-
Ο χρήστης fiestapower έγραψε:
skullone εγω θέλω να σε ρωτήσω κάτι σχετικά με το θαύμα με το Αγιο Φως.
ας τα πάρουμε με τη σειρά. αν παρουμε ως δεδομένο ότι το φως βγαίνει με τρυκ με το φώσφορο όπως είπες.όπως γράφεις πολύ σωστά μπαίνει μέσα σε ένα δωμάτιο ο ορθόδοξος παπας πάντα.όμως δεν ήταν πάντα έτσι.μια φορά που θύμωσε η αρμένικη εκκλησία δεν δέχτηκαν να μπει ο ορθόδοξος αλλά ο αρμένιος.μπήκε λοιπόν ο αρμένιος και το φώς δεν βγήκε από το δωμάτιο.άν είναι τρυκ τότε γιατί δεν το έκανε και ο αρμένιος.και μην μου πεις ότι δεν το ξέρει.αν είναι τρυκ θα το γνωρίζουν όλοι οι υψηλά ιστάμενοι ιερείς εκει πέρα. για να τελειώσω την ιστορία το φως τελικά βγήκε μέσα από μία κολώνα ακριβώς δίπλα οπου στεκόταν ο ορθόδοξος ιερεας, έξω από τον ναο. αυτή η ιστορία δεν ξέρω αν είναι αληθινή.αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί το φως να βγαίνει από τον ορθόδοξο ιερέα και οχι πχ από τον καθολικό.ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γιατι η ορθοδοξία είναι η μόνη αληθινή θρησκεία, εμείς είμαστε οι εκλεκτοί του θεού!!!!
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ, ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΑΠΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΝΑΠΤΗΡΑ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΒΟΥΝ!!!! ΜΑ ΚΑΛΑ ΚΑΛΛΟ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ?
Αν υπήρχε μεταφυσική δύναμη να αναψει μια φλόγα από το τίποτα, γιατι μόνο τα ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ οι ορθόδοξοι παππάδες να εχουν αυτή τη δύναμη? Οι υπόλοιποι σε τί υστερούν? μήπως δεν είναι αρκετά καλοί εκβιαστές συνειδήσεων όπως οι ορθόδοξοι? μήπως δεν έχουν την μαγκιά του ρωμιού? μήπως δεν έχουν σοδομίσει αρκετά ανήλικα κοριτσάκια? Μήπως δεν είναι αρκετά φασίστες? Μήπως δεν είναι αρκετά υποκριτές? ΜΗΠΩΣ? ΜΗΠΩΣ? ΜΗΠΩΣ?΄
δεν με κατάλαβες.αυτό που ρωτάω είναι γιατί το 'τρυκ΄ με το φώσφορο να το κανει η ορθοδοξη εκκλησιά και όχι πχ η καθολική ή η αρμένικη.έτσι και αλλιώς η καθολική είναι πολύ μεγαλύτερη και θα έιχε και μεγαλύτερο όφελος.το γεγονός ότι το φως το ανάβουν με αναπτήρα σε πολλές περιοχες της Ελλάδας είναι αληθινό.τι νομίζατε δηλαδή ότι σε όλες τις εκκλησίες και τα εκκλησάκια παει το φως σε χρόνο dt και πριν τις 12 το βράδυ.το Αγιο Φως πάει μόνο στις μεγάλες εκκλησίες και στο Αγιο Ορος.
-
Κατ' αρχήν fiesta(kinitron 100)power μου φαινεται πιο δίκαιο. Ο Γιώργος έχει προσπαθήσει πολύ για να είναι το αμάξι του όπως είναι και αντίθετα από τα (πολλά) @ρχιδι@ που βγαζουν τον καταλύτη τους ό,τι έχει κάνει το κάνει με κριτήρια πιο ευγενή απο τον μέσο μ@λ@κ@ επιδειξιομανή.
στο θέμα του πολιτισμού μας τωρα.
Είναι ΠΡΟΣΒΟΛΗ σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να διδάσκονται στον τόπο τούτο η ιστορία με θρασείς μεγαλοστομίες όπως ΜΕΓΑΣ για υποχείρια της εκκλησίας (βλ. Θεοδόσιος) και η εντύπωση ότι την ιστορία αυτή την έγραψαν ή την γράφουν 'ΕΛΛΗΝΕΣ'.
