Ο χρήστης pafos13 έγραψε:
Παρεπιπτόντως προχθές μου κτύπησαν την πόρτα δύο νεαροί (μάλλον βορειοευρωπαίοι) οι οποίοι μιλούσαν σπαστά ελληνικά και έκαναν προσηλυτισμό για την εκκλησία των ευαγγελιστών ή κάτι τέτοιο. Στην αρχή τους είπα ότι είμαι άθεος και δεν με ενδιέφερε να τους ακούσω αλλά αυτοί επέμεναν. Στο τέλος όταν για να τους ξεφορτωθώ τους είπα ότι πιστεύω στον Δία και το δωδεκάθεο έμειναν άναυδοι και έφυγαν (μάλλον δεν ήταν 'προγραμματισμένοι' να απαντήσουν σε τέτοιες απόψεις).
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως νεαρά παιδιά πάνε σε μια ξένη χώρα για να προσηλυτίσουν άλλους χριστιανούς στην αίρεση τους. Ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτούς;
Αν σου πω ότι τα χρόνια που βρισκόμουν στην Γερμανία μου είχαν έρθει μερικές φορές στο σπίτι που έμενα Έλληνες μετανάστες(γυναίκες κυρίως) για να μου δώσουν φυλλάδια/βιβλία, θα το πιστέψεις; Δεν θυμάμαι αν ήταν κάποιας αίρεσης αλλά μάλλον πρέπει να ήταν γιατί δεν μου έτυχε ποτέ η επίσημη εκκλησία να πουλάει τίποτα περισσότερο από ημερολόγια(αν και πλέον, υπάρχουν πολλοί κομπιναδόροι που πουλάνε ημερολόγια).
ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω πώς βρήκαν την διεύθυνσή μου, καθώς ποτέ δεν είχα κάποια ιδιαίτερη σχέση με κύκλους της Εκκλησίας στην Ελλάδα(είτε της επίσημης εκκλησίας είτε αιρέσεις). Από την άλλη πλευρά, μήπως έδωσαν την διεύθυνσή μου οι Γερμανοί;(είχα δηλώσει στην αστυνομία τους πού έμενα, κυρίως για να ξέρουν και αυτοί πού να ψάξουν σε περίπτωση που πάθαινα κάτι). ---εκτός και αν βρήκαν την διεύθυνσή μου μέσω Echelon
Τουλάχιστον, κανένας τους δεν έκαψε τίποτα και δεν βιαιοπράγησε(από όσο γνωρίζω), ασχέτως αν μερικές φορές γίνονται εκνευριστικοί.