-
Ο χρήστης stratospuma έγραψε:
Παιδιά, μήν εμπιστεύεστε ακόμη τα λέιζερ, είναι σε βρεφική ηλικία και έχον μεγάλες ανοχές στη διόρθωση, και όχι πάντα καλές αποδόσεις.
Με τους φακούς επαφής όλο το μυστικό είναι η καλή εφαρμογή και η μόνη λύση για να την επιτύχετε είναι να βρείτε έναν καλό οπτικό που να κατέχει το θέμαOκ τωρα το laser ειναι laser. Μπαινει στο ματι και φυσικα κολωνει καποιος λιγακι. Αλλα δεν θα ελεγα οτι ειναι σε βρεφικη ηλικια. Ισως στην Ελλαδα Τοπικα υπαρχουν γιατροι που εχουν κανει δεκαδες χιλιαδες εγχειρισεις και δεν εχουν το παραμικρο προβλημα. Το μυστικο ειναι στην προκαταρτικη εξεταση. Πρεπει να γινει σωστα και να ειναι βεβαιοι οτι ο ασθενης ειναι ο σωστος υποψηφιος για την επεμβαση.
Νικος
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κι όμως.Δοκίμασα φακούς επαφής,μηνιαίους.Ολα καλά για 18 μήνες.Μέχρι που έβγαλα 5 χαλάζια (3+2),έκανα εγχείρηση και απο τότε είμαι συνέχεια με επιπεφυκίτιδα!!
Δοκίμασα να ξαναβάλω φακούς ημερήσιους για μεγαλύτερη σιγουριά και καθαριότητα αλλά τίποτα!!
Τώρα -πάλι- γυαλιά!!Επεφυκιτιδα ειναι σαν αλεργεια απο κατι σε πειραζει. Μετα πεφτει το τριψιμο και να τα κοκινα ματια. Το ειχα σαν παιδι για χρονια. Αλλα εφυγε και δεν το εχω πλεον.
Ν.
ΥΓ: Τι ειναι τα χαλαζια;
-
Άσχετο αλλα η μέθοδος LASIK ( το Laser για την μυωπία ) είναι πατέντα έλληνα γιατρού.
-
Κι εδω Νίκο,υπάρχουν παρα πολλά κέντρα και γιατροί που κάνουν αυτή την επέμβαση.Και όντως θέλει παρα πολλά τεστ πριν σου κάνουν την επέμβαση,ενω μπορεί και να σου πούν οτι δεν γίνεται!
Φυσικά λένε οτι εξίζει τα λεφτά όταν εχεις πάνω απο 7 βαθμούς μυωπία.
Συνήθως σε ανθρώπους στα 40 (σαν κι εμένα) δεν μηδενίζουν,αλλά αφήνουν 0,5 εως 1 βαθμό!Που θα 'διορθωθεί' απο την πρεσβυωπία!Χαλάζια είναι αδένες στα βλέφαρα που κλείνουν και πρήζονται!!Τσούζουν και αν δεν λειτουργήσει κάποιο κολύριο για να τα ανοίξει,τότε θέλουν εγχείρηση!!
Μετά απο μια τέτοια εγχείρηση μάλλον απέκτησα κάποια ευαισθησία.Εκτός αν οι Bauch & Lomb φακοί που χρησιμοποιούσα δεν έκαναν για τα δικά μου μάτια!! -
Ακούγοντας τόσα για τους φακούς επαφής από γνωστούς μου που τους χρησιμοποιούν / χρησιμοποιούσαν, δεν κατέφυγα ποτέ σε αυτούς. Εξάλλου ην μυωπία την απέκτησα μόλις πριν από δυο χρόνια σε ηλικία 32 ετών και μόνο στο δεξή μάτι με 1,25 βαθμούς, πιθανότατα λόγο σοβαρού τραυματισμού του, πριν από μερικά χρόνια.