Η κατάργηση των ολυμπιακών αγώνων και η βεβήλωση μιας μακραίωνης ιστορίας από ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ (για τους οποίους η εξίσωση ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ=ΗΛΙΘΙΟΣ είναι προσβολή για κάθε ηλίθιο που πάτησε το πόδι του σε αυτόν τον πλανήτη) εκπεφρασμένη με την καταστροφή αρχιτεκτονικών θαυμάτων και ναών της κλασσικής αρχαιότητας.
Ποιά είναι η τιμή στην χρησιμοποίηση αρχαιοελληνικών συγγραμάτων για την καταγραφή- σε μοναστήρια της 'ΜΟΝΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΠΙΣΤΗΣ' (πόσο ισλαμικό ακούγεται αυτο...) και επί σωρεία αιώνων. Που είναι η βοήθεια στον λαό ενός οικοδομήματος που ακόμα πολεμά για την εξουσία στις ψυχές και την πολιτεία των ανθρώπων.
Ακόμα και οι χριστιανοί πρέπει να διαβλέπουν στο σύγχρονο πολιτικο λόμπυ της Ορθόδοξης Εκκλησίας την εξουσία των φαρισαίων και του εκφυλισμένου λαου των Ιεροσολύμων και του ξεπεσμένου τέμενους του Σολομώντα. Ίσως εμείς οι άθεοι (ο υπογράφων και αντίθρησκος) να είμαστε η μύγα που ξυπνά το γέρικο άλογο πριν την κατάληξή του, ίσως είμαστε το νεαρό σκανδαλιάρικο παιδί που δεν μπορει ο γέρος να αντέξει.
Έχοντας εμπειρία στην εν προκειμένω συζήτηση και την ανθρώπινη αδυναμία στην αντικειμενική θεώρηση του θέματος δεν επιθυμώ να θεμελιώσω την -εξευτελιστική- ισότητα που έγραψα παραπάνω αλλά να καταστήσω σαφές ότι όσο οι θεσμοί προσπαθούν να αποδείξουν την επίθεση που δέχονται τόσο πρεπει να απομακρυνόμαστε από αυτους. είναι ο λαός που σκοτώνει τον κοιμώμενο κέρβερο και όχι οι εξωτερικόι εχθροί-ποιοι είναι αυτοί αλήθεια;
Τι διαφορά έχει ο εβραίος, ο ορθόδοξος , ο μωαμεθανός, ο καθολικός και ο διαμαρτυρόμενος; τι και οι αιρέσεις αυτών; κάθε που η εξουσία γινόταν μεγάλη πολλοι βρούτοι υπέθαλπαν σκευωρίες και δίχαζαν την 'ΡΩΜΗ'... ΄
'Η Ρώμη είναι ιδέα, αν σκοτώσετε εμένα αυτή θα ζει για πάντα διοτι ζει στην καρδιά κάθε ελεύθερου ρωμαίου πολιτη'
κάποιος καίσαρας στους δολοφόνους του -
Ωραίος DOUROU, καλως ήλθες στο Forum
-
Μια είναι η θρησκεία... και έχει μακριά μαλλιά και ωραίες καμπύλες... τι ειναι;
-
καταρχην πρεπει να πω οτι ειμαι Χριστιανος Ορθοδωξος
Ειμαι απο αυτους που δεν πιστευουν οτι αν το λεει η ταυτοτητα με κανει πιο πολυ . Ειμαι απο αυτους που δεν πιστευουν οτι οι παπαδες πρεπει να πληρωνονται απο το κρατος.Εμαι απο αυτους που πιστευουν οτι οι μητροπολητες πρεπει να εκλεγονται και απο τον λαο και απο τον κληρο
Εμαι απο αυτους που πιστεουν οτι η εκλησια στην πορεια τις ιστορια εχει κανει τεραστια λαθη. και αλλα πολλα που δεν ειναι θεσης τις επισημης εκλεισιας.
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι, επειδη διαφοροι εκαναν, κανουν και θα κανουν λαθη στο μελλον Εγω πρεπει να αλαξω τα πιστευω μου Αυτο που πρεπει να κανω ειναι να δω τα λαθη να τα αναγνωρισω και να κατανειμω τις ευθηνες σε αυτους που πρεπει και οχι να γρεμισω τα παντα.Η εκλησεια εκανα πολλα κακα στον αρχαιο ελληνικο πολυτισμο αλλα εκανε και παρα πολλα καλα μην ξεχνανε πολλοι που την κατακρινουν οτι δεν θα ειχαν σημερα τιποτα να διαβασουν απο τον αρχαιο ελληνικο πολυτισμο αν τα μοναστηρια δεν ειχαν βιβλιοθηκες οπου οι μοναχοι αντεγραφαν τα αρχαια συνγραμματα.
