σε εκείνη τη χώρα όταν έλεγες ότι ήσουν Έλληνας όλοι σε αγαπούσαν και προσπαθούσαν να σε εξυπηρετήσουν. Αυτό κάτι λέει για την εντύπωση που έχουν οι απλοί άνθρωποι για εμάς και που είναι η πλειοψηφία και που εκφράζουν αυθόρμητα αυτό που νοιώθουν και ξέρουν από τα πολύ παλιά χρόνια. -
Σε εκείνη τη χώρα όταν έλεγες ότι ήσουν Έλληνας όλοι σε αγαπούσαν και προσπαθούσαν να σε εξυπηρετήσουν.
Κι όταν οι γονείς μου πήγαν στο Καμερούν, ήταν από τους αγαπητούς τουρίστες. Αντίθετα, αλλοίμονό σου αν είσαι γάλλος -μετά από τόσα χρόνια αποικιοκρατίας οι ντόπιοι βγάζουν τα αποθημένα τους στους τουρίστες!
Στην πράξη έλληνες θα βρεις σε όλο τον κόσμο (στην εφημερίδα τις προάλλες έλεγε για του έλληνες της Νέας Καληδονίας) και φαίνεται ότι παντού έχουν καλλιεργήσει πολύ καλές σχέσεις με τους ντόπιους. Στο Καμερούν για παράδειγμα οι έλληνες είχαν παλιά το εμπόριο κακάο! Κι όμως τους θυμούνται ως καλούς, εικόνα που ενισχύεται από όλους τους έλληνες μηχανικούς που εργάζονται ακόμα και σήμερα στη χώρα.
-
)ΣΩΤΗΡΙΟΣ( έγραψε:
To διάβασα σήμερα στο flash.gr, φυσικά χρειάστηκαν 4 χρόνια από την έκδοση της απόφασης, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Φυσικά με την είσπραξη στην ουσία 'πουλάει' το δικαίωμά της να επιστρέψει, αλλά τί να έκανε η γυναίκα. Ωραία πάει η μία υπόθεση, μένουν άλλες 1300, με αυτόν τον ρυθμό ίσως δικαιωθούν τα τρισέγγονα τους.
Ας μιλήσουμε τώρα για το φιάσκο Οτσαλάν. Ηταν αναμφισβήτητα μεγάλο φιάσκο και μεγάλη ντροπή. Η Ελλάδα (ραγιάδικη κυβέρνηση) αντί να του δώσει άσυλο, τον εξαπάτησε και τον άφησε στα χέρια λίγων που προσπάθησαν με όσα μέσα είχαν να τον φυγαδεύσουν, η κατάληξη αναμενόμενη. Δεν καταλαβαίνω όμως σε ποιόν τομέα σε εξυπηρετεί αυτό το 'παράδειγμα' και επιθυμώ ειλικρινά να καταλάβω.Απ' ότι κατάλαβα εγώ, δεν 'πουλάει' κανένα δικαίωμα, η ασφαλής χρήση της περιουσίας της από την ίδια θα εξεταστεί το 2005, η αποζημίωση είναι για την μέχρι τώρα 'μη χρήση' της, λόγω της παράνομης εισβολής (είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία εμμέσως το παραδέχτηκε πληρώνοντας την αποζημίωση).