Μονόκλ κυκλοφορούν ακόμα;
Αυτά σίγουρα πέφτουν από το μάτι πριν την επαφή με τον αερόσακο. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κι εδω Νίκο,υπάρχουν παρα πολλά κέντρα και γιατροί που κάνουν αυτή την επέμβαση.Και όντως θέλει παρα πολλά τεστ πριν σου κάνουν την επέμβαση,ενω μπορεί και να σου πούν οτι δεν γίνεται!
Φυσικά λένε οτι εξίζει τα λεφτά όταν εχεις πάνω απο 7 βαθμούς μυωπία.
Συνήθως σε ανθρώπους στα 40 (σαν κι εμένα) δεν μηδενίζουν,αλλά αφήνουν 0,5 εως 1 βαθμό!Που θα 'διορθωθεί' απο την πρεσβυωπία!Χαλάζια είναι αδένες στα βλέφαρα που κλείνουν και πρήζονται!!Τσούζουν και αν δεν λειτουργήσει κάποιο κολύριο για να τα ανοίξει,τότε θέλουν εγχείρηση!!
Μετά απο μια τέτοια εγχείρηση μάλλον απέκτησα κάποια ευαισθησία.Εκτός αν οι Bauch & Lomb φακοί που χρησιμοποιούσα δεν έκαναν για τα δικά μου μάτια!!Συνηθως εδω σε ρωτανε και αν συμφωνεις δεν μηδενιζουν ενα ματι για να βοηθαει στην πρεσβυωπια. Δεν ειμαι σιγουρος για το ποσο αφηνουν.
Εχεις δικιο αν εχεις αποκτησει ευαισθησια τοτε η εγχειρηση μπορει να το χειροτερεψει. Καμμια φορα ναι μερικες μαρκες φακων δημιουργουν αλεργια/ευαισθησια. Ο οφθαλμιατρος σου θα αποφασισει.
Νικος
-
Λοιπον,ας ξεκινησουμε απο το laser για τη μυωπια.Τωρα τελευταια εφαρμοζεται ολο και περισσοτερο(μιλαω για Ελλαδα) αν και εχει απολυτη επιτυχια(100%) για μυωπιες μεχρι 6 το πολυ 7 βαθμους.Απο κει και πανω ειναι αδυνατον να πετυχει εξαλειψη της μυωπιας.Δηλαδη για μυωπιες μεχρι 6-7 βαθμους,μετα την εγχειριση ο ασθενης δε θα εχει καθολου μυωπια.Για μεγαλυτερες μυωπιες θα υπαρχει καποιο υπολειμμα(1-2 βαθμοι).Στην τεχνικη αυτη το laser δεν μπαινει 'μεσα' στο ματι,απλα 'κοβει' καθετα καποια στρωματα του κερατοειδους που ειναι η εξωτερικη στιβαδα/μεμβρανη του ματιου.Το ποσο βαθια θα κοψει εξαρταται απο τη μυωπια που εχουμε και υπολογιζεται με ειδικο μηχανημα.Επειδη ο κερατοειδης εχει συγκεκριμενο παχος δεν εξαλειφονται πολυ μεγαλες μυωπιες γιατι ξεπερνουν το οριο ασφαλειας της 'τομης'.
Γενικα ειναι πολυ ασφαλης μεθοδος σημερα και εφαρμοζεται σε ολα τα μεγαλα κεντρα.Να υπολογιζεται περιπου 2000ευρω για καθε ματι στα μεγαλα ιδιωτικα.Στην Κρητη,στο πανεπιστημιακο πρεπει να ειναι αρκετα λιγοτερα.Οι τιμες που αναφερω ειναι με καθε επιφυλαξη(τις ανεφερε καποιος καθηγητης μου,δεν εχω ρωτησει εγω προσωπικα).
Το χαλαζιο που ανεφερε καποιος φιλος ειναι μικρο αποστημα που αναπτυσσεται σε αδενες που υπαρχουν στις βλεφαριδες.Χρειαζεται αντιβιωση και συνηθως περναει χωρις να χρειαστει διανοιξη. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κι όμως.Δοκίμασα φακούς επαφής,μηνιαίους.Ολα καλά για 18 μήνες.Μέχρι που έβγαλα 5 χαλάζια (3+2),έκανα εγχείρηση και απο τότε είμαι συνέχεια με επιπεφυκίτιδα!!