Οσον αφορα το θεμα αν καποιος ειχε γενηθη σε μια μουσουλμανικη χωρα αν θα ηταν μουσουλμανος το πιθανοτερο να ηταν. Αυτο τη σημαινει οτι ειμαι χριστιανος επειδη γενηθηκα σε χριστιανικη χωρα αν ειναι ετσι γιατι δεν ειμαι ολυμπιστης θα μου πεις οι χριστιανοι τους κυνηγησαν τους ολυμπιστες και ειτε τους σκοτωσαν ειτε τους αλαξαν την πιστη. το ιδιο ομως εγινε και με τους χριστιανους οι χριστιανοι τα πρωτα χρονια δεχθηκαν απιστευτους διωγμους αλλα αντεξαν ξαι οχι μονο διατηρησαν την πιστη τους αλλα παρα τους χιλιαδες νεκρους τους αυξηθηκαν.
μηπως αυτο σημαινει οτι η πιστη τους ηταν πολυ πιο ισχυρη περιεχοντας μεσα πολλες πιο πολλες αληθειες απ οτι οι αλλες που υπηρχαν εκεινη την εποχη.Τωρα οσο για την περιπτωση της μη υπαρξης θεου δεν ξερω τη να πω ισως ειμαι πολυ στενομυαλος ισως ειμαι πολυ ηλιθιος (=χριστιανος) για να το πιστεψω. με βαση την υπαρχουσα θεωρια του σημπαντος (μπιγκ μπανγκ ) οσες φορες το εχω σκευτη καταληγω σε μια ερωτηση αυτη τη γ@μιμ@#$%@#@#*ενη την συσωρευμενη υλη ποιος την εβαλε εκει στο απεραντο χαος και γιατι να υπαρχει το απεραντο χαος. Ισως να ειμαι πραγματικα πολυ χαζως αλλα αυτες τις ερωτησης δεν μπορω να μου τις απαντησω και εκει βαζω το θεο. Τωρα αν καποιοι τις εχουν απαντηση με τροπο που να τους καλυπτη μπραβο τους
Και μην μου πει κανεις τιποτα για την ορθογραφια μου ειναι χαλια και το ξερω
-
Γιατί δεν θα υπήρχε η Ελληνική γραμματεία αν τα μοναστήρια δεν είχαν βιβλιοθήκες; Μήπως επειδή κάποιοι μοναχοί μελετούσαν αυτά τα βιβλία ελπίζοντας να τα εντάξουν στο δόγμα εκείνο, για το οποίο ερρίφθη εις την πυράν πέραν του 95% της Ελληνικής γραμματείας ως... 'σατανική';
Αν διεσώθη έστω και μέρος της Ελληνικής γραμματείας, δεν το χρωστάμε στην εκκληcία, αλλά στους Άραβες που, ό,τι υπέροχο έφτιαξαν, το έφτιαξαν σε μια περίοδο μετριοπάθειας και ακμής, όταν μελετούσαν ό,τι Ελληνικό μπόρεσαν να βρουν. Γιατί νομίζεις ότι ακόμα και σήμερα τα πάμε καλά μαζί τους; Δεν ξεχνάνε οι άνθρωποι αυτοί, οι τόσο συκοφαντημένοι από τους 'κυνηγούς της... τρομοκρατίας', ποια είναι τα θεμέλια του μεγαλείου που κάποτε απέκτησαν.
Λησμονούμε άραγε τον 'άγιο' Ιωάννη τον 'χρυcόcτομο' που υπήρξεν ο ιδεολογικός και ηθικός αυτουργός πίσω από την πυρπόληση και λεηλασία της Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας, κραυγάζοντας υστερικά πως 'δαίμονες οικούν εκεί', εννοώντας τα βιβλία;
Μήπως λησμονούμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας με το 'ανάθεμα ΤΡΙC' για τον Ελληνικό πολιτισμό;
Αυτά τα καλά που - υποτίθεται - ότι προσέφερε η εκκληcία είναι σταγόνα στον ωκεανό της καταστροφής που επέφερε. Μήπως άραγε ο Carl Sagan είναι ηλίθιος ή σατανιστής όταν λέει πως ο χριcτιανιcμόc καθυστέρησε την ανθρωπότητα τουλάχιστον 500 χρόνια;
Και θα παρακαλούσα να μην ξανακούσω το παραμύθι του 'κρυφού cχολειού'. Κάποτε πρέπει κι αυτή η φάρσα να μπει στο Skeptic's Dictionary.