Γιατί να δώσει η Ελλάδα άσυλο σε ένα ημιπαράφρονα (βλ. συνεντεύξεις του) που έχει σκοτώσει περισσότερους Κούρδους από Τούρκους και που είναι ελάχιστα αποδεκτός από τους περισσότερους Κούρδους που ζουν στην Τουρκία; Σε τι θα εξυπηρετούσε τα Ελληνικά εθνικά συμφέροντα αυτό; Το παράδειγμα εξυπηρετούσε να καταδείξει την (καταδικαστέα για μένα) νοοτροπία του τύπου '*ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου και αφού η Τουρκία (θέλω να) είναι εχθρός μου ας δώσουμε άσυλο στον εχθρό της κι ας είναι κι ο παραπάνω περιγραφόμενος Οτσαλάν. Χαλάλι αν δεν εξυπηρετείται κανένα εθνικό συμφέρον, χαλάλι αν θα μας έφερνε σε αντίθεση με κάθε άλλη Ευρωπαική χώρα και μας αποδυνάμωνε *(άρα θα έκανε μη εφικτή την από τότε ακολουθούμενη πολιτική προσέγγισης - ουσιαστικά προσπάθειας 'εξευρωπαισμού' της Τουρκίας, άλλο που δεν ήθελαν όσοι έφεραν εδώ τον Οτσαλάν), χαλάλι αν θα ζημιωνόταν η χώρα από μία κρίση με την Τουρκία άνευ προηγουμένου, η κοσμοθεωρία μας περί περιχαρακώματος νάναι καλά και μιά μέρα θα πάρουμε την Πόλη...' Πιστεύω λοιπόν ότι είναι χαρακτηριστικότατο παράδειγμα του 'δεύτερου τρόπου' που περιγράφω στο post μου, γιατί ακόμη κι αν δεν υλοποιήθηκαν τελικά τα σχέδια αυτά, κάποιοι τον έφεραν εδώ, ακριβώς για τα υλοποιήσουν και δημιούργησαν τον τραγέλαφο.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Σε εκείνη τη χώρα όταν έλεγες ότι ήσουν Έλληνας όλοι σε αγαπούσαν και προσπαθούσαν να σε εξυπηρετήσουν.
Κι όταν οι γονείς μου πήγαν στο Καμερούν, ήταν από τους αγαπητούς τουρίστες. Αντίθετα, αλλοίμονό σου αν είσαι γάλλος -μετά από τόσα χρόνια αποικιοκρατίας οι ντόπιοι βγάζουν τα αποθημένα τους στους τουρίστες!
Στην πράξη έλληνες θα βρεις σε όλο τον κόσμο (στην εφημερίδα τις προάλλες έλεγε για του έλληνες της Νέας Καληδονίας) και φαίνεται ότι παντού έχουν καλλιεργήσει πολύ καλές σχέσεις με τους ντόπιους. Στο Καμερούν για παράδειγμα οι έλληνες είχαν παλιά το εμπόριο κακάο! Κι όμως τους θυμούνται ως καλούς, εικόνα που ενισχύεται από όλους τους έλληνες μηχανικούς που εργάζονται ακόμα και σήμερα στη χώρα.
Ξέρεις γιατί είχαμε και έχουμε καλές σχέσεις με τους λαούς των διαφόρων χωρών;
Γιατί, πολύ απλά, η δική μας νοοτροπία είναι χτισμένη πάνω στην ειρηνική κατά βάση αλληλεπίδραση, στην εμπορική συναλλαγή και στην ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων διά της ώσμωσης. Δεν πήγαμε ποτέ να το παίξουμε 'ιεραπόστολοι', ούτε οι αποικισμοί μας είχαν ως σκοπό την υποδούλωση των διαφόρων γειτονικών λαών.
Ας συγκρίνουμε αυτόν τον τρόπο δράσης με τους μετέπειτα Ισπανούς, Άγγλους, Γάλλους, Ολλανδούς κλπ αποικιοκράτες.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Γιατί, πολύ απλά, η δική μας νοοτροπία είναι χτισμένη πάνω στην ειρηνική κατά βάση αλληλεπίδραση, στην εμπορική συναλλαγή και στην ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων διά της ώσμωσης. Δεν πήγαμε ποτέ να το παίξουμε 'ιεραπόστολοι', ούτε οι αποικισμοί μας είχαν ως σκοπό την υποδούλωση των διαφόρων γειτονικών λαών.Ας συγκρίνουμε αυτόν τον τρόπο δράσης με τους μετέπειτα Ισπανούς, Άγγλους, Γάλλους, Ολλανδούς κλπ αποικιοκράτες.
Με κάλυψες απόλυτα. Γι'αυτούς ακριβώς τους λόγους για κάποιους έχουμε υπάρξει στο παρελθόν και ίσως είμαστε ακόμα ο χειρότερος εχθρός.
Ένα συνταρακτικό ντοκιμαντέρ του πολιτισμού ΜΑΣ