Δοκίμασα να ξαναβάλω φακούς ημερήσιους για μεγαλύτερη σιγουριά και καθαριότητα αλλά τίποτα!!
Τώρα -πάλι- γυαλιά!!από τους φακούς που είχα, ταλαιπωρήθηκα κι εγώ μετά τον 1 χρόνο. Καθαρισμοί και δώσε ξανά καθαρισμοί... ενώ ήμουν σχολαστικότατος με την καθαριότητα. Οι Bauch&Lomb μηνιαίοι αστιγματικοί που έχω 4 χρόνια τώρα είναι φοβεροί για τα μάτια μου. Κάθε φθινόπωρο πάω για το ετήσιο check-up, όλο και βάζει από λίγο αν και είμαι πια 21... σε κανά δυό χρόνια ίσψς ψηθώ για εγχείρηση, θα δόύμε.
-
Πραγματικά πολύ καλό θέμα, αν και σαφής απάντηση δε βγήκε.. 'Καιει' και εμένα καθότι είμαι μύωπας με δάφνες (9,5 και στα δύο ) Τέλος πάντων, θέλω να ρωτήσω το εξής: Φορούσα μικρότερος (Λύκειο) φακούς επαφής (Bausch&Lomb 2ετείς) αλλά δεν αισθανόμουν τελείως άνετα. Έτσι όταν 'εληξαν δεν ξαναπήρα άλλους. Αισθανόμουν τους φακούς πάνω στα μάτια μου που γίνονταν μετά από λίγες ώρες ξερά. Έτσι επέστρεψα στα γυαλιά μου-που για λόγους πάχους είναι κρύσταλλινα (Hoya). Φοβάμαι την οδήγηση με αυτά (θα έπρεπέ, άραγε; ) και σκέφτομαι να γυρίσω στους φακούς. Λέω να πάρω μηνιαίους. Κάποια πρόταση; Φοβάμαι πως θα ενοχλούμαι από το πάχος της μεγάλης μυωπίας μου, και πως θα ξαναέχω τα ίδια συμπτώματα. Ειλικρινά, δεν είχα ιδέα πως παίζει ρόλο η μάρκα!
φιλικά, Αστέρης
ΥΓ: Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία!
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Πραγματικά πολύ καλό θέμα, αν και σαφής απάντηση δε βγήκε.. 'Καιει' και εμένα καθότι είμαι μύωπας με δάφνες (9,5 και στα δύο ) Τέλος πάντων, θέλω να ρωτήσω το εξής: Φορούσα μικρότερος (Λύκειο) φακούς επαφής (Bausch&Lomb 2ετείς) αλλά δεν αισθανόμουν τελείως άνετα. Έτσι όταν 'εληξαν δεν ξαναπήρα άλλους. Αισθανόμουν τους φακούς πάνω στα μάτια μου που γίνονταν μετά από λίγες ώρες ξερά. Έτσι επέστρεψα στα γυαλιά μου-που για λόγους πάχους είναι κρύσταλλινα (Hoya). Φοβάμαι την οδήγηση με αυτά (θα έπρεπέ, άραγε; ) και σκέφτομαι να γυρίσω στους φακούς. Λέω να πάρω μηνιαίους. Κάποια πρόταση; Φοβάμαι πως θα ενοχλούμαι από το πάχος της μεγάλης μυωπίας μου, και πως θα ξαναέχω τα ίδια συμπτώματα. Ειλικρινά, δεν είχα ιδέα πως παίζει ρόλο η μάρκα!φιλικά, Αστέρης
ΥΓ: Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία!
Εχεις σκεφτει ποτε για την εγχειριση με laser. Θα σου αλλαξει την ζωη βρε παιδι μου.