-
Εγώ είμαι άθεος, μπορώ όμως στην άλλη ζωή να έχω 70 παρθένες?
-
Τι τις θες; Για να'χεις μπελά στο κεφάλι σου, να κάτσεις να τους μάθεις τα βασικά; Άσε καλύτερα! Έμπειρες πιο καλά!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Τι τις θες; Για να'χεις μπελά στο κεφάλι σου, να κάτσεις να τους μάθεις τα βασικά; Άσε καλύτερα! Έμπειρες πιο καλά!Σε ατο συμφωνουμε απολυτα
Τωρα οσο για το πιο πανω ποστ σου οταν λες κρυφο σχολειο τη εννοεις
-
παραβλεποντας το γεγονος οτι το θεμα (λεγε με topic) εχει ξεφύγει μακράν...
ο πανος έχει δίκιο ως προς την κριτική στάση που πρεπει να διατηρούν οι (οποιοι ειναι) χριστιανοι προς τον κλήρο και το ιερατείο.
η κοινωνική αποδειξιμότητα της πίστης είναι το μεμπτό της εκκλησίας.
δεν θα σε κατηγορήσω που βαζεις τον θεο εκεί ακριβώς που εγώ τον απορίπτω. δεν εχω ανάγκη να βαλω θεο στην αρχή για δύο λόγους:- Αυτόν ποιος τον εβαλε? τι διαφορά έχει η υπαρξη από την μη? Εξηγεί κατι ή καθιστά ανθρωπομορφο και ανθρωποκεντρικο το συμπαν; Και πόση δε ματαιότητα εμπεριεχει αυτό...
- ΤΟ BIG BANG Ή ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΕΚΡΗΞΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗ!!!
Εξηγούμαι: η 'αρχή' είναι η αρχέγονη μετάβαση στην σφαίρα της παρατηρησιμότητας της συμπαντικής κατάστασης. Αποτελεί μία ευθεία από τις άπειρες πιθανές με παρατηρούμενη χρονική μεταβλητή της μορφής
t=tr+tirrx i
Παρατηρούμε ότι για tirr =0 η μιγαδική συνάρτηση του χρόνου δίνει άπειρες παράλληλες και απείρως πιο άπειρες (βλ. αριθμήσιμα συνολα) ευθείες τεμνόμενες με αυτές αν θεωρήσουμε και τρίτο άξονα (παράλληλα σύμπαντα, στατιστική πραγματικότητα) κάθετο στο μιγαδικό επίπεδο!!!
Ο ορίζοντας γεγονότων που λαμβάνουν χώρα σε οποιαδήποτε ευθεία με την ιδιότητα αυτή είναι δυνάμει σύμπαν- όπως το ορίζει ο ημιμαθής (μηδέ εμού εξαιρουμένου) σύγχρονος άνθρωπος.
Ο 'ορίζοντας γεγονότων' έιναι η κατεύθυνση στην ευθεία αυτήν, όπως ορίζεται από την διατήρηση (μείωση;) της εντροπίας.
ΑΡΑ: το σύμπαν δεν περικλείει την δυνατότητα θεϊκότητας.
Αντιθέτως η δυνατότητα αυθυπαρξίας του θα πρέπει να οδηγήσει σε ενδοσκόπηση και αναγνώριση των υπέροχων δυνάμεων του ανθρώπινου νου. Πρέπει να ξεκολήσουμε από την πανάρχαια, μα 2000, μα 20000 ετών αντίληψη- έννοια- υποταγή ΘΕΟΣ και να προχωρήσουμε τον μηδενισμό στο νόημα της ύπαρξης και της νοημοσύνης.
και κάτι ελαφρύτερο:
-Τι είναι πολιτισμός;
-Η συζήτηση...
-Που είναι;
-Παντού!
-Ποιος τον εκφράζει;
-Κανείς, ειναι αυτο που είμαστε αυτό που ήταν και ό,τι θα είναι όπου ευρίσκονται δυο ή πλεον άνθρωποι.Δυστυχώς δεν μας παιρνει το φόρουμ να αναλυουμε περαιτέρω τα παραπάνω...
ΟΧΙ δεν παιρνω ληγμένα!
Είμαι καθόλα φυσιολογικός ανθρωπος!Κι αν δεν σκεφτόμουν παλι θα υπήρχα
Τι νόημα θα είχε; -
Μας λέγανε στο σχολείο ότι, στα σκοτεινά χρόνια της τουρκοκρατίας, η εκκληcία κράτησε ζωντανό τον πολιτισμό μας, διδάσκοντας γράμματα στα Ελληνόπουλα μέσα στις εκκληcίες, κρυφά από τους Τούρκους.