Νικος
-
Ο χρήστης kvlachos έγραψε:
Λοιπον,ας ξεκινησουμε απο το laser για τη μυωπια.Τωρα τελευταια εφαρμοζεται ολο και περισσοτερο(μιλαω για Ελλαδα) αν και εχει απολυτη επιτυχια(100%) για μυωπιες μεχρι 6 το πολυ 7 βαθμους.Απο κει και πανω ειναι αδυνατον να πετυχει εξαλειψη της μυωπιας.Δηλαδη για μυωπιες μεχρι 6-7 βαθμους,μετα την εγχειριση ο ασθενης δε θα εχει καθολου μυωπια.Για μεγαλυτερες μυωπιες θα υπαρχει καποιο υπολειμμα(1-2 βαθμοι).Στην τεχνικη αυτη το laser δεν μπαινει 'μεσα' στο ματι,απλα 'κοβει' καθετα καποια στρωματα του κερατοειδους που ειναι η εξωτερικη στιβαδα/μεμβρανη του ματιου.Το ποσο βαθια θα κοψει εξαρταται απο τη μυωπια που εχουμε και υπολογιζεται με ειδικο μηχανημα.Επειδη ο κερατοειδης εχει συγκεκριμενο παχος δεν εξαλειφονται πολυ μεγαλες μυωπιες γιατι ξεπερνουν το οριο ασφαλειας της 'τομης'.
Γενικα ειναι πολυ ασφαλης μεθοδος σημερα και εφαρμοζεται σε ολα τα μεγαλα κεντρα.Να υπολογιζεται περιπου 2000ευρω για καθε ματι στα μεγαλα ιδιωτικα.Στην Κρητη,στο πανεπιστημιακο πρεπει να ειναι αρκετα λιγοτερα.Οι τιμες που αναφερω ειναι με καθε επιφυλαξη(τις ανεφερε καποιος καθηγητης μου,δεν εχω ρωτησει εγω προσωπικα).
Το χαλαζιο που ανεφερε καποιος φιλος ειναι μικρο αποστημα που αναπτυσσεται σε αδενες που υπαρχουν στις βλεφαριδες.Χρειαζεται αντιβιωση και συνηθως περναει χωρις να χρειαστει διανοιξη.Μεχρι 12 βαθμους παει τωρα.
Να το αρθρο απο το yahoo:
Indications
LASIK is done most often on people who use glasses or contact lenses because of myopia (nearsightedness). It is occasionally used to correct farsightedness. It may also correct astigmatism.The FDA has approved the Excimer Laser to correct nearsightedness up to -12.00D with -4.00D of astigmatism, and farsightedness from +1.00 to +6.00 with 1.00D of astigmatism. (Diopter, symbol D, is the measurement of the refractive error. A negative D value indicates nearsightedness and a positive D value indicates farsightedness.)
The FDA, in cooperation with the American Academy of Ophthalmology, has developed the following guidelines and recommendations for good candidates for LASIK:
You should be at least 18 years old (21 for some lasers), since the vision of people younger than 18 usually continues to change. An exception is the small child with one very nearsighted and one normal eye. The use of LASIK to correct the very nearsighted eye may prevent amblyopia (lazy eye).
You should not be pregnant or nursing because these conditions might change the measured refraction of the eye.
You should not be taking certain prescription drugs, such as Accutane or oral prednisone.
Your eyes must be healthy and your prescription stable. If you're myopic, you should postpone LASIK until your refraction has stabilized, because myopia may continue to increase in some patients until their mid to late 20s.
You should be in good general health. LASIK may not be recommended for patients with diabetes, rheumatoid arthritis, lupus, glaucoma, herpes infections of the eye, or cataracts. You should discuss this with your surgeon.
Weigh the risks and rewards. If you're happy wearing contacts or glasses, you may want to forego the surgery.
Understand your expectations from the surgery. Are they realistic?
For patients with presbyopia, LASIK cannot correct so that one eye can see at BOTH distance and near. However, LASIK can be used to correct one eye for distance and the other for near. If you can adjust to this correction, it may eliminate or reduce your need for reading glasses. In some instances, surgery on only one eye is required. If your doctor thinks you're a candidate, ask about the pros and cons.Νικος
-
Ο χρήστης RGBEFT έγραψε:
Το ιδιο και εγω... απλα δεν ηθελα να επειμεινω για να μην μου την πεσει 'κανενας...' .
Καλά, είχατε δεν είχατε πάλι στο πονηρό το πήγατε...
Δεν ντρέπεστε...Πάντως εγώ με τα γυαλιά δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα...** Ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι με τα γυαλιά περιορίζεται το οπτικό μου πεδίο.** Ίσως επειδή δεν έχω μεγάλη μυωπία (1 βαθμό και κάτι και στα 2 μάτια)... Ποιος ξέρει... Θα σας ξαναπώ αν ανέβει η μυωπία μου
Βαλε Φακους, οδηγα, και ισως το αισθανθεις...
Για να πω την αλήθεια, τους φακούς τους ψιλοφοβάμαι...Το μόνο άτομο που ξέρω με φακούς έχει προβλήματα. Τα μάτια της πονάνε και αποφεύγει να τους φοράει... Δεν θα ήθελα να έχω πρόβλημα με τα μάτια μου την ώρα που οδηγώ. Και (ακόμα τουλάχιστον) δεν έχω τόσο μεγάλη μυωπία, οπότε δεν θα έλεγα ότι με εμποδίζει στην περιφερειακή όραση... Ίσως πάλι να έχω λάθος. Θα την ψάξω την υπόθεση, μιας και θα πάω στον οπτικό σε λίγο καιρό...
-
Είχα ρωτήσει τον οφθαμίατρο μου για LASER και είπε πως καλό θα ήταν να περιμένω να γίνω 23 πρώτα (είμαι μόλις 19), αφού μέχρι τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να ξανανέβει. Βέβαια, με αυτά που διάβασα θα το ξαναψάξω,αφού είναι σίγουρο πως θα κάνω κάποια στιγμή. Είναι λίγο ταλαιπωρία βέβαια (διάβασα πως οι παρενέργειες κρατάνε κάνα 3μηνο-4μηνο ) αλλά μπροστά σε αυτό που θα κερδίσω..
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Είχα ρωτήσει τον οφθαμίατρο μου για LASER και είπε πως καλό θα ήταν να περιμένω να γίνω 23 πρώτα (είμαι μόλις 19), αφού μέχρι τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να ξανανέβει. Βέβαια, με αυτά που διάβασα θα το ξαναψάξω,αφού είναι σίγουρο πως θα κάνω κάποια στιγμή. Είναι λίγο ταλαιπωρία βέβαια (διάβασα πως οι παρενέργειες κρατάνε κάνα 3μηνο-4μηνο ) αλλά μπροστά σε αυτό που θα κερδίσω..Τώρα πια η εγχείριση για τη μυωπία στα μάτια είναι πάρα πολύ απλή υπόθεση. Εγώ ξέρω τρία τουλάχιστον άτομα που την έχουν κάνει και τους βλέπω σχεδόν καθημερινά. (συνάδελφοι-φίλοι)
Ποτέ δεν παραπονέθηκαν ή αντιμετώπισαν πρόβλημα με κάτι. Και οι τρεις έκαναν την επέμβαση πριν από δύο ή τρία χρόνια.
Όσο για τις 'παρενέργειες' δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι, για παραπάνω από ένα μήνα. Δεν είναι παρενέργεις ακριβώς, αλλά πράγματα που πρέπει να προσέχουμε μετά την επέμβαση.
Το μόνο κακό τελικά είναι το κόστος. -
Οι 12 βαθμοι ειναι υπερβολικοι νομιζω,δεν ειμαι και σιγουρος.Απλα το laser δεν μπορει να 'κοψει' κερατοειδη πολυ βαθια γιατι ο κερατοειδης εχει συγκεκριμενο παχος.Γι'αυτο ειπα για τους 7 βαθμους(οπως ξαναανεφερα πριν,αυτα ειναι πληροφοριες ενος καθηγητη μου,αρκετα σιγουρες οχι απο παλιοτερα βιβλια).Επισης οσοι το αποφασισετε να εχετε κατα νου οτι μπορει να αφησει καποιο υπολλειμμα(1-1.5 βαθμο) γιατι στα ιδιωτικα νοσοκομεια ΔΕΝ προκειται να σας το πουν πριν την επεμβαση.Θα σας πουν οτι ολα ειναι αψογα και δε θα υπαρξει κανενα προβλημα διοτι παιζονται πολλα χρηματα σε αυτα τα κεντρα.Ειναι πολυ ασφαλης μεθοδος πλεον απλα προσοχη στα μεγαλοιδιωτικα νοσοκομεια.