Ωστόσο, εδώ είναι που πρέπει ο μύθος αυτός να γκρεμιστεί.
Πρώτον:
Ήταν η εκκληcία που, με απειράριθμα φιρμάνια της, καταριόταν τους 'άθεους' και 'σατανικούς' και 'πλάνους' διαφωτιστές Έλληνες του εξωτερικού που επιθυμούσαν να αρχίσουν οι υπόδουλοι να μαθαίνουν τη γλώσσα των προγόνων τους, τη φιλοσοφία, την ιστορία, τις επιστήμες, τα μαθηματικά, τη φυσική, την ιατρική.
Τώρα βαριέμαι να ψάξω στη βιβλιογραφία (είναι και περασμένες τρεις), αλλά σου υπόσχομαι πως σύντομα θα σου δώσω πολλά παραδείγματα από ιστορικές πηγές να κοιτάξεις προσεκτικά για να προβληματισθείς.
Η εκκληcία τι είναι; Είναι ένα ιερατείο, μια επιχείρηση που πουλάει την ελπίδα της σωτηρίας σε ένα αγοραστικό κοινό, το οποίο έχει γαλουχηθεί με μεταφυσικούς/παραφυσικούς φόβους και τρομερές ενοχές. Διορισμένη η ηγεσία της από το Σουλτάνο. Έχαιρε μεγάλων προνομίων και επί τουρκοκρατίας. Μάλιστα, η θέση της ουδόλως εταπεινώθη, αλλά αντίθετα ενισχύθηκε η επιρροή της, καθώς πλέον ο ρόλος της ήταν, μεταξύ άλλων, να χρησιμοποιεί το κύρος της και την ισχύ της (π.χ. προγραφές) για να καταστέλλει τυχόν αποσχιστικά κινήματα των ΡΑΓΙΑΔΩΝ. Όρα και την 'Πατρική Διδασκαλία', εναντίον της οποίας κατεφέρθη ο Αδαμάντιος Κοραής.
Ποια ήτο όμως η σχέση της εκκληcίαc με τα γράμματα; Πάγια θέσις της ήταν πως οι ραγιάδες έπρεπε να ξέρουν μόνον γραφή, ανάγνωση και τα πλέον βασικά από αριθμητική, για να κάνουν μπακάλικους λογαριασμούς. Τα μαθηματικά, βλέπεις, έλεγαν ότι... απομακρύνουν τον άνθρωπο από την πίcτη και τον κάνουν άθεο (και καλά κάνουν). Ιστορία; Με ΤΙΠΟΤΑ. Φιλοσοφία; Α πα πα, αυτά είναι 'πράγματα του Σατανά', ξεχνάμε άλλωστε το ανάθεμα που ρίχνει σε όλη την Ελληνική φιλοσοφία η εκκληcία κάθε κυριακή της ορθοδοξίαc; Ο ραγιάς λοιπόν, έπρεπε να είναι πιστός στο σουλτάνο, στην εκκληcία και πρακτικά αγράμματος, ανίκανος να σκεφθεί.
Έτσι, έγιναν τα ιεροδιδαcκαλεία... Εκεί όντως, στις εκκληcίεc εδιδάσκετο γραφή και ανάγνωσις. Χρησιμοποιώντας όμως - τι άλλο; - τα κελεύσματα της Βίβλου (ήτις αποτελεί το θεμέλιον του ρατσισμού, της δεισιδαιμονίας και της μισαλλοδοξίας) και, βέβαια, την καινή διαθήκη (δηλαδή τα χιλιοξαναματαγραμμένα 'ευαγγέλια', τα απίστευτα παραληρήματα του Cαούλ/Παύλου και το χειρότερο splatter λογοτέχνημα όλων των εποχών, την 'Αποκάλυψη'). Όπως καταλαβαίνεις, έτσι δεν άνοιγε το πνεύμα των ραγιάδων, αλλά υποδουλωνόταν έτι περαιτέρω.
Τα ιεροδιδαcκαλεία αυτά δεν ήσαν 'κρυφά' σε καμία περίπτωση. Η Υψηλή Πύλη δεν ενδιαφερόταν για τη γλώσσα και τη γραφή των ρωμιών. Δεν την ενδιέφερε να απαγορεύσει ή να επιτρέψει κάτι. Τα γρόσια ήταν που την ένοιαζαν και η κατοχή των εδαφών αυτών. Άμα έπαιρνε τους φόρους ο Σουλτάνος, όλα μέλι-γάλα! Και, βεβαίως, η λειτουργία των ιεροδιδαcκαλείων δεν εδιώκετο.