-
Καποιος παντως που εχει 12, αν του παει και 3 ακομα, ειναι σαν να ξαναγεννιεται... (εστω ετσι το φανταζομαι...) μειωνεις πολυ διαφορα προβληματα... (βαρος γυαλιων, δεν εισαι ΤΥΦΛΟΣ χωρις γυαλια, μπορεις να βαλεις φακους, ) και διαφορα αλλα... αρα για μενα ειδικα πανω απο 4 αξιζει να κανεις laser... τωρα και καποιος που εχει 1,5-2 καλο ειναι να κανει(αν ποτε τελειοποιηθουν οι μεθοδοι, και εφοσον μπορει να παει σε 0) ... αλλιως ειναι να βλεπεις τελειια... κακα τα ψεμματα...
-
μέχρι 4-5 βαθμούς μυωπίας χρησιμοποιείται ακόμη μια πιο παλιά μέθοδος με μικρότερη χειρουργική διάρκεια, η φωτοκερατεκτομή..απαιτεί ένα μήνα χωρίς φακούς επαφής πριν την επέμβαση, η επέμβαση διαρκεί 2-3 λεπτά σε κάθε μάτι και κατόπιν αναχωρείς για το σπίτι σου, πιθανόν να χρειαστεί κάποιο παυσίπονο το πρώτο απόγευμα, οι προστατευτικοί φακοί που είχαν τοποθετηθεί πριν την επέμβαση αφαιρούνται μετά 2 ημέρες (οπότε μπορείς μεν να δείς αλλά θολά για τις επόμενες 2 ημέρες) και η φυσιολογική λειτουργία του κερτατοειδούς αποκαθίσταται μέσα στις επόμενες 3 ημέρες, η διαδικασία δηλαδή ολοκληρώνεται σε διάστημα μιας εβδομάδας. Άπαιτείται αγωγή με ένα κολλύριο (2-3 φορές την ημέρα) για διάστημα 4 μηνών και χρήση Natural Tears σε περίπτωση ξηροφθαλμίας. Η μέθοδος αυτή κοστίζει 1500-1700 ευρώ και για τα δυο μάτια και είναι ανεξάρτητη από το πάχος του κερατοειδούς
σας το λέω επειδή οι περισσότεροι γιατροί τείνουν να χρησιμοποιούν την νεώτερη μέθοδο Lasic η οποία θεραπεύει βέβαια οποιουσδήποτε βαθμούς και το τελικό αποτέλεσμα είναι σχεδόν άμεσο, το πολύ να απαιτηθεί προσαρμογή 2 ημερών, δεν απαιτεί μετεγχειρητική αγωγή με κολλύριο, ΑΛΛΑ κοστίζει τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα, δεν εφαρμόζεται η τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να εφαρμόζεται σε άτομα με λεπτό κερατοειδή και έχει και κάποιες μικρές αλλά υπαρκτές πιθανότητες επιπλοκών με κάποια ακόμη μικρότερη έως αμελητέα πιθανότητα αυτές να είναι ΜΗ αναστρέψιμες
Αν εμπιστευεστε τον γιατρό σας και αν χειρουργεί σε σοβαρό οφθαλμολογικό κέντρο μην διστάζετε γιατί θα αλλάξει η ζωή σας, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, οι παθήσεις των ματιών είναι μια μορφή αναπηρίας. Για να μην σας κουράζω άλλο, σε σχέση με την οδήγηση το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό γιατί όσο καλό και να είναι το αποτέλεσμα που δίνουν τα διάφορα βοηθητικά μέσα (φακοί και γυαλία), οι στρεβλώσεις είναι αναπόφευκτες, τα γυαλιά δυσκολεύουν στην αντίληψη του όγκου του οχήματος και οι φακοί στην εκτίμηση των αποστάσεων..η διαφορά που θα δείτε θα είναι μεγάλη