Οι μόνοι διωγμοί κατά ανθρώπων που προσπάθησαν να φέρουν τους ραγιάδες κοντά στο διαφωτισμό με σχολές, μεταφράσεις βιβλίων κλπ προήλθαν από την εκκληcία. Η οποία, ουκ ολίγες φορές, συμβούλεψε την Υψηλή Πύλη να αναλάβει δράση κατά των 'ανατρεπτικών στοιχείων'.
Επίσης, το επαναλαμβάνω, η εκκληcία έχαιρε εξόχως μεγάλων προνομίων και επί τουρκοκρατίας. Είχε καταστεί το Φανάρι - η μιαρά cύνοδος της Κωνσταντινουπόλεως, καθώς ονομάζεται στην 'Ελληνική Νομαρχία' που αποδίδεται στον έξοχο Αδαμάντιο Κοραή - τοποτηρητής του Σουλτάνου για όλους τους λαούς του ορθοδόξου δόγματος.
Τα δε τεκμήρια που μας έχει αφήσει η Patrologia Graeca και η 'Εκκλησιαστική Ιστορία' για το άσβεστο και απύθμενο μίσος των ραcοφόρων απέναντι σε κάθε τι το Ελληνικό είναι χιλιάδες.
Μη νομίζεις. Η εκκληcία πάντα πήγαινε χέρι-χέρι με τους καταπιεστές αυτού του δύσμοιρου λαού. Υπήρξαν, βέβαια, και φωτεινές εξαιρέσεις: Παπαφλέσσας, Αθανάσιος Διάκος... Πλην όμως ήσαν εξαιρέσεις, μεμονωμένοι άνθρωποι, απομονωμένοι από το ιερατείο.
-
skull,
συμφωνοι αλλα μας τα έχεις πρήξει με την επιθεση στην χριστιανική θρησκεία. δεν λεω, σωστα αυτα που λες. όμως
-Σταμάτα να ασχολείσαι με αυτό το θεμα παντού και πάντα.
ή
-Βρες επιτέλους καινούριες αναφορές. δεν μπορει κατι θα εχουν κανει στην αφρική οι ορθόδοξες ιεραποστολές. Στις νεες χωρες... Κατιτις να πλουτίσει τα επιχειρήματά σου. Μίλα και λίγο για τον Πάπα, ιδια σκατά πατημένα είναι κι αυτός. Για τους Οθωμανούς, τους Μωαμεθανούς, τον προφήτη Μωάμεθ (άλλο μούτρο κι αυτός), ένας ο Ναζωραίος και ένας ο νομάς, ευραίοι και οι δυο
άσε τι έκαναν στην αμερική, την αυστραλία... παλι καλά που η κόλαση είναι ζεστή και ο παραδεισος δροσερός, αλλιώς θα αναθεμάτιζαν και τους αρκτικούς κύκλους!!! -
οκ απλα νωμιζα οτι αναφεροσουν σε καποιο σημειο στο πστ μου και για αυτο σε ρωτησα
δεν ειναι ανανγκη να φερεις πηγε τουλαχιστον οσο αναφορα εμενα τα περι του κρυφου σχολειου τα ξερω
εκει που ειναι η διαφορα μας ειναι στο οτι εγω στην εκλησεια δεν κοιταζω τι εκανε η υγεσια της εκηνες τις μερες αλλα τη εκαναν οι απλοι παπαδες και σε πληροφορω οτι αυτοι που αντιστεκονταν δεν ηταν μειοψηφια απλα δεν εμειναν γνωστοι στην ιστορια διοτι το εργο τους δεν ειχε καποια φοβερη στιγμη αλλα ηταν καθολη την διαρκεια της ζωης τους. πχ σε πολλα μοναστηρια περιθαλψαν αγωνιστες ντυνοντας τους καλογερους ωστε να γλητωσουν απο τους τουρκους ακομη πολλα μοναστηρια ηταν μπαρουταποθηκες. -
Καλά καλά αρκετά με την πιπιλα της εκκλησιας.
Ο πολιτισμός μας είναι ακρογωνιαίος λίθος του σύγχρονου παγκόσμιου οικοδομήματος.
δεν το πιανουμε λιγο από κει το θέμα πάλι? -
Ο χρήστης dourou έγραψε:
... ΕΚΡΗΞΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗ!!!
Εξηγούμαι: η 'αρχή' είναι η αρχέγονη μετάβαση στην σφαίρα της παρατηρησιμότητας της συμπαντικής κατάστασης. Αποτελεί μία ευθεία από τις άπειρες πιθανές με παρατηρούμενη χρονική μεταβλητή της μορφής
t=tr+tirrx i
Παρατηρούμε ότι για tirr =0 η μιγαδική συνάρτηση του χρόνου δίνει άπειρες παράλληλες και απείρως πιο άπειρες (βλ. αριθμήσιμα συνολα) ευθείες τεμνόμενες με αυτές αν θεωρήσουμε και τρίτο άξονα (παράλληλα σύμπαντα, στατιστική πραγματικότητα) κάθετο στο μιγαδικό επίπεδο!!!
Ο ορίζοντας γεγονότων που λαμβάνουν χώρα σε οποιαδήποτε ευθεία με την ιδιότητα αυτή είναι δυνάμει σύμπαν- όπως το ορίζει ο ημιμαθής (μηδέ εμού εξαιρουμένου) σύγχρονος άνθρωπος.
Ο 'ορίζοντας γεγονότων' έιναι η κατεύθυνση στην ευθεία αυτήν, όπως ορίζεται από την διατήρηση (μείωση;) της εντροπίας.
ΑΡΑ: το σύμπαν δεν περικλείει την δυνατότητα θεϊκότητας.F = m. γ
Στη συγκεκριμένη εξίσωση δεν περικλείεται η δυνατότητα θεότητας. Άρα, δεν υπάρχει Θεός... -
Ο χρήστης TheoRallye έγραψε:
... ΕΚΡΗΞΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗ!!!
t=tr+tirrx i
ΑΡΑ: το σύμπαν δεν περικλείει την δυνατότητα θεϊκότητας.F = m. γ
Στη συγκεκριμένη εξίσωση δεν περικλείεται η δυνατότητα θεότητας. Άρα, δεν υπάρχει Θεός...Πώς θα ήταν η εξίσωση αυτή αν περικλειόταν η δυνατότητα θεότητας;;;;;
dourou, πιστεύεις ότι όλα έγιναν κατα τύχη, ε;Χμμμ... Βλέπω ότι μας έχουν ανοίξει οι κ*λοι για τα καλά....
-
τα μαθηματικα μας διδασκουν καποιες εννοιες. ίσως να αρχίσω από εκεί
0 (μηδεν) μια πολύ πιο περίεργη και δυσνόητη οντότητα στο σύνολο των αριθμών. Εκφράζει την μη ύπαρξη τίνος όπου η ύπαρξή του είναι δυνατή
1 (μη μηδέν) ο μικρότερος πρώτος αριθμός ο οποίος εκφράζει την ύπαρξη και την αριθμεί ως μονάδα
άπειρο: η έννοια του μη αριθμήσιμου, μη πεπερασμένου στοιχείου όταν αυτό μπορεί να αριθμηθεί τμηματικά ή να περιγραφεί από μερικώς εμφανή παράσταση.
μιγαδικό επίπεδο: το σύνολο των πραγματικών αριθμών, των ριζών τους και όλων των αριθμών οι οποίοι σχηματίζονται από πράξη πρόσθεση πραγματικού αριθμού με ρίζα αρνητικού πραγματικού ή αντιθετου αυτής.
επίπεδο: κάθε σύνολο στοιχείων που προσδιορίζονται πλήρως και μονοσήμαντα από 2 και μόνον μεταβλητές.
οριζοντας γεγονότων: το σύνολο των παρατηρούμενων ή δυνητικά παρατηρήσιμων μεταβλητών και των μεταβολών τους σε περιορισμένο ή άπειρο χώρο.η εξίσωση που παρέβαλα εκφράζει το επίπεδο του μιγαδικού χρόνου.
Η έννοια της μιγαδικής χρονικότητας αναιρεί την γραμμική- χριστιανική θεώρηση του χρόνου. Μια κίνηση μπροστά ή πίσω στον χρόνο είναι δυνατή με την 'απλή' ταλάντωση της μεταβλητής του χρόνου επί και εκτός της γραμμής του παρατηρούμενου ορίζοντα γεγονότων.