Συστάσεις δεν κάνω γιατί δεν ήρθα να διαφημίσω κανέναν, καλό θα είναι να τα ξέρετε όμως για να έχετε ουσιαστική συζήτηση με τον γιατρό σας και να μην σας πιάσει κώτσο
-
Προσωπικά δε θα έκανα laser με τίποτα, αν και έχω 7 βαθμούς μυωπία. Και μόνο η σκέψη της μόνιμης θόλωσης του κερατοειδούς που πιθανόν να προκληθεί από τη συγκεκριμένη επέμβαση μου κόβει κάθε όρεξη. Βέβαια η συγκεκριμένη επιπλοκή είναι σπάνια, αλλά δε βλέπω το λόγο να το διακινδυνέψω από τη στιγμή που δε με προβληματίζει η χρήση των γυαλιών.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Για να πω την αλήθεια, τους φακούς τους ψιλοφοβάμαι...Το μόνο άτομο που ξέρω με φακούς έχει προβλήματα. Τα μάτια της πονάνε και αποφεύγει να τους φοράει... Δεν θα ήθελα να έχω πρόβλημα με τα μάτια μου την ώρα που οδηγώ. Και (ακόμα τουλάχιστον) δεν έχω τόσο μεγάλη μυωπία, οπότε δεν θα έλεγα ότι με εμποδίζει στην περιφερειακή όραση... Ίσως πάλι να έχω λάθος. Θα την ψάξω την υπόθεση, μιας και θα πάω στον οπτικό σε λίγο καιρό...κοίτα, κάποια άτομα έχουν δεδομήνη δυσανοχή. ΑΛΛΑ. Τα ωφέλη είναι πολλά και αξίξει να δοκιμάσει φακούς κάποιος. Εμένα μου άλλαξαν τη ζωή, τελεία και παύλα. Σοβαρολογώ, δεν θα ήμουν καν κοντά στο χαρακτήρα/τρόπο ζωής μου με τα γυαλιά, απλά δεν είχα αίσθηση του χώρου με αυτά.
Προσωπικά έχω μια δυσανοχή στους φακούς, η οποία πέρασε όταν πήγα στους μηνιαίους [είχα φάει καθαρισμούς και επεφυκήτιδες στη μάπα...]. Και συγκεκριμένα το μάτι μου άντεχε μόνο τους πιο μαλακούς φακούς [άνετα βγάζω και ολόκληρω 24ωρο με τους μηνιαίους], εδώ επεισέρχεται η δουλειά του οπτικού. Πιθανών να μην έκανε καλή εκλογή ή δεν πειραματίστηκε με τη φίλη σου αρκετά να βρει το σωστό τύπο φακού. Ξέρω 10 άτομα του κύκλου μου [2 τους 'μύησα' εγώ στους φακούς] και κανένα πρόβλημα, όλοι έχουμε μηνιαίους/ημερήσιους...
-
Κάθησα λίγο να παρακολουθήσω το thread χωρίς να σχολιάζω και έχω μείνει άναυδος! Δυστυχώς, όλα όσα γράφονται απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα και είναι κυριολεκτικά urban legends! Δε μπορούσα να φανταστώ ότι μπορεί να υπάρχει τόσο λανθασμένη πληροφόρηση και εντύπωση για αυτα τα σοβαρά θέματα και αληθεια, δεν θα μπορούσα να καθήσω να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά, ΄θα έπρεπε να γράφω σελίδες!!! Ίσως θα πρέπει η συζήτηση να γυρίσει στα περί αυτοκινήτου, όπου βλέπω όντως πιο εμπεριστατωμένες γνώμες και να αφήσουμε τα της οπτικής γιατί μάλλον παραπληροφόρηση γίνεται...
Διοπτροφόρος Εναντίον Αερόσακου.