Εφόσον η 'αρχέγονη έκρηξη' είναι μία μετάβαση ιδιοτήτων της μιγαδικής χρονικότητας στον οριζοντα γεγονότων στον οποιο βαδίζουμε, και οχι τόσο μονοσήμαντα όσο νομίζουμε... δεν μπορεί να θεωρηθεί αρχή. Η αρχή χρειάζεται αφέτη. Το άπειρο όμως; Είναι πιο άπειρο και παντοδύναμο από οποιονδήποτε θρησκευτικό ορισμό της Θεϊκότητας διότι εκτείνεται στο μηδέν και το 'πλην' και πέραν αυτών. Ο ορισμός καθεαυτός και η περιγραφή της Θείας οντότητας είναι ανθρωπογεννής. Εκφράζει το ίδιο δεος και την ίδια ΑΓΝΟΙΑ, ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ και ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ της ανθρώπινης ματαιοδοξίας με τους ολύμπιους θεούς και τα πανάρχαια ξόανα. Είναι απλοϊκές ή περίτεχνες προσπάθειες να καθησυχαστούν οι πνευματικές αναζητήσεις του εργατικού δυναμικού. Οπερ έδει δείξαι, δεν υπάρχει Θεός.Όσο για την γελοιότητα της παράθεσης μίας τυχαίας συνάρτησης, η οποία εν πράγματι είναι F=c^2.γ. m0 /(c^2- V^2) ως επιχείρημα, ενώ η εξίσωση που παρέθεσα ήταν επεξηγηματική.... σχόλιο ουδέν. Μήπως πρεπει να αρχίσεις από την αναθεωρημένη έκτη (ή εβδομη δε θυμάμαι) έκδοση του εύκολου 'χρονικό του χρόνου' και βλέπουμε;
Υ.Γ. Η θρησκευτικότητα κάνει κακό στην πνευματικότητα. Αντίδοτα είναι η σκέψη και η διανόηση... ανακαλύψτε τα!
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
F = m. γ
Στη συγκεκριμένη εξίσωση δεν περικλείεται η δυνατότητα θεότητας. Άρα, δεν υπάρχει Θεός...τωρα τι να πω που νομίζεις ότι οι συναρτήσεις αποδεικνύουν και τα επιχειρήματα κοσμούν... σκεψου κατι πιο εξυπνο να απαντήσεις
Πώς θα ήταν η εξίσωση αυτή αν περικλειόταν η δυνατότητα θεότητας;;;;;
dourou, πιστεύεις ότι όλα έγιναν κατα τύχη, ε;Χμμμ... Βλέπω ότι μας έχουν ανοίξει οι κ*λοι για τα καλά....
ο Einstein ήταν οπισθοδρομικός ακόμα και για την εποχή του. Ναι ο 'Θεος' παιζει ζαρια με τον κόσμο (βλ σχολή της πράγας και άλλοι)
-
Οι πιστοί κάθε θρησκείας χρησιμοποιούν ώς επιχείρημα οτι δέν μπορούν οι άθεοι να αποδείξουν την μή-ύπαρξη του θεού, συνεπώς ο θεός υπάρχει.
Αυτό μου θυμίζει λίγο το ανέκδοτο:
-Βλέπεις τον ελέφαντα που κρύβεται πίσω απο την παπαρούνα?
-Οχι!
-Είδες πόσο καλά κρύβεται?Σαν άθεοι δεν έχουμε καμία υποχρέωση να αποδείξουμε την μή-ύπαρξη του θεού. Το βάρος της απόδειξης πέφτει στους πιστούς.
-
Σαν άθεοι δεν έχουμε καμία υποχρέωση να αποδείξουμε την μή-ύπαρξη του θεού. Το βάρος της απόδειξης πέφτει στους πιστούς.
κανεις λάθος, ως απιστος 'σκύλος' που είσαι!
-Ο Θεός υπάρχει
-Που το ξέρεις;
-Το λεει το ευαγγέλιο
-Και γιατι το ευαγγέλιο αποτελεί απόδειξη;
-Γιατι είναι... Θεόπνευστο. Όπερ έδει δείξαι, υπαρχει Θεος
και το συμπέρασμά μου:
-Άρα οι χριαστιανοι είναι ηλίθιοι, όσοι τουλάχιστον αρκούνται στον άνω διάλογο για την απόδειξη της ύπαρξηςπερα από την πλάκα είναι ανίκανοι να το παραδεχτούν στους εαυτούς τους ότι είναι μόνοι τους οπότε καλό ειναι να τους το θυμίζουμε...[/quote]
Ένα συνταρακτικό ντοκιμαντέρ του πολιτισμού ΜΑΣ